b-ania 14.12.08, 19:53 Wszystko pięknie, tylko co z ul. Mariacką? Będzie przebicie go 1905 r? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jakub Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.eranet.pl 14.12.08, 21:18 O działaniach tworzących bufor komunikacyjny trzeba było chyba pomyśleć zanim wyłączono centrum miasta z ruchu kołowego. Z głową działać panowie... bo ludzie patrzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panowie Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.radom.vectranet.pl 15.12.08, 00:33 A co to jest głowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanał Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.radom.vectranet.pl 15.12.08, 02:38 Dlaczego nikt nie zajmuje się panem Skwarczynskim i tymi jego działkami i nie wyjaśni wszystkich okoliczności z tym związanych .... Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 03:20 > Wszystko pięknie, tylko co z ul. Mariacką? Będzie przebicie go 1905 > r? Chyba wyraznie jest napisane: "10 mln zł zarezerwowano też na przebudowę ul. Młodzianowskiej od ul. ks. Sedlaka do Gdyńskiej (przed torami)", a także jest wzmianka o kasie na tunel pod 1905 Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 03:21 Chodzi o ciag Mariacka-Mlodzianowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mos Po co udrażniać plac Małgorzatki, jak cały ruch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 07:19 będzie i tak uduszony na Żeromskiego i Traugutta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąb Re: Po co udrażniać plac Małgorzatki, jak cały ru IP: *.radom.vectranet.pl 15.12.08, 09:29 Czy ktoś kontroluje to, że osoby wtajemniczone w plany inwestycyjne nagle stają się właścicielami działek pod te inwestycje wykupowanych.Kupowanych na dzieci, teściowe, wujenki i innych słupów.Jakież to odszkodowania trzeba teraz wypłacić z powodu likwidacji tego "niezwykle dochodowego" bazaru, nie licząc kosztów działki. O jesionie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apawel Rewolucja na placu Małgorzatki IP: 93.105.149.* 15.12.08, 09:48 tunele to powinni budowac pod/nad przejazdami kolejowymi. co zmieni ten tunel? dalej bedzie jak w trzecim swiecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 10:07 Gość portalu: apawel napisał(a): > tunele to powinni budowac pod/nad przejazdami kolejowymi. co zmieni ten tunel? > dalej bedzie jak w trzecim swiecie.... Gwoli ścisłości "nad" jest wiadukt, "pod" jest tunel. Uważam, że dużo zmieni, a ty co proponujesz by nie był to trzeci świat? Odpowiedz Link Zgłoś
teta1985 Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 15:00 Dalej kolego będzie skrzyżowanie z trasą NS a za nim wiszący wiadukt nad torami. Następnie trasa poleci nowym śladem w kierunku obwodnicy południowe, również niebawem budowanej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Rewolucja na placu Małgorzatki IP: 93.105.149.* 15.12.08, 11:42 wiadukt to jest ale nad grzecznarowskiego. przejedziesz tunelem nad/pod 1905 roku a pozniej i tak bedziesz stac przed przejazdem kolejowym. tak samo jest na poludniu (przejazd na wjazdowej). mieszkam na poludniu i wiem co sie dzieje. wiadomo, lepiej jak zrobia pod 1905 roku niz mialoby w ogole nie byc ale uwazam ze pilniejsze jest zlikwidowanie tych przejazdow kolejowych.... zreszta znajac zycie po tych remontach bedzie sie jezdzic jeszcze wolniej ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
b-ania Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 12:20 Jakbyś przeczytał cały artykuł do końca pod którym się wypowiadasz to byś wiedział, że nie masz racji. Gdy nie chcesz albo nie masz czasu go przeczytać, to ci tu zacytuję jego fragment: "Wciąż trwa projektowanie całej ul. Młodzianowskiej, która będzie biegła wiaduktem nad torami, a potem jako Nowomłodzianowska przy PSP nr 9 i dalej przez łąki za kościołem na Prędocinku połączy się z obwodnicą południową." Zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Rewolucja na placu Małgorzatki IP: 93.105.149.* 15.12.08, 13:35 tak jestem bardzo zadowolony. szczegolnie jak stoje codziennie w korku jadac z poludnia na ustronie lub odwrotnie..... wtedy jestem dumny z naszych projektantów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.radom.vectranet.pl 15.12.08, 13:59 to sobie rób spacer, bedzie szybciej, a samochodów niedługo bedzie wiecej niż ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 14:05 Niezbyt czesto zgadzałem się z poglądami dyr. Czyża, ale w sprawie skrzyżowania Traugutta/Narutowicza przyznałem mu rację, kiedy stwierdził w wywiadzie, że planuje wykonanie drobnych korekt geometrycznych. Z przebiegu tematu wynika, że został naprostowany. A oto negatywne skutki przebudowy czy jak to zwą przebicia placu Małgorzatki: 1)zostanie zlikwidowany skwer, który jest miejscem wypoczynku dla starszych ludzi, mieszkańców okolicznych kamienic, 2)zostanie wyciętych wiele starych drzew, myslę że grubo ponad stuletnich,zwłaszcza szkoda ślicznie kwitnących rajskich jabłoni, które pamiętam od młodości, 3)zostanie zniszczona nawierzchnia chodnika i parkingu przy szkole budowlanej ( wykonana może 3-5lat temu) oraz zieleniec z drzewami i krzewami przy ul. Kościuszki, 4)wydłuży się droga przejazdu dla komunikacji zbiorowej, a zwłaszcza czas przejazdu na kierunku ul. Traugutta z powodu sygnalizacji świetlnej (aktualnie od dworca autobusy jadą wręcz komfortowo), o ruchu sam. osobowych nie wspominam bo i tak z nim sie nikt w mieście właściwie nie liczy, Jestem święcie przekonany,że dla poprawy bezpieczeństwa ruchu wystarczyłaby planowana pierwotnie drobna korekta geometrii wraz z uruchomieniem nowoczesnej sygnalizacji ( wyłącznie na skrzyzowamiu Traugutta/Narutowicza) co kosztowałoby niewspółmiernie mniej niż cała ta przebudowa. Może nie wiem o co tu chodzi? Proszę o uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 16:36 Tzn tak-stanowczo nie zgodze sie z pierwszym punktem-ja mieszkam minute drogi od tego miejsca i moze to bylo miejsce wypoczynku, dopoki nie zabrukowano placu. W tej chwili to sie tam boje chodzic, bo sie menelia zbiera miedzy budami-i okoliczna i ta dojezdna do szkol. Co do drzew-tez mi ich szkoda bedzie. A jesli chodzi o sama przebudowe-jestem za, bo w znaczny sposob zmieni sie sytuacja ruchowa na tym skrzyzowaniu. Co ciekawe-to tak, ze sobie wszyscy zapamietali-wlasna decyzja Czyza i MZDiK dodanie drugiej pary swiatel na Nowokościuszki-Piłsudskiego-Traugutta. Projektant proponował tylko jedna pare na Narutowicza-Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
phodopus Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 16:51 Ja się boję jednego: że wyjdzie z tego wszystkiego kolejne rondo Kotlarza, jeśli chodzi o czas przejazdu. Obecnie w każdą stronę można jechać bez większych problemów, a po przebudowie zaczną się korki :) Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 17:20 No ja akurat jestem wrecz przekonany o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KY Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: 93.105.144.* 15.12.08, 17:25 To na Nowo-Kościuszki będzie tylko po jednym pasie w każdą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 17:50 > To na Nowo-Kościuszki będzie tylko po jednym pasie w każdą stronę? Tak, dokladnie tak jak na dalszej czesci Traugutta. Tzn w strone Traugutta 1 pas, a w strone skrzyzowania 2 pasy tj, najpierw lewoskret w Pilsudskiego i prostojazd w Nowokosciuszki, a potem lewoskret w narutowicza i prosto/prawo w Kosciuszki i Narutowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 15.12.08, 17:59 A ja już nie wiem czy zaproponowana przebudowa skrzyżowania wyjdzie nam na dobre czy będzie to kolejny gniot. Pamiętam że toczyła się już w węższym gronie dyskusja na ten temat. Było kilka propozycji przebudowy tego miejsca. Ja zaproponowałem w tym miejscu RONDO które świetnie wpisało się w trójkąt Tragutta - Narutowicza. Redox zaproponował aby cała parcela między ulicami Traugutta i Narutowicza stała się WYSPĄ CENTRALNĄ a drogi wokół niej były jednokierunkowe. Oczywiście dyskutowano również o rozwiązaniu które zostało ostatecznie wybrane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKEMON Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:27 mamy takich znwcuff jak redoksygay i dlatego jest jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR A gdzie inwestycje godne 220 tys miasta? IP: 82.139.54.* 20.12.08, 13:21 Czyli trasy szybkiego ruchu między odległymi dzielnicami Radomia. Obecne (ul. Kwiatkowskiego, Średnia, Górna, Czachowskiego itd.) to kpina cywilizacyjna. A Kosztowniak z Czyżem okrutnie zadłużają miasto i trwonią pieniądze na bardzo problematyczne inwestycje. Za ich kadencji nie powstał cm (!) nowoczesnej ulicy dwujezdniowej. Za żadnego prezydenta nie było tak źle! Z uporem maniaka będę twierdził, że z takimi wandalami Radom daleko nie zajedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 19:50 Młodzież ze szkół to nie menelia,chyba ktoś tu nie zna znaczenia tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.radom.pilicka.pl 17.12.08, 20:53 Czemu się tak boisz swoich (meneli), masz coś na sumieniu czy cierpisz na paranoję? Ja tam sie wychowałem 5minut stamtąd i miałem tam blisko kolegów, ale jakoś nie było takich obaw, a menele czy kiedyś git-ludzie byli tam zawsze. Nie zgodzę się,żeby proponowane rozwiązanie poprawiło warunki ruchowe, bo wydłużony zostanie droga i czas komunikacji zbiorowej, która obecnie na większości kierunków odbywa się bez żadnego zatrzymania i w ten sposób jest uprzywilejowana. Najgorsze warunki ruchu są na skręcie w lewo z Kościuszki, ale tam nie ma kom. zbiorowej. A w ogóle to przejeżdżam tam ze dwa razy na dzień i naprawdę większe problemy nie występują (pomijając ostatni objazd 1905r, ale się skończył). Sprawy bezpieczeństwa ruchu załatwia się innymi metodami niż gigantyczne przebudowy, od tego jest inżynieria ruchu. Jeśli miasto nie wie już na co wydac kasę to podpowiem niech rozwiąże do końca sprawę przejśc przez 4 pasy ruchu bo to jest horror w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 18.12.08, 00:41 > Czemu się tak boisz swoich (meneli), masz coś na sumieniu czy > cierpisz na paranoję? Bo lokalna menelia (swoja, ta znajoma od lat) wykreca bezpieczniki z latarni, zeby nie bylo ich widac, a z tego korzysta menelia nabyta, zeby komus dac w pysk-jak na przyklad mi 4 lata temu, kiedy kradziono mi komorke Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 18.12.08, 06:17 > Jeśli miasto nie wie już na co wydac kasę to podpowiem niech > rozwiąże do końca sprawę przejśc przez 4 pasy ruchu Przecież rozwiązują: - likwidują przejście w al. Grzecznarowskiego obok Dowkonta (to na światłach, zostawiają to bez ale za to na łuku obok UW) - zlikwidowali przejście przy schodka na ul. Limanowskiego - zlikwidowali przejście na ul. 25 Czerwca obok ul. Skłodowskiej - z zapałem lepszej sprawy malują pomarańczowe obwódki wokół znaku D-6 - bractworowerowe.blox.pl/2008/08/349.html - bractworowerowe.blox.pl/2008/08/FILM-Dluzszego-zielonego-rowniez-nie-bedzie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 22:30 Nie masz racji. Dla nieudacznych kierowców likwidowana jest kolejna przestrzeń publiczna. Ile godzi trwa ruch na tym skrzyżowaniu? Po 18 zamiera cały kwartał i jeżdżą pojedyncze samochody. Ciekawe komu zależy na niszczeniu kolejnego kawałka naszego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulfon Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 17:32 po co budować i wydawać kasę lepiej zaorać i posiać rzepak Odpowiedz Link Zgłoś
rolnik_sam_w_dolinie_2006 ratujcie budy!!!!!!!! 16.12.08, 10:37 A budy???? Niech ktoś ratuje budy!!! To są miejsca pracy i wspaniała architektura. Hellllllp!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jh Re: ratujcie budy!!!!!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 16.12.08, 15:08 budy to tylko przykrywka skwarkowa fuuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agugu Re: ratujcie budy!!!!!!!! IP: *.radom.vectranet.pl 17.12.08, 00:23 Smalec ze skwarkami sprzedawają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ORTOPEDAŁ Ratujta historyczny JESION Skwarka róbmy jego samo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 12:00 Samo - brona ratuje jesion naszego członka .Nie damy go na podpałk lub zelówki do drewniaków .Skierować do Elektrowni na wystawe rzeczy historycznych albo do muzeum na rynek do kolekcji pana dyrektora.( śmiechu warte kogo oni powołali) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: towarzysz partyjny Re: Ratujta historyczny JESION Skwarka róbmy jego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 10:41 T O W A R Z Y S Z E !!!!!POMOŻECIE.!!!!!!!!!!!!NO TO DO DZIEŁA > samoobronko<? Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_z_radomia Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 02.03.09, 22:06 Na Forum Radomskich Inwestycji w tym poście został zamieszczony docelowy projekt organizacji ruchu na skrzyżowaniu Traugutta/Narutowicza/Kościuszki/Piłsudskiego na którego przebudowę MZDiK ogłosił w dniu dzisiejszym przetarg. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_piw Re: Rewolucja na placu Małgorzatki 02.03.09, 22:36 Na skrzyżowaniu ulicy Kośćiuszki z Narutowicza wylot Kościuszki jest ze skosem i samochody skręcające w lewo będą miały wieeelki problem i powstaje takie samo skrzyżowanie jak na Kielecka/Głowna. Pogratulować fachowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ars Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: *.radom.vectranet.pl 02.03.09, 22:50 pO CO WYDAWAĆ NA TO PIENIĄDZE SKORO BĘDZIE GORZEJ NIŻ JEST? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Re: Rewolucja na placu Małgorzatki IP: 80.50.128.* 03.03.09, 12:08 To nie będzie dobre rozwiązanie dla ruchu, a szczególnie dla autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś