kojonkowski
28.05.07, 16:13
Co mnie obchodzi czerwona banda , złodzieje z SLD itp., których Sympatyk notorycznie wymienia, jako przyczynę wszelkich nieszczęść ? Nic. Chce żyć w państwie, gdzie szanuje się prawo, gdzie nie ma kumoterstwa, w państwie w którym liczy się kompetencja, a nie znajomości, w państwie w którym człowiek skazany prawomocnym wyrokiem nie może pełnić funkcji premiera w państwie w którym jest rzeczywisty rozdział religii od państwa. Obiecano mi to ( może poza rozdziałem państwa od Kościoła ) w kampanii wyborczej. I co z tego pozostało ? Słowa, puste słowa... Teraz głównym trendem jest rozliczenie i nienawiśc do innych ludzi, tych mających inne, niż władza poglądy. Czy rzeczywiście społeczeństwu zależy na grzebaniu się w historii ? Lekarze starjkują, wkrótce dołącza do nich nauczyciele i prawdopodobnie kolejarze. Tylko patrzeć, jak górnicy dojdą do wniosku, że i na nich pora. I co wtedy zrobi rząd ? Da im listy agentów, dla uspokojenia nastrojów ? Zobaczymy, czy lustracja jest najważniejszym problemem Polski.