Dodaj do ulubionych

Dni Afryki W Radomiu

16.05.07, 15:52
widzieliście tę wystawę na deptaku? fajna inicjatywa, coś zaczyna się dziać
wreszcie!!! afrykańskie klimaty w radomiu wow!~może byc ciekawie haha!ja
wybieram się na warsztaty bębniarskie w sobotę na fontany. zakladam sie że ci
goście z parku kościuszki też wybiorą bębny afrykańskie ;-)) afryka w
radomiu, ajajajjj!co wy na to???pozdr!
Obserwuj wątek
    • Gość: nuna Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:00
      ciekawe co wymysla... zeby tylko pogoda byla afrykanska...
      • Gość: mother Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:00
        pogoda afrykańska to juz jest i zapowiada się calkiem ciekawie. bratulacje dla tej pani, która wpadła na taki świetnmy pomysł!!!!! przyjeżdzam do radomia, wchodze na żeromę, a tam po raz pierwszy od stu lat, coś ciekawego się dzieje. na razie zzobaczyłam tylko wystawę zdjęć. naprawdę ciekawa!!!! i z tęsknotą czekam na resztę propozycji, bo wydaje mi się, że mogę liczyć na dużo dobrej rozrywki!
    • Gość: cukiereczek Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 16:01
      widziałem wystawę na deptaku, wyglada fajnie - prawie jak w stolicy ;-)
    • Gość: MR EKO Re: Dni Afryki W Radomiu IP: 82.139.36.* 16.05.07, 18:49
      Afrykę to my mamy w Radomiu i bez takich pierdół.
      • Gość: Gabi Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.215.unknown.vectranet.pl 16.05.07, 21:18
        Hej, mr eko! z takim podejsciem ludzi to miasto wyglada jak wyglada. Zamiast
        marudzic ruszyl bys d... i cos zrobil w kierunku zmiany na lepsze, chociaz
        pierdołe jakas, a nie marudzil i narzekal, podczas gdy pare osob z inicjatywa
        chce wprowadzic troche kultury w Twoje "afrykanskie" zycie!!!
    • Gość: much tse tse Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.tkdami.net 16.05.07, 19:11
      Naaareszcie, ktoś zaproponował coś oryginalnego! wystawa na żeromce jest
      naprawdę super!czytaliście program? kto to wymyślił? jestem za. czy to miasto
      zaczyna zyć??? :))))
      • Gość: mother Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:01
        ta pani nazywa się Paszkiewicz!!! Zdolna dziewucha, nie?
        • Gość: trocka Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.tkdami.net 17.05.07, 22:05
          a kto to taki?przecież wystawe zrobila paulina z wsh;-)))))
          • Gość: arielle Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:33
            Impreza zapowiada się naprawdę oryginalnie, pomyślcie, ile pracy trzeba w to
            włożyć, żeby ściagnąć Afrykę do Radomia ;p więc generalnie dobrze, że ta
            "kręcona" Pualina się za to wzięła...kto wie, może płynie w niej afrykańska krew???
    • Gość: spontan Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.tkdami.net 17.05.07, 22:39
      ja lecę do G2 na afrykańskie dziewice. hehehe fajna sprawa moze byc okej
    • Gość: zainteresowana Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.tkdami.net 18.05.07, 23:09
      na dniach afyki wystąpi grupa tamtamitutu, widzieliście? robią piorunujące
      wrazenie: www.tamtamitutu.kw.pl
      Będe tam na pewno!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: eryk Re: Dni Afryki W Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 19:27
        dni afryki w g2 he he to w owcy znowu będzie full ludu
    • Gość: l i l a b a j DNI AFRYKI... IP: *.leed.cable.ntl.com 21.05.07, 12:15
      Było - minęło, szkoda że mnie tam nie było, jest po 12-tej w południe, a spot
      reklamujący nadal "wisi" (no chyba że u Was w Radomiu czas też "leci" ostatnio
      wolniej ;) ).

Jeśli mogę coś na przyszłość zasugerować, to taki miły akcent w postaci
      kwadracika z opcją MUTE na udźwiękowionych reklamach - to takie bardziej
      profesjonalne podejście...
    • Gość: Marcin Urzedowski info o TT IP: *.chello.pl 11.06.07, 21:02
      ktos prosil o info o mnie.

Marcin Urzędowski urodzony w 1980. Miłośnik kultur pierwotnych, zwłaszcza kultur
      ludów Mande Afryki Zachodniej. Muzyk uprawiający muzykę perkusyjną, twórca
      licznych inicjatyw pro afrykańskich. Od 7 lat propaguje w Polsce mało znane
      aspekty kulturowo-historyczne afrykańskiej muzyki perkusyjnej. Nie ogranicza się
      jednak tylko do najbardziej znanego nośnika owej kultury, jakim jest Djembe.
      Choć to jego ulubiony, to gra także na licznych instrumentach afro-kubańskich,
      brazylijskich, a także na skonstruowanych przez siebie instrumentach. Jest
      fascynatem różnorodnych kultur perkusyjnych, których umiejętne zestawienie ze
      sobą, daje jego osobisty obraz bębniarza.
      W swej pracy z muzyką, odwołuje się do twórczych poszukiwań z zakresu
      muzykoterapii, teatru, różnorodnych działań plastycznych. Liczne warsztaty,
      które organizuje głównie z udziałem dzieci, to mieszanka rytmu, koloru, tańca,
      oraz różnorakich form z pogranicza happeningu i teatru ulicznego. Współtworzy
      Teatr Wjazdowa, działający jako forma terapii przez sztukę, dla osób z
      upośledzeniem umysłowym, przy Środowiskowym Domu Samopomocy w Krakowie.
      Współpracuje z wieloma instytucjami działającymi na rzecz ochrony praw człowieka
      w Afryce. Jest wolontariuszem Polskiej Akcji Humanitarnej,
      i członkiem Stowarzyszenia Solidarni z Afryką.
      Założyciel grupy taneczno perkusyjnej Tamtamitutu, będącej połączeniem teatru
      perkusyjnego, tańca afro-orientalnego, i bodypainting.
      Muzyk sesyjny, na stałe współpracujący z licznymi zespołami z pogranicza Etno
      jazzu, latino i samby. Współtworzy liczne produkcje Dj’skie, w których
      wykorzystuje swoje bębny. Uczestnik licznych warsztatów prowadzonych przez
      najlepszych polskich i afrykańskich bębniarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka