maniek-1 15.10.07, 22:59 Panie Sławku prosze odpowiedzieć na pytanie w jakim celu utrudnia pan sprawy wspólnoty i z korzyścią dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 15.10.07, 23:10 Witaj <maniek-1> Coś Ci się chyba pomyliło. Dlatego przeczytaj wszyskie wątki z tego tematu, a zobaczysz KTO i dlaczego "utrudnia" i to prz.....ając pieniadze podatnika. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=63828142 Pozdrawiam - (nemne) PS. 1.Tradycyjnie daruj sobie tego "pana". Wystarczy jak napiszesz Sławek albo <nemne>. ok? Odpowiedz Link Zgłoś
townes Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 16.10.07, 18:12 Witaj <nemne>, mam takie dziwne, aczkolwiek na czasie pytania: Jeżeli to nie tajemnica, do którego ugrupowania ci najbliżej? Co myślisz o Samoobronie i o ludziach związanych z tą partią? Pozdrawiam P.S. Gratulacje z powodu umowy na czas nieokreślony. Odpowiedz Link Zgłoś
townes Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 24.10.07, 21:39 <nemne> pytania aktualne, teraz tym bardziej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yeti767 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 16.10.07, 19:21 No nemne nie ściemniaj tylko jasno odpowiedz na pytania manka-1. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 24.10.07, 21:58 townes napisała: > <nemne> pytania aktualne, teraz tym bardziej:))) Witaj <townes> Myślę, że "stęsknileś się za mną" ;)))) ale chętnie odpowiem, tylko może coś bardziej konkretnie. Napisz, że korzyścią dla Odrzywołu jest aby zrobić "darmochę" dla kilku facetów. Jeśli łaska to uzasadnij to. Możesz także podać inne argumenty. Pozdrawiam - (nemne) PS. Wpisałeś się "pomiedzy", dlatego przekopiowałem Twój wpis Odpowiedz Link Zgłoś
townes Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 24.10.07, 22:18 W środek, ale celowo bo bezpośrednio pod moimi pytaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 24.10.07, 22:35 Cześć Sławku przepraszam że zajmę głos w tej dyskusji ale uważam że tereny po byłym SKR i GS już w pewnym stopniu są pozytywnie zagospodarowane a w przyszłości mogą być te miejsca wizytówką Odrzywołu a twoje twierdzenie iż te grunty chcą ci ludzie zasiedzieć za darmo jest błędnym ponieważ mam informacje z UG że panowie wpłacili pieniążki na konto Wspólnoty. Zasiedzenie natomiast jest podobno jedyną możliwości przejęcia gruntu na własność. Więc może ty uzasadnisz twoje zachowanie względem nabywców nakładów po byłym SKR i GS. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 24.10.07, 23:06 Witaj <maniek-1> 1. Możesz to sprawdzić, że sprawy o sygn. akt: INs. 224/05 oraz I Ns.318/06 dotyczaczą "zasiedzeń" Wspólnoty z Odrzywołu. 2. Jak sygnatury wskazują, są to sprawy z lat 2005 i 2006r. Dlatego moja skromna osoba sprawiła, że jak ustaliłeś na podst "informacji z UG że panowie wpłacili pieniążki na konto Wspólnoty". Dlatego jest oczywiste, ze gdyby nizej podpisany się w to nie "wcinał", to komisarze wyrażali na to zgodę w Sądzie i to "bezpłatnie". Z tym, że akurat "wpłacać każdy sobie może". :))))) 3.W Wojewodzkim Sądzie Administracyjnym zapadł w dniu 6.06.2007r. wyrok sygn. akt: VIII SA/Wa 297/07 w sprawie Wspólnoty, od którego skargę kasacyjną wniósł ............ JNP. Dlatego sprawa Wspólnoty szybko bylaby uregulowana, gdyby nie Szanowny JNP. 4. Tym bardziej, że to nie jedyny przypadek, bo ostatnio w sprawie Wspolnoty też w WSA zapadło postnowienie VIII SA/Wa 414/07, z ktorego wynika, że JNP BEZPRAWNIE zmienił sobie statut Wspolnoty. 5.Dlatego te dwie sprawy kosztowały GMINĘ (reprezentowaną przez JNP) 600 zł. (nie licząc kosztów wynajęcia prawników) oraz ok. 500 żł od wniesienia skargi kasacyjnej. Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 24.10.07, 23:22 Sławku odpowiedz mi bo nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem z tego co napisałeś wynika że sprawy SKR i GS już nie będą dalej blokowane w sądzie. Czy może jednak się mylę, a Ty dalej będziesz walczył z zasiedzeniem tylko teraz już zupełnie nie wiem z jakiego powodu miałbyś to robić. Jeżeli zamierzasz dalej "blokowanie zasiedzenie" to mile widziane uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 24.10.07, 23:07 Sławku chyba nie lubisz dyskutować albo wiesz że mam racje. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 24.10.07, 23:23 Witaj <maniek-1> Tak masz rację. Wprawdzie to Twoje zdanie, ale niech Ci będzie. Oddanie "za darmo" akuracik tym facetom, jest z korzyścią dla Odrzywolu. Co tam 1,61 ha i 1,89 ha. Proponuje oddać im za "darmo" wszystko. Przecież tam zatrudniają wielu mieszkańców Naszej Gminy, a podatki ........... (no cóż, jako radny skierowalem w tej sprsawie interpelacę, bo akurat za 2004 i 2005r. JNP pozwalniał ich z podatków na kwote 15 tys. zł. Ponadto, dowiedziałem się, że za pozostałe lata....... też nie płacili. Dlatego jako radny chcialem sie tego dowiedzieć, czy i ile zalegają Gminie podatków, ale ......... JNP odmowił informacji na ten temat. Wobec powyższego ....... i tak się tego dowiem.;)))))) Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do <maniek-1> ILE za 1 ar???? 24.10.07, 23:45 Witaj <maniek-1> We wczesniejszym poście napisałeś, że: "(...)maminformacje z UG że panowie wpłacili pieniążki na konto Wspólnoty". Wobec powyższego, mam prośbę abyś napisał ILE (jaką kwotę) w/w "panowie wpłacili". Dla przypomnienia za 1,61 ha i za 1,89 ha "odrolnionej", ogrodzonej placówki przy drodze krajowej, w poblizu rzeki i lasu. Dla informacji, Gmina sprzedaje działki o pow. 0.08 ha (8 arów) w pobliżu cmentarza, przy nie utwardzonych drogach za cenę ok. 4 tys. zł. Daltego zobaczymy, czy aby w/w "panowie nabywcy" nie przepłacili;))))), bo wtedy wspolnota by za dużo skorzystała (hahahaha). Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do <maniek-1> ILE za 1 ar?? 24.10.07, 23:59 Sławku takiej informacji niestety nie posiadam, a Ty nie odpowiedziałeś na mój wcześniejszy post. Odpowiedz Link Zgłoś
lepperandrzej1 PANIE WÓJCIE DAJ SZANSĘ WSPÓLNOCIE !!! 25.10.07, 10:17 Z tego co pisze nemne to JNP blokuje wspólnotę. A może dałby szanse na działanie wspólnoty. Zobaczylibyśmy co by z tego wyszło? Jeśli jest tak jak pisze nemne to niech JNP ustąpi i da dowód dobrej woli, że też chce rozwiązać ten problem. Niech pozwoli działać zarządowi wybranemu w wyborach kilka lat temu. Zobaczymy co oni zrobią powiedzmy przez pół roku. Po tym czasie można ich rozliczyć i wtedy juz nikt nie powie że wójt coś blokuje. Odpowiedz Link Zgłoś
townes Re: PANIE WÓJCIE DAJ SZANSĘ WSPÓLNOCIE !!! 25.10.07, 12:20 Czy wobec tego potencjali inwestorzy będą musieli szukać Wspólnoty (jej zarządu) i z nią rozmawiać o inwestowaniu bądź nie w naszej Gminie. Czy to jest słuszna droga? Osobiście uważam, że nie. Jest takie powiedzenie: gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść. W obecnych czasach wszyscy chcą, żeby było jak naj mniej formalności, a taki inwestor musiałby szukać jakiegoś nieznanego dla niego podmiotu, jakim jest Wspólnota i dopiero, jeżeli tam załatwiłby sprawę to udałby się do Gminy załatwiać dalsze formalności. Kto na to pójdzie? A jeszcze nie trzeba zapominać o jedności w samej Wspólnocie. Odpowiedz Link Zgłoś
lepperandrzej1 Re: PANIE WÓJCIE DAJ SZANSĘ WSPÓLNOCIE !!! 25.10.07, 13:26 Ale dlaczego nawet nie dać szansy by spróbowali? A może sobie poradzą z tym lepiej niż myślisz. W gminie nie potrafią poradzić sobie z terminowym wywożeniem kontenerów a co dopiero mówić o wspólnocie. Trochę przeceniasz chyba JNP i jego ludzi. Masz racje "gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść" to niech zostanie jedna kucharka w postaci prawowitego zarządu. I niech spróbują coś działać. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: PANIE WÓJCIE DAJ SZANSĘ WSPÓLNOCIE !!! 25.10.07, 13:54 Poważny inwestor jak będzie chciał to i zarząd wspólnoty znajdzie. Właśnie decentralizacja polega na tym by takie sprawy nie przechodziły przez gminy i inne takie. Wiadomo korupcja i te sprawy. Niech sam właściciel czyli wspólnota dogaduje sie z inwestorem bez pośredników jakimi miała by być gmina. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: PANIE WÓJCIE DAJ SZANSĘ WSPÓLNOCIE !!! 25.10.07, 13:56 zgodzę się z lepperemandrzejem1 , że wójt powinien dać wspólnocie szansę na działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
koles201 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 26.10.07, 11:31 A ilu jest prawowitych udziałowców wspólnoty? Czy jest taki spis? jeśli tak ,to spośród nich powinien być wybrany zarząd. Inaczej ta wasza dyskusja nie ma sensu, ponieważ nikt nie będzie rozmawiał z ludźmi z ulicy , którzy nazwą się zarządem wspólnoty a nie bedą prawowitymi udziałowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Co na to <prywaciarz2>?! 27.10.07, 00:26 koles201 napisała: > A ilu jest prawowitych udziałowców wspólnoty? Czy jest taki spis? > jeśli tak ,to spośród nich powinien być wybrany zarząd. Inaczej ta > wasza dyskusja nie ma sensu, ponieważ nikt nie będzie rozmawiał z > ludźmi z ulicy , którzy nazwą się zarządem wspólnoty a nie bedą > prawowitymi udziałowcami. Witaj <koleś201> Już pisałem o tym na forum, że: (cytat z pisma procesowego) "(...)Jednocześnie uprzejmie informuję, że Wójt nie uznaje moich praw, z tego tylko powodu, że nie ma mnie na tej liście. Jako powód Wójt stwierdza, że nie jestem udziałowcem, ponieważ „nie figuruję w ewidencji udziałowców”. Wprawdzie w ewidencji figuruje moja nieżyjąca od 26 lat babka Stanisława,(z tego wynika, że wg Wójta to osoba nieżyjąca jest udziałowcem) której grunty oraz związany z tym udział stanowią moją własność jednak dla Wójta nie ma to żadnego znaczenia. Dlatego też i naruszając zapisy art. 21 ust. 1 Konstytucji RP oraz art. 18 ust. 2 w związku z art. 28 i 29 ustawy z dnia 29 czerwca 1963r. Wójt nie uznaje moich praw do Wspólnoty. A przecież adresatami decyzji administracyjnych nie mogą być osoby nieżyjące. Zdolność prawną i zdolność do czynności prawnych stron w postępowaniu administracyjnym ocenia się wg przepisów Kodeksu Cywilnego, o ile przepisy szczególne nie stanowią inaczej /art. 30 §1 Kpa/ Wg przepisów Kodeksu cywilnego zdolność prawna osoby fizycznej ustaje z jej śmiercią. Ponadto jak wynika z § 6 ust. 1 Zarządzenia Ministrów Rolnictwa oraz Leśnictwa i Przemysłu Drzewnego z dnia 29 kwietnia 1964r. w sprawie ustalenia wzoru statutu spółki dla zagospodarowania wspólnoty gruntowej, to : „członkami spółki są osoby uprawnione do udziału we wspólnocie”. (nie wpisane na listę, ale UPRAWNIONE) .... (...)" 1.Oczywiście, dodatkowo dalej to uzasadniłem, w tym także okazując decyzje (Wójta!!!), oraz akty notarialne, dlatego wbrew twierdzeniom "Orła Temidy" (hehehe), Wojewódzki Sąd Administracyjny w wyroku sygn. akt: VIII SA/WA 297/07 z dnia 6.06.2007r. uznał moje prawa (jako udzialowca), ale także napisał o NARUSZENIU moich praw przez Wójta. Dlatego stwierdziŁ, że "wójtowi komisarze" out. (zobacz wyrok). 2. Tak samo (wbrew twierdzeniom JNP i Twoim) uznał także prawa (i naruszenie tego prawa przez JNP)wobec wybranego demokratycznie Zarządu. Dlatego wyrokiem jw., ZOBOWIĄZAŁ Wójta Gminy do zwrotu poniesionych kosztów (300 zł), dla reprezentanta - jednego z członków tego zarządu. zobacz:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=63828142 Pozdrawiam - (nemne) PS. Wszystko możesz sprawdzić, ponieważ Wójt też otrzymał ten wyrok i..... złożył skargę kasacyjną do Naczelnego Sądu Administracyjnego. (chyba "lubi" Wspólnotę, albo lubi się sądzić za pieniądze Gminy)!!!! Co Ty na to <prywaciarz2>??? (pytanie retoryczne). Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Co na to <prywaciarz2>?! 28.10.07, 00:16 Sławku wprowadzasz w błąd "koles201" ponieważ nie tylko dla wójta to nie ma znaczenia jak również dla sądu a prawnymi udziałowcami wspólnoty są osoby które uregulowały sprawy spadkowe po nieżyjących osobach widać nie masz tych spraw uregulowanych z jakiegoś powodu ale nie wnikam z jakiego ponieważ gdybyś miał uregulowane sprawy spadkowe to sądy w sprawie o zasiedzenie rozpatrzyły by pozytywnie twoje wnioski zamiast je odrzucać. Czy zgadzasz się zemną. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Co na to <prywaciarz2>?! 28.10.07, 00:18 Sławku a ty po prostu zamiast dać działać innym szukasz miodu w du..e aż kiedyś go znajdziesz. Pa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne <maniek-1> jesteś KŁAMCA i ŁŻESZ 28.10.07, 01:22 <maniek-1> napisał: >Sławku wprowadzasz w błąd "koles201" ponieważ nie tylko dla wójta >to nie ma znaczenia jak również dla sądu a prawnymi udziałowcami >wspólnoty są osoby które uregulowały sprawy spadkowe po nieżyjących >osobach widać nie masz tych spraw uregulowanych z jakiegoś powodu >ale nie wnikam z jakiego ponieważ gdybyś miał uregulowane sprawy >spadkowe to sądy w sprawie o zasiedzenie rozpatrzyły by >pozytywnie twoje wnioski zamiast je odrzucać. Czy zgadzasz się >zemną. Witaj <maniek-1> 1. Prawa Sławomira Gajewskiego uznawane są nie tylko przez Wojewódzki Sąd Administracyjny, w sprawie "komisarzy", ale także przez Sąd Rejonowy w Przysusze – Wydział Karny, ponieważ biorę udział w tych postępowaniach (m.in kradzieży drewna), mimo, że nie mam możliwości reprezentacji, ponieważ wg : uchwały Sądu Najwyższego III CZP 73/68 z dnia 1968.08.23 (OSNC 1969/5/90) że: „(…) do reprezentowania wspólnoty na zewnątrz, a więc również występowania w sprawach dotyczących nieruchomości wchodzących w skład wspólnoty uprawniony jest tylko zarząd. Poszczególny uczestnik wspólnoty może działać w omawianym zakresie jedynie za pośrednictwem organów statutowych” Dlatego nie mogę brac udziału w spraie dotyczacej "zasiedzeń". Jeszcze raz podkreślam, że tylko dlatego, że Wspolnotę reprezentuje ZARZĄD. 2. Natomiast masz zapewne wyrok sygn. akt: VIII SA/Wa 297/07 w sprawie BEZPRAWNEGO powołania komisarzy oraz w sprawie BEZPRAWNEGO zmienania i nadania statutu Wspólnoty (przez JNP) sygn. akt: VIII SA/Wa 414/07 (przypominam, ze wg wyroku sznowny JNP ma mi zwrócić koszty sprawy 300 zł). Dlatego są tam uzanane prawa demokratycznego zarzadu oraz indywidualne Sławomira Gajewskiego. Jesli nie to JESTEŚ KŁAMCA!!! Dlatego postaram sie ten wyrok zeskanować i dam do niego link. 3. Jeśli wg Ciebie "JNP nie zależy", to niech ............... się od...... od Wspólnoty. ok? 4. W związku z powyższym, jeden z nas jest KŁAMCA. Dlatego to co napisałem jestem w stanie udowodnić takiemu KŁAMCY jak Ty. Jesli czujesz się urażony za nazwanie, że jesteś KLAMCA, chętnie Ci to udowodnię. Co TY na to????!!! Pozdrawiam - Sławomir Gajewski (adres zapewne znasz) PS. Jesli "komisarze" chcieli działąc, to należało wynając adwokatów, aby "panowie, ktorzy chcą darmochę" kupili sobie mloteczek i wybili to sobie "ze łba". Tymczasem, zamiast "działać", to dlka jednego trzeba było aż podnosić cenę za wodę , aby go zatrudnić. Mam tekst takiej uchwały, z takim własnie uzasadnieniem podwyżki opłat za wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: <maniek-1> jesteś KŁAMCA i ŁŻESZ 28.10.07, 20:16 Cześć Sławku to że unosisz się i nazywasz mnie "KŁAMCA" to tylko znaczy o braku argumentów z twojej strony sprawa którą wygrałeś w WSA(jeszcze nieprawomocny wyrok) oznacza tylko jedno że ktoś po przeciwnej twojej stronie nie przyłożył się do tej sprawy starannie, a odpowiedz na pytanie dlaczego tak chwalisz się tylko tym jednym wyrokiem (przez przypadek wygranym) pochwal się wyrokami swoimi karnymi jak i innymi sprawami (chyba wiesz o co mi chodzi) w końcu jesteś Radnym Gminy Odrzywół (osobą publiczną)i wojownikiem o praworządność w Odrzywole. W moim mniemaniu osoba reprezentująca interesy gminy jak i mieszkańców winna być "krystalicznie czysta" jak łza chyba się zgodzisz ze mną. A tak na przyszłość AGRESJA jest spowodowana brakiem ARGUMENTÓW. Pozdrawionka maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Argumenty - proszę bardzo (do <maniek-1>) 28.10.07, 20:40 Witaj <maniek-1> 1.To samo moge powiedzieć o Tobie. Argumenty proszę, bo póki co to wyrok "komisarzy" obowiązuje ok? 2.JNP nie chcial mi udostępnić zarządzenia wyrok IC 62/05 (Udostępnić) 3. Odwołał moją żonę ("Odwołanie było BEZPODSTAWNE) Wyrok IV P 560/04 4. Nie chciał okjazać dokimentow w sprawie pomnika - wyrok IV Ca 338/07 - (udostępnić) 5. Zarzdzenie w sprawie "komisarzy" - wyrok VIII SA/Wa 297/07 (Bezpodstawnie powołanie). 6. JNP zmienił sobie statut - postanowienie VIII SA/Wa 414/07 (na sprawie Sąd odczytał pismo wójta, ......... że sam uchyla, czyli "walkower") To tylko ostatnie, dodatkowo wszystko prowadzę sam, bez adwokatów za swoje. Nie mam znajomości 17 - letniego wójtowania i z tego powodu spotykania sie z różnymi VIP - ami. Jestem sobie, zwykły wiejski facet, który ośmielił sobie, mieć swoje zdanie. Pozdrawiam - (nemne) PS. Teraz TY. ARGUMENTY - a chętnie odniosę się do tego!!!;))) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Argumenty - proszę bardzo (do <maniek-1& 28.10.07, 22:01 Witam ponownie Sławomira sprawy twojej żony nie znam ale możesz ją przybliżyć bo nie pamiętam żebyś o niej pisał na forum natomiast chodziło mi o wyroki jakie TY zainkasowałeś(nie tylko twoje wygrane bo tak najwygodniej ale i w drugą stronę) i sprawy które są jeszcze są w toku(policja, prokuratura)może to tylko "plotki"(a w każdej plotce jest gram prawdy zgadzasz się z tym) ale jak możesz skomentować to bardzo proszę jak również możesz opowiedzieć kulisy twojej pracy w ARiMR (to też wiem z plotek) za obszerny komentarz bardzo dziękuje. Tylko proszę na temat ok. pozdrawiam MANIEK no.1 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Jeszcze raz! Argumenty - proszę bardzo 28.10.07, 22:15 Witaj <maniek-1> Skoro o wszystkim wiesz, to "nawijaj". Wszystko co wiesz. A chętnie skomentuję;))))) Z Twojej wypowiedzi wynika, że jestem niezły "gangster".;)))) Pozdrawiam - (nemne) PS. Zgadzam się, że "w każdej plotce jest gram prawdy". Dlatego nie piszę o "plotkach". Ale o FAKTACH, które mogę udowodnić!!!!! Dlkatego na tym forum jest ........ hohohohohohoho moich wpisów, a "anonimi" to ........... hohohohoho razy mnie atakowali. Br Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Argumenty - proszę bardzo ale od Ciebie 28.10.07, 22:34 Witam ponownie Sławka --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Jeszcze raz! Argumenty - proszę bardzo 28.10.07, 22:17 Witaj <maniek-1> Skoro o wszystkim wiesz, to "nawijaj". Wszystko co wiesz. A chętnie skomentuję;))))) Z Twojej wypowiedzi wynika, że jestem niezły "gangster".;)))) Pozdrawiam - (nemne) PS. Zgadzam się, że "w każdej plotce jest gram prawdy". Dlatego nie piszę o "plotkach", ale o FAKTACH, które mogę udowodnić!!!!! Dlatego na tym forum jest ........ hohohohohohoho moich wpisów, a "anonimi" to ........... hohohohoho razy mnie atakowali. Brakowało tylko zarzutu, że II wojnę to też ja wywołałem, a tymczasem uczynił to Franek Dolas ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Ja go bukłaczkiem, a On ............ 28.10.07, 11:46 Witam Ponoszę pełną odpowiedzialność za to co wyżej napisałem. Ponieważ przypomina mi się tak scena z filmu "Czarne chmury", w którym jest taki dialog: "ja go bukłaczkiem, a on - Wilcze doły". Tak samo jest z <mańkiem-1>. Ja mu powołuję się na wyroki sądowe, a on ......... "wilcze doły". Ja proponuję mu aby zamieścił na forum "ile (KWOTA) zaplacili panowie za grunty", a on - "Wilcze doły" Dlatego aby jeszcze raz udowodnić, "ja go bukłaczkiem", <maniek-1> przeczytaj sobie uzasadnienie postanowiena Sądu w tej sprawie (chodzi o zasiedzenie SKR), z którego wynika, że zażalenie nie jest zasadne, ponieważ wg Sądu "Interesy Sławomira Gajewskiego w tym postepowaniu reprezentowane będą przez Organy Spólki" (czyli Zarząd)- ;))))) www.bip.odrzywol.akcessnet.net/upload/20070110085859gr2llolhmzxt.pdf (strona 2 na samym dole) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Ja go bukłaczkiem, a On ............ 28.10.07, 22:50 <maniek-1> napisał: Witam ponownie Sławka --------------- Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Konkrety!!! 28.10.07, 23:13 Siemka Sławuś usłyszałem odpowiedź na punkt no.1 ale chyba ogłuchłem bo nie usłyszałem odpowiedzi na punkty: 2 3 4 nie mając nic na sumieniu nie musisz się wybielać ale możesz zaspokoić ciekawość moją i ludzi. W przeciwnym razie uznam to jednoznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Konkrety!!! 28.10.07, 23:22 TAAAAAKKKKKK. Nareszcie. Możesz to uznać, że to ja obiecałem "panom nabywcom" darmochę". To JJJJJJAAAAAAAA płaciłem za pomnik. Resztę sobie dopisz. TO JJJJJJJJAAAAAAAA. Ale za to być może, że złożę propozycję, aby ten słynny stadion za 500 tys. nazwać im. JNP. CO TY na to? (hahahaha) Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Konkrety!!! 28.10.07, 23:39 Cze Sławku Słyszałeś takie powiedzenie Janka Kobuszewskiego "wężykiem wężykiem'" tak też wymigujesz się od odpowiedzi jasnej i klarownej na zadane pytania a jeżeli chodzi Tobie o stadion to może być nazwany stadionem im. Smolarka w podzięce za dodrą piłkę reprezentowaną przez ojca i syna a gdybyś TY w przyszłości coś budował to się przekonasz, że suche obliczenia na kartce papieru w praktyce są liczone razy dwa. W dalszym ciągu czekam co masz do powiedzenia na punkty 2,3,4????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: nie p.....dol maniek 28.10.07, 23:21 Cześć <fantastic_mankowski> nie wiem czy ty jesteś ruski czy niemiecki generał ale niekulturalnie zawierasz nowe znajomości. Brzydko jest komuś wpierda..ć się w dyskusje jak nie masz za grosz kultury to wejdź na forum np: Celestynów tak został twój iloraz inteligencji wynoszący 6 klas łopata, młotek i kilof przedmioty twojego codziennego użytku. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: czy to prawda 28.10.07, 23:29 fantastic_mankowski napisał: > podobno maniek-1 to gwałciciel. maniek czy to prawda. udowodnij że > nie jestes gwalcicielem. Witaj <maniek-1> ..... hahahahha ja też mam pytanie. Czy to prawda. Okazuje się, że koresponduję z "takim" ....... az boję się tego napisać. Wprawdzie cos już wczesniej pisałes o d..... ale teraz wychodzi wszystko na jaw. Mam nadzieję, że to udowodnisz, że fantastik - makowski nie ma racji. Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: czy to prawda 28.10.07, 23:52 Cześć Sławku nie zniżaj się do poziomu <fantastic_mankowski> uważam że Ty reprezentujesz dużo wyższy poziom inteligencji niż w/w osobnik lecz po twoim wpisie jestem skłonny sądzić że powoli prubujesz jemu zimponoowac i starasz się zniżyć do jego profilu psychologicznego. A tak na marginesie "wężykiem wężykiem" i wiemy o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
townes Re: czy to prawda 28.10.07, 23:38 Fantasta z choinki się urwałeś? Poczekaj święta już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: czy to prawda 28.10.07, 23:46 widać to TY wiesz na czym polega gwałt bo zadajesz bzdurne pytania. Nie wiem jak TY ale ja nie mam z taką teorią nic wspólnego to ty masz chyba zaburzenia emocjonalno-erekcyjne na tym punkcie skoro poruszasz takie tematy na forum. Dobra rada czym prędzej zgłoś się do dobrego psychoterapeuty bo z takich zburzeń jak można zaobserwować u ciebie może powstać psychoza maniakalno-depresyjna o podłożu seksualnym. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 No i gdzie ten Sławuś i jego klekotanie 29.10.07, 10:52 Sławuś dopiero odczytałem te Wasze wpisy. Maniek1 zgniótł Cię w tej debacie jak karalucha. Napisz raz w życiu na temat. Ludzie Cię .... za to ściemnianie. Zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
koles201 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 29.10.07, 11:27 No Sławek czekam ja równiez z niecierpliwością na twoją odpowiedź na te zadane pyta.? Ale bez wykrętów, bo one kiepsko ci wychodzą i są bardzo czytelne. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 29.10.07, 16:20 Cześć Sławku jak sam widzisz coraz większa publiczność czeka na odpowiedź w razie co to przypomnę Tobie drogi Radny te trzy proste pytania: 1. wyroki jakie TY zainkasowałeś(nie tylko twoje wygrane bo tak najwygodniej ale i w drugą stronę) 2. sprawy które są jeszcze w toku (policja, prokuratura)może to tylko "plotki" 3. kulisy twojej pracy w ARiMR pozdrawiam maniek no.1 !!!!! I BARDZO PROSZĘ NIE ZAWIEDŹ PUBLICZNOŚCI !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 29.10.07, 16:28 Ponownie witam Mr. Radnego Sławomira a propos punktu nr 1 na temat wygranej twojej w sprawie żony napisałeś: 1. W Sądzie Pracy zapadł wyrok IV P 560/04, że odwolanie mojej żony ze stanowiska dyrektora PSP w Kolonii Ossie przez Wójta Gminy Odrzywół bylo BEZZASADNE i z tego powodu otrzymaliśmy odszkodowanie. Z uzasadnienia wynika, że "wiązalo się to z konfliktem pomiędzy mężem Powódki (moja żona), a Pozwanym". (Jeśli taka Twoja wola, możesz to nazwać zemstą) Na sprawie Wójt miał zawodowego prawnika, a żonę reprezentował niżej podpisany. Pisałem o tym na forum. A może zechciałbyś nam przybliżyć okoliczności i powód zwolnienia Twojej żony a nie tylko sam wyrok. Pozdrowionka maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 29.10.07, 20:45 Cześć Sławku jak sam widzisz coraz większa publiczność czeka na odpowiedź w razie co to przypomnę Tobie drogi Radny te trzy proste pytania: 1. wyroki jakie TY zainkasowałeś(nie tylko twoje wygrane bo tak najwygodniej ale i w drugą stronę) 2. sprawy które są jeszcze w toku (policja, prokuratura)może to tylko "plotki" 3. kulisy twojej pracy w ARiMR pozdrawiam maniek no.1 !!!!! I BARDZO PROSZĘ NIE ZAWIEDŹ PUBLICZNOŚCI !!!!! Witaj <aminiek no1> 1. Przecież napisałe że: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=70563876&a=71205234 dlatego dopisałem, że to nieprawda: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=70563876&a=71206420 co TY na TO? Czy to "raz i przez przypadek"? 2. Nic mi o nie nie wiadomo. Chociaż jak wynika z pisma Pana Wójta W>G. 0562/35/2007 w prokuraturze jest jakaś sprawa w sprawie "pminika", a racze jeprawodlowości w jego finansowaniu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=36283408 Oczywiście znam sprawę, ale z uwagi na toczace się tam postępowanie nie chcę tego komentować (nr sprawy Ds. 881/07) Ale w tej właśnie sprawy dotyczyć będzie jutrzejsza sesja rady gminy. Zwołana z MOJEJ inicjatywy. Korzystając z okazji wszystkich zainteresowanych zaprawszam. (może byc dość ciekawie).Ponadto Pan wójt, z niezrozumiałego mi powodu (przecież to nie ja płaciłem za pomnik) w swojej życzliwości raczyłby mnie oskarżyć.(nr. sprawy Ds. 905/07) Jak pamietam, to raczyłby mnie tez oskarżyć zaraz po wyborach w sprawie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=53089435 3. O mojej pracy w ARiMR nie mogę pisać, ponieważ w umowie o pracę mam taką klauzulę. Dodatkowo, z uwagi na fakt, ze mam doczynienia z chronionymi prawnie danymi - tak samo. 4. Okoliczności i powód zwolnienia są zamieszczone w wyroku, czyli "odwołanie było BEZZASADNE i wiązało się z konfliktem pomiedzy niżęj podpisanym (mężem), a wójtem". Z tego powodu dostaliśmy odszkodowanie. Dokładnie to juz opisywałem na forum. Pozdrawiam - Sławomir Gajewski PS. Jeśli "łaska" to na dzisiaj starczy, bo ...... "pewnien pan" ma jeszcze inne sprawy (jestem tam pokrzywdzony) w prokuraturze, dlatego muszę tam coś dopisać. Ponieważ nie ma tam jeszcze rozstrzygnięcia, dlatego nie będę o tym pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 29.10.07, 21:26 Cześć Sławku a Ty wciąż swoje czy Ty nie rozumiesz pytań czy tylko udajesz pokarze Tobie to na bardzo prostym przykładzie o co chodzi żebyś już nie musiał tyle gryzmolić (tylko tym razem uważnie czytaj) podaje przykład: 1.dostałem wyrok karny np. z art 212 od pana ...... za to ...... moja wina 2.mam sprawę np. w toku na p..cji czy w prok. za np. fałszowanie 3.na przykład dostałem prace w .... ale miałem z nią problem z powodu........ a później problem znikł z powodu...... . Wszystkie pytania są przykładowe nie odnoszące się do konkretnych sytuacji jak i osób. pozdrawiam i czekam na krótką zwięzłą i przede wszystkim na temat odpowiedź maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 29.10.07, 21:51 OK ;))) (hahaha) Na to czekałem, abyś to napisał. Dlatego z przyjemnością odpowiem. Ponieważ większość odpowiedzi z (powołaniem się na bogate orzecznictwo Sądu Najwyższego - w tym Prezesa SN Pana. prof. dr hab. Lecha Gardockiego). Ponieważ mam co innego do pisania, (jutro sesja!!! NADZWYCZAJNA) dlatego odpowiem na to, trochę pózniej. (mamsymalny termin do niedzieli). Pasuje? Pozdrawiam - (nemne) PS. Natomiast Ty, zgodnie z obietnicą dowiedz się: 1.ile "panowie zapłacili za 1,61 i 1,89". 2.Kto z nimi ustalał taką właśnie kwotę, 3.z jakich wyszło to obliczeń i dlaczego tak "drogo". 4.Może przepłacili???? (hahaha) 5. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
smaja12 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 29.10.07, 22:02 >>>>nagadaliśta sie tyle tylko co z tego wynika??? nic gadka w puste. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 30.10.07, 09:08 szmaja a Ty myślałeś, że co? Że Sławek napisze, że Ci robotę załatwi? Twój komentarz trochę z d..py. Sławek ciekaw jestem co ty wymyślisz do tej niedzieli, żeby znowu zamydlić oczka wszystkim i nie napisać o przegranych sprawach w sądzie(było ich trochę:)). Jakie są Twoje obowiązki w tej Agencji? Czym się tam zajmujesz? Osobiście jak dostałeś tą pracę mnie nie interesuje bo się domyślam w jaki sposób to przebiegało. Jak się nie mylę był ogłoszony nabór?! Odpowiedz Link Zgłoś
lepperandrzej1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 30.10.07, 09:29 A jak się załatwia pracę w naszej gminie, też przez nabór? I pewnie wszyscy są po konkursach? (he he he) Odpowiedz Link Zgłoś
smaja12 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 30.10.07, 09:55 Wszyscy tutaj pie... a nic z tego nie wynika i zadnej propozycji pracy nie oczekuje od nikogo bo ją po prostu mam i to nie w naszej miejscowości. Tylko pier... potraficie i nic więcej. Prywaciaz weź sie do roboty chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 30.10.07, 12:31 Cyt.: "Prywaciaz weź sie do roboty chłopie." hehehehehehe:) Dobry tekst! Widzę, że Wam wchodzą teksty Sławka w głowę jak woda w gąbkę. Miejcie swój rozumu ludzie. Nie dajcie się manipulować tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 02.11.07, 20:32 OK ;))) (hahaha) Na to czekałem, abyś to napisał. Dlatego z przyjemnością odpowiem. Ponieważ większość odpowiedzi z (powołaniem się na bogate orzecznictwo Sądu Najwyższego - w tym Prezesa SN Pana. prof. dr hab. Lecha Gardockiego). Ponieważ mam co innego do pisania, (jutro sesja!!! NADZWYCZAJNA) dlatego odpowiem na to, trochę pózniej. (mamsymalny termin do niedzieli). Pasuje? Pozdrawiam - (nemne) PS. Natomiast Ty, zgodnie z obietnicą dowiedz się: 1.ile "panowie zapłacili za 1,61 i 1,89". 2.Kto z nimi ustalał taką właśnie kwotę, 3.z jakich wyszło to obliczeń i dlaczego tak "drogo". 4.Może przepłacili???? (hahaha) 5. OK? Witaj Sławku Ja jak obiecałem ustalić to tak też zrobiłem Odnośnie panów o których mowa w punkcie „1” to tylko jeden z nich wpłacił 20 tys zł Ale chce ci nadmienić że panowie którzy według ciebie chcą to zawłaszczyć za darmochę są w stanie podpisać porozumienie(notarialne + weksel) w którym jasno i klarownie będzie napisane że pieniążki będą zapłacone po zakończeniu sprawy o zasiedzenie które ty im uniemożliwiasz. Chce nadmienić odnośnie punktu „2 i 3” iż cena za te grunty musi być ustalona przez wycenę sądowego rzeczoznawcy majątkowego, a nie z twoich wyliczeń .a odnośnie punktu „4” wtedy zobaczymy czy przepłacą czy nie. Ale wszystko zależy od ciebie i czy chcesz dla Odrzywołu i ludności pozytywnego załatwienia tej sprawy czy chcesz dalej bzdurnie walczyć w sądzie z zasiedzeniem które prędzej czy później nastąpi tylko z tą różnicą że później może być faktycznie za darmo. Niestety właścicieli naniesień po byłym „SKR i GS” interesuje załatwienie sprawy w krótkim okresie czasu. Za wcześniejsze informacje z góry przepraszam ale takie dostałem niedokładne informacje natomiast te informacje które dziś przedstawiłem są dokładne i osobiście potwierdzone.. Można je sprawdzić dokładnie u nabywców naniesień. Sławku teraz na tobie spoczywa podjęcie decyzji pozytywnej albo negatywnej dla Odrzywołu i jego mieszkańców. Nadmieniam iż to że tak mało mogę się dowiedzieć na temat tej sprawy jest to spowodowane tym iż jestem prostym szarym człowiekiem który przez przypadek zainteresował się twoimi działaniami Radny UG Sławomirze G. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne "wanna Wassermana" i Helsińska Fundacja Praw Obywa 03.11.07, 13:02 <maniek-1> napisał: Cześć Sławku >na bardzo prostym przykładzie o co chodzi żebyś już nie musiał tyle >gryzmolić(tylko tym razem uważnie czytaj) podaje przykład: >1.dostałem wyrok karny np. z art 212 od pana ...... za to ...... >moja wina >2.mam sprawę np. w toku na p..cji czy w prok. za np. fałszowanie >3.na przykład dostałem prace w .... ale miałem z nią problem z >powodu........ a później problem znikł z powodu...... . >Wszystkie pytania są przykładowe nie odnoszące się do konkretnych sytuacji jak i osób. Witam Część I> No to zgodnie z obietnicą moja odpowiedż: Rozpoczynamy od początku: Zostałem uznany winnego, za napisanie dwóch pism. SKARGI i WNIOSKU i to w AKTUALNIE toczacych sie postepowaniach. Przedmiotowe pisma skierowane były do ORGANU – WÓJTA GMINY Odrzywół. W/w pisma to: 1. WNIOSEK z dnia 22 stycznia 2004r. dotyczący udzielenia odpowiedzi od Wójta w związku ze sprzedażą Spółdzielni Kółek Rolniczych w Odrzywole (sprawa Ds. 40/04 Prokuratury Rejonowej w Przysusze), w związku z prowadzonym tam postępowaniem, który to wniosek TAM się ZNAJDUJE. W aktach Ds. 40/04 /dowód- odpowiedź Prokuratora Rejonowego w Przysusze/ 2. SKARGA z dnia 14 grudnia 2003r na uchwałę Nr IX/61/2003 z dnia 27.10.2003r. Rady Gminy oraz Wójta Gminy Odrzywół, w związku pozbawieniem mnie zagwarantowanego w Konstytucji, biernego prawa wyborczego. /dowód –skarga oraz pisma procesowe/. Przedmiotowa SKARGA znajduje się w aktach sprawy IV SA/Wa 532/06 Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie. (nowa sygnatura). Ponadto, że jest to SKARGA dotycząca uchylenia uchwały potwierdza też Wydział Prawny i Nadzoru w piśmie Lex-R-0558/4/04 z dnia 14.01.2004r./dowód- pismo/ Jak daty wskazuja bylo to kilka lat temu, gdy dopiero zaczynałem poznawać prawo. Nie mialem jeszc dostepu do wykladni, dlatego "stało się jak się stało". Tym bardziej, ze bylem sobie zwykly wiejski facet, ktory "podskoczył" JNP. Dodatkowo JNP na sprawę przeciwko niżej podpisanemu wynajął adwokata. Tymczasem wg prof. dr hab. Lecha Gardockiego - Przeesa Sądu Najwyższego: „Podniesienie przez Obywatela w skardze skierowanej do władz zarzutów przeciwko funkcjonariuszom państwowym nie stanowią przestępstwa zniesławienia, nawet jeżeli mogą one poniżyć osoby, których dotyczą lub narazić na utratę zaufania potrzebnego do wykonywania zawodu lub prowadzenia działalności. Pisanie i kierowanie do odpowiednich organów skarg i wniosków jest bowiem uprawnieniem jednostki subiektywnie broniącej swoich praw, niezależnie od tego, czy jej roszczenia są słuszne, a także niezależnie od tego, czy potrafi ona udowodnić swoje twierdzenia. /wyrok SN z 11 grudnia 1996r., III KKN 98/96 Pal. 1997 nr 9-1-, s. 189 z glosą W. Kulesza. Pal 1997, nr 9 poz.10. cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: "wanna Wassermana" i Helsińska Fundacja Praw 03.11.07, 13:05 II część do Ad.1 czy też wg Prof. Zolla „W orzecznictwie Sądu Najwyższego utrwalony jest pogląd, iż nie stanowią przestępstwa zniesławienia różnego rodzaju wypowiedzi dokonywane w ramach przysługujących jednostce uprawnień, m.in. oświadczenia składane w uzasadnieniu lub w obronie praw. Dotyczy to w szczególności z zagrożenia własnego prawa i konieczności wykazania niebezpieczeństwa dla własnych praw ze strony postępowania”. (A. Zoll w. G. Bogdan, K. Buchała . Kodeks Karny. Część szczególna. Komentarz. Zakamycze 1999, t.II s.660) Ponadto, mimo że podczas sprawy wykazywałem absurdalność zarzutów, to okazało się że do Sądu idzie się po wyrok, a nie po sprawiedliwość. Dlatego możecie być pewni, ze sprawa ta – podobnie jak słynna „wanna Wassermana” trafi do Strasburga. Tekst takiej skargi znajduje się na stronie internetowej Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. O zapadłym tam rozstrzygnięciu poinformuję. odpowiedż do Ad.2 niżej Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Czy lokalna władza "wcina" się do waszej pracy 03.11.07, 13:07 Ad.2 Ad. 2 Pisałem o tym w temacie "czy lokalna władza wcina się do waszej pracy". Z tego co mi wiadomo w tej sprawie bardzo aktywnie "pomagał" mi JNP. Nawet na sesji powiedział, że w tej sprawie napisał na mnie skargę do .........CBA (Centralne Biuro Antykorupcyjne). W pracy posługuję się osobistym loginem, dlatego jak każdy z pracowników po pewnym czasie zatrudnienia, musiałem zdawać wewnętrzne egzaminy (zdałem za pierwszym razem zdałem) To wszystko co mi wiadome, jeśli kogoś coś jeszcze interesuje (np. jakiego koloru mam w pracy komputer), lub co zrobić aby przemieścić (zakup-sprzedaż) bydło, wydać paszport, wydać decyzję na kolczykowanie, zgłosić było "urodzenie" do rejestru, to zapraszam do pokoju 1 lub 3 w ARiMR. W którymś z tych pokoi mnie znajdziecie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=68001150 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Dwóch nieboszyków, w związku z podejrz.fałszerstw 03.11.07, 13:14 Ad.3 "NIE mam w toku sprawy na Policji ani w prokuraturze za fałszowanie". Z tego co mi wiadome, Prokuratura Rejonowa prowadzi śledztwo Ds.881/07 w sprawie podejrzenia podrobienia podpisu jak również w sprawie poświadczenia nieprawdy w opisach faktur jakie DOKONANO w URZĘDZIE GMINY W Odrzywole i przez pracowników tegoż urzędu. Z wypowiedzi pana wójta wynika, że w tej sprawie jest już dwóch nieboszczyków, dlatego prokuratura nie może ich przesłuchać!!!!!!!! Mam nadzieję, że jasno się odniosłem do zawartych pytań. W razie dodatkowych - oczywiscie odpowiem. Pozdrawiam - Sławomir Gajewski - radny Odpowiedz Link Zgłoś
gmina_odrzywol Re: Dwóch nieboszyków, w związku z podejrz.fałsze 09.11.07, 08:56 W nawiązaniu do prób oczerniania pracowników Urzędu Gminy w Odrzywole w sprawie budowy w/w pomnika, uprzejmie informuję, że sprawa ta na pewno skończy się w Sądzie Karnym. Tak jak w sprawie nagonki z 2004 i 2005r. na Wójta i na Starostę o rzekome nieprawidłowości we Wspólnocie Gruntowej w Odrzywole. Sprawa skończy się przesłaniem aktu oskarżenia przeciwko sprawcy rozpowszechniania tych oszczerstw Panu Sławomirowi Gajewskiemu. W sprawie oskarżeń o rzekome nieprawidłowości we Wspólnocie zapadły 4 wyroki karne skazujące Sławomira Gajewskiego i J.B. na kary grzywny. Są też prawomocne już wyroki Sądu Cywilnego o przeprosinach w gazetach i zadośćuczynieniu. Przypominam, że przeciwko pracownikom Urzędu Gminy nie toczą się jakiekolwiek dochodzenia o poświadczenie nieprawdy, czy też przyczynienie się do zgonu pracownika i współwłaściciela firmy wykonującej pomnik. Urząd Gminy nie ponosi odpowiedzialności za stan formalny, czy prawidłową działalność firm prywatnych, także tych wykonujących pomniki i inne wyroby żelbetonowe. Wyrażamy tylko ubolewanie z powodu nasłania do firmy wykonującej pomnik wszelkich kontroli skarbowych i Prokuratury. Mieszanie szlachetnej sprawy upamiętnienia Papieża Polaka do nagonki i oczerniania osób i instytucji zaangażowanych tą sprawą uważamy za podłość. Sądzimy jednak, że nie jest to kres możliwości inicjatorów tej akcji. Wójt Gminy M.K. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 03.11.07, 19:28 Cześć Sławku wydaje mi się że nie odniosłeś się do mojego postuRe: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! Autor: maniek-1 02.11.07, 20:32 Który to post jest bardzo ciekawy z dwóch względów - po pierwsze czy dalej będziesz blokował zasiedzenie zamiast dogadać się z ów nabywcami? - po drugie czy jednak dogadasz się w tej sprawie i będzie to z korzyścią dla wspólnoty, gminy, mieszkańców jak i dla ciebie samego? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 03.11.07, 19:42 Sławku zapomniałem dodać iż twoja odpowiedź na mój wcześniejszy post będzie jasno i klarownie pokazywać na czym tak naprawdę Tobie zależy i jaki są Twoje prawdziwe intencje. Pozdrawiam jak i oczekuje na odpowiedź maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nos1230 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 03.11.07, 22:31 Jestem zainteresowany odpowiedzią nemne. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 04.11.07, 19:11 Cześć Sławku widziałem że byłeś dziś na forum ale chyba nie chcesz mi odpisać na moje wcześniejsze posty nie mam pojęcia dlaczego czy z braku argumentów czy też z innej przyczyny. pozdrawiam i czekam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!co pan na!!! 04.11.07, 19:59 Cześć Sławku dziś jeszcze chciałem poruszyć sprawę Stowarzyszenia „Wzajemna Pomoc” którego jesteś współzałożycielem pozwolisz że przytoczę pewne zadania które ma ono spełniać (a które to ty głosisz ) 1) „dbałość o przestrzeganie prawa przez osoby pełniące funkcje publiczne” 2) „interweniować we wszystkich przypadkach kiedy łamane są prawa mieszkańców” Tak na marginesie przypomnę Tobie że jesteś Radnym (czyli „funkcjonariuszem publicznym”) jak i zacytuję pewien przepis kodeksu karnego: Art. 231. § 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Mój wniosek z tego taki że jesteś FUNKCJONARIUSZEM PUBLICZNYM który działa na szkodę („blokowanie zasiedzenia”) interesu PUBLICZNEGO jak również PRYWATNEGO. Odnosząc się jednak do Stowarzyszenia uważam że jest tylko przykrywką do mydlenia oczu ludności mieszkającej w Odrzywole ponieważ głosi ona hasła które TY łamiesz, a twoja walka jest skierowana w inny cel to Ty wyjaw kto tak naprawdę jest Twoim odwiecznym wrogiem z którym tak zaciekle walczysz tylko dlaczego kosztem Odrzywołu i społeczeństwa. Pozdrawiam maniek-1 Czekam na nasze wspólne komentarze . Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Co to znaczy "interes publiczny" 04.11.07, 21:42 Witam 1. <maniek-1> niestety mylisz pojęcia. 2. Cieszę się, że cytujesz i masz dostęp do statutu Stowarzyszenia 3. Skoro twierdzisz, że "łamię art. 231 paragraf 1 KK", "działam na szkodę interesu publicznego", to jako Obywatel masz OBOWIAZEK za art. 304 kpk w związku z art. 2 KK powiadomić przeciwko mojej osobie Prokuraturę !!!!! A może nawet FBI ;)))) (hahaha) A tak przy okazji: Może mi ktoś wyjasni, jaki "interes publiczny" będzie miała Wspólnota, gdy zgodzi się na "zasiedzenie". Dla jasności zasiedzenie jest "za darmoche" i gdy zapadnie takie sądowe postanowienie (w tym przypadku - nie wyrok)to po co komuś tam przekazywać jakieś pieniadze. To, że "panowie nabywcy" (a juz na pewno jeden z nich) NIE zamierzali przekazywać jakiegokolwiek ekwiwalentu, za 1,89 i 1,69 ha jest oczywiste. Bo w przeciwnym razie nie zakładaliby sprawy "o zasiedzenie", ale staraliby się KUPIĆ. Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Co to znaczy "interes publiczny" 04.11.07, 22:06 Cześć Sławku znowu mydlisz oczka przytoczę ci mój wcześniejszy post z którego wynika wszystko wynika: "Witaj Sławku Ja jak obiecałem ustalić to tak też zrobiłem Odnośnie panów o których mowa w punkcie „1” to tylko jeden z nich wpłacił 20 tys zł Ale chce ci nadmienić że panowie którzy według ciebie chcą to zawłaszczyć za darmochę są w stanie podpisać porozumienie(notarialne + weksel) w którym jasno i klarownie będzie napisane że pieniążki będą zapłacone po zakończeniu sprawy o zasiedzenie które ty im uniemożliwiasz. Chce nadmienić odnośnie punktu „2 i 3” iż cena za te grunty musi być ustalona przez wycenę sądowego rzeczoznawcy majątkowego, a nie z twoich wyliczeń .a odnośnie punktu „4” wtedy zobaczymy czy przepłacą czy nie. Ale wszystko zależy od ciebie i czy chcesz dla Odrzywołu i ludności pozytywnego załatwienia tej sprawy czy chcesz dalej bzdurnie walczyć w sądzie z zasiedzeniem które prędzej czy później nastąpi tylko z tą różnicą że później może być faktycznie za darmo. Niestety właścicieli naniesień po byłym „SKR i GS” interesuje załatwienie sprawy w krótkim okresie czasu. Za wcześniejsze informacje z góry przepraszam ale takie dostałem niedokładne informacje natomiast te informacje które dziś przedstawiłem są dokładne i osobiście potwierdzone.. Można je sprawdzić dokładnie u nabywców naniesień. Sławku teraz na tobie spoczywa podjęcie decyzji pozytywnej albo negatywnej dla Odrzywołu i jego mieszkańców. Nadmieniam iż to że tak mało mogę się dowiedzieć na temat tej sprawy jest to spowodowane tym iż jestem prostym szarym człowiekiem który przez przypadek zainteresował się twoimi działaniami Radny UG Sławomirze G." Myślę że już jaśniej się nie da tego Tobie wytłumaczyć. Jak w tym co napisałem nie ma interesu prywatnego jak i publicznego to TY po prostu chcesz dalej mydlić ludziom oczy. Wytłumacz krótko i na temat o co chodzi z tą Wspólnotą ponieważ ja już nic z tego nie rozumiem. Tylko proszę krótko i bez zbędnych cytatów. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Co to znaczy "interes publiczny" 04.11.07, 22:19 Cze Sławek z Twoich odpowiedzi można wywnioskować teraz że nie chodzi już o pieniądze i nie chodzi też o nowe inwestycje jak również miejsca pracy to ja już sam nie wiem o co chodzi. Bo jak odrzucasz pieniążki dla Wspólnoty jak i rozwój miejscowości tak ważny dla Gminy i jej mieszkańców to tylko może chodzić o twój maniakalny despotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 04.11.07, 23:24 Witaj <maniek-1> jeśli można, to mam kilka pytań: 1. Od kiedy (w przyblizeniu data) "panowie nabywcy" chca cokolwiek zapłacić? 2. Czy gdyby nie niżej podpisany, to "panowie nabywcy" chcieliby jw? 3. Jaką kwotę (oczywiście w przyblizeniu) oferują za 1,61 i 1,89 ha. 4. Dlaczego co najmniej (jeden z nich) NIE PŁACI podatkow na rzecz GMINY ODRZYWÓŁ? A JNP odmawia udzielenia na to pytanie odpowiedzi? (oczywiście wyegzekwuję odpowiedź. Znasz mnie;)))) 5. Czyim interesem jest aby oddać to za "darmoche" (zasiedzenie), lub za "niewielką odpłatność"? A- "panów nabywców" B-Wspólnoty 6. Jako MIESZKANIEC tej Gminy (i jako radny), powinienem reprezentowac interesy "panów nabywców", (mając na uwadze pkt 5) czy też MIESZKAŃCÓW. Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 10:13 za 20 tys.zł albo nawet za 30 tys.zł to i ja chętnie bym zasiedział te 3 ha gruntu przy drodze krajowej z uzbrojeniem. Co ty na to “maniek-1”. I też obiecam, ze stworze miejsca pracy. Tylko kto mnie z tych obietnic rozliczy jak sprzedam po zasiedzeniu za kilkaset tysięcy i wyjadę na Majorkę .A kolejny nabywca już nie patrząc na nikogo zrobi sobie tam np. burdel. To nazywasz interesem społecznym? Niech ziemiami wspólnoty zarządza walne zebranie a nie grupa cwaniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 10:34 Sławek czy musisz popierać swoje wpisy postami napisanymi przez Ciebie pod innym loginem? Czy już wszyscy odczytali Cię takim jaki jesteś faktycznie i poparcie zniknęło nawet na tym forum?! Nawet ludzie nie mający zbyt dużo pojęcia o Wspólnocie widzą w walce na argumenty z mańkiem1 nie masz za dużo do powiedzenia. Przegrywasz nawet w takim temacie jak "wspólnota" gdzie wydawało się, że ten temat to Twój "konik". Odpowiedz Link Zgłoś
nos1230 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 10:55 Czytam te wasze wpisy i nie wiem o co tu chodzi a jak nie wiem o co chodzi zapewne chodzi o kasae. Wydaje mi sie że nemne jest zadrosny o to że ktos sie rozwija, dorabia robi interesy a on nie ma takiej możliwości finanasowej jak inni. Moja podpowiedź dajcje mu troche tej kasy niech sie udobrucha i bedzie dobrze. No ale to wtedy moze byc przekupstwo i was wsadzi CBA tez niedobrze więc sytacja jest patowa tylko cud może nam pomóc aby poszło wszystko do przodu w Odrzywole. A że cudów ni ma to nic z tego nie będzie. pożartować można ale tu chodzi o przyszłość naszego grajdołka. Odpowiedzi nemne są wymijające nie dajace konkretnej jasnej odpowiedzi,jedno pytanie mnie nurtuje dlaczego staje okoniem do incjatyw innych? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 11:55 prywaciarz2 naprawdę jesteś śmieszny. Nie zamierzam udowadniać ci, że Sławek to ja. Równie dobrze mógłbym powiedzieć, że ty to maniek- 1. I co jak mi udowodnisz, że to nie Ty? Dlatego jesteś śmieszny, a jak masz więcej domysłów to napisz pewnie wszyscy chcą się jeszcze pośmiać. nos1230 każdemu życzę by się rozwijał i robił udane interesy, ale niech to robi za swoje a nie za moje i innych mieszkańców Odrzywołu, spadkobierców udziałowców wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 13:05 Kupiłeś to, że mówisz "Twoje"? Nie Kupił to Twój ojciec? Nie A dziadek? Też nie. Nie pier... więc, że cos jest Twoje!!! Ktoś coś podarował, żeby służyło rozwojowi ale banda chciwców chce na tym się wzbogacić kosztem rozwoju ekonomicznego. Osobiście mnie to loto, pracę mam i mieć będę. Gorzej inni. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 13:30 Może ci się to podobać czy nie ale jest to moje w jakiejś części i to my spadkobiercy udziałowców będziemy decydować. Jeśli ci to "loto" to co się tak gorączkujesz? Jeśli rozwój ekonomiczny gminy ma tylko zależeć od Odrzywolskiej Wspólnoty Gruntowej i Leśnej to po co nam gmina? Sprzedać to sami potrafimy i nie potrzeba nam do tego pomagierów i pośredników. W końcu Odrzywół słynie z targów i handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 13:23 Witaj <tajnosagentos2> tajnosagentos2 napisał: „za 20 tys.zł albo nawet za 30 tys.zł to i ja chętnie bym zasiedział te 3 ha gruntu przy drodze krajowej z uzbrojeniem. Co ty na to “maniek-1”. I też obiecam, ze stworze miejsca pracy. Tylko kto mnie z tych obietnic rozliczy jak sprzedam po zasiedzeniu za kilkaset tysięcy i wyjadę na Majorkę .A kolejny nabywca już nie patrząc na nikogo zrobi sobie tam np. burdel. To nazywasz interesem społecznym? Niech ziemiami wspólnoty zarządza walne zebranie a nie grupa cwaniaczków.” Albo nie czytasz dokładnie albo masz problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu jak już pisałem, że jeden z nabywców wpłacił 20 tys zł ale obaj deklarowali(już przy podpisaniu aktu notarialnego) przekazanie pieniążków na Wspólnotę tylko pod jednym warunkiem że to nie Sławek będzie robił obliczenia jaką wartość mają tereny po byłym „SKR i GS” a zrobi to osoba rzetelna i mająca do tego uprawnienia. Jak zauważyłeś to nie tylko przyszłość ale i teraźniejszość bo już powstały nowe miejsca pracy tylko chętnych brak. Słuchaj ja jestem tego zdania że lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu co odnosi się do tej sytuacji ponieważ jak nabywcy zasiedzą dane tereny zanim despotyczne zachowanie radnego Sławomira G.(nemie) może okazać się działaniem na szkodę wspólnoty. Już prościej się nie da jeżeli nadal nie zrozumiesz to może zgłoś się specjalisty bo obawiam się że mogła cię dopaść „dysleksja rozwojowa” a to jest poważne zaburzenie. Jak nie wiesz co to jest i czy ciebie to dotyczy to kopiuje dla ciebie specjalnie wyjaśnienie. Dysleksja rozwojowa czyli specyficzne trudności w nauce czytania i pisania (ICD-10 R48) to zaburzenie manifestujące się trudnościami w nauce czytania i pisania, mimo stosowania standardowych metod nauczania, inteligencji na poziomie przeciętnym i sprzyjających warunków społeczno-kulturowych. Jest spowodowana zaburzeniami podstawowych funkcji poznawczych, co często uwarunkowane jest konstytucjonalnie. Pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 13:38 Ale przynajmniej nie zakładam sandałów do garnituru. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
nos1230 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 13:43 Pisz oddzielając zdania od czasu do czasu przerwami aby tekst nie był jednolity, wtedy sie lepiej czyta. ja też czytając twoje długie wpisy czy nemene opuszczałem bo sie wszystko zlewało. I tak prawde powiedziawszy połowe z tego nie rozumiem ale wiem jedno że jeżeli nemne bedzie dalej blokował incjatywy rozbudowy naszej miescowości to my przez najbliższe 30 lat nie mamy co marzyć i nasze dzieci o pracy, czy polepszeniu bytu. Np. na stacji ktora funkcjonuje za Wysokinem parę osób ma prace, jezęli na ul. Radomnskiej kolo bazy, bedzie druga stacja rozbudowana czy co innego, zawsze te parę osób ma prace a tak fige makiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nos1230 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 13:52 ..to do Manka-1 ta prośba. Odpowiedz Link Zgłoś
kret554 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 13:55 A ja tej wspólnoty tego nemne to mam dośc i tego pierdzielenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:21 Cześć nos1230 Z góry przepraszam że pisze w ten sposób wezmę sobie do serca twoje uwagi i będę się do nich stosować. Chce nadmienić, że z tego co słyszałem to jest wolne miejsce pracy na stacji przy ul. Radomskiej nawet jakiś czas temu widziałem kartkę na tej stacji informującą że „przyjmę pracownika na stacje paliw”. Jeżeli chodzi o rozbudowę tamtych terenów to słyszałem o mającej tam powstać Restauracji i Hotelu wraz ze stadniną koni. Ale na ile to będzie możliwe to zależ od każdego z nas. Jak będę coś więcej wiedział czy słyszał o planach jakie dotyczą rozbudowy Odrzywołu to napisze o tym. Pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:03 Cześć Sławku Moja odpowiedzi na twoje pytania: 1) panowie nabywcy deklarowali taką zapłatę zaraz po podpisaniu aktów notarialnych 2) tak ponieważ jak odpowiedziałem na punkt 1 to w tym czasie panowie nabwycy jeszcze nie wiedzieli kto to taki jest Sławek Gajewski 3) ów nabywcy proponują kwotę taką jaka będzie wyliczona przez osobę(bezstronną) uprawnioną do tego typu wyliczeń (np biegły sądowy rzeczoznawca majątkowy) 4) na ten temat nie masz dokładnych i sprawdzonych informacji tylko to są twoje domniemania, a jak już będziesz miał dokładne i sprawdzone informacje na ten temat to napisz i może razem to wyjaśnimy 5) z tego co głosisz i piszesz to można wnioskować że w twoim interesie leży aby oddać tą ziemię za darmo ponieważ jak Ty i reszta osób widzą że panowie wcale tego niecącą uzyskać za darmo a Ty starasz się doprowadzić do tego żeby tak się stało 6) jako MIESZKANIEC tej Gminy powinieneś dbać o spokój jak i środowisko natomiast jako Radny powinieneś dbać o interes Mieszkańców, Panów Nabywców i Gminy. Niestety u ciebie jeszcze nie dopatrzyłem się o jaki albo o czyj interes dbasz w szczególności wiem że i tak prawdy nie powiesz na ten temat to pozwól wypowiedzieć się ludziom czytającym to forum na ten temat Zapraszam do dyskusji na powyższy temat Pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nos1230 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:24 O!!!! i to jest informacja!!!! maniek-1 wreszcie cos pozytywmego zaczyna sie dziać! Nie znam cie ale cie już lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:30 Jedno jest pewne: prawdy w tym temacie to nie ma co się doszukiwać licząc na Sławka. Sławek co tam pożytecznego zrobiłeś od 4 miesięcy jako Radny? Czyżbyś już złapał stanowisko i wiejskie problemy, wiejskich ludzi Cię nie interesują?! Zobaczymy jak Cię ludzie oszacują przy wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
independent13 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:35 „Sławek co tam pożytecznego zrobiłeś od 4 miesięcy jako Radny?” A co nas Marian pożytecznego zrobił od 18 lat jako wójt? Odpowiedz Link Zgłoś
independent13 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:37 Oprócz obsadzania na stołkach swoich przydupasów. Odpowiedz Link Zgłoś
nos1230 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:42 Jak to co? a kanalizacje, nowe drogi, odnowiona ul. Warszawska, nowe boisko i stara sie jak może tylko mu nemne ciągle przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
nos1230 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:43 A co nemne zrobil????!!! poza wsadzaniem kija w mrowisko!! Odpowiedz Link Zgłoś
vincentvega22 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:51 do sukcesów JNP zliczył bym jeszcze EURO 2012, Polskę w Unii Europejskiej i NATO, oczywiście nie zapominajcie o wysokim miejscu naszej gminy w rankingu najbiedniejszych gmin w Polsce. Ale to, to pewnie wina nemne. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 14:58 oj nemne jesteś "be", to JNP tak sie stara, tu załatwia tam załatwia, tu poleci tam przeleci(samolotem oczywiście)a tobie wiecznie się coś nie podoba. Popraw się zaraz bo JNP jest przykro jak mu dokuczasz. Żeby mi to było ostatni raz!!!!! :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kret554 Re: "interes panów nabywców" czy MIESZKAŃCÓW 05.11.07, 15:01 Dobra nie robta sie jaj z nemne!! bo jak śpi to nie pisze na forum hahahaha!! Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 05.11.07, 16:27 Pytanie brzmiało co zrobił Sławek w przeciągu 4 miesięcy. Rozliczajmy po kolei. Bez bałaganu. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 05.11.07, 16:58 Czy mi się zdaje, czy jeden delikwent wpisuje się w każdym starym temacie tylko po to by przytuszować "sprawę Sławka". Temat nie spadnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 05.11.07, 17:34 Witaj <prywaciarz2> Dopiero teraz zacząlem czytać Twoje "żale". Dlatego, musze Ci powiedzież, że Wspolnota "nie wzięła się od tak". Przez ileś lat MIESZKAŃCY placili za wspólnotę podatki. Zresztą pamietam, że jak bylem jeszcze "mały" to chodzilem ze swoja babcia do soltysa (Pana Stańczykowskiego) i babcia płaciła za siebie oraz na tzw. Ogół. Pisałem, że Wspolnota to nie tylko Odrzywół. Tam też prawa do "tamtych" Wspolnot, mają MIESZKAŃCY tamtych sołectw. Dlatego "nie wpierdzielam" się, ani nie "udzielam" rad. A tak przy okazji, to ustawa o zagospodarowaniu wspólnot gruntowych określa regulacjie na ten temat (Wspolnoty). Dlatego - "poszczekaj" sobie jeszcze (bez urazy), a ja poegzekwuję to, co wynika z USTAWY.:))))) Swoją droga to chciałbym wiedzież, jak byś postapil, gdyby "ktoś" złożył przeciwko Tobie pozew o zasiedzenie. (hehehehe) NIC O NAS BEZ NAS!!!!!! Pozdrawiam - (nemne) PS. Temat 99% czeka na Ciebie. (a kuku) Umiesz czytać?????) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne KONIEC - lewych interesów!!!!!! 05.11.07, 17:52 Witam Ponieważ jest to do mnie pyatnie dlatego, żeby bylo wszystkim jasne: Są trzy możliwości aby nabyć grunty; 1. Jawnie, oficjalnie i przekonać, aby rzeczywiście komuś PODAROWAĆ (nawet i za darmo). Dlatego KONIEC lewych intertesów, KONIEC "po cichu", KONIEC decydowania "kogośtam". 2. Jeśli "panowie nabywcy" mają jakieś uczciwe zamiary względem naszej spoleczności, to nic nie stoi na przeszkodzie aby zorganizować zebranie. Na tym zebraniu - "panowie nabywcy" niech PRZEKONAJĄ, że jw., że będzie to z pożytkiem dla MIESZKAŃCÓW, że otrzymają NASZĄ własność. 3. Niech się JNP nie wpierdziela do Wspólnoty z Odrzywolu. Byc może, że ma (raczej napewno) prawa do Wspólnoty z Ossy-Stanisławowa (mają konflikt i kosztują juz po ok. 7 tys. zl sprawy pomiędzy tymi wsiami). 3. W koncu jest to dziwne, że o "panach nabywach" dowiadujemy się z forum. Pozdrawiam - Sławek Gajewski. Odpowiedz Link Zgłoś
nos1230 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 05.11.07, 17:52 Sławek napisz co zrobiłeś albo na twój wniosek zostało zrobione w Gminie? Tylko nie mów, że boisko na bebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 05.11.07, 18:17 nos1230 napisał: > Sławek napisz co zrobiłeś albo na twój wniosek zostało zrobione w Gminie? > Tylko nie mów, że boisko na bebnie. Witaj ...... <nos1230> {Przeczytaj bip UG (protokły z sesji) oraz temat, z forum "zgłaszajcie propozycje i wnioski do radnych" Pozdrawiam - Slawek Gajewski (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
nos1230 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 05.11.07, 18:28 A faktycznie kosze na śmieci no nieźle jak na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Co Ty <nos1230> na "KONIEC - lewych interesow"? 05.11.07, 18:34 Witaj <nos1230> Dzięki. Co Ty na mój post "KONIEC - lewych interesow". Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: KONKRETNIE na KONKRET<nemne>!!!!!!!!!! 05.11.07, 20:55 Cześć WSZYSTKIM i Cześć Sławku widzę że grunt się pod nogami pali ponieważ w twoich postach przejawia się agresja a ja chyba kiedyś już ci wspominałem że agresja najczęściej spowodowana jest brakiem ARGUMENTÓW Ale wracając do tematu ja jestem konkretny i inni ludzie też i wpadło mi na myśl rozwiązanie problemu w sposób zaskakująco prosty i łatwy z którego wszyscy powinni być zadowoleni. Napisze pismo do Wójta z prośbą o powołanie sądowego rzeczoznawcy majątkowego któremu Wójt zleci dokonanie wyceny działek po byłym "SKR i GS" (oczywiście za wycenę uiszczą pieniążki nabywcy do UG) Kwoty jakie wyjdą za te działki panowie nabywcy zadeklarują notarialnie że uiszczą na koncie Wspólnoty po prawomocnym wyroku w sprawie zasiedzenia tylko z tym małym wyjątkiem nie ma mowy o blokowaniu. !!!!!!!! CO WY NA TO POWIECIE CZEKAM NA WASZE OPINIE !!!!!!!!!! Pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
strazak.samm Re: KONKRETNIE na KONKRET<nemne>!!!!!!!!! 05.11.07, 21:54 maniek a nie walisz czasami gorzaly gulgulgul Odpowiedz Link Zgłoś
smaja12 Re: KONKRETNIE na KONKRET<nemne>!!!!!!!!! 06.11.07, 14:24 >>>>>>>Cześć nie chce mi sie dyskutować na ten temat ale sie zastanawiam jaki cel ma blokada tych gruntów wspólnoty przez S.G, przecież kiedyś to trzeba komuś odsprzedać lub wydzierżawić.... aby przynosiło jakiś pożytek dla ludzi a tak ni w pięć ni w oko nic z tego nie wynika. Więc mam pytanie do S.G: jakie widzi w tej sprawie rozwiazanie aby umozliwić tym ludziom wykup co chcą i dobrze że są tacy co chcą inwestować?? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: KONKRETNIE na KONKRET<nemne>!!!!!!!!! 07.12.08, 01:42 Witam BUDOWA BOISKA SPORTOWEGO DO PIŁKI NOŻNEJ W MIEJSCOWOŚCI SADY KOLONI Zakres zamówienia: Budowę boiska do piłki nożnej o wymiarach 32,0 m x 65,0m o pow. całkowitej 2080m2 ( pole gry 30,0 x 60,0 m) a) podbudowa przepuszczalna wraz z drenażem, b) obrzeża betonowe na ławie betonowej oddzielające sąsiednie elementy terenu od płyty boiska c) boisko z nawierzchni typu ?sztuczna trawa? d) bramki mocowane w tulejach ? 2 sztuki e) siatki do bramek ? 2 sztuki f) piłkochwyty za bramkowe ? 2 sztuki g) ogrodzenie boiska Cena : 500 767,91 zł BUDOWA BOISKA SPORTOWEGO DO PIŁKI NOŻNEJ W ODRZYWOLE Zakres zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje wykonanie następujących elementów: 1) Roboty ziemne w zakresie przygotowania płyty boiska. 2) Wykonanie płyty boiska. 3) Wykonanie chodników z kostki brukowej oraz schodów z bloczków betonowych wraz z balustradą. 4) W zakresie małej architektury wykonanie siedzeń drewnianych na prefabrykowanych żelbetowych stojakach. 5) W zakresie zieleni wykonanie trawników dywanowych. 6) Wykonanie ogrodzenia płyty boiska. 7) Zmiana trasy linii napowietrznej NN na niekolidującą z projektowanym zagospodarowaniem działki nr 356/2 na boisko sportowe w miejscowości Odrzywół Cena : 485373,33 PLN Pozdrawiam Maniek-1 PS. Co pan na to panie Radny czy teraz będzie Pan nazywał 500 tys również Wójta z Klwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
prywaciarz2 Re: KONKRETNIE na KONKRET<nemne>!!!!!!!!! 06.11.07, 16:39 strażak ufoludku jak chcesz się pobawić to idź na grzybka a nie tu popelinę takimi tekstami walisz. Sławek no i jak z Tobą będzie?! Żeby nie było później, że za Twoją " walkę z wiatrakami" ludzie(Twoi wyborcy) nie wychłostali Cię na rynku. Chyba wszyscy widzą co proponuje maniek1 a co Ty proponujesz(tzn. nic nie proponujesz, w dodatku nie umiejąc tego w żaden sposób uargumentować. PS. Sławek nie wiem co gorsze- to, że ja wpiszę się od czasu do czasu na Forum w godzinach pracy niż spóźnić się do niej 6 godzin jak w Twoim wypadku. Argumentując zerwaniem linki w samochodzie. Usprawiedliwienie iście bez precedensu. Pracownik z Ciebie "po byku" U nas w firmie byłby to Twój ostatni dzień. Chyba, że wziąłeś urlop na żądanie- to wszystko zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnosagentos2 Re: KONKRETNIE na KONKRET<nemne>!!!!!!!!! 06.11.07, 17:12 E, prywaciarz co ty opowiadasz? Od kiedy to w gminie taki rygor panuje, że nie można się spóźnić? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: SŁAWEK GDZIE JESTEś 03.12.07, 21:05 Cześć Sławku jak tam Ci się powodzi wyjechałeś do "cudu gospodarczego" za pracą czy co. Popisz trochę bo nie ma co czytać na forum, a zapomniałbym pewnie przygotowujesz się do jutrzejszego wystąpienia w N.S.A. to nie przeszkadzam Pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: KONKRETNIE na KONKRET<nemne>!!!!!!!!! 15.12.07, 13:05 Cześć Sławuś rzuciłbyś jakiś ciekawy temacik bo nudy na tym forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 07.11.07, 18:49 Cześć Sławku nie wiesz czasem czy to towarzystwo się pospało czy ich bolą palce od pisania wczorajszego bo tu jakoś dziś nudno. A linkę już naprawiłeś w aucie bo jak będziesz tak codziennie wagarował w pracy to cię w końcu wyrzucą na "zbity pysk"? Pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
kret554 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 07.11.07, 19:17 Siemka ja czytam ale nie chce mi sie pisać. A wspólnoty mam dość. Może jakiś inny ciekawy temat rzucicie. Odpowiedz Link Zgłoś
administratorgw Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 09.11.07, 09:49 Z nieukrywaną satysfakcją i przeświadczeniem, że istnienie Naszego Forum ma sens chciałbym powitać w gronie forumowiczów p. Wójta. Po blisko czterech latach funkcjonowania forum nareszcie doczekaliśmy się, że władze Naszej Gminy zauważyły potrzebę dialogu ze społeczeństwem za pomocą sieci internetowej. Jeszcze raz witamy i zapraszamy do dyskusji. W imieniu Zarządu – Administratorgw p.s. I drobna uwaga. Jest Pan niedoświadczonym forumowiczem i pewnie błąd wpisu w środku dyskusji z tego wynika. Proszę wpisywać się na końcu tematów a nie w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
administratorgw Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 09.11.07, 09:55 Pozwoliłem sobie wkleić Pański post. W nawiązaniu do prób oczerniania pracowników Urzędu Gminy w Odrzywole w sprawie budowy w/w pomnika, uprzejmie informuję, że sprawa ta na pewno skończy się w Sądzie Karnym. Tak jak w sprawie nagonki z 2004 i 2005r. na Wójta i na Starostę o rzekome nieprawidłowości we Wspólnocie Gruntowej w Odrzywole. Sprawa skończy się przesłaniem aktu oskarżenia przeciwko sprawcy rozpowszechniania tych oszczerstw Panu Sławomirowi Gajewskiemu. W sprawie oskarżeń o rzekome nieprawidłowości we Wspólnocie zapadły 4 wyroki karne skazujące Sławomira Gajewskiego i J.B. na kary grzywny. Są też prawomocne już wyroki Sądu Cywilnego o przeprosinach w gazetach i zadośćuczynieniu. Przypominam, że przeciwko pracownikom Urzędu Gminy nie toczą się jakiekolwiek dochodzenia o poświadczenie nieprawdy, czy też przyczynienie się do zgonu pracownika i współwłaściciela firmy wykonującej pomnik. Urząd Gminy nie ponosi odpowiedzialności za stan formalny, czy prawidłową działalność firm prywatnych, także tych wykonujących pomniki i inne wyroby żelbetonowe. Wyrażamy tylko ubolewanie z powodu nasłania do firmy wykonującej pomnik wszelkich kontroli skarbowych i Prokuratury. Mieszanie szlachetnej sprawy upamiętnienia Papieża Polaka do nagonki i oczerniania osób i instytucji zaangażowanych tą sprawą uważamy za podłość. Sądzimy jednak, że nie jest to kres możliwości inicjatorów tej akcji. Wójt Gminy M.K. Odpowiedz Link Zgłoś
artek21 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 11.11.07, 15:47 Witam. JAKO RADNY TEJ GMINY I MIESZKANIEC UWAŻAM ŻE RAZ NA ZAWSZE NALEŻY SKOŃCZYĆ Z PRZEPYCHANKAMI ODNOSNIE WSPÓLNOTY ,POMNIKA I INNCH NIEPOTRZEBNYCH RZECZY. POWINNIŚMY ZAJAĆ I SKUPIĆ SIĘ NA PRZYSZŁYCH INWESWTYCJACH TJ. INFRASTRUKTURA, OTWORZENIE PRZEDSZKOLA ITP. BARDZO PODOBA MI SIĘ ROZWIĄZANIE PROBLEMU WSPÓLNOTY JAKIE ZAPROPONOWAŁ MANIEK 1 . JESTEM ZA. PS. PROPONUJĘ ABY USIĄŚĆ PRZY WSPÓLNYM STOLE BEZ WAŚNI JAK TO ZROBIŁ NASZ BOHATER NARODOWY LECH WAŁĘSA I WSPÓLNYMI SIŁAMI POROZMAWIAĆ, DOJŚĆ DO POROZUMIENIA RAZ NA ZAWSZE GDYŻ NIEZGODA RUJNUJE A ZGODA BUDUJE. OCZYWIŚCIE JEST TO MÓJ POGLĄD I NIE KAŻDY MUSI SIĘ Z TYM ZGADZAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 20.11.07, 18:22 Cześć Sławku tak dużo wypisujesz się na forum na temat Głównego Geodety Kraju przytaczając różne decyzje to czy możesz też przytoczyć decyzję KN-025-78/07 z dnia 06.11.2007? pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 20.11.07, 21:03 maniek-1 napisał: > Cześć Sławku > tak dużo wypisujesz się na forum na temat Głównego Geodety Kraju > przytaczając różne decyzje to czy możesz też przytoczyć decyzję KN- 025-78/07 z > dnia 06.11.2007? > > pozdrawiam > maniek-1 Witaj <maniek> Decyzja, jak decyzja w aktalnym stanie prawnym. Poniewaz toczy się w tej sprawie postępowanie, to ...... wybacz, ale niech ktoś inny Ci ją zinterpretuje. Zresztą, gdzieś zauważyłem Twój wpis, że znana Ci jest ustawa o zagospodarowaniu wspolnot gruntowych. Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 28.11.07, 19:42 Cześć Sławku przypomniał mi się twój wpis cytuję: "Witaj <maniek-1> Tak masz rację. Wprawdzie to Twoje zdanie, ale niech Ci będzie. Oddanie "za darmo" akuracik tym facetom, jest z korzyścią dla Odrzywolu. Co tam 1,61 ha i 1,89 ha. Proponuje oddać im za "darmo" wszystko. Przecież tam zatrudniają wielu mieszkańców Naszej Gminy, a podatki ........... (no cóż, jako radny skierowalem w tej sprsawie interpelacę, bo akurat za 2004 i 2005r. JNP pozwalniał ich z podatków na kwote 15 tys. zł. Ponadto, dowiedziałem się, że za pozostałe lata....... też nie płacili. Dlatego jako radny chcialem sie tego dowiedzieć, czy i ile zalegają Gminie podatków, ale ......... JNP odmowił informacji na ten temat. Wobec powyższego ....... i tak się tego dowiem.;)))))) Pozdrawiam - (nemne)" w związku z tym wpisem mam pytanko wiesz już coś na temat tych podatków o których piszesz w/w cytacie? Pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 29.11.07, 20:05 Witaj <maniek> Ponieważ Wójt jest bardziej kompetentny aby odpowiedzieć na twoje pytanie dlatego zobacz ten link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=69172629&a=72690493 Pozdrawiam - (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 07.12.07, 22:38 Cześć Sławku powiedz mi dlaczego tak ucichłeś nie ma cię na forum ale i ciągniesz innych za sobą np. prywaciarz co się stało jakieś poszczególne wpisy i to wszystko co jest grane bo ja chyba nie jestem w temacie podpowiesz mi o co chodzi pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 15.12.07, 14:19 Autor: maniek-1 15.12.07, 13:05 Cześć Sławuś rzuciłbyś jakiś ciekawy temacik bo nudy na tym forum??? Wotam 1.Ponieważ Maniek napisał to w "środku" dlatego dla porządku wkleiłem to "na swoje miejsce". (Bez urazy za powysze). 2. Natomiast co do "ciekawego tematu", to ...... podzielam stanowisko mmańka z tym, że tym razem to może Maniek zainicjuje jakiś fajny temat (oczywiście zgodny z sugestiami <townes>) Pozdrawiam - (nemne) PS. Zaprwszam na rozgrywki do Przysuchy w piłkę nożna na hali. Gram w drużynie "Zieloni Agenci" (ARiMR Przysucha) hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 16.12.07, 01:37 Cześć Sławku jak zauważyłem to zaczyna Tobie drgać ręka jak zaczynasz pisać słowo "mmaniek" nie obawiaj się ja nie jestem gorszy od prawa jakie obowiązuje w Polsce. Ja tylko chce z Tobą czasami podyskutować na znaczące tematy i to wszystko. Pozdrawiam mmaniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 16.12.07, 09:20 maniek-1 napisał: > Cześć Sławku > jak zauważyłem to zaczyna Tobie drgać ręka jak zaczynasz pisać >słowo "mmaniek" nie obawiaj się ja nie jestem gorszy od prawa jakie >obowiązuje w Polsce. Ja tylko chce z Tobą czasami podyskutować na >znaczące tematy i to wszystko. > Pozdrawiam > mmaniek-1 Witaj <maniek> Masz rację. Pisząc z błędem Maniek rzeczywiście odnoszę wrażanie, że to ze strachu. W końcu mam do czynienia z Wybitnym Znawcą Prawa. Największym Autorytetem, długoletnim (hohohohoho) "doktoryzownikiem" (ciekawe kiedy ukończy ten doktorat - hahahaha). Tymczasem jestem sobie zwykły wiejski facet, to i nie ma się co dziwić, że mam stracha przed takim AUTORYTETEM. ;)))))) Pozdrawiam – (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 19.12.07, 01:11 Ach zapomniałbym nigdy nie zwróciłeś uwagi że mam bardzo dużą wiedzę na między innymi Twój teman. Nie dało Ci to do myślenia. poadrawiam maniek-1 P.S. i tak nie wiesz kim jestem ale dowiesz się tylko wtedy kiedy to ja tak uznam! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 19.12.07, 23:48 Cześć Sławku gdzie się podziewasz mam nadzieje że odczytałeś moje sprostowanie zanim adim je usunął. Dawaj jakiś ciekawy temat może być nawet na temat Wspólnoty i tak Ci udowodnię, że się mylisz w swoich przekonaniach tylko jestem ciekawy do czego doprowadzisz Twoim Platońskim zachowaniem ja w moim przekonaniu myślę iż do niczego innego jak dekadencji w Odrzywole. Pozdrawiam maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 22.12.07, 12:34 Cześć Sławku może byś tak wreszcie mi wyjaśnił o co chodzi w punkcie drugim Twojej wypowiedzi, którą skopiowałem. "Re: Czy Maniek popiera poprzedni temat - maniek-1 20.12.07, 23:18" Pozdrawiam maniek-1 PS. Możesz też tak z ciekawości określić jakie cechy powinna zawierać osoba na stanowisko Wójta czy Starosty i czym powinna się wyróżniać według Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 13.03.08, 23:01 cześć Sławuś żebyś się nie czepiał, że nie pisze na temat to w tym temacie zadam ci pytanie jako Radnemu: "Czy osoba zobligowana do złożenia oświadczenia majątkowego ma obowiązek wpisania w rubryce „zasoby pieniężne: - środki pieniężne zgromadzone w walucie polskiej:” wpisania również środków zgromadzonych przez współmałżonka oczywiście w sytuacji gdy nie ma między nimi sporządzonej tak zwanej intercyzy czy rozdzielności majątkowej?" pozdrawiam maniek-1 PS. bez takich cienkich odpowiedzi konkretnie na konkretne pytanie przecież jesteś chyba Radnym z powołana (i dla społeczeństwa), a nie z przypadku. Ty też zadajesz pytania w niewłaściwym temacie odnośnie zasiedzenia to jak się nie mylę (a zapuściłem ten temat) to chyba jeszcze nie ma orzeczenia Sądu czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 13.03.08, 23:26 Witaj Maniuś Bez przesady, z zarzutem, że się Ciebie "czepiam". Po prostu tamten temat dotyczył chyba szkoły i jej likwidacji. jak pewnie zauwazyleś napisalem tam co na ten temat sądzę. Natomiast, na Twoje pytania, to co wiedzialem, to juz Ci odpowiedzialem. Być może, że niedokladnie to przeczytałeś, dlatego jeszcze raz, przekopiuje Ci moją odpowiedź: 1.Nie wiem, o co Ci chodzi, ale jak masz jakieś "ale" do tej osoby to są do tego odpowiednie Organa. Oczywiście możesz tez napisać do Przewodniczącego Rady Gminy czy tez Przewodniczącego Rady Powiatu, aby ustalili prawo takiej osoby do sprawowania funkcji. W osteczności do Wojta, oczywiscie pod warunkiem, że to nie jego masz na mysli, że np. swoja wille wycenil na 100 tys.;))) 2. Gdyby i to nie pomogło, to wg ustawy o samorządzie gminnym - Wojewoda jest Organem Nadzoru (chyba art. 96 albo 98) i pomoże Ci wyjaśnić Twoje wątpliwości. 3. Natomiast, jeśli masz zastrzeżenia co do oświadczeń, proponuję Urząd Kontroli Skarbowej. W osteczności do Wojta, oczywiscie pod warunkiem, że to nie jego masz na mysli, że np. swoją willę wycenił na 100 tys.;))) 4. Jednocześnie PAMIETAJ, ze wg art. 304 kpk "każdy dowiedziawszy się o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, ma społeczny OBOWIĄZEK powiadomić o tym stosowne Organy"!!!! A z kolei ZANIECHANIE tego obowiązku jest przestępstwem!! Potwierdza to ten link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=76732083&a=76962046 Jeszcze raz pozdrawaim - Sławek. PS. Pamietaj, jesli wiesz o jakichkolwiek nieprawidłowościach, to wyżej podałem Ci nazwy stosownych Organów. Mam nadzieję, że znasz adresy, a jak nie to napisz, a zobowiazuję się Ci podać. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 13.03.08, 23:38 Cześć Sławku widzę, że mnie nie rozumiesz potrzebuje odpowiedzi na pytanie: Czy Radny jako funkcjonariusz publiczny zobligowany do złożenia oświadczenia majątkowego ma obowiązek wpisania w rubryce „zasoby pieniężne: - środki pieniężne zgromadzone w walucie polskiej:” wpisania również środków zgromadzonych przez współmałżonka oczywiście w sytuacji gdy nie ma między nimi sporządzonej tak zwanej intercyzy czy rozdzielności majątkowej? napisałem chyba jasno już jaśniej się nie da i oczekuje odpowiedzi: " TAK " albo " nie " pozdrawiam maniek-1 PS. jaśniej już się nie da i nie przytaczaj mi do kogo mogę na pisać jak również atr na temat wiedzy o popełnieniu przestępstwa czy wykroczenia. krótko i na temat chyba nie muszę się powtarzać. A na marginesie odpowiedz, a ja powiem Ci o kogo chodzi i dam dowody.OK? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 13.03.08, 23:49 Witam Cię Sławuś taka mała pomoc dla Ciebie i żebyś poprawnie odpowiedział to znalazłem dla ciebie wzór takiego oświadczenia chciałbym żebyś zwrócił uwagę na Uwagi pkt. 3 i odpowiedział na moje pytanie. www.bip.warszawa.pl/dokumenty/ip/210305_formularz_oswiadczenie_24h.docpozdrawiam maniek-1 PS. TAK czy NIE Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 13.03.08, 23:54 Witaj Maniuś Ohohohoho. Skoro masz dowody, to tym bardziej masz OBOWIAZEK złożyć takie doniesienie. Wiesz, w końcu jest to internet i zasięg tego jest nieograniczony, dlatego może sie znaleźć ktoś, kto uzna, ze dysponujesz TAKIMI wiadomosciami i UKRYWASZ to, mimo ze akurat ja (wiesz o mojej dla Ciebie zyczliwoiści) informuję Cię, gdzie masz OBOWIAZEK o tym donieść. Tym bardziej, że ...... nie ma problemu aby "namierzyć" internautę. Przekonali sie o tym w Klwowie. Pozdrawiam jak zawsze Ci życzliwy - Sławek i ......dobranoc. Acha, w mojej klasie (LE w Lipinach) "odnalazlo" się już 12. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 14.03.08, 00:30 Sławuś czy wyczuwam brak argumentów ponieważ zaczynasz straszyć, a ja Ci chyba jeszcze nie mówiłem że od straszenia to są duchy ha ha ha Pozddrawiam Maniek-1 PS. Zapomniałem, że musisz się wyspać bo jutro rano podążasz do instytucji rządowej (czyli ARiMR jeszcze). HA HA UHA HA Odpowiedz Link Zgłoś
studentas Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 14.03.08, 09:29 Tak. Internet jest nieograniczony. Działa to też w drugą stronę. Proszę pamiętać. Nie trzeba szukać dowodów u innych osób jak można prześwietlić podejrzanego. Straszysz pan straszysz ale " strach ma tylko wielkie oczy"! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! 07.12.08, 01:45 Witam BUDOWA BOISKA SPORTOWEGO DO PIŁKI NOŻNEJ W MIEJSCOWOŚCI SADY KOLONI Zakres zamówienia: Budowę boiska do piłki nożnej o wymiarach 32,0 m x 65,0m o pow. całkowitej 2080m2 ( pole gry 30,0 x 60,0 m) a) podbudowa przepuszczalna wraz z drenażem, b) obrzeża betonowe na ławie betonowej oddzielające sąsiednie elementy terenu od płyty boiska c) boisko z nawierzchni typu ?sztuczna trawa? d) bramki mocowane w tulejach ? 2 sztuki e) siatki do bramek ? 2 sztuki f) piłkochwyty za bramkowe ? 2 sztuki g) ogrodzenie boiska Cena : 500 767,91 zł BUDOWA BOISKA SPORTOWEGO DO PIŁKI NOŻNEJ W ODRZYWOLE Zakres zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje wykonanie następujących elementów: 1) Roboty ziemne w zakresie przygotowania płyty boiska. 2) Wykonanie płyty boiska. 3) Wykonanie chodników z kostki brukowej oraz schodów z bloczków betonowych wraz z balustradą. 4) W zakresie małej architektury wykonanie siedzeń drewnianych na prefabrykowanych żelbetowych stojakach. 5) W zakresie zieleni wykonanie trawników dywanowych. 6) Wykonanie ogrodzenia płyty boiska. 7) Zmiana trasy linii napowietrznej NN na niekolidującą z projektowanym zagospodarowaniem działki nr 356/2 na boisko sportowe w miejscowości Odrzywół Cena : 485373,33 PLN Pozdrawiam Maniek-1 PS. Co pan na to panie Radny czy teraz będzie Pan nazywał 500 tys również Wójta z Klwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne nawet <maniek-1> zauważył, ze "cośik" z naszym ... 07.12.08, 10:20 maniek-1 napisał: > Witam > > BUDOWA BOISKA SPORTOWEGO DO PIŁKI NOŻNEJ W MIEJSCOWOŚCI SADY KOLONI > Zakres zamówienia: > > Budowę boiska do piłki nożnej o wymiarach 32,0 m x 65,0m o pow. >całkowitej 2080m2 ( pole gry 30,0 x 60,0 m) > a) podbudowa przepuszczalna wraz z drenażem, > b) obrzeża betonowe na ławie betonowej oddzielające sąsiednie > elementy terenu od płyty boiska > c) boisko z nawierzchni typu ?sztuczna trawa? > d) bramki mocowane w tulejach ? 2 sztuki > e) siatki do bramek ? 2 sztuki > f) piłkochwyty za bramkowe ? 2 sztuki > g) ogrodzenie boiska > Cena : 500 767,91 zł > > BUDOWA BOISKA SPORTOWEGO DO PIŁKI NOŻNEJ W ODRZYWOLE > Zakres zamówienia: > Przedmiot zamówienia obejmuje wykonanie następujących elementów: > 1) Roboty ziemne w zakresie przygotowania płyty boiska. > 2) Wykonanie płyty boiska. > 3) Wykonanie chodników z kostki brukowej oraz schodów z bloczków > betonowych wraz z balustradą. > 4) W zakresie małej architektury wykonanie siedzeń drewnianych na > prefabrykowanych żelbetowych stojakach. > 5) W zakresie zieleni wykonanie trawników dywanowych. > 6) Wykonanie ogrodzenia płyty boiska. > 7) Zmiana trasy linii napowietrznej NN na niekolidującą z >projektowanym zagospodarowaniem działki nr 356/2 na boisko sportowe > w miejscowości Odrzywół > Cena : 485373,33 PLN > > Pozdrawiam > Maniek-1 > PS. Co pan na to panie Radny czy teraz będzie Pan nazywał 500 tys >również Wójta z Klwowa. Szanowny <maniek-1> Jak sie okazuje, ze względu na DOBRO Naszej Gminy - Ty, chyba nie śpisz. Masz ładną żonę, ale Ty wolisz chyba klawiature od komputera;)) Dlatego połóż się spać, wypocznij i ... głowa do góry. Zresztą, jak sie spotkamy "osobiście" (bo jakoś tak szybko uciekasz, zamiast wstapić do mnie i pogadać;)) ... to też pogadamy;)) Chociaż, miło mi niezmiernie (niewymownie nawet), że mam do czynienia z takim SPOLECZNIKIEM, jak TY, któremu bliskie sercu są sprawy nie tylko Odrzywołu, ale także i Klwowa;)) Wracajac do tematu, to masz rację, że w KLWOWIE (za wymienioną przez Ciebie kwotę), ma byc boisko ze SZTUCZNĄ TRAWĄ (pkt - c). Tymczasem, za taką samą kwotę w Odrzywole jest .... "siała baba mak" czyli z NATURALNĄ. Nie ukrywam, że się nie znam na tym, ale chyba nie przekonasz mnie, że SZTUCZNA nawierzchnia jest tańsza?!;))) (hehehehe) Czyli rzeczywiście, masz rację, że - "cościk" z tym naszym boiskiem jest ...... Ja zawsze pozdrawiam - Twój ulubiony Sławuś;)) Odpowiedz Link Zgłoś
baraniarz01 Sławek nemne zrobi boisko na Bebnie 07.12.08, 12:49 Sławek weź się lepiej za budowę boiska na Bebnie za 20 tyś . Ta budowa to ci najlepiej wychodzi. Wiesz jak je nazwiemy:))) "Sławek nemne 20 tyś". Podoba się? Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: Sławek nemne zrobi boisko na Bebnie 07.12.08, 14:47 baraniarz01 napisał: > Sławek weź się lepiej za budowę boiska na Bebnie za 20 tyś . Ta >budowa to ci najlepiej wychodzi. Wiesz jak je nazwiemy:))) "Sławek nemne 20 tyś". Podoba się? Witaj <baraniarz01> Mam nadzieję, że juz niedługo sprawa Wspólnoty się wyjasni. Dlatego jak będzie już Zarząd - w sklad którego wchodzą osoby, w przeszlości zwiazane z KS "Blask" Odrzywół, to i boisko na bebnie będzie odbudowane. Oczywiście najpierw na Ogólnym Zebraniu musi być zadecydowane (myslę, ze nie bedzie głosu sprzeciwu) aby przeznaczyć pieniądze na odbudowę boiska i dodatkowo ruin bylej szatni. Pozdrawiam - Sławek PS. Boisko baraniarz01 napisał: Boisko "Sławek nemne 20 tyś". Podoba się? - Sławkowi PODOBA się. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek-1 Re: Pytania do Sławka G.<nemne>!!!!!!!!!! - 18.12.08, 00:25 Cześć Sławku odpowiedz mi w której gazecie i kiedy kolejny raz będziesz przepraszał Wójta bo mam ochotę poczytać te wypociny. Pozdrawiam Maniek-1 Odpowiedz Link Zgłoś
nemne <maniek-1> czy TY też ponosisz odpowiedzialność;)) 18.12.08, 17:43 maniek-1 napisał: > Cześć Sławku > odpowiedz mi w której gazecie i kiedy kolejny raz będziesz przepraszał Wójta bo > mam ochotę poczytać te wypociny. > Pozdrawiam > Maniek-1 Witaj <maniek-1> W "Echu Dnia" i w "ITP". za to, ze Sąd rejonowy rozstrzygał za Wojewódzki, a nastepnie Naczelny Sąd Administracyjny. No, cóż z wyrokami sie nie dyskutuje, dlatego w Przysusze jeszcze w 2005r. (każdy musi przejść tzw. frycowe) uznano, że Kmieciak jest cacy i prawidlowo m.in. powołał "towarzyszy komisarzy". Ale gdy wreszcie Naczelny Sąd Administracyjny rozpatrywal sprawę Wspolnoty i powołania w/w "towarzyszy" w 2007r.- STWIERDZIŁ w wyroku, że działalność Wójta Kmieciaka wobec Wspólnoty jest SZKODLIWA. Jesli KTOŚ czuje sie moim wpisem urazony, czy tez "pomówiony", to ... niech czyni swoja powinność, bo za to co tu napisalem ponoszę odpowiedzialność. Pozdrawiam - Sławek Gajewski PS. <Maniek-1>.... jak w temacie. Tak czy nie?;)) hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
baraniarz01 Re: <maniek-1> czy TY też ponosisz odpowi 18.12.08, 18:38 Nie tłumacz się , pamiętaj ,że tylko winni się tłumaczą. Ciągle tylko przepraszasz i przepraszasz za to co powiedziałeś czy zrobiłeś wcześniej. I wszyscy wokoło są winni nawet sądy. Odpowiedz Link Zgłoś