Dodaj do ulubionych

Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nikt

IP: *.chello.pl 18.05.06, 20:16
Moim zdaniem chyba już wszystko, co w temacie "niemocy wiosennej" drużyny
piłki nożnej Radomiak Radom mogło zostać, tu, na tym forum napisane, to
zapewne zostało napisane. Jak mówi filozoficzna maksyma, aby z pisania mogło
coś efektywnego wyniknąć to musi być następnie działanie. I o to, a
najbardziej o jego brak mi chodzi. Gdzie jest Zarząd Klubu, który w 12 już
chyba meczach, z możliwych do zdobycia 36 punktów ugrał 5, słownie pięć.
Członkowie Zarządu, to Wy jesteście odpowiedzialni za to, że odszedł
Broniszewski, to Wy chwaliliście się, że znaleźliście lepszego,
młodego, "głodnego sukcesu wilczka" czyli KURASA. I co, ano to, że drużyna
mająca po rundzie jesiennej 23 punkty zdobywając, tak plus minus 15 do 18
punktów miałaby baraze na 100%, a może i gwarancję pozostania w drugiej lidze
i bez konieczności wygrania baraży. A na dzisiaj to jesteśmy jedną nogą w
trzeciej lidze i nadal nic się nie dzieje. Trzeba zacząć przygotowania do
udziału w tej klasie rozgrywkowej z poważnym, rozpisanym "na głosy" planem.
Macie taki plan szanowni członkowie Zarządu. Śmiem wątpić. Jakbyście państwo
szanowni mieli odrobinę honoru to poddalibyście się do dymisji. Nowi może
ligi by nie utrzymali, ale zrobiliby porzadki z tymi, którzy w klubie się
tylko delikatnie mówiąc nie na 100% przykładają do wykonania swoich
obowiązków. Ale żeby tak się zachować, to trzeba by mieć inne, niż Wy morale.
I to by było na tyle!
Obserwuj wątek
    • Gość: mk T@T konstruktywnie i na temat IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 18.05.06, 20:26
    • Gość: Dug Holiday Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: 82.139.32.* 18.05.06, 21:33
      Pozwoliłem sobie na wklejenie tego oto Listu Otwartego który dzisiaj ukazał sie
      na stronie Kibiców RKS Radomiak

Stowarzyszenie ---------------------------------
      • Gość: M z FL Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: *.mia.bellsouth.net 18.05.06, 22:25
        10/10, ale i tak zadnej reakcji nie bedzie. Przeciez ten temat juz byl
        przerabiany wielokrotnie. Tylko zaciag z lokalnego materialu moze cos w
        przyszlosci zmienic, a pewnie nie bedzie to szybko.Legia cudzoziemska jest
        dobra we Francji a nie w Radomiaczku !
        Pozdrowienia z goracej Florydy dla wszystkich co kochaja Radomiaczka.
        Podobal mi sie ten fragment o zielonej krwi, az sie musze skaleczyc i sprawdzic.
      • Gość: T&T To jest głos prawdy, czy zostanie wysłuchany? IP: *.chello.pl 19.05.06, 00:05
        Szanowni Członkowie Stowarzyszenia Kibiców Radomiaka "Tylko Radomiak". Jestem
        zgodny z Wami w 100%, tylko nie pytajcie to dlaczego mnie nie ma w Waszym
        Stowarzyszeniu. Otoz ja jestem człowiekiem juz zmęczonym i doświadczonym przez
        życie. Mieszkałem przez ponad 18 lat przy ulicy Filtrowej i "rosłem" razem z
        Radomiakiem, aż I-sza liga zawitała do Radomia. Po spadku z drugiej ligi coś
        się we mnie załamało i na lat naście "dałem sobie na wstrzymanie z kibicowaniem
        Radomiakowi", ale pociągnęło znów wilka do lasu gdy pojawiła się realna szansa
        awansu do drugiej ligi i znów jestem wśród Was, na każdym prawie meczu na
        stadionie przy ulicy Struga. Na wyjazdy grupowe to ja już się nie nadaję, ale
        kilka razy własnym samochodem do nieodległych miejscowości jeżdziłem. Po co ja
        to piszę, otóż bardzo pokrzepił mnie Wasz list. To Wasze działanie, ludzi
        młodych, a napewno dużo młodszych odemnie ma szansę, na jakąś odmianę ciążącej
        chyba jednak klątwy nad tym terenem (po wojnie miał być wybudowany, na terenach
        dzisiejszego stadionu kościół, ale ówczesna władza wolała wybudować stadion
        sportowy, a nie dla duszy), może uda się Wam zmienić aktualną GTW w klubie o
        nazwie Radomiak. Ja myślę, że jednak Pan Prezydent jest wyrafinowanym smakoszem
        uprawiania władzy i nauczony doświadczeniem stanie, szczególnie, że wybory do
        władz lokalnych tuż, tuż, jeszcze raz na czele grupy inicjatywnej i pomoże
        wybrać do Zarądu ludzi młodych i energicznych, a Tym Panom z dużymi "mięśniami
        piwnymi" już podziękuje. Może jakoś ten rok kwarantanny trzecioligowej
        przeżyjemy i po roku z nowym składem wrócimy po raz kolejny do drugiej ligi,
        może tym razem na spokojne i długie w niej granie lub awansowanie di pierwszej.
        No to mnie znowu poniosło, ale to ten list wywołal u mnie taką venę twórczą.
    • Gość: Ronin Brawo Czlonkowie Stowarzyszenia Radomiak!!!!!! IP: *.aei.ca 19.05.06, 02:02
      Bardzo patriotyczny list napisaliscie do Prezydenta Radomia. Wszyscy sympatycy
      Radomiaka z Montrealu podpisuja sie pod ta petycja!!!!!
      Tak na II-ga lige Radom sobie zasluzyl i Radomiak powinien grac w tej lidze. Bo
      to zasluzony klub i z tradycjami. Ja nie wiem czy inny klub pilkarski w Polsce
      ma tak zorganizowana grupe kibicow kochajacych ponad wszystko swoj klub!!!!!
      Kulturalny i zywiolowy doping i reprezentowanie tak licznej grupy kibicow na
      meczach wyjazdowych!!!!! Pomimo, ze druzyna w tym sezonie nie odnosi sukcesow
      to jednak na stadionie przy ulicy Struga gromadzi sie po kilka tysiecy
      wspanialych kibicow i dopingujacych swoja ukochana druzyne!!!
      Jak wygrac z Ruchem Chorzow? Prosta recepta, chociaz raz w tym sezonie zagrac
      na calego i zaprezentowac godnie swoj zespol. Walczyc do konca z zaangazowaniem
      i z wola zwyciestwa. Ruchowi nic nie grozi i moze stracic 3 punkty na rzecz
      Radomiaka. Ale pilkarze MUSZA uwierzyc, ze moga zwyciezyc Ruch...
      • Gość: RAA... Re: Nasz prezydent - wierny ale bierny IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.05.06, 09:07
        Piekne hasla i wniosle zapowiedzi reanimowania Radomiaka przy pomocy pana
        Banasiewicza jest co najmniej smieszne, - przeciez On to samo widzial co My
        wszyscy kibice , co dzieje sie w klubie i z druzyna od poczatku tej rundy, byl
        obecny na meczach , - dziwne dlaczego nie zareagowal w odpowiednim czasie ,
        przeciez mial do tego prawo, miasto finansuje z pieniedzy podatnikow klub
        zawodowy - Radomiak, powrot do socializmu ??? , czy szykowanie sobie stanowiska
        w nastepnych wyborach.
        Jezeli tak to rozumiecie drodzy kibice to bardzo prosze glosujcie na na pana
        Banasiewicza przeciez to - ON - obiecal Wam publicznie przed sezonem, że
        wprowadzi Radomiaka do I-szej ligi i wybuduje nowy stadion, jak te zapewnienia
        wygladaja w chwili obecnej sami widzicie.
        Pieniadze, ktore dalo miasto, nasze pieniadze - zostaly przejedzone i
        przetrwonione przez nieudolny zarzad Radomiaka i pan prezydent lepiej o tym wie
        jak My wszyscy przecietni kibice , ktorzy nie mamy bezposredniego wgladu do
        polityki zarzadzania klubem.
        Wniosek jest jeden, - pilkarski klub zawodowy na poziomie II-ej ligi nie moze
        dzialac na wariackich papierach , na drobnych datkach od jeszcze mniejszych
        sponsorow, a takze pieniadzach podatnikow wydzieranych z budzetu biednego
        Radomia , to musi powstac spolka akcyjna - przedsiebiorstwo zatrudniajace
        prawdziwych menadzerow i fachowcow znajacych sie na pilce i chcacych na tej
        pilce zrobic dobry interes , - metoda chaupnicza zadnej druzyny na poziomie
        drugiej ligi nieda sie juz w dzisiejszej rzeczywistosci prowadzic - to mrzonki.
        • Gość: 4xg Re: Nasz prezydent - wierny ale bierny IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.05.06, 09:42
          el Prezidente już nie pokazuje sie na stadionie, lepszą tubą propagandową sa
          sukcesy Jadaru.
          • Gość: KR! Re: Nasz prezydent - wierny ale bierny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:48
            Dużą winę za obecna sytuację Radomiaka ponoszą włądze miasta , ale one teraz mają Radomiak w du... wszedł do PLS Jadar Radom ( klub kolegi pana prezydenta ze Skaryszewa ) i na Radomiak jużim nie zaleźy!Nie przypadkowo przecieź Kupidura wprowadził swój Jadar ( choc ja zawsze będę krzyczał CZARNI RADOM ) do PLS przed wyborami.Włądza musi mieć sukcesy a że na tym ucierpi Radomiak przeciez ludzie nie z Radomia u władzy to nie interesuje!Dla nich im gorzej w radomskim sporcie to lepiej.Wstyd mi za te włądze miasta co tak RAdomiaka poniżają!
      • Gość: Maldini do Ronina IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.05.06, 11:09
        Obawiam się,ze Ci zawodnicy nie posiadają umiejętnosci na drugą lige z amlymi
        wyjatkami.Oni może i chca ale zwyczajnie słabi piłkarsko.
        • Gość: T@T T@T do Maldiniego ....... IP: *.chello.pl 21.05.06, 16:46
          Maldini, tylko proszę Cię bardzo nie usprawiedliwiaj Tych z Zarządu! To co
          uważasz, że Oni, aktualni członkowie Zarzadu, konkretnie Ci co podpisywali
          kontrakty to nie widzieli z kim podpisują te kontrakty. Moim zdaniem brak w
          Radomiaku trenera od wyszukiwania talentów w niższych ligach, to woła "o pomstę
          do nieba!" Przecież w takiej Powiślance, to conajmniej dwóch, wg mnie
          dyletanta, nadawałoby się "do oszlifowania" w Radomiaku. Zarząd do roboty, albo
          zostawcie już Nas bez WAS. Gorzej już być nie może! Kibice Radomiaka powstańcie
          z kolan!
    • Gość: radomiaczek Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:01
      Nasz kochany Radomiaczek w sezonie 2006/2007 III ligi gr I (Warmia i Mazury,
      Podlasie, Łódzkie, Mazowsze)będzie miał okazję rozegrac pasjonujące mecze
      m.in.: z następujacymi drużynami:
      *Concordia Piotrków Trybunalski lub Omega Kleszczów lub Włókniarz Konstantynów
      Łódzki(któraś z powyższych drużyn awansuje do III ligi zIV ligi grupy łódzkiej)
      *Narew Ostrołęka lub Nadnarwianka Pułtusk lub GLKS Nadarzyn(któraś z powyższych
      drużyn awansuje do III ligi z IV ligi grupy mazowieckiej)
      *Jagiellonia II Białystok lub Warmia Grajewo(któraś z powyższych drużyn
      awansuje do III ligi z IV ligi grupy podlaskiej)
      *Olimpia Elbląg lub DKS Dobre Miasto(któraś z powyższych drużyn awansuje do III
      ligi z IV ligi grupy warmińsko-mazurskiej)
      Pozostali nasi przeciwnicy będą następujący:
      www.90minut.pl/liga.php?id=1964
    • Gość: 5yth Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:22
      Radomiak Radom powinien grać z Ruchem w następującym składzie:
      Borkowski - Nykiel, Duda, Skórnicki, Piętka, Rysiewski, Kacprzak, Błażejewski,
      Bednarz, Barzyński, Uss, Kalu.
      • Gość: 5yth Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 12:27
        Sorry:
        Borkowski - Nykiel, Duda, Piętka, Rysiewski, Kacprzak, Błażejewski,
        Bednarz, Barzyński, Uss, Kalu.
        • Gość: Nana Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.05.06, 16:52
          W przypadku degradacjii Radomiaka a tak z duża dozą prawdopodobieństwa może być
          w klubie powinien pojawić się jako trener Pan Włodzimierz Andrzejewski.Człowiek
          ten doskonale zna realia radomskiej piłki , wielokrotnie jako doskonały
          zawodnik , ale również twórca ostatnich awansów (oczywiście tych sportowych),
          jako trener stworzył drużynę, którą oglądało się z przyjemnością.Ja temu
          człowiekowi ufam.To jest trener , który potrafi szlifować diamenty a nie
          odkrywać fałszywe perły.Wystarczy już ,,organizatorów,, , teraz potrzeba nam
          trenera, który w spokoju ZBUDUJE nowy walczący zespół.To jest możliwe , ale od
          klubu powinni odejść politycy a pozostać ludzie kochający sport.Mogą być ludzie
          bez nazwisk , ale w pełni niezależni, którzy będą z klubem wtedy kiedy jest
          sukces , ale nie opuszczający Go np. wtedy kiedy sąsiad zza miedzy awansuje do
          najwyższej ligi.Klub tworzą jego członkowie i kibice , pomagają sponsorzy, ale
          zabronione jest majstrowanie przy nim .Wreszcie trzeba uczciwie powiedzieć ,
          czy stać klub na grę w 2 i 3 lidze czy nie ajak nie to dlaczego.To właśnie
          mógłby powiedzieć nizależny i uczciwy Prezes Klubu. Nie oczekujmy tego po
          władzach miasta bo to nie jest ich klub.Zejdzmy na ziemię bo zostaliśmy
          wprowadzeni przez władze klubu i miasta w obłoki a teraz jak zwykle Oni mają
          spadochrony a My będziemy lądować twardo.Trzeba postawić klub na dwie zdrowe
          nogi bo w tej chwili stoi na głowie.Pozdrawiam wszystkich prawdziwych
          sympatyków Radomiaka.
    • Gość: RKS-fan Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: *.pr.radom.net 20.05.06, 20:54
      czy komus z zarzdu klubu wogole zalezy na radomiaku????bo jak sa wyniki to
      przyaciol jest wielu!!!!!!!!!!! a teraz to nie ma kto pomoc WSTYD!!!
    • Gość: aa Trzeba miec Mikulenasa w składzie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 21:14
      i zwycięstwa są. Ruch przykładem...
      • Gość: mk Re: Trzeba miec Mikulenasa w składzie.. IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 20.05.06, 21:40
        pragne przypomniec ze mielismy Mikulenasa w skladzie i nie strzelil 10 bramekw
        sezonie jak teraz w Ruchu. szkoda. chlopcy walczyli ale nie ma umiejetnosci
        umiejetnosic i szczescia. mogli strzelic druga bramke oj mogli...
        • Gość: T@T MK, ale liczy się końcowe 2:1 dla Ruchu ! IP: *.chello.pl 20.05.06, 21:45
          I tak jak było do przewidzenia, czyli kolejna porażka. Są jeszcze cztery mecze
          do przegrania, a ja myślałem, że siedem punktów w jednej rundzie to jest rekord
          nie do pobicia! Oj jak ja się myliłem.
          • Gość: mk Re: MK, ale liczy się końcowe 2:1 dla Ruchu ! IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 20.05.06, 22:47
            a najgorsze jest to ze ich gra wcale nie wyglada tragicznie. Przynajmniej dzis w
            Chorzowie. ale nie ma kto dolozyc nogi. Przedziwne jest tez to ze wciaz jest
            szansa na utrzymanie.
    • Gość: RKS-fan Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: *.pr.radom.net 21.05.06, 00:09
      WIARA CZYNI CUDA (oby i w tym przypadku)
      • Gość: Szczypior Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: *.udn.pl 21.05.06, 11:21
        Jak mozna nie miec ambicji,zeby nadal kierowac RKS Radomiak przez Zarzad nie
        podajac sie do dymisji lub dyspozycji Prezydenta.Postanowili kase brac do konca
        rozgrywek.Kolejny mecz przegrany i tak bedzie do konca.Prezes Czarnecki
        zamieszkaly w Jeleniej Gorze wyjedzie po zakonczeniu sezonu,troche zarobil w
        Radomiu dzieki Vickowi,a moze zostanie bo kraza plotki,ze zaklada swoj zaklad
        branzy samochodowej.Nie chce mi sie pisac bo jak na to patrze i czytam
        przedmowcow to takiego balaganu dawno w tym klubie nie bylo.A ile klub jest
        zadluzony to sam Bog wie.Ujawnic to winno sie jak najszybciej,zeby nie zostawic
        tego nastepcom.
        • Gość: obiektywny Re: Wygrać! ale jak? Tego w Radomiaku nie wie nik IP: *.internet.radom.pl 22.05.06, 20:43
          Czy was cholera pogięło? Kowalczyk był złym prezesem, Grabowski też, Pietrzyk
          też, i Lesisz też,teraz ten też? czy wy kurde nie rozumiecie, że najlepszy
          prezes nie zrobi nic jak nie będzie kasy a tej kasy nie ściagnie bo skąd? Nie
          ma jej Polonia wawa, Górnik Zabrze i wiele lepszych klubów. Ma je Groclin bo ma
          Drzymałę, mają (już niedługo Wronki bo mają Amicęitd) Wiecie czemu radomiak
          przegrywa? Bo ma kiepski skład, a wiecie czemu ma kiepski skład? Bo nie ma
          kasy! Mówił Mikulenas ,że do Radomiaka dołożył?Radomiak zebrał cały fajans
          którego nikt nie chciał, w większości słabych graczy , którzy nie mieli
          wyjścia, a tych paru ze starej wiary najlepsze lata też ma za sobą. I nie
          piszcie już więcej tych bzdur,bo żaden młody energiczny biznesmen kochający
          Radomiaka nie stanie na jego czele. Musiałby być kamikadze bo dobry biznesmen
          raczej będzie pilnował swojego interesu , a nie Radomiaka. Jedyną szansą jest
          powołanie na prezesa kogoś związanego przez lata z krajowym futbolem, może
          kogoś z reperezentacji Górskiego kto ma chody w centrali i na rynku
          piłkarskim . A co wy myślicie,że Mietek Broniszewski utryzmał zielonych bo był
          dobrym trenerem? Nie ,on miał układy i z sędziami i z zawodnikami innych
          druzyn. Pogadał z dwoma, trzema i już Radomiakowi grało się lepiej!Pzdr
          kibiców, ale nie tych naiwnych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka