Dodaj do ulubionych

Do <prywaciarza2> zwanego <prywaciarz.live>

15.12.08, 19:48
W/w napisał:
1.Czy jeden lub drugi Marianek przejęliby wspólnotę na własność?
Jako prywatne osoby?
2. Czy mam takie samo prawo do wspólnoty jak np. Sławek? Jak moja
rodzina jest na liście tak samo jak jego?
3. Dlaczego robi ze Wspólnoty prywatny folwark razem z kilkoma
kolesiami, z którymi ma już dogadane?
4.Gdzie były wybory, no powiedz mi gdzie?
5. Zróbmy nowe wybory na zarząd Wspólnoty a nie Sławuś już rozdaje
nie tylko jego.

Witaj <p.live>
Czyli wygląda to tak:
Ad.1
Chcieliby. Przecież po to jest to całe zamieszanie i "włóczenie się
po sądach", bo najpierw jeden (nie był wtedy jeszcze na stołku)
skarżył Głównego Geodetę Kraju (PRZEGRAŁ). Następnie jakiś radny
powiatowy (związany wtedy z Rudym Lisem) i też PRZEGRAŁ. Jak tego
było im mało, no to JNP powołał sobie "komisarzy", których na nasz
wniosek odwołało Samorządowe Kolegium Odwoławcze (bo geniusz prawny -
JNP powołał sobie także i ... Ogólne Zebranie Udziałowców).;)))

Ale JNP, było i tego mało, no to tym razem powołał sobie
zarządzeniem (komisarzy), których Wojewódzki Sąd
Administracyjny ...ODWOŁAŁ, bo JNP uczynił to BEZPRAWNIE. ;))
Ale, JNP nie chciał sie z ty pogodzić, no to odwołał się do NSA,
gdzie także PRZEGRAŁ. (zdaniem NSA - "działalność pana KMIECIAKA
JEST SZKODLIWA).:))
W międzyczasie, aby "dobrać" się do majątku, JNP ...zmienił sobie
statut we Wspólnocie i przekazał kompetencje Ogólnego Zebrania w
sprawie sprzedaży dla ... swoich "komisarzy".
W Wojew. Sądzie Administracyjnym także PRZEGRAŁ. ;))

Obecnie "podskakują nam" wójt, starosta przysuski, starosta
kozienicki, Wojewoda Mazowiecki i Główny Geodeta Kraju, dlatego ...
sprawę rozstrzygnie Wojewódzki Sąd Administracyjny.
Jest takie przysłowie, że jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi
o ...". Bo przecież, Zarząd demokratyczny chciał po prostu
unieważnić, transakcje dotyczące sprzedaży majątku Spółki bez wiedzy
Ogólnego Zebrania. KTO UCZESTNICZYŁ w takich transakcjach oraz
nabywał tak majątek chyba ...wiecie;))
Ad.
2.
prawa do Wspólnoty reguluje ustawa o zagospodarowaniu wspólnot
gruntowych. Dlatego trudno mi odpowiedzieć, na pytanie
<prywaciarza>, bo nie znam szczegółów. O moich prawach pisałem na
forum. Dodatkowo uznawane są przez WSA i NSA, ale nie przez pana
Kmieciaka i przez pana Niemirskiego.:))
a ponieważ żaden z nich "nie jest jeszcze Bogiem" no to
rozstrzygnie to ostatecznie Sąd. Oczywiście Administracyjny;))
Ad.3.
Jak ureguluję juz swoje prawa (moja matka juz ma uznane i to przez
w/w starostę)to na Ogólnym Zebraniu m.in. zaproponuję, aby Wspólnota
zakupiła instrumenty dla młodz. orkiestry, wyremontowała boisk
na „bebnie” i odpisała grunt na którym stoi OSP. Oczywiście, na
takim zebraniu będę miał JEDEN głos (jak każdy), ale mam nadzieję,
że będzie to do zaakceptowania przez większość.
Ad.4 - 5.
Powielasz „zastrzeżenia” pana Kmieciaka i pana Niemirskiego, którzy
już to zgłaszali i to za każdym razem w Sądzie.;)))
Jeśli, uważasz, ze w/w spece nie mają znajomości, umiejętności
przedstawienia swojego punktu widzenia i być może że nie nadają się
na swoje stanowiska, to TWÓJ punkt widzenia, bo za każdym razem Sąd
uznawał racje i argumenty … mojej skromnej osoby;))

W związku z powyższym zamiast się denerwowac i półakąc na forum,
zgłoś to w sprawie sygn. akt: VIII SA/Wa 605/08 czy też sygn. akt:
IV S.A./Wa 1844/08
Oczywiście, możesz tez skorzystać z tematu:"Sąd Administracyjny.
Zakład- Kto wygra?!" - (poniżej link do niego)
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25494&w=88477089
Pozdrawiam – Twój ulubiony Sławuś – zwykły wiejski facet.;)))
PS.
Jak tak dalej będziesz się denerwował, to długo nie pociągniesz.
Proponuję spacer i krople na uspokojenie;))

Obserwuj wątek
    • nemne <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 15.12.08, 20:08
      prywaciarz.live napisał:

> A kiedy mielibyśmy załatwiać te sprawy o których ja pisałem. Ja i
      > kilka osób z którymi rozmawiałem a też mają prawo do wspólnoty nie
      > uznajemy ani zarządu ustalonego przez wójta ani tego drugiego od
      > Sławka. No i co w tym przypadku? Odpowiesz?

Witaj <prywaciarz>
      Po starej zanjomości, muszę Cię poinformowac, że:
      1.
      O tym czy uznajesz czy też nie, "zarzadu ustalonego przez wojta", to
      Ty nikomu łaski nie robisz, bo to rozstrzygnął PRAWOMOCNIE najpierw
      Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie, a na skutek odwolań pana
      Kmieciaka także i NACZELNY Sąd Administrsacyjny. (mimo aktywnego
      udzialu Wybitnego znawcy prawa- Kmieciaka Mariana zwanego wójtem,
      ktory uczestniczył OSOBISCIE na rozprawie).;)))
      2.
      "Kilka osób z którymi rozmawiałś a też mają prawo do wspólnoty
      (...) i nie uznają rowniez tego drugiego". W związku z twoim
      pytaniem: "No i co w tym przypadku?".
      Uprzejmie informuję, że NAAAJWIĘKSZYMI Znawcami Prawa są Marian
      Kmieciak - wójt i znany, ceniony polityk - Marian Niemirski -
      starosta przysuski. (chyba nie zaprzeczysz;))
      Dlatego, wszelkie "ale" możesz zglosić do w/w Autrytetów, którzy
      JUŻ aktywnie w tym kierunku działają. Tym bardziej, że mają jeszcze
      do dyspozycji prawników.

Pozdrawiam - Slawek
      PS.
      Miło mi, ale zdecydowanie mnie przeceniasz - twierdząc, że ten drugi
      zarząd jest "od Sławka";))
      • prywaciarz.live Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 16.12.08, 09:48
        No nic sprawiedliwości tak czy siak nie ma. Nie interesuje mnie
        odsyłanie mnie przez Ciebie do Waszych spraw z wójtem i starostom.
        Nie pozostaje nam nic innego jak założenie własnej sprawy sądowej
        przeciwko jednemu lub drugiemu zarządowi.
        Muszą być sprawiedliwe wybory, żeby ludzie wiedzieli, że wszystko
        odbyło się sprawiedliwie i uczciwie.
        • tajnosagentos2 Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 16.12.08, 11:29
          A karty do głosowania niech rozdają Mariany dwa:-)
          Ej prywaciarz, prywaciarz myślałby, kto, że z ciebie taki demokrata.
          Tylko proszę nie zaczynaj znowu tekstów o swojej niezależności do
          Marianów. Pamiętaj, że żyjemy w państwie prawa i to, co się tobie
          podoba to, co ty uważasz za jedyne rozwiązanie nie musi być zgodne z
          prawem. Ale uważać se tak możesz. Procedury prawne już się toczą i
          nieuchronnie sprawy wspólnoty zmierzają do rozwiązania. Co pewnie
          wielu jest nie na rękę, ale jeszcze trochę cierpliwości
          • prywaciarz.live Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 16.12.08, 13:33
            Ja tylko napisałem, zdanie części udziałowców w tym moje.
            Napisałem też co rozważamy w tej sprawie zrobić. Jak wyjdzie? Nie
            wiemy wcześniej musimy zagłębić się w przepisy i zobaczyć co i jak.
            Nie wiem po co się gorączkujesz.
            PS. Powtórz koledze Sławkowi, że urósł mu kolejny konkurent do
            fotela wójta w Odrzywole.
            • mieszkaniec26425 Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 16.12.08, 13:54
              jeśli zarząd zacznie działać, moim zdaniem pierwsze co powinien zrobić, to
              zwołać Ogólne Zebranie, na którym powinny odbyć się wybory do zarządu. Ostatnie
              takie wybory odbyły się więcej niż cztery lata temu i chyba nie zależało im by
              działać.( nie dociekali swojej racji w sądach a za nich robi to człowiek ,który
              udowadnia ,że jest członkiem wspólnoty).Taki Zarząd nie wzbudza we mnie zaufania
              i czas aby byli to ludzie oddani sprawom wspólnoty.
              • korba825 Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 16.12.08, 16:51
                Prywaciarz dobry jesteś przecież Sławek czyta i pisze na tym forum to po co ma
                mu powtarzać:)
                • korba825 Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 16.12.08, 16:56
                  Prywaciarz wpisz coś w drugim temacie u gory o miesięcznych wynikach rządzacych
                  gminą:) bo od 12 października nic nie ma, czyżby nic nie robili walnij coś pod
                  publikę:)
                  • czesio3-to-ja Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 16.12.08, 19:02
                    "Dzień dobry, nazywam sie Czesio i opowiem wam bajkę, bo lubie bajki prawie tak
                    samo jak gorzkie żale..." xD
                    czesio lubi wójta i pana starostęęę a najlepiej prywaciarzaaaa oraz
                    przydupaskow:) czesio nie lubi kolezanki ktora nie ma wacka a ty prywaciarz masz
                    wacka???
                    • czesio3-to-ja Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 16.12.08, 19:08
                      www.youtube.com/watch?v=cXGhg-5UZ4Q&feature=related
                      www.youtube.com/watch?v=squ2EiMV82Q&feature=related
                      www.youtube.com/watch?v=H8jkvmmSCMg
                      • czesio3-to-ja Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 16.12.08, 19:14
                        czesio lubi pania basie www.youtube.com/watch?v=VuSa6N9i_u0&feature=related
                        • prywaciarz.live Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 09:21
                          Widzę, że do Odrzywołu doszedł Władca Much. Wcześnie, dość wcześnie:)
                          Kogoś mi przypomina. Pewnego wodzireja.
                          • prywaciarz.live Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 09:23
                            Myślałem, że chłopaki od Sławka milej przywitają mnie na tym forum.
                            Panowie Strach ma tylko wielkie oczy. Głowa do góry, bez patologii;)
                            • czesio3-to-ja Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 09:25
                              pytałem czy masz wacka???:))
                              • czesio3-to-ja Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 09:45
                                podobno prywaciarz nie ma wacka!!!:)) ojej ona nie ma wacka!!:))
                                • chudybyk.2 Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 10:06
                                  Czesiu co ty opowiadasz, że prywaciarz.live nie ma wacaka? kurka wodna ale się
                                  porobiło:)
                                  • tysiak.pl Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 12:36
                                    Takie pytanie retoryczne: czesiu i chudybyk czy wy macie mózg?
                                    Ułomność umysłowa pewnych grup społecznych jest przerażająca.
                                    • czesio3-to-ja Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 12:58
                                      tu sami bez wacków, tysiak też nie masz wacka:) ale mamy towarzystwo:)) bez
                                      wackowe:)
                                      • czesio3-to-ja Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 13:06
                                        burger.wrzuta.pl/audio/t06zK5W63x/ona_nie_ma_wacka
                                        • mieszkaniec26425 Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 15:18
                                          Mam pytanie do administratora JAK DŁUGO BĘDZIE TOLEROWAŁ TAKIE ZACHOWANIE JAK WYŻEJ?
                                          Czy zablokowanie danego delikwenta i wykasowanie postów jest uzależnione kogo
                                          one się tyczą ?
                                          Nie chcę aby powiedzenie "jaki kram taki pan" miało uzasadnienie o tym forum i
                                          jego administratorach
                                          • bestjapa Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 15:23
                                            Widzę, że niektórzy nie mają poczucia humoru:) jak ci nie pasuje to nie czytaj i
                                            nie pisz proste. Ciężcy klijenci.
                                            • czesio3-to-ja Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 15:31
                                              a jak się urodzi dziecko bez ręki to jest kaleką a jak bez zebów to jest
                                              scerbate a jak bez wacka to kim jest???:))...jak myślisz mieszkaniec26425??:)
                                              • prywaciarz.live Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 16:58
                                                W dalszym ciągu oczekuję na reakcję administratorów.
                                                W jakich odstępach czasowych jest monitorowane to forum?
                                                Jeśli przykładowo ktoś napisze wierutne kłamstwo na temat innej
                                                osoby przy tym obrazi ją i ubliży jej to wpis takiej osoby będzie
                                                widniał 3 dni zanim administrator zareaguje?
                                                Proszę nie odbierać tego wpisu jako atak na administratorów, jest to
                                                zwrócenie uwagi na problem.
                                                • administratorgw Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 17:57
                                                  Witam
                                                  Forum jest monitorowane na bierząco. Administrator nie może jednak
                                                  ocenić czy treść danej wypowiedzi jest np. „wierutnym kłamstwem”.
                                                  Niestety trudno jest zdefiniować pojecie „wacka” i jego obraźliwy
                                                  charakter wg prywaciarza.live. A jeśli nawet przyjęlibyśmy
                                                  założenie, że „wacek” to część ciała mężczyzny to i tak
                                                  administrator nie może stwierdzić czy w odniesieniu do
                                                  prywaciarza.live jest to kłamstwo czy nie, ponieważ prywaciarz.live
                                                  nie ujawnił nikomu swej tożsamości. Mimo wszystko radziłbym trochę
                                                  dystansu.
                                                  Część zarządu forum też ma wacka :-)
                                                  Pozdrawiam
                                                  • korba825 Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 18:37
                                                    He he widać że Administratorzy to goście z jajami. Tak trzymać i nie dawać się
                                                    panowie manipulować i podpuszczać. Toć przecież mamy demokracje a i trochę
                                                    humoru nie zaszkodzi ja też mam wacusia:) Własciwie to Czesio pisze bezosobowo i
                                                    zadaje raczej pytania niż obraża no jak cały Czesio przecież go znacie:)
                                                    Trochę odpoczynku od wspólnoty i spraw gminnych nie zaszkodzi.
                                                • townes Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 19:01
                                                  Cześć <prywaciarz2>
                                                  Fajny masz powrót na forum - nie ma co!!!
                                                  Najpierw nie możesz się zalogowac pod swoim loginem i na starcie
                                                  pytanie na powitanie. Myślę, że to mała prowokacja (więc się nie daj
                                                  sprowokować). Zacząłeś spokojnie i od razu dziwny atak. Ja jestem
                                                  natomiast baaaaaardzo ciekawy jak się te ludki zaczną zachowywać jak
                                                  Ty będziesz pisał coś w RÓWNEJ mierze obraźliwego (obojętnie w
                                                  stosuku do kogokolwiek). Zaraz zacznie się bicie piany i apele o
                                                  usunięcie Twojego loginu.
                                                  Skąd my to znamy:)
                                                  Pozdrawiam
                                                  • czarny-joker23 Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 20:36
                                                    Townes nie przesadzaj z tym powitaniem a co to za figura ten prywaciarz żeby mu
                                                    specjalne jakieś powitania robić. Może jeszcze powinna mu orkiestra grać a
                                                    adminstrator wykonać mowę przywitalną na cześć domniemanego prywaciarza wel
                                                    studentasa. Dobre sobie. Klijent nie chciał pisać to po co wraca przecież z
                                                    zgodnie z zasadami nie wchodzi się do tej samej rzeki. Chyba że się nie ma zasad.
                                                  • townes Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 21:00
                                                    A kto na tym forum trzyma sie zasad, manier itp itd???
                                                    A ktoś inny obiecywał duuużo na tym forum i co???
                                                    Słowni ludzie wyginęli chyba razem z mamutami:)
                                                    Proszę znajdź mi taką osobę, a przy nastepnych wyborach nie będziemy
                                                    mieli wątpliwości...
                                                    Ja pisałem o konkretach: usunięty login, pytanie poniżej pasa, a
                                                    orkiestra i mowa powitalna to już Twoja fantazja.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • czarny-joker23 Re: <prywaciarz> pyta, Sławek odpowiada 17.12.08, 21:08
                                                    Słusznie zauważyłeś Townes, jesteś spostrzegawczy, że pytanie było poniżej
                                                    pasa:) bo przecież wacek jest chyba w tych okolicach;)
                                                  • mieszkaniec26425 Do administratora 17.12.08, 21:14
                                                    Moim skromnym zdaniem administrator nie powinien wdawać się w dyskusję i stawać
                                                    po czyjejś stronie.Powinien kontrolować forumowiczów w zakresie przestrzegania
                                                    regulaminu i robić wszystko aby to forum prezentowało przyzwoity poziom.
                                                    Miałem nadzieję ,że będzie się na tym forum dyskutować o ważnych sprawach
                                                    społecznych. A jak widać administratorowi odpowiada ,że robi się z niego coraz
                                                    większy rynsztok bzdur.
    • maniek-1 Re: Do <prywaciarza2> zwanego <prywac 18.12.08, 00:29
      Witam mojego kolegę prywaciarz. Co tak późno. ale lepiej późno niż wcale.
      Pozdrawiam
      Maniek-1
      PS. Po Sesjach Rady Gminy mam wrażenie, że pewien Radny wpada w zimową deprechę.
      • townes Re: Do <prywaciarza2> zwanego <prywac 18.12.08, 00:54
        Do <czesio3-to-ja>
        coś Ci się chyba pomyliło, bo ten kawał to był o Jasiu…!
        <administratorgw> napisał:
        „Niestety trudno jest zdefiniować pojecie „wacka” i jego obraźliwy
        charakter wg prywaciarza.live.”
        Tak, naprawdę baaardzo trudno….
        Tak jak wulgaryzmy w powyższym kawale i ciekawe jak one się mają do
        motto Forum Odrzywół…?! A podobno „Forum jest monitorowane na
        bierząco”.
        <czarny-joker23> napisał: „Chyba że się nie ma zasad”
        • maniek-1 Re: Do <prywaciarza2> zwanego <prywac 18.12.08, 01:36
          Cześć townes
          co się czepiasz administratorgw jeżeli nie rozumie, że "wacek" w wypowiedzi
          czesio3-to-ja to "penis"(oczywiście w moim mniemaniu) to tylko jego stopień
          rozumowania, a może on jest spowodowany tym że administratorgw zalazł się w śród
          znajomych Pana Radnego S. Gajewskiego na portalu "nasza klasa". Oczywiście
          pewnie to akurat przypadek(pomimo iż nie ma w moich znajomych tego Pana.

Pozdrawiam
          Maniek-1

PS. administrator forum nie powinien się wpisywać na portalu nasza klasa w
          postaci takiej a nie innej ponieważ to rodzi różne skojarzenia. ( ktoś by
          powiedział to nie etyczne i nie przystoi)

No i oczywiście nikogo nie chciałem obrazić ani pomówić żeby nie było
          niedomówień Panie adimie. Nie chciał bym żeby Pan wyłączył mój login.
          PANIATNA
          • czesio3-to-ja Re: Do <prywaciarza2> zwanego <prywac 18.12.08, 10:49
            czesio zrobil burze na forum :) na razie nie bedzie sie wpisywal bo wszystko
            odbija sie na adminstratorach a niechce im robic klopotów.
            maniek-1 a ty masz wacka?:) i nie rzadz co maja robić admini bo tu oni decyduja
            nie ty i townes lub prywaciarz na szczescie.
            żegnam slynnym pożgnaniem czesia
            bula07121994.wrzuta.pl/audio/A6761uqneF/czesio_-_bay_bay_maszkaro
            • nemne Do moich "wielbicieli";)) 18.12.08, 18:20
              Szanowni "wielbiciele"
              Jak pewnie, zauważyliście pisząc na tym forum, nie ukrywam się
              za "tajemniczym" loginem.

Dlatego, jeśli piszę że Kmieciak - wójt zdaniem NSA prowadzi
              SZKODLIWĄ działalność wobec Wspólnoty, to KAŻDY kto poczuł się tym
              urażony, wie jak się nazywam i gdzie mieszkam!!!

Tak samo, jeśli napisałem że obecny Starosta Niemirski doprowadził
              Wspólnotę, do takiego stanu, że od 10 lat nie ma zarządu i nie mozna
              uregulować prostych spraw, bo w/w Niemirski też się sądził w NSA i
              też PRZEGRAŁ. (bo demokratyczny Zarząd złożył pozew aby UNIEWAŻNIĆ
              jedną z licznych transakcji jakie w "mieniu" Spółki zawarł Niemirski
              (który m.in. z tego powodu NIE uzyskał absolutorium).

A może ktoś zechce przybliżyć działalność słynnego menago, który
              doprowadził STOLARNIĘ do taaaakiego „rozkwitu” (a następnie ją
              odkupił i się uwłaszczył);))

A może o "wyłączności" Niemirskiego na budowę masztów telefonii
              komórkowej?;))

Ponadto obaj Mańki są odpowiedzialni, za powołanie komisarzy, którzy
              zamiast reprezentować interesy Spółki, doprowadzili, że np. plac pod
              Domem Towarowym został ZAWŁASZCZONY. (Odrzywół NIC nie dostał z
              tego)!!

W związku z powyższym, KAŻDY niech czyni swoja powinność, a ja swoją.
              Bo na WSZYSTKO o czym tu napisałem mam dokumenty i mogę to
              udowodnić!!!

Tak samo i inny Maniek, Franek, czy tez inny Townes.

Bo, KAŻDY musi mieć świadomość, że nie musicie mnie lubić. Nie ma
              takiego obowiązku. Również, nie musicie podzielać moich poglądów
              (też nie ma takiego obowiązku) ale KILKAKROTNIE już UPRZEJMIE
              informowałem, że KAŻDY, kto będzie "zaczepiał" moją rodzinę - to
              mu .... ;)))

Jak zawsze pozdrawiam - Sławomir Gajewski i miłego wieczoru życzę;))
              • czesio3-to-ja Re: Do moich "wielbicieli";)) 19.12.08, 21:49
                dla wielbicieli czesia
                www.wrzuta.pl/audio/58lGLWFVCp/wlatcy_moch_czesio_-_alleluja
                • chester64 DO PRYWACIARZA 12.01.09, 14:00
                  Jaki masz interes prywaciarzu w obronie JNP i jego "popleczników"? Może jesteś powiązany z JNP. Twój login wskazywałby że posiadasz zakład pracy na terenie gminy Odrzywół (przynajmniej ja tak odbieram).
                  • prywaciarz.live Re: DO PRYWACIARZA 12.01.09, 16:45
                    Może tak: w obronę wójta i po części jego pracowników wpychał mnie
                    od samego początku pan radny Sławek Gajewski. To on i jego znajomi z
                    tego forum zaszufladkowali mnie na samym początku, kiedy jeszcze
                    tutaj panowali bezgranicznie. Jako pierwszy sprzeciwiłem się tak na
                    poważnie praktykom stosowanym przeciwko wójtowi i tak zostało.
                    Byłem przez bardzo długi okres sam na tym forum przeciw wszystkim.
                    Wg. Sławka&company albo jesteś za nim albo za wójtem, albo czarne
                    albo białe innych kolorów nie odróżniał. Wybrałem białe czyli wójta.
                    Z tego co wiem to chyba u Nas jest tylko jeden zakład( nie licząc
                    obwarzanek) a ja ksywy marinero nie mam więc zakładu nie posiadam na
                    tych terenach.
                    • nemne Re: DO PRYWACIARZA 12.01.09, 17:33
                      Czcigodny <prywaciarzu2.live>
                      Prawie, że się popłakałem gdy czytałem te Twoje żale.

Odpręż się i uśmiechnij, a Pewne Instytucje i tak... coś tam
                      rozstrzygną.

Pozdrawiam - Twój ulobiony Sławuś.
                      PS.
                      "(...) w obronę pracowników JNP", nie musisz interweniować, bo jakoś
                      nie pamiętam, abym miał do nich z tego powodu jakies "ale":)
                      • prywaciarz.live Re: DO PRYWACIARZA 12.01.09, 18:10
                        Słavko, Słavko! Rozstrzygnięcia Instytucji w moim mniemaniu nie są aż tak ważne.
                        Bardziej powinno Was interesować, że tak czy siak jest zawsze alternatywa. W
                        przyszłych wyborach w pewnych okolicznościach mogę wystartować pod warunkiem, że
                        Ty "prawie nam JNP" będziesz moim konkurentem. Postaram się o dostarczenie emocji.
                        • nemne jeśli <prywaciarz> - JNP, to co z Kmieciakiem? 12.01.09, 19:03
                          prywaciarz.live napisał:

>W przyszłych wyborach w pewnych okolicznościach mogę wystartować
                          >pod warunkiem, że Ty "prawie nam JNP" będziesz moim konkurentem.
                          >Postaram się o dostarczenie emocji.

Czcigodny <prywaciarzu>
                          Nie wiem, DLACZEGO ale jakoś "olewasz" pana Kmieciaka. Jeszcze
                          wybory się nie odbyły, a Ty .... chcesz Go usunąć:))
                          Pozdrawiam - i 3majsię - Słavko (pwinno być chyba przez "l" a
                          nie "ł", ale i tak i tak - tyz mi mi sie podoba;))

• prywaciarz.live Re: jeśli <prywaciarz> - JNP, to co z Kmi 13.01.09, 09:14
                            Nemne napisał:
                            > Nie wiem, DLACZEGO ale jakoś "olewasz" pana Kmieciaka. Jeszcze
                            > wybory się nie odbyły, a Ty .... chcesz Go usunąć:))

To Twoja interpretacja tego co napisałem. Nie koniecznie zgodna z
                            prawdą. Ale miej to na uwadze Slavko.
                            • chester64 Re: DO PRYWACIARZA 13.01.09, 15:27
                              Jeśli chcesz wystartować na wójta to może wcześniej ujawnij się lub przynajmniej określ czym się zajmujesz i kogo tak naprawdę reprezentujesz. Jeśli JNP i całą zgraję sprzedawczyków to z góry sobie odpuść. Ludzie już mają dość panowania JNP, który po blisko dwóch dekadach potrafił jedynie zatroszczyć się o siebie i przydupasów. Jeśli potrafisz podaj co takiego zrobił aby przeciętnemu mieszkańcowi naszej gminy żyło się lepiej.
                              • prywaciarz.live Re: DO PRYWACIARZA 13.01.09, 16:19
                                chester napisał:
                                "Jeśli potrafisz podaj co takiego zrobił aby przeciętnemu
                                mieszkańcowi naszej gminy żyło się lepiej."
                                Jeśli tego nie zauważyłeś to nie rozmawiajmy juz więcej.
                                Jeśli chodzi o moją osobę to reprezentuję od samego początku SIEBIE
                                oraz ewentualny "program wyborczy".
                                PS> Slavko przyjacielu możesz nam napisać swój program wyborczy jaki
                                miałeś podczas ostatnich wyborów. przeoczyłem go. Przepraszam i z
                                góry dziękuję za zamieszczenie go na forum.
                                • chester64 Re: DO PRYWACIARZA 13.01.09, 16:45
                                  Nie czepiaj się radnego Sławka tylko odpowiedz na moje pytania.
                                  • prywaciarz.live Re: DO PRYWACIARZA 13.01.09, 17:28
                                    To jest rozkaz?!;)
                                    Odpowiedziałem. Czytaj ze zrozumieniem lub odpuść.
                                    • chester64 Re: DO PRYWACIARZA 14.01.09, 15:51
                                      Wcale nie odpowiedziałeś, dobrze wiesz o co mi chodzi ale mimo to wymigujesz się. Otóż nasz menago JNP ustawia swoją przyszłość oraz swoich "przydupasów". Skoro upierasz się przy swej niezależności to dlaczego tak zaciekle bronisz wójta? Pozatym chciałem poznać jakie masz poglądy na pewne sprawy, a ty odrazu "chowasz głowę w piasek". Być może JNP widzi że długo się nie utrzyma na stołku i za wszelką cenę chce podtrzymać "stare znajomości" namaszczając na wójta jakiegoś przydupasa. Tak wybrany wójt mógł tuszować pewne sprawy. Polskie realia są zatrważające, ponieważ JNP przy tylu nieprawidłowościach nadal jest wójtem. W Stanach oraz Europie Zachodniej za sam fakt podejrzenia "szkodliwej działalności urzędnika", nepotyzm, generowanie długów w publicznej kasie itp. wyrzuca się takiego delikwenta na "krzywy ryj" i nie ma przeproś.
                                      • chester64 Re: DO PRYWACIARZA 14.01.09, 16:03
                                        Zresztą chyba jesteś powiązany z JNP, ponieważ maniek-1 nazwał Cię swoim kolegą. A tak na marginesie to nie wiesz gdzie się podział kolega studentas? Bardzo się za nim stęskniłem hahaha.
                                        • studentas Re: DO PRYWACIARZA 14.01.09, 16:27
                                          Chester Ty wiesz co się dzieje w krajach zachodnich i Stanach a nie
                                          wiesz na jakiej zasadzie funkcjonuje Bankomat z pieniędzmi? Pamiętam
                                          Twoje mega inteligentne wpisy w Temacie bankomat w Odrzywole :D
                                          I za tym się stęskniłeś?:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka