jdk 04.07.06, 21:53 Bardzo fajna inicjatywa! Kochajmy RadoM! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mikiel Re: Spacerkiem po Radomiu IP: 195.116.120.* 05.07.06, 07:34 a kiedy ruszy remont dalszej części deptaka??? a co za tym idzie remont kamienic? BTW Martwi mnie też marazm na mieście kazimierzowskim, gdize totalnie nic się nie rusza w kwestii rewitalizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Spacerkiem po Radomiu 05.07.06, 08:34 gratuluje pomysłu :)) tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
ste3fa Re: Spacerkiem po Radomiu 05.07.06, 08:35 ciekawy pomysł! sama sobie pospaceruje. :-) www.kochamradom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:13 fajna inicjatywa, w Radomiu mieszkam 3 lata, przeprowadzilem sie tu z warszawy, i choc na poczatku mialem klopoty z "aklimatyzacja" to jednak teraz, mieszka mi sie tu calkiem dobrze,m.in za sprawa ciekawych ludzi, z ktorymi zawsze mozna śmignąc do lasu na rowerach itd. Samo miast, tez jest w miare ok, niektore miejsca sa maxymalnie klimatyczne, paru rzeczy jeszcze coprawda brkuje, ale nie od razu Rzym zbudowano, jednym slowem Jestem ZA, "Kochajmy Radom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renifer Re: Spacerkiem po Radomiu IP: 193.0.101.* 05.07.06, 19:54 To wspaniałę ,że ktoś taki jak Pani Wiernicka zwrócił uwagę na nasze piękne(choć trochę zaniedbane) I PEŁNE UROKU MIASTO.Jestem Radomianką od urodzenia i nieraz narzekałąm na swoje gniazdo,chcą uciec jak najdalej.Ale dopiero podróżując po innych miastach,krajach,po kilkuletnim życiu w Warszawie zrozumiałam to ,co wcześniej do mnie nie docierało i zobaczyłam z jak wielu miejsc i rzeczy możemy być w Radomiu dumni.Chociażby takie Muzeum Wsi Radomskiej.Niewiele jest tak zapomnianych przez czas, tak urokliwych i ciekawych miejsc w naszym kraju,gdzie można odetchnąć od zgiełku miasta i kompletnie się wyluzować na łonie natury..Albo nasze piękne stare kamienice. niektóre tym bardziej urokliwe,że jescze nie restaurowane a świetnie się trzymają.Mnóstwo takich,których nie znajdziemy w wielu polskich miastach.Żałuje że nie są one lepiej rozlekamowane np. w dobrym ksiązkowym przewodniku znanego wydawnictwa.Ale szczęśliwa jestem czytając o takich akcjach jak wycieczki po Radomiu.Chętnie się przyłącze jak będę na miejscu.Świetna sprawa Szanowna Pani!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAD Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:15 Fajna sprawa. I to co powiedziano, nauczmy się byc dumni z naszego miasta, bo przyjezdni doceniaja Radom, a sami mieszkancy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coniecowiedzac Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:46 Radom jest pięknym miastem, tylko ludzie tu mieszkający są paskudni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Spacerkiem po Radomiu IP: 82.139.45.* 06.07.06, 14:08 Pani Wiernicka , dobra robota!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.07.06, 18:06 zgadzam sie ze pomysl super. tylko... ilu z nas tu sie zachwycajacych pojdzie na ten spacer? jdk, bedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Spacerkiem po Radomiu 06.07.06, 18:22 We wtorki niestety jestem jeszcze w Warszawie... Ale juz niedlugo! :) Dotychczas na wycieczki po Radomiu chadzalem w niedziele w poludnie, zreszta tez z przewodnikiem PTTK :)) Pozdrawiam wszystkich wycieczkowiczow - i zycze milych wrazen! Fajnie, ze gazeta zamierza zamieszczac informacje o trasie, obiektach i relacje z wycieczki. Moze powstanie ciekawy przewodnik po Radomiu? Tymczasem polecam kilka historyjek z Radomia i Regionu. Wkrotce beda przybywac kolejne: www.kochamradom.pl/region.html#teksty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.07.06, 20:39 fajnie byloby dolaczyc zdjecia zrobione przez forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JARAS A po spacerku wytrzyjcie buty ..... IP: 82.139.55.* 07.07.06, 10:25 ..... bo cała miejscowośc tonie w psim nawozie. Aha i jeszcze sprawdźcie czy macie zegarki i komórki. To juz chyba całkiem jasne dlaczego należy to w Radomiu uczynic? Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: A po spacerku wytrzyjcie buty ..... 09.07.06, 19:01 Gość portalu: JARAS napisał(a): > > ..... bo cała miejscowośc tonie w psim nawozie. Aha i jeszcze sprawdźcie czy > macie zegarki i komórki. To juz chyba całkiem jasne dlaczego należy to w > Radomiu uczynic? zmien płytę bo robisz się nudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotka i Olgunia Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 19:17 dlaczego nas wtedy w Radomiu nie ma???!!! ...dlaczego musimy być gdzie indziej?!:(( Odpowiedz Link Zgłoś
waszkawaszka Re: Spacerkiem po Radomiu 10.07.06, 23:54 Mysle ze to swietny pomysl! Z przyjemnoscia jutro przyjde posluchac, uwazam ze takich inicjatyw powinno byc wiecej! Temat tez jutrzejszy jest super, podobny do mojej pracy licencjackiej :) " Przemiany topograficzne średniowiecznego Radomaia" Dozobaczenia jutro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keri Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.zagiel.com.pl / *.vlan15.enoch.lubman.net.pl 11.07.06, 12:36 Bardzo cieszy mnie ta inicjatywa. Szkoda tylko, że wycieczki będą się odbywać we wtorki, gdyż pracuję poza Radomiem i nie będę mogła z nich skorzystać. :( Do pewnego czasu myślałam, że Radom to niezbyt ciekawe miasto, ale od kiedy zaczęli przyjeżdżać do mnie znajomi, którzy nigdy nie byli w Radomiu i kiedy chcieli zobaczyć miasto, to zrobiło mi się wstyd, że nie potrafię im poopowiadać o moim rodzinnym mieście. Chciałam kupiś przewodnik po Radomiu, ale w księgarniach patrzyli na mnie dziwnie, nie mówiąc już pań z informacji turystycznej przy ul. Traugutta (gzdie prędzej można kupić przewodniki zagraniczne i np: Zakopanego). Nabyłam jednak bardzo ciekawą książkę, z której dowiedziałam się o historii, kulturze i co najbardziej mnie interesowało, o przyrodzie wokół Radomia. Teraz wiem co znaczy: "cudze chwalicie, swego nie znacie"... Owocnych wypraw życzę! A może relacje z wypraw zebrać w jakiejś publikacji??? Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
waszkawaszka Re: Spacerkiem po Radomiu 11.07.06, 15:21 Niedawno wróciłem z spacerku po naszym mieście:) Dzisiaj dowiedzieć się mogliśmy o średniowiecznych korzeniach naszego miasta dzięki bardzo sympatycznej i dużo wiedzącej Pani Przewodnik, której także bardzo pragnę podziękować. Wszystko było ok oprócz jednego incydentu przy Kościele św. Wacława. Pani która trzyma klucze do Kościoła, początkowo nie chciała w ogóle nas do niego wpuścić. Po chwili z wielkim oburzeniem i łaską otworzyła nam Kościół trzaskając przy tym głośno drzwiami. Wstyd mi za takie sytuacje. Dalsza część spacerku wypadła bardzo pomyślnie i mimo upału uważam, że wszystkim się podobało. Szkoda tylko że młodzieży było mało, ale może następne spacery będą z jeszcze większą liczbą młodych ludzi. Polecam Wszystkim następne spacery!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Spacerkiem po Radomiu 11.07.06, 15:39 Hej - czy robiles jakies zdjecia? Czy bedzie jakas relacja na stronie wedrowek po RR? K. Odpowiedz Link Zgłoś
waszkawaszka Re: Spacerkiem po Radomiu 11.07.06, 16:00 Niestety nie robiłem zdjęć :( a szkoda... ale widziałem ze kilka osób robiło, fotograf z Gazety Wyborczej także robił. Cieszę się, że odwiedziłeś moją stronę :) Jeśli chodzi o relację na stronie Wędrówek po Równinie Radomskiej to są tam relacje z dłuższych wypraw pieszych połączone z galeriami zdjęć. Ale w sumie mimo ze trasa była krótka to jednak treściwa pomyśle nad relacja i może z powtórzę spacer z aparatem w ręku, lub może ktoś udostępni swoje fotografie? w tedy z przyjemnością bym napisał relacje i dołączył z mapką trasy:) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K27 Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.intertop.pl 14.07.06, 11:35 Z przykrością muszę stwierdzić, że moim subiektywnym zdaniem Radom jest miastem paskudnym. Rozlatujące się wiejskie domy w środku miasta - nie remontowane od 50 lat albo i lepiej. Przed nimi gacie na sznurku a za nimi bloki. O dziurawych ulicach nie będę wspominać bo tak jest w całej Polsce. Radom jest w opłakanym stanie. Tu są potrzebne setki milionów euro! Może nowy prezydent coś zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Spacerkiem po Radomiu 14.07.06, 11:50 Gość portalu: K27 napisał(a): > Tu są potrzebne setki milionów euro! Może nowy prezydent coś zmieni... bardzo trafna uwaga! ale tymczasem wysiłki Prezydenta zaowocowały kilkoma milionami na drugorzedna ulice do szpitala w krychnowicach. na skale 2,27 tys miasteczka byloby sporo. na skale 227 tys Radomia - wstyd, dno i 7 metrów mułu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Spacerkiem po Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 21:11 Piekna Dziewczyno z wycieczki w zielonej bluzce i dzinsowych spodniach daj mi prosze swoje GG :) ladnie prosze:) albo chociaz sie odezwij :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamilga Re: Spacerkiem po Radomiu IP: 82.139.42.* 29.07.06, 12:25 taak! kochajmy radom! nobo radom wbrew pozorom nie jest taki beeeeee... Odpowiedz Link Zgłoś