dkt1984 08.05.07, 20:39 Małymi krokami do celu! Filharmonia w Radomiu!!! Za parę lat będziemy mogli /mam nadzieję/ tak powiedzieć!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sono_andrzej Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru 08.05.07, 22:06 Dobrze, że konkurs wygrała osoba, która ma nieco światowego obycia. Liczę na koncerty na poziomie. Tylko, żeby Radom nie stracił fachowca tak jak spory kawałek czasu temu stracił Kępczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hazelnut Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.tkdami.net 08.05.07, 22:32 Bravo, bravissimo! Maestro "presto " z Cypru. Pamiętam takie czasy, kiedy to folderki o Radomiu wydawane były aż w Bydgoszczy. To była przecie antyreklama i antypromocja mojego kochanego Grodu nad Mleczną. To, co? w Radomiu nie było żadnej, ale to żadnej firmy poligraficznej, która byłaby w stanie sprostać , powiedzmy, europejskim normom? Owszem były, i są nadal - tylko że ....? To, co? w Radomiu nie mamy muzyków ? a w Zespole Szkół Muzycznych pracują za przeproszeniem " kowale" ? Nie twierdzę, że Maestro Stanisław Bawor jest "cacy" i nadaje sie na TWÓRCĘ Radomskiej Orkiestry Kameralnej, ale to Radomianin i w końcu Przyzwoity Muzyk, a jeśli wszystko, łącznie z Maestro Baworem i tym co kojarzy się z Generałem jest BEEEE!!!! to po jaką cholerkę ta przygłupia lalka Radomirem zwana eksponowana jest przez naszych "speców" od reklamy w Sandomierzu ? ( chodzi o obchody COP-u). Co ? zabrakło konceptu ? Chcecie Radomskiej Filharmonii ? Proszę bardzo - wystarczy wykonać odpowiedni napis , najlepiej złoconą czcionką: "Radomska Filharmonia" tuż nad wejściem do sali koncertowej i spoko.Filharmonia jest ? - jest! widzów niet ? niet ! jak zwykle. Kto utrzyma ten organizm ? najlepiej jak utrzyma się sam i d- y nie zawraca, bo kto przy zdrowych zmysłach tzw. kulturą we w Radomiu zajmować sie bedzie, no kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janka l.w. Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.internet.radom.pl 08.05.07, 22:35 To ja chcę prezydenta miasta z Burkina Faso.Będzie miał jedną zaletę,nikt nie powie,że nie jest spoza układów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX XX Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 80.51.246.* 09.05.07, 08:15 A Wyborcza jak zwykle knoty pisze. W skladzie komisji byl WLODZIMIERZ Izban (nie Wladyslaw). Ostatnio tez pisali, ze film "Ktos calkiem obcy" to horror (buahaha). Kto tam pracuje, kto tam pisuje???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 212.2.101.* 09.05.07, 12:39 Tę orkiestrę trzeba przede wszystkim stworzyć, nie znam środowiska muzycznego Radomia, ale z doświadczenia wiem, że do takich działań niezbędny jest zapał i poświęcenie lokalnej społeczności. Jeśli podejmuje się decyzje o powierzeniu takiego stanowiska osobie z zewnątrz, to trzeba się liczyć z tym że jej zadanie będzie bardzo trudne, gdyż najpierw musi uzyskać zaufanie ludzi, tego niestety nie daje sie zrobić od razu. A czas ucieka i na efekty też nikt nie pozwoli za długo czekać.Do tego żeby stworzyć coś nowego potrzeba wiele poświęcenia. Nie wiem czy dyrygent - dyrektor z zewnątrz będzie chciał sie aż tak angażować. Poza tym stanowiska te łączone ze sobą zawsze dają niebezpieczeństwo dbania o własne interesy i działanie na zasadzie wymiany - ja zaprosze do siebie dyrygenta - dyrektora dziś , a on zaprosi mnie niebawem do siebie;)).Lub co jeszcze gorsze - monopol na dyrygowanie wszystkiego samemu. Oczywiście nie musi to byc regułą.Orkiestra to nie tylko etaty, regulaminy itp. ale przede wszystkim ludzie. I ci którzy tworzą muzykę i ci którzy przychodzą jej słuchać. Przed nowym dyrektorem bardzo trudne zadanie; Życze powodzenia orkiestrze i nowemu dyrektorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kars Ten werdykt jest żenujący IP: *.202.udn.pl 09.05.07, 09:22 Koncepcję orkiestry już dawno wymyslił i wcielił częsciowo w życie Stanisław Bawor - uwalony w tym konkursie za to, że swego czasu pozyskał dla swych działań poparcie prezydenta Marcinkowskiego. Gdyby nie Bawor nikomu w ogóle nie przyszłaby do głowy jakakolwiek zawodowa orkiestra w tym mieście. Nikt - za przeproszeniem - dupy by w tej sprawie nie ruszył. Po drugie - czy ten pan z Cypru pomyśli o radomskiej filharmonii? Bo Bawor mówił w wywiadach prasowych, ze orkiestra to punkt wyjścia do filharmonii. Obawiam się, że nowa orkiestra będzie jedynie korytkiem dla znajomych pana dyrektora-dyrygenta których z Radomiem powiąże jedynie honorarium za odegrany koncert. Więc co tu w ogóle gadac o filharmonii... Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Ten werdykt jest żenujący 09.05.07, 09:43 To od uporu mieszkańców Radomia zależeć będzie czy filharmonia powstanie. Nic nie stoi na przeszkodzie by budowę filharmonii dofiansowała UE w końcu będzie to placówka o szczególnym znaczeniu dla kultury w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:07 Radomianie są baaaaardzo uparci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeee Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.net-serwis.pl 09.05.07, 18:08 dobrze wiemy, ze nie od p. Bawora sie wszystko zaczelo. zycze powodzenia nowemu dyrektorowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seve Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.202.udn.pl 10.05.07, 08:06 Przyjacielu podpisany "bleeee". Głupoty piszesz i pojęcia bladego o całej sprawie nie masz. Powiedz, kto przed Baworem zaangażował się w Radomiu w tworzenie zawodowej orkiestry? Zawowodej, a nie jakiejś zbieraniny amatorów? I kto taką orkiestrę kilka miesięcy temu stworzył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.net-serwis.pl 10.05.07, 10:28 wiem wiecej od Ciebie przyjacielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: befanas1 Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:29 Zgadzam się. Bawor tyra w tym mieście od 12 lat a teraz "murzyn zrobił swoje- może odejść".Pan z Cypru został przywieziony w teczce jak to kiedyś bywało a teraz mamy PIS i jest to samo. Nie liczą się osiągnięcia,praca,umiejętności ale znajomości.Pan z Cypru to pan z Warszawy a komisja również cała warszawka no i nasi przedstawiciele, którzy Bawora nie lubią bo mówi to co myśli i nie owija w bawełnę.No i oczywiście co poprzednia władza zrobiła to BE..W Radomiu najlepiej nic nie robić bo to jest doceniane.Wyrzucili Pyrkę teraz Jurecką itd.no i Bawora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.tkdami.net 09.05.07, 17:08 opalony jak lepper po wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc1 Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 82.139.60.* 09.05.07, 17:29 Orkiestra w Radomiu to juz byla i to dobra orkiestra .Mialam okazje bywac na przepieknych koncertach Zapraszano spiewakow operowych i operetkowych znanych i lubianych obawiam sie ze teraz orkiestra nie "wypali". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 1 Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 82.139.60.* 09.05.07, 17:48 a jeszcze jedno Pan Bawor zna srodowisko radomskie i byloby mu latwiej tu w Radomiu pracowac jako dyr orkiestry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 195.94.198.* 10.05.07, 09:31 A może by tak zamiast wyrzucać tych co lublili swoja robotę i (PYRKA, JURECKA, BAWOR i tych co w najbliższej przyszłości)to zacząć optować za wywaleniem tych którzy za wszelką cenę w Radomiu chcą "wymiany" radomian na "innostrańców". Może przyjrzeć się co mają na celu. Może chcą zapomnieć o swojej przeszłości, o swoich działaniach ... a przy osobach tzw. obcych i "świeżutkich" nabiorą wartości i ważności. (????) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Krukowski Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.tkdami.net 10.05.07, 19:22 Wielce Szanowny Panie Kosztowniak - (najmocmoiej przepraszam za słowo "panie". bo to mi ublia. Jesteś mały czlowieczku kimś z twych poprzedników. Wszak marcinkinkowki porobił debilne historie z "Zeromką: Moniuszki - gdzie kobiety - matki dzieciom przzeklinają. Za jakie pieniądze poznaniacy wygrali pseudokon kurs, może przetarg za te idiotyczne remonty. Teraz nowy PTASZEK - konkurs na orkiestrę kameralna. Skandal. Jest czlowiek związany z radomiem - moim miastem. Nie może jej prowadzić nasz Rodak" Dlaczego". Czy ktoś - nie mam kontaktów i nie wiem - mówi się w mieście, że jest to klezmer spod Częstochowy prowadzący weselną kapelę. Czy prawda - nie wiem Mały człowieczku - opamietaj się. = nie pozdrawiam- życzę zdrowia psychicznego bo innego nie potrzeba. Tad. @Tad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawka Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:31 Zdrowia (psychicznego) to tobie trzeba życzyć, Tadeuszu Krukowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: befanas1 Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.tkdami.net 10.05.07, 23:21 Pięknie Panie wice wypowiada się pan w TV .Chcę rozszyfrować określenie " z doskoku"Co to znaczy .!!!!!!Przecież to miała byc orkiestra radomska a nie z doskoku.Jak dobrze rozumiem to nowy dyr planuje do nas "doskakiwać" zgarniać kasę i wyjazd.PIĘKNIE.I znowu pieniądze miasta wylądują w kieszeniach przyjezdnych pana z doskoku.Jak tak będziemy skakać to daleko nie doskoczymy.Najwyżej do Grójca bo to nie daleko.Pan "nowy" dyrektor to przecież nie Cypryjczyk - czym tu się zachwycać???Pan jest z W-wy ( i to też nie wiadomo) Powodzenia z nową orkiestrą _ tylko którą???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RŻNIE GŁUPA ten . Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:30 Oj panie sznowny opamietaj się pan w tych swoich wypowiedziach "z doskoku" bo sa na poziomie dziecka z przedszkola. Krótko !!!Zrobiłeś pan w BOLA pana Stanisława Bawora . Poprostu ktoś /i pan wiesz kto /, ukradł beszczelnie jego pomysł. A teraz chłope "rżniesz głupa" ,jak kiedyś wyraził się p, poseł Korwin-Mikke w Sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś