Gość: zakochana IP: 80.51.186.* 10.12.06, 19:29 Czy orientujecie sie jaka jest stawka w kosciele mariackim za udzielenie ślubu..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agatka i Bartek Re: Ślub w Kościele Mariackim IP: *.pr.radom.net 10.12.06, 22:54 Jeżeli jesteś "biedna",a chcesz żyć w zgodzie z Bogiem ksiądz proboszczs udzieki Tobie i Wybrankowi ślubu za Bóg zapłać-czyli "za darmo". PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
majkam24 do Agaty i Bartka 11.12.06, 10:21 czy znacie kogoś, kto brał ślub w Katedrze? Chyba nie? Cena w tym roku wynosiła 1200 zł. Nie ma zniżek dla biedniejszych czy ludzi z parafii. Co łaska, ale wg cennika 1200 zł. Wiem na 100% ponieważ moja kuzynka brała ślub w Kościele Mariackim, który jest moją parafią więc i ja będę w nim brała ślub. niestety szumne hasła, że chęc życia Po Bożemu nic nie kosztuje nie funkcjonują w mojej Parafii:-( Zaraz pewnie zaczną się posty typu-a ile wydajecie na wesele, alkohol, suknię, orkiestrę itp., ale to wszystko to interesy i dostaniemy za to fakturę VAT a ja ślubu nie traktuję jak transakcję i szkoda że trzeba płacić za chęć życia w zgodzie z Bogiem tak duże pieniądze. Skoro inne kościoły moga liczyc za ślub od 200 zł to dlaczego w Katedrze jest aż taka stawka? Szkoda mi jest zrezygnować ze ślubu we wlasnej Parfii, do której należę od dziecka. Rezygnując i tak trzeba w nim zapłacić tzw półślubek czyli 1/2 ceny ślubu za wydanie stosownych dokumentów. Czy to nie jest dla Was dziwne i przykre, że z sakramentu świętego zrobiono wysoko dochodowy biznes? Odpowiedz Link Zgłoś
izetka Re: do Agaty i Bartka 29.12.06, 21:56 ja bralam w katedrze w roku 2001 i bylo co laska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: do Agaty i Bartka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:29 700 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angela Re: Ślub w Kościele Mariackim IP: *.uznam.net.pl 17.02.07, 00:17 My braliśmy slub w Kościele Mariackim w zeszłym roku, we wrześniu :) Rozmawialiśmy z przesympatycznym księdzem Karolem. Udało nam sie ustalić stawkę na 800 zł + 100 zł zapowiedzi. Ale jeśli ślub w Katedrze to tylko z 2 Paniami, ktore cudownie śpiewają i grają, jedna na skrzypcach, a druga na organach. Ich muzyka podkreśliła wyjątkowość i aurę tego Dnia! Oczywiście te dodatkowe aktrakcje są extra płatne, ale warto. Bo slub jest dla Was,a wesele dla Gości :) Odpowiedz Link Zgłoś