Dodaj do ulubionych

Spacerkiem po Radomiu

04.07.06, 21:53
Bardzo fajna inicjatywa! Kochajmy RadoM!

:)
Obserwuj wątek
    • Gość: mikiel Re: Spacerkiem po Radomiu IP: 195.116.120.* 05.07.06, 07:34
      a kiedy ruszy remont dalszej części deptaka???
      a co za tym idzie remont kamienic?
      BTW
      Martwi mnie też marazm na mieście kazimierzowskim, gdize totalnie nic się nie
      rusza w kwestii rewitalizacji...
    • isoxazolidine Re: Spacerkiem po Radomiu 05.07.06, 08:34
      gratuluje pomysłu :))
      tak trzymac!
    • ste3fa Re: Spacerkiem po Radomiu 05.07.06, 08:35
      ciekawy pomysł!
      sama sobie pospaceruje.
      :-)

www.kochamradom.pl
      • Gość: gosc Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:13
        fajna inicjatywa,
        w Radomiu mieszkam 3 lata, przeprowadzilem sie tu z warszawy, i choc na poczatku
        mialem klopoty z "aklimatyzacja" to jednak teraz, mieszka mi sie tu calkiem
        dobrze,m.in za sprawa ciekawych ludzi, z ktorymi zawsze mozna śmignąc do lasu na
        rowerach itd.
        Samo miast, tez jest w miare ok, niektore miejsca sa maxymalnie klimatyczne,
        paru rzeczy jeszcze coprawda brkuje, ale nie od razu Rzym zbudowano, jednym slowem
        Jestem ZA, "Kochajmy Radom !
    • Gość: renifer Re: Spacerkiem po Radomiu IP: 193.0.101.* 05.07.06, 19:54
      To wspaniałę ,że ktoś taki jak Pani Wiernicka zwrócił uwagę na nasze piękne(choć
      trochę zaniedbane) I PEŁNE UROKU MIASTO.Jestem Radomianką od urodzenia i nieraz
      narzekałąm na swoje gniazdo,chcą uciec jak najdalej.Ale dopiero podróżując po
      innych miastach,krajach,po kilkuletnim życiu w Warszawie zrozumiałam to ,co
      wcześniej do mnie nie docierało i zobaczyłam z jak wielu miejsc i rzeczy możemy
      być w Radomiu dumni.Chociażby takie Muzeum Wsi Radomskiej.Niewiele jest tak
      zapomnianych przez czas, tak urokliwych i ciekawych miejsc w naszym kraju,gdzie
      można odetchnąć od zgiełku miasta i kompletnie się wyluzować na łonie
      natury..Albo nasze piękne stare kamienice. niektóre tym bardziej urokliwe,że
      jescze nie restaurowane a świetnie się trzymają.Mnóstwo takich,których nie
      znajdziemy w wielu polskich miastach.Żałuje że nie są one lepiej rozlekamowane
      np. w dobrym ksiązkowym przewodniku znanego wydawnictwa.Ale szczęśliwa jestem
      czytając o takich akcjach jak wycieczki po Radomiu.Chętnie się przyłącze jak
      będę na miejscu.Świetna sprawa Szanowna Pani!!
    • Gość: RAD Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:15
      Fajna sprawa. I to co powiedziano, nauczmy się byc dumni z naszego miasta, bo
      przyjezdni doceniaja Radom, a sami mieszkancy nie.
    • Gość: coniecowiedzac Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:46
      Radom jest pięknym miastem, tylko ludzie tu mieszkający są paskudni...
      • Gość: kama Re: Spacerkiem po Radomiu IP: 82.139.45.* 06.07.06, 14:08
        Pani Wiernicka , dobra robota!!!!!
    • Gość: zonk Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.07.06, 18:06
      zgadzam sie ze pomysl super. tylko... ilu z nas tu sie zachwycajacych pojdzie
      na ten spacer? jdk, bedziesz?
      • jdk Re: Spacerkiem po Radomiu 06.07.06, 18:22
        We wtorki niestety jestem jeszcze w Warszawie... Ale juz niedlugo! :)

Dotychczas na wycieczki po Radomiu chadzalem w niedziele w poludnie, zreszta
        tez z przewodnikiem PTTK :))

Pozdrawiam wszystkich wycieczkowiczow - i zycze milych wrazen!

Fajnie, ze gazeta zamierza zamieszczac informacje o trasie, obiektach i relacje
        z wycieczki. Moze powstanie ciekawy przewodnik po Radomiu?

Tymczasem polecam kilka historyjek z Radomia i Regionu. Wkrotce beda przybywac
        kolejne: www.kochamradom.pl/region.html#teksty
        • Gość: zonk Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.07.06, 20:39
          fajnie byloby dolaczyc zdjecia zrobione przez forumowiczow
    • Gość: JARAS A po spacerku wytrzyjcie buty ..... IP: 82.139.55.* 07.07.06, 10:25

..... bo cała miejscowośc tonie w psim nawozie. Aha i jeszcze sprawdźcie czy
      macie zegarki i komórki. To juz chyba całkiem jasne dlaczego należy to w
      Radomiu uczynic?
      • isoxazolidine Re: A po spacerku wytrzyjcie buty ..... 09.07.06, 19:01
        Gość portalu: JARAS napisał(a):

>
        > ..... bo cała miejscowośc tonie w psim nawozie. Aha i jeszcze sprawdźcie czy
        > macie zegarki i komórki. To juz chyba całkiem jasne dlaczego należy to w
        > Radomiu uczynic?

zmien płytę bo robisz się nudny
    • Gość: Dotka i Olgunia Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 19:17
      dlaczego nas wtedy w Radomiu nie ma???!!! ...dlaczego musimy być gdzie indziej?!:((
    • waszkawaszka Re: Spacerkiem po Radomiu 10.07.06, 23:54
      Mysle ze to swietny pomysl! Z przyjemnoscia jutro przyjde posluchac, uwazam ze
      takich inicjatyw powinno byc wiecej! Temat tez jutrzejszy jest super, podobny
      do mojej pracy licencjackiej :) " Przemiany topograficzne średniowiecznego
      Radomaia" Dozobaczenia jutro!!!
    • Gość: Keri Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.zagiel.com.pl / *.vlan15.enoch.lubman.net.pl 11.07.06, 12:36
      Bardzo cieszy mnie ta inicjatywa. Szkoda tylko, że wycieczki będą się odbywać
      we wtorki, gdyż pracuję poza Radomiem i nie będę mogła z nich skorzystać. :(
      Do pewnego czasu myślałam, że Radom to niezbyt ciekawe miasto, ale od kiedy
      zaczęli przyjeżdżać do mnie znajomi, którzy nigdy nie byli w Radomiu i kiedy
      chcieli zobaczyć miasto, to zrobiło mi się wstyd, że nie potrafię im
      poopowiadać o moim rodzinnym mieście. Chciałam kupiś przewodnik po Radomiu, ale
      w księgarniach patrzyli na mnie dziwnie, nie mówiąc już pań z informacji
      turystycznej przy ul. Traugutta (gzdie prędzej można kupić przewodniki
      zagraniczne i np: Zakopanego). Nabyłam jednak bardzo ciekawą książkę, z której
      dowiedziałam się o historii, kulturze i co najbardziej mnie interesowało, o
      przyrodzie wokół Radomia. Teraz wiem co znaczy: "cudze chwalicie, swego nie
      znacie"...
      Owocnych wypraw życzę!
      A może relacje z wypraw zebrać w jakiejś publikacji???
      Powodzenia
    • waszkawaszka Re: Spacerkiem po Radomiu 11.07.06, 15:21
      Niedawno wróciłem z spacerku po naszym mieście:) Dzisiaj dowiedzieć się
      mogliśmy o średniowiecznych korzeniach naszego miasta dzięki bardzo
      sympatycznej i dużo wiedzącej Pani Przewodnik, której także bardzo pragnę
      podziękować. Wszystko było ok oprócz jednego incydentu przy Kościele św.
      Wacława. Pani która trzyma klucze do Kościoła, początkowo nie chciała w ogóle
      nas do niego wpuścić. Po chwili z wielkim oburzeniem i łaską otworzyła nam
      Kościół trzaskając przy tym głośno drzwiami. Wstyd mi za takie sytuacje. Dalsza
      część spacerku wypadła bardzo pomyślnie i mimo upału uważam, że wszystkim się
      podobało. Szkoda tylko że młodzieży było mało, ale może następne spacery będą
      z jeszcze większą liczbą młodych ludzi. Polecam Wszystkim następne spacery!!!
      • jdk Re: Spacerkiem po Radomiu 11.07.06, 15:39
        Hej - czy robiles jakies zdjecia? Czy bedzie jakas relacja na stronie wedrowek
        po RR?

K.
        • waszkawaszka Re: Spacerkiem po Radomiu 11.07.06, 16:00
          Niestety nie robiłem zdjęć :( a szkoda... ale widziałem ze kilka osób robiło,
          fotograf z Gazety Wyborczej także robił. Cieszę się, że odwiedziłeś moją
          stronę :) Jeśli chodzi o relację na stronie Wędrówek po Równinie Radomskiej to
          są tam relacje z dłuższych wypraw pieszych połączone z galeriami zdjęć. Ale w
          sumie mimo ze trasa była krótka to jednak treściwa pomyśle nad relacja i może z
          powtórzę spacer z aparatem w ręku, lub może ktoś udostępni swoje fotografie? w
          tedy z przyjemnością bym napisał relacje i dołączył z mapką trasy:)
          Pozdrawiam!!!
    • Gość: K27 Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.intertop.pl 14.07.06, 11:35
      Z przykrością muszę stwierdzić, że moim subiektywnym zdaniem Radom jest miastem
      paskudnym. Rozlatujące się wiejskie domy w środku miasta - nie remontowane od 50
      lat albo i lepiej. Przed nimi gacie na sznurku a za nimi bloki. O dziurawych
      ulicach nie będę wspominać bo tak jest w całej Polsce. Radom jest w opłakanym
      stanie. Tu są potrzebne setki milionów euro! Może nowy prezydent coś zmieni...
      • isoxazolidine Re: Spacerkiem po Radomiu 14.07.06, 11:50
        Gość portalu: K27 napisał(a):

> Tu są potrzebne setki milionów euro! Może nowy prezydent coś zmieni...

bardzo trafna uwaga!
        ale tymczasem wysiłki Prezydenta zaowocowały kilkoma milionami na drugorzedna
        ulice do szpitala w krychnowicach. na skale 2,27 tys miasteczka byloby sporo.
        na skale 227 tys Radomia - wstyd, dno i 7 metrów mułu ...
    • Gość: maniek Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:11
      Piekna Dziewczyno z wycieczki w zielonej bluzce i dzinsowych spodniach daj mi
      prosze swoje GG :) ladnie prosze:) albo chociaz sie odezwij :)
    • Gość: gamilga Re: Spacerkiem po Radomiu IP: 82.139.42.* 29.07.06, 12:25
      taak! kochajmy radom!

nobo radom wbrew pozorom nie jest taki beeeeee...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka