Gość: melon Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.02.04, 13:53 Wiecie co....dopiero kończe tą szkołe ale już troche żałuje...zadziabiste wspomnienia. Pozdrawiam wszystkich GIGANTÓW tej szkoły...bądźmy NIEŚMIERTELNI :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tad Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 16.02.04, 22:53 Hej!IVc mat-fiz matura w1981 roku gdzie jestescie?!Odezwijcie sie kochani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polaaaaaaa Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.udn.pl 04.03.04, 20:42 witam wszystkich odwiedzajacych to forum. obecnie chodze do "Chałubińszczaka" i z tego powodu jestem bardzo bardzo bardzo dumna. w zyciu nie zmienilabym tej szkolki. uwazam ze trafilam na swietna kadre: najkochanszy sor Jańczyk, ktory rozbraja wszystkich swoimi zartami, sorka Wachowicz dzieki niej wreszcie sie dowiedzialam co to prawdziwy wf, no i oczywiscie sor Gigon ktory ma najpiekniejszy sweterek w szkole(pieknie w nim wyglada) i doskonale rzuca kreda w tablice z konca sali:):) ale oczywiscie trafilam tez na mniej lubianego nauczyciela na SORA DABROWSKIEGO jego lekcje snia mi sie po nocach i przed kazdym spotkaniem z nim nie jestem pewna czy wyjde zywa brrrrrr.. spedze w tej szkolce jeszcze troszke czasu i dzis po pewnym incydncie obiecalam sobie ze zrobie wszystko co w mojej mocy aby te najpiekniejsze lata w moim zyciu (stwierdam tak na podstawie, gdyz wyzej tak wspominaliscie) wykorzystac jak najlepiej i bede powtarzala sobie do kocna zycia slowa pani dyrektor "BYC CHAŁUBIŃSZCZAKIEM TO BRZMI DUMNIE"!!!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazia68 Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.szymon.pl 25.03.04, 23:47 maturzystka roku 1968 Jak wspaniale, że żyjemy w dobie komputerów! Trafiłam na te strony przez przypadek i z dużą radością czytam wpisy i wspomnienia Chałubińszczaków! Nie spodziewam się, że odezwie się mój rocznik. Nie wiem, czy kiedykolwiek spotkał się przy jakiejś okrągłej rocznicy, jeżeli tak, to boleje, że mnie wtedy nie było! Tak jak nie wiedziałam o spotkaniu na 90-cio lecie szkoły! Może teraz uda mi się na 100-lecie? Stare mury szkoły miały szczególna atmosferę, lubiłam oglądać porozwieszane na ścianach tableau i lica starszych roczników! Ciekawa jestem, czy w nowej szkole również ozdabiają korytarze? Podobały mi również się powystawiane każdego roku w witrynach sklepowych ul. Żeromskiego tableau maturzystów. Czy jest nadal w Radomiu taka tradycja? Kto pamięta postać dyrektora Laskosia? Kogo uczył fizyki prof. Michałek? Dobrym i skutecznym strojem na wszelkie klasówki były nasze mini spódniczki, często udawało się zauroczyć pana profesora! Matematyka prof. Dębski i ta wspominana już Syrenka w poprzek jezdni, przeniesiona przez chłopaków na 1 kwietnia! Niemiecki prof. Radke, miał zeza i to stanowiło dla nas duże utrapienie, nie wiadomo było gdzie aktualnie patrzy! Geografia - opiekuńcza prof. Maria Rachwał- wychowawczyni. Było wielu wspaniałych profesorów: wspominani już wcześniej prof.Medyński, prof.Wicherek, prof.Zakrzewski itd. Czy dorzucicie garść informacji absolwenci tego okresu? Ja na dzisiaj muszę kończyć! Pozdrawiam wszystkich Chałubińszczaków, oby nam zdrowie dopisywało!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxal Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.sympatico.ca 28.04.04, 15:35 Jack, Niektorzy z zagladajacych juz czesc swoich wspomnien napisali, odzew czytajacych jest jednak prawie zaden. Okazuje sie, ze latwiej jest czytac i to dobrze, ze nie zapomnieli alfabetu i skladania liter w slowa, ale z pisaniem jest juz gorzej, albo nic wesolego w ich latch szkolnych sie nie dzialo, albo skleroza dobiera im sie do wspomnien, pozostawiajac po sobie jedynie pustke, ktorej nie bardzo mozna juz wypelnic. Niedyskretne pytanie: a gdzie sa Twoje wspomnienia - czyzbym przeoczyl? Zeby wymieniac poglady to nalezyloby najpierw postawic pytanie na temat, na ktory bedziemy wymieniali poglady. A wiec co Ciebie najbardziej obecnie interesuje z czym chcialbys sie podzielic z nami. Ze swej strony udzielam Ci glosu. Sluchamy zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigma Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.udn.pl 28.04.04, 17:50 A ja mam takie wspomnienia: Matura 2000 Rusia (wychowawczyni) czy ktos cos wie, co sie z nia aktualnie dzieje? Z listy kadry wnioskuje, ze juz nie pracuje w Chałubińskim... a szkoda. Marczykowska: sorko, sorka mi obiecała szóstke na maturze!!! Ladnie to tak nie dotrzymywac obietnic?? Węglara: taa, jak sie nie przychodzi na matme przez pare tygodni, to nie dziwne, ze sie potem ma lachy, nie?? I sorka sie wtedy taka straszna wydaje... Golus: przetłumaczcie zdanie: Jestem uzalezniony od narkotykow (kto wie, ten zrozumie) Skawińska(Małża): Sorko!!! Kółko!!! Agata Lipiec-Kwiecień: Sorko, chodz tu! Homo erectus lipcus Gigoń: pani w golfie nie zaliczy. Jańczyk: Czy olimpiada "angielski i ekologia" jest ciagle aktualna? Zawsze mozna podlozyc sprawdzian pod drzwi kantorka :)) Mania Grzeszczyk: sorka to we mnie nie wierzyla, ale dziekuje za to 6 na maturze... Wronka: chyba wszyscy pamietaja, JAK sorka zlamala noge Jeszcze duzo takich, np. Dabrowski mnie kiedys nawyzywal, trzeba bylo nie isc do dyskoteki na wycieczce... Ach, jak sie rozmarzylam!!! Czy pani Janeczka jeszcze pracuje?? Szkoda, ze nie ma juz z nami pana Wacława. Specjalne pozdrowienia dla sorki Szczekockiej. Buzia dla wszystkich i do zoba na 100leciu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubi Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.int.ccp.pl / 81.15.161.* 30.04.04, 13:56 A jak wspominacie swoje milosci z IV LO. Kto zakochal sie w dziewczynie ze swojej szkoly? Ja swoja pamietam doskonale, oczywiscie bylem zbyt niesmialy zeby jej to powiedziec ;) Teraz tylko wspomnienie ... Jesli Ewo M. czytasz tego posta, to przesylam buziaki :) Pozdrawiam, Hubert - matura 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dream Team Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.p.lodz.pl 07.05.04, 15:13 Kto chodził do Chałubiskiego w czasach Pauliny Lupy nigdy jej nie zapomni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyfanka Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.udn.pl 08.05.04, 15:51 Paulina Lupa??? Ta rozwirowana gówniara?? Fakt, przypominam sobie, wiec faktycznie nie zapomnialam. A dlaczego ty o niej tak pamietasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sogh Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.lastnet.pl 08.05.04, 19:50 No i ja nie mam o Lupie zbyt dobrego zdania, woda sodowa w główce i chyba zbyt duze mniemanie o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dug Holiday Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.udn.pl 11.07.04, 18:58 Postanowiłem odświeżyć ten wątek bo niebezpiecznie gdzieś zginął na tym Forum tymbardziej, że do rozpoczęcia Jubileuszu pozostał tylko rok..:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.euv / *.euv-frankfurt-o.de 12.07.04, 13:18 x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.dc.dc.cox.net 09.08.04, 01:20 Lista uczniow/absolwentow z e-adresami jest przgotowywana, wkrotce pierwsza edycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC IV LO im. T.Chałubińskiego-Adresy/Emails IP: *.dc.dc.cox.net 13.08.04, 02:39 Rocznik Nik; 1949 Lajkonik; Fox.ca@gazeta.pl 1961 KIBIC; kibic_radomski@yahoo.com 1966 Elżbieta i Ryszard; rsn@onet.pl 1969 ya; yannay@wp.pl 1972 lechjan7; lechjan7@poczta.gazeta.pl 1976 krzduch; krzduch@op.pl 1988 tempus_fugit; barbie_girl@o2.pl 1994 aneta_sz_1994; aneta.gontowska@bsjp.pl 1994 Blanka; sgont@wp.pl 1994 greg_n; greg_n@inet.net.pl 1994 Zygmunt; michal.majcher.zygmunt@wp.pl 1998 Kaa13; kaa13@op.pl 1998 p12; p12@go2.pl 1999 agwarek; agwarek@interia.pl 2001 GRZYBEK; faintwhisper@pf.pl 2002 hAmLeT; hamlet@skrzynka.pl xxxx Leszek M.; LeszekM@tkdami.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boleczek Re: IV LO im. T.Chałubińskiego-Adresy/Emails IP: *.radom.pilickanet.pl 13.08.04, 09:56 Niewielkie uzupełnienie: 1993 Boleczek - bolekradom@interia.pl 1993 Brejk - m.przerwa@radiozet.pl 1993 Pepe - p.przybys@eranet.pl Skrzacik'94, Jaskulsky, Paula20....... i każdy kto wie o co i o kogo chodzi, dopiszcie się do tej listy (ja Wasze adresy znam, ale nie chcę tego robić bez Waszej wiedzy, w/w już znajdowały się na forum). Na rka. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos03 Re: IV LO im. T.Chałubińskiego-Adresy/Emails 15.08.04, 04:02 Gość portalu: Boleczek napisał(a): > Niewielkie uzupełnienie i mala poprawka: > 1949 Lajkonik - ktos03@gazeta.pl; ktos sie rozpoczal podszywac pod mojego poprzedniego nicka i wysylal wulgarne listy i Gazeta przyslal mi ostrzezenie, ze mnie zbanuja, jak tak dalej bede robil, wiec zmienilem nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazia68 Re: IV LO im. T.Chałubińskiego-Adresy/Emails IP: *.szymon.pl 05.09.04, 16:27 1968 grazia68: grajw@interia.pl pozdrawiam Chałubińszczaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.fastdatatech.com / 209.246.232.* 09.09.04, 18:54 dziewczyny z chalubinskiego to stare rury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mick Dziewczyny z chalubinskiego to stare rury IP: *.fastdatatech.com / 209.246.232.* 09.09.04, 18:58 Odpowiedz Link Zgłoś
foxal Re: Dziewczyny z chalubinskiego to stare rury 10.09.04, 02:11 To Ty musisz byc niezly cep, skora takie wspomnienia ci pozostaly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cep Re: Dziewczyny z chalubinskiego to stare rury IP: *.fastdatatech.com / 209.246.232.* 11.09.04, 22:52 cepem to moge sie zaladowac w twoja stara rure Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 05:12 witam wszystkich , szczegolnie maturzystow 95 czytam watki i nikt nic nie pisze o prof. jonczyku czyz nikt nie pamieta tego geniusz biologii?? pozdr k Odpowiedz Link Zgłoś
fala75 Re: IV LO im. T.Chałubińskiego 27.09.04, 16:20 O Jonczyku bylo juz bardzo duzo tylko znacznie wyyyyzej, ale oczywiscie nie da sie wszystkich postow przeczytac-straaasznie tego duzo. Przeczytalam tylko pierwsza strane watku i nie mam zbyt milych wrazen. Kupa snobow sie tam wypowiada. Az mi wstyd za Was. Ze niby chalubinszczacy to ludzie biznesu a np ludzie z Kochanowskiego marnie koncza jako pracownicy poczty i nauczyciele w podstawowkach. Ludzie zenada! Po pierwsze znam wielu swietnie wyksztalconych z Kochanowsiego ludzi, ktorzy sa np pracownikami naukowymi a poza tym nie widze nic zlego w tym, ze ktos uczy mlodsze dzieciaki lub pracuje na poczcie. Wstydzcie sie ludzie! Nie wystawiacie dobrego swiadectwa tej szkole komponujac takie marne by nie powiedziec wredne posty. Ja (matura 94-chyba) wcale dobrze tej szkoly nie wspominam. Jedynie ludzie, to znaczy wspoluczniowie, byli swietni i bardzo mi zal, ze z kilkoma tylko osobami mam staly kontakt. Ostatnio sobie myslalam, ze fajnie by bylo zorganizowac jakies spotkanie "po latach" w koncu od matury mija wlasnie okragle 10 lat. Jesli ktos z tego rocznika z klasy "d" to czyta to prosze o kontakt fala75@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boleczek Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.pilickanet.pl 05.10.04, 08:28 miasta.gazeta.pl/radom/1,35219,2321451.html?nltxx=1078274&nltdt=2004-10- 05-02-04 No to się powoli zaczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poluska:) Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.udn.pl 09.10.04, 20:10 ojjjjjj widze ze im starsi jestescie tym pamiec wasza slabsza....jesli juz to nie profesor JONCZYK tylko JANCZYK...czyli nasz kochany Janio:):) pozdrawiam cieplo...aaa i ludzie szykujcie sie w przyszlym roku 100-lecie szkoly...ale bedzie impreza na calego...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palka Najmilszym moim wspomnieniem IP: *.fastdatatech.com / 209.246.232.* 13.10.04, 18:36 Najmilszym moim wspomnieniem bylo to jak pani profesor do matematyki postawila wszystkim chlopca w klasie palki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boleczek Re: Najmilszym moim wspomnieniem IP: *.radom.pilickanet.pl 15.10.04, 15:03 Kto cię uczył?!, bo nasza pani nam nigdy nie chciała postawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola:):):):) Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.udn.pl 30.09.05, 15:08 co tu tak cicho... kochani Chalubinszczacy... za nami niestety juz 100-lecie. Mialam okazje brac w nim czynny udzial (jeszcze nie jako absolwentka). Z grupa moich znajomych mielismy zrobic male show ktore choc troche mialo rozweselic absolwentow. I chyba sie udalo (wnioskuje po opiniach krazących wsrod nauczucieli uczniow no i oczywiscie absolwentow) Niestety nasze przedstawienie bylo na sam koniec i czesc niecierpliwych nie doczekala juz konca. Niech zaluja. Swieto naszej szkoly dalo mi znowu do myslenia. Po pierwsze jestem dumna ze dane jest mi byc Chalubińszczanką, po drugie ze moglam uczestniczyc i przygladac sie spotkaniom ludzi, ktorzy nie widzieli się nawet 37 lat!!!, a po trzecie.. uswiadomilam sobie ze zostalo mi bardzo malo czasu w tej szkole. Musze wykorzystac ze jeszcze zasilam grono uczniow tzn starac sie o nowsze i lepsze doswiadczenia ktore dolącze do tych ktore juz posiadam. mam nadzieje ze na 110-leciu (akurat 10 lat po maturze) bede mogla przezywac to samo co Ci ktorzy we wzruszajacy sposob opisywali w ksiedze pamiatkowej. dziekuje wszystkim organizatorom 100 lecia, szczegolnie najbardziej oddanej nauczycielce tej szkoly Sorce Kozakiewicz za to ze chce i stara sie zebysmy my -Chalubinszczacy mieli co wspominac za 30 lat:):):) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dug Holiday Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 82.139.32.* 05.02.06, 14:38 Podbijam bo cicho tu aż wstyd.Przejżałem wszystkie wypowiedzi i nie znalazłem nic o Jubileuszu.Co się dzieje????Śpicie? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmarcel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 02:22 pozdrawiam matura rocznik 2003, cały matfiz ,,c,, Daniela całuski dla ciebie, ktos wie co u Miśka :)))))))))))) zartuje, pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś