Dodaj do ulubionych

Towary z Chin w Centrum

16.11.06, 22:02
Wódka, piwo, wino chińskie też będzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ktos Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.os1.kn.pl 16.11.06, 23:39
      Zablokujcie tez powietrze ktore wieje ze wschodu. Wszystkim sterowac z urzedu.
      • Gość: taeng Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 23:47
        Super, sprawdza się chinska zupka radomska z psa:)))))))))
        • Gość: PiRoman Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 17.11.06, 00:42
          Tylko czym handlują na targowiskach. W ponad 90% są to towary pochodzące z
          centrum chińskiego w Woli Kosowskiej (z kilkukrotnym przebiciem na wiele
          towarów)
    • Gość: dzizas Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 23:46
      Buhahaha
      Płacą podatki. Handel na ryczałcie, kasy fiskalnej brak bo ewidencjonuje się
      1/10 obrotu, firma na dziadka, żeby tylko zdrowotne zapłacić i same tego typu
      krętactwa. W dodatku odzież zarówno na Korei jak i w Feniksie śmierdz kiepskim
      jedzeniem z barów umiejscowionych tych cudach handlu.
    • Gość: wiem Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 07:03
      wiadomo kto jest wlascicielem
    • Gość: pkp Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 08:20
      dziekujemy panu marcinkowskiemu za centrum chinskie juz wiemy dlaczego taka
      nagonka na zlikwidowanie bazaru na dworcu pkp
    • Gość: ziom Towary z Chin w Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:37
      preć z chińściźnom.
    • Gość: dziwne Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:39
      kto jest wlascicielem nowym niz nie slyszalem o przetargu czyzby znowy prezio
      • Gość: gosc Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.algo.radman.pl 17.11.06, 11:39
        nie rozumiem dlaczego mam placic na Slaskiej u pana Henia 3 zl za koszulke,
        ktora on pod Jankami kupuje za 50 gr... rynek i konkurencja. nikt nic lepszego
        nie wymyslil.
        • Gość: Lenin Władimir Ili Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:24
          Ja wymyśliłem. Po co w ogóle płacić? Powinno być za darmo.
          • Gość: Pankracy Re: Towary z Chin w Centrum IP: 213.195.148.* 17.11.06, 16:29
            A chinskie dziwki beda?
            • domel_radom Re: Towary z Chin w Centrum 17.11.06, 17:02
              Wiecie co? Smiac mi sie chce, jak czytam te wypowiedzi, co to niby nie bedzie
              jak chinczycy wejda, jak wybuduja hipermarket! Zenada...
              Wolnosc wyboru, szczegolnie handlowa wolnosc wyboru, to chyba jedna z podstawowych
              egzystencjalnych swobod czlowieka. Mam prawo czy mam isc do osiedlowego
              warzywniaka, isc na targ czy do Galerii Handlowej. Musze mwiec wybor miedzy
              mila, schludna ekspedientka, malkomentem w sweterku z dziura na brzuchu lub
              niezadowolona, ze wogole ktos do niej przyszedl, ekspedientka w fartuchu z
              czasow PRL.
              Mam prawo wybierac. Dlatego niech sie Ci smieszni sprzedawcy nie odzywaja,
              bo to co sie teraz dzieje..... jedynie przysparza mozliwosci do wybicia sie!
              Nie wierzysz? Przecyztaj historie, jaka poznalem:

W pewnym malym miasteczku otwarty zostal market. Juz od dawna ludzie przeciw
              budowie sklepu wielkopowierzchniowego protestowali. Plakali, ze teraz nie beda
              mieli zarokbu, ze wszyscy pojda do marketu. Mieli racje! Klienci mieli wybor
              i wybrali szybka mila obsluyge, niskie ceny i duzy wybor nizeli syf w jakiejs
              zapuszczonej parceli. A wiec, gdy wiekszosc klientow, procz tych co powiedzieli,
              ze nie beda wa markecie kupowac, zaczela chodzic do marketu, slpeiki w
              miasteczku zaczely upadac. Wiele osob bylo zdruzgotanych! Ale znalaz sie
              jeden madry! Wiecie co zrobil? Poszedl do marketu i zrobil liste rzeczy, ktorych
              tam nie bylo, a w ktore mogl wyposazyc swoj sklepik. Po paru miesiacach,
              z malego sklepiku zrobil sie naprawde duzy sklep. Czlowiek, ktory myslal inaczej
              mial wiece jczasu dla siebie i rodziny, mogl realizowac marzenia, mogl robic
              wiecej rzeczy a nizely wtedy gdy siedzial za smierdzaca lada malego sklepu.

Wiec prosze mi nie mowic, ze czegos sie nie da zrobic, ze cos jest poza
              zasiegiem, ze wolny rynek i konkurencja dzialaja zle dla handlu!!
              I prosze nie mowic, ze placacy czynsz za miejsce na bruku maja tam siedziec
              do nie wiem kiedy, ze nie powinnismy otwieraz wielkopowierzchniiowych sklepow.
              To dziala na korzysc kazdego z Nas, kazdego... Nie kazdy jedynie to widzi!!

Nareszczie mialem temat, w ktorym moglem cos napisac :)
              Pozdrawiam serdecznie
              Domel
      • Gość: blabla Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.udn.pl 20.11.06, 19:31
        dokładnie strzał w dziesiątke właścicielem centrum chińskiego jest ZIEMSKI!
    • Gość: este Towary z Chin w Centrum IP: *.bb.online.no 17.11.06, 17:16
      obniżcie opłaty targowe ,pijawki i będzie można konkurować
      • Gość: areczek74 Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:21
        A gdzie te Centrum bedzie?? kiedy otwarcie??
        • Gość: pies Re: Towary z Chin w Centrum IP: 213.199.199.* 17.11.06, 20:08
          Chińskie centrum to dla nas klientów zysk. To większa konkurencja i obniżenie cen.
          • Gość: jarek Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.tkdami.net 17.11.06, 22:23
            Chinskie centrum ktore sie bedzie miescilo na ul prazmnowskiego 13, lokal jest
            wlasnoscia prywatnego przedsiebiorcy, Marcinkowski czy kto kolwiek inny nie ma
            z tym nic wspolnego, kupil budynek znalazl najemcow i wszystko ok, znam tego
            Pana osobiscie i jest ok. a jak to bedzie funkcjonowalo to zobaczymy.
            • Gość: sklepikarz Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 00:18
              akurat, ale zezwolenie wydał marcinkowski
              • Gość: JJK mamy wolny kraj, wolny rynek i konkurencję IP: *.ats.pl 18.11.06, 15:34
                już od kilku dobrych lat, więc dlaczego miał nowy sklep nie dostać zgody ??
                Nowy sklep to nowa konkurencja a dla klientów wiekszy wybór towarów
                i być może mniejsze ceny. Tylko się z tego nalezy cieszyć.
                A że być może z tego powodu jakiś inny sklep zbankrutuje albo będzie miał
                mniejsze zyski to niestety trudno, tak działa wolny rynek i prawo konkurencji.
            • kris.f1 Re: Towary z Chin w Centrum 18.11.06, 12:02
              "Tam ojczyzna gdzie chlub dają"
              Będe kupoeał gdzie taniej
            • kris.f1 Re: Towary z Chin w Centrum 18.11.06, 12:02
              "Tam ojczyzna gdzie chlub dają"
              Będe kupował gdzie taniej
              • Gość: ala a co to jest chlub? IP: *.pr.radom.net 18.11.06, 12:05
                a może chlup?
            • Gość: ok Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.udn.pl 20.11.06, 19:34
              Śpisz z nim?????/
    • Gość: kient Towary z Chin w Centrum IP: *.infoplus.com.pl 18.11.06, 11:46
      Niech kupcy z targowisk zadbają o odpowiednią jakośc towarów i asortment.
      przecież tam nic nie mozna kupic , numeracja kończy sie na 40 , góra 42! Nie ma
      co się obawiać konkurencji , tylko trzeba sobie podnieść poprzeczkę>
      • Gość: lotus Re: Towary z Chin w Centrum IP: 213.199.199.* 18.11.06, 13:48
        Dań z psów na pewno nie będzie, bo w Chinach to drogi rarytas. Wymaga czasochłonnego przygotowania.
        Najtańsze mięso w Chiach to kurczak.
    • coztojestprawda Tusk uratuje radomskich kupcow ! 19.11.06, 09:40
      Ten chinski sklep to czarna robota Jaroslawa Kaczynskiego, ktory na pewno ma
      chinskie korzenie, co zreszta widac na zdjeciach.
      • Gość: areczek74 Re: Tusk uratuje radomskich kupcow ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 15:12
        barzdo dobrze ze taki sklep bedzie, niech zruinuje tych pseudobiznesmenow ze
        Slaskiej, nawet nie ma gdzie zamierzyc u niech towaru, zreszta chamscy sa, no i
        te ceny, kupi pajac w wolce kosowskiej i spzrdaje razu 400%, i pieprzy ze 2
        zlote ma zarobku, muysli ze ludzie sa ciemni, zlikwidowac te budy raz na zawsze
        • Gość: abc Re: Tusk uratuje radomskich kupcow ! IP: *.udn.pl 20.11.06, 19:37
          a co lubisz żebrać ciekawe jak sam zarabiasz może chińczycy będą dawać za
          przysługi bo polacy nie chcą
    • Gość: Ada ... Towary z Chin w Centrum IP: *.udn.pl 19.11.06, 20:27
      Miało być centrum jak w Warszaweie a tu co jakieś żółtki mi tu bedąc centrum
      budować o poweżchni sklepu z butami
      • Gość: driver Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 22:23
        gdzie to wogole ma byc?
    • Gość: luke Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 10:52
      o jezu
      • Gość: driver Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:05
        hehe dobra nie doczytalem.
        smieszy mnie to ze ktos chce zeby zakazac budowy, nie pozwolic...
        kurde, wolny rynek i juz. beda musieli obnizyc ceny, zjednoczyc sie itd.
        a nie umowic i trzymac wysokie. konkurencja wychodzi na dobre dla klienta.
        • Gość: bebe Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.tkdami.net 20.11.06, 13:34
          kupcy się martwią o swój towar niech dadzą ludziom pracę to wowczas radomianie
          pojdą do nich na zakupy a tak za co maja kupować więc idą tam gdzie taniej i
          już .
          sami tego chcieli.
          • Gość: Anka Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.158.udn.pl 21.11.06, 08:32
            I dobrze im tak, tym nadętym kupcom z Wernera i ze śląskiej. Myślą, że na
            idiotów trafili. W firmowych sklepach jest taniej niż u nich. Jest taka babka
            na Wernera: tiutiutiu, ona ma stałe klientki, towar specjalnie dla nich
            sprawadza i kit wciska. Tą samą rzecz mogę pod warszawą za połowe ceny kupić. A
            dlaczego w Radomiu nie ma porządnej galerii handlowej, nie ma wyprzedaży? W
            tych naszych pseudogaleriach typu: feniks i ta druga, można tylko sobie o tym
            pomarzyć. Więc niech czują oddech konkurencji na plecach. A nie jakis dupek
            prezio wychodzi do TiVi i mi pieprzy, że mu padnie hala. A co to komuna, że
            handel jest centralnie sterowany ?
            • Gość: areczek74 Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 08:57
              Zgadzam sie z Toba w 100%, niech wreszcie zamkna te budy i zlikwiduja ten syf
              jaki pozostawiaja po sobie ci pseudobizmesmeni. Szok , co za ludzie ze pracuja
              w takim syfie, jak tamtedy przechodze to niedobrze mi sie robi, a jeszce tam
              kupowac?? paranoja
            • ar-jol Re: Towary z Chin w Centrum 28.11.06, 18:10
              masz racje,tylko problem w tym że niewiele osób wie że na Wernera i Śląskiej jest drożej i czasami gorszej jakości.Pozdrawiam
    • Gość: hanba Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:28
      tego idiote co jest wlascicielem tego pawilonu powinni zamknac to jest samowola
      i budki jego na dworcu to tez samowola budowlana nie broncie go
    • Gość: pocta Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:30
      skoncie z samowola w radomiu hala chinska jest nielegalna tak jak i jego budki
      na dworcu pkp
    • Gość: ciny Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 09:54
      kupowac frajerzy z mojego sklepu
    • Gość: zapraszam Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 08:06
      2 stycznia na otwarcie centrum chinskiego
    • Gość: brawo Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:14
      panie banasiewicz
    • Gość: korratka Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:25
      tu nie powstanie nigdy centrum chinskie he he che
    • Gość: chinczyk Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:08
      plesa mnimni
    • Gość: bixalek Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:31
      cinczyk polak prezydent
    • Gość: bezrobocie Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:40
      my handlowac tylko troche
    • Gość: markety Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:51
      markety to nasza radomska specjalnosc
      • Gość: xx Re: Towary z Chin w Centrum IP: 80.249.4.* 06.12.06, 11:27
        very good
    • Gość: super Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 09:10
      cisza
    • Gość: ja Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.udn.pl 24.11.06, 14:52
      Ostatnio byłam na Śląskiej i rzeczywiście - ceny mają coraz wyższe.To już taniej
      można kupić ciuchy w Reserved,Top Secret itd.Bardzo dobrze,że powstaje chińskie
      centrum,będzie konkurencja,będą niższe ceny.Moim zdaniem kupcy z targów na
      Ślaskiej i na Wernera naprawdę przesadzają z tymi cenami.A ciucha nawet nie
      można przymierzyć w odpowiednich warunkach.Wcale mi ich nie szkoda!!!
    • Gość: banan Re: Towary z Chin w Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:34
      ciekawe czy teraz powstanie market chinski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka