Dodaj do ulubionych

Ile za własne M

10.02.08, 21:16
Mam do Was pytanie. Chcę kupić w Radomiu mieszkanie w bloku ok. 50m
(M3). Nie musi być w nowym bloku ale powiedzmy, że w takim do 20
lat. Interesuje mnie za ile takie mieszkanie mogę kupić???? Proszę o
Wasze opinie. i jeszcze jedno - standard. Nie musi być "ala
Carington" ,ale nie szukam do kapitalnego remontu! Mieszkanie takie
musi mieć zrobioną kuchnię na "tip top" i dobrze by było by cała
glazura była w stanie przynajmniej "mocno dobrym". Oczywiście okna
też o.k.,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Amcia Re: Ile za własne M IP: 82.139.38.* 10.02.08, 21:55
      80 tys wzwyz...
      • Gość: bary Re: Ile za własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.08, 22:02
        Żart? nie mniej niz 100
        • tomus2221 Re: Ile za własne M 10.02.08, 22:11
          W niezłym stanie to napewno ponad 100.Najtańsze NOWE mieszkania ma
          chyba jeszcze sprzedazy Administrator,dotyczy to bloku powstającego
          przy Rapackiego 7a.Niewiele ponad 3 tysiaki za metr.
        • Gość: lokator Re: Ile za własne M IP: *.internet.radom.pl 10.02.08, 22:29
          u mnie w bloku za 80 poszlo do kapitalnego remontu, rycie tynkow, zrywanie
          starej glazury, wymiana futryn itp ( 10p blok w centrum M2 46m2) tak wiec ta 100
          o ktorej piszesz to oczywiscie musze sie zgodzic jest totalnym minimum. l20-150
          to za mieszkanie w ktorym mozna juz mieszkac ale oczywiscie do poprawek. za
          mieszkanie tip top w czystym bloku M3 to mozna wolac nawet i 200
      • Gość: Sympatyksympatyka Re: Ile za własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 17:12
        a dlaczego nie nowe???? administrator (spółdzielnia mieszkaniowa) zaczyna
        sprzedaż mieszkań na rapackiego, teren ogrodzony, nowe budownictwo, 4 pietrowy
        blok. Ceny od 3,2 do 3,4 tys za m2 czyli za 140 lub 170 tys kupi sie mieszkanie,
        wiadomo że remont ale nie mieszka sie przynajmniej w obskurnym wieżowcu
        • Gość: fagor303 Re: Ile za własne M IP: *.tkdami.net 12.02.08, 18:47
          ale ja nie piszę o wieżowcu i do tego obskurnym - tylko
          czteropiętrowcu i to na pierwszy rzut oka nie najgorszy i nie
          najstarszy. Kolejna sprawa 50m po 3400 to 170tys za gołe mury.
          Wykończenie takiego mieszkania na poziomie średnio-wyższym to
          kolejne 50 tys. A to już kwota 220 tys. Może dla kogoś między 170 a
          220 nie ma większej różnicy ale dla mnie ma
          • Gość: Sympatyksympatyka Re: Ile za własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 22:39
            no tak tylko zależy jak na to patrzeć. Zdaniem większości analityków mieszkania
            w starym budownictwie będą tanieć, już tanieją, za prarę lat poprostu chcąc
            sprzedać takie mieszkanie napewno się na nim nie zarobi a może nawet straci.
            Zresztą ja sobie nie wyobrażam że wejdę po kimś do domu i wszystko bedzie oK i
            nic nie bede chciał poprawiać. DO tego nikt nie liczy otoczenia, czy działka
            jest ogrodzona czy sa miejsca parkingowe. przecież miesięcznie trzeba dołożyć do
            takiego parkingu 2x 80-90 zł czyli 160-180 zł. Bo chyba za gotówkę nie kupujesz
            mieszkania bo się nie opłaca. To teraz przelicz sobie te 180 zł miesięcznie i
            dołóż do raty kredytu zobacz jaka jest różnica między 140 tys a 200 tys
            • Gość: fagor303 Re: Ile za własne M IP: 145.253.3.* 13.02.08, 05:52
              mieszkania będą tanieć? ale gdzie? tam gdzie osiągnęły ceny 6-8 tys,
              a nie tam gdzie 3. Naprawdę w to wierzysz, że przy ogólnej inflacji
              i podwyżkach - mieszkania w Radomiu potanieją. Eksperci mówią o tym,
              że mogą potanieć? A jaki ekspert powiedział, że ludzie przestaną
              chcieć więcej zarabiać...? Przecież "budowlanka" jest jedną z
              najdynamiczniej rozwijającą się grupą jeżeli chodzi o zarobki!
              A co do miejsc parkingowych - właśnie ostatnio byłem u znajomego
              (blok ogrodzony, 2 lata temu oddany do użytku), mieszkań w bloku 60 -
              miejsc parkingowych przed blokiem 20. Z Twoich wyliczeń brakuje
              miejsc dla 100 aut.
              • Gość: Sympatyksympatyka Re: Ile za własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 11:35
                1. Mieszkania już potaniały (mówie o radomiu)sprawdź sobie ceny rok temu i dziś.
                2. mylisz pojęcia ekonomiczne, jeśli ludzie zaczną więcej zarabiać to coś
                zacznie więcej kosztować, zwiekszy się inflacja i tak wkóło. Bedziesz zarabiał
                więcej al ei więcej płacił więc sie nic nie zmienię dopóki państwo nie wprowadzi
                mniejszych podatków dla pracodawców.
                3. Który blok? ja pisałem o bloku który się dopiero buduje i tam starczy miejsc
                dla ludzi z bloku twojego kolegi
                • Gość: fagor303 Re: Ile za własne M IP: *.tkdami.net 14.02.08, 20:19
                  czy Ty przypadkiem nie pracujesz dla tego inwestora co buduje te
                  bloki? Blok się buduje a Ty już wiesz ile ma miejsc parkingowych -
                  gratuluje. Co do taniejących mieszkań - to obawiam się, że nie wiesz
                  co piszesz. Od pół roku ceny za metr (nie nowy blok) to ok. 3tys.
                  Jak rozumie kiedyś były po 5tys. Tak? A kiedy bo coś przegapiłem.
                  • tomus2221 Re: Ile za własne M 14.02.08, 23:02
                    Gość portalu: fagor303 napisał(a):

> czy Ty przypadkiem nie pracujesz dla tego inwestora co buduje te
                    > bloki? Blok się buduje a Ty już wiesz ile ma miejsc parkingowych -
                    > gratuluje.
                    Ja tez wiem ile tam będzie miejsc parkingowych,żadna to
                    tajemnica.Wystarczy spytać sie u dewelopera.Nie ma czego gratulować.
                  • Gość: Sympatyksympatyka Re: Ile za własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 10:07
                    nie wiem co w tym dziwnego,że doweloper okrelślił liczbę miejsc parkingowych, ja
                    bym tam inaczej nie kupił jakbym pewien nie był bo nie mam zamiaru trzymać
                    samochodu na ulicy albo na parkingu oddalonym od bloku.
                    I mieszkania staniały każdy ci to powie. Bloki 10 piętrowe i te mniejsze zostały
                    wybudowane w latach 70-80 i zostały obliczone na 50 lat. Zostało im 20, za 10
                    będą się sypać, a już wyglądają tak, że czasem strach tam wejść.
                    Może lubisz grafiti w windach i na ścianach korytażu, jak ktoś pije wódke w
                    klatce i śmieci ci pod drzwiami. Ale wiekszośc ludzi woli zamknięte i ogrodzone
                    bloki i te będą trzymać sie w cenie.

czy ja napisałem coś nowego?
    • antimoron Re: Ile za własne M 11.02.08, 10:11
      Takie mieszkanie mozna juz kupic od 140,150 tys. Ale to kwestia
      cierpliwosci. Sam jestem przed podobnym zakupem i od kilkunastu
      tygodni sledze ten rynek w Radomiu. Kto "dusi" cene ten wisi z
      ogloszeniem od kilku miesiecy. Sadze nawet ze ceny jeszce spadna,
      ale nieznacznie wiec moze warto poczekac jeszcze troche.
      • Gość: fagor303 Re: Ile za własne M IP: 145.253.3.* 11.02.08, 12:55
        Dzięki za Wasze zainteresowanie tematem,
        Mam na oku M3 na os. Południe, blok 4 piętrowy, środkowa klatka, 2p,
        pow. 52m. Chatka jest fajnie zrobiona, łazienka - błysk, kuchnia
        cała w zabudowie (też w miarę nowa, przedpokój płytki + zabudowa
        komandor, okna drewniane (4 letnie). Klient krzyczy 180tys., ale
        z "dychę" zejdzie. Wiem, że można kupić M3 taniej, ale chodzi też w
        jakim stanie...
        • antimoron Re: Ile za własne M 11.02.08, 14:15
          www.gratka.pl/dom/tresc/26-26068027-mazowieckie-radom-srodmiescie-kolberga.html?w=bfd9aadd17279fa4&s=1

zobacz to, standard calkiem niezly i lokalizacja o wiele lepsza, bo
          moim zdaniem 180 tys na poludniu to drogo
          • tomus2221 Re: Ile za własne M 11.02.08, 18:31
            Ładne mieszkanko,sto razy lepiej kupić takie w centrum niż na
            Południu.
            • Gość: sprzedawca Re: Ile za własne M IP: 195.47.201.* 12.02.08, 11:48
              Apropo mieszkań.
              Mam do sprzedania mieszkanie 48m,5/10, ul.Struga. 2 pokoje,kuchnia,
              łazienka. Parkiet, glazura, nowe okna, zadbane. Ścisłe centrum.cena
              148tys. zł. tel 660714338
        • vogueee Re: Ile za własne M 11.02.08, 18:09
          hahahahahahahahaha ile?180 w radomiu?A KRZYCZEC TO SOBIE MOGA!
          popieprzylo sie we lbach co niektorym
          a mzoe 300 tys jak w wawie?

tylko kto to kupi na tej pustyni?
          • Gość: :) Re: Ile za własne M IP: *.internet.radom.pl 11.02.08, 20:48
            We wrześniu kupiliśmy w Śródmieściu 54m za ok 150tyś, mieszkanie wymagało
            remontu, nie wielkiego ale jednak....
            • Gość: fagor303 Re: Ile za własne M IP: *.tkdami.net 11.02.08, 21:16
              witam ponownie,
              w dalszym ciągu zastanawiam się nad tym mieszkankiem na południu
              bo.. śródmieście nie jest dla mnie atrakcyjne. Wolę coś na obrzeżach
              miasta np. południe, wośniki, borki itp. To mieszkanko na zdjęciach
              jest całkiem fajne, to o którym ja piszę jest w standardzie podobnym
              a do tego ma prawie 10m więcej, więc myślę, że warto się chyba nad
              nim poważnie zastanowić
              • Gość: Radomiak Re: Ile za własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 23:26
                Na Wośnikach ceny zaczynają się od 3000 zł za metr kwadratowy:-)
                • Gość: zzz os poludnie ul parysa 1, 2 pietro 157 000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 19:12
                  60,13 m2 gratuluje autorowi 2 postu 80 000 to mozna wplacic na zaliczke.
                • Gość: buraczek Re: Ile za własne M IP: *.chello.pl 19.02.08, 15:21
                  Siemka chyba razem z Toba
              • Gość: lokator Re: Ile za własne M IP: *.rad.vectranet.pl 14.02.08, 09:03
                mieszkam na Poludniu i bardzo zaluje ze tu kupilem mieszkanie-najgorsza
                spoldzielnie w miescie klatki schodowe sprzataja raz na kilka miesiecy pieniadze
                wydaja na nie wiem co np pare lat temu wymienili drzwi wejsciowe,teraz w
                styczniu robili malowanie klatek(ani zawiadomienia,zeby zabezpieczyc drzwi czy
                sprzatnac wycieraczki,ani sprzataczki po malowaniu-do dzis schody po farbie sa
                niewymyte,tylko zamiecione wymyte sa tylko te,ktore wymyli lokatorzy i wciaz
                smierdzi farba)robia chodniki z kostki brukowej wokol blokow na CZarnoleskiej a
                nie maja pieniedzy zeby choc ocieplic boki blokow.Obejrzyj dokladnie to
                mieszkanie czy nie ma plesni i grzyba bo na Poludniu to norma-u znajomej jak
                mocno pada cieknie woda z sufitu na 3 pietrze w duzym pokoju-podcieka gdzies z
                balkonu na 4 pietrze i wciaz poprawiaja i wciaz nie pomaga-zaplesnialy jej
                sciany nad oknem
          • Gość: realista "krzysiu" to nie bajka, to realia IP: *.internet.radom.pl 12.02.08, 19:21
            jak zaczniesz szukac mieszkania dla siebie to poznasz aktualne ceny. wtedy swoje
            smichy glupokowate schowasz pod poduszke i zaczniesz w nia plakac ile ci jeszcze
            brakuje. czas odejsc od garnuszka mamusi, potluc swinke i zaczac cos na swoj
            rachunek, za swoje zarobione pieniazki inaczej swiat wyglada.
    • Gość: Ala Re: Ile za własne M IP: *.tkdami.net 14.02.08, 09:43
      Piszesz ze zaplesnialy sciany .Otoz to nieogrzewanie mieszkania .Tak tak -ludzie
      oszczedzaja na ogrzewaniu i udaja ,ze im cieplo a jak nie mieli podzielnikow to
      ogrzewali normalnie .Zdjac podzielniki ,bo to dramat dla lokalu a to jest tez
      niesprawiedliwe dla lokatorow .Zimy sa lekkie no ale nie az tak jak nad morzem
      srodziemnym i ogrzewac trzeba .
    • Gość: lokatorka Re: Ile za własne M IP: 195.93.162.* 14.02.08, 22:38
      "Lokator" nic nie skłamał, wszystko co napisał jest prawdą.
      Na "Południu" mieszkałoby sie dobrze gdyby był inny zarząd
      Spółdzielni, taki który by wiedzial za co spółdzielcy mu pensję
      płacą. Wszystko robi sie tu na odwal się, po łebkach, na nic nie ma
      pieniedzy, o nic nie można sie doprosić. Bloki są zaniedbane,
      wyziębnięte bo na klatkach nie ma grzejników a bloki nie są
      ocieplone. Poza tym lubia oszukać na kosztach centralnego
      ogrzewania. Krętactwo to juz chyba we krwi mają bo chociaz zarząd
      nie tak dawno temu się zmienił to niestety na ludzi podobnych do
      poprzedniego. Chyba stanowisko odbija. Tu po prostu nie ma
      gospodarza.
      Ps. Swoją drogą to ciekawe czym oni te klatki malowali, syf jak
      nieszczęście. U mnie już chyba z miesiąc cuchnie niemiłosiernie,
      chociaz na klatce cugi jak w Wygwizdówku.
      • Gość: lokator Re: Ile za własne M IP: *.rad.vectranet.pl 14.02.08, 23:15
        jakos sciany zaplesnialy jej tylko tam, gdzie sufit przecieka-ma palic ognisko
        zeby bylo sucho?
        a grzejnikow na klatkach nie ma- to chyba jedyne takie osiedle
        no i teraz jeszcze ciepla woda jest mniej ciepla
        super
      • Gość: student Re: Ile za własne M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 13:22
        Wysokie ceny są faktem, nie podejrzewam , że zmaleją nagle. Z
        pewnością nie będą niższe niż obecnie. proszę mi wierzyc ,ZE WBREW
        TEMU CO CI ,,PSEUDOSPECJALISCI,, OD NIERUCHOMOŚCI MÓWIĄ NIE SPADAJĄ
        TYLKO LUDZIE STAJA SIE CORAZ BARDZIEJ WYMAGAJACY I NIE KUPUJA
        CHOCIAZBY MIESZKAN Z WIELKIEJ PŁYTY JAK NIE MUSZA ,. zA MIESZKANIE
        NA OCHOCEI W WARSZAWIE ZAPŁACIŁEM {A W ZASADZIE PŁACIĆ BEDE PRZEZ
        NAJBLIZSZE LATA } PRAWIE 800TYS Z ODSETKAMI ZA 52 M2. sKAD TAKA
        CENA - A WŁASNIE DLATEGO ZE MIESZKANIE JEST NOWE. nIE MA TAM BABĆ Z
        PIESKIEM WYCHODZACYCH RANO O 6, GŁOŚNO NASTAWIANEGO TELEWIZORA W
        KTÓRYM LECI JAKIS KLAN I OGÓLNEGO SMROGU GOTOWANYCH OBIADÓW. STAD
        UWAZAM ZE TYLKO MIESZKANIA W NOWYM BUDOWNICTWIE NAJLEPIEJ NOWE LUBH
        KILKULETNIE OPŁACA SIE JEDYNIE KUPOWAC dLATEGO WARTO KUPIC