Dodaj do ulubionych

Czy Radom ma mape podzialow administracyjnych?

27.02.07, 10:24
na dzielnice tak jak to ma np Warszawa ?

jeśli jest taka w necie to prosze o link!
Obserwuj wątek
    • sono_andrzej Re: Czy Radom ma mape podzialow administracyjnych 27.02.07, 12:00
      Nie Radom nie ma czegoś takiego. Nasze władze są tak sprawne, że nie trzeba
      tworzyć jednostek pomocniczych w postaci Rad Dzielnic czy Osiedli.
      No bo trzeba te jednostki utrzymać a to odbije się na ich dietach.

A potem się mówi, że w Radomiu to rządzą "oni" i brak jest społeczeństwa
      obywatelskiego.
      • michal.vel.misiek Re: Czy Radom ma mape podzialow administracyjnych 27.02.07, 13:43
        Ustrój administracyjny warszawy jest jedyny w swoim rodzaju w Polsce. Z prostego
        względu 1,6 mln ludzi mieszka w stolicy, żeby łatwiej administrować tym
        majątkiem nadano osobowość prawną kazdej dzielnicy. Stąd mamy np. Urząd gminy
        Wawa-mokotów itd.
        W Radomiu nie ma sensu tego robić, za mało ludzi w nim mieszka by tworzyć
        dodatkowe podziały administracyjne. wystarczy, że UM zatrudnia ponad 700 osób
        (ze Strażą miejską)
        Pozdrawiam
        • redoxygene Zonk 27.02.07, 14:33
          Przeciez ustroj Warszawy sie juz zmienil:) Juz nie ma gmin, ale sa zwyczajne
          dzielnice-tak jak w Krakowie czy Lodzi.
    • s.t.r.a.w.b.e.r.r.y Re: Czy Radom ma mape podzialow administracyjnych 27.02.07, 13:52
      ale chodzi mi o mapke żeby byly tylko granice bo mam mape z przed oko30 lat i
      tam są narysowane granice dzielnic!

z góry thx
      • redoxygene Re: Czy Radom ma mape podzialow administracyjnych 27.02.07, 14:34
        Nie ma zadnych granic dzielnic. To, ze ja sobie narysuje granice Borek wzdluz
        Maratonskiej, a ty gdzie indziej, to jeszcze nic nie znaczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka