Dodaj do ulubionych

Co w rzekomym40godzinnym tygodniuPracyNauczycieli?

IP: *.77.udn.pl 16.02.06, 17:37
Mam pytanie do osób,które są "w temacie":otóż czy dyrektor szkoły ma prawo
angażować nauczycieli w pieczenie ciast, gotowanie etc.dla zaproszonych gości
z okazji uroczystości nadania szkole patrona w ramach osławionego 40
godzinnego tygodnia pracy???Moim zdaniem jest to "przeginka".W końcu jak ktos
jest np. logopedą to pracuje jako logopeda, a nie jako kucharz.Czekam na
sensowne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: px Re: Co w rzekomym40godzinnym tygodniuPracyNauczyc IP: *.21.radom.pilicka.pl 16.02.06, 17:44
      Na pewno nie może nakazać takich czynności podpierając się Kartą Nauczyciela:-)
      Co innego jesli odwołuje się do współodpowiedzialności za wizerunek placówki i
      grzecznie prosi o pomoc. Przecież wiadomo, że w szkole są także imprezy, które
      wymagają aktywności nie związanej z dydaktyką. "Moi" nauczyciele zawsze to
      rozumieli i chętnie służyli pomocą, choć nie zawsze wszyscy naraz. I nigdy nie
      mówiliśmy tu o obowiązkach pracowniczych:-)
    • Gość: mm Re: Co w rzekomym40godzinnym tygodniuPracyNauczyc IP: 82.139.48.* 16.02.06, 21:07
      Jeśli masz podejrzenie mobingu to jest Państwowa Inspekcja Pracy.
      • Gość: pu Re: Co w rzekomym40godzinnym tygodniuPracyNauczyc IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.02.06, 18:32
        kto tam nie był, to może wierzyć, że coś pomogą
    • Gość: PiP Re: Co w rzekomym40godzinnym tygodniuPracyNauczyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:57
      Ja na twoim miejscu bym sie zwolniła.
      Nie bedzie dyrektor mówił co mam robić- 40 godzin w tygodniu to juz przesada
      • Gość: nauczyciel Re: Co w rzekomym40godzinnym tygodniuPracyNauczyc IP: *.radom.pl 19.02.06, 18:48
        Która to szkoła?
        Od pieczenia ciast są cukiernicy. dyrektor ma pieniażki na takie imprezy. Chce
        sie pokazac przed władzami miasta niech sam piecze albo prosi rodziców , w
        koncu to ich pociechy chodza do szkoły.
        Nauczyciel ma 40 godzinny tydzien pracy, który ma poswięcic na uczenie i
        wychowywanie, polepszanie swojego warsztatu pracy i nie mam tu na mysli
        sprzatania sal , jak niektórzy mogli by zrozumieć.
        Czy urzędniczki są odpowiedzialne za wiosennne porzadki, chodzi równiez o
        wizerunek ich miejsca pracy...
        Gdybysmy chceli gotowac to wybralibysmy szkołe przemysłu spozywczego.
        • Gość: Denis Re:do nauczyciela IP: *.77.udn.pl 20.02.06, 17:53
          To jedna ze szkół znajdujących się kilkanaście kilometrów do Radomnia (jedyna
          szkoła tego typu(gimnazjum) w gminie Kowala).To chyba wystarczy,by zlokalizować
          szkołę...
    • Gość: nauczycioł Re: Co w rzekomym40godzinnym tygodniuPracyNauczyc IP: *.internet.radom.pl 21.02.06, 15:25
      Sorry ale znaczna część nauczycieli to niekompetentni opierda.lacze. Na pewno
      nie wszyscy. I dlatego jestem za 40 godzinnym tygodniem pracy. 2miesiące ferii
      wystarczą na odpoczynek. Mój tata po 16 godzin pracuje w fabryce Broni i ma 28
      dni urlopu. I hałas dookoła większy jak w szkole, a robota precyzyjna wymaga
      nie tylko wiedzy, ale i ciagłego skupienia, a facet ma swoje lata!
      • Gość: Dennis Twój głos nie wnosi niczego do dyskusji IP: *.77.udn.pl 21.02.06, 16:07
        Twój głos nie wnosi niczego do dyskusji, którą zainicjowałem.Przeczytaj sobie
        jeszcze raz mój pierwszy post - tym razem ZE ZROZUMIENIEM i odpowiedz jeśli
        uznasz,że masz coś naprawdę wartościowego do przekazania. Czy dyrektor ma prawo
        angazowac np. logopedę do gotowania dla gości zaproszonych na uroczystość
        nadania szkole patrona??Nie ustosunkuję się do Twojej wypowiedzi, bo widac
        gołym okiem,że nie masz bladego pojęcia o pracy nauczyciela, skoro proponujesz
        40 godzinny tydzień pracy.Zapewniam Cię,że po przepracowaniu 40 h tygodnia z
        rozkrzyczaną hołotą, która ma wszystko i wszystkich głęboko w d..ie szybko
        zmieniłbys zdanie.Bycie nauczycielem to powołanie, a nie zawód "mlekiem i
        miodem płynący".
      • Gość: do ciołka Re: Co w rzekomym40godzinnym tygodniuPracyNauczyc IP: *.radom.pl 21.02.06, 16:52
        Ciołku tobie juz dziekujemy, jesli nie masz nic sensownego do dodania to nie
        pisz nic.
      • Gość: ula Re: Co w rzekomym40godzinnym tygodniuPracyNauczyc IP: *.175.udn.pl 23.02.06, 20:11
        powtarzasz sie maniaku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka