Dodaj do ulubionych

Kandydaci na prezydenta Radomia!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 14:47
Oto lista kandydatów na prezydenta Radomia :
Kandydaci urodzeni w Radomiu kandydujący na prezydenta Radomia :
Adam Włodarczyk - prezydent Radomia w latach 1998-2002 kandydat popierany
przez SDPL,PD.ORA w Radomiu i komitet ,, Wspólny Radom "
Andrzej Kosztowniak - młody 30 letni popierany przez PiS , Solidarność i
Wspólnotę Samorządową
Andrzej Łuczycki - senator PO , od 25 września 2005r.walczący w Senacie o
sprawy Radomia popierany przez Platformę Obywatelska
Jakub Kluźiński - kandydat popierany przez stowarzyszenie KOCHAM RADOM ,
młody ambitny 30 - latek , majacy zdrowe poglądy na rzeczywistość!
Kandydaci kandydujący na prezydenta Radomia nie urodzeni w Radomiu , mający
mało wspólnego z Radomiem :
Zdzisław Marcinkowski - były milicjant , policjant , prezydent Radomia od
2002r. - popierany przez Radomian Razem ( nazwa myląca tam jest mało radomian
wśród członków stowarzyszenia )
Zenon Krawczyk - radny od 1994r. wiceprzewodniczący Rady Miejskiej , kandydat
popierany przez SLD i 20 parę przybudówek SLD i lewicowo - podobnych
Zbigniew Kuźmiuk - kandydat RSO , były poseł PSl , europoseł o 2004r. były
marszaęłk województwa , wojewoda od zawsze w sejmie walczący o sprawy
polskiej wsi....
Ryszard Wiosna - kandydat anonimowy z LPR mało o nim wiem , nie znana postac
w Radomiu nie wiem po co LPR go wystawił?
Dariusz Jesiotr - kandydat Samoobrony RP , doktor SGH z Warszawy , nie mający
nic wspólnego z Radomiem!
Moja prośba jest taka czekam na opinie internautów odnośnie tych kandydatów
kto wygra , kto najlepszy na urząd prezydenta Radomia?
Obserwuj wątek
    • Gość: za JK;) Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.infoplus.com.pl 08.07.06, 14:59
      jestem z J. Kluzinskim, mlodym energiczym dobrze wyksztalconym mezczyzna.
      Czytalam jego posty, pomysly i popieram jego kandydature. Nie wiem jakie ma
      szanse- bo chyba nie jest o nim tak glosno jak o innych, ale wierze,ze inni o
      nim uslysza i zaglosuja na niego.
      • Gość: realista Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.48.* 08.07.06, 15:09
        Dostanie 3 procenty głosów.
        • Gość: ? Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.infoplus.com.pl 08.07.06, 15:33
          dlaczego tak uwazasz????
        • Gość: anna Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:31
          nie dostanie nawet 3%
      • Gość: do realistki Jakub Kluzinski!!! najlepszy IP: *.infoplus.com.pl 08.07.06, 15:34
        dla czego tak uwazasz?
        • Gość: za JK - Paula Re: Jakub Kluzinski!!! najlepszy IP: *.infoplus.com.pl 08.07.06, 19:57
          ciesze sie,ze myslicie podobnie jak ja.... Wiem,ze sie nie pomylimy... bedzie
          to trafny wybor- nareszcie!!!
    • Gość: RAD Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:47
      Ja na Kluzińskiego, młody, energiczny odpowiedni kandydat.
      • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:01
        Na Klużińskiego straszą nie chcę głosować ludzi mieszkający w Radomiu a nie
        będący z Radomia?Boją się , że po 4 latach rządów ich człowieka przyjdzie ktoś
        ambitny urodzony w Radomiu.Ja mam nadzieję że Marcinkowski po 12 listopada
        2006r. przestanie być prezydentem Radomia MUSI ODEJŚĆ MARCINKOWSKI!
    • Gość: olo Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.06, 16:04
      tylko mieszkaniec Radomia który osiągnął cos w swoim życiu !!! nie socjalista z
      obietnicami na dorobku pchający się do koryta !
      • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:09
        Prezydentem Radomia musi być człowiek urodzony w Radomiu , rodowity radomianin
        te kryteria spełniają tylko Łuczycki z PO , Kosztowniak z PiS,Włodarczyk z
        SDPL,Kluziński z KOCHAM RADOM!Reszta ma szansę kandydować mamy demokrację w
        końcu o którą połowa z kandydatów nawet nie walczyła z prezydentem
        Marcinkowskim na czele , który stał po stronie innej niż opozycja ale pcha sie
        na prezydenta Radomia ku uciesze kolegów swych z Radomian Razem i RSO!
        • Gość: olo Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.06, 16:11
          i tak wygra ten który najwiecej obieca,tak jest zawsze ! dwóch pijanych meneli
          przegłosuje profesora nauk ścisłych !!!
          • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:14
            Nie może wygrać Marcinkowski 4 lata tandej prezydentury mało który rodowity
            radomianin i nie tylko zniesie.Dosyć Marcinkowskiego i jego ekip z Radomian
            Razem i RSO!Dosyć festynów jabłka i papryki , budowy dróg jednojezniowych,
            tandetnej polityki miernoty intelektulanej radnych!MARCINKOWSKI MUSI ODEJŚĆ!
            • Gość: olo Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.06, 16:18
              pamiętaj 80% mieszkańców Grodu nad Mleczną to przybysze z okolic w latach 70 i
              80 !!! nic niewskurasz wynik jest w 99% pewny,wygra socjalista który obieca
              najwieksze pieniądze dla nierobów !!
              • Gość: slash Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 19:40
                przeciez to naturalne, radom to typowo miasto robotnicze, intelignecji i kultury
                w nim niewiele, zapewne znow skusi sie populisycznym haslom, jakie juz
                przerabialismy w 2005 roku podczas wyborow prezydenckich i parlamentarnych
        • Gość: mirek 44931 Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.35.* 22.07.06, 16:49
          nie ma miejsca dla faszystów i nacjonalistów popatrz w lustro.
    • Gość: chimera I tak wygra Marcinkowski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.07.06, 16:15
      nawet gdybyście zaszczekali się na śmierć !!!
      • Gość: KR! Re: I tak wygra Marcinkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 16:18
        Powiedział bie urodzony w Radomiu radomianin z Radomian Razem i RSO!Twoje
        niedoczekanie kolego Marcinkowski razem z Radomianami Razem i RSO te wybory
        przegra z kretesem , nie pomożę im nawet ekipa urzędowska licząca 650 osób i i
        ch rodziny , radomianie zaczynają prszeglądac na oczy wreszcie.Żadnych szans
        nie ma Marcinkowski i jego składy.Te wybory wygrają RODOWICI RADOMAINIE i wygra
        wreszcie RADOM!MARCINKOWSKI MUSI ODEJŚĆ!
        • Gość: olo Re: I tak wygra Marcinkowski IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.06, 18:01
          wygra Radom !? jaki Radom ? wygrają durnie którzy zniszczą to miasto do
          końca !!!
          • Gość: KR! Re: I tak wygra Marcinkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 18:18
            Wygra Radom , nasz ukochany rodzinny Radom on ma być wygrany.Czemu taki marazm
            u Ciebie co mają zniszczyć do końca.Władzę mamy nieudolną ale mieszkańców mamy
            wspaniałych musimy uwierzeć wreszcie w Radom w nasze miasto!
            • Gość: Seba Re: I tak wygra Marcinkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 18:27
              Ja uważam, że wybory prezydenckie w Radomiu powinien wygrać Jakub Kluziński.
              Nie dość, że jest radomianinem, to jest osobą wykształconą (ukończył VI LO im.
              J. Kochanowskiego oraz SGH w Warszawie). Młoda siła dla Radomia się przyda.
              • Gość: KR! Re: I tak wygra Marcinkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 18:50
                Jasne młodzi są potrzebni.Ja chciałbym żeby Klużiński wygrała ale już widzę
                tego głosy w kampani że on jest z Radomia! a to jest uważane za wadę w
                środowisku prezydenta Marcinkowksiego i Radomian razem oraz RSO!Musi byc
                wybrany rodowity radomainin na prezydenta dosyś rządów Radomiem ludzi nie z
                Radomia.Zerwijmy z tą opinią że Radom to miasto rządzone przez ludzi z
                zewnatrz.W 1976r. mieliśmy sekretarza I KC z Warszawy , wojewodę z Kielc ,
                komendanta MO z Lublina.Teraz tez jest podobnie miasta się tylko zmieniają ja
                się pytam kiedy Radom będzie miał prezydenta z Radomia.Po 4 latach rządów
                człowieka z zewnątrz mam dośc tej tandetnej anty radomskiej włądzy.Mnie festyn
                jabłka i papryki odrzuca tej tandety nie zniosę , Radom nie może się kojarzyć z
                rolnictwem i wsią ręce człowiekowi opadają!MARCINKOWSKI MUSI ODEJŚĆ!Niech
                wreszcie do władzy dojdą rodowici radomianie czy to z prawa czy z lewa ale
                wreszcie radomianie!
                • Gość: michi Re: I tak wygra Marcinkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 19:36
                  to chcesz zeby sie zamienili i banasiewicz teraz wezmie???
                  • Gość: KR! Re: I tak wygra Marcinkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 20:56
                    Musimy my radomianie wyborcy 181 tys. ludzi tak głosować aby od włądzy odsunąć
                    ludzi pokroju tych co są w Radomianach Razem i RSO!Dosyć ich władzy w Radomiun
                    zasługujemy na lepsze radomskie władze nie możemy trzymać rak w kieszeni i nic
                    nie robić bądźmy aktywni pokażmy prezydentowi Marcinkowskiemu i jego ekipie
                    CZERWONĄ KARTKĘ przy urnie wyborczej zasłuzał na nią jak mało który prezydent
                    Radomia po 1990r.Marcinkowski jest najgorszym prezydentem Radomia po 1990r. to
                    fakt nic tego nie zmieni!
                • Gość: Do KR! Re: I tak wygra Marcinkowski IP: 82.139.48.* 08.07.06, 21:55
                  Ja chciałbym żeby Klużiński wygrała

KR! z nerw to ci się płeć pomyliła baranku .
                • Gość: mirek 44931 Re: I tak wygra Marcinkowski IP: 82.139.35.* 22.07.06, 14:28
                  i tu przyznam Ci rację
              • Gość: mirek44931 Re: I tak wygra Marcinkowski IP: 82.139.35.* 22.07.06, 14:18
              • Gość: mirek 44931 Re: I tak wygra Marcinkowski IP: 82.139.35.* 22.07.06, 14:20
                no tak jak 6 LO kończył to z urzędu mądry jest.
          • Gość: mirek 44931 Re: I tak wygra Marcinkowski IP: 82.139.35.* 22.07.06, 16:52
            olo masz niestety rację
        • Gość: anna Re: I tak wygra Marcinkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:45
          do KR.Pomysl nad tym co piszesz, bo to totalne malozasciankowe glupoty!
    • isoxazolidine Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 08.07.06, 21:22
      zdecydowanie kuba kluziński.
      bez dwu zdan.
    • Gość: Irena Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.internet.radom.pl / *.pr.radom.net 08.07.06, 21:49
      Popieram Jakub Kluziński
      • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 21:53
        Isox... Ty popierasz Jakuba Klużińska tak jak duża grupa radomian ale tych osób
        ciągle jest mało!Kluziński nie ma tuby propgandowej w postaci mediów i
        tandetnego dziennika na dami tv i grupy 650 urzedników , którym Marcinkowski
        strasznie w roku wyborczym słodzi.Kluziński nie może dawać kasy na drogi
        wsperać tandetnie emerytów.Wierzę , że do władzy po wyborach dojdą do władzy
        ludzie z Radomia , dla których był , jest i będzie liczył się TYLKO RADOM a nie
        układy , układziki i koledzy którzy cierpią na chroniczny brak czasu i kasy!
        pozdro dla radomian:-)
        • Gość: minawamzrzednie I tak wygra Marcinkowski IP: 82.139.58.* 08.07.06, 23:55
          I to w pierwszej turze. Dzięki Wspólnocie, hi, hi, hi.
    • Gość: Radio Moskwa Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.07.06, 09:34
      KR! Zawszze ci wtórowałem ale tym razem zapomniałeś dodać rodowitego
      radomianina Andrzeja Kosztowniaka! Mam jedynie nadzieję, że było to tylko
      niedopatrzenie a nie celowe działanie. Co do Marcinkowskiego i jego ekipy
      sprawa jest oczywista. Wsłuchajcie się dokładnie w głos radnego Sońty. Co by o
      nim nie mówić i po odrzuceniu pewnych ideologii jest to jeden z najlepiej
      przygotowanych radnych! To on wskazywał na dziwne oszczędności w urzędzie, to
      on wypunktował dziwne oszczędności budżetowe, to on wskazywał na oszczędności
      związane z oczyszczaniem miasta itp itd. A po co to wszystko? Żeby znaleźć
      peiniądze na nakładki, dywaniki asfaltowe o trwałości maks. jednego sezonu ale
      oddźwięk propagandowy zrobi swoje! A gdzie był ten chemik ze swoją ekipą kiedy
      Wspólnota nawoływała, że Marcinkowski za nasze pieniądze założył sobie
      telewizję propagandową, zatrudniając tam komunistycznych czerwonych
      propagandzistów? Gdzie byli ci wszyscy kiedy Marcinkowski sprzedawał najlepsze
      tereny w Centrum miasta pod płaszczykiem różnych ideologii? A czy Wosik nie
      jest czasami z wami ten sam, ktory też przytakuje płaszczykowi "rewitalizacji"
      co ma być przykrywką do sprzedaży nieruchomości swoim i wybranym (przykład;
      unieważnienie przetargu bo wygrał nie ten co trzeba). O Marwilskiej nie
      wspomnę. Ten temat powinien być dokładnie zbadany przez CBA a nie przez
      prokuraturę szczególnie tą radomską. Przykładów można byłoby mnożyć bo przez 4
      lata uzbierało się tego co niemiara! Tuż przed wyborami wszystko to wypunktuję
      i opublikuję tworząc coś na wzór białej księgi. Marcinkowski był najgorszym
      wiceprezydentem Radomia w historii miasta a jego przełożony nadprezydent z
      pewnością mu w tym nie ustępuje.
      • Gość: KR! Re: Marcinkowski najgorszy prezydent! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 09:50
        Prezydent Marcinkowski najgorszym prezydentem Radomia po 1990r.wybrany 10
        listopada 2002r. prezydent Marcinkowski głosami 26 tys. radomian mieszkańców
        Radomia piastuje swój urząd w sposób fatalny.Nie chcę wymieniać jego wszystkich
        porażek bo po co radomianie wiedzą , że sukces ekipa Marcinkowksiego nie am
        prawie w cale.Radom się rozwija spada bezrobocie ale to nie zasługa
        Marcinkowskiego i jego ziomków z Radomian Razem i RSO!Radom się rozwija dzięki
        radomianom to my jesteśmy siłą Radomia nie Marcinkowksi i jego ekipy
        niuedolnych urzedników!Tandety w stylu festynu jabłka i papryki czy budowy
        jendej lini drogi Maratońskiej ( po com 2 panie prezydencie
        prawda ).Marcinkowski nie chce w Radomiu kultury i sportu na wysokim poziomie!
        Nie chce budowy filharmonii w Radomiu czy nie chce pomagać Radomiakowi , teraz
        ku uciesze pana prezydenta i jego kumpli Radomiak niestety dla tysięcy
        rodowitych radomian spadł do III ligi.Marcinkowski musi odejść!Do wladzy musza
        dojśc rodowicim radomianie czy to z prawa czy z lewa!Pozdro dla radomian ;-)
        • Gość: KR! Re: Marcinkowski najgorszy prezydent! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 10:02
          A co sądzicie na temat kandydatury Kosztowniaka z PiS na prezydenta Radomia?
          Spełnia moje wymagania urodzony w Radomiu, wyksztłacony , ambitny , młody
          majacy w sobie charyzmę nie chodzący na sznureczku swych pseudo kumpli nie
          będących z Radomia a chcącyh się wybić na jego plecach.Dobry kandydat ten
          Kosztowniak lae moim zdaniem są lepsi kandydaci , też urodzeni w Radomiu też
          ambitni!władza musi wrócić do radomian , rodowitych radomian!
          • Gość: latoś Powtórka z Tymińskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 12:32
            Kasztanowiak ma w sobie charyzmę - jaką? Jego nikt nie zna.
            Jak może mieć charyzmę ktoś nikomu nie znany?
          • Gość: mirek 44931 Re: Marcinkowski najgorszy prezydent! IP: 82.139.35.* 22.07.06, 14:24
          • Gość: mirek Re: Marcinkowski najgorszy prezydent! IP: 82.139.35.* 22.07.06, 14:25
            szkoda że 3 z jednego jaja nie było
        • Gość: simba Re: Marcinkowski najgorszy prezydent! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:50
          Gość portalu: KR! napisał(a):
          Marcinkowski nie chce w Radomiu kultury i sportu na wysokim poziomie!
          > Nie chce budowy filharmonii w Radomiu czy nie chce pomagać Radomiakowi , teraz
          > ku uciesze pana prezydenta i jego kumpli Radomiak niestety dla tysięcy
          > rodowitych radomian spadł do III ligi.Marcinkowski musi odejść!

Jakie jaja. Jeszcze nie tak dawno przeciwnicy Marcinkowskiego zarzucali mu, że
          za dużo pomaga Radomiankowi. Po raz pierwszy słyszę, że pomagać nie chce.
          Możecie się zdecydować ?
          A filharmonia ? Proponuję najpierw zrobić eksperyment: zaprośmy do Radomia
          całkiem niezły zespół Filharmonii Świętokrzyskiej, zróbmy 5 BEZPŁATNYCH
          koncertów w sali Koncertowej. Jeżeli uzyskamy frekwencję wyższą niż 20% -
          pogadamy o filharmonii w Radomiu. Zaręczam Ci, że sala będzie świeciła pustkami,
          chyba że spędzisz na siłe dzieciaki ze szkół. I nie prównuj mi tu np. z Tu Es
          Petrus, bo to koncert popowy.
      • Gość: marcin wosik Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.56.* 10.07.06, 11:51
        Szanowny Panie!
        Pozwolił Pan sobie użyć mojego nazwiska w swojej wypowiedzi w kontekście pewnych
        domniemanych przez Pana nieprawidłowości. W związku z powyższym informuję Pana,
        że jeżeli posiada Pan informacje które mogą świadczyć o popełnieniu czynu
        zabronionego przezemnie, bądź o posiadaniu przez moją osobę takich informacji i
        nie doniesieniu o nich do organów ścigania jest Pan zobowiązany do
        poinformowania o tym fakcie stosownych organów ścigania. Taki obowiązek prawny
        nakładają na Pana stosowne zapisy Kodeksu Karnego. W związku z Pana
        oświadczeniem oczekuję, że złoży Pan stosowne zawiadomienie do właściwego
        miejscowo i rzeczowo organu ścigania.
        W przypadku gdyby Pan nie złożył takiego doniesienia miarkuję, że Pana wypowiedź
        nie znajduje żadnego odzwierciedlenia w faktach i jest pomówieniem mojej osoby.
        Wobec takiego zdarzenia mogę domyślać się że Pańskie wypowiedzi wynikają z
        pobudek politycznych i są krytyką dla samej krytyki.
        Ugrupowanie które współzakładałem i jestem jego członkiem nie zamierza
        krytykować dla samej sztuki. Zamierzamy rzeczowo odnosić się do problemów
        Naszego Miasta i wskazywać konkretne rozwiązania. Nie będziemy rozmawiać za
        pomocą rynsztokowego języka na jaki Pan sobie w swoim oświadzceniu pozwolił -
        świadczy on o Pana kulturze osobistej i poziomie intelektualnym.
        Szkoda, że są tacy ludzie ;(
        Z poważaniem
        Marcin Wosik

http:/www.kochamradom.pl
      • Gość: simba Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:43
        Gość portalu: Radio Moskwa napisał(a):
        A gdzie był ten chemik ze swoją ekipą kiedy
        > Wspólnota nawoływała, że Marcinkowski za nasze pieniądze założył sobie
        > telewizję propagandową, zatrudniając tam komunistycznych czerwonych
        > propagandzistów?

Możesz wymienić, którzy to ci czerwoni propagandziści ?
    • Gość: Pop. KOSZTOWNIAKA! Andrzej Kosztowniak na prezydenta Radomia! IP: 82.139.52.* 09.07.06, 11:43
      Jeżeli Kosztowniak jest porównywalny z innymi kandydatami spełniającymi Twoje
      kryteria to ja postawiłbym na... Kosztowniaka!Mądrze kiedyś napisał
      sympatyk_pis, że to miałoby większe przełożenie na pozyskiwanie funduszy dla
      miasta.Wówczas nikt nie mógłby zgonić na innych, że nie otrzymują funduszy bo
      nas nie lubią!Kosztowniak byłby z PiS, Selmik składałby się z koalicji z PiS
      Tylko bez tego personan non grata Struzika!) i rząd z PiS.Więc miałby pole do
      popisu.A tak załóżmy, że przyjdzie inny i będzie tak jak krzywousty zwalał
      wszystko na brak
      przełożenia w Sejmiku czy rządzie.Dlatego stawiam na KOSZTOWNIAKA ANDRZEJA!!!
      • Gość: ja Re: Andrzej Kosztowniak na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 12:49
        Andrzej Kosztowniak - niestety, nie znam tego pana, jego nazwisko nic mi nie mówi

Andrzej Łuczycki - ten człowiek robi dużo dla Radomia, ale uważam, że
        znakopmicie sprawuje się jako senator i senatorem pozostać powinien! Jeśli
        wygrałby wybory, nie będzie osoby walczącej o sprawy radomia w senacie!

Jakub Kluźiński - mlody, dobrze wykształcony, a przede wszystkim - nie związany
        z żadnym ugrupowaniem politycznym! Człowiek z wizją Radomia - lepszego Radomia!
        Właśnie na niego zagłosuję i do tego namówię całą moją rodzinę!
        • Gość: KR! Re: Andrzej Kosztowniak na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 13:25
          Jakub Kluźiński to dobry kandydat tylko on ma małę poparcie niestety wśród
          radomian.Pisałem już , że się ciesze że kandyduje na prezydenta Radomia i że
          nie siedzi w wawce jak prawie 30 tys. radomian i nie wrzuca na Radom tylko chce
          coś robić dla miasta!Moze pobudzi radomian w stolycy aby wreszcie zaczęli coś
          robić dla Radomia!Fajnie że jest Stowarzyszenie Radomian w warszawie ale to
          ciagle mało!Ludzie walczmy o lepsze jutro Radomia politycy o Radom nie będą
          walczyć dopóki nie będzie posłów i senatorów z Radomia i nie ma premeira z
          Radomia niestety mieliśmy swietnego premeira z Gorzowa wlkp. a teraz będziemy
          mieć premiera z Warszawy.....Kosztowniak może by jakieś fundusze dla Radomia
          załątwił na Filharmonię czy nowiutki stadion Radomiaka bo obecne władze miasta
          nie chcę o takich inwestycjach nawet słyszeć ich interesuje festyn tandety i
          prowincji festyn jabłka i papryki.Radomianie muszą dojśc do władzy!
          • Gość: simba Re: Andrzej Kosztowniak na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:58
            Kosztowniak może by jakieś fundusze dla Radomia
            > załątwił na Filharmonię czy nowiutki stadion Radomiaka bo obecne władze miasta
            > nie chcę o takich inwestycjach nawet słyszeć ich interesuje festyn tandety i
            > prowincji festyn jabłka i papryki.

Uparty jesteś jak osioł i ślepy jak kret.
            O filharmonii napisałem Ci już wyżej - pamietaj, że trzeba ją UTRZYMAĆ, a nie
            tylko wybudowac, a na wpływy z biletów w Radomiu nie licz,
            a co do stadionu - KŁAMIESZ, bo własnie za TEJ kadencji opracowano projekt
            nowoczesnego stadionu spełniającego wymagania paraolimpijskie, bo to własnie
            daje mozliwość uzyskania pieniędzy m.in. ze środków PFRON. O to, że jeszcze nie
            rozpoczęto budowy miej pretensje do Ministerstwa Sportu. Gotowy projekt ze
            wszystkimi potrzebnymi uzgodnieniami leży tam od roku.
            Prosze - dyskutuj opierając asię na faktach. Kłamstwo ma krótkie nogi.
            • Gość: KR! Re: Andrzej Kosztowniak na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 18:20
              Wiesz co ciekawe są te twoje teorie!Filharmonia wybudowanie na 700 osób to
              koszt wraz ze szkołą muzyczną na terenach przy ulicy 25 czerwca to koszt około
              20 no 24 mln PLN.Obecne władze mogłyby to wybudować ale tego nie chcą są za
              festynami tandety i obciachu w stylu jabłka i papryki.O frekwencji piszesz
              bzdury opłaca sie Filharmonia w Rzeszowie,Słupsku,Kielcach,Opolu,Olsztynie
              miastach dużo... mniejszych od Radomia a w Radomiu nie niby!To są twoje teorie
              piszesz jak ludzie z Kielc na tym forum Radom nic nie może mieć!Zrozum to że
              Radom musi mieć Filharmonię Radomską , mimo ze tego nie chcą ludzie nie
              pochodzący z Radomia a rządzący nistety tym miastem!W Radomiu i tak będzie
              Filharmonia mimo , ze tego nie chce ani Marcinkowski ani całe RSO czy
              radomianie razem te dwa sztuczne polityczne twory nic dobrego dla Radomia nie
              chcą!
              PS.A ten stadion na 8000 co władza nam mąci w głowie od 2 lat to kpina taki
              stadion to może sobie stanąć w Kozienicach a nie w Radomiu.Radom to 227 tys.
              ludzi potrzebujemy stadionu na 20 tys. kibiców minimum bez bierzni!Taki
              piłkarski obiekt , w Kielcach jets na 15 tys. a tam mieszka 203 tys ludzi a my
              mamy sobie budować na 8000 kibiców żarty sobie stroisz z mieszkańców Radomia
              kolego!
              • Gość: simba Re: Andrzej Kosztowniak na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:34
                Po pierwsze: pisze się "bieżnia". Jako STUDENT powinieneś to wiedzieć. Po
                drugie: radomski sport to nie tylko piłka nożna. Po trzecie: chodzi o obiekt, na
                którym mogłyby być rozgrywane igrzyska paraolimpijskie o randze mistrzostw
                Europy. Nie tylko Radomiaczek for ever.
                • Gość: KR! Re: Andrzej Kosztowniak na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:20
                  Przepraszam za pomyłkę językową.RADOMIAK ONLY kolego!
        • Gość: simba Re: Andrzej Kosztowniak na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:52
          Gość portalu: ja napisał(a):
          >Jakub Kluźiński - mlody, dobrze wykształcony, a przede wszystkim - nie związany
          > z żadnym ugrupowaniem politycznym! Człowiek z wizją Radomia - lepszego Radomia!
          > Właśnie na niego zagłosuję i do tego namówię całą moją rodzinę!

Namawiaj, namawiaj. Jako "człowiek nie związany z żadnym ugrupowaniem
          politycznym" nie zrobi w Radomiu ABSOLUTNIE NIC.
    • Gość: KIBIC_radomski Pierwsze Podsumowanie IP: *.dc.dc.cox.net 09.07.06, 16:27
      Pierwsze Podusmowanie Wynikow na 09.07.06, 12:49

(8) Jakub Kluziński
      (2) Zdzisław Marcinkowski
      (2) Andrzej Kosztowniak

POZYTYWNI Kandydaci urodzeni w Radomiu kandydujący na prezydenta Radomia :

Adam Włodarczyk - prezydent Radomia w latach 1998-2002 kandydat popierany
      przez SDPL, PD.ORA w Radomiu i komitet ,, Wspólny Radom "

Andrzej Kosztowniak - młody 30 letni popierany przez PiS , Solidarność i
      Wspólnotę Samorządową

Andrzej Łuczycki - senator PO , od 25 września 2005r.walczący w Senacie o
      sprawy Radomia popierany przez Platformę Obywatelska

Jakub Kluziński - kandydat popierany przez stowarzyszenie KOCHAM RADOM ,
      młody ambitny 30 - latek , majacy zdrowe poglądy na rzeczywistość!

NEGATYWNI, NIEZNANI lub NIEurodzeniRADOMIANIE Kandydaci kandydujący na
      prezydenta Radomia

Zdzisław Marcinkowski - były Komendant Policji w Radomiu, prezydent Radomia od
      2002r. - popierany przez Stowarzyszenie Radomian Razem

Zenon Krawczyk - radny od 1994r. wiceprzewodniczący Rady Miejskiej, kandydat
      popierany przez SLD i parę przybudówek SLD i lewicowo – podobnych

Zbigniew Kuźmiuk - kandydat RSO, poseł PSL-PIAST, rozlamowiec PSL teraz zblizony
      do PiSu , europoseł o 2004r. były marszałek województwa , wojewoda od zawsze w
      sejmie walczący o sprawy polskiej wsi....

Ryszard Wiosna - kandydat LPRu, nieznana postac w Radomiu

Dariusz Jesiotr - kandydat Samoobrony RP, doktor SGH z Warszawy , nie wiele
      mający wspólnego z Radomiem!

STATYSTYKA POPARCIA

Jakub Kluziński-

1) za JK;) 08.07.06, 14:59 jestem z J. Kluzinskim, mlodym energiczym dobrze
      wyksztalconym mezczyzna. Czytalam jego posty, pomysly i popieram jego
      kandydature. Nie wiem jakie ma szanse- bo chyba nie jest o nim tak glosno jak o
      innych, ale wierze,ze inni o nim uslysza i zaglosuja na niego.

2) za JK - Paula 08.07.06, 19:57 ciesze sie,ze myslicie podobnie jak ja....
      Wiem,ze sie nie pomylimy... bedzie to trafny wybor- nareszcie!!!

3) RAD 08.07.06, 15:47 Ja na Kluzińskiego, młody, energiczny odpowiedni
      kandydat.

4) Seba 08.07.06, 18:27 Ja uważam, że wybory prezydenckie w Radomiu powinien
      wygrać Jakub Kluziński. Nie dość, że jest radomianinem, to jest osobą
      wykształconą (ukończył VI LO im. J. Kochanowskiego oraz SGH w Warszawie). Młoda
      siła dla Radomia się przyda.

5) KR! 08.07.06, 18:50 Jasne młodzi są potrzebni. Ja chciałbym żeby Klużiński
      wygrał ale już widzę tego głosy w kampanii, że on jest z Radomia!

6) isoxazolidine 08.07.06, 21:22 zdecydowanie kuba kluziński, bez dwu zdan.

7) Irena 08.07.06, 21:49 Popieram Jakub Kluziński

8) ja 09.07.06, 12:49 Jakub Kluźiński - mlody, dobrze wykształcony, a przede
      wszystkim - nie związany z żadnym ugrupowaniem politycznym! Człowiek z wizją
      Radomia - lepszego Radomia! Właśnie na niego zagłosuję i do tego namówię całą
      moją rodzinę!

Zdzisław Marcinkowski

1) chimera 08.07.06, 16:15 I tak wygra Marcinkowski nawet gdybyście
      zaszczekali się na śmierć !!!

2) minawamzrzednie 08.07.06, 23:55 I tak wygra Marcinkowski I to w pierwszej
      turze. Dzięki Wspólnocie, hi, hi, hi.

Andrzej Kosztowniak

1) Radio Moskwa 09.07.06, 09:34 KR! Zawsze ci wtórowałem ale tym razem
      zapomniałeś dodać rodowitego radomianina Andrzeja Kosztowniaka! Mam jedynie
      nadzieję, że było to tylko niedopatrzenie a nie celowe działanie.

2) Pop. KOSZTOWNIAKA! 09.07.06, 11:43 Jeżeli Kosztowniak jest porównywalny z
      innymi kandydatami spełniającymi Twoje kryteria to ja postawiłbym na...
      Kosztowniaka! Mądrze kiedyś napisał sympatyk_pis, że to miałoby większe
      przełożenie na pozyskiwanie funduszy dla miasta…

CIEKAWE KOMENTARZE

Radio Moskwa 09.07.06, 09:34 …
      Co do Marcinkowskiego i jego ekipy sprawa jest oczywista. Wsłuchajcie się
      dokładnie w głos radnego Sońty. Co by o nim nie mówić i po odrzuceniu pewnych
      ideologii jest to jeden z najlepiej przygotowanych radnych! To on wskazywał na
      dziwne oszczędności w urzędzie, to on wypunktował dziwne oszczędności budżetowe,
      to on wskazywał na oszczędności związane z oczyszczaniem miasta itp itd. A po co
      to wszystko? Żeby znaleźć peiniądze na nakładki, dywaniki asfaltowe o trwałości
      maks. jednego sezonu ale oddźwięk propagandowy zrobi swoje! A gdzie był ten
      chemik ze swoją ekipą kiedy Wspólnota nawoływała, że Marcinkowski za nasze
      pieniądze założył sobie telewizję propagandową, zatrudniając tam komunistycznych
      czerwonych propagandzistów? Gdzie byli ci wszyscy kiedy Marcinkowski sprzedawał
      najlepsze tereny w Centrum miasta pod płaszczykiem różnych ideologii? A czy
      Wosik nie jest czasami z wami ten sam, ktory też przytakuje płaszczykowi
      "rewitalizacji" co ma być przykrywką do sprzedaży nieruchomości swoim i wybranym
      (przykład; unieważnienie przetargu bo wygrał nie ten co trzeba). O Marwilskiej
      nie wspomnę. Ten temat powinien być dokładnie zbadany przez CBA a nie przez
      prokuraturę szczególnie tą radomską. Przykładów można byłoby mnożyć bo przez 4
      lata uzbierało się tego co niemiara! Tuż przed wyborami wszystko to wypunktuję i
      opublikuję tworząc coś na wzór białej księgi. Marcinkowski był najgorszym
      wiceprezydentem Radomia w historii miasta a jego przełożony nadprezydent z
      pewnością mu w tym nie ustępuje.

ja 09.07.06, 12:49

Andrzej Kosztowniak - niestety, nie znam tego pana, jego nazwisko nic mi nie mówi

Andrzej Łuczycki - ten człowiek robi dużo dla Radomia, ale uważam, że
      znakopmicie sprawuje się jako senator i senatorem pozostać powinien! Jeśli
      wygrałby wybory, nie będzie osoby walczącej o sprawy Radomia w senacie!

Jakub Kluźiński - mlody, dobrze wykształcony, a przede wszystkim - nie związany
      z żadnym ugrupowaniem politycznym! Człowiek z wizją Radomia - lepszego Radomia!
      Właśnie na niego zagłosuję i do tego namówię całą moją rodzinę!

KR! 09.07.06, 13:25 Jakub Kluźiński to dobry kandydat tylko on ma małę
      poparcie niestety wśród radomian. Pisałem już , że się ciesze że kandyduje na
      prezydenta Radomia i że nie siedzi w wawce jak prawie 30 tys. radomian i nie
      wrzuca na Radom tylko chce coś robić dla miasta! Moze pobudzi radomian w stolycy
      aby wreszcie zaczęli coś robić dla Radomia! Fajnie że jest Stowarzyszenie
      Radomian w warszawie ale to ciagle mało!Ludzie walczmy o lepsze jutro Radomia
      politycy o Radom nie będą walczyć dopóki nie będzie posłów i senatorów z Radomia
      …Kosztowniak może by jakieś fundusze dla Radomia załątwił na Filharmonię czy
      nowiutki stadion Radomiaka bo obecne władze miasta nie chcę o takich
      inwestycjach nawet słyszeć …

• Gość: simba Re: Pierwsze Podsumowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:01
        Szkoda, że większość "ciekawych komentarzy" oparta jest na kłamstwach bądx
        pomówieniach. Odsyłam do odpowiedzi P. Wosika oraz moich komentarzy w tym wątku.
    • Gość: KLUSKA Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.07.06, 18:00
      KIBICU KLUZIŃSKI MOŻE WYGRAĆ NA FORUM W CUGLACH (BO PISZE TU PARU JEGO
      PRZYDUPASKÓW Z KLUBU WZAJEMNEJ ADORACJI) ALE NIGDY NIE WYGRA, BA, NAWET NIE
      PRZEJDZIE DO NASTEPNEJ TURY!!! I TYLE W TYM TEMACIE. ACHA. POPARŁBYM GO RAZEM Z
      KAŻDYM INNYM KTO PRZYSIĘGNIE, ŻE NIE ZAPOMNIAŁ ILE ZŁA I KRZYWD DOKONALI
      CZEWOPNI BANDYCI I ODETNIE SIĘ OD TAKICH TYPKÓW GOTOWYCH NA WSZYSTKO, ŻEBY
      TYLKO DOCHAPAĆ SIĘ JAKIEJKOLWIEK WŁADZY!!!
      • Gość: Kielnia Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 13:23
        Po pierwsze nie krzycz;
        Po drugie nie p...iernicz;
        Po trzecie zebys sie nie zdziwił.

• Gość: Robert Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.52.* 09.07.06, 22:57
      Kluska popieram!
      • Gość: bax Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.43.* 09.07.06, 23:33
        Jeżeli Kosztowniak jest z PiS-u to powinien zdecydowanie odpaść.Nikt z tej
        partii.Dość oszołomstwa. Piszę się za Kluzińskim.
        • Gość: Sr! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:48
          popieram Radomski Samorząd Obywatelski
    • Gość: simba Tylko Marcinkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:53
      Niech dokończy, co zaczął. Wielu ma chrapkę na spijanie śmietanki, bo wiele
      spraw rozpoczętych teraz zakończy sie w nastepnej kadencji i będzie można sobie
      przypisac sukcesy. I co ciekawe - ci, którzy teraz wrzeszczą, że coś jest "be",
      wówczas powiedzą, że to właśnie jest "cacy", i że to ich zasługa. Dlatego
      Marcinkowski musi zostać. Jest zły według Wspólnoty i osób popierających
      Kluzińskiego. temu akurat sie nie dziwię, wiem natomiast, ze większość Radomian
      popiera generała. I słusznie.
      • Gość: Marcin Re: Tylko Marcinkowski IP: 82.139.40.* 10.07.06, 18:03
        Bardzo mnie ciekawi jak doszedłeś do wniosku, że "większość Radomian popiera
        generała"? Były jakieś badania? sondaże (wiarygodne)? Czy też jest to Twoje
        osobiste, głębokie przekonanie?

Ciekawa też jest Twoja wypowiedź na temat filharmonii w Radomiu a właściwie
        braku zapotrzebowania na nią. Przed ok. rokiem czytałem wypowiedź jakiegoś
        ważnego urzędnika miejskiego n.t. potrzeby w Radomiu ścieżek rowerowych.
        Stwierdził, że są zbędne ponieważ mało kto u nas jeździ rowerem. Nie zastanowił
        się, że może dlatego mało kto jeździ rowerem ponieważ nie ma ścieżek
        rowerowych... Podobnie z filharmonią. Żeby odczuli jakąś potrzebę muszą
        wiedzieć, że taka potrzeba istnieje. Filharmonia musi popracować kilka lat,
        pokazać ludziom co ona daje, żeby zasmakowali w muzyce. Może i dobry jest
        pomysł ze ściągnięciem zespołu z Kielc ale nie na 5 koncertów ale na 5 lat.
      • Gość: KR! Re: Tylko NIE Marcinkowski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 18:27
        Piszesz bzdury!Kto popiera Marcinkowksiego?Głównie ludzie nie urodzeni w
        RAdomiu zrzeszeni w RSO czy Radomianach Razem.Ma też poparcie wśród emerytów co
        kiedyś pracowali w radomskich zakładach i teraz mają Radom gdzieś i głosują jak
        im ktoś nakazuje.Ludzi z Radomia tu urodzeni co skończyli niezłe studia np. w
        Krakowie czy wawce nie mogą znlaeźć pracy w rodzinnym mieście.Wiesz dlaczego bo
        są zatrudniani ludzie z innych miast , przez ludzi którzy rządzą Radomiem!
        dlaczego radomianie maja być obcy w Radomiu.Moja rodzina jest od 4 pokoleń z
        Radomia ja od 2 lat studiuje w innycm mieście w tej chwili nie mam żadncyh
        szans na pracę w Radomiu!To jest normalne twoim zdaniem w podobnej sytuacji
        jest tysiace rodowitych radomian.Dlatego trzeba skończyć z tą patologia.Włądza
        dla ludzi z Radomia a nie obcych!
        • Gość: slash Re: Tylko NIE Marcinkowski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:52
          > Radomia ja od 2 lat studiuje w innycm mieście w tej chwili nie mam żadncyh
          > szans na pracę w Radomiu!T

Ludzie zdolni i wyksztaceni, z charyzma, chcacy wedke a nie rybe wszedzie ja
          znajda, takze w Radomiu, tylko widocznie takie niedojdy jak Ty maja z tym duze
          klopoty
        • Gość: ax Re: Tylko NIE Marcinkowski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:54
          no właśnie KR,popieram twoje zdanie, władzA w Radomiu powinna być w rękach
          człowieka z Radomia ,ale my już tak mamy ,dużo gadamy i nic z tego nie
          wynika.Ostatnio dowiedziałam się ,że przewodniczącym Solidarności ZIEMI
          RADOMSKIEJ został Z.MASZKIEWICZ-człowiek z Pionek.(Pionki leżą niedaleko
          Radomia).A może w Radomiu są ludzie,którzy znają problemy miasta ,ale mają
          dosyć uzależnień od korupcji....
          • Gość: KR! Re: Tylko NIE Marcinkowski!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:23
            Maszkiewicz nie jest z Pionek.Kiedyś tam pracował w Pronicie.Z Pionek to on
            napewno nie pochodzi.Z Radomiem nie jest związany w żaden sposób.Zawsze tu na
            forum od 2 lat piszę , ze Radom musi zerwać z opinią miasta rządzące przez
            ludzi z zewnątrz!Radomianie Ci rodowici musza dojśc do władzy.Obecnie
            prezydenci Nita i Marcinkowski w żaden sposób nie są związani z Radomiem!Nic
            nie mają wspólnego z Radomiem tak jak radni Pyrcioch czy Woźniak oraz paru
            innych radnych!
    • Gość: Lech Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 10.07.06, 18:34
      Oj jak mało wy wiecie. Rozgrywki zaczęły się już dawno w zaciszach gabinetów.
      Radom ma dwóch realnych kandydatów. Za nimi stoją lokalne media i pieniądze.
      Przed wyborami swoje poparcie odda kilku z nich temu kto zaproponuje lepsze
      warunki. Takie rozmowy już trwają. W sobotę byłem świadkiem jednej z nich. To
      smutne ale czarno widzę przyszłość miasta.
      Pozdrawiam Lech
      • Gość: czech Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.48.* 10.07.06, 18:56
        Lechu o jakich gabinetach myślisz? Lewych czy prawych?
      • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 18:56
        Jkaieś konkrety kto ma zrezygnować.raczej zrezygnuje z tego co słyszałem
        Kuźmiuk na rzecz Marcinkowskiego bo Radomianie Razem i RSO to partie satelickie
        wspierają się na wzajem cześć ludzi z radomian Razem poszła do RSO!A wogóle
        między Kuźmiukiem a Marcinkowskim nie ma żadnej róźnicy ten sam rządzenia typ
        zero myślenia o mieście tylko inne mniej waźne cele w głowach ICH cele!Raczej
        wątpię żeby zrezygnował Łuczycki z Po czy Jakub Kluźiński nie mówiąc już o
        Kosztowniaku czy Włodarczyku.To są rodowici radomianie ludzie z klasą i z
        ambicjami!Nie zaliczam ich do politycznych pajaców czy słabych aktorów
        politycznych.To są zawodowcy mam nadzieję że ktoś z tej 4 zostanie prezydentem!
        • Gość: przybysz Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:00
          KR! Dla ciebie to każdy rodowity radomianin to człowiek z klasą, ambicjami,
          zawodowiec. Jedyne kryterium to miejsce urodzenia.
          Czy ty na prawdę nie widzisz, że to absurd?
          • Gość: Lech Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 10.07.06, 21:27
            To wspaniali młodzi ludzie. Miałem przyjemność spodkać ich i wymienić poglądy.
            Widzą możliwości tkwiące w regionie i wiele sposobów na ich realizację. Aktywnie
            intewgrują środowisko młodych ludzi. Mają zapał i chęć realizacji wyznaczonych
            celów. Więcej, więcej, więcej.... takich w Radomiu. Wydaje mi się jednak, że
            powinni wesprzeć się na doświadczeniach innych. Można uniknąć wielu problemów.
            SAM PROBLEM POCHODZENIA JEST MAłO WAżNY CHODZI O PRZESTRZEGANIE ORDYNACJI
            WYBORCZEJ I STATUTU STOWARZYSZENIA TO CHYBA TYLKO FORMALNOść JEżELI CZUJESZ SIę
            CHOć PO CZęśCI ZWIąZANY Z RADOMIEM TO CHYBA NIE STOI NIC NA PRZESZKODZIE ABY SIę
            PRZYłąCZYć??? Często na foum pojawia się p. J.kluziński może to chyba
            wyjaśnić.........
            Pozdrawiam Lech
        • Gość: Lech Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 10.07.06, 21:42
          To nie o to chodzi. Zaden z oficjalnych kandydatów nie zdradził swojego programu
          wyborczego. Po prostu go nie ma. Lotnisko, sanacja - odbudowa statusu
          Województwa, rozwój kultury, odbudowa przemysłu, sprowadzenie do miasta wielkich
          inwestorów _ TO JUŻ BYŁO... Chodzi o pozyskanie sponsorów i pewność, że to
          wystarczy. SZANUJę WASZ I SWóJ CZAS I NIE POZWOLIłBYM SOBIE NA GDYBANIE GDYBYM
          NIE MIAł PEWNOśCI NA INNE, LEPRZE ROZWIąZANIE DLA MIASTA I DLA NAS...
          Pozdrawiam Lech.
    • Gość: Lech Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 10.07.06, 21:13
      Wiem dużo o nieformalnych spotkaniach pzredwyborczych. To zgodne z prawem,
      obyczajem i ordynacją. Zwracam wam tylko uwagę, że w Radomiu dotychczas wybory
      wygrywano "przy stoliku" a nie na ulicy. Takie rozmowy są prowadzone - to nic
      złego, ale nie miejmy złudzeń to lewa strona przewodzi. Dla mnie to smutne.
      Jeżeli jest was więcej - dajcie znać. Podam swoje namiary.
      Pozdrawiam Lech.
      • Gość: simba Po co bijecie pianę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:43
        I tak wygra Marcinkowski. Mogę się załozyć o co chcecie. Może mu "podskoczyć"
        jedynie Włodarczyk - ale zapewniam, że jakby co, poprze generała.
        • naiwny_cynik Re: Po co bijecie pianę? 11.07.06, 11:47
          Właśnie po to, że w wyborach głosują ludzie. Jeśli zagłosują na
          Marcinkowskiego, wygra Marcinkowski. Jeśli na Kluzińskiego, wygra Kluziński.
          Dlatego trzeba o tym pisać i "bić pianę". Żeby nie wygrał Marcinkowski
          • Gość: KR! Re: Po co bijecie pianę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 18:28
            Włodarczyk na pewno nie poprzez Marcinkowski.Ten tekst o poparciu
            Marcinkowskiego przez Włodarczyka to bzdura roku wyborczego chyba nr.1!Z tego
            co sie domyślam to Marcinkowskiego może poprzeć kandydat RSO na prezydenta
            Kuźmiuk w końcu RSO i Radomianie Razem to są prawie te same partie duźo byłych
            członków Radomian Razem jest w RSO!W II turze na pewno będzie ktoś z Radomia?Ja
            bym chciał , zeby w II turze był Kosztowniak z PiS albo Kluźiński z KOCHAM
            RADOM.Poparcia na pewno im udzieli wtedy Łuczycki i Włodarczyk.Cała wymieniona
            4 to rodowici radomianie wtedy patriotyzm loklany zadziała!Prezydentem musi
            zostać człowiek urodzony w Radomiu!
            • Gość: przedsiębiorca Re: Po co bijecie pianę? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.07.06, 19:01
              KR! co ty piszesz chlopcze za bzdury. Wiesz dlaczego powstalo RSO? dlatego bo
              jak General doszedl do wladzy to wypieprzyl ze 130 z 150 osob z Radomian Razem
              i zostawil na lodzie! Napewno nikt z RSO nie poprze generała ani jego świty!
              • Gość: KR! Re: Po co bijecie pianę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:50
                Ja piszę to co wiem.RSO powstało z częśći byłcyh członków Radomian Razem!Jak
                wam tak żle było z Marcinkowksim po co go lansowaliście na prezydenta po co na
                niego głsowaliscie trzeba było poprzeć Włodarczyka co?Nie lubię SLD ani
                komuchów ale on przynajmniej był z Radomia i miał sukcesy podczas swej
                prezydentury w latach 1998-2002!A Marcinkowski musi odejść wraz z Radomianami
                Razem!
                Życzę wam , zeby RSO nie zdobyło źadnego mandatu tak samo życzę Radomianom
                Razem nie zasłuźyliscie na poparcie ludzi z Radomia.Gdzie RSo było przez te 4
                lata czemu nie krytykujecie najgorszego prezydenta Radomia po 1990r. czemu tak
                siedzicie cicho.W przyszłęj nowej Radzie Miejskiej moim zdaniem uczciwie teraz
                piszę powini siedzieć przedstawiciele PiS/Wspólnoty Samorzadowej , PO ,
                stowarzyszenia KOCHAM RADOM ,SLD i SDPL/PD/Wspólny Radom.Ludzie z Radomian
                Razem ani z RSO na radnych w Radomiu nie zasłuźyli.Mieszkańcy Radomia mam
                nadzieję pokażą wam CZERWONĄ KARTKĘ!
                • Gość: ram Re: Po co bijecie pianę? IP: *.centertel.pl 11.07.06, 20:46
                  O jakich sukcesach Włodarczyka piszesz, bo bardzo mnie to interesuje ?
                  • Gość: KR! Re: Po co bijecie pianę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:01
                    Sukcesy prezydenta Radomia Adama Włodarczyka ( niech się wstydzą zwolennicy
                    Marcinkowksiego ) :
                    - kolegium UMCs na wacynie
                    - remont deptaka i kilku ulic , inwestycje drogowe na pozimie m.in remon ulicy
                    kieleckiej
                    - Puchar Polski zdobyty przez Czarnych Radom w 1999r.
                    - pozytywne budowanie opini o Radomiu na zewnatrz
                    - Air Show od 2000r.
                    A Marcinkowski?Sukcesów znaczących brak.Nie przepraszam fanów anty radosmkiego
                    prezydenta jest sukces festyn jabłka i papryki!

• Gość: simba Re: Po co bijecie pianę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:52

> Sukcesy prezydenta Radomia Adama Włodarczyka ( niech się wstydzą zwolennicy
                      > Marcinkowksiego ) :
                      > - kolegium UMCs na wacynie
                      > - remont deptaka i kilku ulic , inwestycje drogowe na pozimie m.in remon ulicy
                      > kieleckiej
                      > - Puchar Polski zdobyty przez Czarnych Radom w 1999r.
                      > - pozytywne budowanie opini o Radomiu na zewnatrz
                      > - Air Show od 2000r.
                      > A Marcinkowski?Sukcesów znaczących brak.Nie przepraszam fanów anty radosmkiego
                      > prezydenta jest sukces festyn jabłka i papryki!

Przypomnę Ci tylko, że Włodarczyk, kiedy wziął się za deptak obrywał w
                      komentarzach tak jak Marcinkowski za Struga-Chrobrego. I co ? teraz wszyscy mu
                      dziękują, że deptak jest.

A jeśli piszesz o takich sukcesach, to czemu zapominasz o:
                      - awansie Jadaru do PLS,
                      - inwestycjach drogowych - choćby Żółkiewskiego, Starkokrakowska i inne,
                      - Mistrzostwa Świata w Akrobacji Lotniczej,
                      - wybudowanie PIERWSZEGO w Radomiu boiska ze sztuczną nawierzchnią,
                      - zdobycie tytułu "Złotej Lokalizacji Inwestycji" - to jesli chodzi o pozytywny
                      wizerunek,
                      - umożliwienie lokalizacji takim firmom jak Zbyszko, Frigo, Pawłowski, i obecnie
                      wchodzące z inwestycjami firmy kanadyjskie i szawjcarskie,
                      - wybudowanie kilku sal gimnastycznych na najwyższym poziomie
                      - w związku z powyższym organizacja Ogólnopolskiej Gimnazjady
                      - wybudowanie 1/3 z mieszkań, które wybudowano w Polsce,
                      - FAKTYCZNE ROZPOCZĘCIE rewitalizacji Miasta Kazimierzowskiego,
                      - zainteresowanie NAJWIĘKSZYCH inwestorów zagospodarowaniem terenów przy Struga
                      Chrobrego ?
                      - skuteczny lobbing na rzecz modernizacji linii kolejowej Radom - Warszawa i
                      trazy E7 na tym samym odcinku ?

Mam jeszcze wymieniać ? Łatwo sie pisze, że marcinkowski to tylko jabłko i
                      papryka, a rzeczywistośc jest zupełnie inna.
                      • Gość: KR! Re: Po co bijecie pianę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:12
                        Marcinkowksi to tylko jabłko i papryka masz rację kolego!Dlatego Marcinkowksi
                        musi odejść!Te sukcesy niby co napisałęś to jesy kpina awans do PLS w roku
                        wyborczym tak Ci imponuje!Czemu Jadar nie awansował w 2004 lub 2005 r. nie
                        napisałeś że włądze są anty do Radomiaka m.in przez władze i ich nieudolnośc
                        mój ukochany klub gra teraz w III lidze!Boisk ze sztuczną trawą powinno być z 5
                        w Radomiu a nie tylko jedno.Te firmy co wymieniłeś to nie uważałbym za sukces!
                        Sale gimnastyczne i szkoły budowali też Fałek , włazło i nawet Gesiak o
                        Włodarczyku nie wspomnę!Jeszcze ta pseudo rewitalizacja gdzie pracę mają ludzie
                        a inwestycja stoi!Kolego i tak Marcinkowski musi odejśc.Tandetna prezydentura
                        musi się skończyć!
                    • Gość: mirek 44931 Re: Po co bijecie pianę? IP: 82.139.35.* 22.07.06, 14:37
                      no to sukcesy ponad miarę święty człowiek .
          • Gość: Lech Re: Po co bijecie pianę? IP: *.centertel.pl 11.07.06, 18:30
            To nie o to chodzi: Marcinkowski, Włodarczyk, Kluziński........a o człowieka,
            który ma program, zaplecze w postaci RADY, który swoim życiem gwarantuje ich
            realizację. Marcinkowski wiele złego dla miasta nie zrobił. Trochę nas
            wszystkich zadłużył. Za jego kadencji nic się nie zmieniło. Radomianie masowo
            uciekają za pracą. Ci co zostają nie mają nadziei. Samo administrowanie to za
            mało. Jeszce dłuższa jest lista obietnic, o których dziś się nie mówi.
            Poprzednicy obecnego Prezydenta także nie byli lepsi. Pobudowali domy, wysłali
            dzieci do Warszawy i innych ośrodków akademickich, zabezpieczyli sobie byt na
            najbliższe lata. Z takiego punktu widzenia wszystko w Radomiu układa się
            świetnie. Nie ma powodu do zmian. Tylko CO MY Z TEGO MAMY???
            Zastanówcie się sami. Jest alternatywa. Inne regiony nie czekają. Gdzie jest
            przyszłość dla ludzi młodych?
            • Gość: KR! Re: Po co bijecie pianę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:57
              Nie porównuj Włodarczyka do Marcinkowskiego bo obrażasz prezydenta Włodarczyka!
              On miał sukcesy w kadencji swej 1998-2002!Czarni Radom w 1999r. zdobyli Puchar
              Polski a teraz Czarncyh już nie ma jest jakiś tam JADAR nazwa od firmy kumpla
              pana prezydenta on nawet mu nie powie żeby człon CZARNI dodał taki z niego
              RADOMIANIN co?Włodarczyk utworzył Air Show w Radomiu,kolegium UMCS na Wacynie ,
              wyremontował deptak, kilkaset ulic przez 4 lata , były cholernie duże
              inwestycje drogowe ściagano pieniądze z UE!A Marcinkowksi żadne sukcesy przez 4
              lata Filharmonii , stadionu , inwestycji w Radomiu nie chce.Nie czuje
              Marcinkowski Radomia olewa ludzi z Radomia np. nie dajac pieniedzy na kulturę
              czego przykładem jest olewanie imprez kulturalnych organizowanych przez pana
              Roberta Grudnia!Gdzie ten nasz radomski prezydent , za jego czasów nam Radomiak
              spadł do III ligi to ma być prezydent.
              PS.4 lata się wstydzę , że Radomiem rządzi ktoś taki jak Marcinkowski!
              • Gość: ram Re: Po co bijecie pianę? IP: *.centertel.pl 11.07.06, 20:58
                O jakich inwestycjach mowa, jakie środki z UE zanim cokolwiek napiszesz
                proponuję doskonałą lekturę na stronach biura Rady Miejskiej, o ile mi wiadomo
                gmina nie może finansować zawodowego sportu, ile ludzi oglądało Czarnych w
                akcji, chyba przeczytałeś jakiś propagandowy folder, też taki mam.
                • Gość: KR! Re: Po co bijecie pianę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:45
                  Na Czarnych Radom na mecze w I lidze siatkarzy graliśmy tam nie przerwanie od
                  1984r. chodziło po nawet 1000 do 3000 osób na mecze szlagierowe.Na Radomiaka
                  chodzi od 1500 do 8000 ( na derby ze znienawidzoną w Radomiu Koroną Kielce ) w
                  II lidze.Wiem róźnice są znaczne!
                  Prawo zakazuje finansować bezpośrednio ale może przez wykupienie reklamy
                  indywidualnej na koszulkach piłkarzy Radomiaka!Ale ekipa Marcinkowskiego nawet
                  o tym nie wie!
                  • Gość: ram Re: Po co bijecie pianę? IP: *.centertel.pl 11.07.06, 22:37
                    Jak myślisz ile gmina w ten sposób może przekazać 100.000, 200.000,- na wiecej
                    jej poprostu nie stać i zapewniam cię, że nie jest z gumy jak to niekórzy
                    twierdzą. Ktoś kto obiecuje złote góry, wierz mi poprostu kłamie. Nikt ani z
                    lewa ani z prawa nie wydaje więcej ani na inwestycje ani na inne wydatki bo
                    poprostu brak kasy.Jeżeli chcesz się dowiedzieć jakie będą w najbliższym okresie
                    wydatki na inwestcje w Radomiu to znów polecam tą sama lekturę.Bez względu na to
                    kto zostanie prezydentem zmiany nie będą wielkie. Tylko cudotwórca moze zbudować
                    filharmonię,dofinansować sport zawodowy, lotnisko, odbudowac Miasto
                    Kazimierzowskie i co jeszcze chcesz,nikt nie powie jak to sfinansować i skąd
                    weźmie pieniądze. W jednym masz rację Włodarczyk już to przerabiał wie jak
                    działa samorząd, podobnie inni, którzy długa działają zarówno w zarzadzie jak i
                    w Radzie Miejskiej i "młode wilki" mogą miec olbrzymi problem aby z nimi wygrać.
                    Radomianie nie są chyba jeszcze przygotowani na rewolucję.Długo się zmienia
                    ludzka mentalność.Odnoszę wrażenie, że wszyscy którzy tego pragną siedzą na tym
                    forum, a to niestety kropla w morzu.Dlatego twój kandydat może mieć szanse.
                    • Gość: KR! Re: Po co bijecie pianę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:43
                      RAM ja na prezydenta jeszcze nie podjąłem decyzji komu pomogę w kampani.A że
                      pomogę wiem o tym na 100% wacham sie miedzy Kosztowniakiem a Kluźińskim!Obaj to
                      radomianie z klasą rodowici i z ambicjami.Nie zagłosuję ani na Włodarczyka (
                      był juź prezydentem ) ani na Łuczycki ( lepszy Łuczycki w senacie niź w
                      magistracie )!Nie poprę tych oszołomów politycznych turystów i spadochroniarzy
                      co kandyduja pozostałych.Jestem rodowitym radomininem od 4 lat walcze o lepszy
                      Radom z prezydentem Marcinkowskim , którego nigdy bym nie poparł i które jka
                      dla mnie jest najgorszym prezydentem od 1990r!
                      • Gość: anna Re: Po co bijecie pianę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:57
                        KR poza tym,ze urodziles sie w Radomiu co dla Radomia zrobiles?
                  • Gość: gość Re: Po co bijecie pianę? IP: *.centertel.pl 11.07.06, 22:41

> Prawo zakazuje finansować bezpośrednio ale może przez wykupienie reklamy
                    > indywidualnej na koszulkach piłkarzy Radomiaka!Ale ekipa Marcinkowskiego nawet
                    > o tym nie wie!

Zapewniam Cię ,że wie i to doskonale tylko Ty o tym nie wiesz
    • sympatyk_pis Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 11.07.06, 21:42

Przedsiębiorco to ty kłamiesz! Podać ci przykłady skoku na władzę i stanowiska
      ludzi związanych z Radomianie Razem i Marcinkowskim? Kiedyś był taki wątek
      (zapomniałem tytułu) gdzie wszystko było podane. Warto byłoby do niego wrócić.
      Na koniec tylko zadam pytanie do obecnych i byłych członków Radomian Razem a
      teraz RSO: gdzie bawiliście się zaraz po ogłoszeniu wyników wyborów, w których
      stwierdzono zwyciestwo Marcinkowskiego i za czyje pieniądze? Mała podpowieź:
      w siedzibie nieistniejącej firmy, której właściciele i główni udziałowcy byli
      członkami RR i okradli radomskich przedsiębiorców wyprowadzając ich kasę z
      upadającej firmy do innej, wcześniej już założonej i przygotowanej, za co
      zostali skazani prawomcnymi wyrokami radomskiego Sądu Okręgowego. Szefem Rady
      Nadzorczej tej firmy był... przewodniczący Radomian Razem! No commnent!!!

P.S. KR! nie wymieniaj Włodarczyka jako męża opatrznościowego bo to szkodnik
      pierwszej wody i jednym tchem mógłbym wymienić tyle krzywd ile zrobił dla
      miasta i mieszkańców dając zarobić grubą kasę jedynie swoim towarzyszom.
      Dziwne przetargi, niepotrzebne inwestycje robione na siłę, chamstwo na sesjach,
      zamykanie ust opozycji, gburowatość, buta i arogancja to chleb powszedni
      Włodarczyka i jego ówczesnej świty z Karasiem na czele!!! To, że teraz radomscy
      politycy z różnych opcji nie potrafią ze sobą rozmawiać, nie potrafią "ładnie
      się różnić" jest winą ówczesnego SLD, który zbrutalizował życie polityczne w
      Radomiu a swoimi represjami dotykał nawet radnych opozycji - jedynych żywicieli
      rodziny, wyrzucając ich z pracy co było ewenementem w skali Polski!!! I dla
      mnie, lokalnego patrioty, nie ma dla Wlodarczyka i wszystkich ówczesnych
      polityków SLD oraz Gospodarnego Radomia (nomen omen obecnie Radomianie Razem na
      czele z gościem ze źle zrobionym sztucznym uzębieniem) żadnego
      usprawiedliwienia a okolicznością łagodzącą nie jest nawet to, że pochodzi on
      z Radomia bo dla mnie, człowieka z samego Rynku, to jest wstyd i hańba!!!

Tylko rządy Prawa i Sprawiedliwości wespół z szeroką kolaicją centroprawicową
      mogą oczyścić to krzywdzone, zaniedbywane, spychane i... zapomniane Miasto ze
      szkodników, złodziei, łapówkarzy i partyjnych karierowiczów mających po kilka
      etatów!!! Tak nam dopomóż Bóg!!!

Teraz zawsze będę dodawał link, którego autorem jest KR! Zadzrościłem Ci, że to
      nie ja wymyśliłem to wspaniałe hasło, ale zazdrościłem "pięknie" - z podziwem,
      uznaniem i pełną akceptacją. Każdy, kto kocha to Miasto, bez względu na róźnice
      poglądowe, religijne czy polityczne powinien wpisywać je w każdy swój post!!!

NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!
      • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:59
        Drogi sympatyku PiS!Nigdy nie byłem nie jestem i nie będę fanem Włodarczyka!
        Chciałem tylko pokazać że był nawet niezłym prezydentem Radomia i Radom miał
        sukcesy.Szanuję twoje zdanie.MAsz obok Isox... najciekawsze i najzdrowsze tu
        poglądy na forum.Sam nie wiem jeszcze kogo poprę na prezydenta Radomia wacham
        sie miezy Kubą Kluźińskim a Kosztowniakiem z PiS-u!
        A co do hasła ,, NIE PYTAJ SIĘ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE ZAPYTAJ SIE CO TY
        ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA"!To hasło to teź mi imponuje zacznę je częściej tu na
        forum użytkować!
      • Gość: gość Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 11.07.06, 22:55
        Hasło jest wyniosłe i bardzo mi sie podoba. Mam pytanie czy próbowałeś na nie
        sobie odpowiedzieć ? Niestety hasła tu nic nie pomogą, nie żałuj, że to nie ty,
        zrób coś abyś mógł na nie odpowiedzieć. Nie dajmy się ponieść emocjom, nie
        ekscytujmy się zbytnio, róbmy coś, nie wymyślajmy górnolotnych haseł i
        demogagogii.Zrealizuj to, do czego ono wzywa a nie będziesz musiał na forum
        pisać kto co zrobił źle. Wiem ,że jesteś wściekły na kogoś tam, ale to nic nie
        zmieni. działaj, pochwal się czymś, ludzie Cię docenią. Zachęcam to jest
        najlepsza forma wypowiedzi.
    • Gość: Veto Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.52.* 12.07.06, 00:41
      KR! jeżeli się wahasz to ostatecznym argumentem niech będzie to o czym już inni
      mówili: Kosztowniak jako członek PiS będzie miał większe możliwości pozyskiwania
      funduszy i inwestycji dla Radomia od pozostałych. No i dla mnie, widziałem
      dzisiaj go na konferencji, nie wygląda tak śmiesznie jak Lennonek.
      • Gość: mm Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.56.* 12.07.06, 07:51
        kosztowniak to pozadny facet niestety grozna jest ta koalicja ze Wspolnota
        Samorzadowa - to oni tak naprawde zadzili Radomiem przez wiele lat, Fałek, Rejczak,
        to p. Rejczak głosował za likwidacją województwa radomskiego będąc posłem,
        to oni rozbijali wszystkie koalicje w skład których wchodzili
        i mysle ze to jest powazna grozba
        dlatego choc kosztowniak nie jest zły zagłosuje na Kluzińskiego!!
        • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:22
          Pamiętam zachowanie Rejczaka w 1998r. kiedy jako poseł AWS likwidował nasze
          woj. i wspierał inicjatywę tak jak zdradziecka część AWS i UW
          woj.świętokrzyskiego!Wtedy tylko Jan Łopuszański walczył o Radom!Wciąź sie
          waham kogo poprzeć jest tylko 2 dobrych kandydatów ( Kluziński i
          Kosztowniak ) , 2 niezłych kandydatów ( Łuczycki i Włodarczyk ) i 6
          beznadziejnych kandydatów z Marcinkowksim na czele.Dla tego wiem jedno
          MARCINKOWSKI MUSI ODEJŚĆ!
          • Gość: simba Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:10
            KR, jeśli nie chcesz zasłużyć na miano, które już tu się kiedyś pojawiło (Kretyn
            Radomski), zacznij pisać konrety, a nie hasła pozbawione potwierdzenia w
            rzeczywistości. Napisz krótko: nie lubię Marcinkowskiego - i wszystko jasne. Nie
            dorabiaj ideologii do swoich kompleksów na czyimś punkcie.
      • Gość: simba Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:13
        Widzę, że spodobała ci sie SKANDALICZNA wypowiedź Suskiego: "nowy prezydent
        jeśli będzie z PiS-u, będzie miał otwarte drzwi do wszystkich gabinetów. Nie
        będe pomagał Radomiowi, póki wiceprezydentem będzie Bansiewicz." Suski
        skompromitował sie tym tekstem po całości jako parlamentarzysta Ziemi
        Radomskiej. Gratuluje poparcia dla takich imbecyli.
        • naiwny_cynik Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 12.07.06, 14:07
          Ta wypowiedź Suskiego to jest czysta granda! I najlepszy dowód na to, żeby nie
          głosować na PIS!!
          • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:33
            Najlepszym dowodem na to że chcę się pomóc miastu Radom jest nie głsowanie na
            Marcinkowskiego,Radomian Razem i RSO!Oni wszyscy szkodzą miatu Radom
            najbardziej musimy im pokazać CZERWONĄ KARTKĘ 12 listopada i odsunąć od
            radomskiej sceny politycznej!Marcinkowski musi odejść!
        • Gość: Zdzisław Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 12.07.06, 17:25
          To przykre ale takie są realia. Radom może postawić na nogi tylko mocny
          prezydent z partii rządzącej. Sami będziemy borykać się w swoim bagnie przez
          wiele lat. Nie popieram PIS - mieliśmy już w historii rządy sanacji, które
          uwsteczniają państwo, gospodarkę, tworzą sztuczne elity, blokują samodzielność i
          inicjatywy obywatelskie. W imię dobra miasta, regionu, mieszkańców, możliwości
          gwałtownego rozwoju, nadziei na następne lata należy rozważyć kandydata PIS.
          Musi się on jednak w sposób jednoznaczny zdeklarować. Nie mogą to być puste
          słowa. My Radomianie musimy wymusić jasne i poparte przez władze PIS obietnice.
          Poparcie dużego regionu Mazowsza nie jest bez znaczenia. To nie są targi a
          sprawiedliwa i godna walka o swoje, o przyszłość, o nadzieje, o godność. W
          ostatnich wyborach to my w sposób otwarty poparliśmy PIS. Czas dokończyć dzieła
          ale i upomnieć się o swoje miejsce na Mazowszu i Polsce. PIłka po stronie PIS.
          Czekamy na reakcję.................
          • Gość: mirek 44931 Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.35.* 22.07.06, 16:56
            to straszne ale załóż beret i wybierz się sam. Lepiej nie bedzie ale na pewno
            weselej.
          • Gość: dom Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:37
            PiSuary do klopa! Już pokazali co potrafią, w Radomiu też. Już poobsadzali
            swoimi ludźmi część stanowisk i chcą więcej po wyborach samorządowych, nie
            pozwólmy im na to.
      • Gość: Konsument drobiu Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:34
        >nie wygląda tak śmiesznie jak Lennonek.

Zanim znów coś tu na forum wypocisz w tym stylu "esteto", spójrz lepiej proszę
        na swych PiS-owskich idoli, na te chodzące pokraki w stylu Gosiewskiego czy
        samych "Kartofli "
    • czerwony_bandyta Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 12.07.06, 10:35
      Powiem wam jedno.Moi czerwoni koledzy już tak się nachapali kasy, że im już
      wystarczy władzy nie tylko w mieście.Teraz prezio unika przesłuchania w sprawie
      fabryki osocza i wypompowaniu z budżetu państwa przez starych towarzyszy 32 mln$
      A więc każdy oprócz ludzi, którzy mieli coś do czynienian z PZPR, SdRP, SLD i
      ich wszelkimi satelitami typu PD czy SDPL a nawet części PSL(tej części
      Struzikowatej)
      • Gość: ron Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 16:51
        i PiSów, Platwormów i innych eLPeRów tez dosyć :-)
      • Gość: Karo Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 12.07.06, 17:37
        Nie wspomniałeś o kolegach na Koziej Górze. Jest ich tam sporo. Rano sparerek.
        Karmienie trzy razy dziennie. KO w postaci warcabów. Całą dobę obserwowanie
        "żeby ich koledzy nie przelecieli". To fajny początek kampanii.....
    • Gość: szeregowiec w SB Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.07.06, 21:43
      "nowy prezydent jeśli będzie z PiS-u, będzie miał otwarte drzwi do wszystkich
      gabinetów. Nie będe pomagał Radomiowi, póki wiceprezydentem będzie Bansiewicz"
      Poseł Suski powiedział szczerą prawdę!!! Zadam wam jedno pytanie; dlaczego
      osoba o nazwisku Banasiewicz NIGDY nie startował w żadnych wyborach tylko
      sterował z tylnego siedzenia? Bo jest takim arogantem, że nikt by go nie wybrał
      a podporządkować sobie ludzi potrafi jak mało kto. I co? Żle mu tak? Jest i tak
      najważniejszym a odpowiedzialności zero albo zrzuca ją na innych (innego).
      Z resztą być może poseł Suski z racji sprawowanego mandatu wie więcej niż my...?
      • heniek_z_lasu Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 12.07.06, 23:31
        Gość portalu: szeregowiec w SB napisał(a):
        > Poseł Suski powiedział szczerą prawdę!!!

Tak. Powiedział szczerą prawdę o sobie. Wstyd mi za takiego posła! Na szczęście on gdzieś tam podobno z Grójca pochodzi. Na nieszczęscie utożsamiają go z Radomiem.
        • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:43
          Oto pochodzenie posłów reprezentujacyh Radom w Sejmie i dwóch senatorów :
          Marek Suski jest z Grójca!
          Lucyna Wiśniewska ze Skaryszewa!
          Ewa Kopacz ze Skaryszewa a mieszka w Szydłowcu!
          Marzena Paduch ze Zwolenia!
          Mirosław Maliszewski z Warszawy!
          Wanda Łyźwińska z Piaseczna!
          Marek Wikiński z Sochaczewa!
          Stanisław Karczewski z Warszawy!
          Z Radomia są tylko senator Andrzej Łuczycki oraz posłowie Marzena Wróbel i
          Witold Bałaźak!
          • Gość: anna Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:34
            no i co z tego?w czym problem?
            • Gość: x Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.36.* 20.07.06, 21:29
              Radomska jest wolna, po urlopie z fotela prezesa ustronia ma zapewne duzo czasu!
          • Gość: Kto To ? Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.48.* 13.07.06, 16:04
            Z Radomia są tylko senator Andrzej Łuczycki oraz posłowie Marzena Wróbel i
            Witold Bałaźak!
            I co z tego że Bakłażak pochodzi z Radomia? Widziałeś go kiedyś? Słyszałeś aby
            coś mądrego gdzieś powiedział? Coś dla swojego Radomia załatwił? Kto to wogóle
            jest?
          • Gość: skaryszewiak Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.06, 12:55
            jestem ze Skaryszewa iwiem, że posłankę Wiśniewką prócz miejsca urodzenia czyli
            Modrzejowice ze Skaryszewem nic niełączy od okresu studiów nie mieszka na
            terenie tej gminy tylko w Radomiu. A pierwsze słyszę i jest to ewidente
            kłamstwo, że Kopaczowa jest ze Skaryszew. Jeśli już piszeszsprawdź wiadomości
    • Gość: anna Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:30
      c o to debilny i infantylny podzial!jesli ktos mieszka na stale z rodzina w
      Radomiu i z tym miastem zwiazane sa wszystkie jego sprawy zyciowe i bytowe malo
      tego to rezygnujie z mozliwosci przeprowadzki bo chce zostac w Radomiu, dla
      Radomia wlasnie stara sie o rozne profity i rozwoj i o kims takim ktos ma
      czelnosc mowic,ze jest nie zwiazany lub slabo zwiazany z Radomiem?przeciez to
      jest chore!osoby takie sa z czla pewnoscia bardziej zwiazane i
      zainteresowaneRadomiem niz niejeden urodzony w Radomiu.A poza tym miejsce
      urodzenia swiadczy tylko o urodzeniu i na tym koniec!
    • sympatyk_pis Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 13.07.06, 11:00

Dramatem tego miasta jest to, że bezrobocie sięga tu aż 28% ale w samym Radomiu
      pracuje kilka tysięcy osób spoza Radomia i ościennych gmin! Tylko dlatego, że
      partyjni koledzy posprowadzali swoich towarzyszy. Przykładów można byłoby
      mnożyć ale zacznijmy od prezesa RTBS Administrator, poprzez nauczycieli, żeby
      np na prezesie Radomiaka skończyć. Obydwaj przywiezieni w teczce przez tego, z
      którym nie chce - i słusznie - rozmawiać poseł Suski. Głowny kadrowy miasta jak
      się zwykło o nim mówić. I to jest dramat tego miasta! I choć bym tego nie
      generalizował to w pełni rozumiem KR! i... popieram!!!
      • Gość: mm Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.07.06, 14:47
        ciekawe, szermujesz cytatem jednego z przywodcow partii demokratycznej i
        prezydenta usa, czyzby pis skrecal w lewo??
        swoja droga zady billa clintona byly chyba bardziej udane dla ameryki niz georga
        busha jr.
        • Gość: PEPAS Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:10
          wY SIĘ PUNKTUJECIE CZY KOSZTOWNIAK CZY WŁODARCZYK CZY TEŻ INNA PERSONA, A
          ZOBACZYCIE, ŻE WYGRA KRAWCZYK CZŁOWIEK O DUŻEJ WIEDZY I DOŚWIADCZENIU.
          • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:35
            SLD wystawiając Krawczyka to się po prostu ośmieszyło.To najgorszy kandydat
            radomskiej lewicy.Nic nie ma wspólnego z Radomiem jest słabym radnym od 12
            lat , kto na niego głosuje to ja nie wiem.Moim zdaniem on to się bardziej na
            wójta czy na spłtysa nadaje niż na prezydenta Radomia.Strasznei słaby kandydat
            taki coś pokroju Marcinkowskiego ciut gorszy nawet.Ale do tych 4 najlepszych
            moim zdaniem kandydatów : Włodarczyk , Kluziński , Kosztowniak i Łuczycki to mu
            Krawczykoiw jest bardzo daleko!
            • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 00:06
              Marcinkowski musi odejść.Kolegom z radomian razem i RSO teź juź dziękujemy!
              • Gość: ble Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 64.78.164.* 14.07.06, 00:13
                KR! musi odejść z tego forum! Razem ze swoim małym prostym rozumkiem.
    • isoxazolidine Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 14.07.06, 08:35

www.echodnia.eu/radomskie/?cat=15&id=32271
      :D
      • naiwny_cynik Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 14.07.06, 09:34
        "ma 30 lat, ale wygląda młodziej. Szczupły, nosi okulary. Mówi spokojnie, jakby
        nigdy w życiu nie podniósł głosu. Na spotkanie przychodzi w garniturze, mimo że
        jest niedziela i panuje upał."

No. Moim zdaniem nie wygląda tak młodo. Choć na pewno młodziej od Kosztowniaka,
        he he he...

"Jakub i ludzie ze stowarzyszenia chcą poprawić jakość przestrzeni publicznej."

Słuchajcie. Mniej mądrych słów, a więcej konkretów! Jak obniżyć bezrobocie, jak
        przyciągnąć inwestorów. Co to jest "przestrzeń publiczna"? Piszcie po polsku,
        żeby i w Radomiu was zrozumieli!

"- Ponieważ nie ma racjonalnego powodu, by Radom nie był miastem wojewódzkim,
        Stowarzyszenie „Kocham Radom” będzie działać na wszystkich szczeblach, od
        lokalnych poprzez ogólnopaństwowe aż do europejskich, by ten nieuzasadniony,
        krzywdzący dla naszego regionu status zmienić - mówi nasz rozmówca."

I to jest bardzo słuszny postulat! Ciekawe czy PIS pomoże w tych staraniach? To
        jest właśnie chyba ten obszar, gdzie partie mogą pomóc.

"- Na szczeblu lokalnym partie polityczne nie powinny wchodzić do samorządu -
        uważa Jakub Kluziński, kandydat na prezydenta Radomia."

Święte słowa!

Cynicznie pozdrawiam
    • Gość: Kocham Radom Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.52.* 14.07.06, 20:12
      Czy pani Nowska leczy grzybicę u matki Kluzińskiego?Jak nie to niech przestanie
      tak cukrować i zacznie pisać zgodnie z prawdą bo on napewno nie kończył żadnego
      Cambridge University!To, że ktoś kończył jakiś kurs (np językowy) to nie znaczy,
      że skończył dany kierunek na Universytecie!Pani redaktor więcej rzetelności!To
      samo z pracą.To, że ktoś miał gdzieś staż (być może załatwiany na co wielu
      normalnych biednych radomian nie stać) to nie znaczy, że tam pracował!No, chyba
      że uznamy, że staż i praca to jedno i to samo.Z resztą dajmy już spokój jakimś
      promilowym szansom!!!!
      • Gość: aster Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 00:52
        Przeczytaj najpier co jest napisane a potem szczekaj pisowski piesku

www.kochamradom.pl/sylwetki_j_k.html
    • Gość: P Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.infoplus.com.pl 14.07.06, 21:06
      ja glosowac bede na Jakuba Kluzinskiego- wiem,ze on naprawde chce cos zrobic
      dla miasta- a zazdrosnym ludziom wspolczuje- nie zazdroscie, tylko sie
      cieszcie,ze mamy godnego kandydata.
      • Gość: KR! Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:20
        Kampania trwa widzę , że ataki będą z róźnych stron!4 kandydatom grozi atak
        ludzi w stylu parti( Radomianie Razem vel RSO ) pro pseudo prezydenckich pana
        Marcinkowskiego , ze Ci kandydaci urodzili się w Radomiu!Mam tu na myśli panów
        Kluzińskiego,Włodarczyka,Łuczyckiego i Kosztowniaka.To moim zdaneim ktoś z tej
        4 powinien wygrać.Są najlepeij merytorycznie przygotowani i spełniają moej
        kryterai odnośnei bycia radomianem a nie przybyszem za pewne chcąćym się wybic
        na plecach miasta Radomia!
      • Gość: label Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:47
        pan jakub ma moj glos!!!

dosc paprania sie w piaskownicy zwanej radomiem!

potrzeba ludzi wyksztalconych!
    • Gość: aster Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.06, 01:05
      Czytaliście? www.echodnia.eu/radomskie/?cat=15&id=32271

Brawo! I o to chodzi! Tak trzymać!!

To miasto trzeba ożywić
      Jakub Kluziński jest kandydatem na prezydenta Radomia. Startuje pod sztandarem
      Stowarzyszenia „Kocham Radom”.

Fot. M. Sołśnia
      - Na szczeblu lokalnym partie polityczne nie powinny wchodzić do samorządu -
      uważa Jakub Kluziński, kandydat na prezydenta Radomia. Na zdjęciu: na ławce
      przed Urzędem Miasta w Radomiu.

Zdobycie władzy we mieście nie jest dla stowarzyszenia celem samym w sobie. -
      Czas już zmienić przekonanie, że w Radomiu nic nie da się zrobić - mówi Jakub
      Kluziński.

Kandydat ma 30 lat, ale wygląda młodziej. Szczupły, nosi okulary. Mówi
      spokojnie, jakby nigdy w życiu nie podniósł głosu. Na spotkanie przychodzi w
      garniturze, mimo że jest niedziela i panuje upał.
      Pierwsze pytanie - skąd wzięło się Stowarzyszenie „Kocham Radom”, które
      wysunęło kandydaturę Jakuba Kluzińskiego na prezydenta ?
      - Zauważyliśmy, że jest w Radomiu wiele osób, które robią coś więcej niż do
      nich należy, które myślą pozytywnie o swoim mieście - mówi kandydat, dodając,
      że sam do nich należy. - To nieprawda, że nic się tu nie da zrobić, że nic się
      nie zmieni, że trzeba stąd uciekać. Doszliśmy do wniosku, że bez stowarzyszenia
      ani rusz. A powstało dzięki tym, których dzieli wiek, wykształcenie,
      zainteresowania, ale łączy jedno - kochają Radom. Stąd już krok do tego, by
      pasję i miłość przekuć na działania na rzecz miasta. Stowarzyszenie powstało,
      by przełamać pewien schemat.

Pozytywnie zakręcony
      Dlaczego komuś chce się robić więcej niż do niego należy? Czy w przypadku
      Jakuba Kluzińskiego jest to przykład wyniesiony z domu? Postawa dziadka ze
      społecznikowską pasją?
      - Nikt tego nie musiał mnie uczyć. W domu miałem wolną rękę, rodzice byli
      liberalni. Od najmłodszych lat miałem wpajane, że to jest moje życie i powinien
      wiedzieć, co z nim zrobić - pada odpowiedź.
      Mama kandydata jest dermatologiem, ojciec nauczycielem akademickim. Rodzeństwo
      to bliźnięta, siostra - stewardessa, która przerwała studia doktoranckie, bo
      zawsze chciała latać i brat - kończy studia na Politechnice Warszawskiej,
      pasjonują go rajdowe wyczyny samochodowe. Mama często pomaga innym, działa
      społecznie.
      - Ale dziadek Mieczysław Gawin. Ten to dopiero był społecznik - uważa Jakub. -
      Stał na czele kolegium języków obcych w dawnej Wyższej Szkole Inżynierskiej, a
      dziś Politechnice.
      Jaka jest właśnie ta chwila w życiu, w której podejmuje się decyzję o starcie w
      wyścigu o fotel prezydenta miasta?
      - To we mnie kiełkowało i kiełkowało. Wcześniej myślałem, że przyjdzie na to
      czas po sześćdziesiątce, kiedy na koncie będę miał pieniądze, kiedy bez
      tęsknoty za światem i stolicą wrócę do Radomia - mówi żartobliwie Jakub. - Gdy
      patrzę, co się dzieje w moim mieście, a jak jest w innych miastach, doszedłem
      do wniosku, że za trzydzieści lat będzie za późno.

Radomianin w Warszawie
      Na co dzień Jakub Kluziński mieszka i pracuje w Warszawie. Jest przekonany, że
      z pozycji stolicy można również kochać Radom.
      - Będąc poza nim, tym bardziej trzeba pielęgnować uczucia w sobie, nie
      zapominać skąd jesteśmy - twierdzi. - Swoją postawą wystawiamy
      świadectwo „Jestem dobry, bo jestem z Radomia”. A zróbmy sondę i dowiedzmy się,
      ilu z nas jest dumnych z tego, że radomianinem. Czas porzucić te kompleksy.
      Załóżmy, że Jakub Kluziński wygrywa wybory. Musi wrócić do Radomia, zmienić
      miejsce zamieszkania.
      - Ale ja już od września będę tu mieszkał - zapewnia. - Sam kandyduję, ale nie
      mniej ważne jest to, by do Rady Miejskiej weszli ludzie z organizacji „Kocham
      Radom” i miały wpływ na to, co się dzieje w mieście.
      W porównaniu do innych kandydatów, zapytany co trzeba zrobić dla Radomia, nie
      odpowiada frazesami typu „pracujemy nad programem, powstają zespoły robocze,
      będziemy apolityczni”. Odsyła za to na stronę internetową www.kochamradom.pl,
      gdzie znajdują się sprecyzowane plany stowarzyszenia oraz ocena tego, jak Radom
      wygląda i co się w nim dzieje.

To miasto jest magiczne
      Jakub i ludzie ze stowarzyszenia chcą poprawić jakość przestrzeni publicznej.
      Co się kryje pod tymi słowami?
      - Miasto nie wykorzystuje swych naturalnych zalet. A ma miejsca magiczne -
      Planty, Stare Miasto, ulica Żeromskiego, Piotrówka. Chcemy wpłynąć na zmianę
      polityki urbanistycznej, w tym także gospodarowania finansami miejskimi i
      unijnymi - wyjaśnia kandydat. - Kolejny punkt to tworzenie instytucji
      kulturotwórczych i kształtowanie elit, gdyż kluczem do sukcesu miasta są jego
      elity. Dobrze wykształcone, wnoszące w jego życie intelektualny zaczyn,
      tworzące kulturę. Elity przyciągają inwestorów, tworzą wizerunek miasta.
      Ludzie ze stowarzyszenia chcą również dążyć do zmiany statusu miasta w ustroju
      terytorialnym państwa. Stawiają pytanie, dlaczego miastami wojewódzkimi
      pozostają Gorzów, Kielce, Opole i Zielona Góra, zaś Radom nie? Jest od nich
      większy i ma podobne znaczenie w swoich regionach. Przekonują, że w mieście
      pozbawionym statusu wojewódzkiego, trudniej rozwijać gospodarkę, transport,
      przyciągać inwestorów i pieniądze z budżetu państwa i Unii Europejskiej.
      - Ponieważ nie ma racjonalnego powodu, by Radom nie był miastem wojewódzkim,
      Stowarzyszenie „Kocham Radom” będzie działać na wszystkich szczeblach, od
      lokalnych poprzez ogólnopaństwowe aż do europejskich, by ten nieuzasadniony,
      krzywdzący dla naszego regionu status zmienić - mówi nasz rozmówca.

Promujmy siebie!
      Czym może być odbudowa tożsamości kulturowej i poprawa wizerunku miasta?
      Zdaniem Jakuba Kluzińskiego i stowarzyszenia, Radom ma fatalny wizerunek. Jeśli
      pojawia się w filmie czy serialu, to jako synonim prowincji albo upadłych
      zakładów i bezruchu. Tak nas postrzegają inni.
      - Inni, ale czy przypadkiem nie my sami? - pyta retorycznie kandydat. - Nie
      jesteśmy dumni z naszego miasta, które przetrwało tyle wojen, które może się
      poszczycić tysiącletnią historią, miasta wielkich Polaków. Każdy z nas powinien
      być rzecznikiem tego miejsca. Że są kłopoty, bezrobocie, przestępczość? Tak
      jest wszędzie. Zmuszajmy raczej władze do zainwestowania w promocję, w media i
      w elity. Promujmy dobry wizerunek Radomia.
      „Kocham Radom” wychodzi też z założenia, że na gruncie lokalnym partie nie
      powinny wchodzić do samorządu.
      - Ważniejszy jest interes miasta, nie interes partii - słyszymy. - Nie
      obejdziemy się bez pomocy parlamentarzystów, ale przestańmy myśleć - „załatwić
      coś wyżej”.
      Gdyby w drugiej turze wyborów spotkał się z Marcinkowskim - ugrupowanie
      obecnego prezydenta „Radomianie Razem” też twierdzi, że jest apolityczne,
      reprezentuje między innymi samorządy gospodarcze - to wskazał by na jedno, co
      obecne władze zrobiły, co osiągnęły.
      - Mieli czas, a dla Radomia nie załatwili wielu rzeczy. Nie będzie
      wytłumaczenia, że „partia A lub B nam przeszkodziła” - podkreśla nasz
      rozmówca. - Dziś mogą narzekać „parlamentarzyści nie angażują się, nie
      pomagają”. To się nie stało nagle. Co robili przez wcześniejsze trzy i pół roku?

Trzydziestka jest dobra
      Po Andrzeju Kosztowniaku, kandydacie Prawa i Sprawiedliwości, Kluziński jest
      kolejnym trzydziestolatkiem, który chce zostać „pierwszym” w Radomiu. Warto
      stawiać na młodych, bez doświadczenia? Czy znowu oddać władzę emerytowanemu
      generałowi policji, gdyż Zdzisław Marcinkowski, urzędujący prezydent miasta,
      startuje ponownie.
      - Trzydzieści lat to optymalny wiek - uważa kandydat. - Z jednej strony mamy
      już doświadczenie, potrafimy zarządzać ludźmi. Naszemu miastu nie potrzeba
      administrowania. Nam trzeba zmian. Gdzie będziemy za 10, za 20 lat? Chcemy być
      powiatową mieściną? Zostanie nas 50 tysięcy, bo wszyscy inni wyjadą? Kto dziś
      pamięta, że jeste
      • Gość: gość Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 15.07.06, 20:40
        Czy kandydat na prezydenta wie jak działa samorząd? Z treści artykułu wynika,że
        chyba nie.
      • Gość: jolanta Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.40.* 15.07.06, 23:35
        Panie jakubie niech Pan nie podpiera się naszym stowarzyszeniem.Sa tam
        członkowie ,których nie zapytał pan o zdanie .Stowarzyszenie nie przyjeło
        formalnej uchwaly o poparciu Pana w Pańskich przedwczesnych ambicjach.Sprawia to
        wrażenie manipulacji Pana i Panskiego wuja.przecież salę do spotkan załatwiał
        panu poseł Suski i poseł Wiśniewska i bez nich pił by Pan nadal z całym
        stowarzyszenie piwo w tej zapyziałej knajpie.A teraz KANDYDAT NA PREZYDENTA.Pan
        kpi z miasta ,które rzekomo Pan kocha.
        • Gość: Lech Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 16.07.06, 11:15
          Nie jestem członkiem stowarzyszenia. Dwukrotnie miałem możliwość uczestniczenia
          w spotkaniach KR. Sposób i kierunki działania "lidera" stowarzyszenia były dla
          mnie conajmniej niezrozumiałe. To kolejna inicjatywa absorbująca wielu młodych
          ludzi odciągająca ich od prawdziwych problemów miasta i ukierunkowana na
          kreowanie osoby kandydata. Przypomina to działania Samoobrony - nie zaś elit
          intelektualnych. Pani Jolanto jeżeli jest Pani zainteresowana proszę o adres do
          kontaktu.
          • isoxazolidine Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 16.07.06, 12:08
            Gość portalu: Lech napisał(a):

> Nie jestem członkiem stowarzyszenia. Dwukrotnie miałem możliwość
            uczestniczenia
            > w spotkaniach KR. Sposób i kierunki działania "lidera" stowarzyszenia były dla
            > mnie conajmniej niezrozumiałe. To kolejna inicjatywa absorbująca wielu młodych
            > ludzi odciągająca ich od prawdziwych problemów miasta i ukierunkowana na
            > kreowanie osoby kandydata.

jestem członkiem stowarzyszenia. nie czuje sie odciągany od "prawdziwych
            problemów miasta". wręcz przeciwnie. a na pewno nie zajmuję sie "kreowaniem
            osoby kandydata". robię to co robiłem zawsze - działam na rzecz Radomia. a że
            robię to teraz w sposób zsynchronizowany z dzałaniami innych podobnie myślących
            osób? tym lepiej. tym skuteczniej ...
            pozdrawiam :)
            • Gość: Lech Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 16.07.06, 15:49
              Bardzo szanuję ludzi potrafiących poświęcić swój czas i umiejętności dla innych.
              Wydaje mi się, że mimio szczerych intencji należy staranniej dobierać
              przyjaciół. Radom potrzebuje pracy i nadziei a nie populistów obiecujących złote
              góry.
              • isoxazolidine Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 16.07.06, 18:06
                Gość portalu: Lech napisał(a):

> Radom potrzebuje pracy i nadziei a nie populistów obiecujących złot
                > e
                > góry.

- czy fakt, że Kuba nie uznaje zlecania wszelkich istotnych projektow jedynej
                slusznej pracowni urbanistycznej a chciałby konkursów ogólnopolskich to Twoim
                zdaniem "złote góry"?
                - czy fakt, że Kuba nie uznaje zlecania prac porządkowych i rozbiórkowych
                jedynemu słusznemu monopoliście a chciałby przetargów i taniego, zewnętrznego
                wykonawstwa to Twoim zdaniem "złote góry"?

i tak mógłym długo ...
                kuba chce normalności. ja też.
                pozdr
                • Gość: gość Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 16.07.06, 21:24
                  A czy ty wiesz co to jest MPU bo chyba o tą pracownię ci chodzi, to jest
                  tzw.zakład budżetowy, jednostka organizacyjna gminy, która zgodnie z uofp
                  świadczy usługi na jej rzecz a prace porządkowe o ile się nie mylę to też
                  wykonuje tzw. gospodarstwo pomocnicze-ZUK, które zgodnie z uofp świadczy usługi
                  na jej rzecz. Czy o tych monpolistach piszesz ? Jezeli to są monpoliści na rynku
                  lokalnym to Ci powiem tylko tyle, że one właśnie do tego służą, właśne takie
                  formy przewidują przepisy regulujące działanie samorząda jeżeli nie to....?
                  • isoxazolidine Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 16.07.06, 21:34
                    Gość portalu: gość napisał(a):

> Jezeli to są monpoliści na rynk
                    > u
                    > lokalnym to Ci powiem tylko tyle, że one właśnie do tego służą, właśne takie
                    > formy przewidują przepisy regulujące działanie samorząda jeżeli nie to....?

tylko roboty rozbiórkowe prowadzone przez ZUK kosztują dużo drożej niż zlecane
                    na wolnym rynku. co do MPU: architektura to jedna z tych spraw, w których
                    mnogość koncepcji i rozwiązan może przynieśc tylko korzyści. wszędzie w Polsce
                    na co ważniejsze przedsięwzięcia ogłasza się konkursy. i sa skutki. popatrzcie
                    na to co sie buduje naokoło. u nas? projekt szkoły muzycznej czy stadionu
                    radomiaka wykonuje MPU. skutek? brak swiezej mysli, wcale niekoniecznie
                    najlepsze rozwiazania. nie wspomne juz o zwyklej ciasnocie umyslowej ludzi z
                    MPU, dla ktorych z XXIw probleme mtechnologicznym nie do przebrniecia jest
                    realizacja dywanika asfaltowego o szerokosci 2m ...

osobiscie uwazam ze dla MPU jest w Radomiu miejsce. i to wazne. gmina nie moze
                    bowiem robic konkursu na kazda byle pierdołę. ale projekty w rodzaju tych o
                    ktorych pisałem powinny bezwzglednie isc przez konkurs. "rewitalizacja" robi to
                    od poczatku bez wiekszych kosztow (w ramach nagrody zwyciezca dostaje zlecenie
                    na realizacje projektu). skutki niedlugo bedzie widac np. w kwartale
                    grodzka/mała. polecam goraco koncepcje jakie wpłyneły ... s-ka bez probemu
                    udostepnia je wszystkim.
                    pozdr
                    • Gość: gość Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 16.07.06, 22:16
                      Niestety ktoś kto pisze tak jak ty w dalszym ciągu nie rozumie tego, że oprócz
                      tego o co byśmy chcieli mieć w mieści są jeszcze finanse a te niestety nie są z
                      gumy.Każdy stawia tylko wymagania nikt nie mówi skąd na te górnolotne plany
                      wziąć pieniądze. Może masz jakąs receptę, a może ma KR ? Zapewniam cię, że
                      głowną zaporą w realizacji obietnic KR będzie KASA.
                      • isoxazolidine Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 17.07.06, 08:32

> Niestety ktoś kto pisze tak jak ty w dalszym ciągu nie rozumie tego, że
                        oprócz
                        > tego o co byśmy chcieli mieć w mieści są jeszcze finanse a te niestety nie są
                        z
                        > gumy.Każdy stawia tylko wymagania nikt nie mówi skąd na te górnolotne plany
                        > wziąć pieniądze.

na poczatek "gornolotnych planow" proponuje troche oszczednosci. np. we
                        wspomnianych juz sprawach ZUK i MPU ... podobnie z MPK. przeczytaj ostatnie
                        doniesienie na temat przetargu i porownaj ile placimy za wozokilometr na rzecz
                        MPK a ile na rzecz ITS.

kolejna rzecz to granty unijne. nie kilkusetysieczne/kilkumilionowe czyli jak
                        na skale 2,27tys miasteczka ale duze. skad forsa na wklad? po pierwsze -
                        wowczas rezygnuje sie z szeregu drobniejszych inwestycji i skupia na 2-3
                        priorytetach. po drugie - srodki mozna (jeszcze mozna, mimo duzego zadluzenia)
                        pozyczyc. pozyczac warto pod warunkiem ze sie to inwestuje a nie wydaja na
                        upadle kominy. krakow od kilku lat balansuje na granicy dopuszczalneg
                        ozadluzenia. ale tam duzych inwestycji dofinansowywanych z ue jest masa. bilans
                        dotacji za ostatnie lata to ponad mld euro(!). zreszta wystarczy spacer po
                        krakowie - naprawde robi wrazenie (!).

czesto do realizacji okreslonych planow wystarczy nie walizka pieniedzy ale
                        rozumna organizacja pracy. spotykalem w UM ludzi, ktorzy sa niezlymi fachowcami
                        ale albo przyszlo im pracowac nie na tym polu, na ktorym mogliby odac
                        najwieksze uslugi miastu, albo ich zakres kompetencji jest smieszny w
                        porownaniu do oczekiwan.
                        • Gość: gość Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 17.07.06, 18:36
                          > doniesienie na temat przetargu i porownaj ile placimy za wozokilometr na rzecz
                          > MPK a ile na rzecz ITS.-proszę o podpowiedź kto płaci i ile?
                          > kolejna rzecz to granty unijne. nie kilkusetysieczne/kilkumilionowe czyli jak
                          > na skale 2,27tys miasteczka ale duze. skad forsa na wklad? po pierwsze -
                          > wowczas rezygnuje sie z szeregu drobniejszych inwestycji i skupia na 2-3
                          > priorytetach. po drugie - srodki mozna (jeszcze mozna, mimo duzego zadluzenia)
                          > pozyczyc. pozyczac warto pod warunkiem ze sie to inwestuje a nie wydaja na
                          > upadle kominy. krakow od kilku lat balansuje na granicy dopuszczalneg
                          > ozadluzenia. ale tam duzych inwestycji dofinansowywanych z ue jest masa.
                          bilans -proszę o podpowiedź o jakie granty w Radomiu chodzi i na jaką kwotę?
                          Zadłużać miasto zawsze można, to prawda wskaźniki pozwalają ale zaraz ,zaraz czy
                          to nie jest zarzut dzisiejszej opozycji w stosunku do obecnego Prezydenta-tzn.
                          wzrost zadłużenia. Czyżby KR chciało kontynuacji tego co dziś ma miejsce.
                          Poza tym jakoś bardzo trudno jest mi porównywać Radom do Krakowa nawet w sferze
                          inwestycji.I jak sądze jest to porównanie raczej przepraszam - śmieszne.
                          >bilans
                          >
                          > dotacji za ostatnie lata to ponad mld euro(!- po zadanym trudzie zdobytą
                          wiedzą również z tobą się podzielę budzet gminy- Radom wyn.tzn dochody
                          ok.550.000 tyś zł. w Krakowie 2.150.000 tyś. tj. 4 razy więcej.Wydatki majątkowe
                          Krakowa ok. 550.000.000,- tyś.złotych tyle ile dochody Radomia. Dalej podawać
                          przykłady.Gdzie te mld EUR a może dane w BIP Krakowa są nieprawdziwe. Trudno mi
                          się zorientowac o co w tym wszytkim chodzi.
                    • Gość: gość Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 16.07.06, 22:21
                      O ile się nie mylę "rewitalizacja" to jest spółka prawa handlowego a gmina ma w
                      niej udziały i jest to odrębny podmiot.Więc może ogłaszać konkursy na co chce.
                      • isoxazolidine Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 17.07.06, 08:22

> O ile się nie mylę "rewitalizacja" to jest spółka prawa handlowego a gmina ma
                        w
                        > niej udziały i jest to odrębny podmiot.Więc może ogłaszać konkursy na co chce.

a kto broni robic to gminie?
                    • Gość: Yoda Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 10:25
                      A czy to nie rzecznik Rewitalizacji, spółki utworzonej na majątku miasta, M.
                      Wosik -teraz wasza twarz, twarz KR -bronił swego czasu na tym forum tezy, że
                      najlepszym sposobem na zachowanie bezstronności komisji konkursowej jest
                      utajnienie jej obrad, bo samo zadbanie żeby komisja nie miała w składzie osób
                      powiązanych z oferentami - jest niewystarczające albo nawet niewykonalne? Jeśli
                      takie metody budowy społeczeństwa obywatelskiego (ograniczanie kontroli
                      społecznej i uniemożliwianie wykorzystania potencjału konkursów dla edukacji
                      opinii publicznej) będziecie teraz stosować - to serdecznie gratuluję.
                      Dla was, jak rozumiem, udział miasta w spółkach prawa handlowego, których
                      zakres działalności w luźny sposób wiąże się z realizacją kompetencji samorządu
                      miasta (np. spółka operatorska lotniska lub Rewitalizacja) - jest OK, jeśli
                      tylko pozawala dawać pracę waszym zwolennikom. Jeśli jednak chodzi o spółki
                      komunalne - których celem jest wyłącznie realizowanie zadań związanych z
                      wypełnianiem obowiązków miasta - to już tacy łaskawi nie jesteście.
                      Normalka: jak Kali ukraść krowę - to dobrze, jak Kalemu -wtedy źle!
                      Pzdrwm
                      • Gość: marcin Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.56.* 02.08.06, 14:43
                        jak juz raz powiedzialem, procedury konkursowe realizowane w ramach art. 99 pzp
                        i nastepnych, a obecnie art. 110 i nastepnych sa sformalizowane i moga sie
                        odbywac tylko i wylacznie w ramach procedur okreslonych przez ustawodawce,
                        a co do Pana Pawła Wasilewskiego wypowiedzi coz sa jakie sa,
                        a w tym konkretnym przypadku swiadcza o nieznajomosci prawa
                • Gość: gość Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 16.07.06, 21:29
                  Toteż zadaję poraz drugi pytanie czy kandydat na prezydenta wie jak działa
                  samorząd????? Z treści artykułów i wypowiedzi osób /popierających go/ na tym
                  forum wynika,że nie.
                  • isoxazolidine Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 17.07.06, 08:23

> Toteż zadaję poraz drugi pytanie czy kandydat na prezydenta wie jak działa
                    > samorząd????? Z treści artykułów i wypowiedzi osób /popierających go/ na tym
                    > forum wynika,że nie.

wie. ale zeby sie przekonac najlepiej zapytaj go sam. regularnie odbywaja sie
                    spotkania klubu dyskusyjnego ktore sa otwarte. zapraszamy :)
                    • Gość: gość Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 17.07.06, 18:43
                      Dziękuje ale wasz program mi zupełnie nie odpowiada i w mojej opinii jest nie do
                      zrealizowania.A dlaczego?- może podyskutyjemy za 4 lata. Owocnych wyborów.
              • Gość: mirek 44931 Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: 82.139.35.* 22.07.06, 14:59
                ile razy można tego słuchć? demagogia

• Gość: gość Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! IP: *.centertel.pl 16.07.06, 17:38
              To przytocz jakieś konkretne efekty tego działania może warto?
              • isoxazolidine Re: Kandydaci na prezydenta Radomia! 16.07.06, 17:54
                zaglądnij na poczatek na strone stowarzyszenia kocham radom ...
                w razie czego sluze uzupelnieniem. do wyczerpania tematu.
                pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka