Dodaj do ulubionych

Marzena Wróbel wychodzi

21.04.07, 19:09
Wojciech Mojzesowicz i Marzena Wróbel to posłowie PiS, którzy uczestniczyli w
posiedzeniu nowej partii Marka Jurka - dowiedział się portal tvn24.pl. -
Jestem rozczarowany polityką PiS wobec rolników. Zastanawiam się nad
odejściem z partii - mówi Mojzesowicz.

Marek Jurek jest pewny, że jego nowa partia odniesie
sukcesSpotkanie "organizacyjne" odbyło się w sobotę po południu w Warszawie.
Wzięli w nim udział także Wojciech Mojzesowicz i radomska posłanka PiS
Małogorzata Wróbel.

Poseł PiS nie chce jeszcze deklarować, że przyłączy się do Marka Jurka, ale
dla posłów nowej partii jest to oczywiste. - Skoro ta dwójka posłów przyszła
na spotkanie organizacyjne, dla mnie oznacza to, że są z nami - mówi Marian
Piłka.

Mojzesowicz, który wcześniej był już w PSL i Samoobronie, czuje się
zawiedziony polityką rolną rządu. – Nie ma szans na realizację wielu spraw,
np. rynku trzody, biopaliw. To sytuacja nie do przyjęcia – żali się poseł,
który uważa się za jednego z twórców wyborczego sukcesu PiS na wsi.

W sobotnim spotkaniu uczestniczyło siedmiu posłów i ok. 50 działaczy
terenowych. W rozmowie z TVN24 jeden jej z liderów nowej partii Artur Zawisza
powiedział, że w przyszłym tygodniu do sądu wpłynie wniosek o rejestrację
nowej partii. – Prawica Rzeczypospolitej zbiera podpisy pod listami poparcia,
tak jak nakazuje procedura rejestracyjna – mówi TVN24 Zawisza.

Aby założyć partię, potrzeba 1000 podpisów pod wnioskiem, który należy złożyć
w Sądzie Okręgowym w Warszawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: adf Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: 82.139.33.* 21.04.07, 19:12
      Nareszcie!
    • roksana_psychologiczna Re: Marzena Wróbel wychodzi 21.04.07, 19:16
      I jeszcze z Onetu:

W spotkaniu uczestniczyło kilkadziesiąt osób z różnych części kraju,
      zainteresowanych nową inicjatywą, reprezentujących środowiska samorządowe,
      społeczne i polityczne - powiedział poseł Zawisza, który wraz z Markiem
      Jurkiem, Marianem Piłką, Małgorzatą Bartyzel i Dariuszem Kłeczkiem uczestniczył
      w spotkaniu.

Jak poinformowała Bartyzel, pojawili się również na nim posłowie PiS: Wojciech
      Mojzesowicz i Marzena Wróbel. Ta ostatnia, według Bartyzel, wyraziła chęć
      przystąpienia do Prawicy RP, zaś Mojzesowicz nie złożył żadnych deklaracji.
      Według Zawiszy, spotkanie miało charakter organizacyjny. - Rozdawaliśmy listy
      służące do zbierania podpisów i rozważaliśmy sposób konstruowania nowej
      inicjatywy - wyjaśnił Zawisza.

"Ta ostatnia" to niezbyt ładne określenie.
    • Gość: kibic Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 19:29
      To już chyba trzeci raz ucieka tratwą z tonącego statku.
      Najpierw z Solidarności, póżniej AWS a teraz z PiStytanika.
      • Gość: bańka Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: 195.175.37.* 21.04.07, 19:41
        Mam znajoma radną podobno w radzie miasta też będzie rozłam.
        • Gość: Kitel Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: 82.139.33.* 21.04.07, 20:23
          "Ta ostatnia" to niezbyt ładne określenie ale bardzo trafne.
          • Gość: młody Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: 82.139.48.* 22.04.07, 01:05
            A niech wychodzi, będzie luźniej.
            • Gość: Kadyks Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 06:17
              Dla własnego interesu M.Wróbel uczestniczy w rozbijaniu prawicy.Mam nadziej że z reszta utworzy niszową partyjkę.Typowy przerost ambicji nad możliwościami,a także nielojalność.To,że nie lubi się Suskiego nie usprawiedliwia tak beznadziejnych wyborów.GOOD LUCK MRS.WRÓBEL....Baba z wzu koniom lżej...I to bardzo lżej.
    • omuerta Re: Marzena Wróbel wychodzi 22.04.07, 10:02
      Ano wychodzi - przez poszerzone drzwi.
      • kaja361 Re: Marzena Wróbel wychodzi 22.04.07, 10:56
        No to mamy AWSbis i krzyżyk na drogę. Ale, ze doświadczeni politycy zachowują
        się tak głupio to dziwi. Chyba pani Wróbel nie jest tak naiwna, żeby dawać
        wiarę sondażom z sufitu.
        • Gość: 123m Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:15
          Tylko niech nie zapomni zabrać ze sobą z "Ustronia" Karolka Sońty bo tam pożytku
          z niego nie widać (to jedna z tych pijawek które tylko drenują osiedle ).
    • Gość: hetman71 cwaniara polityczna..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 12:28
      bez komentarza...no bo co komentować,cwaniacką postawe pewnej kobiety która
      posłem została dekując się na listach PIS-u,przecież bez list PIS mogła by co
      najwyżej sejm zza szyb swojego samochodu oglądać,ja nie jestem zwolennikiem
      PIS-u ale pewna doza kultury i obyczajów powinna obowiązywać...
      ..a tak na marginesie p Wróblowa była w aws,potem pokochała pis a obecnie partie
      Marka Jurka..co za rozchwianie własnych preferencji...
    • Gość: Pinki Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: 82.139.33.* 22.04.07, 13:00
      Wróbel zawsze taką była a wszyscy którzy z nią współpracują są podobni (Słomka
      Kaczkowski).Dla niej tak jak w przypadku Łuczyńskiego pozostaniem
      parlamentarzystą było szczytem swoim możliwości co bez pomocy PiS nie byłoby
      możliwe.Teraz co najwyżej będzie radną współpracującą (jak zwykle) z
      komuchami.Na prawicy taki lubiący komuchów pozostał jeszcze jeden.Też przyjdzie
      czas na jego pozbycie się.
      • Gość: MlodyRadomianin Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 13:26
        Jesli to prawda o wyjsciu poseł Wróbel z PiS to nie ciekawie to widzę.Szkoda ze
        Pani poseł rodowita radomianka Marzena Wróbel,która obok senatora Łuczyckiego z
        PO tez rodowitego radomianina najwiecej robi w parlamencie dla Radomia opuszcza
        PiS!To rozbijanie PiS i tworzenie Prawicy RP jest bez sensu.Niestety tą decyzją
        Pani poseł zamyka sobie drogę zdobycia mandatu poselskiego w 2009r. lub
        wczesniej.

PS.A po miescie Radomiu chodzą słuchy ze Prawicę RP w Radomiu zakłada Jan
        Łopuszański - NAJLEPSZY , najwięcej robiacy dla Radomia parlamentarzysta po
        1989r. kolega Marka Jurka z ZCHN... no jak spiewał Kukiz na koncertach ,, ZCHN
        zbliża się...."

MlodyRadomianin dawny KR! - zawsze prawicowy !!!!
        • Gość: nonna ,, ZCHN zbliża się... IP: 82.139.60.* 22.04.07, 13:30
          Chowajmy się w domowych pieleszach!
      • Gość: nonna Chorągiewka na dachu... IP: 82.139.60.* 22.04.07, 13:28
        W którą stronę wiatr zawieje... tam idzie. Tylko przez ciężar wychodzi jej to
        niezdarnie!
        • Gość: ronda Re: Chorągiewka na dachu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:30
          Rany,jak się można zmienić,aby się nachapać???Przecięż była p.Wróbel największą zwolenniczką Platformy w PISie,teraz z ultraprawicą i katotalibami????Mogę zrozumieć,że Jurek jako członek nie mieścił się w PISie,ale że drobna kobietka nie mieści się -tego nie pojmuję!!Zapewniam internautów,że gdyby dostała propozycję od LiD-u,też by skorzystała,a argument "za" jakoś by znalazła.Kończę,sorry,zrobiło mi się niedobrze.
          • Gość: skojarzeniowiec Re: Chorągiewka na dachu... IP: 82.139.48.* 22.04.07, 17:23
            członek nie mieścił się w PISie? a fe świńtuchu.
    • Gość: FAN Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 14:36
      A ja całkowicie popieram decyzję poseł Wróbel! Byłem jej fanem jako radnej
      niepokornej. Wiedziałem, że chce w Pisie zrobić coś sensownego. Widać było, że
      stara się być niezależna. Przeciwstawiła się Suskiemu głosując wbrew
      dyscyplinie za obwodnicą. Miała swoje zdanie w sprawie kandydata na prezydenta
      Radomia Kosztowniaka. Kibicuję jej dalej!
      • Gość: kokon Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:02
        Podziwiam jej odwagę i ryczę wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 16:08
          Wydaje mi sie ze skończy tak jak inny rodowity radomianin poseł AWS tylko
          jednej kadencji Jan Rejczak czyli 4 latak w sejmie a potem jakies rady miejskie
          czy sejmiki i to wszystko.Jak pisała Szymborska ,, nic dwa razy się nie zdaża i
          nie zdaży".Nadal też kibicuję Pani poseł Wrobel z wielką radością przyjąłem
          wygranie przez nią wyborów z PiS z 5 miejsca na liscie PiS.

MlodyRadomianin
    • Gość: janka l. w. Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.internet.radom.pl 22.04.07, 16:18
      Braffko pani Marzenko pani sama widzi jak wszystko dookoła pani gnije.
      • Gość: Spieprzajdziadu Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 17:03
        Nazywam się Spieprzajdziadu ,nienawidzę braci Kaczyńskich i PIS-u.byłem w PZPR,byłem także współpracownikiem SB i donosiłem na wrogów socjalizmu.To był mój obowiązek ,jako członka wielkiego socjalistycznego obozu.Pani Marzeno cieszę się z Pani wyboru!!.W ten sposób przyczynia się Pani do naszego zwycieństwa,dzięki takim jak Pan i już wkrótce aborcja na życzenie stanie się prawem...dziękujemy,sposiba....Z proletariackim pozdrowieniem!!!!!
    • Gość: niech zyje PiS!!! Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: 84.19.176.* 22.04.07, 17:45
      melduje poslusznie ze jestem sympatykiem pisu i ciesze sie,ze znowu wszyscy
      musimy myslec tak samo,wszyscy musimy tak samo w sejmie glosowac,a kto ma inne
      zdanie zasluguje na potepienie i na zainteresowanie dyspozycyjnych dla nas
      sluzb specjalnych.Natychmiast powinny zajac sie one pania Marzena W.,ktora
      zdradzila nasza przewodnia sile narodu.Jednoczesnie informuje,ze kazdemu kto
      podniesie na IV RP reke,zostanie mu ona ucieta.Nasz Zjazd wytyczyl jedynie
      sluszne kierunki rozwoju naszego kraju i wszystkim warcholom i wichrzycielom
      mowimy "nie!".Przewodnia rola naszej partii jest niepodwazalna,a wszystkim
      reakcjonistom my i nasi sojusznicy z LPR i SO udzielimy zdecydowanej
      odprawy.Pamietajmy tez,ze zawsze gotow jest nam udzielic wsparcia bratni narod
      amerykanski,ktory pomogl nam wejsc na swiecaca jasno jak jutrzenka droge
      sprawiedliwosci.
      Z partyjnym pozdrowieniem Wasz Sympatyk PiS.
      • Gość: syndyk Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:00
        Nieudolne towarzyszu i jakoś wtórne.Nie cieszcie się,na wybory poczekamy ,a wy dziękujta M.Wróbel.Czy to prawda,ze wracata do nazwy PZPR???
        • Gość: traper Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 19:06
          Drodzy madrzy wyborcy czy nie widzicie o co tu chodzi.Jeszcze niespełna pół
          roku temu te dwie panie zakochane były w pis-ie a teraz nie widzą w nie
          miejsca.To że takich ludzi wybiera się na posłow czy też na radnych to nie ich
          wina tylko wasza drodzy wyborcy wasza.Był taki poseł z radomskiego który co
          wybory to był w innej partii i czarował że każda nowa partia to lepsza jest od
          tej poprzedniej a wy drodzy wyborcy głosowaliście jak te owieczki boże co na
          pastwisku się pasą jak ich pies zagoni tak biegają.
          • Gość: Brawo! Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: 82.139.48.* 22.04.07, 22:55
            Jeszcze niespełna pół roku temu te dwie panie zakochane były w pis-ie a teraz
            nie widzą w nie miejsca.

To nie jest wina tych pań. Ujrzały wewnątrz partii całą prawdę. Niekompetencję
            i butę młodych wilczków poupychanych na stanowiskach o których pojęcia nie
            mają. One po prostu myślą i mają godność. Chcą coś dla Radomia zrobić i zrobią,
            bo już nie będą zależne od dyscypliny i przymusu partyjnego tego jedynie
            słusznego posła.
    • Gość: JAKIPiŚ Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.tkdami.net 22.04.07, 19:16
      Przecież ta pani nie miała nic do powiedzenia w radomskim PiS - jej własne
      zdanie, często sprzeczne ze zdaniem p.W i "fryzjerka" - było solą w oku dla obu
      panów. Proszę się więc nie dziwić, że chce wreszcie o czymś decydować - a nie
      wykonywać posłusznie polecenia.
      Wreszcie nie będzie przeszkadzać - tak jak Słomka, Stępnikowski i inni,
      których już odsunęli wcześniej - przypinając im (tu na forum)różne łatki....
      Według mnie PiS radomski padnie i to szybko - zadławi się własnym parciem do
      rządzenia.......... Szkoda - a mogło być jakoś z głową, ale nie - zrażają sobie
      kolejnych ludzi - i co najgorsze, nie zdają sobie z tego sprawy.........???
      Czekam co dalej - a p.M.W.???? - zawiodła mnie - mimo,że dostała w tych
      wyborach mój głos i to nie dlatego, że odeszła z PiS - tylko dlatego, że
      zamiast walczyć i pokazywać swoje racje właśnie tu - to dla mnie po prostu
      uciekła -.........szkoda!!!!!?????
      • Gość: midas Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.internet.radom.pl 22.04.07, 20:28
        Nie cierpie PiS ale pani Marzena jest po prostu mądrą kobietą.Jak Titanic
        tonie mozna zatonąc z nim ale mozna się tez uratować.I ona to zrobiła!
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:29
          Zarówno Pani poseł Wróbel z Radomia jak i Pani poseł Wiśniewska ze Skaryszewa
          już więcej w sejmie RP nie zasiądą!To już koniec ich politycznej kariery a
          szkoda bo zwłaszcza Pani Wróbel zawsze duzo robiła dla Radomia teraz już
          niestety nie zrobi nic dla naszego miasta!Poseł Suski z Grójca znowu się cieszy
          bo nadal nic znowu jako jedyny poseł PiS z Radomia nic dla Radomia robił nie
          bedzie!

MlodyRadomianin
          • Gość: do KRetyna Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.internet.radom.pl 22.04.07, 21:36
            Ty sie facet zastanów bo raz chwalisz tych posłów raz krytykujesz
          • Gość: czerwona mrówka Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:38
            Oto jakich radomskie ma obecnie posłów, mało że prawica, to jeszcze
            ortodoksyjna. Partia Marka Jurka będzie realizować swój program - czyli
            wytyczne Rydzyka, a nasze panie posłanki będą szczególnie gorliwe. Śmieszne to
            i straszne.
            • Gość: olo Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.07, 21:49
              lepszy rydz,,,,,,,,,,,,,,,,,,k nisz nic brawo po9slanko wrobel
              • Gość: pokaj Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 21:56
                Jakie poparcie ojca Rydzyka dla Marka Jurka. Przecież w radiu go skrytykował.
    • Gość: bocian Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.internet.radom.pl 23.04.07, 07:28
      Brawo pani marzeno to było towarzystwo nie dla was!A co na to pani Półbratek?
      • sono_andrzej Re: Marzena Wróbel wychodzi 23.04.07, 19:08
        TAKIEJ DECYZJI OCZEKIWAŁEM OD DAWNA!!! Posłanka Wróbel marnuje sie w PiSie.
        • Gość: do nas Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: 82.139.48.* 23.04.07, 19:10
          A gdzie byś ją widział ? W SLD?
          • sono_andrzej Re: Marzena Wróbel wychodzi 23.04.07, 19:23
            Widziałbym ją jako posła bezpartyjnego, zabiegającego o ważne dla Radomia
            sprawy.
            • Gość: ste3fa Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.136.unknown.vectranet.pl 24.04.07, 08:38
              tyle że poseł wychodząc z ugrupowania rządzącego w chwili gdy decyduje się los sporej sumy pieniędzy dla Radomia/lub nie dla Radomia na pewno nie dba o interes miasta. Rozłam wewnątrz PiS nie jest dla mnie smutną wiadomością ale jest to cały czas siła, która ma głos decyzyjny w naszym kraju i w Naszym Mieście. łatwiej jest rozmawiać i przekonywać kogoś z własnego ugrupowania niż z konkurencyjnego (bo partia p. Jurka będzie dla PiS konkurencją). W tej chwili najważniejsze jest wspóldziałanie radomskich parlamentarzystów i lobbowanie za miastem żeby jak najwięcej skorzystało na Euro a nie spory ideologiczne.
              • Gość: ola Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: 82.139.53.* 10.05.07, 16:04
                ten czy tamten to nie ma znaczenia i tak wezma kase
                • Gość: ccb Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 09:47
                  dobrze że wyszła ,niech nie wraca,jej miejsce przy Jurku.Mądra i Mądrzejszy.
    • Gość: 123 Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.tkdami.net 09.05.07, 01:51
      123
    • Gość: [ Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.tkdami.net 09.05.07, 16:35
      • Gość: elf Re: Marzena Wróbel wychodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 10:05
        i co???nie wyszła....jest zmienna jak chorągiewka na wietrze...albo sama nie
        wie czego chce...albo nie widziała dla siebie korzyści w nowej partii Pana
        Marka Jurka...
        • roksana_psychologiczna Re: Marzena Wróbel wychodzi 14.05.07, 07:33
          W nagrodę za powrót otrzymała misję utworzenia Wyższej Szkoły Zawodowej
          • Gość: elf Re: Marzena Wróbel wychodzi (zostaje) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 09:21
            to sprawę imienia szkoły mamy już rozwiązaną - Wyższa Szkoła Zawodowa im. M.
            Wróbel
            • Gość: GG Re: Marzena Wróbel wychodzi (zostaje) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:29
              Przynajmniej jedna osoba z Radomskich posłów walczy o Radom. Jeśli rzeczywiście
              wytargowała WSZ za powrót to tylko o niej dobrze o niej świdczy.
              • Gość: elf Re: Marzena Wróbel wychodzi (zostaje) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:54
                a co ONA myśli, że łaskę PISowi robi???Jeśli Wy mnie ....to ja Wam...stworzę
                WSZ??? Przecież WSZ, jeśli powstanie, to ma służyć ogółowi społeczeństwa a nie
                tylko PISowi. A jeśli nie uda JEJ się stworzyć WSZ w przeciągu kilku lat to
                co???Czyja będzie wina???Oczywiście wszystkich tylko nie PAni M.W.
                • Gość: hihi Re: Marzena Wróbel wychodzi (zostaje) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:35
                  Elf, masz jakiś problem, coś ci dokuczyła pani MW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka