kether 02.12.07, 17:55 witam;) czy wiecie moze, kiedy i gdzie beda otwarte w radomiu jakies lodowiska?;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kicia Re: lodowisko? IP: *.rad.vectranet.pl 28.12.07, 16:05 3 stycznia będzie otwarte lodowisko na mosirze sprawdż cemnik wejc na mosir.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcmc Re: lodowisko? IP: *.rad.vectranet.pl 29.12.07, 21:40 a napewno bedzie otwarte sztuczne lodowisko na mosirze??;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only-me Re: lodowisko? IP: *.rad.vectranet.pl 29.12.07, 22:32 w Radomiu raczej nie - na stronie MOSIRu radomskiego żadnej informacji tego typu nie ma. Ta podana wcześniej strona to MOSIR w Czestochowie, gdzie lodowisko bedzie otwarte właśnie 3-go stycznia :( W dość dużym mieście nie ma ani jednego lodowiska, dzieci slizgają się na jakichś niepewnych stawikach - no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: lodowisko? IP: *.internet.radom.pl 13.01.08, 17:30 lodowisko jest juz otwarte lub bedzie w najblizszych dniach. cennik pod adresem: www.mosir.radom.pl/lodowisko.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: lodowisko? IP: *.internet.radom.pl 13.01.08, 20:59 to keidy w koncu to lodowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: comdi Re: lodowisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 11:22 Na mosirze juz jest www.mosir.radom.pl Odpowiedz Link Zgłoś
suzi-es Re: lodowisko? 15.01.08, 11:45 wczoraj widzialam jak zalewali wode do zbiornika na sztuczne lodowisko:) Odpowiedz Link Zgłoś
domel_radom Re: lodowisko? 15.01.08, 23:34 a widzieliscie, ze z lodowiska wystaja dwie latarnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: comdi Re: lodowisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 21:19 Czy otwarte jest dzisja lodowisko wogole?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetax Re: lodowisko? IP: *.13.radom.pilicka.pl 23.01.08, 22:14 Dzis bylo otwarte i bylo nawet ok nie za duzo ludzi, miedzy 16 a 17 wymiana byla, mlodziez i dzieci schodzili a wchodzili troche starsi :) Calkiem przyjemnie polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: lodowisko? IP: *.rad.vectranet.pl 23.01.08, 23:50 jak nie bedzie pod dachem to bedzie tak jak teraz d...pa z krola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetax Re: lodowisko? IP: *.13.radom.pilicka.pl 24.01.08, 18:52 Deszcz jako tako nie pada wie nie jest zle mozna pojezdzic. Jednak milo by bylo gdyby ktos pilnowal troche, bo wchodza dzieciaki w butach i sie slizgaja albo rzucaja sniegiem (o ile ten skruszony lod mozna tak nazwac) chyba, ze lodowisko jest tez od tego. Pieknie tez wyglada mlodziez 14-16 lat w przerwach palaca papierosy :) Ale ogolnie nie ma co narzekac samo lodowisko jest ok. Pozdrawiam jezdzacych :) Odpowiedz Link Zgłoś
kether Re: lodowisko? 07.02.08, 00:31 ;) orientujecie sie moze, czy i w jakich godzinach sa przerwy techniczne na wyrownanie nawierzchni? w sensie, ze wyjezdza maszyna podgrzewajaca tafle? bo nie wiem kiedy najlepiej sie wybrac, zeby nie byc zaskoczonym tym, ze przepedza mnie po 10 minutach albo kaza pol godziny czekac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: lodowisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 14:38 spoko, u nas takiej maszyny nie uświadczysz.....tafla jest czyszczona wieczorem łopatami ze skruszonego lodu, tafla jest już w tej chwili tak nierówna, że zabić sie można o niektóre dziury....tak było ostatnio jak ja byłem, teraz może juz coś z tym zrobili i wyrównali jakoś, ale pewnie nie tą maszyną na parę, hehe,.... Odpowiedz Link Zgłoś
kether Re: lodowisko? 07.02.08, 21:11 heh, dzisiaj powrocilem na radomskie łono i pierwsza czynnoscia, jaka wykonalem, byl wypad ze znajomymi na łyżwy... wiecie co - to jest skandal! dlaczego w tym miescie tak ciezko znalezc kilka kompetentnych osob, ktore zrobia cos porzadnie od poczatku do konca? za 900 tysiecy zlotych (tak mi dzisiaj powiedzial bardzo sympatyczny pan z obslugi lodowiska) nie ma ani SZATNI (na szczescie nikt na moje buty się nie połasił), WYKŁADZINY GUMOWEJ (w lyzwach trzeba chodzic po deskach - chociaz wiekszosci osob to nie obchodzi, bo jezdza w pozyczonych lyzwach, ale ja przyszedlem z wlasnym sprzetem i balem sie po tych ich deskach chodzic) i przede wszystkim: nie ma MASZYNY DO LODU! Efekt jest taki, ze za prawie milion zlotych mamy cos, co probuje byc lodowiskiem i wierzcie mi, ze z dobra jazda na lyzwach ma malo wspolnego. Na tafli jest pelno kolein, ktore tworza sie przez caly dzien i o 19 lyzwy wpadaja we wszystkie mozliwe dziury. Konsekwencje sa takie, ze lyzwy zwyczajnie sie rozjezdzaja i osoby, ktore maja zle dobrane/zawiazane/zapiete lyzwy moga miec problem ze zwykla jazda do przodu i nawet nie wyobrazacie sobie, jak latwo w ten sposob kostke ukrecic... No, i bylo tyle sniegu, ze balwana mozna ulepic:/ A wystarczylo dokupic maszyne do wygladzania lodu - to koszt moze 2% wartosci tego calego interesu - jest to wozek z butlami gazowymi, ktory przejezdzajac po tafli delikatnie ja rozpuszcza z gory i wszystkie bruzdy znikaja - po 10 minutach jest lusterko. Wtedy jazda jest bezpieczniejsza i przyjemniejsza, bo lyzwy nie sa hamowane przez 5-cio centymetrowa warstwe sniegu. Na codzien studiuje w Krakowie i w zasadzie codziennie ktorzystam z ktoregos z tamtejszych lodowisk. Regula jest taka, ze przerwa techniczna na zmiane nawierzchni robiona jest co dwie godziny. Zaluje, ze taka sytuacje zastalem, bo bardzo cieszylem sie na mysl, ze w Radomiu powstanie slizgawka z prawdziwego zdarzenia - efekt jest taki, ze mamy jedna wielka kupe; grupe ludzi, ktora dzielnie upycha sobie kieszenie niemala kasa oraz nas, ofiary niekompetencji 'stołkowych' narazajace swoje zdrowie i kosci dla odrobiny radosci:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawna znajoma Re: lodowisko? IP: 217.96.36.* 22.02.08, 14:22 oooj Jacek, pozjadałeś chyba wszystkie rozumy w tym krakowie.... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś