Dodaj do ulubionych

Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje

05.02.07, 16:29
Najdroższy projekt dotyczy aglomeracji kieleckiej i ochrony miejskich wód
podziemnych (104 mln euro). Na rozbudowę zakładu unieszkodliwiania odpadów
Kielc i powiatu - w Promniku - zostanie przeznaczonych 28 mln euro, a 34 mln
euro pochłonie inwestycja w ochronę rezerwuaru wód podziemnych dla
Jędrzejowa, Wodzisławia i Słupi Jędrzejowskiej - podał Gosiewski.
Z kolei 28 mln euro wydanych zostanie na rozbudowę sieci kanalizacyjnej i
gospodarkę wodno-ściekową w Skarżysku-Kamiennej. Miasto i gmina Końskie
otrzyma na tego typu inwestycje 30 mln euro, Busko-Zdrój - 29,5 mln,
Ostrowiec Świętokrzyski - 25 mln, a powiat ostrowiecki - 28 mln euro.
Według ministra, za 142 mln euro zagospodarowany zostanie na cele rekreacyjne
zasiarczony zbiornik pogórniczy - "bomba ekologiczna" w Piasecznie (pow.
sandomierski) oraz zrekultywowany pokopalniany teren w Machowej koło
Tarnobrzega (Podkarpackie).
Gosiewski dodał, że planowana pierwotnie modernizacja wałów wiślanych od
Płocka do Sandomierza zostanie - decyzją ministra ochrony środowiska -
wykonana na odcinku sięgającym w górę rzeki aż do Koszyc, czyli obejmie cały
świętokrzyski fragment koryta Wisły.
Obserwuj wątek
    • usjwo Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje 05.02.07, 16:40
      A niech tam im będzie jak najlepiej.
      Ale my też na tym cos zyskamy... nie musimy się wstydzić że Gosiu jest naszym
      posłem ;-)

Usjwo
      • Gość: anty PROWOKATOr NIEodpowiadaj na ten POST !!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: 82.139.40.* 05.02.07, 16:46
        po co ma się dziecko podniecac ! każdy wie że świ to zacofana prowincja !
      • naiwny_cynik Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje 05.02.07, 16:58
        > Ale my też na tym cos zyskamy... nie musimy się wstydzić że Gosiu jest naszym
        > posłem ;-)

No, my mamy Suskiego. Nie wiem, co lepsze :(
        • usjwo Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje 05.02.07, 17:24
          Lepszy jeden wstyd, niz dwa ;-)
          • gregor13 Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje 05.02.07, 20:22
            Krótki Edgar jest niezły w działaniu, a jabłecznik Suski w karaniu...
            • sono_andrzej Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje 05.02.07, 20:27
              No właśnie najlepszy przykład wspólnego działania.

Natomiast w Radomiu jeżeli podejmuję się jakiejś inicjatywy jestem od razu
              gnojony. Podam przykład III Mazowieckiego Urzędu Skarbowego, w którym pracuje
              ok. 160 osób, a który ma być skasowany.
              W Kielcach nikt nie patrzy kto i po co zrobił taki urząd, tylko wszyscy stają
              murem w obronie.

Nie dziwcie się, że Radom stoi w miejscu i przeżywa regres skoro gro ludzi tu
              mieszkających nie potrafi pojąć takich prostych inicjatyw.
              • Gość: Artur Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:40
                Brawo Gosiewski, brawo konstruktywne działanie PiSu w Kielcach i regionie.
                U nas w radomskiem można sobie tylko pomarzyć - kilku krzykaczy, reszta
                niewiele znaczy w tej partii , stąd jest jak jest, nie ma sie czego dziwić, że
                oni moga najwyżej Kaczyńskim teczki nosić.
                • Gość: do boju ! Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.133.unknown.vectranet.pl 06.02.07, 09:18
                  jak sie tak swietnie rozwija to moze przylaczmy Radom do swietokrzyskiego, moze
                  to bedzie lepszy kierunek dla rozwoju Radomia jak degradacja w woj. mazowieckim.
                  • Gość: WR Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.tkdami.net 06.02.07, 23:06
                    Teraz to możesz przyłączyć Radom ale do Koziej Wólki. Jak Kielce żebrały o
                    utworzenie wspólnego województwa z Radomiem to radomski dywersant wszechczasów
                    ówczesny prezydent a obecny v-ce (nagroda za łajdactwo - tylko w Polsce i
                    Radomiu to możliwe) odpowiadał, że będziemy przecież w najbogatszym
                    województwie w kraju. I jesteśmy! Tylko pogratulować Fałkowi wyobraźni.
                    • Gość: dd Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:25
                      I bardzo dobrze że nie jestesmy z Kielcami. Sami musimy dbac o siebie a nie
                      liczyć na obecność w innym woj. Mżonki z tym rozwojem w myśl zasady "wszędzie
                      dobrze gdzie nas nie ma".
                    • Gość: MlodyRadomianin Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:28
                      Fałek zachował sie akurat wtedy okay ratował Radom przed kielecką okupacją!W
                      1998r. nie było lepszego wariantu niż woj.mazowieckie!Z doświadczenia
                      rodzinnego wiem ze kielecka okupacja podobna do tej z lat 1918-1939 i 1945-1975
                      by bardzo miastu zaszkodziła!Nie rozumiem czemu tak atakujesz prezydenta Fałka?
                      Sam nie jestem jego fanem nigdy bym na niego zagłosował ale ma on społeczne
                      poparcie dostał w ostatnich wyborach 1700 głosów i był radnym 4 kadencje w
                      latach 1990-2006 wiceprezydentem Radomia w latach 1994-1997 i prezydentem
                      Radomia nawet niezłym MILION razy lepszym od Marcinkowskiego w latach 1997-1998!

MlodyRadomianin dawny KR! - rodowity radomianin
                      • Gość: MlodyRadomianin Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:29
                        WR piszesz madre rzeczy na forum!Ale z tymi kielcami przesadzasz Radom - Kielce
                        zawsze miał kosę o współpracy można tylko miedzy 2 miastami pomażyć.Takie jest
                        moje zdanie Ty moźesz mieć inne.Masz do tego prawo a ja szanuję opinię innyc
                        ale się z nimi nie zgadzam.Mimo róźnic światopoglądowych pozdrawiam dawny KR!
                        teraz MłodyRadomianin
                        • Gość: Yahagi Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.chello.pl 07.02.07, 00:34
                          KR!
                          Napisz jak można było jeszcze bardziej Radomiowi zaszkodzić? Co Kielce mogłyby
                          zrobić gorszego Radomiowi, czego nie ma teraz ? Zabrać powietrze ? Zakazać
                          korzystać z asfaltu ? Zwinąć tory ?

Z dużym przekonaniem piszesz:
                          "Z doświadczenia rodzinnego wiem ze kielecka okupacja podobna do tej z lat
                          1918-1939 i 1945-1975 by bardzo miastu zaszkodziła!"

Napisz proszę.. co Kielce mogłyby zrobić gorszego Radomiowi, czego nie
                          doświadczasz w pod Wawą ?

WR: poniekąd to prawda. Mamy rok 2007 ... i trudno mówic o warunkach ktore były
                          aktualne w 1997. Zwrot 'Kielce żebrały' - dokładnie oddają sytuację w ktorej
                          Kielce znalazły się wówczas.
                      • Gość: WR Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.tkdami.net 08.02.07, 00:09
                        Twoje zaślepienie KR zaczyna być chorobliwe. Czyż nie widzisz, że mazowieckie
                        nie dostaje pieniędzy z budżetu państwa bo jest najbogatsze i płaci ponad 600
                        mln. zł. janosikowego w b.r. na biedniejsze m. in. świętokrzyskie? Nie widzisz,
                        że niemal wszystkie środki zabiera bogata i silna Warszawa? Nie widzisz, że
                        mazowieckie otrzymuje jako najbogatsze mocno ograniczone środki z UE? Nie
                        widzisz, że świętokrzyskie jako ściana wschodnia otrzymuje rzekę pieniędzy z
                        budżetu Państwa i UE, której wielkość jest dla nas niewyobrażalna? Czyż nie
                        widzisz, że winnym problemów Radomia jest dywersant wszechczasów Fałek? I to są
                        fakty a z faktami się nie dyskutuje. A Ty ciągle w koło piszesz brednie o
                        uratowaniu Radomia przed kielecką okupacją. Popatrz jak rozwijają się Toruń i
                        Gorzów Wlkp. a jak Radom. Oni też kiedyś byli pod okupacją Bydgoszczy i
                        Zielonej Góry ale w momencie zero ich władze pokonały uprzedzenia i miasta
                        bardzo dobrze na tym wyszły. Oj coś bardzo niedobrze z Tobą. Gdybyś wtedy Ty
                        rządził Radomiem to.... również mielibyśmy taką sytuację jak obecnie. Boże
                        uchroń Radom przed Fałkiem, Rejczakiem, Wlazło i... KR.
                        • Gość: MlodyRadomianin Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:23
                          Zrozum jaka wtedy była sytuacja.I nie zestawiaj mnie z kimś takim jak Rejczak
                          Jan bo mimo ze on rodowity radomianin radny od 1990 do 2006r. to w chwili
                          prawdy zagłosował za likwidacją woj.radomskiego ja bym tak NIGDY nie
                          zrobił.Popatrz na Jana Łopuszańskiego człowiek z Gdańśka mieszkajacy w Radomiu
                          od 1980r.a bronił Radomia jak lew w sejmie RP wyleciał nawet przez to z AWS!
                          Fatalnie wtedy zachowali się inni posłowie reprezentujacy Radom w sejmie m.in
                          pan poseł Piotr Nowina Konopka autor słynnej antyradomskiej frazy ,, nie jestem
                          posłem radomskim tylko posłem polski..".Nie atakuj tez takich ludzi jak
                          Kazimierz Wlazło bo osiągnął on bardzo dużo absolwent prawa na 2 pod wzgledem
                          każdych rankingów wydziale prawa UW w Polsce.Radca prawny po kieleckiej OIRP ,
                          nie moja ani jego iwna ze OIRP nie ma w Radomiu.Bardzo dobry prezydent Radomia
                          w latach 1994-1997 rodowity radomianin do tego wiem jak to boli niektórych w
                          Radomiu!A co do Fałka to powtórze raz jeszcze w 1998r. zachował sie okay
                          najlepiej jak mógł wtedy.Nigdy nie rządziłem miastem wiec nie straź tu ludzi na
                          forum moją osobą dobrze.Nie znasz mnie osobiscie a wypowiadzasz sie jak był co
                          najmniej prezydentem Radomia.A ja takich ambicji nawet nie mam mimo ze KOCHAM
                          RADOM i jest to moje ukochane rodzinne miasto to chcę mu pomóc i służyć i nic
                          nie chcę w zamian.Walczę też o prawdę prawdę w historii.A kielecka okupacja
                          RAdomia w latach 1918-1939 i 1945-1975 to czarny okres w historii Radomia!
                          • isoxazolidine Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje 08.02.07, 10:45
                            Wlazło: beznadziejny Przydent (niemal tak jak Marcinkowski) i jeszcze gorszy
                            wojewoda. nie darmo zwany "likwidatorem". biernie przyegladal sie jak niszczono
                            woejwodztwo radomskie. liczyl ze za "wiernosc" AWS nagrodzi go stanowiskiem
                            wicewojewody. ale kopnieto go (i sluszenie) w 4 litery. bo w polityce nie ma
                            szacunku dla slabych, dalacych sie lawo spacyfikowac (jak Rejczak w Sejmie).
                            • Gość: MlodyRadomianin Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 14:06
                              Isoxazolidine zobacz że Jan Rejczak miał 15 tys. głosów na posła w 1997r. i z
                              nadziejami całego miasta wchodził do sejmu!W 2001r. miał tylko 5000 głosów i do
                              sejmu nie wszedł teraz jest na politycznym aucie w sejmiku mazowieckim siedzi
                              tam tak samo cicho w sprawach radomskich jak siedział w latach 1997-2001 w
                              sejmie RP.

Co do Prezydenta Kazimierza Wlazły to nie do końca się z Tobą zgodzę.Za jego
                              czasów vyły duże sukcesy sportowe w Radomiu m.in III miejsce w sezonie
                              1993/1994 i 1994/1995 Czarnych Radom w Serii A siatkarzy ( potem za czasów Pana
                              Wlazły kluyb zaczął upadać a upadł za czasów antyradomiaka Marcinkowksiego ) ,
                              w latach 1993-1995 Radomiak Radom grał w II lidze a pingpongiści Broni Radom
                              zdobyli dwa złote medale w 1994 r. i 1995r.
                              Ponadto Wlazło jako jeden z niewilu ludzi urodzonych w Radomiu jest szeroko
                              znany w Polsce.Ma szerokie kontakty w Polsce wśród polityków polskiej prawicy
                              jeszcze z czasów studenckich na Wydziale Prawa UW.
                              Jako jeden z niewielu radomian ma swoja notke na wikipedia brzemi ona tak :
                              Kazimierz Wlazło - (ur. 15 grudnia 1958 w Radomiu) radca prawny, były prezydent
                              miasta Radomia ( 1994-1997 ) , a później wojewoda Radomski.

W 1981 ukończył Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. W
                              latach 1986-1989 odbył aplikację radcowską w Okręgowej Komisji Arbitrażowej w
                              Kielcach, zakończoną uzyskaniem tytuły radcy prawnego nr KL - R - 234.

W latach 1991-1992 był asystentem wojewody Radomskiego. Od roku 1992 pełnił
                              funkcję Wiceprezydenta Radomia. W 1994 roku został wybrany na urząd Prezydenta
                              Radomia. Od 1997 do 1998 był Wojewodą Radomskim. W 1999 roku był doradcą
                              Wojewody Mazowieckiego, a w latach 1999-2001 pełnił funkcję doradcy Ministra
                              Spraw Wewnętrznych i Administracji.

W latach 1996-1999 sprawował funkcję Prezes Zarządu Klubu Sportowego
                              WKS „Czarni” Radom.

• Gość: kozik Re: Ale Świętokrzyskie SIĘ rozwija!!! Gratulacje IP: *.tkdami.net 08.02.07, 18:37
                            Gość portalu: MlodyRadomianin napisał(a):

A kielecka okupacja
                            > RAdomia w latach 1918-1939 i 1945-1975 to czarny okres w historii Radomia!

Człowieku! Jak czytam te brednie, które głosisz, to, choć jestem radomianinem,
                            scyzoryk sam mi się w kieszeni otwiera. Zacznij się leczyć na nogi...
    • gregory_z_radomia Dajcie spokój KaeRowi 08.02.07, 18:51
      Dajcie spokój KaeRowi, chłopak jest młody, podchodzi do każdego tematu
      ambicjonalnie i emocjonalnie. W wielu kwestiach ma racje. Szczególnie jeśli
      chodzi o lata 1945-1975. Podziwiam go za wiedze na temat naszych lokalnych
      polityków.
      • Gość: Olka Re: Dajcie spokój KaeRowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:48
        Jak ma taka wiedze i jest tak dobry to niech się nie wypowiada na forum tylko
        kandyduje na radnego w Radomiu.Jego wypowiedzi budzą tu na forum dużo emocji
        ale chłopakowi zaangażowania odmówić nie można.Ciekawe kim KR jest prywatnie i
        co robi?
        • gregory_z_radomia Re: Dajcie spokój KaeRowi 08.02.07, 19:54
          A ktoś mówił że nie kandydował. Nie wiem czy moge mówić ale jest dobrym
          studentem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka