Dodaj do ulubionych

A ja zagłosuję na Generała

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:51
Czyli na Marcinkowskiego. Żeby dać mu dokończyć to, co zaczął. Żeby następca
tego nie spieprzył w imię zasady - jak coś zaczął Marcinkowski, to musi być
złe. Mam również nadzieję, że "wice" będzie Banasiewicz, bo mamy wtedy szanse
na gospodarczy rozwój naszego miasta. Ten facet wie, co robi - tylko trzeba mu
dac troszkę czasu, bo to nie sa działania na "już" - czyli pstryk i się zrobi.
Drugi wice to moim zdaniem Włodarczyk - teraz w opozycji, ale wspólnie z
Banasiewiczem pociągnęliby ten wózek. Ozcywiście jak Nita z niego wysiądzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Biedronka Nigdy więcej Generała!!! IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 17:20
      "W związku z przyjazdem do Polski Papieża Benedykta XVI Prezydent Radomia
      Zdzisław Marcinkowski wyznaczył dzień 26 maja 2006 r. dniem wolnym od pracy dla
      pracowników Urzędu Miejskiego w Radomiu. Urząd Miejski będzie tego dnia
      nieczynny. Jednocześnie 26 maja w godzinach 9.00 – 14.00 dyżur pełnić będzie
      referat zgonów w Urzędzie Stanu Cywilnego przy ul. Moniuszki 9".

Pan Marcinkowski najwyrazniej zapomnial, że nasze miasto zamieszkują nie tylko
      katolicy. Jest to klasyczny przykład dyskryminacji ze względu na wyzanie i
      zarazem ujawnienie preferencji politycznych. Swietne posunięcie tuz przed
      wyborami prezydenckimi, tylko pogratulować. A ten referat zgonow na dyzurze i ta
      data "Dzień Matki" wszystko to razem dyskawlifikuje kandydaturę tego Pana.
      • Gość: Radomek Re: Nigdy więcej Generała!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 18:01
        Wszystko dla papieża i pod publikę, a potem tak jak było, czyli byle jak.
        A mnie to da kto "wolne" ?
    • isoxazolidine Re: A ja zagłosuję na Generała 22.05.06, 17:34
      Gość portalu: HyperForceGo napisał(a):

> Czyli na Marcinkowskiego. Żeby dać mu dokończyć to, co zaczął.

ale co konkretnie? ja widzę jedno co generał zaczął: zaczął niezawodnie
      sprowadzać Radom to rangi superbezradnej, zacofanej prowinzjonalnej dziury.
      wolę, by tego dzieła nie kontynuował.

> Żeby następca
      > tego nie spieprzył w imię zasady - jak coś zaczął Marcinkowski, to musi być
      > złe.

dostrzegam tylko jeden pozytyw działalnosci obecnego układu - powołanie
      wyspecjalizowanego podmiotu d/s rewitalizacji. to o wiele za mało jak na 4 lata
      rządów w 227tys miescie.

> Mam również nadzieję, że "wice" będzie Banasiewicz, bo mamy wtedy szanse
      > na gospodarczy rozwój naszego miasta.

taki jak obecnie ;-)

> Ten facet wie, co robi

jasne. a księżyc jest z zółtego sera ;-))

> - tylko trzeba mu
      > dac troszkę czasu, bo to nie sa działania na "już" - czyli pstryk i się zrobi.
      > Drugi wice to moim zdaniem Włodarczyk - teraz w opozycji, ale wspólnie z
      > Banasiewiczem pociągnęliby ten wózek. Ozcywiście jak Nita z niego
      wysiądzie.
      >

a tak generalnie: 1 kwietnia już był ....
      • Gość: RoboCop Re: A ja zagłosuję na Generała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 14:44
        > > Mam również nadzieję, że "wice" będzie Banasiewicz, bo mamy wtedy szanse
        > > na gospodarczy rozwój naszego miasta.
        >
        > taki jak obecnie ;-)

A i owszem. Coraz więcej firm lokuje swoje siedziby w Radomiu. I to co ciekawe
        poza strefą gospodarczą. Przypadek ?

> > Ten facet wie, co robi
        >
        > jasne. a księżyc jest z zółtego sera ;-))

Może i jest. Kto to wie ? Póki sie tam nie poleci, nie wiadomo.

> > - tylko trzeba mu
        > > dac troszkę czasu, bo to nie sa działania na "już" - czyli pstryk i się z
        > robi.
        > > Drugi wice to moim zdaniem Włodarczyk - teraz w opozycji, ale wspólnie z
        > > Banasiewiczem pociągnęliby ten wózek. Ozcywiście jak Nita z niego
        > wysiądzie.
        > >
        >
        > a tak generalnie: 1 kwietnia już był ....

Był, przez ostatnie kilkanaście lat. Obecnie jakbyś się dokładniej przyjrzał,
        okazałoby sie, że po raz pierwszy są chętni na zagospodarowanie centrum miasta,
        po raz pierwszy pokazuja się poważne firmy zainteresowane zbudowaniem tutaj
        zakładów mogących zatrudnić po 1000-1500 osób (właśnie kupują tereny przy
        Hodowlanej), bez zbytniego rozgłosu powstaje wiele nowych zakładów (choćby
        spedycja Piotrowskiego), Zbyszko rozbudowuje się o kolejne 2 ha, itd., itp ...
        Łatwo mówić, że nic się nie dzieje - tyle, że wynikiem ostatnich 4 lat jest to,
        że naszym miastem w ogóle ktos się zainteresowal, a nie uciekał jak najdalej -
        jak to było do tej pory. Wyniki działalności generała (mówię o Marcinkowskim)
        oraz Banasiewicza zobaczysz w nastepnej kadencji. I przypuszczam, że nastepcy,
        którzy teraz jadą po nich równiuteńko - chętnie sie podpiszą pod tym, co dostaną
        w spadku. Żeby móc pokazać, jak wiele zrobili. Bez zbytniego wysiłku, bo wizyty
        kolejnych inwestorów dostaną na tacy.

• szybka.osa Re: A ja zagłosuję na Generała 22.05.06, 20:06
      życia mu nie starczy.
    • Gość: Bez komentarza Re: A ja zagłosuję na Generała IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.05.06, 20:10
      HyperForceGo czy u was w Krychnowicach na oddziale zamkniętym
      w ramach terapii psychicznej udostępniają wam dostęp do neta?
      • Gość: michu Re: A ja zagłosuję na Generała IP: *.internet.radom.pl 22.05.06, 20:22
        A co pan radny tam był? Od uzaleznien może się lczyl np alkoholowych?
    • bhjs Re: A ja zagłosuję na Generała 22.05.06, 20:16
      jak widac , popularnośc generała nie zna granic
      1 głos za , 5 przeciw
      przepraszam 6 , ja też
      • isoxazolidine Re: A ja zagłosuję na Generała 22.05.06, 20:36
        a może on myślał o innym generale ???
        Maczek, Haller a może Krukowiecki ;-))))
        • Gość: KR! Re: A ja zagłosuję na Generała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:56
          Marcinkowski to najgorszy prezydent do 1990r. Gęsiak czy Włodarczyk nie mówiac juz o Fałku czy Wlazło byli 1000 razy lepsi od tego nie pochodzącego z Radomia generała!Mam nadzieję że w październiku Marcinkowski wraz ze swymi kumplami z parti satelickich RSO i radomian razem przegraja z kretesem te wybory.Radomianie ich pogonia mrzę , o wysokiej 50% frekwencji.im mniej ludzi pójdzie na wybory tym więcej głosów ma MArcinkowski wierzę w rozsądek radomian.W 2002r. frekwencja wyniosła tylko 30%!NIE PYTAJ SIĘ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE ZAPYTAJ SIĘ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA!!!!
    • Gość: miki Re: A ja zagłosuję na Generała IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.05.06, 21:17
      jak zwykle żydo-komuna,gazeta wybiórcza a teraz dziennik popierd... wszystkim
      debilom w głowie jeżeli w wyborach samorządowych Unia Polityki Realnej nie
      odniesie sukcesu to koniec z wolnościa,sprawiedliwozcią i równością socjalizm
      zgarnie wszystko !!!!!
    • Gość: KIBIC Pewny Zwyciestwa! Ale najpierw musi nas pokonac! IP: *.dc.dc.cox.net 23.05.06, 01:24
      Test popularnosci
      Autor: Gość: KIBIC 26.04.06, 14:00

Wyniki typowan Najlepszych z Mozliwych do wladz miasta Radomia: nadaje sie na
      prezydenta - 2 pkt, nadaje sie na radnego - 1 pkt.

Punkty rozdzielilo 41 Internautow nastepujaco:

Wydra, Tadeusz----------60

Rejczak, Jan------------43
      Kutkowska, B.-----------40

Surma, D.---------------33
      Banaszkiewicz, S.-------31
      Gogacz, T.--------------31

Ruszczyk, Leszek--------29

Bąk, Dariusz------------25
      ŁOPUSZANSKI, JAN--------25
      Byzdra, H.--------------24

Gęsiak, Wojciech--------23
      Kłodziński, Leszek------23
      Słupek, Jacek-----------23

Wróbel, J.--------------22

Banasiewicz, Andrzej----20
      Pisarek, R.-------------20

Derlatka, Tadeusz-------19
      Gołębiowski, Jerzy------19
      Wlazlo, Kazimierz-------19

Radomska, Magdalena-----18
      Rejczak, Mirosław-------18
      Włodarczyk, Adam--------18

Fałek, Ryszard----------17
      Marciniak, H.-----------17

Podkowiński, Z.---------16

Fogiel, Mariusz---------15
      Noga, Marcin------------15
      Wędzonka, Wiesław-------15
      Woźniak, Kazimierz------15

Korpetta-Zych, J.-------14
      Kowalik, Jaroslaw-------14
      Maszkiewicz, Zdzislaw---14
      Słupek, Marek-----------14

Karaś, Bohdan-----------13
      Krawczyk, Zenon---------13
      Prażmowski, Stanisław---13
      Szczepańska, Anna-------13

??????????????????????????
      KIBIC_Radomski----------27
      KR!---------------------18
      isoxazolidine-----------17
      Marcinkowski, Zdzisław--12
      • Gość: lek Re: Pewny Zwyciestwa! Ale najpierw musi nas pokon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 07:14
        Najlepszy kandydat to przedsiębiorca Jarosław Kowalik .Uzyskał bardo duże
        poparcie na senatora .Jego partia ma najlepszy program.Jeśli im damy poparci
        będą najlepszymi , którzy coś dla Radomia mogą zrobić.
        • Gość: pamięć (NIE)Gospodarny Radom, Radomianie Razem teraz RSO IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.05.06, 08:42
          Won z nim!Już dał nam Marcinkowskiego!A wcześniej takie twory, które później
          dla własnych korzyści sprzedawali się różnym ugrupowaniom jak np.
          (NIE)Gospodarny Radom, Radomianie (bez ludzi z Radomia) Razem. zauwaznie jedno.
          Jakiejkolwiek nazwy by nie używał zawsze dodaje człon RADOM. Czy ktoś (o ile
          wiem Rada Miasta) nie powinna wydawać pozwolenia na takie nazwy bo to jest
          jawne nciąganie i oszstwo skor ktoś tak się nazywa a prawdziwych radomian jest
          tam jak na lekarstwo albo nie ma w ogóle. A swoją drogą to są tam same czerwone
          śm... (np. były wieloletni redaktor czerwonego Słowa Ludu).
          • Gość: ciekawski Re: (NIE)Gospodarny Radom, Radomianie Razem teraz IP: *.21.radom.pilicka.pl 23.05.06, 14:27
            >A swoją drogą to są tam same czerwone
            śm... (np. były wieloletni redaktor czerwonego Słowa Ludu).>

Kto taki, jak się nazywa?
          • Gość: Jace Majowy Radom IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.05.06, 18:09
            Słowo Ludu -dobra bo Pl. lokalna gazetka,ja też czerwony bo urodziłem się w
            socjalizmie.
            • Gość: KR! Re: Majowy Radom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 19:14
              Podobno na szczęście Słowo Ludu 1 czerwca zniknie z rynku.Nareszcie ..... szkoda tylko pracowników tej gazety!Moze przejdą do echo Dnia.Obie gazety są tak beznadziejne i wychodzą dzięki człowiekowi z kielc panu Sołowowi.Słowo powstało w latach 50-tych w Radomiu a potem przeniosło się do Kielc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka