Gość: Arturro IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 11:55 Witajcie! Ktory bank w Radomiu uwazacie za najlepszy, a ktory za najgorszy? Chodzi mi o obsluge, itp....?? Pozdro Arturro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dejv PKO SA - ODRADZAM IP: 157.25.92.* 13.10.03, 12:36 Bank PKO S.A. zdecydowanie najgorsza instytucja prywatna z jaka mialem doczynienia w swoim zyciu, dopoki placisz kaske jest ok, duzo bankomatow obsluga jak na nasze warunki ok, ale w momencie kiedy zaczynasz miec klopoty, a takie trzeba zakladac, majac na uwadze fakt, iz z tego typu instytucjami powinno sie zawierac dlugookresowa wspolprace, mozesz liczyc na srodkowego (serdecznego) palca wyciagnietego w twoim kierunku. musze przyznac ze zdziwieniem ze bp, ktore zawsze uwazalem za straszna komune, moze nie ma wystawnych oddzialow (zmienia sie), ale klienta traktuje sie tam naprawde w sposob, ktory ma w perspektywie nie tylko bezwstydne wyludzanie kasy, ale w prawdziwym tego slowa znaczeniu wspolprace na dobre i na zle, zakladajac ze klient jak w kazdym innym biznesie, raz prosperuje lepiej innym razem gorzej, ale jest KLIENTEM o ktorego nalezy dbac. ja juz nigdy nie zamierzam podejmowac zadnej wspolpracy z SA, zarowno prywatnie jak i sluzbowo i odradzam ten bank nie unoszony chwilowa emocja, ale zwyklym szacunkiem jakie oczekuje od kogos, kogo utrzymuje za swoja ciezka zarobiona kase, w PKO SA takiego szacunku nie uswiadczysz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fa so la si do Re: PKO SA - ODRADZAM IP: *.radom.pl 13.10.03, 20:43 Niestety muszę korzystać z tego banku (PKO SA) to dorzucę jedno: od ponad 7 lat 4 razy w miesiący lub częsciej wpacam lub wypłacam pieniądze na Piłsudskiego, ale NIGDY nie zdażyło ni się bym nie stał w kolejce. (7 kas i nigdy nie były obstawione w 100% przez personel banku) ODRADZAM, poza tym te najdroższe na świcie kwoty za prowadzenie konta i chyba 0,1% na rok odsetek. ZGROZA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pello Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: *.internet.radom.pl 13.10.03, 13:46 Gość portalu: Arturro napisał(a): > Witajcie! > Ktory bank w Radomiu uwazacie za najlepszy, a ktory za najgorszy? Chodzi mi > o obsluge, itp....?? > Pozdro Arturro Nie ma dobrych banków, są tylko przyjazne klientowi, obojętne lub wrogie. Wg. mojej opinii wrogim jest PEKAO SA, obojętnym np. PBK BPH, a przyjaznym ING Bank Sląski. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITAGOR Lukas Bank IP: *.internet.radom.pl 13.10.03, 14:41 Ja polecam Lukas Bank można z ich usług korzystać za pomocą telefonu, internetu i w tradycyjny sposób, oddział w Radomiu jest otwarty od 7 do 19, a i najważniejsze .... jak przyjedziesz na rowerze to jeszcze pozwolą wprowadzić brykę do środka :-) wiem, że nie jest to zawsze za wygodne dla innych klientów, ale widać że bank nie olewa moich pieniędzy. Inna sytuacja była w banku PKO na ul. Targutta tam ochroniarz na moje pytanie dlaczego nie mają stojaka odpowiedział : " a jak byś przyjechał koniem to też być zażądał dla niego prakingu". Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zetoxa mBank IP: *.radom.pl 13.10.03, 15:09 najlepszy jest w internecie:) i nazywa się mBank, najlepszy procent, bankomaty Euronetu za darmo, no i brak obsługi, co jest zaletą, bo bankomat rzadko miewa zły dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Lukas Bank IP: *.udn.pl 22.11.03, 13:24 Gość portalu: PITAGOR napisał(a): > Ja polecam Lukas Bank można z ich usług korzystać(...) Zgadzam się!Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GregorY Re: Bank Śląski IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 15:33 kolega dejv ma rację: PKO S.A. - omijam szerokim łukiem, Lukas? fajne możliwości ale ciągłe kolejki (chociaz kawe mają dobrą), mBank - super sprawa dla tych, którzy mają stały dostęp do internetu (nie stałe łącze - tylko zawsze moga korzystac z komputera), PKP B.P. - nie miałem możliwości poznać, natomiast polecam Bank Śląski - szczególnie oddział przy Chrobrego (wiem, wiem - mają siedzibe ulicy o innej nazwie) - i internet i sms-y i inne możliwości. Ostatnio założyłem konto w eurobanku - zobaczymy za niedługo jak się sprawują. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine ING Bank Slaski 13.10.03, 18:58 Zdecydowanie. Mila, kulturalna, kompetentna i szybka obsluga. Konto swego czasu zakladalem w radomiu, karte odbieralem w krakowie, a PIN w katowicach. Nie bylo problemu z tak pokreconym zyczeniem klienta. wszelkie papiery wedrowaly poczta banku na koszt firmy. w oddziale bardzo chetnie doradzono mi jak najlepiej i najwygodniej dla mnie przeprowadzic ta operacje. Do dzis mam tam konto i nie zaluje. przelewy ida blyskawicznie a obsluga banku chetnie podpowie jak dany problem zalatwic - bez robienia klientowi łaski, co sie tu i tam (nie bede robil kryprotoreklamy pewnemu duzemu bankowi gdzie jest to na porzadku dziennym) Polecam goraco innym. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kether Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad 14.10.03, 14:31 Z Lucas Banku jak do tej pory jestem BAARDZO zadowolony - maja bardzo fajna atmosfere w ich siedzibie, kawy co prawda jeszcze nie probowalem bo zawsze jakos od razu mialem miejscówke;) a mBank.. fajna sprawa, tylko jedynym minusem jest to, ze w Radomiu jest tylko 5 bankomatow EURONETU! jakiez bylo moje zdziwienie jak zobaczylem prowizje po wyplacie z bankomatu na pilsudskiego! chyba jednak wolalbym Inteligo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PITAGOR Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: *.internet.radom.pl 14.10.03, 17:07 Mi też kiedyś bankomat pobrał opłatę w M1 (euronetu) napisałem reklamację i załatwili ją w ciągu 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GregorY Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 17:18 to dobrze, że ci załatwili, ale czy tak powinno być? Internetowy bank - fajna sprawa, ale ja wolałbym normalną siedzibe, gdzie mogę podejść do okienka i zjechać kogo popadnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś-fa-so-la-si-do A która kasjerka najładniejsza IP: *.radom.pl 14.10.03, 20:01 Gość portalu: GregorY napisał(a): >... ja wolałbym normalną siedzibe, gdzie mogę podejść do okienka i > zjechać kogo popadnie :) To mi się podoba, tylko dlaczego tak od razu zjechać, czasami warto się umówić, chociaż w Radomiu nie ma ładnych kasjerek z którymi warto byłoby to zrobić. A mBank ma jeszcze jedną wadę (jak wszystkie internetowe) nie możesz wypłacić więcej niż 1000zł na dzień, bo gdy chcesz więcej musisz mieć konto w innym banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manna Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: 213.199.199.* 20.10.03, 11:32 Napiszmy wszyscy do mbanku, to powinni postawić mpunkt (elektroniczny oddział) w którymś supermarkecie w Radomiu. Ciekawie zapowiada się w DominetBanku na Traugutta. Mało klientów, wypełniają za klienta wszystkie druczki, dość miła obsługa (może nie do końca kompetentna, ale szybko się uczą). Jak dla mnie to świetny jest Lukas. Ma tylko 2 przeogromne wady - prawie zawsze są tam kolejki i często nie można pobrać gotówki z bankomatu (komunikat - nie może połączyć się z bankiem, sprubój później) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: 195.164.30.* 15.10.03, 20:34 Odradzam PKO SA. Zgadzam się z przedmówcami. Są beznadziejni jeśli chodzi o obsługę. Prawie NIGDY nie załatwią niczego na twoją korzyść. Mają wysokie opłaty. Byłem ich stałym klientem przez 6 lat, a mimo to kilka razy zostałem olany. W końcu zmieniłem bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: *.radom.pl 15.10.03, 20:56 Na jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc2 Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 00:36 ja bylem w ing banku śląskim, ale niestety obsługa tegoż banku na poniatowskiego (niezbyt mile panie) spowodowaly, ze przenioslem sie do banku, ktory spadl do m1 z nieba :) czyli do eurobanku, bardzo mi sie podoba obsluga tego banku w m1, mili doradcy i faceci (jest ich chyba dwoch) i dziewczyny, naprawde chyba pierwszy bank, ktory tak milo obsluguje klientow..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: *.udn.pl 27.10.03, 11:28 Wypełni zgadzam się. Mnie po 7 latach mało, że olali to po prostu okradli. Od 4 lat miałam linię kredytową i wszystko było pięknie opłacałam prowizję roczną wcale nie niską i rzadko używałam pieniędzy z debetu. Z chwilą, kiedy straciłam pracę wiadomo nie było regularnych wpływów a z pieniążków zaczęłam korzystać. Wynikiem tego było nie uzyskanie prolongaty na kolejny okres. Należało mi się, bo nie pamiętałam o regularnych wpłatach. Mimo iż pojechałam tłumaczyć się do windykacji i napisałam pismo stwierdzające, kiedy zapłacę zaległość obarczono mnie kosztami późniejszych chorych wezwań, straszenia komornikiem itp. tak w PKO SA traktuje się uczciwe osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 15:40 ma konto w millenium i PBK , korzystam też z PKO odradzam PKO, pbk i millenium ma podobną i łatwo dostępną ilość punktów, millenium dopiero teraz wprowadziło obsługę przez internet , ale ma słabe zabezpieczenia, gorsze niż PBK. W millenium natomiast podoba mi się możliwośc operacji dokonywanych przez bankomaty np opłaty za prąd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakarpl Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: *.rev.stofanet.dk 20.10.03, 21:33 A czy w Radomiu kiedys powstanie oddzial BZ WBK?? Nie mowie, ze jest jakis super, ale przydalby sie, bo w wielu polskich maistach jest,a u nas nie ma. Nie jestem klientem PKO S.A, ale kurcze na Pilsudskiego, byly bardzo mile panie i nawet jedna mi sie podobala:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: 195.116.189.* 25.10.03, 17:21 PKO SA - niszczy radomskie firmy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bluto PEKAO SA 27.10.03, 10:50 Niby moloch, ale bardzo mało bankomatów, mało oddziałów, straszliwe kolejki przy kasach, a na dodatek miałem przygodę - bankomat przy dworcu nie wypłacił mi kasy, a zniknęła ona z rachunku. niby tylko 200 pln, ale nie uznali rekamacji. Szkoda mi tylko nerwów i nóg, bo musiaem się nachodzić jak na pielgrzymce. Miła obsługa w okienkach. PZDRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: Ktory Bank najlepszy, a ktory najgorszy w Rad IP: *.tkdami.net / 172.16.2.* 22.11.03, 13:46 Największe bezhołowie w Radomiu jest chyba w BGŻ przy ul. Traugutta. PKO SA jest o klasę (albo dwie) lepszy od BGŻ. Odpowiedz Link Zgłoś