Gość: Jack IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 01:30 Zapraszam absolwentów do wymiany poglądów i wspomnień! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JK Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.pl 07.08.01, 11:22 To przykre, że nikt nie chce brać udziału w dyskusji o "naszym" LO. Może dlatego,że ranga tej instytucji jest chyba w tej chwili najniższa w historii "Chałubińszczaka". Ja miałem zaszczyt, tak, dobrze czytacie, być składową tej wspaniałej społeczności w czasach, gdy bez popadania w depresję mówiono o równych szansach w zawodnictwie z numerem 6. Uśmiech na twarzach? Były takie czasy...A teraz- słyszę od ludzi "wolę K...lub Cz...". Kiedyś to trafiało się tam, jak noga się podwinęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hammett Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 07.08.01, 12:50 ...a ja ciagle sobie do tej szkolki chodze i jest mi tam dobrze. nie narzekam bo niby na co??? no moze tylko na mala ilosc miejsca i wszechobecny ruszjacy sie w kazda strone tlum. nie wiem czy ktos od nas moze powiedziec ze K...ski jest lepszy. pamietam jak 3 lata temu poszedlem tam w dzien wagarowicza. zastalem sterte ludzi siedzacych pod sciana z nosami w ksiazkach. to na pewno nie jest dobre. u nas prtzyjamniej jest luz. grono pedagogiczne jest tez niczego sobie. no na przyklad taki dyrektor Stano. swietny czlowiek. sorka Lisica, sorka Grzeszczyk, diakon Darek:))... i wielu innych... nikt mi nie powie ze oni sa slabi. fakt ze zdarzaja sie jakies tam hmm... jak to powiedziec... nieciekawi ludzie i pewnie wszyscy wiemy o ktorych mowa, ale chyba w kazdej szkole jakies wyjatki sa. koniec tego wywodu. poki co oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 13:01 Jeżeli Stano takim dyrektorem jest jakim nauczycielem fizyki - to jest super! Właśnie oglądam zdjęcia z wyjazdów - wycieczek: Stano, Sys, Medyński itd. To były czasy "to sem nie wrati"? Wspominam stare grono profesorow z lat 70/80! Ciekaw jestem ich losów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.pl 07.08.01, 13:50 Właśnie...To jest chyba przyczyna chudych lat...Ludzie na korytarzu to jedno, ale klimat tworzą te ciała, co na nich mówią "pedagogiczne":)6LO to instytucja komercyjna-tam jest plan do wykonania, kto ponad ok, poniżej-wypad. Chałubiński poniósł tzw. naturalne straty-olbrzymią rotację kadry, która po prostu przeszła na emeryturę...To nie do odrobienia-20 lat stażu plus całkiem inne podejście do pracy. Młodzi nauczyciele mają mizerne poczucie humoru, co dziwi o tyle, że sami niedawno studiowali-teraz studia to nie to samo, co kiedyś, ale bez przesady. Poza tym brak im motywacji do ponadprzeciętności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leun Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 22:29 A co powiecie na takich profesorów jak Ryszard Jańczyk? ;] Czyż nie on między innymi tworzy niepowtarzalny klimat tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gn Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.bphpbk.pl 24.10.02, 16:18 nigdy w życiu nie zapomnę jego lekcji :)))) on był po prostu niepowtzralny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skis Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 19.03.04, 13:53 czy nie sadzisz ze helga powinna zostac miss szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chefot Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 217.96.36.* 07.08.01, 23:22 > sie w kazda strone tlum. nie wiem czy ktos od nas moze powiedziec ze K...ski > jest lepszy. pamietam jak 3 lata temu poszedlem tam w dzien wagarowicza. > zastalem sterte ludzi siedzacych pod sciana z nosami w ksiazkach. to na pewno > nie jest dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 08.08.01, 11:31 Kolezanki i Koledzy!!!Chalubinszczacy!!! Nadeszla chwila proby. „Kochamowski” po prostu nas dystansuje. Spojrzcie na watek poswiecony tej szkolce. Ponad 100 postow. A my co? Dlatego wzywam wszystkich zwiazanych z IV LO do moblizacji powszechnej. Przeciez mamy czym sie szczycic, co wspominac. Wiem, ze obecny „Chalubinski” nie jest juz ta sama szkola, ktora ja konczylem (matura 1992).Atmosfera i prestz mocno siadly. Ale tym bardziej trzeba powrocic pamiecia do lat swietnosci i uswiadomic obecnym ucznikom i cialu ped. jaka spoczywa na nich odpowiedzilanosc. Pokolenia chalubinszcakow patrza na nich z tablo i mowia: najstarsza radomska polska szkola w chlubne bogata tradycje...(pamietacie jeszcze hymn?) Ja jestem dumny z tego, ze spedzilem w Chalubinskim cztery wspaniale lata (chcociaz dzieki niezpomnianemu prof. Dabrowskiemu niewiele brakowalo, ze ten okres by sie troche wydluzyl). Ta szkola laczyla w sobie luz (ktorego brakuje tym nieszczesnikom z K...)z bardzo dobrymi efektami pedagogicznymi. Zyczylbym wszystkim, zeby mogli tak dobrze wspominac swoje licealne czasy. Wierze w was i czekam na odzew. Niech moc bedzie w Wami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 16:47 W takim razie proponuję powspominać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 09.08.01, 12:23 Atmosfere Chalubinszczaka tworzyli przede wszystkim niepowtarzalni nauczyciele. Nie jestem tak bezkrytyczny, zeby powiedziec, ze wszystkich wspominam milo, ale na mysl o Prof, Jedrzejewskim z jego nie mniej slynnym wyzlem lza sie w oku kreci. Pamietam, jak razem z kumplami mylismy mu samochod a on odwdzieczal sie nam szostkami. A niezapomniany wozny Waclaw? Dzieki niemu zdobylismy przed studniowka klucz do sali matematycznej, ktora na ten jeden wieczor zamienila sie w salon „1001 alkoholi”. CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 09.08.01, 12:30 Niestety, mam tez troche niemilych wspomnien. Dziwnym trafem wiekszosc z nich zwiazana jest z J.Dabrowskim (auuuuuu). Pamietam, jak na jednej z lekcji ostrzelal mnie seria jedynek. Bylo ich chyba cztery (klasowka, odpowiedz, brak zeszytu, zle zachowanie). Zrezygnowany wyszedlem ze szkoly i wrocilem dopiero kilka dni pozniej. Do dzis zielony zbior zadan Kruczka sni mi sie po nocach. Ale teraz mysle, ze Dabrowski byl na swoj sposob potrzebny. Uswiadamial bowiem, jak fajni sa inni nauczyciele w IV LO. Moze dlatego tak dlugo byl naszym przesladowca?CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 09.08.01, 14:07 Obserwując moich dawnych kolegów z „Chałubińszczaka” (matura 1990) i znajomych z VI LO nasuwa mi się pewna refleksja. Wówczas trzeba przyznać, że ci z VI LO przewyższali nas tzw. poziomem wiedzy, szczycili się czerwonymi paskami na świadectwach itp. Aha i wygrywali jeszcze olimpiady. Jak sie okazało to nie wszystko, aby potem odaleźć się w dorosłym życiu. „Naukowców” z VI LO spotykam na poczcie, w urzędach lub w podstawówkach jako nauczycieli. Moi przyjaciele z „Chałubińszczaka” to dzisaiaj szefowie firm (tak, tak), główni ksiegowi, prezenterzy telewizyjni, dyrektorzy, maklerzy giełdowi i Bóg jeden wie kto jeszcze. Na twarzach wszyskich, których spotykam wciąż gości uśmiech. A na pytanie co u Ciebie, nie odpowiadają „stara bida”. To dlatego, że w młodości mózgu nie wypaliło im tzw. wieczne pogłębianie wiedzy. Bo wiedza to nie tylko podręczniki... Pozdrawiam chałubińszczaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmlEt Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 13.08.01, 12:23 qrcze... jednak jeszcze ktos zyje... to milo:) jak by sie ktos pytal to stronka szkoly (slaba bo slaba... ) jest pod adresem www.4loradom.w.pl Jak tylko zrobie nowa to wam powiem:) Bedzie na pewno forum wiec tam bedziecie mogli spokojnie sie wyzalac:). do wiadomosci tych co sora Dabrowsiego nie lubili...: ciagle nie jest zbyt lubiany. mnie na szczescie nie uczy ale to i owo na szkolnych murach i w ubikacji przeczytac mozna:)) Sor Janczyk ciagle chodzi strasznie hmmm.. zeby zle to nie zabrzmialo... zamotany. ale tak pozytywnie. czesto mu sie boje powiedziec dziendobry na korytarzu bo moze sie przewrocic i wylac na siebie goraca herbate z ktora pomyka po naszych jakze sliskich schodach. Stano to Stano... kazdy wie jakim jest kolesiem. Bez niego bylo by nudno:)c.d.n... kiedys tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaboom Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.pl 14.08.01, 09:13 Wg mnie to chyba najlpesza szkola srednia w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.udn.pl 30.03.04, 20:36 to prawda na 100000000% To jedyna taka szkoła - ma swój niepowtarzalny klimat, świetnych ludzi, wielu (nie wszystkich ale coż) fajnych nauczycieli i po prostu jest naj!!! nie zamieniłabym jej na żadną inną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 16.08.01, 15:21 > Sor Janczyk ciagle chodzi strasznie hmmm.. > zeby zle to nie zabrzmialo... zamotany. ale tak pozytywnie. czesto mu sie boje > powiedziec dziendobry na korytarzu bo moze sie przewrocic i wylac na siebie > goraca herbate z ktora pomyka po naszych jakze sliskich schodach. Sor Janczyk to zloty biolog. Przy odrobinie checi moze czlowieka nauczyc tego dziwnego przedmiotu (jak dla mnie :)), ale jesli ktos nie ma na to ochoty to nie czuje sie przyparty do muru. To piekne !:)) Nadal prowadzi swoje konkursy ekologiczne ? Pare lat temu bralem w nich aktywnu udzial...z miernym skutkiem :) A jak sie ma pokiereszowany ludzki szkielet w kantorku ?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pko Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.proxy.aol.com 16.09.01, 11:26 Troche sobie szpieguje w waszym watku, drodzy Chalubinszczacy. Ja zdalem mature w 90 roku, tyle ze w Kochanowskim. Od wielu lat mieszkam w Stanach i milo mi widziec, ze tradycja konkurencji miedzy naszymi szkolami nie wygasla. Musze przyznac, ze niezaleznie od wzajemnych animozji nasze obie szkoly sa wizytowka Radomia w Polsce. Znam paru wykladowcow uczelni warszawskich oraz krakowskich i musze przyznac, ze maja oni swietna opinie na temat absolwentow Chalubinskiego i Kochanowskiego. Troche mnie rozbawil tekst Gregora o smutnym losie tych, ktorzy ukonczyli Kochanowskiego. Nie sadze, ze jest tak strasznie zle, Gregorze. Mam kontakt z paroma osobami z mojego rocznika i sa wsrod nich np lekarze czy ludzie biznesu. Ja sam tez nie narzekam, gdyz jestem w kierownictwie jednego z lepszych osrodkow medycznych. A tak przy okazji, przypominam, ze niektorzy nauczyciele uczyli w tym samym czasie w Chalubinskim i Kochanowskim. Ja np mialem lacine z pania Karolak (bardzo sympatyczna nauczycielka), ktora miala po pol etatu w kazdej ze szkol (no coz, zapotrzebowanie na lacine nie bylo az tak wielkie). Poza tym plastyki uczyl mnie pan Jedrzejewski junior (o ile pamietam to jego papa byl nauczycielem w waszej szkole). Pozdrawiam konkurencje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 16.08.01, 15:12 P.Waclaw to dobry duch naszej kochanej budy, przynajmniej w moich czasach (a chyba az tak grzybialy nie jestem :)) ale slyszalem, ze ostatnio przychodzi juz rzadko, ze wzgledu na zdrowie prawda to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmleT` Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 20.08.01, 09:38 > P.Waclaw to dobry duch naszej kochanej budy, przynajmniej w moich czasach (a > chyba az tak grzybialy nie jestem :)) ale slyszalem, ze ostatnio przychodzi juz > > rzadko, ze wzgledu na zdrowie prawda to ??? Fakt... Pan Waclaw juz sie praktycznie nie pokazuje w szkole. nawet nie wiesz jak mi tego brakuje. przez dwa lata kiedy wchodzilem do szkoly slyszalem: "czesc michal... zobacz jaka fajna laska... moze i ty bys sobi ekogos znalazl i bysmy wspolnie poszli w piatek na vodke". Albo jak nie chcialem isc na niemiecki to szedlem do niego a on wmawail sorce Heldze ze zepsolem 3 lawki i musze je teraz nareperowac...:)) to byly wspaniale czasy. choc oczywiscie teraz tez nie jest zle. teraz codziennie wita mnie wszechwiedzaca pani Janeczka. Z nia tez jest fajnie;) jesli ktos w szkole czegos nie wie to najlepiej isc od razu do Niej. Do dzis bardzo mile wspominam kiedy to przyszedlem do szkoly w poniedzialek, ostatni dzien przed rada, a Ona mi na wejsciu powiedziala: "slyszalam ze nie zdales... qrcze... ale teraz w szkole beda nudy..:(". Na szczescie ta informacja nie byla potwierdzona;) podrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilita Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.udn.pl 28.04.04, 13:53 Pan Wacław nie żyje, durniu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.rado.gazeta.pl 30.10.01, 17:26 Nie mam miłyc wspomnień dotyczących czasów liceum. To była po prostu straszna strata czasu - wkuwanie o sinicach, prądach zmiennych, i innych pierdołach. Raz była lekko ciekawsza lekcja z polskiego. Przygotowana pracowicie przez prof. Bąkowa. Tyle że nazajutrz wszystko trzeba było powtórzyć, bo przygotowania i atrakcje wiązały się z przybyciem tego dnia wizzytatora. Dno. A sor Dąbrowski za dziki sadyzm, brak talentów pedagogicznych i zwyczajną tępotę, powinin być raz na zawsze pozbawiony prawa do wykonywania zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p12 Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 212.106.1.* 11.09.03, 11:13 Zdaje się, że Chałubińszczacy nie zapominają tak szybko o świetności swojej szkoły. Ja - matura '98 wyssałem legendę szkoły z mlekiem matki. cała moja rodzina to absolwenci IV LO. Jestem ciekawy co dzieje się w szkole teraz?! może jakiś obecny Chałubińszczak napisze coś do starszego kolegi. Odnośnie wspomnień, najmilej wspominam sorkę Lisicę (pedagog nr 1 w świecie) i sora Jańczyka (człowiek zupełnie wyrwany z kontekstu). Czy coś się przez te 5 lat zmieniło??? Pozdrawiam wszystkich Chałubińszczaków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 217.153.117.* 16.08.01, 13:48 Mimo upływu kilku lat (tzn. dwóch:))wciąż wspaniale wspominam tą szkołę. Śmiało mogę powiedzieć, że to najpiękniejsze cztery lata jakie dane mi było przeżyć. To szkoła, która podarowała mi cudownych przyjaciół, poszerzyła horyzonty, przybliżyła świat. Nigdy nie zapomnę niesamowitych wyczynów na wycieczkach, kolejnych afer i intryg po artykułach w "KONTRZE", zabawnych "potyczek w druku", szczęśliwych numerków, darmowych jogurtów, ciapków na zmianę... Nie zapomnę (podobno strasznego :)) sora Wendego, sorki Gosi od religi (gorące usciski - proszę przekazać), sorki..., sora... (ja juz wiem o kogo chodzi). JEJKU!!!!!! Jak to było cudownie móc przeleżeć długą przerwę na trawniku przed szkołą, albo cały boży dzień przesiedzieć na dyżuże. Większość z moich znajomych twierdzi, że studia to juz nie to samo... W zupełności się z nimi zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 14:29 Tak to nie to samo. Szkołę skończyłem już dawno. Moim wychowawcą był prof M.Sys. Zawsze nam powtarzał, iż powinniśmy docenić najwspanialsze lata jakie przypadły na czas nauki w szkole średniej. Osobiście cieszę się, iż były to lata spędzone w IV LO. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIVLO Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.jedlina.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 23:24 I po co to włazidupstwo z waszej strony. Ja i moi znajomi kończyliśmy tą szkołę 6 lat temu. Kończyliśmy ją wyczerpani psychicznie, po 4 latach walki z częścią (prawda że nie wszystkimi) nauczycieli o własną godność, prawo do posiadania własnego zdania i wyrażania go, o przestrzeganie własnych praw. Dlatego dla zdecydowanej większości z nas najlepsze lata życia to lata studenckie. Ja osobiście dopiero na studiach nauczyłem się myśleć niezależnie i kreatywnie, walczyć o własną pozycję w życiu. Szcególne uznania należą się dla: fizyka Kondyjowskiego - za psychiczne znęcanie się nad uczniami i nauczanie nieprzystosowane do możliwości klas humanistycznych; polonistki Elwiry Wojciechowskiej - za cynizm wobec uczniów; emerytowanej geograficzki Sokół - która po wygranych przez Aleksandra Kwaśniewskiego wyborach prezydenckich w 1995 - odezwała się do uczniów na niego głosujących słowami: "Wy młodzi sprzedaliście Polskę!"; no i byłbym zapomniał: dla pani dyrektor Stobieckiek. która uprawia propagandę w stylu "IV LO to prawdziwa rodzina", co nie miało (i dzisiaj chyba też nie ma) zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słona Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 212.160.211.* 16.08.01, 14:32 Z całej szkoły najbardziej nienawidziłam E. Wojciechowskiej, była tak fałszywa i obłudna jak cała banda SB-ków, tego typu osoby zawsze porównuję do siostry Rachett z "Lotu nad kukułczym gniazdem"... Jak pomyślę że musiałam ją oglądać 4 lata niedobrze mi się robi, natomiast do tej pory bardzo miło wspominam sorkę Helgę... jej słynne wymyślane naprędce zdania do tłumaczenia np. "na ławkach leży teczka uczniów", po chwili zorientowała się że coś jest nie tak i mówi "zaraz, jak jedna teczka może leżeć na ławkach, hmmmmm" śmialiśmy się do łez... albo kondyjowski, to już legenda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 16.08.01, 15:27 A co szanowni Chalbinszczacy myslicie o matematykach ? Mnie uczyla sorka Chmurzynska. Niby konkretna i nieugieta, a jednak... byla super :) No... i matma sie przydala... :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 217.153.117.* 16.08.01, 15:36 Ja miałam przyjemność z sorka Bartos. Mmmmmm noooo tak.... Było OK. Dało się wytrzymać a i pamiętam sporawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 18:28 Sorka Bartos? - także i mnie uczyła. Cenię ją bardzo za fakt, iż do znienawidzonego przedmiotu potrafiła odrobinę sympatii wskrzesić ... i coś jednak zostało. Czy pamięta ktoś sora S. Medyńskiego - moim zdaniem człowiek - historia. Rzadko którego sora (także ze studiów) tak ciepło wspominam (chociaż cieply sam w sobie może nie był). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.um.krakow.pl 22.10.03, 15:30 tak! uczył mnie "sor" S. Medyński. B.przystojny, obowiązkowo "nienaganna" woda kolońska (jak z tej reklamy, gdzie piękna dziewczyna z afisza - za "nim"), przesadnie grzeczny. Zawsze po wakacjach super opalony na początku przepraszał za opaleniznę. Ale i postrach. Słynął z tego, że b., ale to bardzo szczegółowo pytał o różne wątki z lektur. Nie było mowy, aby znać treść pobieżnie. To paraliżowało i klapa. Brak było swobodnego myślenia. Był bardzo wymagający i jak na tamte czasy(lata 60-te) dał dużo życiowych (i nietylko) wskazówek. Jednak ten strach pamiętam do dziś, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:27 Ten człowiek powinien uczyć matematyki a nie języka polskiego. Jego skrupulatne odpytywanie znajomości lektur zabijało radość z ich czytania. Czy to ma teraz jakieś znaczenie co Boryna jadał na śniadanie ? A inne ważniejsze sprawy ginęły. A szkoda. Wielka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmleT` Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 20.08.01, 09:26 > A co szanowni Chalbinszczacy myslicie o matematykach ? Mnie uczyla sorka > Chmurzynska. Niby konkretna i nieugieta, a jednak... byla super :) No... i matm > a > sie przydala... :) wszystko sie zgadza drogi kolego. nie znam drugiej takiej nauczycielki. wie wszystko o matematyce, umie jej nauczyc... no i Jej poczucie humoru.... az sie chce do szkoly wracac. dobrze ze Sorka uczy tylko matfizy... po co miala by sie meczyc z klasa ogolna..:DD .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubi Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.int.ccp.pl / 81.15.161.* 30.04.04, 13:53 Hmmm. p. Bartos potrafile dostarczyc mi tyle stresu ile nie mialem w calym moim zyciu ;) Ale mimo to wspominam wszystko bardzo milo. Pozdrawiam, Hubert - matura 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 20.08.01, 15:13 A legendarny sor Leszczynski ps.Lysy :) to dopiero byly wf''y... kiedys przy okazji rozmowy z nim uslyszalem, ze mial zamiar wyjechac za granice, jako trener zespolu pilkarskiego... Czy sor Leszczynski jr. wspominal cos...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 20.08.01, 15:47 A dlaczego nikt nie wspomina o Sokolowej. To tez byla jedna z legend naszej szkoly. Niestety nie zawsze wykazywala sie poczuciem humoru. Kiedys, z okazji pierwszego dnia wiosny przebralismy sie na czarno i nosilismy po calej szkole trumne z napisem s.p zima. Wszystkim wydawalo sie to zabawne, z wyjatkiem Sokolowej, ktora uznala, ze naigrywamy sie z powaznych spraw. Ale na codzien byla bardzo fajna i milo ja wspominam. Teraz podobno jest juz na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iz Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.09.04, 16:44 To cudowna kobieta. Pamięta swoich uczniów nawet po wielu latach. Dziś właśnie Ją spotkałam. Nic a nic nie zmieniona, nadal tak samo wspaniała i ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokis Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 20.08.01, 15:51 A legenda naszej szkoły - prof. Alfons Wicherek? Niestety, urodziłem się zbyt późno, aby mieć z nim zajęcia. Może ktoś go pamięta, a bardziej jego specyficzne powiedzonka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 23:11 Człowieku, miałem z nim WF przez 4 lata - HISTORIA !!! Warto powspominać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.ha3.agh.edu.pl 24.08.01, 01:56 Ja załapałem sie tylko na 1 rok w-f z prof. Wicherkiem, ale i to wystarczyło zeby dowiedziec się na czym polega różnica między nami a małpami. Potemna wu-efie juz nie było tak wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Map Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 217.96.36.* 27.02.02, 17:57 Przypadkiem wszedłem na ten wątek i trafiłem akurat na nazwisko "Wicherek". Ja z nim miałem zajęcia w Technikum Mechanicznym. Przypomina mi się scena, kiedy dzielił klasę na dwie drużyny koszykówki. Najpierw wybrał kapitanów - jeden prawie dwa metry wzrostu, drugi niewiele mniej. On sam nie był wysoki. Stał między nimi, spojrzał do góry na jednego, spojrzał do góry na drugiego i skomentował: "-Chrystus między łotrami, he, he!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokis Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 21.08.01, 10:49 Jack, napisz trochę więcej. Chodzi mi zwłaszcza o stwierdzenia Wicherka w stylu:„Ty capie jeden...”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodzik Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.pl 24.08.01, 09:42 Szkoda, że młoda kadra nauczycielska teraz tak szybko się zniechęca (albo ją zniechęcają. Pamiętacie młodziutką Beatę Kuźmińską-Sołśnię od informatyki? I nauczyła i pogadała i wymagała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmleT` Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 192.168.1.* / *.srv.ids.pl 24.08.01, 10:00 ... no a potem zrobila doktora i znalazla sobie fajniejsze zajecie niz uczenie nas informatyki:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 24.08.01, 10:04 A moze bysmy urzadzli plebiscyt na najciekawsza postac w historii IV LO ? Nie chodzi tylko o nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodzik Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.pl 24.08.01, 15:19 ok, wspanialy pomysl. Jesli na nauczycieli, to ja jako pierwsze miejsce obstaiam Baetę Kuźmińską-Sołśnię. Co do uczniów, to od którego rocznika (liczac poczatek, czy koniec nauki)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 217.153.117.* 27.08.01, 16:23 A co powiecie na Edzia Wendego? Tego jestem naprawdę ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodzik Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.pl 24.08.01, 15:15 doktora robila w trakcie jak uczyla i do dzisiaj uczy informatyki z powodzeniem zreszta, tyle tylko, ze nie u nas, a szkoda!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 24.08.01, 14:39 Dobry pomysl !:) Mom kandydatem jest sor Janczyk :) Jego wykrecony stosunek do rzczywistosci jest rozbrajajacy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 24.08.01, 16:01 Najciekawsza, nie znaczy najsympatyczniejsza. Dlatego ja przedstawiam kandydatury w dwoch kategoriach: pozytywnej i negatywnej. W pierwszej z nich mialem duzy dylemat. W koncu wybralem plastyka Jedrzejewskiego. Nie twierdze, ze mial wielki talent pedagogiczny, ale byl osobowoscia sama w sobie. I za to go cenilem. W „czarnej” kategorii zwyciezyl bezapelacyjnie fizyk Dabrowski. Nigdy nie zapomne czerwcowych batalii o zaliczenie roku. Uczenia sia na pamiec rozwiazan, ktora nasz kochany sor i tak zmienial. No i nigdy oprocz fizyki nie dostalem czterech luf na jednej lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 24.08.01, 16:07 Czy w tej dyskusji bierze udzial, albo przynajmniej ja sledzi jakis abslowent „Chalubinszczaka”, ktory zdawal mature w 1992 r? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkk Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.supermedia.pl 25.08.01, 21:31 jestem blisko- zdawałem w 93. Odpowiedz Link Zgłoś
agak Re: IV LO im. T.Chałubińskiego 29.08.01, 20:21 jeżeli to naprawdę Rafał Natorski - to cześć aga ja najmilej wspominam Ruskową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vgin Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 24.08.01, 16:29 stawiam na Rafala Natorskiego tytusa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokis Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 26.08.01, 16:40 Rafał Natorski jest tuż za Panem Wacławem, na którego ja stawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemi Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 27.08.01, 17:00 Nie chodziłem do Chałbińskiego,ale chodziłem z dziewczyną z tej szkoły. Ach cóż to był za rocznik (1968). Byłem na studiówce AD. 1987. Pamietam alkohol pity gdzieś na zapleczu, wnoszony w orężadówkach przemycanych przez rodziców z komitety kanapkowego. Jeśli ktoś nie kojarzy roku, to na pewno pamięta królujący na tamtej studniówce przebój, cyt.: „Szary wiruje pył i tylko on mnie nie opuszcza, skąd mam wziąć tyle sił a bym mógł miejsce odnaleźć swe...” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stranger Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 213.25.97.* 20.03.02, 15:13 ja również byłem na studniówce w Chałbińskim jako osoba towarzysząca w 1988 roku. Zabawa była dobra ale dziwne było to, że nie wszyscy mogli przyjść z osobą tow. a tylko ci, którzy wylosowali taką możliwość z jakiejś "puli obcych" na klasę (np. 4 - czyli 2 dziewczyny i dwóch chłopców mogło zaprosić kogoś a reszta - NIE), uważam, że wiele osób pozbawiono w ten sposób pięknych wspomnień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 27.08.01, 21:10 A moze ktos zdawal mature w 1998 ? Co prawda panowaly przeboje roznorakie a alkohol popijlo sie przy stole, ale mysle, ze jest co powspominac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BŁ Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 08:46 Zdawałam maturę w 1998 roku, w klasie bio- chemu, wspomnienia niesamowite... Najmilej wspominam tzw. osobowości czyli sora Kondyjowskiego(każdy wie), sorkę Kolasińską (za humory i wrażliwość), sorkę Bartos (za szybkość) i może jeszcze sorkę Wronkę- specjalna nominacja za intensywną pracę nad zadaniami molowymi- 2 i pół roku. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BŁ Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 08:54 Zdawałam maturę w 1998 roku, w klasie bio- chemu, wspomnienia niesamowite... Najmilej wspominam tzw. osobowości czyli sora Kondyjowskiego(każdy wie), sorkę Kolasińską (za humory i wrażliwość), sorkę Bartos (za szybkość) i może jeszcze sorkę Wronkę- specjalna nominacja za intensywną pracę nad zadaniami molowymi- 2 i pół roku. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 16:12 Ja zdawałem maturę w 98, w klasie profesor Szczekockiej-Pawlik (niesamowite wycieczki-szczególnie ta "zakopiańska"). Najważniejsze w "dobrym" Chałubińskim to kadra - pan Kondyjowski (największy stresor), panie Wojciechowska (wszelki odcień różowego), Golus, Boryczka (punktualność) i oczywiście najlepsza w szkole "historyczka" pani Lisica. Niezapomnę nigdy geografii z panią Sokół (Ford Ka) no i język niemiecki z "Helgą" (gramatyka). Świetny czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.Z Kochanowski`74-ALA.K szukam?! IP: *.043-35-73746f32.cust.bredbandsbolaget.se 08.08.04, 01:14 pani doktor ...Alu odezwij sie.Podaj swoj adres mejla,jak moge poprosic(KOLEZ. Z KLASY) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 213.199.199.* 01.12.03, 12:33 hej ja też zdawałam maturę w 1998 roku, czasy liceum były spoko,moż troszkę źle dobrana kadra:):) na mat.-fiz. dali prof.Wendego, przed lekcjami jego każdy "obgryzał paznokcie" może kiedyś zrozumie że ze ścisłych umysłów nie zawsze zrobi się ybitnych polonistów. za to prof. Gigoń-Super wychowaca. prof. Chmurzyńska dobry matematyk jej nauczanie pozwoliło mi na studiach bezproblemów zaliczyć matmę (mogłaby tylko czasami sprawiedliwiej oceniać) a prof. Janczyk to postać historyczna super belfer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Ranking IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 15:18 Może zrobimy ranking wszechczasów p-sorów IV LO ? Np.w kategoriach: popularności, sympatii, zasług itp? Głosujemy-punktujemy - jak w Big Brother ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomek Re: Ranking IP: 10.30.166.* 28.08.01, 16:05 Dlaczego nie wspominamy o dyrektorach? Ja trafilem na przelom w dziejach szkoly, kiedy swoj fotel opuszczal Zakrzewski (zwany Zakrzesku) a zajmowala go Stobiecka. Musze przyznac, ze bardzo lubie pania Bozenne, chociaz kiedys omal nie wyrzucila mnie ze szkoly. To niezla historia, ale opisze ja innym razem. Niedawno odwiedzilem „Chalubinskiego” i pani dyrektor powitala mnie slowami: dlaczego tak rzadko nas odwiedzasz? Jak dostaniesz kopa w d.... Czy to nie slodkie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 217.96.36.* 28.08.01, 22:42 Chyba będę najmłodszym gościem tej dyskysji, ponieważ zdawałam maturę w 1999 roku, ale także wspominam bardzo miło tą szkółkę. Najbardziej mi chyba utkwiły w pamięci przerwy na trawce i imprezy typu walentynki czy pierwszy dzień wiosny. Wiem też, że nigdy nie zapomnę klimatu Tytusa.... Tam każdy się znał i uśmiechał do każdego, to nie to co teraz na uczelni. Pamiętam pana Wacława, jak dawał każdemu kopa na szczęście i panią Janeczkę, która była często lepiej poinformowana niż dyrekcja. Co do dyrekcji to nigdy nie zapomne pani Bożeny w czasie naszych matur, zauważyła moje zdenerwowanie i stwierdziła, że jeśli nie przestanę to mi da kopa w tyłek. Jeśli chodzi o plebiscyt na naj... sora, "laur" otrzymałaby sorka Marciniak. Zawsze wiedziała jak dogryżć, aby kogoś zabolało. Pamiętam także zabawna sytuację z noszeniem ciapków. Zaraz po feriach w drugiej klasie kazano nam nosić obuwie na zmianę. Nakaz ten został bardzo szybko zapomniany, ponieważ któregoś pięknego dnia nasza szanowna pani dyrektor pośliznęła się na wyfroterowanych schodach i zjechała po nich do parteru. A może wy też macie jakieś zabawne sytuacje we wspomnieniach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 23:19 Z seri sytuacji zabawnych: Jeszcze za czasów sora A. Wicherka - uczniowie i grono pedagogiczne "pod przymusem" musiało uczestniczyć w manifestacjach 1-majowych. Kiedyś przed 1-maja odbywało się zebranie grona pedagogicznego szkoly z przedstawicielami kuratorium. Przedstawiciele kuratorium udzielali wskazówek i wytycznych odnośnie zaprezentowania szkoły podczas tej manifestacji. Zalecano by starać się stworzć miłą, sielankową atmosferę na tej ponurej w sumie uroczystości. Zaproponowano by nauczyciele przychodzili z całymi rodzinami, a miło widziane będzie jeżeli podczas przemarszu przed trybuną honorową weżmie się własne dziecko "na barana" by mogło pomachać rączką do honorowych gości. Głos zabrał sor A. Wicherek (był jeż w wieku przedemerytalnym) - zapytał czy skoro on sam ledwo już chodzi, musi koniecznie swych 20-30 letnich synów (wzrost ok. 190) "na barana" targać przed trybuną honorową i czy mają faktycznie rączkami machać? W tamtych czasach taka postawa członka grona pedagogicznego na oficjalnej naradzie dot. udziału szkoły w obchodach 1-majowych w obecności przedstawicieli kuratorium to było COŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadym Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 04.09.01, 10:46 Dobre!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 05.09.01, 15:54 Ja tez mam wspomnienie sportowe. Pamietam jak trwala olimpiada w Seulu a my na sali gimnastycznej zamiast cwiczyc sklony i przysiady siedzielismy na macie i ogladalismy relacje z walk Andrzeja Wronskiego. To byly emocje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 05.09.01, 16:09 A ja pamietam poczatki sora Leszczynskiego jr. :) Kiedy pelen mlodzienczej ambicji usilowal nauczyc nas skokow przez plotki :))) nie wyszlo...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 05.09.01, 18:36 Drodzy Chalubinszczacy. Co teraz robicie? Gdzie was poniosly fale? Czym sie zajmujecie? To anonimowa ankieta, wiec sie nie obawiajacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 10.09.01, 16:59 No co jest? Obudzcie sie z jesiennego marazmu i rozslawiajcie imie IV LO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 12.09.01, 22:38 Ja dziobie sobie informatyke w Wawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conny Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.*.*.* 12.09.01, 12:13 ja studiuje niemiecki w DDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.ha3.agh.edu.pl 13.09.01, 03:19 Ja bawie sie krysztalami, tzn badam ich strukture, w Krakowie. wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrom Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 05.09.01, 10:51 Chałubińszczacy, co jest? Odezwijcie się!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZYBEK Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.pl 05.09.01, 12:02 Pamiętam wciąż o moich pięknych wypadach ze szkoły do parku na jabcoki...aż się łezka w oku kręci :). Pewnego pięknego dnia, gdy ogłoszono, że jest bomba w szkole, poszedłem z niejakim Macq na boisko szkolne i zbieraliśmy na "inkubatory dla dzieci z Somalii". Zebraliśmy jakieś 3zeta no i hop do parku... A tak na poważnie to uważam,że Tytus to jest najwspanialsza szkoła pod słońcem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 12.09.01, 22:31 A ja dziobie sobie informatyke w Wawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmleT` Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 21:57 ... a ja ciagle chodze do tej szkoly...:))) na jabcoki moze nie bo juz nie pije tanich win... ale zimne tyskie gronie na religi... dlaczego nie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.ha3.agh.edu.pl 15.09.01, 01:14 Hm, ja za swych szczeniecych lat bylem grzecznym chlopcem i jesli juz pijalem to rzadko, niewiele i bardzo daleko od szkoly. Z jednym wyjatkiem. Otoz moim chemikiem byl Mietek Sys. Jedyna w swoim rodzaju postac (jak wiekszosc nauczycieli w naszej szkole, przynajmniej za moich czasow) i jemu poniekad zawdzieczam to co robie teraz. Mial on w zwyczaju zabierac trzecie klasy na wycieczki do browaru. Uzbrojeni w stosowne naczynia udalismy sie cala klasa do radomskiego browaru. Szybko przerobilismy proces produkcji a potem byla degustacja. Eh zycie! To byl jedyny raz w zyciu kiedy po prostu podchodzilem do kraniku w scianie i nalewalem ile chcialem. Sys w tym czasie zabawial swym towarzystwem kierownika czy dyrektora browaru. Na zakonczenie zebral nas do kupy, co bylo niezlym wyczynem, ocenil nasz stan i nakazal bysmy za brama natychmiast sie rozproszyli i o ile to mozliwe w naszym stanie udali sie prosto do domow nie zwracajac na siebie uwagi. To se ne vrati :) wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.rado.gazeta.pl 18.09.01, 15:56 I znowu śpicie chałubińszczacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.rado.gazeta.pl 20.09.01, 16:54 Nie zartuj. Obecni i byli uczniowie tej szkoly nigdy nie spia, bo przez caly czas musza myslec jak uczynic ten swiat lepszym miejscem do zycia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmleT` Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 18:58 ... no jak slodko..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.ha3.agh.edu.pl 21.09.01, 23:49 Gość portalu: tytus napisał(a): > Nie zartuj. Obecni i byli uczniowie tej szkoly nigdy nie spia, bo przez caly > czas musza myslec jak uczynic ten swiat lepszym miejscem do zycia :-) Pieknie powiedziane. Az sie wzruszylem. Ile to juz lat tak mysle sobie w zaciszu domowym? Tylko ze po takim dictum to i pisac na ten watek niezbyt lacno. Bo skoro tu pisze, to znaczy ze zrobilem sobie przerwe w uszczesliwianiu ludzkosci. A tu ludzkosc az przebiera nogami wyczekujac, co tez wymysli absolwent chalubinskiego ku ich uciesze? A tak przy okazji czy znacie moze jakichs absolwentow naszej szkoly, ktorzy kandyduja w nadchodzacych wyborach? Tylko z ciekawosci pytam, nie po to by od razu na nich glosowac. Pozdrawiam wuen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzel Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.wcy.wat.waw.pl 20.09.01, 21:32 Ja na przyklad poswiecilem sen na rzecz edukacji mlodego pokolenia...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.rado.gazeta.pl 24.09.01, 16:06 Na bezsennosc najlepsze jest liczenie baranow z Kochan...(autocenzura) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.rado.gazeta.pl 24.09.01, 16:52 Sorry, dalem sie poniesc starym emocjom. Chcialbym zlozyc obywatelska samokrytyke. Juz nie bede dokuczal VI LO. Co? Mam to napisac 100 razy??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmleT` Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 18:31 buehehe:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuen Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.ch.uj.edu.pl 05.10.01, 11:46 Hej hAmleT! Co sie stalo z twoją strona o naszym liceum? Czy to ma zwiazek z awaria w republice! Czy bedzie nowa? Moze niektorzy wybrzydzali na ta strone ale ja ja lubilem. Teraz mi jej brakuje. A najbardziej mi brakujetego kawalka z historia naszej szkoly. Z jego autorem mialem historie. Za moich czasow byl dyrektorem, amoze tylko po dyrektora, bo jak Zakrzewskiemu skonczyla sie kadencja w komitecie wojewodzkim to przestal byc dyrektorem. W kazdym razie bardzo Go lubilem a i histori dzieki niemu troche nauczylem pozdrawiam P.S. Ludzieeeee!!!! Piszcie cos bo jak spadniemy na druga strone to juz pies z kulawa noga do nas nie zajrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmleT` Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 172.16.0.* / 217.153.118.* 08.10.01, 15:38 Gość portalu: wuen napisał(a): > Hej hAmleT! > Co sie stalo z twoją strona o naszym liceum? Czy to ma zwiazek z awaria w repub > lice! > Czy bedzie nowa? nie.. to nie ma nic zwjazane z jakimkolwiek portalem. to tylko moja wina ze stronki teraz nie ma w sieci. stronka bedzie nowa jak ja tylko zrobie.. czyli nie za szybko;) jako ze klasa maturalna to.. mam znacznie czesciej imprezy i nie mam czasu na jakies glupoty;)) obiecuje jednak ze cos tam sie w sieci pojawi... > Moze niektorzy wybrzydzali na ta strone ale ja ja lubilem. Teraz mi jej brakuje > . no.. to przynajmniej ty...;) pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 03.10.01, 14:05 Fajne liceum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radical Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 07:06 opowiedzcie o przekretach i innych walkach jakie przeszly w tej szkole ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 10.30.166.* 12.10.01, 16:16 Nie chce wywolywac paniki (szczegolnie w dzisiejszych czasach) ale watek o Kochanowskim niebezpiecznie zblizyl sie do magicznej granicy 100 postow. Apeluje drodzy Chalubinszczacy o wieksze zaangazowanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmLeT Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 172.16.0.* / 217.153.118.* 13.10.01, 11:22 slucgaj... mysle ze nie ma co sie przejmowac... watek kochanowskiego zaczal sie duzo wczesniej...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radical Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.10.01, 20:54 a czy to qrde jakis wyscig? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmLeT Re: IV LO im. T.Chałubińskiego IP: 172.16.0.* / 217.153.118.* 14.10.01, 13:50 Gość portalu: radical napisał(a): > a czy to qrde jakis wyscig? odwieczny wyscig...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hAmLeT Re: IV LO im. T.Chałubińskiego - Kontra IP: 172.16.0.* / 217.153.118.* 14.10.01, 13:57 mam mala prosbe do osob ktorzy naszej szkoly jeszcze nie skonczyli: otoz juz nie dlugo wyjdzie nowy numerek kontry i poki co.. z tego co ja widze nie bedzie on zbyt ciekawy. powiedzcie co byscie chcieli zobaczyc na stronach swojej gazety, o czym byscie najchetniej poczytali, z kim mamy przeprowadzic wywiady, kogo mamy obiechac??? a i jeszcze jedno... czy chcielibyscie widziec Kontre On Line?? jest jeszcze jeden problem. praktycznie caly skald gazety to czwartoklascisci ktorzy jak wszystko dobrze pojdzie szkole opuszcza juz za pol roku. co sie stanie z kontra pozniej?? jak bys chcial (chciala) bys dolaczyc do skladu ... pisz: hamlet@skrzynka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: IV LO im. T.Chałubińskiego - Kontra IP: *.radom.pl 15.10.01, 19:20 Jestem absolwentem z 1977 roku - ludzie z tych lat czy wy jeszcze żyjecie bo tu was nie widać. Moim wychowawcą był profesor Wicherek, czy kotś pamięta takie zadanie "a co to za slipy na tej kapie" /do naszej koleżanki wbiegającej na salę gimnastyczną/. A może uprzadkować ta stronę rocznikami, wychowawcami itp.??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokis Re: IV LO im. T.Chałubińskiego - Kontra IP: *.rado.gazeta.pl 16.10.01, 15:45 Dobry pomysł! Matura w 1990, klasa „niemiecka”, wychowawczyni - Anna Szczekocka, bardziej znana jako Helga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: IV LO im. T.Chałubińskiego - Kontra IP: *.rado.gazeta.pl 16.10.01, 16:16 wchodze w to! matura 1992, klasa „angielska”, wychowawczyni Alicja Marczykowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek Re: IV LO im. T.Chałubińskiego - Kontra IP: *.rado.gazeta.pl 17.10.01, 15:20 Cenie sobie wspomnienia z Chalbinskiego, niestety nie wszystkie sa mile, coz sami wiecie ze kadra nauczycielska miala w swoim skladzie paru dziwakow zeby nie rzec ekscentrykow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: IV LO im. T.Chałubińskiego - Kontra IP: *.udn.pl 24.04.06, 21:47 Witaj tytus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: IV LO im. T.Chałubińskiego - Kontra IP: *.radom.pl 21.10.01, 18:54 wychowankowie profesora Wicherka - piszcie tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: IV LO im. T.Chałubińskiego - Kontra IP: *.um.krakow.pl 22.10.03, 15:49 jestem za...itd Odpowiedz Link Zgłoś