l.i.l.a.b.a.j.ona Darowanych rzeczy kurierem lepiej nie wysyłać 09.02.09, 13:18 " (...) przepisy wyraźnie mówią, że odszkodowanie szacowane jest na podstawie ceny z rachunku od dostawcy lub sprzedawcy, a w przypadku braku tych dokumentów, na podstawie cennika obowiązującego u przewoźnika." Że też przewoźnikowi przyszła do głowy chęć szacowania wartości przesyłki, LOL. " Dopiero w przypadku gdy dwie pierwsze możliwości nie mogą być wykorzystane, odszkodowanie ustala się na podstawie wartości rynkowej produktu tego samego rodzaju. Dla naszej Czytelniczki oznacza to, że firma kurierska, jeśli uzna jej roszczenia, będzie jej mogła zwrócić... złotówkę." Absolutnie nie. W ramach odszkodowania powinno zwrócić się jej roczny (o ile o takim okresie mowa) abonament przedłużenia dostawy internetu oraz całkowity koszt telefonu - rzeczy, za które kobieta przecież teraz zapłaci. Czy to jej wina, że ta firma kurierska zrobiła z siebie pośmiewisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OK Re: Darowanych rzeczy kurierem lepiej nie wysyłać IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.10, 19:35 Jedyne o co się mogę przyczepić w tej firmie to to, że kurier nie próbuje dzwonić i zapukać do drzwi, aby doręczyć paczkę pod właściwy adres, więc zostawia ją u sąsiada!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Darowanych rzeczy kurierem lepiej nie wysyłać IP: *.warszawa.mm.pl 08.03.10, 16:20 Należy dzwonić na infolinię pytać o paczkę i nr do kuriera. Wtedy można się umówić na dogodną godzinę. Firma spoko, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjk Darowanych rzeczy kurierem lepiej nie wysyłać IP: *.ghnet.pl 09.02.09, 20:53 Niniejszym ogłaszam bojkot złodziejskiej DPD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Opinia o DPD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 14:41 Przez jakis czas pracowałem w tej firmie, jeszcze pod nazwą Masterlink, byłem tam kurierem, praca dosc cieżka ale atmosfera fajna i dobrze mi sie pracowało, odszedłem poniewaz wyjechałem za granicę, ale do rzeczy uwazam ze opinia na temat zekomych kradzieży przesyłek przez kurierów sa niesprawiwdliwe, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona31 Re: Opinia o DPD IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.09, 12:03 Trzeci raz w swoim życiu dostaję przesyłkę przez firme DPD w Radomiu i ........... trzeci raz zabiera ją nie ten kurier co potrzeba. Oszaleć można!!!!!!!! Czekam na ważną rzecz, dzwonie, a pani mi wyjaśnia, że moge sobie pojechać za kurierem, albo czekać do jutra. Przecież szlag człowieka może trafić!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie miałam mozliwości wyboru firmy doręczającej, ale poniewaz dostaję wiele przesyłek, to z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że Poczta Polska jest najsolidniejsza. Dziekuje Panu, który jeździ z Poczty na Glinicach. Jest naprawdę super. Odpowiedz Link Zgłoś