Dodaj do ulubionych

Ślub w Kościele Mariackim

IP: 80.51.186.* 10.12.06, 19:29
Czy orientujecie sie jaka jest stawka w kosciele mariackim za udzielenie
ślubu..?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agatka i Bartek Re: Ślub w Kościele Mariackim IP: *.pr.radom.net 10.12.06, 22:54
      Jeżeli jesteś "biedna",a chcesz żyć w zgodzie z Bogiem ksiądz proboszczs
      udzieki Tobie i Wybrankowi ślubu za Bóg zapłać-czyli "za darmo".
      PZDR
      • majkam24 do Agaty i Bartka 11.12.06, 10:21
        czy znacie kogoś, kto brał ślub w Katedrze? Chyba nie? Cena w tym roku wynosiła
        1200 zł. Nie ma zniżek dla biedniejszych czy ludzi z parafii. Co łaska, ale wg
        cennika 1200 zł. Wiem na 100% ponieważ moja kuzynka brała ślub w Kościele
        Mariackim, który jest moją parafią więc i ja będę w nim brała ślub. niestety
        szumne hasła, że chęc życia Po Bożemu nic nie kosztuje nie funkcjonują w mojej
        Parafii:-(
        Zaraz pewnie zaczną się posty typu-a ile wydajecie na wesele, alkohol, suknię,
        orkiestrę itp., ale to wszystko to interesy i dostaniemy za to fakturę VAT a ja
        ślubu nie traktuję jak transakcję i szkoda że trzeba płacić za chęć życia w
        zgodzie z Bogiem tak duże pieniądze. Skoro inne kościoły moga liczyc za ślub od
        200 zł to dlaczego w Katedrze jest aż taka stawka? Szkoda mi jest zrezygnować
        ze ślubu we wlasnej Parfii, do której należę od dziecka. Rezygnując i tak
        trzeba w nim zapłacić tzw półślubek czyli 1/2 ceny ślubu za wydanie stosownych
        dokumentów. Czy to nie jest dla Was dziwne i przykre, że z sakramentu świętego
        zrobiono wysoko dochodowy biznes?
        • izetka Re: do Agaty i Bartka 29.12.06, 21:56
          ja bralam w katedrze w roku 2001 i bylo co laska
          • Gość: z Re: do Agaty i Bartka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 21:29
            700 zł
    • Gość: angela Re: Ślub w Kościele Mariackim IP: *.uznam.net.pl 17.02.07, 00:17
      My braliśmy slub w Kościele Mariackim w zeszłym roku, we wrześniu :)
      Rozmawialiśmy z przesympatycznym księdzem Karolem. Udało nam sie ustalić stawkę
      na 800 zł + 100 zł zapowiedzi.
      Ale jeśli ślub w Katedrze to tylko z 2 Paniami, ktore cudownie śpiewają i
      grają, jedna na skrzypcach, a druga na organach. Ich muzyka podkreśliła
      wyjątkowość i aurę tego Dnia! Oczywiście te dodatkowe aktrakcje są extra
      płatne, ale warto. Bo slub jest dla Was,a wesele dla Gości :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka