Dodaj do ulubionych

gruz w rzece

27.03.07, 20:25
Witam. Chciałem poruszyć temat naszego kąpieliska odrzywolskiego tam gdzie jest mała tama. W dniu 26.03.2007r byłem tam na spacerze z rodziną i co widzę byłem w szoku pełno gruzu, płty chodnikowe,płyty ogrodzeniowe z wystającymi drutami. Co to jest czemu ma to służyć, gdzie będą kąpały się nasze dzieci, dlaczego to jest tak pozostawione, czy będzie to zalane betonem czy tak pozostanie. Z wstępnych oględzin można stwierdzić, iż beton został rzucony tam aby woda nie zabierała lądu i aby nie doszło do przerwania zalewu ale dlaczego jest to zrobione w tak paskudny sposób.
Obserwuj wątek
    • szaman111 Re: gruz w rzece 27.03.07, 22:07
      Tez to widziałem kto tak zapaskudził rzekę. Wystajace druty ostre krawędzie
      dzieciaki sie pokaleczą jakiś cymbał to zrobił.
      • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 28.03.07, 08:33
        A flaki i reszti świń lub innych zwierząt hodowlanych pływających przez
        Odrzywół w rzece Drzewiczce Wam nie przeszkadza?! Tego już nawet hamstwem nie
        można nazwać.
        • odrzywolak Re: gruz w rzece 28.03.07, 08:54
          Ale o flaki i resztki świń nikt się nie skaleczy. No prywaciarz2 myślałem, że
          reprezentujesz inny poziom i trochę mnie rozczarowałeś. Wczoraj nawet można
          było podyskutawać dzisiaj znowu ....... Ja poproszę tego wczorajszego
          prywaciarza2 (pewnie go nie ma w pracy)
          Coś mi sie wydaje, że nie ma przypadku w tym zwalonym gruzie w miejscu
          kąpieliska dzieci z Odrzywołu. Oby żadnie dziecko nie zrobiło sobie krzywdy, a
          idą wakacje.
          Pozdrowienia dla wszystkich prywaciarzy2 pracujacych w UG
          • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 28.03.07, 09:11
            To ja myślałem, że reprezentujesz wyższy poziom.
            Cyt. "Ale o flaki i resztki świń nikt się nie skaleczy"- człowieku o czym ty
            piszesz. Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile w padlinie jest bakterii i
            drobnoustrojów, które takie małe dziecko mogą nawet zabić. Nie mówię już nawet
            o komforcie fizycznym i psychicznym. Widocznie Tobie to nie przeszkadza bo
            jesteś chyba z rodziny Hardcorowów co nie takie rzeczy wdzieli i robili.
            Masakra.
            Nie napisałem, że ten gruz to dobre rozwiązanie. Dodałem tylko do tego problemu
            jeszcze jeden a mianowicie wyrzucanie przez Odrzywolaków padliny do rzeki. Po
            raz kolejny masz problem z intencją moich wpisów. Nie dziwie się zwarzywszy, że
            kojarzę Ci się tylko i wyłącznie z wrogiem.
    • odrzywolak Re: gruz w rzece 28.03.07, 10:04
      Tak się składa ,że rzeka jest coraz czystsza, jak byś czasami się przeszedł to
      może byś i raki zobaczył a to świadczy o czystości. A przyroda przecież sama
      sobie doskonale poradzi z odpadami organicznymi. Tylko Ty znowu stosujesz swoją
      starą zasadę prowokacji. My rozmawiamy tu o gruzie a Ty zmieniasz temat na "jak
      to w Odrzywole śmiecą do rzeki". Wiesz kto stoi za tym bałaganem z gruzem i
      świadomie zmieniasz temat. Jak nie masz nic do powiedzenia w tym temacie to sie
      poprost nie odzywaj. Pewnie nawet nie byłeś nad rzeką i nie widzialeś tego
      gruzu. Ale mieszkańcom Odrzywołu przy każdej okazji trzeba dowalić co?
      • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 28.03.07, 10:57
        Po Twoim wpisie stwierdzam, że nie widzisz problemu z tymi odpadami(padliną)i
        prubujesz to skierować na inny tor. Ja widzę problem gruzu ty nie widzisz
        problemu flaków pływających w rzece( ohydztwo!).
        Podejście Odrzywolaka do tematu padliny w rzece:
        "A przyroda przecież sama sobie doskonale poradzi z odpadami organicznymi."
        Bez komentarza.
        PS. Ciekawe jak z tymi odpadami sobie poradzi twoja skóra lub organizm(przyroda
        wg. Ciebie radzi sobie całkiem, całkiem ).
        • odrzywolak Re: gruz w rzece 28.03.07, 11:12
          Nie zmieniaj tematu. Chesz pogadać o padlinie to zakładaj sobie inny temat i
          pisz co chcesz. To jest temat o konkretnym problemie, czyli o bezmyślnym
          wysypie gruzu do rzeki. I tego sie trzymajmy.
          • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 28.03.07, 12:52
            To jest problem zanieczyszczania rzeki więc nie ma potrzeby otwierać 50siąt
            tematów. Nie widzisz prawdziwego problemu no ale dla Ciebie to nie problem.
            • rzeka10 Re: gruz w rzece 28.03.07, 15:24
              Do prywaciarza. Twoje wpisy mnie bulwersują gdzie masz chłopcze padline w rzece rzucane przez odrzywolaków o czym ty piszesz weś się lepiej do pracy a nie ślęczysz całe dnie nad komputerem my podatnicy za twoją pracę płacimi. A ty taki porządny jeseteś tylko negujesz odrzywolaków a do nich przychodzisz do pracy. Ciekawy jestem czy twoii ziomale ze wsi nie wrzucali padliny do rzeki. Nie masz dzieci to cię nie bulwersujesz to, że gruzy leżą w rzece co ty wiesz o życiu raz na zawsze odp-sz sie od odrzywolaków.
              • artek21 Re: gruz w rzece 28.03.07, 15:36
                Witam. Widziałem ten gruz nie wiem co o tym mówić wygląda to fatalnie, pełno gruzu z drutami jak tak pozostanie to bedzie dobrze świadczyć o nas. W sprawie tej bedę rozmawiał z Wójtem nie może to tak zostać.
              • parafjanin Re: gruz w rzece 28.03.07, 15:38
                Rzeka10 ma racje jeżeli coś płynie rzeką to z Nieznamierowic lub innych
                wcześnieje położonych miejscowości. Czy ktoś pomyślał co robi wyrzucając ten
                gruz chyba nie! Albo zrobiono to na złośc. W każdym razie ktoś powinien sie tym
                zająć jak najszybciej.
              • sior Re: gruz w rzece 28.03.07, 15:48
                To było skierowane do <prywaciarz2>, ale zaintrygowali mnie "ziomale ze wsi".O
                jakiej wsi jest mowa?Bo "wsiów ci u nas dostatek" :)
                • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 28.03.07, 16:00
                  Sior- co było do mnie skierowane?!
                  Rzeka- nie interesuje mnie Twoja bulwersacja moją osoba. Jak masz kompleksy to
                  je lecz, lecz nie czyn tego na tym forum tylko u lekarza.
                  Bolą grzeszki to najazdka!!!!
                  Prędzej to ja opłacam Cię z moich podatków niż ty mnie ze swoich bo marne
                  szanse, że w ogóle je odprowadzasz nie ma za bardzo z jakiej podstawy.
                  • rzeka10 Re: gruz w rzece 28.03.07, 17:02
                    Prywaciarz ty się lecz chłopczyku bo to ty masz ciągle kompleksy na tle odrzywolaków ja zwrcam ci uwagę nie czepiaj sie odrzywolaków ,ciekawy jestem kiedy na mój wpis odpowiesz zabraknie ci urzędowego czasu. Twoja osoba mnie nie interesuje lecz twoje zarzuty do odrzywolaków synu marnotrawny.
                    • nemne Re: gruz w rzece 28.03.07, 18:10
                      Witam
                      To gdzie ten gruz jest? Nad zalewem? Jadę to zobaczyć.
                      • nemne Re: gruz w rzece 28.03.07, 21:36
                        Witam
                        Byłem tam i moim skromnym zdaniem jest wszystko w porządku. Zgadza się, że jest
                        tam złożony gruz a właściwie to uszkodzone płyty chodnikowe. Jednak w tym
                        przypadku, to nie jest dzikie wysypisko, tylko złożone tam, płyty chodnikowe
                        (uszkodzone) służą do umocnienia brzegu rzeki od strony zalewu.
                        Każdy kto tam bywa to widział, że skarpa "wcinała" się coraz bardziej, co
                        mogłoby spowodować połączeniem się zalewu z rzeką.
                        Dlatego obojętnie kto jest za to przedsięwzięcie odpowiedzialny, to moim
                        zdaniem zasługuje na pochwałę.
                        Z tym, że mam nadzieję, że to będzie nie koniec związanych z tym prac, ale te
                        płyty (gruz) zostaną jeszcze przysypane ziemią, aby do lata wyrosła na tym
                        trawa, bo rzeczywiście na tę chwilę widok jest nie ciekawy.
                        Pozdrawiam - (nemne)
                        PS.
                        -Jak na razie 1:0 z Armenią.
                        - <prywaciarze2> dajcie sobie luz, bo to co piszecie o odrzywolakach (sorry
                        odrzywolanach, bo taka jest poprawna pisownia. Pozdrawiam <krytyk>) to już
                        przesada
                        • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 29.03.07, 08:41
                          Pisze prawdę jaką nie raz w życiu na własne oczy widziałem. Jeżeli dla Was to
                          nie wygodne-trudno. Widzę problem to pisze. Nie interesuje mnie, że w ten
                          sposób oczerniam Odrzywolan. Sami oczerniają się takimi czynami. Nie muszą mieć
                          pretensji do mnie powinni mieć do siebie.
                          Wpis nemne troszkę przymknął szczekaczki autorom wcześniejszych wpisów.
                          Nie chcecie widzieć prawdziwych problemów to jedziecie po mnie.
                          • nemne Re: gruz w rzece 29.03.07, 09:15
                            Witam
                            1.<prywaciarz2> jak często Ci się to zdarza, to z jednej strony przesadzasz,
                            aby skierować problem na inne tory i bronić "kogoś tam". W tym przypadku,
                            podejrzewam, że jak zawsze wiedziałeś (hahaha )o tym gruzie, o którym nawet ja,
                            jako odrzywolanin nie wiedziałem. Dlatego wystarczyłoby abyś napisał to o czym
                            ja napisałem, że ten gruz służy tam do zabezpieczenia skarpy i jak się
                            dodatkowo dowiedziałem było to zalecenie odpowiednich służb. Z tym, że Ty jak
                            zawsze "heja na brzydkich odrzywolaków".

2.Nie ulega wątpliwości, że jeśliby była w rzecze jakakolwiek padlina, to jest
                            oczywiste i bezdyskusyjne, że .......... i takiego, który to zrobił to też
                            należałoby mu "uciąć głowę po samych ..." (i zakopać. Nigdy do rzeki!!!). Z
                            tym, że chociaż ta rzeka przepływa przez Odrzywół nie oznacza to
                            automatycznie, że akurat jakiś odrzywolanin wrzucił tam padlinę. (za nikogo nie
                            ręczę i nikogo o to nie podejrzewam), ale równie dobrze mógł to zrobić
                            jakiś "pryjezdny", czy tez mogła ta padlina przypłynąć z nurtem rzeki.

3.To samo dotyczy śmietniska, które jest w Odrzywole. To że sa tam akurat
                            jakieś "konkretne" śmiecie, nie oznacza że są to śmieci odrzywolan, ponieważ
                            zwożone są one z terenu całej Gminy i nietylko.

4.Podobny przykład to jeszcze cmentarz parafialny, tez w Odrzywole. Tutaj także
                            śmieci, które "walają się" za murami cmentarza nie oznaczają, że to akurat
                            mieszkańcy Odrzywołu je tam wynoszą zamiast do kontenerów.

5.Przemyśl sobie to co Ci napisałem i zastanów się, komu to służy aby siać
                            nienawiść pomiędzy mieszkańcami Gminy.
                            Pozdrawiam - Sławek Gajewski (nemne)
                            • krokus004 Re: gruz w rzece 29.03.07, 10:21
                              Siema po przeczytaniu waszych wpisów moi drodzy ziomkowie czym predzej udałem
                              sie nad zalew aby obejrzeć to partactwo o jakim piszecie i mało mnie ... wieccie
                              co nie strzeliło. To co było na Pradze w lesie to jest pryszcz na czubku ...
                              w porownaniu z tym co ujrzały moje oczy.
                              Myślalem że dostane pierdolca takiej głupoty to jeszce nie widzialem żeby stare
                              plyty chodnikowe z ktorych wystaja druty wrzucić do rzeki i tak zostawić.
                              Wiadomo że jest to najpopularniejsze kapielisko w Odrzywole akurat tędy wchodzi
                              sie do wody dzieci , dorośli i w tym miejscu wyrzucono ten gruz. Paranoja!!!

Mozna było przywieźdź z dwie wywrotki kamieni zasypać trzema wywrotkami piachu
                              ubić i wygladało by to jakoś po ludzku a tak mamy kaszane!
                              Mam nadzieje że panowie radni zajmiecie sie tym i ktos to uporządkuje wakacje
                              juz niedlugo niech nasze dzieci kapia sie bezpiecznie.
                              • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 29.03.07, 10:30
                                Nemne ja myślę, że to ludzie z Łęgonic przyjeżdżają samochodami do Odrzywołu a
                                w bagażnikach mają odpady" padlinę", którą wyrzucają do rzeki. Później wina
                                spada na Odrzywolan i jest gitara.
                                PS. Ja nic nie mówiłem o wysypisku śmieci oraz śmieciach przy cmentarzu to po
                                co do mnie z tym tematem.
                                Widzę nemne, że już odżyłeś:)
                                PS. daruje Ci już te błędy w Twoim wpisie:)
    • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 29.03.07, 11:05
      Botaniku z SBckimi zachowaniami nie spoufalaj się za bardzo z moją osobą. Idź
      lepiej pooglądać rynek i Warszawską, kup browara i zaszyj się w swoim świecie.
      PS. Nie podobają mi się " głupcy" do Odrzywolan mam szacunek. Ty chyba nie bo
      nie znasz prawidłowego nazewnictwa własnej miejscowości i jej mieszkańców(
      prawda nemne:))
    • nemne Re: gruz w rzece 29.03.07, 11:11
      Witam
      Jeszcze raz podkreślam, nikogo nie posądzam o wyrzucanie padliny do rzeki.
      Dodatkowo każdego kto by to nie był za taki czyn bym .......
      Wobec powyższego jest oczywiste, że nie ulega wątpliwości że jeśli takie coś
      miało miejsce jest to naganne. (a nawet moim zdaniem przestępstwo).
      Napisałem tylko, że nie koniecznie wrzucił to do wody odrzywolak (nie mogę się
      jeszcze przystosować do formy odrzywolanin), ponieważ jak wiesz rzeka jest
      blisko targowicy. Dlatego równie dobrze mógł jakiś rolnik przywieźć jakieś
      zwierzę na targ, które z jakiegoś powodu nie wytrzymało podróży i ......
      najbliżej było, to ....... do rzeki, gdzie był parking dla wozów, samochodów i
      traktorów.
      I to tylko miałem na myśli.
      Pozdrawiam - (nemne)
      • nemne Re: gruz w rzece 29.03.07, 11:17
        Witaj <prywaciarz2>
        Piszę jeszcze raz, ponieważ w "międzyczasie", gdy pisałem powyższy tekst, Ty
        napisałeś do mnie.
        Oczywiście prawidłowa forma brzmi ODRZYWOLANIN, ale jak to już wyżej napisałem
        tez nie mogę się do tego przyzwyczaić, a <krytyk> czuwa. (hehehe) Korzystając z
        okazji pozdrawiam jeszcze raz <krytyka>.
        Pozdrawiam - (nemne)
        PS.
        W razie czego jestem dopiero późnym wieczorem.
        • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 29.03.07, 14:22
          Mogło tak być jak pisał nemne.
          Cieszę się, że nemne ten problem przeszkadza w takim stopniu jak mi.
          Odrzywolak ty problemu dalej nie widzisz.
          • rzeka10 Re: gruz w rzece 29.03.07, 21:13
            Do prywaciarza. Znowu zabrakło ci czasu urzędowego do zrobienia wpisów. Powiedz mi kiedy widziałeś padliny w rzece koło czy w okolicy Odrzywołu bo tak zażarcie o tym piszesz. Czy widziałeś gruz o którym piszemy pewnie nie a tak o tym piszesz, że nic się nie stało. Dla mnie i innych jest powazny problem bo jest to zrobione po partyzancku/ gruz wywalony na kupe, wystające druty tak być nie może/. Niech radni cos z tym zrobią.

• parafjanin Re: gruz w rzece 30.03.07, 11:15
              Wogóle o czkim my dyskutujemy o klijencje ktory nie ma zie;lonego pojecia o
              Odrzywole i odrzywolakch. Kazdy z nas jest emocjonalnie zwiazany z tym miejscem
              od małego siedziało sie na "kępach" o ktorych ten gośc nie ma pojecia. Ogniska
              imprezy to miejsce dla Odrzywolakow jest kultowe i jakis dupek podejmujac
              decyzje nie konsultowna nikim poprosu nasrał w to miejsce. A ten gość probuje
              jakis wymowek farmazonow i kieruje temat na inne tory. Ignorujcie te jego wpisy
              dyskusja z nim jest jałowa. To miejsce ma byc czyste i basata!!!!
              • prywaciarz2 Re: gruz w rzece 30.03.07, 13:09
                Gościu czy ja choć raz napisałem coś o tym gruzie?! Masz problemy ze
                zrozumieniem słowa pisanego więc przymknij paszcze.
                Nemne co powiesz o jego pisowni?!
                • filutek565 Re: gruz w rzece 01.04.07, 18:41
                  ..czy coś w tej sprawie bedzie sie działo czy dzieje aby to naprawić? to pytanie
                  do naszych radnych jaki wiecie to napiszcie.
                  • artek21 Re: gruz w rzece 01.04.07, 20:19
                    Jak już pisałem w tym temacie to będę w tej sprawie rozmawiał z Wójtem, bo dzisiaj będąc nad zalewem widziałem kupę gruzu na plaży i nie wiem w jakim celu jest on tam składowany. O wynikach rozów powiadomię wszystkich forumowiczów
                    • flaszeczka2 Re: 09.04.07, 16:08
                      Witam wszystkich widze ze temacik sie rozkrecil na temat gruzu nad zalewem
                      cieszy fakt ze troszke dbacie o nasza miejscowosc :)
                      I z tego tytułu mam takie pytanko do państwa radnych czy nie mozna by bylo takze
                      oczyscic ze smieci teren na przeciwko targowiska tam gdzie mial byc poczatkowo
                      stadion nie istniejacego juz K.S.Blask czy kto kolwiek zwrocił uwagę ile tam
                      jest śmieci ???
                      A boli mnie to tym bardziej ze jest to na obrzezach naszej miejscowosci i wielu
                      przejezdziajacych widzi za przeproszeniem ten syf :/
                      Pozdrawiam
                      • nemne Inerpelacje radnych 10.04.07, 10:54
                        Witaj <flaszeczka2> (coś dawno nie pisałeś)
                        W związku z Twoim zapytaniem skierowanym do radnych, dotyczącym naszej
                        interwencji w sprawie "śmieci na przeciwko targowicy" uprzejmie informuję, że w
                        dniu 28 lutego 2007r. jako radni z Odrzywołu, juz w tej sprawie
                        interweniowaliśmy u Wójta Gminy Odrzywół.
                        Wśród kilku naszych wniosków (na prośbę forumowiczów) było także w 9 punkcie:
                        - "Czy jest możliwość skierowania kilku osób zatrudnionych na robotach
                        interwencyjnych do oczyszczenia pobocza ze śmieci w okolicach targowicy przy
                        ulicy radomskiej w Odrzywole".

W odpowiedzi Wójt w piśmie WG-0562/11/2007 z dnia 19 marca 2007r. napisał m.in.:
                        "Pobocza dróg przy ul. Radomskiej z odpadów wynikłych z handlu, zobowiązani są
                        uprzątnąć inkasenci". (chodzi oczywiście o inkasentów z targowicy)

W związku z powyższym, jako radni nie mamy możliwości aby
                        osobiście "zobowiązać" do tego inkasentów, dlatego za pośrednictwem Wójta
                        ponowimy interpelację w tej sprawie, ponieważ to Wójt podpisuje z nimi umowy i
                        dlatego Wójt ma możliwość "zobowiązania ich do tego".

Pozdrawiamy - S. Gajewski, E. Podkowinska, A. Liziniewicz, P. Stępien - radni z
                        Odrzywołu.
                        • szaman111 Re: Inerpelacje radnych 10.04.07, 15:15
                          Faktycznie gdzie by nie poszedł na spacer wszedzie pełno smieci w lesie, koło
                          rzeki, na "bebenie" i jeszcze gdzie indziej - co to sie dzieje? niedługo
                          utoniemy w śmieciach.
                          • artek21 Re: Inerpelacje radnych 12.04.07, 18:55
                            Witam informuję wszystkich, iż w sprawie gruzu w rzece byłem u Wójta który poinformował mnie, iż gruz ten został w tym miejscu rzucony przez pomyłkę o czym on nie wiedział i zostanie on zabrany i przezucony przed tamę gdzie miał być faktycznie polożony/chodzi tu o tamę na rzece tuż przy kąpielisku Odrzywolskim/
                            • krokus004 Re: Inerpelacje radnych 02.05.07, 16:50
                              Siema
                              W niedziele byłem na spacerku nad zalewem i rzeka widze ze przykryli ten gruz
                              żwirem ale jeszcze przy samej wodzie te betnowe płyty widać i trzeba by było
                              jeszcze jedną wywrotkę tego żwiru aby to zakryć. Wtedy będzie to wyglądać jak
                              należy.
    • lipa2722 Re: gruz w rzece 13.06.07, 23:21
      rzeka10 napisała:

> Witam. Chciałem poruszyć temat naszego kąpieliska odrzywolskiego tam gdzie
      jest
      > mała tama. W dniu 26.03.2007r byłem tam na spacerze z rodziną i co widzę
      byłem
      > w szoku pełno gruzu, płty chodnikowe,płyty ogrodzeniowe z wystającymi
      drutami.
      > Co to jest czemu ma to służyć, gdzie będą kąpały się nasze dzieci, dlaczego
      to
      > jest tak pozostawione, czy będzie to zalane betonem czy tak pozostanie. Z
      wstę
      > pnych oględzin można stwierdzić, iż beton został rzucony tam aby woda nie
      zabi
      > erała lądu i aby nie doszło do przerwania zalewu ale dlaczego jest to
      zrobione
      > w tak paskudny sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka