Dodaj do ulubionych

Lo w Jelczu

06.03.07, 19:45
Widziałem,że już było trochę pisane ale chciałbym dowiedzieć się czegos
wiecej na temat szkoły w Jelczu.Koncze w tym roku gimnazjum i nie wiem co
wybrać.Czy to prawda,że każdy tą szkołę kończy bo dyrektor daje luzy?jaki tam
jest poziom?
Obserwuj wątek
    • szelheliks Re: Lo w Jelczu 06.03.07, 19:56
      porównywalny z wrocławskim VII LO
    • isabell69 Re: Lo w Jelczu 06.03.07, 20:47
      W Jelczu nawet ujdzie ale jak masz tam swoich znajomych. Z poziomem w szkole
      jest róznie zależy też od kierunku który wybieraszwink) Niektórzy nauczyciele sa
      wredni i wkurzają a czasami niechce im sie prowadzić lekcji, ale są tacy którzy
      są wymagajacy i można z nimi pożartować na każdy temat. Jak masz duże ambicje
      to radze jednak gdzie indziej ...ale to tylko moja opiniawink
      • makler4 Re: Lo w Jelczu 06.03.07, 21:27
        Polecam LO w Oławie - oczywiście to najbliższe PKSu (plac zamkowy). Jednak
        najlepsze w okolicy jest nr XIV we Wrocławiu inne są daleko z tyłu.
        • kramxel1 Re: Lo w Jelczu 06.03.07, 23:22
          • kramxel1 Re: Lo w Jelczu 06.03.07, 23:27
            W każdej szkole jest realizowany ten sam program wiec wszystko zalezy od twojego podejscia do nauki i ambicji. Szkola w naszym miescie ma swoje wady i zalety jak kazda! a przy wyborze nie kieruj sie opinia ogółu pozdrawiam
        • heymdall Re: Lo w Jelczu 07.03.07, 18:09
          nie wątpię, że "czternastka" jest niezła - zwłaszcza, jezeli chodzi o nauki
          ścisłe (miałem w grupie kilku kumpli z XIV - chapeaux bas) .. nie wiem
          natomiast, jak stoi z przedmiotami humanistycznymi ..
    • weronika.mm Lo w Jelczu 07.03.07, 00:12
      bylam w tej szkole, nie polecam. bardzo trudno po tej szkole sie dostac na
      studia, niski poziom i troszke malo zasad moralnychsmile
      • mlecznik Re: Lo w Jelczu 07.03.07, 08:42
        Co to znaczy,ze malo tam zasad moralnych?Nie rozumiem.Wiem od znajmoych, którzy
        tam chodzą że nawet jesli nauczyciele wymagają to dyrektor jest pobłażliwy na
        wszystko i wchodzi rodzicom w d....
        Nie wiem na co sie zdecydowac:tutaj odpadaja koszty dojazdu i mam pewnosc ze
        skoncze...
        • zainteresowana22 Re: Lo w Jelczu 07.03.07, 16:36
          witaj! Chcesz sie dowiedziec czegos o Jelczu- nie ma sprawy smile ja tam chodze i
          jestem naprawde bardzo zadowolona!!!! W tym roku pisze mmature i moge powiedziec
          ze nauczyciele mnie naprawde dobrze przygotowali. Reszta zalezy ode mnie-
          ucznia. To gadanie o zasadach moralnych- glupota totalna!! Sa zasady i czasami
          sie nawet denerwowalismy, poniewaz prawda jest taka, ze nasz dyrektor.. nie lubi
          skracac lekcji czy ich opuszczac, no ale robi to dla naszego dobra... Ogolnie-
          spoko big_grin p. Lodzia (na portierni) jest po prostu fantastyczna!! Zawsze pomoze big_grin
          p. Kaziu (konserwator) wszystko naprawi- nawet buty na przerwie!! big_grin a
          nauczyciele.. Ci co mnie ucza to ucza dobrze wink przoduje oczywiscie p. Mitek,
          wice dyrektorka, uczy biologii, a jest po prostu fantastyczna!! Nie zapomnijmy o
          innych nauczycielach, ktorzy rowniez ucza bardzo dobrze. Waznym atutem jest to,
          ze szkola od nast roku bedzie prowadzila wymiane ze szkola w Niemczech (wyajzdy,
          hura!!). Sala od niemieckiego jest tez nowoczesna, jest komputer, rzutnik,
          sluchawki dla kazdego z mikrofonami (jest zabawa wink) szczerze polecam ta
          szkole!! A jesloi chcesz sie czegos wiecej dowiedziec to pisz, wszystko Ci
          powiem. big_grin
          • cygnus007 Re: Lo w Jelczu 07.03.07, 16:53
            W pełni potwierdzam wypowiedź zainteresowanej22.
            Osobiście skończyłem LO na placu zamkowym i nie wynoszę miłych wspomnień z
            tamtego okresu. Miałem również zaszczyt poznać system nauczania w Jelczu i
            powiem że jestem pod wrażeniem - innowacyjne rozwiązania, niesamowicie miłe
            podejście do uczniów oraz fantastyczna atmosfera w szkole. A o poziomie
            wykształcenia decydują w większości nasze własne ambicje.
            Polecam tą szkołę.
            Pozdrawiam
          • mlecznik Re: Lo w Jelczu 08.03.07, 19:13
            Wysłałem tobie maila z pytaniami
      • szelheliks Re: Lo w Jelczu 08.03.07, 15:25
        Badania losów absowentów tej szkoły wykazują, że w ciągu 10 lat po jej
        ukończeniu 84,3 % uczniów kończy studia wyższe. Oławskie licea są ciut za Jelczem.
    • mono80 Re: Lo w Jelczu 07.03.07, 17:41
      każda szkoła ma plusy i minusy ta w Jelczu to najwiekszy plus to to,że jest
      blisko,uczyć sie trzeba wszędzie mniej lub wiecej, wszystko to zależy od ucznia
      co chce w życiu osiągnąć,szkoła powinna stwarzać warunki do nauki i pomagać w
      ukierunkowaniu się młodego człowieka i chyba lepiej to robić bliżej niż dalej
      biorąc pod uwagę czas i koszty dojazdów
    • asik57 Re: Lo w Jelczu 08.03.07, 12:51
      Jest takie powiedzenie, że złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy. Tak samo
      jest z uczniami i nauczycielami. Nawet najgorszy nauczyciel nie jest w stanie
      zepsuć dobrego ucznia, który chce coś osiągnąć, nawet najlepszy z nieuka nie
      stworzy geniusza. Poziom szkoły, czy klasy zależy od uczniów i ich podejścia do
      nauki. Nauczyciel może jedynie zachęcić. Jednakże w liceach renomowanych tych,
      którzy chcą się uczyć jest większość i wtedy można "podkręcić" wymagania. Ale i
      tam zdarzają się klasy w których do głosu dojdą Ci słabsi i ciągną za sobą
      resztę. Wybór szkoły to zawsze ryzyko.
      • zohra Re: Lo w Jelczu 08.03.07, 18:51
        Ja sama jestem absolwentką jelczańskiego liceum, obecnie koncze 4 rok
        studiów.Jestem zadowolona z poprzedniej szkoły, uczyli tam dobrzy nauczyciele.
        Mam przekonanie, że każdy sam pracuje na siebie, od ucznia i jego postawy zależą
        jego wyniki. Choć nie przekreslam wartośći wrocławskich szkół gdyz, jest to
        takze mozliowsc uczestniczenia w dodatkowych zajeciach, których np. brak u nas..
        pozdrawiam i zycze dobrego wyborusmile
        • girardengo Re: Lo w Jelczu 15.03.07, 18:56
          Polecam LO w Jelczu. Kazda szkola przekazuje to samo, od Ciebie zalezy co z
          niej wyniesiesz. Czy warto poswiecac chociazby godzine wiecej na dojazd do
          Olawy czy Wroclawia - kiedy ta godzine mozesz przeznaczyc na nauke w domu? Znam
          osoby, ktore ukonczyly ta szkole i wcale nie ustepuja uczniom innych
          renomowanych szkol.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka