Dodaj do ulubionych

Zbudujcie nam ulice

10.01.07, 22:20
zapraszam także na ulicę Nizinną na Halinowie ....
to skandal , żeby mieszkańcy sami robili "zrzutkę" na ulicę.Mam jedno tylko
pytanie do władz miasta:mając na uwadze to,że wszyscy mieszkańcy Radomia są
równi wobec prawa chciałbym się dowiedzieć , czy mieszkańcy ulicy
Żeromskiego ,Moniuszki lub Rwańskiej partycypowali w kosztach remontu
nawierzchni , a jesli nie , to w czym są oni lepsi od mieszkańców ulic Galla
czy Nizinnej?????Płacą większe podatki??Mają lepsze znajomości??
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: Zbudujcie nam ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 23:37
      a ja zapraszam na ulicę Różaną- wjazd od Szarych Szeregów- dziura na dziurze,
      brak kanalizacji i ledwo co zawieszenia nie idzie połamać:] a co się dzieje po
      deszczu to już nie wspomnę!tragedia i tyle, podobnie jak msvip uważam, że to
      jest chore byśmy my sami musieli płacić za budowę ulicy, płacimy podatki, to na
      co one idą, się pytam, bo chyba nie na budowę naszych ulic. Gdy tylko uszkodzę
      przez te dziury samochód, osobiście zaniosę do magistratu rachunek za
      naprawę!!obiecuję
      • Gość: gosc Re: Zbudujcie nam ulice IP: 145.7.219.* 11.01.07, 07:15
        a ja zapraszam na ul. Gesia, Sapowa, Dobra... zaraz kolo Oklulickiego. do
        deptaka idzie sie jakies 30 minut spacerkiem. najlepiej w gumofilcach.
        • Gość: Żyrinowski Wł. A sami sobie zbudujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:40
          Po pierwsze, to remont ulicy Galla nie ma takiego samego priorytetu jak remont
          np. ulicy Zeromskiego. Z calym szacunkiem dla ulicy Galla i jej mieszkancow, na
          ulicy Zeromskiego w zeszlym roku kilka razy bylem, a na ulicy Galla nie - i nie
          zamierzam. Dotyczy to wiekszosci Radomian.

Po drugie, mozecie skorzystac z opcji komitetu obywatelskiego. Zbudujecie ulice
          przy wsparciu miasta, potem miasto przywali wam oplate adjacencka ((taki wesoly
          podatek za wzrost wartrosci nieruchomosci polozonych przy ulicy wyremontowanej
          przy wspolfinansowaniu przez miasto, lubiany przez naszych wlodarzy) - a
          prawdopodobna jest sytuacja, ze dolozycie w tej oplacie wiecej, niz kosztowalby
          samodzielny remont calej ulicy), i sprawa zalatwiona.

Zycze milego remontu i pozdrawiam.

• Gość: jas_fasollasido Miasto jest jedno IP: *.pr.radom.net 13.01.07, 14:05
            Co to argumenty?
            A ja na ulicy Galla bywam codziennie a na ulicy Żeromskiego nie nie byłem od 5
            lat. Na Słowackiego również bywam codziennie i co z tego? Miasto jest jedno.
          • msvip ja nie bywam na Żeromskiego 13.01.07, 23:15
            podobnie jak większość radomian . I nie prawcie kazań,że to wizytówka naszego
            miasta , bo nikt przyjezdny tam nie zagląda ( o ile jeszcze ktoś tu
            przyjeżdża -nie mylić z PRZEJEŻDŻA) . tak więc jak widać ten argument do mnie
            nie przemówił.
    • Gość: waldek Zbudujcie sobie sami ulice - leniuszki !!! IP: *.tkdami.net 11.01.07, 07:52
      Ważniejsze są ulice zdewastowane podczas remontu drogi nr 7 ( Główna,
      Zielona,Warszawska,Maratońska,Limanowskiego)
      • Gość: as Re: Zbudujcie sobie sami ulice - leniuszki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:17
        Rozumiem, że naprawa tych ulic jest ważna, z wyłączeniem Zielonej, bo o ile się
        nie mylę to jest ona w dobrym stanie. Ale wracając do tematu, mówimy tutaj o
        drogach lokalnych które zazwyczaj nie są duże, a maja raptem kilkadziesiąt
        metrów!!Na Maratońską, czy Warszawską zostaną przyznane pieniądze unijne(tylko
        kiedy???) a na lokalne rada miejska mogłaby coś wygospodarować, a nie napychać
        tylko sobie kieszenie.
        • Gość: Mieszkaniec Re: Zbudujcie sobie sami ulice - leniuszki !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:26
          ul. Wrześniowskiego odchodzi od ul. Kwiatkowskiego, brak chodnika, błoto, wyboje
          a to centrum miasta!
          • Gość: Marek Re: Zbudujcie sobie sami ulice - leniuszki !!! IP: 82.139.38.* 11.01.07, 12:49
            No tak Kwiatkowskiego centrum miasta no tak tak a Ustronie to część zabytkowa.
      • Gość: roz. Re: Zbudujcie sobie sami ulice - leniuszki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:18
        pal sześć z ulicami najważniesze to zdrowie i nato trzeba wydać. To jesta
        najważniejsza sprawa w dzisiejszej rzeczywistości, i tam trzeba wydać gro
        pieniedzy - ulice jeszcze mogą poczekać, nie pali się.
    • Gość: fx Re: Zbudujcie nam ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 08:42
      Najważniejsza ulica w mieście czyli Leszczynowa to dopiero kiszka.
      • 72pp Re: Zbudujcie nam ulice 11.01.07, 08:48
        Można jeszcze długo wymieniać ulice które trzeba wyremontować bądź wybudować od
        podstaw. Pozostaje tylko pytanie czy na taki list i pewnie inne które mogą się
        pojawić w przyszłości(sam mieszkam na podobnej ulicy) ktoś z magistratu
        zareaguje. Niestety nasza rzeczywistość jasno pokazuje co się robi z wyborczymi
        obietnicami.

Pozdr
        M
        • Gość: ciekawy Re: Zbudujcie nam ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 11:13
          Mam pytanie, jaka jest podstawa prawna do żądania od mieszkańców udziału
          finansowego w budowie drogi gminnej lub kanalizacji gminnej? Wszelkie tzw.
          uchwały Rady Gminy, jeśli w ogóle istnieją, sądzę, że są sprzeczne z aktualnie
          obowiązującym prawem.I gdzie się podziała dociekliwość dziennikarska, wzyscy
          mówią i piszą, ze inwestycje realizuje się z udziałem mieszkańców, jak by to
          było oczywiste. Oczywiste to było w socjalizmie, teraz prawdopodobnie działa
          zasada, ze zawsze tak było, a że jest to wygodne, to niech się dzieje!
          • pikalex Re: Zbudujcie nam ulice 11.01.07, 11:16
            Z chęcią postawię ogrodzenie działki od strony ulicy. Mam już 15% potrzebnej
            kwoty, teraz czekam na sygnał od miasta, że mi dofinansuje resztę.
    • Gość: Sebastian Zbudujcie nam ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:10
      Zapraszam na ul. Prostą od ulicy Białej tu mamy bardzo ciekawą ulice a
      najlepsze to że na samum końcu jest mur. Jak zacznie padać deszcz lub śnieg to
      trzeba sudu żeby wyjechać samochodem a już nie mówiąc o przejście przez ulice.
      • Gość: rob Re: Zbudujcie nam ulice IP: *.31.radom.pilicka.pl 11.01.07, 19:30
        PUSZCZAŃSKA !!! Poligon w Nowej Dębie to przy niej jak autostrada A1. Pewnie
        byłaby zrobiona tylko, że przy niej nie mieszka żaden wazdy decydent tego miasta
        • Gość: mały Re: Zbudujcie nam ulice IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.01.07, 08:07
          są jeszcze "ulice" tylko z mapy i z nazwy np:Taczowska na Koziej Górze! do
          dzisiaj nikt z urzędasów nie wie którędy ona przebiega !!!
    • Gość: rowerkowiec Re: Zbudujcie nam ulice IP: 82.197.39.* 12.01.07, 16:07
      Zapraszam na ulicę Łąkową, Gospodarczą i Starowiejską. Są to ulice którymi
      mieszkańcy osiedla południe chodzą jeżdzą do Seminarium na Młyńskiej, zalew na
      borkach.
      Ponadto ulicą Gospodarczą albo Starowiejską ludzie skracali sobie objazd jak
      była zamknięta Toruńska i teraz tamtędy też jeżdżą bo omijają nefralgiczne
      punkty tj. wierzbicka/toruńska i ks. Łukasika /maratońska.
      Ponadto chodzę tam z dziećmi bo w pobliżu jest lasek , cisza i spokój. Od wielu
      osób też słyszę że tam chodzą bo w parku na południu nie ma nic.
      Wczoraj tamtędy jechałem - tragedia doły kałuże i błoto.
    • Gość: olo Re: Zbudujcie nam ulice IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.01.07, 17:26
      niech prezydent Radomia poleci swoim urzędasom z geodezji pokazać plan Radomia
      z jego granicami wyznaczonymi sądownie i geodezyjnie !!! nie ma takiej opcji
      wszystko to farsa zwolnic nierobów z geodezji !!!
    • Gość: mieszkaniec Re: Zbudujcie nam ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 13:43
      Zapraszamy na ul. Sarnią- połączenie ul. Langiewicza z ul. Zieloną. Mamy tutaj
      dziury z wodą, beton, dziury bez wody, gorkę piaszczystą i inne utrudnienia. Po
      co było budować tor off-road-owy na Koniówce kiedy gotowy jest na ul. Sarniej.
      Za to kilkaset metrów dalej były prezydent Banan ma asfalcik do swojej hacjendy.
    • Gość: jassp (niektóre) ULICE Radomia=ciąg, bieg, tok IP: *.pr.radom.net 13.01.07, 14:19
      Niech urzędnicy przejadą np. ul. Hemanowicz czy Bieszczadzką, tzw. ulice to
      raczej przypominają trakty i gościńce po przecince leśnej w czasach Bolesława
      Chrobrego a nie ULICE,
    • msvip posłowie -nieudacznicy z Radomia-wstyd!!! 13.01.07, 23:24
      ech , gdyby tak Przemek Gosiewski pochodził z Radomia to mielibyśmy dzisiaj
      piękny asfalt na Nizinnej i Galla , przystanek metra na Bulwarowej , lotnisko
      na Sadkowie i województwo radomskie na mapie Polski.
      A tak co??znowu mamy PH!!!I po co było palić komitet-to jakaś klątwa !!
      • Gość: a Re: posłowie -nieudacznicy z Radomia-wstyd!!! IP: *.pcz.pl 13.01.07, 23:33
        A tym bardziej ze kasa z UE jest ale jak ja rozdysponuja to juz nie wiadomo!
        www.3dwhite.pl/?click=892771ad7a5fb3694b1e3f64ee2f348c
    • Gość: Amen Zbudujcie nam ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:49
      Trzeba wlozysc wlasny wkladok 20 % izglosic wniosek do Zarzadu Drog i Mostów.
      Kto wam wybuduje tylko w blokach sa ulice pod klatke pozostali musza we
      wlasnym zakresie tak jest wszedzie w calej polsce
    • Gość: stefan Re: Zbudujcie nam ulice IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.01.07, 08:33
      czy u urzędasów istnieje mapa Radomia z zaznaczonymi ulicami nienadającymi się
      do ruchu obawiam się,że nie mają żadnej aktualnej mapy Radomia nawet z
      zaznaczonymi granicami miasta !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka