Dodaj do ulubionych

Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru

08.05.07, 20:39
Małymi krokami do celu!
Filharmonia w Radomiu!!!
Za parę lat będziemy mogli /mam nadzieję/ tak powiedzieć!!!
Obserwuj wątek
    • sono_andrzej Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru 08.05.07, 22:06
      Dobrze, że konkurs wygrała osoba, która ma nieco światowego obycia.
      Liczę na koncerty na poziomie.
      Tylko, żeby Radom nie stracił fachowca tak jak spory kawałek czasu temu stracił
      Kępczyńskiego.
    • Gość: Hazelnut Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.tkdami.net 08.05.07, 22:32
      Bravo, bravissimo! Maestro "presto " z Cypru. Pamiętam takie czasy, kiedy to
      folderki o Radomiu wydawane były aż w Bydgoszczy. To była przecie antyreklama i
      antypromocja mojego kochanego Grodu nad Mleczną. To, co? w Radomiu nie było
      żadnej, ale to żadnej firmy poligraficznej, która byłaby w stanie sprostać ,
      powiedzmy, europejskim normom? Owszem były, i są nadal - tylko że ....?
      To, co? w Radomiu nie mamy muzyków ? a w Zespole Szkół Muzycznych pracują za
      przeproszeniem " kowale" ? Nie twierdzę, że Maestro Stanisław Bawor jest "cacy"
      i nadaje sie na TWÓRCĘ Radomskiej Orkiestry Kameralnej, ale to Radomianin i w
      końcu Przyzwoity Muzyk, a jeśli wszystko, łącznie z Maestro Baworem i tym co
      kojarzy się z Generałem jest BEEEE!!!! to po jaką cholerkę ta przygłupia lalka
      Radomirem zwana eksponowana jest przez naszych "speców" od reklamy w
      Sandomierzu ? ( chodzi o obchody COP-u). Co ? zabrakło konceptu ?
      Chcecie Radomskiej Filharmonii ? Proszę bardzo - wystarczy wykonać odpowiedni
      napis , najlepiej złoconą czcionką: "Radomska Filharmonia" tuż nad wejściem do
      sali koncertowej i spoko.Filharmonia jest ? - jest! widzów niet ? niet ! jak
      zwykle. Kto utrzyma ten organizm ? najlepiej jak utrzyma się sam i d- y nie
      zawraca, bo kto przy zdrowych zmysłach tzw. kulturą we w Radomiu zajmować sie
      bedzie, no kto?
      • Gość: janka l.w. Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.internet.radom.pl 08.05.07, 22:35
        To ja chcę prezydenta miasta z Burkina Faso.Będzie miał jedną zaletę,nikt nie
        powie,że nie jest spoza układów.
    • Gość: XX XX Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 80.51.246.* 09.05.07, 08:15
      A Wyborcza jak zwykle knoty pisze. W skladzie komisji byl WLODZIMIERZ Izban
      (nie Wladyslaw). Ostatnio tez pisali, ze film "Ktos calkiem obcy" to horror
      (buahaha).
      Kto tam pracuje, kto tam pisuje????
      • Gość: muzyk Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 212.2.101.* 09.05.07, 12:39
        Tę orkiestrę trzeba przede wszystkim stworzyć, nie znam środowiska muzycznego
        Radomia, ale z doświadczenia wiem, że do takich działań niezbędny jest zapał i
        poświęcenie lokalnej społeczności. Jeśli podejmuje się decyzje o powierzeniu
        takiego stanowiska osobie z zewnątrz, to trzeba się liczyć z tym że jej zadanie
        będzie bardzo trudne, gdyż najpierw musi uzyskać zaufanie ludzi, tego niestety
        nie daje sie zrobić od razu. A czas ucieka i na efekty też nikt nie pozwoli za
        długo czekać.Do tego żeby stworzyć coś nowego potrzeba wiele poświęcenia. Nie
        wiem czy dyrygent - dyrektor z zewnątrz będzie chciał sie aż tak angażować.
        Poza tym stanowiska te łączone ze sobą zawsze dają niebezpieczeństwo dbania o
        własne interesy i działanie na zasadzie wymiany - ja zaprosze do siebie
        dyrygenta - dyrektora dziś , a on zaprosi mnie niebawem do siebie;)).Lub co
        jeszcze gorsze - monopol na dyrygowanie wszystkiego samemu. Oczywiście nie musi
        to byc regułą.Orkiestra to nie tylko etaty, regulaminy itp. ale przede
        wszystkim ludzie. I ci którzy tworzą muzykę i ci którzy przychodzą jej słuchać.
        Przed nowym dyrektorem bardzo trudne zadanie;
        Życze powodzenia orkiestrze i nowemu dyrektorowi.
    • Gość: kars Ten werdykt jest żenujący IP: *.202.udn.pl 09.05.07, 09:22
      Koncepcję orkiestry już dawno wymyslił i wcielił częsciowo w życie Stanisław Bawor - uwalony w tym konkursie za to, że swego czasu pozyskał dla swych działań poparcie prezydenta Marcinkowskiego. Gdyby nie Bawor nikomu w ogóle nie przyszłaby do głowy jakakolwiek zawodowa orkiestra w tym mieście. Nikt - za przeproszeniem - dupy by w tej sprawie nie ruszył.
      Po drugie - czy ten pan z Cypru pomyśli o radomskiej filharmonii? Bo Bawor mówił w wywiadach prasowych, ze orkiestra to punkt wyjścia do filharmonii. Obawiam się, że nowa orkiestra będzie jedynie korytkiem dla znajomych pana dyrektora-dyrygenta których z Radomiem powiąże jedynie honorarium za odegrany koncert. Więc co tu w ogóle gadac o filharmonii...
      • sono_andrzej Re: Ten werdykt jest żenujący 09.05.07, 09:43
        To od uporu mieszkańców Radomia zależeć będzie czy filharmonia powstanie.
        Nic nie stoi na przeszkodzie by budowę filharmonii dofiansowała UE w końcu
        będzie to placówka o szczególnym znaczeniu dla kultury w regionie.
        • Gość: E. Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 12:07
          Radomianie są baaaaardzo uparci :)
      • Gość: bleeee Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.net-serwis.pl 09.05.07, 18:08
        dobrze wiemy, ze nie od p. Bawora sie wszystko zaczelo.

zycze powodzenia nowemu dyrektorowi!
        • Gość: seve Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.202.udn.pl 10.05.07, 08:06
          Przyjacielu podpisany "bleeee". Głupoty piszesz i pojęcia bladego o całej sprawie nie masz. Powiedz, kto przed Baworem zaangażował się w Radomiu w tworzenie zawodowej orkiestry? Zawowodej, a nie jakiejś zbieraniny amatorów? I kto taką orkiestrę kilka miesięcy temu stworzył?
          • Gość: bleee Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.net-serwis.pl 10.05.07, 10:28
            wiem wiecej od Ciebie przyjacielu.
      • Gość: befanas1 Re: Ten werdykt jest żenujący IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 18:29
        Zgadzam się. Bawor tyra w tym mieście od 12 lat a teraz "murzyn zrobił swoje-
        może odejść".Pan z Cypru został przywieziony w teczce jak to kiedyś bywało a
        teraz mamy PIS i jest to samo. Nie liczą się osiągnięcia,praca,umiejętności ale
        znajomości.Pan z Cypru to pan z Warszawy a komisja również cała warszawka no i
        nasi przedstawiciele, którzy Bawora nie lubią bo mówi to co myśli i nie owija w
        bawełnę.No i oczywiście co poprzednia władza zrobiła to BE..W Radomiu najlepiej
        nic nie robić bo to jest doceniane.Wyrzucili Pyrkę teraz Jurecką itd.no i Bawora
    • Gość: kasia Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.tkdami.net 09.05.07, 17:08
      opalony jak lepper po wyborach
      • Gość: gosc1 Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 82.139.60.* 09.05.07, 17:29
        Orkiestra w Radomiu to juz byla i to dobra orkiestra .Mialam okazje bywac na
        przepieknych koncertach Zapraszano spiewakow operowych i operetkowych znanych i
        lubianych obawiam sie ze teraz orkiestra nie "wypali".
        • Gość: gosc 1 Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 82.139.60.* 09.05.07, 17:48
          a jeszcze jedno Pan Bawor zna srodowisko radomskie i byloby mu latwiej tu w
          Radomiu pracowac jako dyr orkiestry.
          • Gość: radomianka Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: 195.94.198.* 10.05.07, 09:31
            A może by tak zamiast wyrzucać tych co lublili swoja robotę i (PYRKA, JURECKA,
            BAWOR i tych co w najbliższej przyszłości)to zacząć optować za wywaleniem tych
            którzy za wszelką cenę w Radomiu chcą "wymiany" radomian na "innostrańców".
            Może przyjrzeć się co mają na celu. Może chcą zapomnieć o swojej przeszłości, o
            swoich działaniach ... a przy osobach tzw. obcych i "świeżutkich" nabiorą
            wartości i ważności. (????)
            • Gość: Tadeusz Krukowski Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.tkdami.net 10.05.07, 19:22
              Wielce Szanowny Panie Kosztowniak - (najmocmoiej przepraszam za
              słowo "panie". bo to mi ublia. Jesteś mały czlowieczku kimś z twych
              poprzedników. Wszak marcinkinkowki porobił debilne historie z "Zeromką:
              Moniuszki - gdzie kobiety - matki dzieciom przzeklinają. Za jakie pieniądze
              poznaniacy wygrali pseudokon kurs, może przetarg za te idiotyczne remonty.
              Teraz nowy PTASZEK - konkurs na orkiestrę kameralna. Skandal. Jest czlowiek
              związany z radomiem - moim miastem. Nie może jej prowadzić nasz Rodak"
              Dlaczego". Czy ktoś - nie mam kontaktów i nie wiem - mówi się w mieście, że
              jest to klezmer spod Częstochowy prowadzący weselną kapelę. Czy prawda - nie
              wiem Mały człowieczku - opamietaj się. = nie pozdrawiam- życzę zdrowia
              psychicznego
              bo innego nie potrzeba.
              Tad.
              @Tad
              • Gość: kawka Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:31
                Zdrowia (psychicznego) to tobie trzeba życzyć, Tadeuszu Krukowski.
                • Gość: befanas1 Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.tkdami.net 10.05.07, 23:21
                  Pięknie Panie wice wypowiada się pan w TV .Chcę rozszyfrować określenie " z
                  doskoku"Co to znaczy .!!!!!!Przecież to miała byc orkiestra radomska a nie z
                  doskoku.Jak dobrze rozumiem to nowy dyr planuje do nas "doskakiwać" zgarniać
                  kasę i wyjazd.PIĘKNIE.I znowu pieniądze miasta wylądują w kieszeniach
                  przyjezdnych pana z doskoku.Jak tak będziemy skakać to daleko nie
                  doskoczymy.Najwyżej do Grójca bo to nie daleko.Pan "nowy" dyrektor to przecież
                  nie Cypryjczyk - czym tu się zachwycać???Pan jest z W-wy ( i to też nie wiadomo)
                  Powodzenia z nową orkiestrą _ tylko którą????????
                  • Gość: RŻNIE GŁUPA ten . Re: Dyrektor orkiestry przyleci z Cypru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:30
                    Oj panie sznowny opamietaj się pan w tych swoich wypowiedziach "z doskoku" bo
                    sa na poziomie dziecka z przedszkola.
                    Krótko !!!Zrobiłeś pan w BOLA pana Stanisława Bawora . Poprostu ktoś /i pan
                    wiesz kto /, ukradł beszczelnie jego pomysł.
                    A teraz chłope "rżniesz głupa" ,jak kiedyś wyraził się p, poseł Korwin-Mikke
                    w Sejmie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka