Dodaj do ulubionych

zobaczcie nowe centrum !!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 16:22
Wpisałem w wyszukiwarkę "nowe centrum". Zobaczcie co znalazłem :
www.nowecentrum.pl/index.php . Wreszcie mozna zobaczyć, o co chodzi.
Mnie sie podoba (mimo paru uwag, które wpisałem), a jak Wam ??
Obserwuj wątek
    • Gość: mnie sie podoba P.S. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 16:26
      Dokładnie to przez pomyłkę szukając informacji o inwestycji w Radomiu wpisałem
      "nowecentrum" razem :) Czasem dobrze sie pomylić ...
      • Gość: Karol Re: P.S. IP: 88.156.75.* 05.10.06, 18:28
        Mnie tez się podobra widać że poważny inwestor mam nadzieje że ten obiekt jak
        najszybciej powstanie bez żadnych przeszkód to jest szansa dla radomia
        • Gość: M1 Re: P.S. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:50
          Jak dla mnie - porażka.
          • domel_radom Re: P.S. 05.10.06, 20:14
            Kapitalnie, ze tak podeszli do sprawy! Fajna rzecz, taka bardziej ekskluzywna!

Bardzo dobrze, ze na tym terenie bedzie osiedle blokow o podwyzszonym
            standardzie. I to nie 3-4 pietrowych ale i nawet 8 kondygnacyjnych. I super!

Troszke szkoda, ze lodowisko bedzie tylko w zime! Co to za atrakcja isc na
            lod w zime! Najlepiej sie w lato jezdzi! ojj ja cos o tym wiem! W Promenadzie,
            w Warszawie takie maluskie lodowisko ma dzien w dzien oblezenie! :)

pozdrawiam i jestem happy! Choc ogromnie brakuje mi jakiejs powierzchni
            biurowej! No ale moze nie wszystko na raz! :)
        • Gość: KAROL Re: P.S. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 22:19
          Chyba nie czytasz innych wypowiedzi, Świadczy o tym przyjęty przez Ciebie LINK.
          Zmień, bo będziemy się dublować. Najlepszego.
    • Gość: Adam Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:16
      Projekt jest świetny. Ciekawe jak to będzie w rzeczywistości sie przedstawiać,
      ale tak czy tak to super że cos tam zrobią. Brawo :)
      • Gość: porażka nowe centrum handlowe !!! IP: 82.139.48.* 05.10.06, 21:08
        Ten filmik mydli oczy. To bedzie drugie M1. Tylko dlaczego w samym centrum
        miasta?
        • Gość: simba Re: nowe centrum handlowe !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 12:08
          Nie chce mi sie powtarzać, więc przeczytaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=49301169&a=49499130
          Nie porównuj tej galerii z M1 bo widac, że nie masz o tym zielonego pojęcia.
          Pozdrawiam.
    • isoxazolidine Re: zobaczcie nowe centrum !!! 05.10.06, 22:06
      cóż - zgłaszajmy uwagi. inwestor jest swiadom tego, ze swoje pieniadze
      zostawiac tam beda radmianie a nie ufoludki. i jak nas "uszczesliwia" czyms
      czego nie chcemy to bedzie lipa. wykorzystajmy ten fakt!
    • Gość: sen Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.radom.pilickanet.pl 06.10.06, 08:11
      no i czym się tak grzejecie?
      Huśtawki, jakaś tam rura na krótkim basenie, sauna, piaskowince dla dzieci w
      centrum miasta, lodowisko(!!!!!!!!!!!!!!!!). A jak ciocia przyjedzie do mnie z
      Kielc to gdzie niby ja zaprowadze, miedzy bloki o podwyższonym standarcie. A
      jak wujo z Ameryki bedzie chciał zrobić kuroskonferencje na temat lotniska w
      Radomiu to 100 osób zaprowadze do multikina, a potem na papu do galerri z
      MCDonallldddssseeeemmm.
      Ludzie przejrzyjcie na oczy. My nie możemy się zadowlić taka szmirą na 100
      najbliszych lat. W tym projekcie nie ma nic godnego uwagi w mieście XXI wieku,
      a w tej erze przyjdzie może jeszcze co niektórym pożyć. W centrum mista
      postawią jakieś blaszaki obudowane nędznym kamieniem, które będą dla nich
      prawdziwą żyłą złota. Miszkanka sobie pobudują na któe już teraz szukają
      chetnych bo to kasa.
      Ja obywatel tego miasta, tu urodzony, wykształcony i wychowany che iść do
      centrum po to by wypoczywać bawic się, zwiedzać może zrobić też zakupy i przede
      wszytskim nie wstydzić się tego, co powie ciocia z Kielc i wujo z Ameryki.
      Amen
      • Gość: kolec Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 10:25
        sen napisałeś długi elaborat tylko zapomniałeś dodać co tam powinno być. A chyba
        jako tu urodzony, wykształcony i wychowany umiesz to zrobic
        Masz szansę i napisz:
        .................................................................................
        .................................................................................
        • Gość: ferenc Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 10:36
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=41596632&v=2&s=0
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=41991326&v=2&s=0
        • Gość: sen Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.radom.pilickanet.pl 06.10.06, 10:56
          Drogi Kolcu.
          Urodzenie, wykształecenie, a tym bardziej wychowanie nie pozwala mi zbytnio
          mądrzyc się w tej materii bo od tego są fachowcy. Moje sugestie są subiektywne
          i mają jedynie na celu odniesienie sie do konkretnego projektu, a taki został
          nam w dużym skrócie przedstawiony.
          Moim zdaniem nie mozna nazwać tej propozycji jako nowego centrum Radomia.
          Apartamentowce, bloki, cztero, pięciokondygnacyjne maja racje bytu wszędzie,
          ale nie tam bo nie mogą stanowić głownej i integralnej częsci tego projektu. To
          na parwdę wątpliwa przyjemniść pojechać do nowego centum by spacerować pomiedzy
          blokami.
          Pewnie nie chciałbyś też mieszkać obok placu parkingowego jakiegoś centrum
          handlowego, a takie nam się tam funduje mimo, że założenia do przetargu były
          inne. Tak, słysze już dyskusje, że to wszytsko musi na siebie zarobić. Pewnie
          znasz jednak Radom i wiesz, że powierzch handlowej w nim nie brakuje.
          Moje intencje są czyste. Nie chodzi o to by krytykować dla zasady. Widze tam po
          prostu wiele innych elementów zabudowy, które maja być reprezentacyjne,
          funkcjonalne, a przy okazji dawać nam satysfakcję. Czy będzie nim np. lodowisko
          albo amfiteatr? A może budynek bez okien z kamieniem niewiadomego pochodzenia
          okalający w znacznej częsci główne ulece miasta. Wokół są 10-pietrowe budynki.
          Dlaczego w ćwierćmilionowym mieście jakiś sznawny archietky wymyślił, że
          budynki w centrum nie moga być wyższe niż do 4 czy 6 pietra.
          I jeszce jedno. Nie napiszę co chciałbym tam widzieć. Popatrz w necie, jak
          kształtuje się nowe centra polskich miast. Może i Ty dojdziesz do wniosku, że
          powinno ono wyglądać inaczej.
          • Gość: simba Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 12:41
            Centra polskich miast kształtuje sie własnie tak, jak chce sie to zrobić w
            Radomiu. Czasy lokowania w centrach biur i hoteli dawno sie skończyły. wiesz,
            dlaczego? Bo biura zamykane sa o 17-tej, w hotelach ludzie śpią - a centrum
            miasta zamiera. Popatrz na Poznań. Co masz w centrum ? I dlatego centrum
            Poznania żyje, a nie jak do tej pory po 18-tej zamierało kompletnie, a ludzie
            wyjeżdżali na peryferie.
            • Gość: sen Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.radom.pilickanet.pl 06.10.06, 12:58
              Nie wiem z kim rozmawim, bo raz pisze Kolec, a raz Simba, a odnosze wrażenie,
              że to ta sama osoba. Mniejsza jednak z tym.
              Oczywiście jest sens w tym co piszesz, ale chciałbym abyś mnie zrozumiał. Nie
              chciałem podawć szczegółów bo tak jak przyszuszczałem to właśnie do niusnasów
              bedzie się odnosił. Mnie nie chodzi o to, że w nowym centrum bedzie oddzielny
              budynek na kursokonferncje, który bedzie żył od czasu do czasu. Nie chodzi mi
              też o kafejki, które z pewnoscią bedą cieszyć oko w galerii. Sala konferencyjna
              wkopmponowana w jakiś sensowny wiekszy budynek z resaturacją dla gości będzie
              chyba poważniejeszym rozwiązaniem niz sala kinowa bez knajpy. To po pierwsze.
              Mój problem polega na tym, że mam uzasadnione obawy, że chodzi tylko i
              wyłącznie o handel i wszytsko co się z nim wiąże, a nie o miejsce
              reprezentacyjne jakie powinno ono spełniać.
              • Gość: kolec Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:01
                nie jestem simbą
                • Gość: simba Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:21
                  Nie jestem kolcem :)
            • Gość: Yoda Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:17
              W zasadzie zgadzam się z większością Twoich stwierdzeń w tym wątku (i innych
              też). Mam jednak takie zastrzeżenie: Radom cierpi na chroniczny
              zespół "wędrującego centrum", pozostawiającego po sobie slumsy i nieużytki
              miejskie. W wypadku przedmiotowej inwestycji wydaje się, że jest to kontynuacja
              tego trendu. Sprawa od początku winna być postawiona tak, że rozbudowujemy
              istniejące centrum, dodajemy funkcje uzupełniające jego ofertę i kreujemy
              funkcjonalnie spójny układ całości, -a nie tworzymy konkurencję do tego, co
              istnieje i już i tak ledwo dyszy. Trzeba w tym miejscu zrozumieć, że
              rewitalizacja historycznego centrum będzie pochłaniać tym więcej pieniędzy, im
              bardziej podcięte zostaną ekonomiczne podstawy jego funkcjonowania. Takiej
              refleksji chyba nie było ani w przypadku konkursu inwestorów nowego centrum,
              ani w przypadku planu miejscowego na to centrum, ani w ogólnej strategii
              rozwoju miasta. Mimo to, proponowane zainwestowanie ma szanse pozytywnie
              oddziałać na całe śródmieście, o ile uda się wytworzyć atrakcyjne powiązania
              funkcjonalne nowego ze starym - ale to już jest inna historia.
              Pzdrwm
              • l_echec Re: zobaczcie nowe centrum !!! 06.10.06, 13:54
                Zgadzam sie z przedmówcą :)
                Pozdrawiam
                • Gość: Yoda Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:55
                  Dżizus...! NAPRAAAWDĘ???
                  ;)
                  • iuslex Re: zobaczcie nowe centrum !!! 06.10.06, 14:39
                    Pierwszy raz (chyba?) zgadzam się z YODA :)
                    p.s. ale jedna jaskółka wiosny nie czyni:)
                    • Gość: Yoda Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:59
                      Akurat, pierwszy raz... Chyba, że rok temu ktoś inny miał tego nicka?;)
                      Pzdrwm
                      • iuslex Re: zobaczcie nowe centrum !!! 06.10.06, 15:06
                        W takim razie Yoda miło jest zgodzić sie z Tobą po roku:)
                        Mam nadzieję, że consensus w naszych opiniach będzie gościł częściej niż raz do
                        roku.
                  • isoxazolidine Re: zobaczcie nowe centrum !!! 06.10.06, 14:56
                    ja tez się zgadzam :)
                    wigilia coraz bliżej .... to i Yoda zaczyna gaworzyć ludzkim głosem ;)))
                    • Gość: Yoda Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:00
                      Zbiliży się -gdy ty zaczniesz :P :)))
              • Gość: M1 W Rzeszowie nie potrzebują :tego: w centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 21:49
                Wielka inwestycja w stolicy województwa

REGION. Budowa centrum handlowego, do którego zjeżdżać będą na zakupy mieszkańcy
                całego Podkarpacia, właśnie ruszyła w Rzeszowie. Będą w nim między innymi: sklep
                Carrefour, butiki, banki, sklep AGD i RTV, apteka, kawiarnie, restauracje,
                fitnes i siłownie.

Centrum handlowe „Nowy Świat” należy do niemieckiej firmy Womak Alfa. To już
                kolejna tego typu inwestycja w stolicy województwa. Powstanie w dzielnicy
                Baranówka, u zbiegu ulic Krakowskiej i Ofiar Katynia.

Budynek będzie czterokondygnacyjny z atrium, doświetlonym naturalnym światłem w
                środku. Podświetlana podłoga prowadzić ma do głównych ciągów komunikacyjnych,
                będą ruchome schody i przeszklone windy. Przez wszystkie cztery kondygnacje biec
                ma drzewo medialne - słup, na którym zamontowane zostaną duże ekrany plazmowe,
                wyświetlające wiadomości, programy muzyczne i sportowe.

TUNEL POD ULICĄ
                Wykonawca, katowicki Budus, zastosuje przy budowie fińskie technologie. Umożliwi
                to prowadzenie robót także w zimie. Poza samym obiektem inwestor wybuduje pod
                ulicą Krakowską (wylotową trasą na zachód) tunel łączący dwa rzeszowskie osiedla
                Krakowska-Południe i Baranówkę oraz oczywiście ułatwiający dostęp do „Nowego
                Świata”.
                W pobliżu znajdzie się parking na kilkaset samochodów.

SKLEPY I NIE TYLKO
                Budynek będzie mieć cztery poziomy, około 85 punktów handlowo-usługowych, w
                których znajdzie pracę około 600 ludzi. Będą butiki międzynarodowych sieci,
                banki, sklep AGD i RTV, apteka, kawiarnie, restauracje, fitness i siłownie, a
                także sklep Carrefour. Francuska sieć od kilku lat próbowała zainwestować w
                Rzeszowie, na terenie przy katedrze, lecz zgody na to nie dała Rada Miasta.

- Nasza firma nie rezygnuje z działki w tamtej części miasta - mówi reprezentant
                Carrefour Polska Andrzej Hojm. - Wrócimy do sprawy za kilka miesięcy.
                Womak wybudował w Polsce dwa centra handlowe i buduje dwa następne. Obiekt w
                Rzeszowie ma być największym z nich.

30 milionów euro
                Wartość inwestycji wyniesie około 30 milionów euro. Powierzchnia centrum to 30
                tysięcy metrów kwadratowych, z czego 22 tysiące to powierzchnia
                handlowo-usługowa. Budynek ma mieć kształt litery „L”, nowoczesną architekturę.
                Futurystyczna elewacja ma być podświetlana i zmieniać kolor w ciągu dnia.
                Otwarcie centrum przewidziano na Boże Narodzenie 2007 roku.
                • domel_radom Re: W Rzeszowie nie potrzebują :tego: w centrum 08.10.06, 21:55
                  szumu o tym bylo duzo, czytalem w gazecie, widzialem w TV.
                  Skoro tak marna inwestycja - w porownaniu do Naszej - jest powodem do takiego
                  medialnego szumu, to dziwie sie, ze jeszcze o Naszym nie ma nic!

Pozdrawiam

P.S. Pare pomyslow z Rzeszowskiego Nowego Swiata, moznaby zaczerpnac!
                  I nie chodzi mi wcale o powierzchnie uslugowo-handlowa! :P
      • Gość: T Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: 193.227.131.* 06.10.06, 10:26
        Popieram cię sen. Mają być dwa sklepy duże, 3000 i 4000 m2. Oprócz tego 150
        mniejszych sklepów. Jest to galeria handlowa, reszta to parkingi z tym związane
        + kilka bloków mieszkalnych, basenik, lodowisko i reszta to tylko dodatek
        przysklepowy. Drugir M1 w samym centrum.
      • Gość: simba Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 12:01
        Pomieszanie z poplątaniem.
        Po pierwsze - nie huśtawki - tylko park rozrywki dla dzieci. Polecam Ci
        wycieczkę do Parku Ujazdowskiego to zobaczysz, jak wygląda coś takiego. Moim
        zdaniem w tym parku powinien być jeszcze nieduży odkryty basen dla dzieciaków
        (mimo planowanego w aquaparku).
        kolejna kwestia - jak chcesz zrobic kursokonferencję na 100 osób ( a nawet na
        400) to wybierz się do Resursy - niemal po przeciwnej stronie ulicy. Dziwne, że
        cała Polska (a przynajmniej Wawa) organizuje tam takie własnie rzeczy, a
        Radomianie nie wiedzą, że można.
        Po trzecie - nie McDonalds - tylko kawiarnie i restauracje. Prawdziwe, a nie
        fast foody.
        Ktos tu porównuje ten projekt z M1. Polecam mój wpis z innego wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=49301169&a=49499130 , bo nie chce
        mi sie powtarzać. kojarzenie tej galerii z M1 to bzdura - to zupełnie inna
        epoka. M1 to tzw. galeria pierwszej generacji. W tym projekcie jesteśmy jak
        widać ze trzy generacje do przodu.
        I ostatnie: jesli ktos pisze, że w Radomiu niepotrzebne są mieszkania i to w
        centrum - to jego myślenie perspektywiczne sięga dwóch dni.
        • Gość: M1 Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 21:46
          A czym się będzie różniła ta galeria od "galerii pierwszej generacji"?
          • domel_radom Re: zobaczcie nowe centrum !!! 08.10.06, 21:51
            Galerie wyzszej generacji, sa to centra handlowe, galerie itp z przeznaczeniem,
            na wielogodzinne, wielofunkcyjne spotkania. Centra takie, maja polaczona siec
            butikow, czesc z posilkami, multikino, kregielnia itp. Bo czy w M1 moglbys -
            ciekawie! - spedzic caly dzien? z malymi dziecmi itd. Takie Centrum nowej
            generacji to taki misz-masz, ale dobry. Dla kazdego cos milego!

Pozdrawiam
          • Gość: simba Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 09:11
            Tym, czym radomska pizzeria pierwszej generacji "Kuźnia" od Pizza Hut. Czyli -
            wszystkim.
    • Gość: afds Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: 82.139.40.* 06.10.06, 08:40
      a kiedy rusza budowa??
    • Gość: handlowiec Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:08
      handluje sobie w schludym drewnianym pawilonie na dworcu pkp i mysle ze tu w
      centrum pasowaly by takie budki i zarobek niezly mial bym i hamburgery po 2 zl
    • Gość: Sylwek Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:11
      Sami mądrale, dla których co by tam nie postawiono to będzie źle. Co za ludzie?
      wszysto źle, kino nie, mieszkania nie, plac zabaw nie, amfiteatr nie, lodowisko
      nie, kawiarnie i galerie handlowe nie, to co?? Mam wrażenie, że najlepiej budka
      z piwem!
    • Gość: handlowiec Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:14
      jak wygra pan skwarczynski to zrobi nam te ladne budki takie jak na dworcu i na
      placu malgorzatki
    • Gość: handlowiec Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:59
      chcialbym tam troche ekologii to znaczy takich budek jak na dworcu pkp
      • domel_radom Re: zobaczcie nowe centrum !!! 06.10.06, 15:08
        Jak juz nie raz mowilem, prosze spojrzec na to, jako na centrum lepszej generacji,
        miejsce jak chociazby Promenada w Warszawie! Tam naprawde mozna spedzic czas,
        nawet calkiem milo i atrakcyjnie! I to dla wszstkich!

Oczywiscie Sloneczne Centrum bedzie o niebo lepsze od Promenady. Ja juz to wiem!
        Brakuje mi jedynie jeszcze jakiegos biurowaca... tak tego tak!

A swoja droga zastanawiam sie, co sie stanie z pieniedzmi ze sprzedazy gruntu.
        BO chyba na poczatek inwestor musi wniesc 10% - jako zabezpieczenie, a potem
        jeszcze co roku placi jakies pieniadze... I jestem ogromnie ciekawy, czy moznaby
        zrobic tak, a zeby pieniadze z tej inwestycji szly tylko i jedynie na renowacje
        Centrum Kazimierzowskiego, a zeby nie powstalo miejsce przez ktore ta prze
        pienka czesc miasta zostanie odrzucona i znow stracimy szanse na normalne
        centrum! W takim wypadku budowaly by sie dwa centra jednoczesnie, i kazdy
        mialby co chce... jedni wola nowoczesnie to prosze bardzo, ida do Slonecznego,
        ktos woli klasycznie idzie na rynek! Moj pomysl...

Pozdrawiam
        • iuslex Re: zobaczcie nowe centrum !!! 06.10.06, 15:15
          Pomysł moim zdaniem warty poważnej dyskusji.
          Ciekawy, gratuluje pomysłu.
          • Gość: witek Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 19:45
            jasne. Trzeba wykorzystać wszystkie możliwości. Tym bardziej, że to, co
            obejrzałem na stronie inwestora całkowicie mnie zadowala. A skoro i tak będa
            płacić miastu ...
        • Gość: WR Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.tkdami.net 06.10.06, 20:43
          Brawo domel! Jakoś do tej pory nikt nie zapytał władz miasta o to. A pomysł
          jest przedni.
          • Gość: driver Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 11:24
            aqupark? hahahaha basen 12x25m ale jaja
            • Gość: zeta Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.tkdami.net 07.10.06, 19:55
              A czytać umie ? Basen 12x25, PLUS basen rekreacyjny ze zjeżdżalnią, biczami
              wodnymi i jacuzzi, PLUS basen dla dzieci. W sumie TRZY baseny. A to już aquapark.
              Poza tym 12x25 m to już niezły sześciotorowy obiekt. Chciałbyś halę olimpijską ?
              To ma byc hala basenowa rekreacyjna - i taka jak widać będzie. W zupełności
              wsyatrczy nawet do rozgrywania imprez miedzyszkolnych. Tu nie ma byc mistrzostw
              świata.
              • Gość: leo Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:11
                czyli takie coś jak w Gołębiewskim
                • Gość: simba Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 09:10
                  Takie coś jak w Gołębiewskim (i to zależy w którym) to jedna trzecia tego, co ma
                  być w radomskim aquaparku.
        • Gość: herooo Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.gtcust.grouptelecom.net 11.10.06, 05:11
          plus dla ciebie domel ... super pomysl
          • domel_radom Re: zobaczcie nowe centrum !!! 11.10.06, 08:33
            a dziękuję, dziękuję :)

Ale nie czas dziękować, ino brać się do pracy :))
    • Gość: mmmmmmmmmmmmm Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 17:16
      moze za 100 lat!!!!!
      • nosiciel_heyah Re: zobaczcie nowe centrum !!! 07.10.06, 21:54
        super!
    • Gość: nareszcie Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 09:34
      Pierwsza Liga.
    • Gość: AREK Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: 82.197.39.* 10.10.06, 14:44
      Wszystko ok .Trochę obawiam się tych naszych lokalnych obronców uciśnionych .
      Co trochę podnoszą larum a to w obronie budek handlarzy o to o blaszanej
      konstrukcji w centrum .Wielu z tych zatrudnionych w budkach zapewne wiecej
      zarobi w przyszłym centrum niż na ledwo zipiącym targu przy Struga.Wybieram ten
      projekt niż ugory w centrum na następne dziesięciolecia .
    • Gość: dal Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.21.radom.pilicka.pl 11.10.06, 08:34
      nie ma sensu budować drugiego amfiteatru w Radomiu. Jest za to potrzeba
      (mocno odczuwalna bo takiej nie ma) zbudowania hali widowiskowo-sportowo-
      wystawienniczej, kongresowej wraz z zapleczem hotelowym. Co znacznie
      podniosłoby znaczenie i atrakcyjność Radomia. Niezbyt duża odległość z Okęcia,
      po modernizacji "7" umozliwiała by organizować międzynarodowe zawody sportowe,
      kongresy, zjazdy ...

• domel_radom Re: zobaczcie nowe centrum !!! 11.10.06, 09:08
        Hala widowiskowo-sportowa jest przeciez zaplanowana na terenach niedokonczonej
        hali Radomiaka. Takze z aquaparkiem.
        Chyba jakiegos wiekszego obiektu hotelowego niezaplanowano...
        Patrzac na takie obiekt w Kielcach, widziałbym go raczej gdzies w okolicach
        ul. Warszawskiej... Super efekt na Dzien Dobry!

Pozdrawiam
        • Gość: 5 Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 09:18
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3676995.html
          • domel_radom Re: zobaczcie nowe centrum !!! 11.10.06, 09:24
            gratuluję serdecznie! Oby i u Nas takie coś powstało...

Ja jestem przeciwny wypunktowaniu wsyzstkich ciekawych rzeczy w jednym
            miejscu. Nie moze byc wszystkiego w jednym miejscu.
            Biura gdzies, sport gdzies itd

Bardzo fajna inwestycja, 3krotnie przewyzszajaca inwestycje (kwotą) Radomska.

Pozdrawiam
            • Gość: Karol Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: 88.156.75.* 11.10.06, 14:01
              napisałem meila z pytaniem kiedy zamierzają rozpocząć inwestcje a oni
              odpowiedzieli że dopiero w pażdzierniku 2007 czyli za rok!!!!!!!!
              • domel_radom Re: zobaczcie nowe centrum !!! 13.10.06, 17:43
                www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_061009/nieruchomosci_a_15.html
                a ktoś mówił, że tylko w Radomiu buduje się w centrum... a jednak :P
              • Gość: simba Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:48
                To spróbuj w krótszym czasie zdobyć pozwolenie na budowę w tym kraju.
                • Gość: driver Re: zobaczcie nowe centrum !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:33
                  ale napewno bedzie tam bezpiecznie z taka ochrona!!!

www.inwestycje.radom.pl/0_dane/z_0010/0_0010_2.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka