jasiek_maly 13.09.07, 23:30 Co sie tam dzieje? Podobno zwalniaja ludzi o najmniejsze glupoty a w zamian zatrudniaja kobitki? Czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.192.udn.pl 18.09.07, 19:31 A dziwi Cie to ? Kobiety to tania sila robocza, niestety tak podchodza prezesi w wielu firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Ktoś Tobie głupot naopowiadał IP: 80.55.96.* 18.09.07, 22:10 Zatrudnianych jest coraz więcej kobiet, to fakt - ale to raczej nie ma związku ze stawkami za jakie pracują. Według mnie odpowiedź na to jest taka, że coraz więcej kobiet aplikuje o pracę w Radwag. Nie znane są mi też przypadki zwalniania "za byle co". Z reguły z pracą żegnają się osoby, które niezbyt przykładają się do swoich obowiązków - ale tak jest wszędzie. Ja mogę tylko tego pracodawcę polecić - i nie pitolic mi głupot, że się podlizuję, bo ani się nie podpiszę ani nie dałem wskazówek, które pozwoliłyby mnie zidentyfikować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAINTERESOWANA;):) Re: Ktoś Tobie głupot naopowiadał IP: 82.139.36.* 19.09.07, 07:28 A moje pytanie jest takie- -Jak można się do Państwa firmy dostać??? Jestem zainteresowana- jednak mimo wysyłania swoich danych personalnych drogą e-mailową nikt się ze mną nie kontaktuje(nie bębę skromna- kwalifikacje mam;):)nie ogłaszacie Państwo przyjęć na żadne stanowiska to jakim cudem są przyjęcia??? Jeśli mogłabym poprosić o odpowiedź i podpowiedź jednocześnie;) będę WDZIĘCZNA;):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdds Re: Ktoś Tobie głupot naopowiadał IP: *.tkdami.net 19.09.07, 08:05 po znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowana Re: Ktoś Tobie głupot naopowiadał IP: 82.139.36.* 19.09.07, 11:44 A bez znajomości z dobrymi kwalifikacjami oraz chęcią do pracy juz nie przyjmują??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ktoś Tobie głupot naopowiadał IP: *.dsl.pipex.com 19.09.07, 18:43 kazdy wie ze nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Re: Ktoś Tobie głupot naopowiadał IP: 82.139.36.* 20.09.07, 09:51 NO WLASNIE!!!- teraz nie liczy sie wiedza tylko cwaniactwo i znajomosci- a mialo sie bezrobocie zmniejszyc i co????!!!! a wy ludzie jeszcze wierzycie w ten TRAGICZNY PIS i glosujecie na nich- WSTYD- OSZUKUJJA I SAMYMI Swoimi SIE OBSTAWIAJA!!!!(SPLUNAC NAWET NA NICH MI SIE NIE CHCE- szkoda sliny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jame Re: Ktoś Tobie głupot naopowiadał IP: 80.249.5.* 19.03.08, 09:05 ale co ma piernik do wiatraka, co ma PIS czy jakakolwiek inna partia wspolnego z Radwagiem, kimkolwiek jestes zanim cos tu napiszesz zastanow sie najpierw i pomysl czy nie palniesz jakiejs glupty pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly_John Re: Ktoś Tobie głupot naopowiadał IP: *.nat.student.pw.edu.pl 24.04.08, 19:50 Noo, widze ze watek Radwagu upadl, upatruje to w dwoch powodach: a) gruby Arkadius i Maszy Boss, urzadzili lincz i dla przykładu sponiewierali kila osob, b) cos sie zmienilo w tej firmie - ale to malo prawdopodobne, Za to zonka Arkadiusa ciagle wspaniała i niespełniona :), dobrze ze moze czasem sie wyrwac z domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik II Re: To nie glupoty tylko fakty IP: *.192.udn.pl 21.09.07, 14:57 Zatrudniane sa kobiety z "najblizszego" grona, poniewaz nikt wyksztalcony w zblizonej branzy nie chce pracowac za 7 zlotych. Kobiety maja mniejsze szanse na zdobycie pracy i stad te zatrudnienia. A co do przypadkow zwalniania za byle co, to aby sie dokladniej dowiedziec popytaj ludzi na zakladzie. Kto Ci kazal to napisac? Ile Ci dali za taki PR ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywnie Re: To nie glupoty tylko fakty IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 21.09.07, 19:48 no cóż. Zawsze jest do wyboru praca na kasie w M1 za 4 PLN bądź jako "ochrona" za 3.50 PLN na godzinę. Problemem Polaków, szczególnie młodego pokolenia, jest to, że podejmując jakąkolwiek pracę chcą od razu zarabiać po kilka tysi na rączkę. To nie Ameryka a tzw "ścieżka zawodowa" zazwyczaj polega na tym, że zaczyna się od samego dołu drabiny ... Drabiny płac również .. Ponadto - kobiety są bardziej oddane pracy którą wykonują i są DOKŁADNIEJSZE w tym co robią, to równie ważny argument za tym, aby zatrudniać kobiety w tej PRECYZYJNEJ, branży ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: To nie glupoty tylko fakty IP: *.radom.pilicka.pl 22.09.07, 10:41 <Ponadto - kobiety są bardziej oddane pracy którą wykonują i są DOKŁADNIEJSZE w tym co robią, to równie ważny argument za tym, aby zatrudniać kobiety w tej PRECYZYJNEJ, branży ;)< Obiektywnie, to chińskie kobiety są jeszcze dokładniejsze panie Obiektywny nawet w tej precyzyjnej branży. Smród poszedł w świat i obiektywnie nie da się go zamieść pod dywan bo takie sa prawa natury. Chyba przesadziłem z tym "obiektywnie", mówiąc obiektywnie panie Obiektywny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany II Re: To nie glupoty tylko fakty IP: *.192.udn.pl 22.09.07, 21:35 Problem mlodego pokolenia to wykorzystywanie przez pracodawce do przyslowiowego cna, tak jest w tej firmie. Straszenie zwolnieniami, brak mozliwosci skorzystania z przyslugiwanego urlopu itd. Zamiast drabiny plac oferuje sie drewniana klode pod nogi w postaci tuszowania godzin nadliczbowych i nie placenia za nie w odpowiedni sposob. Ten zaklad nie ma nic wspolnego z precyzja, kiedys mial, teraz sklada sie podzespoly importowane z Chin. Ciesze sie ze w koncu odezwal sie ktos z bylych pracownikow i naswuetla realia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad pic Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:09 to praca dla zwykłych roboli co zapie... od 6 rano albo od 14 do 22 dlatego nie podniecajcie się tak nią bo to nic specjalnego chyba ze ktoś lubi być wołem to krzyż na droge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON sie wyrobił na Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 10:00 To chyba jest ten sam prezes firmy co działała w oficynce na ul, Marianskiego.?ALE TERAZ SIE ROZRÓSŁ , UTYŁ nawet przemawia na spotkaniach byznesowych . CHYBA FIRMA DZIAŁA GDZIEŚ KOLO TORÓW NA MŁODZIANOWIE NIEDALEKO WJAZDOWEJ. PREZES JEST NA POZIOMIE I MA DOBRE WYKSZTAŁCENIE ZAWODOWO- TEORETYCZNE,BO JEST DOKTOREM -INZYNIEREM NAUK TECHNICZNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.192.udn.pl 21.09.07, 14:51 Coz z tego ze prezes jest wyksztalcony? Firma kreci syn, ktory nigdy nie pracowal i nie ma szacunku dla ludzi. Co jakis czas organizuje wraz z najblizszym podwladnym "polowania" na ludzi i w ten sposob wylatuja za glupote. Kamery sa w kazdym pomieszczeniu, wiec maja do tego narzedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorientowany RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: 82.139.39.* 22.09.07, 08:54 Rzeczywiście polowania w celu zwolnienia są faktem! NIe można postac za długo na rozmowie (czasem w sprawie wykonywanych obowiązków) bo grozi to zwolnieniem. Mit Radwagu to pic! Kiedyś była to naprawdę dobra firma i przełożeni szanowali i dbali o Pracowników. Teraz na zasadzie terroru śrubowane są tylko podwyżki - niestety norm czasowych pracy! Cieszę się,że już tam nie pracuję! Pozdrawiam Kierownictwo i Dyrekcję! Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikradwag Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... 03.10.07, 06:27 W tym co piszecie jest trochę prawdy ...ale bez przesady! Co do zatrudniania znajomych to nie ma się co dziwić. Tak jest wszędzie i to normalna praktyka. Niech mi ktoś odpowie: Czy będąc znajomym np. szefa to już ma się nie mieć szans na pracę w firmie w której on pracuje? No i kolejna rzecz. To nie są znajomi szefa tylko znajomi znajomych Arkadiusza W. zatrudniani wiadomo w/g jakich kryteriów. Szef nawet o tym w większości nie wie bo prawda jest "troszkę" maskowana przed nim. Zresztą są to pracownicy produkcji nie od których nie wymaga się wielkiego doświadczenia ani wykształcenia, tzw. monterzy. Myślę, że nie ma o co kopii kruszyć bo to raczej Ci znajomi będą się tego wstydzić. Kolejna rzecz. W Radwagu nie ma nadgodzin to o co ktoś płacze? Są zmiany po 8 godzin i jak ktoś zostanie w ciągu miesiąca godzinę dłużej to niech się raczej zastanowi i policzy ile papierosów wypalił po kiblach i ile czasu na to poświęcił! Pilnować czasu pracy i nie narzekać a jak nie to przyjmują do akwizycji. Można też wyjechać i zapier... jak wół za miedzą. Nikt nikogo nie trzyma na siłę. Znajomych do pracy na pewno wystarczy jeszcze na długo :) Mo na razie kończę bo muszę dotrzeć na czas do pracy aby Arkadius mnie nie namierzył i przypadkiem nie upomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.tkdami.net 03.10.07, 22:07 W Radwagu sa nadgodziny i nie pojedyncze godzinki, 10 a nawet 12 godzin ludzie zapierniczaja, soboty rowniez, ale nie placa za te godziny 50% tylko morda w kubel i do roboty. A Ty pewnie piszas poprzedni post siedzisz juz w robocie popijajac goraca kawke, wiec zabierz sie do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikradwag Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... 05.10.07, 05:31 Przecież nikt nikomu nie każe pracować więcej niż 8 godzin. Jeśli nawet jakaś niedorajda nie zna się na zegarku i siedzi dłużej to niech się nie spodziewa nagród! Takie osoby same łamią prawo pracy i dyrektor pewnie też już nie ma siły z nimi walczyć bo osiwiał... :) Myślę, że pracownicy sami są sobie winni. To oni doprowadzają do pewnych sytuacji a potem wieeelkie pretensje. Ale już nie do siebie! Ja pracuję po osiem godzin dziennie i cieszę się przynajmniej z tego że nie robię w akordzie tylko normalnym tempem. Pozdrawiam i nie narzekać jak w służbie zdrowia bo to nie budżetówka! ...zresztą oni i tak więcej zarabiają. Na pielęgniarki startujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: 82.139.36.* 08.10.07, 07:59 drogi pracowniku-skoro jestes taki dobrze poinformowany to jak można sie dostac do waszej firmy????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PracownikX To proste IP: 80.55.96.* 08.10.07, 16:45 wyślij CV na adres e-mail : praca@radwag.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikradwag Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... 13.10.07, 17:38 Po pierwsze po co chcesz się tutaj dostać? Wszyscy tylko narzekają że jakieś wyzyski i tym podobne. Po drugie wyślij swoją aplikację i miej nadzieję że twoje kwalifikacje będą wystarczające do podjęcia tutaj pracy. Jeśli nie masz odpowiednio wysokiego wykształcenia i konkretnej praktyki to twoje szanse są raczej mizerne. Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.dsl.pipex.com 03.10.07, 23:54 hehe masz racje uciekac za miedze...siedze 3 miesiac mam ponad 3 tys futow pracuje po 40 h tyg kazda nadgodzina platna 150%...i jeszcze dziekuja ze zostane:)......i dziwic sie ze mowia ze brakuje pracowników jak nikt nikogo nieszanuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski A tak z ciekawości IP: 80.55.96.* 04.10.07, 20:31 ile zapłaciłeś za kurs na "mop driver" albo "inspector of the cleanness of dishes" ? 3000 funtów to Ty na rysunku widziałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A tak z ciekawości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 18:53 nie wiem kto tak opstaje za tym ze w Radwagu jest tak super napewno nie jest to zwykly pracownik a smiem przypuszczac ze jest to osoba z kregu rzadzacych tam z autopsji wiem jak tam jest naprawde za godziny nadliczbowe placone jest jak za normalne zatuszowane jest to ze pracownicy wyrabiaja w miesiacu po dwiescie pare godzin pracownik jest okreslany przez wlasciciela mianem osiolka prosze nie mydlic oczu ludziom ze jest inaczej zwalniani sa pracownicy w sposob malo cywilizowany ja wiem ze nikt nikogo nie trzyma sila i dlatego tam nie pracuje z czego sie bardzo ciesze nigdzie nie spotkalo mnie tyle upokorzenia co tam jestem pracownikiem bardzo dobrym i wyksztalconym dlatego pracuje w renomowanej firmie za granica mam bardzo dobre warunki pracu a co najwazniejsze szacunek prezesa zycze wszystkim aby dali sobie spokoj z takim traktowaniem bo to nie te czasy ze musimy pracowac jak niewolnicy jeszcze chwila i prezesi Radwagu sami beda sobie skladali te c oraz slabszej jakosci wagi i moze wtedy zrozumia ze kazdy czlowiek ma prawo do godnego szanowania mam pytanie do wlascicieli czy jest im milo jak ktos ich nie szanuje i lekcewazy?Sa jednak tacy co przez cale zycie maja braki w czlowieczenstwie i szacunku dla innych czlowiek ktory nie szanuje innych nie szanuje samego siebie do pewnych rzeczy trzeba dorosnac i fakultety ani doktoraty tu nie pomogapozdrawiam z dalekiej Norwegii mam, nadzieje ze pracowniku skonczysz lepiej niz inni moze cos dotrze do pracodawcy i choc pozno to wreszcie dotrzeze ze pracownik to tez czlowiek ktory ciezko pracuje na standarty zycia pracodawcy i jego rodziny to dzieki tym osiolkom ma to co ma pozdrawiam rowniez wszystkich osiolkow i trzymajcie sie dzielnie Luxemburg otworzy swoj rynek pracy ruszajcie i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Pozdrawiasz z Norwegii IP: 80.55.96.* 08.10.07, 19:13 i piszesz z domeny tpnet.pl ? Coś nie halo :D Odpowiedz Link Zgłoś
osakasan Re: Pozdrawiasz z Norwegii 10.10.07, 21:34 dajcie sobie juz spokoj panowie i panie w tym temacie, bo ludzie juz sie z was nasmiewaja, ze takie glupoty wypisujecie...pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Pozdrawiasz z Norwegii IP: 82.139.39.* 10.10.07, 23:41 A niech sie naśmiewają! Każdy na forum ma możliwośc ukucia w szefostwo - właściwie to jedyna możliwośc bez ponoszenia konsekwecji! - jeżeli ktoś nie ma ochoty pracowac w tej firmie, to droga wolna! Rozpościera się przed nim piękny czerwony dywan w kierunku ul.x.Łukasika lub też za miedzę! Pracownicy!Róbcie, co do Was należy a byc może bedzie szansa na podwyżki. hehhehhhhehheeehehehheheeheheeheh!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na to nie ma szans!!!---to ramach nadzieii!!! Teraz rzeczywistośc: Róbcie co chcecie, ale nie zaprzestawajcie walczyc! To zawsze działa! Znajdżcie 20 konkretnych osób w tej 300-stu osobowej firmie i bądżcie konsekwentni!!Dążcie do swojego a może się to udac! ALBO WSZYSCY SIĘ ZWONIJCIE - poszukując lepszej(lepiej płatnej i rozwojowej) pracy!!! - albo poddajcie się, jak to leszczyki mają w temacie! Umierajcie w imię Radwagu - to Wasze życie! Ciśnie się na usta - "RADWAG ponad wszystko"(pracuj albo umieraj na zapalenie płuc,siwizne stresową hehhe albo raka)!!! Ciekawe co powiedzą porysowane samochody(wreszcie kamery by się przydały do czegoś rozsądnego!)(i na pytanie,które się ciśnie na usta-skąd wiem o samochodzikach -to się już rozniosło-wszyscy Wam współczują(ja też - to chamstwo) - internet działa)??? p.s. wiem, że używam za dużo pytajników i wykrzykników oraz znaków przystankowych, ale próbuję oddac pewne(swoje)emocje - mam nadzieję, że zostanę znobilitowany i rozgrzeszony! Jeżeli ktoś ma obiekcje to prof.Miodek pewnie Go wysłucha! Pozdrawiam Was, jak też Dyrekcję i Kieroenictwo:) Zorientowany;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:43 zainteresowany wiemy że mieszkasz na Chałubińskiego przy GUSie załatwimy że z obecnej pracy też polecisz pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.tkdami.net 11.10.07, 20:27 Jesli bolek namierzy zorientowanego to bedzie duza sprawa, poleca glowy i to nie tylko w miejscu jego pracy ale tez u jego operatora internetowego. Znowu ktos kogos straszy ? Nie badzcie smieszni. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikradwag Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... 13.10.07, 17:44 Po pierwsze zainteresowany plecie głupoty. Wynika to raczej z jego charakteru. Prawdopodobnie jest osobą słabą, tzw. pizde...ą i ma problemy z płcią przeciwną. Po drugie i tak możesz "cmoknąć go w pompkę" co by nie napisał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też zorientowany Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: 195.136.249.* 02.01.08, 12:18 Drogi Zorientowany, podzielam Twoją radość z opuszczenia szacownego Radwagu. Czytając posty do Twojej wypowiedzi uderza mnie to, co i ja zauważyłem-brak szacunku do wiedzy, inicjatywy i wykształcenia. Radwag to ostoja ludzi zakompleksionych, budujących swoją poczucie wartości na poniżaniu ludzi , ignorancji i podlizywaniu się młodemu Lewandowskiemu i jego ekipie. Bardzo bym chciał zobaczyć co niektórych "fachowców" w pracy w innej firmie, gdzie mogliby pokazać na co ich stać. Radwag to szkoła życia, jak się spotka takie gnidy jak cyc to już można być pewnym, że gorszego psiego pomiotu nie ma. Wszystkim tym co dalej pracują w tym KC-cie życze w Nowym Roku odrobiny pewności siebie, aby odwrócić się na plecach i po prostu stamtąd wyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byla MALPA-pracown Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: 82.139.48.* 28.10.07, 20:27 Witam PRAWDA jest taka pracowalem tam 5lat. Na poczatku bylo ok praca wporzadku platna ok 8zl na reke. Alee jakies 3latka temu zaczelo sie pi*prz*. Nie obwiniam za to kierownictwa choc mowienie na nas MALPY, DAłNY, itd przez wlasciciela bylo nie fer.Mamy godnosc. To prawda wszedzie sa kamery ale to nie o to chodzi bo norma jest norma i trzeba ja wyrobic. I nikt nawet pan panie Mariuszu nie powie mi o paleniu po kiblach KTO PALI Przydupasy pana macka... Prerwa byla 30min skrocona do 15 przez p.łeckiego(celowo pisze przez male ł to dla mnie nie czlowiek UWAGA!!! na niego) Jezeli chcecie tam pracowac zastanowcie sie 2 razy W RADOMIU 8zl na godzine TO PODSTAWA tam maks. I niech nie zwiedzie was na umowie prawo do premji uznaniowej w zeczywistosci to kasa za nadgodziny niekiedy nawet 110miesiecznie. I to paradoks kiedy jest robota mosisz zostawac kiedy jej nie ma MOSISZ wziac urlop wypoczynkowy kiedy juz go nie masz lipa BEZPLATNY. JEDNYM SLOWEM NIE POSZEDL BYM JUZ TAM NAWET ZA 15zl choc mam teraz 10 na łape.Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki tam Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: 80.55.96.* 28.10.07, 21:25 Zaczynają się pojawiać nazwiska, od tego miejsca już tylko mały kroczek od prawnych problemów związanych z pomówieniem. Nie zalecam konfabulowania na forum publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikradwag Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... 03.11.07, 06:35 Jak nadal będziesz taki "mądry", analfabeto jeden, to przypomnę przydupasom ktoś ty... a nie przepadali za tobą! I po co wspominasz o Ireneuszu jeśli on nawet twoim przełożonym nie był? Dlaczego oczerniasz właściciela nie mając żadnych podstaw? Gó.. wiesz i produkujesz jakieś ploty. Jak nadal mnie będziesz denerwował to sam wjadę twoim starym audi w twoją DUPĘ! Stary zasrany kawalerze, niedojdo życiowa, lebiodo!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: 82.139.60.* 16.11.07, 16:59 analfabeta jestes ty. i nie strasz mnie bo nikt sie ciebie nie boi. mam prawo i takie powody by pisac tak jak jest i to co mysle. I nikt a szczegulnie ty popierdułko nie nie bedzie mi mowic co moge a czego nie. Uwazaj zebym ja nie powiedział kim naprawde jestes, bo moze sie wydac pare faktow z twojej młodości i po co ci to. a teraz skocz w ramiona irka niech cie utula. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly_John Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 15:09 A kolega szef produkcji ma fajną żonę :) i nie tylko ja o tym wiem. Jego brat jest też przydupasem ale trochę mniej się sadzi. Kolega szef produkcji, zwany Arkadiusem, albo grubym, to koleś z klasy Macka L. ale z tego co wiem obaj zakonczyli edukacje na poziomie szkoly sredniej i z tąd jak mniemam ta ich nienawisc do ludzi z wyzszym wyksztalceniem. Szef produkcji (A) jest tepym narzędznem w rękach swojego kolegi, ale sam tez przejawia inicjatywe w gnebieniu ludzi, jak ktos mu podpadnie to za wyjscie do tolalety nie w czasie przerwy, potrafi wlepic nagane, z przyjemnascia informuja o tym swojego kolege. Dobrze maja w tej firmie tylko Ci co z Mackiem L. lub Szefem produkcji umieją sobie poukłądać życie, Słyszałem o zwyczaju że jak nowy pracowni przychodz na wydział to jak chce sie "zaaklimatyzować" to musi imprezke powitalną zorganizaowac i zaprosic min szefa producji, imprezka oczywiscie w lokalu koszt ok 800 PLN, Fajne prawda, jak komus mało to zapraszam na rozmowe o pracę i odrazu mozna sobie plakietke zamowic, DAŁN => w takiej pisownie bo szef (zaden, chyba poza Mackiem) nie rozmawia w zadnym innym jezyk jak Polski Zapraszam praca@radwag.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aza Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 17:18 Straj - czy jest prawdą, że ludzie na produkcji odważli się zastrajkować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nunu Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 00:48 Wnioskuje ze jesteś bardzo samotny i nie dajesz sobie z tym rady a także jesteś ofiarą pękniętego kondona myślę ze jesteś nieudacznikiem i nic ci w życiu nie wychodzi szukasz pomocy na forum bo nie dajesz rady w życiu .Piszesz ze niby jesteś wykształcony ale myślę ze jesteś tępy i prostak pisać każdy potrafi ale tylko tępaki Pisza takie cos na forum a ty do nich należysz cioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly_John Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 16:50 Jak widac pisac kazdy potrafi, ale zeby sie to nadawało do czytania i kupy trzymalo to juz chyba nie zabardzo, przebywanie z tepakami uwstecznia, a co gorsze robione to na własne życzenie upośledza nawet następne pokolenia. Życze pociech z dzieci, pozdrow zone i dzieci moje - rogaczu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie arkadius [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 17:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly_John Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 17:58 To jest groźba karalna - :) art 190 i 191 KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne kto Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 18:08 to sie jeszcze okaże:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly_John Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 18:26 napinacze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly_John Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 19:23 opsss, posta ci usuneli, jak mi przykro, widzisz wiec przyjacielu ze nawet w tak anonimowym srodowisku jak internet obowiazuja pewne zasady zachowania. Jesli ich nie przestrzegasz to kopalek w dupalek i won. W Radwagu twoim ukochanym może takie zachowania sa tolorowane ale niestety nie jest to dobre swiadecto o tym pracodawcy. A tak przy okazji watku to Rafal z tego co wiem ma internet z TK Dami czy jak tam sie to teraz nazywa, a ja jak widzisz używam (może bez wiedzy właściciela) łącza z TP SA, ale jak mogłeś to wiedzieć, na twoim kierunku tego nie było, prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikradwag Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... 01.12.07, 19:07 Przeczytałem ostatnie posty i ... złapałem się za głowę! Co wy za bzdury wypisujecie? Takie coś nie przystoi nawet obszczykioskom. Wobec powyższego nie dziwię się, że wielu z was nie pracuje w tej firmie. Poziom jaki reprezentujecie dyskwalifikuje was na każde stanowisko i to nie tylko w tej firmie ale i w każdej innej... Ponieważ nie dostrzegam tutaj kandydata do jakiejkolwiek dyskusji to najlepszym rozwiązaniem jest zamknięcie tego tematu. Nie chodzi tutaj o to aby jakieś niedouki kłóciły się między sobą. Problem powstaje inny! W rzeczywistości postronna osoba maże pomyśleć, że naprawdę w Radwagu pracują takie tumany! I na wszelki wypadek odpowiadam! NIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzdek Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 20:56 lipa panowie opluwacie sie po co? wiadomo jak jest ........ jedni bronia inni opluwaja. kicha i tyle. czytaja chyba tyko zainteresowani plotami.cieszy mnie tyko tyle ze pracujac tam dos c dlugo widzialem niejeden upadek wiec niech sie martwia podszeptywacze wodza....oni spadaja z wysoka.normalni tyraja i beda tyrac.pracowac trzeba.a zawsze mozna popatrzec jak biedni staraja sie by byc w oczach szefa ok. fajna zabawa.patrzcie i miejcie ubaw.pozdrawiam tych super pracownikow.starajcie sie chlopcy radwag ratuje wam marny zywot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly_John Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 12:57 Drogi Pracowniku Radwagu, dyskusja spezła zeczywiscie na dości niki poziom, ale nie ma sie co dziwic, uzywanie argumentu siły i grozb karalnych jest przez kilka osob w twoim miejscu pracy dosc powszechne, wspomę tu tylko o braciach Z i braciach W (z jedengo wydziału), zorientowani będą wiedzieli o kogo chodzi. Oczywiście poza kilkom tumanami i ludzmi płytkiego pokroju, w Radwagu pracuje też kilko osób na wysokim poziomie, zarówo kulturu jak i wykształcenia, do osób tych zalicza się min właściciel dr. W. Lewandowski, któremu braku wiedzy nie można w żaden sposób zarzucic. Miomo to jest to firma PRODUKCYJNA i na produkcji, zwłasza tej nieskomplikowanej, jest sporo osób kolokwialnie mówiąc prostych i zatrudniony wg klucza koleżenskoci z np. bracmi W. niestety bracia ci, zwłaszcza jeden, z racji pochodzenia, wykształcenia i śrowiska do zbyt błyskotliwych nie należą, tak więc i ich otocenie jest podobne. Niesty tak jest że jedna czarna owca psuje opinię całemu stadu, tak więc nie ma się co dziwić, że ludzie zwolnieni z pracy np. za wyjscie do ubikacji nie w czasie przerwy, bądz nie przebywanie na stanowisku pracy (nie mówie tu o obijaniu się, ale o wyjściu z wydziału i byciem niewidocznym w kamerze) lub też za to że nie mieli ochoty na spędzanie wolnego czsu w kompanii wyżej postawionych w hierachi współpraconików, lub też nie chieli pomóc w naprawie dachu jedemu z kierowników, ect, ect, powoduje że byli pracownicy nie mają dobrego zdania o pracy w w tej firmie. Sprawa ma się zupełnie inaczej w przypadku pracowmików "biura" ale tam też nie można sie obijać, bo to jest praca najemna, ale sposób komunikacji i poziom jest diametralnie inny niż na produkji może dlatego że brat W, niespecjalnie sięga tam swoją juryzdykcją ?? Reasumują, mimo tego że nie byłem prownikiem Radwagu, mam dość dużą wiedzę na temat tej firmy i cieszę się że na razie los nie pchnął mnie w tamtym kierunku. Tak czy inaczej polecam wszystkim szukającym pracy o zastanowienie się czy chcą tam pracować, bo przecież jest tyle innych możliwości a świat nie kończy sie na Radomiu. A życie podporządkowane tylko pracy w Radwagu, gdzie na urlop idzie się w tedy gdy ma na to kierownik, a nie można tego zaplanować - jak na produkcji - chyba zaczyna przypominć jakiś obóz pracy a w połączenu w nazywaniem pracowników dałnami, przygłupami i tępakami itp to już zupełnie nie to o co chodzi w pracy. Z pozdrowieniem Wodzu Mój Ty Kochany Maly_John Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly_John Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 14:51 (...) W rzeczywistości postronna osoba maże pomyśleć, że naprawdę w Radwagu pracują takie tumany! I na wszelki wypadek odpowiadam! NIE ! (...) A kilka postów niżej osoby podpisane [nieważne kto, nie arkadius, nunu ], z pewnoscia bedace pracownikami Radwagu, dają swiadectwo temu ze jest zupełnie inaczej. Maly_Jonh Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikradwag Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... 11.12.07, 05:36 Niestety! Każdy musi pamiętać, że rzeczywistość w której żyjemy, kształtujemy sami. Wielkość możliwych zmian zależy, mimo wszystko, od nas samych. Ale co tam! Trzeba iść do pracy i nakarmić dzieciaki. Mam pomysł. Po co się obrzucać gównem. Proponuję podzielić się dowcipami na temat pracowników. Będzie to miało wymiar zemsty wyrafinowanej albo jak kto woli wyrazów sympatii. To pierwsze z nich, które usłyszałem wczoraj ...a święta nadchodzą: Przychodzi Arkadius do mięsnego ...i pyta - jest kiełbasa? Sprzedawca spogląda z niedowierzaniem i odpowiada - panie! my w hurcie nie sprzedajemy! Kiedy Góral idzie z zakupami to ile toreb niesie? Trzy - bo ma tylko dwie ręce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly_John Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 08:34 Życze wszystkim pracownikom Radwagu - zdrowych i wesołych świąt. Nie poddawajcie się w waszej walce z wyzyskiem. Szukajcie nowych możliwości i badzcie szczesliwi. [bez odbioru - na kilka tygodni] Mały_John Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadar To jak w Jadarze Techmatik IP: 82.139.52.* 05.12.07, 21:15 Tam do sie dopiero cuda wyprawiaja. Jest koleś podobno dyrektor) który sobie chodzi i wybiera ludzi do zwolnienie. A pracownice biura dostaja propozycje zatrudnienie po zwolnieniu na stanowisko operator wózka widłowego lub pomocni ślusarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: To jak w Jadarze Techmatik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 23:43 Czy chodzi ci o Gniewosza G. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadar Re: To jak w Jadarze Techmatik IP: 82.139.52.* 14.12.07, 16:19 NIE. Chodzi mi o wszystkich pracowników których tak naprawde sie olewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: du Re: To jak w Jadarze Techmatik IP: *.radom.pilicka.pl 06.12.07, 07:23 Czy to byłe TAXI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Już nie małpa Małpy IP: *.rad.vectranet.pl 14.12.07, 16:02 Pracowałem w Radwagu 4 lata(4 stracone lata).Gdy dostałem się do pracy w Radwagu myślałem o tym jak o nobilitacji(radwag miał kiedyś bdb renomę),jednak szybko mi to wybito z głowy.Pierwszy miesiąc w pracy musi być dokoczane i poniżane(najgorzej miały osoby po 40 tzw emeryci,to nie zakład pracy chronionej zaperda... emeryty),rejsy do sklepu dla P.kierownika i jego kompanów ,przynieś,podaj pozamiataj itp.Następny etap to upojenie i nakarmienie starszych kolegów tak że z 1 wypłaty dużo nie zostanie(chcesz tu popracować musisz 1 wypłatę oddać).Jednak najgorszy był P. kierownik Tłuszcz.(limity czasowe na sikanie(3min) i kupkanie(7min))Trzecie spóźnienie nagana.Nieustanne imputowanie-jesteś beznadziejny,nieudaczny,tępy,jak Cię zwolnimy to nigdzie nie znajdziesz pracy.Ciągłe huki.Kiedy przychodzi Pan i Władca Maciek(1,20cm w kapeluszu) wtedy Tłuszcz i cała banda prawią mu same komplementy a on paraduje jak Paw.Nie daj Boże jak p.Maćkowi humor nie dopisuje wtedy MAŁPY,MAŁPY,MAŁPY...Kto się odezwie może pożegnać się z pracą.Co się dzieje w Radwagu to temat na powieść,ba na dramat.Najgorsze to brak szacunku(osoby pracowały 20lat,jedne nieodpowiednie słowo i koniec)Szkoda pisać...Zwolniłem się pracuje w Jadarze,więcej zarabiam i jestem szanowany oraz doceniany.Każdemu zastraszonemu pracownikowi proponuje więcej odwagi...na Radwagu świat się nie kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Małpy IP: *.rad.vectranet.pl 02.01.08, 18:19 nie pisz bo cie namierza,i zwolnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M Re: Małpy IP: *.rad.vectranet.pl 03.05.08, 14:42 Ludzie! Pzestańcie narzekać. Po prostu róbcie co uważacie za słuszne. Ja pracowałam w Jadarze i jak mi się nie spodobało ( a wiele można pisać), to się zwolniłam i idę gdzie indziej. Trzeba cenić każdą pracę, bo z każdej się wiele wynosi mimo tylu negatywnych opinii. Ceniłam sobie pracę w Jadarze i mimo żalu do Zarządu, wyniosłam wiele lekcji na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
araneo1 Re: Małpy 09.05.08, 09:17 Odnośnie tej pracy w Jadarze,wybieram się tam do pracy jako operator cnc i chciałem spytać czy warto bo są różne opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: Małpy IP: *.echostar.pl 04.07.08, 14:48 Przeczytałem to co napisales. W pełni sie zgadzam z tym gdyz niedawno zostałem potraktowany przez księciunia Jareczka jak i Jego bossa M... jak niepotrzebne ogniwo w całym bałaganie. Tu nie ma co sie rozwodzić = zachowanie Księciunia jak i z jego pana ma bardzo wiele do zyczenia a brak kultury i dobrego smaku jest w tej firmie na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Małpy IP: *.eranet.pl 05.07.08, 18:21 Co za łoś odświeża tak stary wątek ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo Re: Małpy IP: 82.139.46.* 05.07.08, 23:05 Po to aby taki łoś jak Ty miał pole do działania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczatkujący Re: Małpy IP: *.echostar.pl 08.07.08, 10:10 moze i jestem łosiem ale dla innych jest to juz historia a dla mnie ta sprawa jest wręcz bardzo świeża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ta Re: Małpy IP: *.centertel.pl 08.07.08, 21:13 Każde zwolnienie z pracy boli, ale Poznań to duże miasto, dasz sobie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: 82.197.32.* 01.08.08, 12:34 zajrzyjcie tutaj ... omijajzdaleka.pl/viewtopic.php?f=87&t=13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kernel Re: RADWAG - zwolnienia, przyjecia ... IP: 195.136.249.* 21.08.08, 08:31 Witajcie, tak biadolicie i biadolicie, a ja słyszałem, że jeden z pracowników chyba dz. eksportu wygrał proces z ZMP o nieprzepisowe zwolnienie z pracy - może czas wziąć sprawy we własne ręce i zacząć domagać się tego, co się pracownikom prawnie należy a nie biadolić na forum. Odpowiedz Link Zgłoś