j.an 10.02.08, 19:45 Czy w Radomiu jest zakład zajmujący się kremacją zwłok,czy robi to na terenie Radomia czy zwłoki wywożone są poza nasz rejon, jaka jest obecnie cena za taką usługę,ile trwa cała taka operacja,od chwili zgonu do pochówku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d Re: kremacja zwłok IP: *.tkdami.net 10.02.08, 21:48 w Radomiu jeszcze nie ale jet w planach, zwłoki są wyworzone poza Radom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kremacja zwłok IP: 82.139.52.* 11.02.08, 18:53 a gdzie najbliżej i najtaniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kremacja zwłok IP: 82.139.52.* 11.02.08, 23:41 co nikt nic nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: kremacja zwłok 12.02.08, 07:24 Tylko ze słyszenia. Warszawa (www.sluzew.com.pl/ www.mpuk.waw.pl/ofi.htm ), cena około 10 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: kremacja zwłok IP: *.tkdami.net 12.02.08, 15:36 u siebie za stodołą Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: kremacja zwłok 12.02.08, 15:51 Ja osobiscie korzystalem z uslug BROSTu-oni maja umowe z krematorium w Bytomiu-calosc z przewiezieniem trwa jeden dzien, max 2. W kwestii kosztow-pogrzeb klasyczny jest drozszy od "skremowanego" o ok 500 zl. Wynikia to z tego, ze urna jest tansza od trumny kilkakrotnie, a do spalenia jest potrzebna tylko trumna papierowa i calun. Poza tym nizsze koszty na cmentarzu. Teraz nie wyobrazam sobie juz urzadzac komus pogrzebu klasycznego. Tanio, szybko i duzo lepsza kondycja psychiczna na pogrzebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: kremacja zwłok IP: *.tkdami.net 12.02.08, 17:21 Zgadzam się z twoją opinią całkowicie- ja sama byłam na takim pochówku. Komentarze były tylko ze strony ludzi starszych. Cena zależy też od miejsca kremowania - Stolica jest najdroższa , a i okres oczekiwania trwa nawet do tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: kremacja zwłok IP: *.rad.vectranet.pl 14.02.08, 09:10 w Warszawie trzeba sie dowiedziec-czasem juz nastepnego dnia mozna kremowac np na cmentarzu na Wolce Weglowskiej Brost zalatwia faktycznie w Bytomiu jest tam bardzo ladnie-kolega kremowal mame-ale usluga tej firmy to cos strasznego-wszedzie widza problemy i uwazaja ze to wina innych, na pogrzeb mojej babci spoznili sie pol godziny(do kaplicy przy cmentarzu i co dalej idzie na msze itd)kolega przewozil urne do warszawy-sam zalatwial w warszawie wszystko, bo oni ponoc nie mogli sie dogada.Dopiero w Wwie powiedzieli mu, ze zwykle te robote, ktora on odstawil, to robi zaklad pogrzebowy > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~iii Re: kremacja zwłok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 19:09 Korzystałam ostatnio z usług firmy Epitafium. Polecam. Niczym nie musiałam się martwić. Wiem, że ta firma również zajmuje się usługami kremowania zwłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shame on you Re: kremacja zwłok IP: *.100.udn.pl 03.03.08, 20:52 Ta trzeba było jeszcze prochy odkurzaczem wciągnąć juz zupełnie niczym nie musialabys sie zajmowac , no moze przejecieciem spadku.Wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: kremacja zwłok IP: *.tkdami.net 04.03.08, 07:26 nie wiesz o co chodzi to sie zamknij wszo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `iii Re: kremacja zwłok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 17:58 Ale ja nikogo nie kremowałam. Czytaj ze zrozumieniem. Zajmować się, a martwić się to są dwa różne pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś