i.w.o.n.k.a Re: jak tam Wam idą świąteczne przygotowania? 18.12.08, 13:14 Powolutku... Lista zakupów już gotowa, jutro wydam chyba więcej niż mam:( Sprzątanie teraz nie ma sensu, dzieciaki i tak zdążą nabałaganić.Poczekam do poniedziałaku, małż będzie już miał wolne,to posprząta ;) Choinki jeszcze nie ma, ale mam nadzieję że dziś M przywiezie. Reasumując, nic jeszcze nie zrobiłam, bo mam lenia.A wigilia w tym roku u mnie, pierwszy raz! trza się wziąć do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
klarysa007 Re: jak tam Wam idą świąteczne przygotowania? 18.12.08, 23:02 Posprzątane wszędzie oprócz kuchni - bo tam najdłużej się będzie brudziło :) W poniedziałek powieszę firanki. Zakupy w 70% zrobione. Nie mam tylko prezentu dla teściowej. Myślicie, że to coś mówi o moim do niej stosunku? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
patsy79 klarysa :) 19.12.08, 08:53 no uwielbieniem do teściowej napewno nie pachnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
annobr Re: jak tam Wam idą świąteczne przygotowania? 18.12.08, 23:29 U mnie sprzątanie w toku. W pierwszy dzień Świąt mamy chrzciny Sary, a do tego masakra z kasą... :( Odpowiedz Link Zgłoś
patsy79 Re: jak tam Wam idą świąteczne przygotowania? 19.12.08, 08:56 no to imprezkę macie rodzinną :) ja mojego chrzciłam jak miał niecałe 2 miesiące, i cieszę sie,że szybko ten temat załatwiłam, bo teraz jest antykościelny :) i 2 minut nie może wytrzymać w kościele, no chyba,że są dzieci i biegają razem z nim :) Odpowiedz Link Zgłoś
1agnieszka19795 Re: jak tam Wam idą świąteczne przygotowania? 19.12.08, 13:16 przygotowania wcale nie idą. Codziennie sprzątam i efektów nie widac przez moje dwie bałaganiary.Mieszkam z rodzicami w związku z tym zakupy i gotowanie to rola mojej mamy. Prezenty świąteczne mam już prawie z głowy bo skorzystałam z niedzielnej promocji w M1 i udało mi się kupic wymarzone zabawki dla dzieci 50% taniej. Niezła okazja była. Teraz tylko czekam na męża ktory jutro wraca do domu z pracy i może się weżmie za jakąś robotę domową. bo mi się nie chce. dzisiaj może ubiorę choinkę.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja34 Re: jak tam Wam idą świąteczne przygotowania? 19.12.08, 20:52 nie jest posprzątane,nie mam zrobionych zakupów,nie mam nawet listy zakupów,nie mam prezentów,nie kupiłam sobie porządnego ciucha na święta-idę na żywioł:)wszystko zamierzam załatwić jutro..póki co siedzę z farbą na głowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
pola731 Re: jak tam Wam idą świąteczne przygotowania? 20.12.08, 21:32 jednym słowem - kiepsko brak nastroju i ochoty Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: jak tam Wam idą świąteczne przygotowania? 20.12.08, 22:19 prezenty mam (głównie na allegro zakupione:)) pierniczki gotowe posprzątane oprócz kuchni i jednego pokoju i dwóch okien choinka w poniedziałek kutia, ryba po grecku i wafle kajmakowe we wtorek/środę żarcie muszę przygotować i choinkę ubrać, reszta-się zobaczy, jak nie dam rady, to nie zrobię:) Odpowiedz Link Zgłoś