naiwny_cynik 03.07.09, 16:50 Toż to istny geniusz! Może powinien być nowym prezydentem Radomia? Tylko nie wiem, czy mówi 4 językami, w tym koniecznie po chiszpańsku, i czy skończył 3 fakultety, wszystkie dziennie i wzorowo. Ale trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TTA Re: Referent wybrany w rekordowym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:49 A gdzie leży ta CHiszpania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorobkiewicz Re: Referent wybrany w rekordowym konkursie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.09, 23:53 Koło Portógalji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: Referent wybrany w rekordowym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 20:16 i tak właśnie uczony najbardziej krytykuje wszystko i wszystkich sam ledwo skończył jakąś zawodówkę a mniemanie ma eksperta - zmieniaj koleś nick bo pokazałeś jaki jesteś pusty..... tępak ! Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 04.07.09, 00:35 > Tylko nie wiem, czy mówi 4 językami, w tym koniecznie po > chiszpańsku, i czy skończył 3 fakultety, wszystkie dziennie i > wzorowo. Hellllołłłłł!!??? No przecież napisali, że studiuje... Nie czytasz dokładnie czy tworzysz własną rzeczywistość? Everybody normal? :) Poza tym, co masz do studiowania trybem innym niż dzienny? Nie spotkałeś jeszcze zdolnych studentów trybu zaocznego? Jak dla mnie nie ma czasem różnicy poza porą... Jak szczerze chce się człowiek czegoś nauczyć to i tak się nauczy - żeby potem takich głupot jak twoje nie pisać na forum. Najwyraźniej zwycięzca faktycznie miał największe doświadczenie i wiedzę. Nie wiesz, że to czasem klucz do sukcesu? Tak więc, nie wiem, komu chciałeś dokopać: pracownikom magistratu, studentom trybów innych niż dzienne czy sobie? lol :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 05:11 Uderz w stół, a nożyce brzęczą... Ty też wieczorowe studia ukończyłaś Lili ? W Kambridżu ? Czy na WSOŚ, razem z Przewodniczącym Wójcikiem ? Sądze, ze raczej te ostatnie, skoro nie widzisz różnicy pomiędzy studentem dziennych studiów a "studiującym" na prowincjonalnej uczelnii, na dodatek wykładającym za to kasę. Zdolni i chętni do nauki nie pchają się na takie "uczelnie", które wszyscy, którym chce się pofatygować na egzamin mogą ukończyć. A teraz poproszę o jakiś okrzyk w stylu lol albo rotfl, abyś mogła zademonstrować swoje wyższe wykształcenie oraz wiedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 04.07.09, 21:58 Gość portalu: Ja napisał(a): > Uderz w stół, a nożyce brzęczą... No to tniemy... :D > Ty też wieczorowe studia ukończyłaś Lili ? W Kambridżu ? Nie (bynajmniej, jeszcze nie :)), ale skończyć nawet takie to zaszczyt, nie uważasz? No chyba, że chcesz nam się tu pochwalić kilkoma swoimi dyplomami Harvardu, z nazwą "HARWART UNIWERSITI" w tytule, kupionymi gdzieś na bazarku :), przy których ten "wieczorowy Kambridż" faktycznie wypada blado. Ciach! :D > Czy na WSOŚ, razem z Przewodniczącym Wójcikiem ? Sądze, ze raczej te ostatnie, skoro nie widzisz "różnicy pomiędzy studentem dziennych studiów a "studiującym" na prowincjonalnej uczelni, na dodatek wykładającym za to kasę". Radzę ci, nie pisz, którą ty kończyłeś lub zamierzasz skończyć (o ile jesteś studentem), bo to będzie kiepska jej reklama przypomnieć ci w tym momencie, że nigdzie wcześniej w tamtym poście nie doszukiwałam się "różnicy pomiędzy studentem dziennych studiów a "studiującym" na prowincjonalnej uczelni, na dodatek wykładającym za to kasę". Wręcz przeciwnie, miałam całościowo na myśli wszystkie uczelnie oferujące swoim studentom tryb zaoczny np. UW, UJ czy SWPS i porównywałam je w telegraficznym skrócie z trybem dziennym. No chyba, że chcesz nam powiedzieć, jak się studiowało z Wójcikiem... Ciach! :D > Zdolni i chętni do nauki nie pchają się na takie "uczelnie", które wszyscy, którym chce się pofatygować na egzamin mogą ukończyć. Na każdej uczelni musisz się pofatygować na egzamin, jeśli chcesz ją ukończyć... No chyba, że chcesz nam powiedzieć, że jednak należysz do tych "zdolnych i chętnych do nauki", których trzeba siłą przepychać na następny rok... To by się zgadzało... Ciach! > A teraz poproszę o jakiś okrzyk w stylu lol albo rotfl, abyś mogła zademonstrować swoje wyższe wykształcenie oraz wiedzę. ROTFL! :D Odpowiedz Link Zgłoś
maarek5 Referent wybrany w rekordowym konkursie 04.07.09, 09:47 Ciekawe czyja to rodzina?Chyba w urzedzie jeszcze nie zwariowali zeby ludzi z ulicu dopuszczac na stolki.Prawo i jeszcze sprawiedliwosc musiala by doszczetnie zbaraniec.Jaroslawie,nie idz ta droga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Referent wybrany w rekordowym konkursie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 10:08 Panie prezydencie Kosztowniak i panie sekretarzu Czajkowski.Ostatni moment do wywalenia postkomuny z magistratu.Szybciutko ,jeszcze w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
jareal Re: Referent wybrany w rekordowym konkursie 04.07.09, 10:09 I ty, psie Sabo... Nie idź. Ano właśnie, czyżby jednak rodzina ? Jeżeli tak, to ja stawiam na pana vice Marszałkiewicza, który b. skutecznie walczy z bezrobociem. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Referent wybrany w rekordowym konkursie 05.07.09, 19:34 Nie, rodzina Marszałkiewicza już cała pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Referent wybrany w rekordowym konkursie 04.07.09, 17:05 Mnie bardziej ciekawi jakie były kryteria przyjęcia na taki staż... Odpowiedz Link Zgłoś
parsefal Sukces czy porażka? 04.07.09, 11:30 100 kandydatów na jedno stanowisko w administracji. Dobrze przeprowadzona rekrutacja. Wygrywa młody człowiek, student. "Tu chcę mieszkać"! Brzmi pięknie. Są jednak dwie strony medalu. Po pierwsze: praca taka dobra, czy bezrobocie tak duże? W lutym 2008 roku bezrobocie w Radomiu wynosiło 22,2%. Nie sądzę, by się znacznie zmieniło. Bo niby z jakiego powodu? Niemal co 4 osoba nie ma pracy. Koszmarnie wysokie bezrobocie. Praca zapewne nie jest najgorsza, niemniej sądzę, że stu kandydatów świadczy o tym, że bezrobocie jest bardzo wysokie. Po drugie w lutym tego roku Gazeta Wyborcza pisała o nieprawidłowościach w UM wykazanym przez NIK w latach 2006, 2007 i pierwszejpołowie 2008 roku. Na 203 przypadki 144 miały nieprawidłowości. To ponad 70%! Tu są szczegóły miasta.gazeta.pl/radom/1,48201,6267098,NIK__praca_bez_doswiadczenia_i_kwalifikacji.html Nie wiem czy UM starał się nagłośnić tą sprawę, niemniej moim zdaniem, ten wyjątek potwierdza regułę. Jest bardzo kiepsko i nie sądzę, by w najbliższym czasie zanosiło się na poprawę sytuacji. Nie z tą mentalnością rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek A jak zatrudnia Domański ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 20:23 Jakimi kryteriami się kieruje bądź jaka jest droga do zatrudnienia ? Czy są to tylko zupełnie obce mu osoby, których nigdy nie widział na oczy i nic o nich nie wie ? Przecież analogicznie jak Prezydent, nie ze swojej kasy płaci pensję tylko z pieniędzy spółki Agora - czyli pieniędzy, które ktoś mu przekazał do administrowania ? Jakie kryteria Pan stosuje, ma Pan odwagę odpowiedzieć ? - tylko proszę nie pisać słowami Prezydenta czy Sekretarza kompetencja, doświadczenie, znajomość zagadnień bo z tych słów Pan kpi ! - więc proszę o coś bardziej orginalnego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Log Czego potrzeba w Radomiu/ IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.07.09, 22:14 Na najniższe stanowisko w administracji publicznej za nędzne parę groszy aż tylu chętnych. A nasi włodarze od lat zastanawiają się czego potrzeba w Radomiu? Może nowych nawierzchni? Może oświetlenia ulic? Remontu skrzyżowań? Basenów? Parków? Gwiazdki z nieba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r/67 Re: Czego potrzeba w Radomiu/ IP: *.radom.vectranet.pl 05.07.09, 11:55 ale mam tylko jedno pytanie a czy jest członkiem pis-u albo mama lub tatuś Odpowiedz Link Zgłoś
l.i.l.a.b.a.j.ona Re 05.07.09, 16:09 Tiaa, gwiadki z nieba to chyba Wam trzeba, żeby zająć się na początek tymi elementarnymi sprawami, o których piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś