Dodaj do ulubionych

Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie???

14.01.07, 23:57
Witam,
Właśnie przeprowadzamy się z mężem i dzieckiem do Radomia. Ja nie znam tego miasta prawie w ogóle, ale po krótkich wizytach już się zorientowałam że jest niedrogie, a ludzie uprzejmi i pomocni, jakby mniej zestresowani i zabiegani niż w toksycznym mieście gdzie upłynęło moje dotychczasowe życie.
No w każdym razie chcielibyśmy na razie wynająć mieszkanko i zdecydowaliśmy się na Gołębiów II. Z racji posiadania dziecięcia zależy mi na parku, placach zabaw, przedszkolu. Czy polecacie tą okolicę i ewentualnie jakieś przedszkole w pobliżu.
Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewcia Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.internet.radom.pl 15.01.07, 12:24
      Bardzo dobry wybór spokojna okolica jets nowy park nad ktorym trwaja jeszcze
      prace ogolnie wszytko w najlepszym porzadku
      • Gość: lena Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.tkdami.net 15.01.07, 18:36
        dobry wybor
        • Gość: KK Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 18:47

Moja droga gorzej trafić nie mogłaś.Tak toksycznego mista trudno szukać na
          mapie województwa mazowieckiego.Mieszkam tu od 40 lat i żeby nie moja rodzina
          to już dawno by mnie tu nie było.Na moje potwierdzenie poczytaj forum ile tu
          jest zjadliwości i podłości a moje słowa cię przekaonają ale będzie już dla
          ciebie za póżnoWybierz Kielce tak blisko a jaka różnica

• Gość: aga Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.internet.radom.pl 15.01.07, 18:57
            Gołębiów 2 super wybór,mieszkam na tym osiedlu ,czuje sie tu bezpiecznie o
            kazdej porze dnia i nocy choc jak wszedzie zdarzaja sie patologie stojace pod
            klatkami;/
    • dkt1984 Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? 15.01.07, 20:25
      Prawdę mówiąc to właśnie osiedle bym polecał! Obecnie chyba najspokojniejsza
      część miasta! Tylko komunikacja trochę szwankuje! Są tylko dwie wylotówki z
      osiedla! Trzecia jest w planach....od 20lat...:(
      Generalnie Okey :)))
      • Gość: Janek Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.tkdami.net 16.01.07, 01:44
        Nie narzekaj,ale za to jest doskonalae polaczenie autobusowe ze wszystkimi
        dzielnicami Radomia/ linie 3,7,13,16,21,23/Na osiedlu Golebiow II jest
        przedszkole ,SP i Gimnazjum/na Rapackiego/ filia SP -klasy 0-4 /na
        Daszynskiego/, 2 banki ,Politechnika Radomska, przychodnia /z milym
        personelem/,apteki/4/,Biedronka,Cauerfour,Nomi itd . . .Osiedle jest
        zadbane ,posiada wiele dobrze wyposazonych placow zabaw,jest sporo
        nasadzen/drzewa,krzewy/.Szczegolnie ta czesc osiedla z tylu za bankami i przed
        biedronka.
    • Gość: ferdi Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: 82.139.57.* 15.01.07, 20:58
      Polecam os. Nad Potokiem. Polityka spoldzielni przynosi efekty, w poblizu park Lesniczowka, kilkanascie placow zabaw na calym osiedlu, 2 przedszkola. Komunikacja z centrum miasta b.dobra
      • Gość: anek Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.aster.pl 15.01.07, 22:09
        Nad Potokiem odpada, to dla mnie strefa ochronna, gdyż tam mieszka teściowa :)
        Przyznam że ciężko nam znaleźć coś na Gołębiowie, ale nie poddajemy się póki co.
        • Gość: A-Z Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.tkdami.net 16.01.07, 01:16
          Z powodu zmiany miejsca zamieszkania bede miec wolne mieszkanie/do sprzedania/
          na Osiedlu Golebiow II -ul. Hallera. M5-78m2 ,3 pokoje,2 pietro w budynku z
          cegly/srodkowa klatka/bardzo cieple,niski czynsz . Widok z okien na ogrodki
          dzialkowe i park.Mieszkanie jest calkowicie urzadzone i wyposazone /zabudowy i
          sprzet AGD whirpoola/, czesciowo umeblowane. Jesli cie interesuje ,odezwij sie
          na Forum -podam namiar.
          • Gość: do A-Z mieszkanie Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:37
            Proszę o kontakt tel 048/3810072
          • Gość: ania_sz77 Do A-Z, poprosze o namiar na mieszkanie!!! IP: *.aster.pl 16.01.07, 16:53
            Poprosiłabym o więcej szczególów. Mój @: ania_ad@o2.pl
            • Gość: A-Z Re: do Ani-sz77 IP: *.tkdami.net 17.01.07, 02:59
              W tej chwili jestem poza miejscem obecnego zamieszkania i mam bardzo utrudniony
              swobodny dostep do komputera.Odezwie sie w sobote.
              • Gość: A-Z Re: do Ani-sz77 IP: *.tkdami.net 20.01.07, 18:15
                Tak jak obiecalam wyslalam wiecej informacji i namiar.
                • Gość: P. Re: do Ani-sz77 IP: 82.139.45.* 20.01.07, 20:51
                  Ja też proszę o info na konkurs_vkp@o2.pl
    • Gość: Ustronie? Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: 82.139.38.* 16.01.07, 01:16
      A moze Ustronie?
      • Gość: Daniel Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.tkdami.net 16.01.07, 02:06
        Polecam Ustronie... Nawet mam lokum do zaoferowania ;)
        • Gość: Thorez Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 08:02
          heheheh - wybacz, ale Ustronie byłoby ostatnie na mojej liście potencjalnego
          kupna mieszkania.
          • Gość: Ustronie? Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: 82.139.38.* 16.01.07, 11:19
            A to Ty kupujesz czy Ania?
    • Gość: B. Ustronie -tylko tam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 08:09
      mieszkam tam od dawna polecam ale jednostke A lub B czyli sandomierska lub
      gagarina grenadierów komandosów nie polecam osiedlowej
      • Gość: wre Re: Ustronie -tylko tam! IP: *.tkdami.net 16.01.07, 11:38
        a to niby czemu Osiedlowej nie polecasz - wole 100% Osiedlową niż strsze
        jednostki
    • Gość: gosc Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.136.unknown.vectranet.pl 16.01.07, 10:25
      Gółębiów 2 popieram, najlepsza decyzja
      • Gość: asd Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: 82.139.41.* 16.01.07, 23:27
        Aczkolwiek komunikacja jest bezsensu !
        Jak nie masz samochodu to bedzie Ci ciezko.
        Jest jeden autobus kursujacy chyba tylko w dni powszednie "16", co godzinę.
        Przejezdza tamtendy rowniez "3", ktora jedzie na ustronie przez katedre i dworzec.
        Reszte autobusow jezdzi ulica Chrobrego. Z niektorych miejsc na Golebiowie do
        tej ulicy jest 1,5 km, a chyba nie chcesz na pieszo isc taki odcinek rano do pracy?

Jest to najlepsze miejsce do zamieszkania do 2020 roku pozniej tam bedzie
        wandalizm, taki jak na poludniu, borkach, michalowie, ustroniu i golebiowie I
        (duza ilosc mlodziezy).
        Jezeli myslisz o domku jednorodzinnym to Wacyn badz Dzierzkow
        • Gość: Krzysiek Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: 82.139.38.* 17.01.07, 00:16
          Na Wacynie krówki sie pasą w sąsiedztwie a na Dzierzkowie Lotnisko w sąsiedztwie za to jaka komunikacja miejska że cho cho.
    • Gość: puting Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.internet.radom.pl 17.01.07, 09:19
      Bez męża możesz zamieszkać u mnie na Południu!
      • sono_andrzej Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? 17.01.07, 15:36
        Radom jest naprawdę fajnym miastem. Ludzie, którzy tylko narzekają nic
        prawdopodbnie dla tego miasta nie zrobili, lub zawiedli się, że nie osiągnęli
        sukcesu życiowego.

Zacznijmy dostrzegać piękno miejsc, które codziennie mijamy obojętnie, a
        zrozumiemy, że Radom to wspaniałe miasto.

Co do mieszkania. Polecam Michałów. Tu się wychowałem wszystko jest na miejscu:
        sklepy, targ ze świeżymi warzywami i owocami oraz mięsem i pysznymi wiejskimi
        wędlinami, poczta, bank, pętla autobusowa z liniami w każdym kierunku miasta,
        przychodnia i wiele innych punktów. Ponadto nieopodal jest Carrefour i Selgros.
        Na Michałowie są dwa przedszkola i żłobek.
        Ogromnym atutem osiedla jest położenie przy trasach wylotowych z miasta.
        Ponadto blisko stąd do Lasu Kapturskiego. Gorąco polecam.

Co do Gołębiowa II. Osiedle to ostatnio stało się bardzo modne i niestety
        mieszkania są tam drogie. Gołębiów jednak nie ma tyle do zaoferowania co
        Michałów.
        • Gość: Kamil Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.tkdami.net 17.01.07, 22:28
          Nie chce nikogo obrazac,ale na Michalowie nie kupil bym nigdy mieszkania.Co z
          tego ,ze sa wymienione przez ciebie udogodnienia,ale jest ogromny minus -
          pojawiajacy sie systematycznie fetor z pobliskiej tuczarni i firmy utylizujacej
          odpady.Tym co mieszkaja na Michalowie to przestalo przeszkadzac ?????? czy juz
          sie do smrodu przyzwyczaili ?
    • Gość: Don Pedro Radom? Miasto dla Ciebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 17:47
      Przed wojną to było miasto z klasą. Prez. Mościcki przyjezdżał do restauracji
      Rzym na obiad albo kolacje z przyjaciólmi, albo politykami. Bylo to miasto
      proletaraitu z klasa. Miato PPS-u. Miasto zyjace wspomnieniem Keles Krauza. W
      latach 70-tych głowna ulica miasta (Żeromskiego) słyneła w polsce z secesji i
      neonów. Możesz jeszcze zbaczyć slady riun jednej i drugich. Co teraz? Mozesz
      mieszkac na Michalowie - przewaznie wielka plyta. Nad Potokiem - komórki, nie
      mieszkania. Ustronie - molochy. Na Pierdocinku mialem kiedys dziewczyne, ale
      ona mieszka na Pomorzu, ja na Dolnym Ślasku.
      W Radomiu mozna sie zakochac, ale będąc w liceum, później trzeba uciekać, albo
      byc pasjonatem, który chce wszystko zmienić i naprawic. Ostatni taki to biskup
      Chrapek.
      Pozdrawiam
      Tymczasem pozdrawiam i zapraszam do Wrocławia.

• Gość: kaśka Re: Radom? Miasto dla Ciebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 18:15
        Na Prędocinku jest przyjemnie, bloki 4-piętrowe, sporo zieleni, komunikacja
        z innymi dzielnicami dobra, zaplecze handlowe ok., przychodnia zdrowia,
        w sumie spoko.
      • sono_andrzej Re: Radom? Miasto dla Ciebie? 17.01.07, 18:27
        Mieszkałem przez ostatnie dwa lata we Wrocku. Oczywiście super miasto, pełna
        kultura itp.
        Ale Wrocław przez ostatni rok bardzo mnie wymęczył. Stanie 40 minut w
        gigantycznym korku przy temperaturze +40 st.C nie należy do miłych doznań, a na
        takie byłem skazany przez cały upalny lipiec jeżdżać do i z pracy.
        Oczywiście atutem Wrocka jest to, że ciągle coś remontują. Jak skończyli
        Sienkiewicza robić zaczęli kopać na Grunwaldzie. Wrzesien, październik 2006 to
        była już masakra. Z Pilczyc do ZOO jechałem dwie godziny.
        Miasto jest strasznie zakorkowane, nieco lepiej jest w wakacje pod warunkiem,
        że z daleka omija się remonotwane ulice.
        Ponadto reszta ulic pokryta jest starą już pełną dziur kostką pamiętającą czasy
        Hitlera.
        W Radomiu natomiast nie muszę poświęcać połowy dnia by coś załatwić na mieście.
        We Wrocławiu odwrotnie. By odebrać prawko z wydziału komunikacji trzeba brać
        cały dzień wolny.
        Co z tego, że wrocek jest duży, jak ponad połowa terenów to bagna i pola
        uprawne. Niektóre dzielnice są oddalone od miasta o kilkanaście kilometrów i
        naprawdę współczuję np. ludziom z Leśnicy dojeżdżać do pracy do centrum lub
        jeszcze dalej.
        Wyprawa na zakupy np. na Bielany to wręcz "jak wyprwa do Lasku Kabackiego" - na
        cały dzień, z czego pół dnia spędzam w samochodzie.
        Wrocław się rozwija spada szybko bezrobocie, a pracę można znaleść w tydzień
        albo i szybciej. Co z tego skoro ceny mieszkań dogoniły Warszawę a pensje stoją
        w miejscu??? Wrocław stał się nowoczesnym, ale męczącym i co najważniejsze
        drogim miastem. M.in to sprawiło, że wróciłem do Radomia.
        W Radomiu zacząłem doceniać ciszę jaka panuje w centrum miasta. Nie stukają i
        nie huczą tramwaje.
        Radom ma swój urok, swoje wady i zalety.
        Wolę mniejszy Radom bez gigantycznych korków, z dużym bezrobociem niż głośny i
        drogi Wrocław.
        Jeżeli sytuacja we Wrocku się nie zmieni to chyba większość młodych ludzi-
        studentów z innych miast, na których stawia prezydent Dutkiewicz stamtąd
        wyjedzie. Bo kogo będzie stać z pensji 1,5 tys. zł. spłacać kredyt
        mieszkaniowy, założyć rodzinę i się utrzymać???
        Dla przykładu podam, że kawalerka niecałe 30 mkw. kosztuje 200 tys.

Doceńmy to co mamy. Zmieniajmy Radom zmieniając siebie.
        • Gość: monika Re: Radom? Miasto dla Ciebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:29
          Powiem krótko: gdzie drwa rąbią tam wióry lecą.
          Tam gdzie się inwestuje występują przejściowe niedogodności i utrudnienia.
          Wrocławianie to rozumieją i dalej chcą inwestować i znosić związane z tym
          niedogodności (objazdy, korki itp.). A najlepszym dowodem tego jest fakt, że na
          kolejną kadencję wybrali olbrzymią większością głosów tego samego prezydenta,
          który te inwestycje prowadził dotychczas.

Osobiście chciałabym, żeby Radom miał tylko takie problemy jak Wrocław i
          jednocześnie żeby tak się rozwijał jak Wrocław. Myślę, że inni radomianie też
          byliby wyrozumiali. Ważne jest tylko, żeby zyski (w szerokim tego słowa
          znaczeniu) były większe od kosztów.

Tylko że w Radomiu ludzie władzy kierują się głównie własnymi korzyściami,
          a nie interesem miasta.
          ---------------------------------------------------
        • Gość: Aga Re: Radom? Miasto dla Ciebie? IP: *.tkdami.net 17.01.07, 19:56
          "Swego nie znacie, cudze chwalicie".Nie każdy z nas jest zachwycony Warszawą,
          Wrocławiem czy Krakowem.Jest gro osób,które lubią taki klimat jaki panuje w
          Radomiu. Droga otwarta, jeśli komuś nie odpowiada mieszkać w Radomiu, to niech
          jedzie i się zachłystuje walorami innych miast.
          • sono_andrzej Re: Radom? Miasto dla Ciebie? 17.01.07, 22:11
            Monika! Powiem tak. Wielu wrocławian akceptuje to co się dzieje, ale wielu to
            już irytuje.
            Ogromną porażką Wrocławia są szalejące ceny mieszkań. Nie wiem czy radomianie
            chcieliby płacić za mkw 7-8 tys. zł.
            To powoduje już traz odstraszający klimat dla młodych wykształconych ludzi.

Przykładem jest akcja TEPER WROCLAW (Teraz Wrocław) adresowana do młodych
            Ukraińców, która spaliła na panewce właśnie przez zbyt drogie życie we wrocku.

Natomiast co do inwesycji. Tak powstaje pod wrockiem LG powstała Toyota, ale co
            z tego jak pensja tam wynosi od 1000 do 1500 zł. brutto???
            Już teraz dalekowschodni inwestorzy plują sobie w twarz bo nie mogą znaleść
            ludzi do pracy.
            A gdyby ulokowali swe inwestycje np. w Radomiu nie mileiby takiego problemu.
    • teta1985 Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? 17.01.07, 23:18
      Po co w Radomiu, lepiej pod. Mam tu taki jeden do sprzedania. Nie wiem tylko
      czy zaspokoi Twoje aspiracje, skoro chcesz mieszkać w Radomiu, to może ten
      domek jest za skromny. :)
      www.gumtree.pl/warszawa/93/7248193.html
      A tak na serio to polecam kamienice na Piłsudskiego, Moniuszki, Żeromskiego.
      Mieszkania jak w pałacach za przystępną cenę.

Pozdrawiam
      TETA
      • Gość: ania_sz77 Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.aster.pl 18.01.07, 11:09
        A masz wydać z 2.000.000?
        • Gość: teta1985 Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.autocom.pl 18.01.07, 16:31
          To Ty masz je mieć. Co do moich pieniedzy to nie Twoja sprawa ile ich mam.
          A mieszkanie mozna wynająć za rozsądną cenę, po co kupować odrazu.
          • Gość: ania_sz77 Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.aster.pl 18.01.07, 18:25
            To był żart :) Po co mi taki pałac, ile to sprzątania i okien do mycia :)
            Nadal szukamy czegoś do wynajęcia. Skutek mierny, ale nie spieszymy się, bo co nagle....
            • Gość: rrr Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.tkdami.net 18.01.07, 19:14
              radomski rynek mieszkaniowy to porażka. Może coś drgnie jak oddadzą nowe
              budnyki na Gołębiowie II. Póki co wszyscy windują ceny.
              • Gość: Kasia Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.tkdami.net 20.01.07, 18:07
                Wlasnie drgnelo na Golebiowie II,nowy z cegly/ budynek SBM "Lucznik "/w
                budowie/cena ponad 2700 zl/m2 w stanie surowym deweloperskim/bez podlog,surowe
                tynki,bez drzwi wewnetrznych,bez bialego montazu/.Dalej na Paderewskiego obok
                kosciola budynek z plyty/jak w PRL-u/ stan deweloperski 2550 zl/m2-1i2
                pietro.Ale to i tak duzo taniej niz w Warszawce.Niedlugo skoncza 2pasmowke do W-
                wy,to mozna bedzie komfortowo dojezdzac do pracy,a w Radomiu jednak zycie jest
                tansze.No i duzo wiekszy spokoj
                • Gość: Krystyna Re: Do goscia "P" IP: *.tkdami.net 22.01.07, 12:21
                  A kto tu na forum oglaszal jakis konkurs i na jaki temat ??
    • Gość: gosia Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.tkdami.net 22.01.07, 14:37
      A czemu to nikt nie wspomnial o osiedlu POLUDNIE przeciez tu naprawde mieszka
      sie super zwlaszcza na POLUDNIU 2 osiedle nie przeludnione ,zadbane ,doskonaly
      dojazd ai sklepow b duzo nie wspominajac o L'eclercu.
      • Gość: asd Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: 82.139.41.* 22.01.07, 17:02
        POLUDNIE - cholotowato troche, nie sadzisz?
        Policji tu nie zobaczysz, mimo ze jest w poblizu komis[ariat] (tylko samochody
        tu stoja). Komunikacja dobra, ale nic szczegolnego tam nie ma. Do sklepu daleko,
        bardzo daleko. Np. do wspomnianego Leclerca - 1 km, Biedronki - 800m. Aha i
        jeszcze dojazd do dworca - 15 minut autobusem przez koszmarna wierzbicka.
        Osiedle Poludnie znajduje sie za bylym osiedlem przemyslowem, dlatego jest na
        takim odludziu, mimo ze ma ponad 10 tys mieszkancow.
      • Gość: Adek Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: 82.139.38.* 22.01.07, 17:14
        > zwlaszcza na POLUDNIU 2

Znajdź mi na planie Radomia takie Osiedle :-P
    • Gość: ANIA Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 08:12
      .......?????
    • Gość: Wiki Re: Szukam mieszkania w Radomiu - gdzie??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.06.23, 20:53
      Witam
      Odradzam idalin bardzo dużo parologii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka