tomaszw123 31.08.07, 08:00 Jesli im sie pensja nie podoba to nikt ich na sile nie trzyma niech odejda i bedzie po sprawie a nie cyrk sobie zrobili z pacjentow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gg123456 Na Józefowie lekarze zawiesili protest 31.08.07, 08:19 To jest kpina, jak można wymagać zapłaty za coś czego się nie robiło - dyżury ok, dyżurowali ale większość okres strajku spędziła w prywatnych gabinetach albo na wakacjach - w szpitalu były pustki, jeden dwóch lekarzy na oddziale - i za to dostaną pieniądze? Boże, Ty widzisz i nie grzmisz..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redo Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:41 A może powinno się im zapłacić za dużury i za te procedury które wykonali , a nie pełne wynagrodzenie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: player Nieee !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 09:42 Z jakiej racji z publicznych pieniedzy mamy im placic pensje kiedy siedzieli w swoich prywatnych gabinetach? przysiega hipokratesa poszla w odstawke kiedy mowa o pieniadzach? NIE ZGADZAM SIE ZEBY TYM LOBUZOM PLACIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ko# Re: Nieee !! IP: *.stat.gov.pl 31.08.07, 09:45 "opłaca" sie jednak strajkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Nieee !! IP: *.32.radom.pilicka.pl 31.08.07, 10:07 Player nie gorączkuj się, ci wstrętni dla ciebie lekarze popracują jeszcze z miesiąc-dwa a potem zatrudni się nowych, lepszych, tańszych, a podobno będzie można pluć na nich do woli,wyzywać a w obowiązkach będą mieli całowanie pacjentów w dłoń i stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsdfsf Re: Nieee !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 10:08 ale z was du..e dostana pobory, poniewaz oddadza dokumentację medyczna- to dowód, ze jednak cos robili.... Odpowiedz Link Zgłoś
gg123456 Re: Nieee !! 31.08.07, 11:04 Gość portalu: fsdfsf napisał(a): > ale z was du..e dostana pobory, poniewaz oddadza dokumentację > medyczna- to dowód, ze jednak cos robili.... ale tej dokumentacji na większości oddziałów jest mniej niż podczas normalnej pracy - w więszości poradni nie przyjmowali wogóle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jawo Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: 82.139.59.* 31.08.07, 10:19 Ja też ta lubię; nie pracować i brać pieniądze... Jak tacy niezastąpieni (lekarze) to niech jadą do Anglii. Zoboczą jak tam lekarz tyra. A do nas przyjadą ukraińscy medycy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.32.radom.pilicka.pl 31.08.07, 10:25 A jak Ukrainiec dostanie zgodę na pracę w UE to na pewno będzie pracował w Radomiu ...., nawet nie pomyśli o wyjeździe za Odrę, na pewno ... Odpowiedz Link Zgłoś
gg123456 Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest 31.08.07, 11:01 Chyba nie ma ogólnej zgody na pracę w UE każdy kraj wydaje indywidualnie - vide Anglia i Niemcy w stosunku do Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.chello.pl 31.08.07, 14:52 Mylisz się. Lekarz dostający zgodę na pracę w którymkolwiek kraju UE, ma pozwolenie na pracę na terenie całej UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedodoszły pacjen Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: 82.139.59.* 31.08.07, 10:26 To już zwyczajne chamstwo; brać pieniądze za coś czego się nie robiło. A gdzie etyka panowie doktorzy?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsdf Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 10:50 jaka etyka człowieku - takiego przedmiatu nawet na studiach nie ma ... nie te czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 11:07 To jest zwykła demoralizacja !!! Jeśli nie pracowali to wara od pieniędy. Jeśli pracowali a tylko nie oddawali dokumentacji medycznej do NFZ to strajk był zwykłą fikcją i mydleniem oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.12.radom.pilicka.pl 31.08.07, 14:51 Waldek, jeśli nie dotarło do tej pory, to właśnie na nie oddawaniu dokumentacji do NFZ polegał strajk lekarzy. Kontrakt i tak został wykonany średnio w ok. 80 %, więc pieniądze się lekarzom należą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsdfst Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 14:53 To tym bardzie lekarze powinni dostac, poniewaz biurwy szpitalne wszelkiej masci równiez dostały a skoro nie było dokumentacji nie miały równiez co robic. Za samą dotowość do pracy zdaje sie pieniadze sie nie naleza .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.pr.radom.net 31.08.07, 22:17 no do dotktorów to im jeszcze brakuje !!!!!! muszą się douczyC!a teraz niech sie w końcu wezmą za robote ! 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakcyl Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 01:16 zajrzyjcie na www.strajkujemy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bakcyl na www.strajkujemy.pl znajdziesz odpowiedź! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 01:20 Odpowiedz Link Zgłoś
succour Złote rączki protestów. 02.09.07, 12:25 Zawiesili strajk a w zamian oddadzą opisaną na "lipę", bo przecież nie pracowali skutecznie, dokumentację do NFZ. Przecież to pachnie wymuszeniem i to pod literą prawa skrzętnie mataczonego przez Dyrekcję szpitali. A NFZ przyjmie tą opisaną lipną dokumentacje i zapłaci. A proszę sobie wyobrazić, że gdybym ja i kilku moich kolegów nie rozliczyli terminowo prowadzonych projektów, zostalibyśmy karnie wylani z pracy łącznie z powiadomieniem prokuratury o popełnieniu przestępstwa związanego z niegospodarnością i narażeniem na ogromne straty zakład pracy. A tu jak gdyby nic sie nie stało a i pewnie nic sie nie stanie. A przypomnieć należy Dyrekcji szpitala, że takich i podobnych w tym profesorów "Banaczków" kryje się wśród tych lekarzy bardzo wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Złote rączki protestów. IP: *.pr.radom.net 02.09.07, 21:46 a kto tam jest dyrektorem i podejmuje decyzje? na dami wypowiadała sie główna ksiegowa a nie dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do succour Re: Złote rączki protestów. IP: *.tkdami.net 03.09.07, 22:00 Naucz się misiu pisac poprawną polszczyzną. Nie kituj że masz jakakolswk odpowiedzialnośc bo w stylu, jaki prezentujesz nie ma żadnej oznaki odpowiedzialności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGN Re: Złote rączki protestów. IP: 193.111.144.* 04.09.07, 09:06 Tak. Rzeczywiście poprawna polszczyzna by się przydała succourowi, q..wa! Brakuje mi tu czegoś. Koledzy z PISu pewnie wiedzą o co chodzi. Tyle ostatnio nagrań ich kolegów w telewizji. To jest polszczyzna! A nie jakiś wykształciuch. Może wtrąciłbyś, kolego succour, jakiś przerywnik czy epitet. Po co niektórych drażnić? No i wtedy tekst lepiej zrozumieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.rad.vectranet.pl 02.09.07, 20:29 kochani moi jestem ciekawa czy któryś z dyskutantów był w ukraińskim szpitalu? Ja była , zgroza . Może lekarze z Ukrainy chetnie pracowaliby w Polsce, ale myślę ,że wielu z was nie oddałoby swojego zdrowia w ich ręce. Nie znają nowoczesnych metod leczenia, leków , procedur itp. Dodatkowo dogadać się z nimi problem.Piszecie,że lekarze nabijali sobie kabzę w prywatnych gabinetach. Mam rozumieć że sami sobie płacili ? Nie, nie kochani to Wy jak coś zdrówko zacznie szwankować lecicie prywatnie do lekarza bo w kolejce 3 miesiace czekać nie chcecie, a potem pałacie świętym oburzeniem . To dopiero obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Na Józefowie lekarze zawiesili protest 03.09.07, 19:34 A kto zwróci najbiedniejszym pacjentom ich pieniądze z ubezpieczenia zdrowotnego, które przecież w czerwcu, lipcu i sierpniu zostało jak zwykle ściągnięte z dochodów pomimo że wiele osób nie mogło dostać się do lekarza specjalisty? NFZ?! Nie dość, że lekarze wyżywają się na pacjentach narażając ich na utratę zdrowia i życia, łamią prawa pacjentów, to jeszcze wyciągają te darmozjady łapska po niezasłużone pieniądze! Mam nadzieję, że Strasburg odbierze dyplomy strajkującym lekarzom skoro polski wymiar sprawiedliwości na to nie stać... Czemu się dziwić gdy on sam poprzez swoich posłanników prawa i sprawiedliwości łamie prawo mówiące o obiektywizmie w rozporządzaniu publicznym groszem? Lekarze - idioci żalą się w listach do Strasburga a sami staną się obiektami winy i kary. To tylko kwestia czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baj Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 20:06 "Mam nadzieję, że Strasburg odbierze dyplomy strajkującym lekarzom " Pomroczność jasna...... Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 03.09.07, 20:21 To, że zawiesili protest wcale nie znaczy, że nie można ich w cywilizowany sposób rozliczyć (ktoś musi dać przykład cywilizowanego rozwiązania,heh) za błędy... No to baj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do l.i.l.a.b.a.j Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.tkdami.net 03.09.07, 22:03 niech nam lekarzom zwrocą wszyscy, którzy nas wykorzystują! KOniec wyzysku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 23:03 bo glowna ksiegowa to byla dyrektorka, jest teraz radna radomska... i nie moze pelnic funkcji dyrenktora, jak skonczy byc radna to psl ja znowu na dyr wrzuci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGN Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: 193.111.144.* 04.09.07, 09:25 Masz rację. Nie może być dyrektorką szpitala wojewódzkiego bo sama jest radną województwa. A pensja by się przydała. No to się zamieńmy: ty będziesz dyrektorką a ja główną księgową. Tak już można. Trochę mniej zarobi w szpitalu jako księgowa ale za to z województwa też parę groszy się wyciągnie. Jest normalnie, jak to w Polsce. A tak byłaby z jedną tylko marną dietą radnej. No bo cóż taki radny dostanie na mazowszu - parę tysięcy i to wszystko. Jak tu żyć. A tak swoją drogą może jakieś służby by się zajęły tym przekrętem. Zostać dyrektorem takiego szpitala bez żadnego konkursu?? AŻ W OCZY KOLE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALA Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.32.radom.pilicka.pl 04.09.07, 09:52 A i gabinet podobno zmienił tylko szyld..... Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 05.09.07, 14:28 W Polsce wielu pracowników państwowego sektora usług publicznych (nie tylko publicznej służby zdrowia) jest wykorzystywanych - poprzez swoje zarobki względem odpowiedzialności jaka na ich barkach spoczywa. Wasze chore myślenie, by się mścić na pacjentach za wysokość swoich zarobków, jest poniżej wszelkiej przyzwoitości i moralności. I nie ma w tej chwili lepszego przykładu by zobrazować powiedzenie "kto pod kim dołki kopie...". W przypadku strajkujących lekarzy sprawdzi się ono znakomicie - kupiliście już sobie niszczarki do papieru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Assa Re:Lilibay jakiś tam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 14:49 Jad z twoich wypowiedzi równa się jadowi najjadowitszej żmii, czasami oderwij się od komp., życie wygląda inaczej niż twoje śnięte wynurzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j Re: 08.09.07, 19:01 baj, to ty? Jeszcze się nie kapnąłeś/kapnęłaś, że mam w zwyczaju dostosowywać się do poziomu swojego rozmówcy...? To w sumie bardzo czasem pomaga w życiu... Spróbuj zrozumieć, że do komputera zasiadam również dla twojego dobra, bo kto tobą potrząśnie i cię wybudzi ze śniętych wynurzeń...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.rad.vectranet.pl 04.09.07, 12:21 ojdurny Ty durny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIELęGNIARKA Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.merinet.pl 07.09.07, 10:17 Tak czytam i czytam i w głowie mi sie nie mieśći...Ręka rękę myje na tym Józefowie a i tak mało jeszcze mydła by te brudy zmyć. Lekarze walczą o kaskę, dyrekcja z księgową stołkami się zamieniają(he he he), naczelą pielęgniarką osoba co o pielęgniarstwie pojęcia nie ma (hi hi hi).... itd... itd... Zabrakło by czasu i miejsca na wyliczankę. Ale tym wszystkim nasuwa mi się jedno podstawowe pytanie -GDZIE PIELęGNIARKI W TYM WSZYSTKIM SIę PODZIAłY?! Jak zwykle siedzą jak mysz pod miotłą i boją się odezwać i pokazać, jak silną grupą zawodową są w takim zakładzie pracy.Podczas strajków całą brudną robotę odwalają, bo przecież ostre dyżury są co drugi dzień i pacjenci są przyjmowani w różnych stanach na oddziały i KTOś MUSI SIę NIMI ZAJMOWAć CAłą DOBę!Lekarz nie przyjdzie w nocy na dzwonek (bo śpi i z trudem dobudzić), w dzień nie wykona toalet i nie zmieni pościeli,nie pobierze krwi, ani nie wykona zleceń dożylnych (co robią lekarze na zachodzie).A to wszystko musi być zrobione i udokumentowane (każda najmniejsza czynność potwierdzona podpisem), bo wszakże szpital ma CERTYFIKAT ISO!!! więc pytam! - GDZIE Są PIELęGNIARKI??? odpowiedz - TYRAJą PRZY CHORYCH!!! Ciekawe jak by wyglądała sytuacja odwrócona, czyli pielęgniarki odchodzą od łóżek chorych a lekarze przejmują za nich obowiązki. Bo przecież w końcu już jakąś kasę dostali a resztę spokojnie dorobią w prywatnych gabinetach.Pielęgniarki na prywatną praktykę raczej liczyć nie mogą. P.s. Dzięki Bogu, że już nie pracuję w tym szpitalu, bo tyle nerwów co zostawiłam w tych murach to ciężko opisać.kOCHANE PIELęGNIARKI! ZAPRASZA DO OPUSZCZANIA TYCH MURóW... POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.chello.pl 08.09.07, 13:43 1) Na zachodzie jest więcej lekarzy w przeliczeniu na ilość obywateli. 2) Różnica między lekarzem, a pielęgniarką jest taka, że lekarz leczy, a pielęgniarka pielęgnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIELęGNIARKA Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.merinet.pl 13.09.07, 08:29 Mój Drogi! 1) dałam przykład tego, jak wyglądałaby praca gdyby pielęgniarki wprowadziły strajk taki jak lekarze 2) znam miejsce pielęgniarki w procesie leczenia i pielęgnowania 3) jakby każdy robił to,co do niego należy to nie było by takiego bałaganu 4) z całym szacunkiem dla Twojej osoby, ale jeśli nie pracujesz w branży - to nie mamy o czym rozmawiać Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:40 Ad 1) Nic takiego strasznego by się nie stało (z całym szacunkiem). Pacjenci nadal by mieli zapewnioną opiekę medyczną i leczenie. Częściowo pielęgniarki by zastąpili lekarze, a częściowo salowe. Trochę wydłużyłyby się kolejki. Ad 3) W tym systemie zawsze będzie bałaga. Ad 4) A kto Ci powiedział, że nie prację w 'branży'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:41 Również pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 12:48 I jeszcze jedno - nie zrozum mnie źle. Nie chcę umniejszać roli pielęgniarek. Oszywiście 'komofort' leczenia by się pogorszył. Ale najważniejsze dla pacjentów jest to, że miałby ich kto leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tete14 Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest 13.09.07, 10:40 powiem tyle: niech się do roboty wezmą! Byłem ostatnio u jednego radomskiego łapiducha to mi coś przepisał i mówi, pomoże albo nie pomoże. Jak nie pomoże to sam już nie wie. Albo inna lekarka: idę do niej i mówię że cos tam mnie boli, to jest uciążliwe i nasila się z dnia na dzień to ta mnie się pyta co mi jest i co to za choroba... Ręce opadają. Podobno krąży po Polsce opinia, że jak ktoś nie będzie się na akademii medycznej uczył to pójdzie leczyć do Radomia. Zwolnić ich wszystkich przyjąć nowych, spoza układu. I wywalić związki zawodowe, bo te nigdy nic dobrego nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Na Józefowie lekarze zawiesili protest IP: *.32.radom.pilicka.pl 13.09.07, 11:09 Ale po co zwalniać skoro pracują tylko do końca września, przyjąć nowych (a mam łatwe pytanie, kogo, skąd i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Na Józefowie lekarze protestujac kupuja nowe autka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 14:51 Minister zdrowia Zbigniew Religa jest od półtorej godziny w magistracie. Spotkał się tam z prezydentem Kosztowniakiuem i wiceprezydent Kwiecień Właśnie zakończyło się spotkanie z dyrektorami radomskich szpitali. Teraz minister czeka na przedstawicieli protestujących lekarzy. Ci mówią, że chcą przyjść na rozmowy. Zastrzegają jednak, że nie będzie to łatwe, bo - jak oświadczyli - przed urzędem nie ma miejsc parkingowych. Medycy żądąją, aby opróżnić zatoki z aut, aby mogli zaparkować swoje samochody przed budynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś