Dodaj do ulubionych

Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ...

05.04.09, 17:12
Zakładając że ktoś z odpowiedzialnych za wygląd naszego miasta czasami zagląda
na to forum ,proponuję utworzenie listy miejsc których wstydzimy się w
Radomiu .Chodzi o takie miejsca których najlepiej żeby w ogóle nie było bo nie
przynoszą naszemu miastu chwały a wręcz je kompromitują i ośmieszają kolejnych
rządzących Radomiem .
Ja za takie uważam np.cały fragment pl.Jagielońskiego w okolicy tzw Ziarna
zabudowany XIX wiecznymi zatęchłymi stodołami przerobionymi na niby
gastronomię i sklepiki ,czy fragment ul.Wernera przy Koszarowej na którym
zalegają walące się ruiny przypominające bardziej stolicę Czeczenii po atakach
niż centrum 200 tys.miasta .
Obserwuj wątek
    • axel-1033 Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... 05.04.09, 17:34
      >>Oś.Michałów ul.Królowej Jadwigi-ciąg pawilonów, bałagan przed sklepami,w okolicy sklepu dzienno-nocnego"Edi",za budynkiem miejsce zbiórki "kwiatu" osiedla i miłośników piwa,smród ,pełno kabzli itp.
      Nagminne parkowanie pojazdów na chodnikach przed "Pocztą ",Skl."Krawczyk",na pasach przejścia dla pieszych, i "Żabką "na ul.Królowej Jadwigi
      >>Dworzec PKP ,ogólny bałagan,targowisko czy bazar,jak kto woli, przed i w tunelach dworca.Trudno dojść na peron i przejść tunelem na ul.Domagalskiego.
      >>Niesamowity bałagan na cm.przy ul.Limanowskiego,trudno przejść alejkami od wypełnionych pojemników nie sprzątanych od tygodni.
      • Gość: pawel poczta Paderewskiego IP: *.infoplus.com.pl 16.09.09, 21:10
        pracownicy poczty na ul Padereskiego pracuja chyba najwolniej ze wszystkich z jakimi mialem do czynienia. Poczta jest zawsze pelna pracownikow- okolo 3-4 osoby, ale zwykle 1- gora 2 okienka sa otwarte. Panie pracuja jak 20 lat temu, czyli jeden klient - 5 minut minimum, po kliencie jest 2-3 minuty przerwy, lacznie okolo 10 minut, liczylem czas z zegarkiem w reku. Nie wiem dlaczego na jednje poczcie mozna znacznie szybciej obsluzyc klientow niz na innej- jaka jest tego przyczyna? dla porownania, poczta w markecie Carefour - obsluga pierwsza klasa- szybko i sprawnie.
    • pikalex Deptak za który Kosztowniak pow się wstydzimy ... 05.04.09, 18:23
      Właśnie wróciłem ze spaceru po deptaku. Jestem załamany. Śmieci na całej
      długości deptaka walają się, szczególnie przy nieopróżnionych koszach w parku, w
      gazonach na Moniuszki, w gazonach z drzewkami, na placu KONSTYTUCJI szczególnie
      przy Focha, pod tujami przy byłym banku na wprost Moniuszki, stan fontann co
      najmniej tragiczny jak po jakiejś dewastacji itd itd.

Wstyd kogoś z zewnątrz przyprowadzić, ogromny wstyd. Nie mamy prawdziwego
      gospodarza w tym mieście, oj nie mamy.
      Kosztowniak czy Sońta to są dobrzy ale w pierwszych szeregach w kościele gdy
      jest telewizja jak dzisiaj w Muzeum W si Radomskiej, ale do prawdziwego
      zarządzania to się absolutnie nie nadają.
      • Gość: makowiec Re: Deptak za który Kosztowniak pow się wstydzim IP: *.xdsl.centertel.pl 06.04.09, 19:28
        Też byłem po południu. Wrażenia dokładnie te same.
    • double.dog Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... 05.04.09, 18:24
      Ulica Rwańska i rynek ! To mogłaby być najpiękniejsza uliczka Raadomia -
      kawiarnie, stare kamienice, ciągi spacerowe. Jest syf, malaria, nędza i żulerstwo.
    • double.dog Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... 05.04.09, 18:26
      Ulica Miła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Paweł Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: 82.139.57.* 05.04.09, 18:47
      Glinice. Tragedia, czas zatrzymał się tam jeszcze przed wojną. A w ogóle Radom
      to ogólny syf, brud, pełno śmieci, mury kamienic i innych obiektów wysmarowane
      przez gó...arzy farbą w sprayu. Dlaczego nikt się tym nie zajmie? Przecież gdyby
      rodzice musieli zapłacić za odnowienie ściany kamienicy, taki graficiarz po
      prostu bałby się cokolwiek namazać. Ogólnie widać, że Radom to miasto zaniedbane
      i nie sądzę, żeby to się kiedykolwiek zmieniło, a szkoda. Niestety, nie ma się
      tu czym pochwalić. Nie jestem malkontentem, ale tak to wszystko odbieram.
      • Gość: iga Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.internet.radom.pl 05.04.09, 19:46
        Niestety rondo Kotlarza.
        • Gość: WR Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: 82.139.54.* 05.04.09, 19:53
          W zsadzie to cały Radom jest zaniedbany i na tle innych miast jest
          czego się wstydzić. Ja do kolekcji szczególnie zaniedbanych miejsc
          dołożyłbym Plac Starego Miasta.
          • Gość: Remik Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 20:17
            Sporo przemieszczam się po całej Polsce i z przykrością stwierdzam że nasz
            kochany Radom pozostaje daaaaleko w tyle poza innymi podobnej wielkości
            ośrodkami .Zawsze zastanawiam się "jak oni to robią" że mając zapewne o wiele
            mniejsze środki finansowe(mam na myśli tylko miasteczka powiatowe)mają
            wypacykowane starówki , czyste ulice ,niezłe drogi itd itd .Plagą Radomia nr.1
            jest moim zdaniem morze walących się pozaborowych zatęchłych ruder zalegających
            całe miasto ,małomiasteczkowy charakter nowowznoszonych budynków w centrum jak
            np.na rogu K.Krauza i Nowotki ,cała masa szop udających bary , salony gier itd
            .Jeśli mam jednak wytypować nr.1 na liście miejsc za które mi wstyd ,to jest to
            zalepiona morzem reklamowych szmat elewacja kamienicy przy ul.Poniatowskiego -
            to wizytówka niekompetencji i obojętności władz miasta. Ciekawe czy te nasze
            wynurzenia czyta któryś z młodych-gniewnych włodarzy tego miasta ?
            • Gość: RW Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 21:22
              Lepiej spytaj co w Radomiu może być powodem do dumy dla mieszkańców. Odpowiedź -
              NIC. Wstydzimy się całego miasta i tego że musimy tu mieszkać.
              • Gość: obywatel Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: 88.156.227.* 05.04.09, 22:15
                Generalnie to w Radomiu nie trudno wymieniac miejsca : -
                zaniedbame , brudne , walace sie rudery itp... a to dlatego , ze
                wiekszosc fragmentow naszego miasta - wlasnie tak wyglada i to nie
                tylko na peryferiach miasta , ale w scislym jego centrum.
                Takich zaniedbanych miejsc - dawno juz nie ma w miastach tej
                wielkosci co Radom , ale niema tez w setkach innych malych
                miescowosci na terenie calej Polski - dlaczego nie wstydzisz sie
                takiego Radomia - Panie Prezydencie ?
                • Gość: mała Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.internet.radom.pl 05.04.09, 22:34
                  a może gabinet prezia?
              • Gość: mr.green Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.eranet.pl 06.04.09, 20:23
                Po pierwsze nikt tu nikogo na siłe nie trzyma... Skoro jest tyle
                ładniejszych miast, możesz wyjechać! Po drugie niczego nowego nie
                dowiedziałem się z waszego biadolenia... No może poza tym że rośnie
                nam armia smutasów i mazgajów ;) Czy nie lepiej porozmawiać o tym
                jak zmienić nasze miasto? Jakie należy podjąć kroki aby było lepiej?
                No chyba że za wiele od was wymagam... Zawsze łatwiej przecież
                pieprzyć głupoty na forum, co nie? Po trzecie - prezydent. Co
                robiliście kiedy wybierali pana K. na prezydenta Radomia?! I tu
                chyba tkwi problem, niestety. Bo jak inaczej można nazwać frekwencję
                na wyborach. Szkoda gadać!
                Stąd też mój pomysł abyśmy to najpierw my się zmienili a wtedy
                rządzić będą miastem ludzie którym na tym zależy i co najważniejsz
                będą to robić dobrze.
                • Gość: malkontent Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 20:27
                  Ocho, psycholog społeczny się odezwał. A wiesz od czego jest to forum? Widzisz,
                  że w jednym miejscu można się dowiedzieć gdzie jest okropnie i brudno? Tu nie
                  chodzi o "biadolenie" (popularne słowo, podobnie jak malkontenci), chodzi o
                  zwrócenie uwagi.
                  Tobie nie przeszkadza? No to gratuluję, o czymś to świadczy. A może już
                  pobiegłeś z miotłą pozamiatać? Przecież to obowiązek mieszkańców....
                  Na wybory nie zwalaj, bo nie masz gwarancji, że inny prezo działałby skuteczniej.
                  • Gość: Emski Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 20:47
                    No niestety ani ja ani większość z nas tutaj "biadolących" nie mamy takich
                    możliwości aby zakazać oszpecania ścian kamienic koszmarnymi reklamowymi
                    szmatami ( np.w Płocku jest to zabronione uchwałą miasta)aby stopniowo
                    eliminować szopy i rudery z centrum ,aby ulice i trawniki nie przypominały
                    wysypiska śmieci ,aby wyremontować nieszczęsne ogrodzenie parku Kosciuszki ,aby
                    zabronić budowy nowych bud rozmaitych miejscach centrum , aby przegnać baby
                    sprzed dworca ...........
                  • Gość: mr.green Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.eranet.pl 07.04.09, 20:15
                    Dla twojej wiadomości nie muszę odwiedzać forum aby wiedzieć jaka
                    jest sytuacja bo mam oczy i potrafię to wykorzystać... Chcę tylko
                    zwrócić uwagę na to że zajmujecie się sprawami oczywistymi bo chyba
                    każdy kto spacerował po mieście wie jak wygląda miasto. Nikt nie
                    musi mnie uświadamiać...
                    Nie powiedziałem że mi nie przeszkadza. Nie widzę jedynie potrzeby
                    owego biadolenia z bardzo prostego i logicznego powodu - to nic nie
                    zmieni!
                    Co do wyborów nigdy nie masz gwarancji że pan X będzie dobrym
                    prezydentem. Jednak jeżeli do urn idzie co piąty radomianin to śmiem
                    twierdzić że większość ma w d... miasto. Jeżeli nadal tak będzie
                    wyglądało wasze podejście do problemu niestety ale nic się tu nie
                    zmieni.
                    • Gość: żono moja Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.09, 21:44
                      Czego od nas, widzących cały tan burdel, oczekujesz?
                      • Gość: mr.green Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.eranet.pl 08.04.09, 20:33
                        Zapytaj raczej czego Radom oczekuje od Ciebie...
                        • Gość: żono moja Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 22:27
                          Najpierw odpowiedz:
                          Czego od nas, widzących cały tan burdel, oczekujesz?
                • taubenratte Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... 17.09.09, 18:48
                  Leć, zmieniaj miasto, bo Ci życia nie starczy...
            • Gość: radomianin Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.radom.vectranet.pl 19.09.09, 10:43
              Co ty możesz wiedzieć o naszym mieście jakim jest Radom człeczyno piszący sam do siebie i zmieniający ciągle nicki.Napisz raz ale coś mądrego a nie w koło to samo.
    • teta1985 Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... 05.04.09, 22:50
      Poza takimi oczywistymi jak Miasto Kazimierzowskie i dworzec (piszę
      o centrum) to np. naroże ulic Traugutta i Narutowicza, tereny przy
      ZUSie na Czachowskiego (dawne targowisko) oraz ul Staszica. Na tej
      ostatniej 100 metrów od głównego wejscia do głównego budynku UM stoi
      parterowa szopa. Ni to barak ni to dom, jakieś dziwactwo okręcone
      papą na okrągło. To nawet pionu nie trzyma i wszystkie okna oraz
      drzwi to romby. Nie lepiej jest na Witolda przy Wąskiej. Jest tam
      podwórko rodem z XIX wsi :(
      • Gość: Moro Komuś trzeba zadedydkować ten wątek.... IP: 82.139.36.* 06.04.09, 07:14
        Miejsc takich jest tak wiele że nie wiadomo od czego zacząć .Wczoraj
        zwróciłem uwagę na zabłocony plac targowy na ul.Czachowskiego ,
        widok zupełnie jak nie w centrum dużego miasta w XXI w.Wymieniony
        wcześniej kawałek pl.Jagiellońskiego pozwala przenieść się o ładych
        kilkadziesiąt lat wstecz .Walące się szopy przy gł.ulicach ,to też
        powód do zastananowienia ,jak to wszsystko się uchowało do
        dzisiaj.Nasuwa się znane powiedzenie "jak cię widzą tak....."
        Niestety jadąc przez Radom można odnieść wrażenie że to miasteczko
        brudasów , dresów pozbawione gospodarza.
      • Gość: phodopus Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 09:14
        Jeśli masz na myśli to coś:
        album.radom.pl/index.php?n=Grafika.00008
        to niedawno zostało zburzone, chyba wkrótce powstanie jakiś nowy budynek :)
    • Gość: 34 Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.radom.vectranet.pl 06.04.09, 07:34
      dworzec, starówka,
    • Gość: phodopus Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 09:20
      Tu jest ciekawy zakątek (Okulickiego/Limanowskiego/Staromiejska):
      album.radom.pl/index.php?n=Tekst.Mapa?Rx=51.40339?Ry=21.13897?Rk=8
      a w nim:
      album.radom.pl/index.php?n=Grafika.01874
      album.radom.pl/index.php?n=Grafika.01875
      album.radom.pl/index.php?n=Grafika.01876
      • Gość: kitiKat Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 09:48
        Ja pierniczę, ale syf. Pewnie miasto znowu ogłosi wielką akcję sprzątania i
        będzie się tym szczycić. Parę osób za taki stan sprawy to ja bym już dawno
        wywalił z roboty.
        • Gość: zamłynie Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.00a.radom.pilicka.pl 06.04.09, 10:25
          Władze zapraszam na spacer koło Zeszuty.Syf totalny robią na
          Piotrówce.Wstyd firma się rozbudowuje(co roku kawałek dalej) a obok
          sterty ziemi,rozjeżdżone ścieżki,kamienie.WSTYD.
          • Gość: ANNNA Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 13:21
            ul. Kilinskiego 10 pok.101
            • Gość: Emski Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 18:58
              Cały plac przydworcowy a zawłaszcza jego część zastawiona szopami wraz z babami
              handlującymi z ziemi jakimiś szmatami ,brudne elewacje starych kamieniczek
              upstrzone chałupniczymi szyldami , ruina po MDK-u na Mickiewicza ,rudery koło
              Teatru itd itd itd.....
              • Gość: lolek Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 23:48
                1. amfiteatr
                2. dworzec PKP
                3. gruntowe ulice w mieście (Różana, Solna, Niska, Torfowa)
                4. zaniedbane parki i nie chodzi tu o główne parki, tylko np. park na Obozisku
                5. walące się rudery na wernera
                6. brudne kamienice na malczewskiego
                7. brudny deptak
                • Gość: Promyczek Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: 82.139.36.* 07.04.09, 13:50
                  Rudery na Wernera ,Struga,Okulickiego nie wspomnę o podwórkach i
                  walących się oficynach Żeromskiego .
                  • Gość: hvk Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.radom.vectranet.pl 07.04.09, 23:59
                    Kamienica, w której mieszkał Jacek Malczewski, drukarnia Trzebińskiego,
                    kamienica Glogierów przy Sienkiewicza jedna z najładniejszych w mieście.
                    Wszędzie brud i śmieci.
                    • Gość: Promyczek Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: 82.139.36.* 08.04.09, 07:10
                      Wymienione przez ciebie obiekty to istotnie perełki a zwałaszcza
                      kamienica na Sienkiewicza to cudo .Niestety codziennie oglądam jak
                      popada w coraz większą ruinę .Nie mamy żadnego wpływu jako
                      przeciętni mieszkańcy na to co się stanie z tymi i wieloma innymi
                      obiektami .Stanowią one niewątpliwie świadectwo dawnej minionej
                      świetności tego miasta i mogły by być dowodem na to że Radom to nie
                      tylko brud ,walące się rudery i śmierdzące podwórka .
          • Gość: ... Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: 78.88.133.* 14.05.09, 09:35
            jezeli chodzis co o kamienie itd to najpierw zastanow sie kto to robi.... a
            jezzeli chodzi o sterty ziemy przy zeszucie to est jego prywatny teren!!
    • pikalex centrum 06.04.09, 18:54
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,750,93756889,93756889.html
      • Gość: Emski do Pikalexa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 19:04
        A propos zdjęć Pikalexa to należy do tej listy dopisać walące i zapadające
        ogrodzenie parku Kościuszki zwłaszcza bardzo widoczne od str ul.25-go
        Czerwca.Pokazowa przebudowa placu przed UM w niczym nie poprawia ogólnego
        wrażenia ogólnego upadku miasta i braku dobrego zarządcy .Dobrze by było
        parędziesiąt tego typu fotek wysłać kilku bardzo ważnym panom w tym mieście i
        ostudzić ich wspaniałe samopoczucie.
      • Gość: WR A Kosztowniak i tak... IP: 82.139.54.* 07.04.09, 23:52
        ...ma to wszystko w nosie. Dla niego liczy sie lojalność wobec
        partii która wyniosła go na urząd, kasa i strojenie słodkich minek
        przed kamerami DAMI. To dzięki nim został prezydentem a nie temu czy
        dba o Radom czy nie. A przyszłość Radomia? Niestety ale czarno to
        widzę... W następnych wyborach znów jakiś sługus partii z centralą w
        Warszawie zostanie umieszczony na czele listy, głupkowaci radomscy
        dziennikarze zrobią mu reklamę a zidiociały ciemnogród w swojej
        masie wykorzysta demokratycznie liczebną przewagę i go wybierze ku
        rozpaczy świadomej części Radomian.
    • Gość: EK Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.09, 23:33
      Targowisko na obiekcie sportowym...
      • Gość: Prześmiewca Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.gprs.plus.pl 09.04.09, 19:58
        Nie wiem jak się ta część Radomia nazywa, ale wjazd od strony Rzeszowa
        z kinem Odeon to jest koszmar.Ja rozumiem że każde miasto ma swoje pięć minut
        rozwoju w różnych okresach historii a dzielnice biedy
        czyli slumsy z okresu międzywojennego będą w miastach rozwijających
        się w tamtym okresie wizytówką na zawsze.Ale należy to porządkować.
        • Gość: Kocham Radom Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 20:11
          Ta dzielnica to po prostu słynne radomskie Glinice .Istotnie wjazd od tej strony
          do Radomia to prawdziwa antyreklama naszego kochanego miasta.Morze ruder ,
          walące się wiejskie zabudowania , kamienice z pustymi oczodołami po oknach ,
          pseudonowoczesne prowincjonalne nowe budyneczki mogą tylko działać
          przygnębiająco . Ja do tej listy dopisuję słynne pozwężane uliczki i
          przepełnione do granic te nieliczne nieco szersze (zapewne też do zwężenia).
    • abacab1 Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... 10.04.09, 09:12
      Ja dodam, że wstydzę się na zapas za stan dróg dojazdowych do
      lotniska. Po raz kolejny zapraszamy kupę ludzi z Polski na Air Show
      i znów ta sama historia. O ile impreza się odbędzie.

Zawstydzające są też zaśmiecone tereny wzdłuż torów kolejowych.

Wstyd dla miasta to także boczne, gruntowe uliczki praktycznie w
      centrum Radomia. Pełne dołów, zmieniające się często w bajora i
      grzęzawiska. Średniowieczny skansen za darmo. Proponowanie ludziom
      identyfikację ze sloganem "Tu chcę mieszkać!" zakrawa tam na kpinę.
      Nawet w małych podradomskich wioskach minęły czasy gumiaków, bo
      władze potrafią pozyskać pieniądze na chodniki i asfaltowe drogi
      dojazdowe.
    • Gość: Spid Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 20:01
      Wszystkie wiejskie chałupinki porozsiewane po całym mieście (dzisiaj wypatrzyłem
      kilka takich na Okulickiego)poprzeplatane walącymi się kamienicami ,ruina obok
      Galerii Rosa i tak wiele innych miejsc że zabrakło by tu miejsca na wymienienie
      ich. Najbardziej wkurzające jest to że tych miejsc nie ubywa i nie zanosi się
      chyba na jakąkolwiek zmianę....
    • michal1401 Zmieńmy ten stan- Piotrówka 14.05.09, 17:16
      Zapraszam chętnych w sobotę 16.05 od 9.00 do 12 na Piotrówkę i
      okolice, można zmienić wstydliwy stan zaśmiecenia:)
      • Gość: Kurt W Postkomuna zazdrości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 22:23
        Ale się Karaś i jego drużyna uaktywniła !!Nic wam nie
        pomoże ,możecie pluć na jedno z najpiękniejszych miast Polski,
        rządzone przez znakomitego prezydenta.Najbrzydsi w tym mieście
        jesteście WY wieczni sfrustrowani,zazdrośni nieudacznicy .Mieliście
        swoje 5 minut w historii,a teraz spadać postkomuno na drzewa - tam
        wasze miejsce.
        • Gość: Oj,oj Re: Postkomuna zazdrości... IP: *.radom.vectranet.pl 16.09.09, 22:46
          Przez 60 lat nikt nic nie zrobił a teraz nagle w ciągu 2 lat każdy by chciał,
          aby całe miasto było wyremontować. To nie wina prezydenta!, który jest najlepszy
          od X lat, o czystoścć zadbajmy sami.
          • Gość: OK-LARNICA Buda na ul. Focha koło cukierni-lodziarni !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 08:34
            Coś trzeba zrobić z tą parterową budą po byłym sklepie !!!!!!!!.
            Zaklei to plakatami,wytynkować na koszt włascicieli,wydaz nakaz
            rozebrania i go wyegzekwować itd,itp .Miasto jest dziwnie bezsilne w
            tej sprawie!!!!!
            • Gość: kapturzysta odiedle Kaptur IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.09, 11:20
              Na wsiach porobione nie tylko drogi ale i chodniki a na tym osiedlu jeździ się
              przez ulicę jak przez rowy przeciwczołgowe, polne ulice, brak kanałów burzowych,
              itp. zróbcie coś z tym osiedlem !!!
              • Gość: sss Re: odiedle Kaptur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 15:23
                ul. Nowogrodzka - stan gorszy niż zaraz po wojnie. Śmiecie, żule,
                brak chodników, dziurawa jezdnia, brak kanalizacji deszczowej.
    • Gość: m Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: 67.159.44.* 17.09.09, 20:27
      ja z kolei najbardziej w radomiu wstydzę się tego forum.
      toż ono jest gorsze niż te wszystkie miejskie syfy co je tu
      wymieniacie razem wzięte!
    • fuck_fuck_fuck Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... 17.09.09, 20:36
      Urząd Miejski!
      • Gość: gosia Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.radom.vectranet.pl 18.09.09, 14:20
        obrzydliwa Limanowskiego od ronda przy Narutowicza do Maratońskiej.Mur
        cmentarny i chodnik to obraz nędzy i rozpaczy.
        • Gość: gosia Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.radom.vectranet.pl 18.09.09, 14:26
          Limanowskiego od Maratońskiej do mopsu głównie bazarek przy biedronce
          ,obrzydlistwo,kto wydaje zgodę na tworzenie takich współczesnych slamsów.
    • Gość: Wandusia Re: Miejsca w Radomiu których się wstydzimy ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 15:00
      Drewniane budy na Focha !
      • Gość: SKARYSZEWIAK Wstydzimy się wjazdu na ul. Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 09:42
        Kiedy wjazd do Radomia od Rzeszowa będzie "porządny" to znaczy
        zrobione zostaną chodniki i szeroka jezdnia ( nie wąska kicha
        jednopasmowa ala* Kosztowniak)???????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka