Dodaj do ulubionych

Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko?

10.08.09, 12:40
Jak to dobrze, że nasz Pan Prezydent już wrócił z urlopu.
Obserwuj wątek
    • hony.inc do domu wypier... a nie miasteczko 10.08.09, 12:42
      jak się głosowało na PO
      • Gość: blez Re: do domu wypier... a nie miasteczko IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.09, 16:03
        coś niedobrego dzieje się z twoim trociniakiem, przecież w Radomiu rządzi
        niepodzielnie PIS
    • carcharodon.carcharias Ogólnopolski protest w .... Radomiu !!? 10.08.09, 12:49
      To jakiś żart ??!! Albo ogólnopolski albo w Radomiu !!
      Ludzie ... nie dajmy sobie robić wody z mózgu !!
      To brzmi jak .... 'rotacyjny strajk głodowy' !! :)))))
      • Gość: zmęczona Re: Ogólnopolski protest w .... Radomiu !!? IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 17:36
        Byłam dzisiaj w przychodni. Tam panie "pielęgniarki" i "laborantki" już się
        wczuły w panującą atmosferę. Żenada. Bardzo bym chciała aby wojewoda skorzystał
        z przysługujących mu instrumentów prawnych, prezydent nie zmienił stanowiska (a
        tak przy okazji porównał wynagrodzenia pielęgniarek z wynagrodzeniami
        pracowników-tych szeregowych z podległych jednostek, w tym UM)i zakończyli ten
        śmieszny i pazerny strajk "głodnych i zapracowanych" pielęgniarek z Radomia. Do
        solidnej pracy, drogie Panie.
        • Gość: lola Re: Ogólnopolski protest w .... Radomiu !!? IP: *.xdsl.centertel.pl 10.08.09, 20:01
          no własnie
        • sympatyklewicy Re: Ogólnopolski protest w .... Radomiu !!? 11.08.09, 07:35
          Gość portalu: zmęczona napisał(a):

> prezydent nie zmienił stanowiska (a tak przy okazji porównał
          > wynagrodzenia pielęgniarek z wynagrodzeniami pracowników-tych
          > szeregowych z podległych jednostek, w tym UM)
          > W zależności od grupy zaszeregowania zarabiają od 2930 do 4470 zł,
          > przy czym ta najwyższa kwota dotyczy kilku osób. Największa grupa
          > pielęgniarek i położnych zarabia między 3400-3500 zł. Czy to dużo?
          pan prezydent nic nie powiedział o swoich pieniądzach, a macie
          towarzyszko rację, powinien ...
        • Gość: blez Re: Ogólnopolski protest w .... Radomiu !!? IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.09, 16:05
          tej pani już dziękujemy
    • l.i.l.a.b.a.j.ona Re 10.08.09, 12:49
      A cóż to zaproponuje "jedyny oświecony w mieście - naiwny cynik" w
      tej podbramkowej sytuacji? Gruszki na wierzbie? Żebyś nie dostał
      wiesz czego od nich... :D
    • prawdopodobna_teoria_spisku Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? 10.08.09, 12:53
      Przestań strzelać na oślep.Wasza walka polityczna przeszła to już skandal.Jeżeli
      potrafisz choć tylko trochę kojarzyć to byś wiedział że ten strajk jest
      inspirowany przez pewne środowisko które chce przejąć najbardziej dochodowe
      oddziały szpitala.Wykorzystuje się do tego nic nieświadome pielęgniarki.Nie
      wnikam czy podwyżki im się należą czy też nie ale ewidentne jest że strajk ten
      inspirowany jest przez ludzi chcących przejąć najbardziej dochodowe oddziały.
      Chyba domyślasz się ich nazwisk bo pewne inicjały były już tu pisane. Niech
      jakaś telewizja podczas chętnie udzielanego wywiadu przez przewodniczącą zada
      jej pytanie.Kto ją zwalniał ze szpitala i kto ją przyjmował do szpitala z powrotem?
      • prawdopodobna_teoria_spisku Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? 10.08.09, 12:55
        To do naiwnego który udaje cynika piszącego na forum pod różnymi nickami bo jest
        blisko związany z PO.
    • marszal80 Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? 10.08.09, 12:56
      Właściwie to pan prezydent powinien protestować pod każdym domem w
      polsce. Gdyż to nie NFZ odpowiada za wynagrodzenia pielęgniarek lecz
      podatnicy, którzy odprowadzają składki do tego funduszu. Może
      ukrywają swoje dochody i nie chcą płacić więcej składek. Tak więc to
      podatników wina. Pan prezydent unika odpowiedzialności gdyż on jako
      organ założycielski odpowiada za sytuację w szpitalu a nie jakiś
      NFZ. Oczywiście komercjalizacja nie wchodzi w grę. Bo on gra na
      nucie społecznej a o wszystko można obwinić organy administracji
      centralnej.
      • Gość: hipokrates Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: 162.27.161.* 10.08.09, 13:16
        a co ma powiedz nauczyciel? Nie rozpocznie zajęć 1go wrzesnia tylko
        rozbije namiot i nazwie sie siostra/bratem milosierdzia? Przeciez
        oni zarabiaja 1300 PLN BRUTTO a pielegniarki co najmniej 3000
        brutto. jest roznica? jest. Niech juz te starsze panie ustąpią
        mlodym ktorzy wreszcie zreforumuja tą placowke i pokaza co to znaczy
        pracowac przede wszystkim dla pacjentow i ideei.
        • Gość: mk Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: 195.93.162.* 10.08.09, 14:02
          ja jestem młodą pielęgniarką....Ciekawe czy Ty dasz radę wyżyć za
          "ideę"?????Gdybym nie mieszkała z mamą to nie wiem na co starczyłoby mi moje
          wynagrodzenie...
          • Gość: hipokrates Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: 162.27.161.* 10.08.09, 14:09
            Primo: co to znaczy wyzyc? Przeciez sama piszesz ze mieszkasz
            z "mamusią" czyli nie placisz za czynsz, oplaty i pewnie za spożywke
            bo zapewne mamusia wszystko ci poda bo Ty ciezko pracujesz.
            Wiec co to znaczy "wyzyc" u Ciebie? Rata za samochod, nowa komorke,
            komputer? A moze wyzyc to isc ze znajomymi na piwo? No jesli tak to
            uwierz mi ze sa osoby ktore juz dawno zrezygnowaly z tych wydatkow i
            ciezko pracuja za takie pieniadze poniewaz maja swiadomosc ze niosą
            drugiemu czlowiekowi pomocną dlon.

Ale widocznie nie rozumiesz co to znaczy czlowieczenstwo.

Secundo: malo? To podnies swoje kwalifikacje albo zmien prace.
            • Gość: renia Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 09:13
              hipokrates - prezydencka szczekaczko uważaj na język bo ci się
              wyliże na prezydenckiej dupie!!!
          • Gość: mixer Zmień pracę. IP: 193.110.123.* 10.08.09, 14:26
            -
            • Gość: ja Zmień pracę. IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 14:36
              Ament:) Nikt cię nie zmusza do pracy. Nie podoba się, tutaj, wyjedź.
            • sympatyklewicy Re: Zmień pracę. 11.08.09, 08:58
              Gość portalu: mixer napisał(a):

> Zmień pracę.
              część pewnie zmieni, część wyjedzie, ale czy zostanie wystarczjąca
              część ???
              • Gość: tty Re: Zmień pracę. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 09:09
                jezeli sie okaze ze ich faktycznie brakuje to beda podwyzki
                proste
                • Gość: piel Re: Zmień pracę. IP: *.skynet.net.pl 11.08.09, 20:51
                  Już ich brakuje. Dlaczego w UE normą jest 6-ciu pacjentów na 1 pielęgniarkę z
                  asystentkami, a u nas 20-40 bez asystentek.
          • Gość: edee Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.mofnet.gov.pl 10.08.09, 15:41
            "mk" straszne za "3400 - 3500 brutto" złotych mieszkając u mamy ciężko jest
            wyżyć w Radomiu ... Spytaj się tych co za połowę a właściwie miej niż połowę tej
            kwoty pracują w Radomiu.
            Chętnie zabrałabyś z ich pieniędzy i wzięła dla siebie co ? 4000 może 5000 no a
            za dwa lata to może 7500 ???
            Wnoszę postulat"
            "Minimalna płaca w Radomiu 5000" a jak nie to strajkujemy wszyscy!!!

ps. a za rok zwiększamy nasze żądania do 8000 ;)

• Gość: asas Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.238.65.9.ip.abpl.pl 10.08.09, 21:47
            tzn ze 2300 zł na rekę ci nie wystarcza na utrzymanie? ło matko...
          • Gość: bary Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 08:21
            Dolicz sobie drugie tyle za korki
          • Gość: anka Re: młoda pielegniarko! IP: *.ats.pl 11.08.09, 09:54
            jeśli jesteś taka gospodarna,nigdy nie zakładaj rodziny, bo 5-6
            tys, dla ciebie, byłoby też za mało.Chyba nie wiesz co znaczy
            zapłacić rachunki i wyżyć z rodziną , kiedy zarabia się 900zł.
            Wy młode macie poprzewracane w głowach
        • Gość: żmija Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 14:20
          Nauczyciel też może podnieść swoje kwalifikacje lub zmienić
          pracęna lepiej płatną. Nie będzie już 17 godzin pracy tygodniowo ,
          ferii, wakacji , wolnych dni przed i po świętach, wyjazdów w czasie
          roku szkolnego na " zielone szkoły " za pieniadze
          rodziców.Nauczyciel to powołanie - niech się za nie wyżywi i ubierze.
          A młodsze - to głupszi i myślisz , że będą pracowały za 1200 zł
          netto ????????
        • Gość: Oczko hipokratesie... IP: *.chello.pl 10.08.09, 14:44
          Ogólnie rzecz biorąc ( mam troje dzieci w wieku szkolnym ) nauczyciel to ma wszystko w....doopie. Co najwyżej pokieruje na korepetycje do koleżanki/kolegi.
          I bardzo przepraszam, ale z zasady nie toleruję nauczycielek-pacjentek, bo są porąbane do potęgi. Normalnie WYŻSZA klasa. Chociaż o niektórych rzeczach nie mają pojęcia to ustawiałyby wszystkich. Jak to powiedziała kiedyś jedna pani psychiatra: nauczycielka to nie zawód, tylko rozpoznanie ;)
          • Gość: darwin Re: hipokratesie... IP: *.internet.radom.pl 10.08.09, 15:41
            A pisuary próbuja złe zarządzanie i straty szpitala zwalić na
            pielegniarki.A fe jakiez to ohdyne.Oni są nieudolni a zawsze win a
            po drugiej stronie.
            • Gość: bmw Re: hipokratesie... IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 15:57

Nie trzeba na nic zwalać.Wystarczy że już ty zwaliłeś se w gacie
              śmierdzi na całym osiedlu.POlityczne POrąbońcy na spółę z czerwonymi
              śmieciami chcą chapsnąć szpital dla siebie.
        • Gość: julka Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.chello.pl 10.08.09, 16:18
          pierdzielisz hipokrates stale i ciągle o braciszku nauczycielu,a może to ty sam
          co?18 godzin na tydzien WIELKA PRACA!niech wyjedzie nauczyciel za granice tam
          lepiej zarobi albo niech sie wyuczy i zostanie pielegniarką.
          • Gość: hipokrates Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: 162.27.161.* 10.08.09, 16:25
            a dlaczego sama siostrzyczko nie wyjedziesz jak ci zle?

Ja przynajmniej przytaczam konkretny przyklad a nie rzucam wyssanymi
            z palca historiami jak to jest zle pielegniarkom. sic!
            • Gość: julka Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.chello.pl 10.08.09, 17:02
              twoje konkrety do worka i zakopac,głęboko...
              • Gość: tty Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 08:47
                o i znou julka sie pojawila z jej "rzeczowymi" komentarzami
          • Gość: kran Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 16:43
            Przypomnę Ci Julka, że w Radomiu w zależności od grupy
            zaszeregowania pilęgnice zarabiają od 2930 do 4470 złotych.
            Największa grupa pielęgniarek i położnych zarabia między 3400 - 3500
            złotych.Ktoś tu jątrzy. Biale miasteczko to prowokacja. Trzeba
            bedzie je chronić przed linczem duzymi silami policji.
            • Gość: Cyryl i Metody Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.radom.vectranet.pl 11.08.09, 18:22
              Ja skończylem dwa fakultety i tylko przez rok zarabialem trzy
              średnie krajowe, a tak przez cale 40 lat 1,5 sredniej. Ale
              pracowalem w piątki, świątki i niedziele. A teraz mam 1500 zlotych
              emerytury. I co ja mam powiedzieć? Poza tym, te pielęgniarki nie
              wyglądaja na wychudzone szkapiny, choć - jak twierdza - nie da się
              wyżyć za 3,3 tys zl. Mam propozycje - niech ida do szwalni; zarobią
              1,5 tys. i będą może szczęśliwe!
              • Gość: Oczko Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.chello.pl 11.08.09, 19:54
                Do szwalni to może niech idą szwaczki :( szkoda gadać.......
                A ze masz 1500 zł. emerytury to naprawdę nie jest wina pielęgniarek i nie powód, żeby inni zarabiali... no właśnie ile ? Pan dyrektor podobno co i rusz zmienia kwotę. Po forum to już takie plotki krążą, że głowa mała. Pielęgniarki i ich rodziny podają zupełnie inne kwoty.
                Ja wierzę IM. Nikt nie narażałby się przy dobrych zarobkach. PISuary mącą i mącą, a może nawet lekarze, bo im gul skacze, że ktoś coś dostanie, a jak im braknie ???
                Poza tym zupełnie inna sprawa.
                Polska to kraj dorobkiewiczów. Na zachodzie majątki zdobywały trzy pokolenia rodziny. W Polsce każdy chce się nachapać w dwa lata. Ludzie pracują u takich za grosze, i ganią to, że ktoś chce godnie zarabiać. A zostawcie ( ale wszyscy ) tych prywaciarzy na lodzie i też zapłacą godziwie, a nie w myśl zasady, że ja nie mam to niech inni też nie mają.
                Pomijam panów MAGISTRÓW za biurkami, bo tym się gajerek marzył i czysta robota, a teraz narzekają ( jakoś też pomijają dodatki poza podstawą ).
                Jedyne co potrafią to przerzucać papiery :P
              • Gość: julka Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.chello.pl 11.08.09, 22:21
                siedz cicho jak nie masz co powiedziec:)
                • Gość: kminek Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.chello.pl 12.08.09, 07:19
                  Kolezanko/kolego Julka. Rozkazujesz komus by siedzial cicho (jakim prawem?) a
                  sama piszesz dla samego pisania. Nie mialas od poczatku argumentow wiec lejesz
                  caly czas wode i obrazasz ludzi. Nie wstydz Ci?
                  • Gość: julka Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.chello.pl 12.08.09, 20:00
                    nic a nic:)
        • Gość: gosc! Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.radom.vectranet.pl 11.08.09, 01:13
          różnica jest taka, że nauczyciel pracuje mniej niż na pół etatu
          czyli te 1300 trzeba pomnożyc przez 2, poza tym ma około 3 miesiecy
          urlopu w roku i dodatkowo co 10 lat urlop "na poratowannie zdrowia" -
          policz sobie zatem ile czasu spędza w pracy nauczyciel i porównaj
          wtedy wyjdzie znacznie wieciej- oczywiście jeżeli chce sie pracowac:-
          )
        • sympatyklewicy Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? 11.08.09, 07:46
          Gość portalu: hipokrates napisał(a):

> pracowac przede wszystkim dla pacjentow i ideei.
          nie dzisiaj takich ludzi, chyba nigdy nie było, każdy pracuje dla
          siebie ...
    • Gość: edee postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.mofnet.gov.pl 10.08.09, 15:52
      od jutra
      "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł"
      - a jak nie to strajkujemy !!! Otwieramy czerwone, niebieskie czy czarne
      miasteczko i niech płaci miasto, państwo czy UE ot co ;)

Ps. A może 7500 ??
      • Gość: hipokrates Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: 162.27.161.* 10.08.09, 15:58
        No jak w Radomiu minimalna 5000 to w Lublinie 8000 bo wieksza
        bieda ;)

acha. ja juz strajkuje. mam fajna prace i wspolpracownikow ale za
        malo mi daje panstwo kasy i nie chce mi sie robic.
      • Gość: ber Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 16:00
        Proszę zwrócić uwagę jak rozrośnięta jest administracja i personel
        pomocniczy!!!!! W rejestracji mało się nie pozadeptują. Sprzątaczki
        chowają się po różnych dziurach , żeby ich nie było widać bo o
        sprzątaniu mowy nie ma.Dlaczego w każdej poradni jest cztery
        rejestratorki!!!!!!!GROZA!!!!!!!!
        • Gość: Kaśka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 16:22
          To że są przerosty zatrudnienia to pewne. Jeśli teraz dyrekor nie
          zrobi z tym porządku to czas na zmiany personalne w zarządzie
          lecznicy.
          • Gość: Chcę labolatorium Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 16:49
            Wszystkiemu winni są POlityczne POmioty.Wróżka Sawicka przestrzegała
            że niedługo będą kręcone lody na służbie zdrowia.
        • Gość: Oczko Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 10.08.09, 16:54
          Nie wiem jak jest w Radomiu, ale w moim mieście pielęgniarki i położne w przychodniach czy ośrodkach zdrowia mają 2500 do 2700 podstawy + premia + wysługa. Ja w szpitalu ( prawie 22 lata pracy ) mam 1820 + wysługa i dodatek za noce i święta. Nie potrafię napisać ile wezmę na rękę bo ostatnia pensję miałam jeszcze od podstawy 1650 :O
          Nie ma co porównywać pracy nauczycieli, policji czy jeszcze kogoś innego.
          A co do wysokości średniej pensji to zapytajcie się związków zawodowych pielęgniarek, a nie władz. Im zawsze wychodzą takie sumy, że mnie osobiście poraziło ile to zarabiam :(
          • Gość: Elka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 17:13
            Moja ciotka jest pilęgniarką na Tochtermana i ma brutto niecale
            3400zł. W związku z tym, wzięła sobie duzy kredyt. Trafila sie
            okazja dostać jeszcze 600zł to strajkuje. Do emerytury ma 2 lata.
            • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 10.08.09, 17:29
              zapomnialas dodac...dawno dawno temu.....:)
              • Gość: Elka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 17:50
                Zapomniałam dodać. Rodzina jest oburzona.
                • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 10.08.09, 18:11
                  dopiszesz dalszą część bajki?
                  • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 08:50
                    julka skoncz juz swoje historie, wszysycy poznali juz sie na tobie i twojej
                    pazernosci na kase
                    wszystkich oskarzasz o klamstwo
                    skoncz
                    • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:13
                      jeszcze co!
                      • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 09:18
                        jak zwykle rzeczowa i konkretna odpowiedz do ktorej mozna sie latwo ustowsunkwac
                        • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:21
                          na bezrobociu jestes i postrajkowac nie mozesz,oj zazdrosniczku ....
                          • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 09:26
                            ja strajowac nie musze co znam sie na tym co robie i mi chetnie za to placa
                            • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:34
                              o widzisz zazdrosniczku to tak samo jak ja.
                              • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 09:38
                                co tak samo jak ty?
                                ja mowie ze jak czlowiek jest cos wart to pracodawce chetnie zaplaci, jak nie
                                ten to inny
                                a ty mowisz dawwc, dawac, dawac!
                                ja tu podobienstw nie widze
                                • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:39
                                  zazdrosniczku czytac ze zrozumieniem nie potrafisz.
                                  • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 09:41
                                    julka skoncz juz
                                    potrawisz powiedziec tylko zazdroscisz, klamiesz itp
                                    nic nie wnosisz do syskusji
                                    • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:43
                                      a czemu ty nie skonczysz co?bawisz mnie i nie skoncze zazdrosniczku.
                                      • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 09:46
                                        na twoim przykladnie latwo zilustrowac czemu nie mozna dogadac sie pielegniarkami
                                        nie interesuja was merytoryczne argumenty, wytykanie waszych bledow, krytyka
                                        waszego postepowania
                                        wazne to jest ze wam "sie nalezy" a wszyscy inni niech sie zamkna
                                        • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:52
                                          bawi mnie twoj przyklad-czytaj osoba,twoje argumenta sa debilne.
                                          • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 09:55
                                            > bawi mnie twoj przyklad-czytaj osoba,twoje argumenta sa debilne.

debilne bo? i to powinnas powiedziec czemy, co jest takie debilne itp
                                            latwo jest powiedziec, "klamiesz", "nie masz racje", "twoje wypowiedzi sa
                                            debilne", ale napisac czemu to juz nie umiesz
                                            tak jak strajkujace pielegnierki, kasy chca, ale o tym czy im sie nalezy to juz
                                            rozmawiac nie beda
                                            • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:57
                                              pewnie ze nie bedą,od stycznia mowiły sluchales?nie-bos debilny!
                                              • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 10:01
                                                czy mowily nie wiem, ja nie slyszalem, nie czytalem o tym w gazetech,
                                                internecie, nie widzialem w tv. czy to znaczy ze jestem "debilny"? - moim
                                                zdaniem nie
                                                ty natomiast ciagle nie podpierasz swoich stwierdzen zadnymi dowadami
                                                tylko rzucasz hasla
                                                wiec jak rozmawiac z kims na twoim poziomie?
                                                • Gość: hipokrates Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: 162.27.161.* 11.08.09, 10:09
                                                  Nie dajmy sie zwiesc wybiegom prymitywa z nickiem JULKA. Przeciez to
                                                  jakas zakompleksiona osoba ktora nie ma kompletnie zadnej wiedzy o
                                                  gospodarce wolnorynkowej w demokratycznym kraju.

A jej slownictwo mowi samo za siebie. Nie znizajmy sie do jej/jego
                                                  poziomu :)
                                                  • Gość: julka Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:04
                                                    o moj ulubieniec powrocil:)
                                                  • Gość: tty Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 11:07
                                                    i znowu rzezcowy komentarz
                                                    na trudne tematy nie odpowiadasz, na swoja obrone rzucasz oskarzenia i hasla,
                                                    ktorych niczym nie podpierasz
                                                  • Gość: julka Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:44
                                                    jaką obronę?nie mam zamiaru nawet a i argumentami rzucac też już nie!odpowiadam
                                                    odpowiednio do twojego poziomu wiedzy zazdrosniczku.
                                                  • Gość: tty Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 11:48
                                                    no i znowy to samo
                                                    jak brak jakichkolwiek argumentow, to wyzywasz, atakujesz
                                                    powodzenia w zyciu pielegniarko
                                                  • Gość: julka Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:52
                                                    wzajemnie zazdrosniczku!
                                                  • Gość: tty Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:06
                                                    tobie cos tlumaczyc to jak krowie na miedzy
                                                    ty zawsze swoje
                                                    i dziwic sie ze pracodawca nie chce dac podwyzki, jak nie rozumiesz prostych
                                                    sformulown
                                                    ach ci zli dyrektorzy....
                                                  • Gość: julka Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:23
                                                    a co ty mi tlumaczysz,za robote sie wez bo cie zwolnią!
                                                  • Gość: tty Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:39
                                                    "wez sie za robote" - powiedziala julka strajkujaca pielegniarka :)))))))))
                                                  • Gość: julka Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:00
                                                    jeszcze nie strajkująca ale ....kto wie moze i ja tak zrobię:)
                                                  • Gość: tty Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:02
                                                  • Gość: julka Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:38
                                                    wez sie za robote zazdrosniczku!:)))
                                                  • Gość: reia Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 09:17

posłuchaj preydencki dupolizie!
                                                    DOPUKI BĘDĄ W TYM MIEŚCIE RZĄDZIĆ LUDZIE Z PIS NIC DOBREGO DLA TEGO
                                                    MIASTA NIE ZROBIĄ!!!!
                                                    wspomnij o tym swojemu przy najblizszym lizaniu dupy z rana
                                                  • radom-antymoher Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! 12.08.09, 10:03
                                                    Błąd ortograficzny. Piszemy DOPÓKI :)

Dlaczego Ty forumowiczu wypisujesz takie wulgaryzmy? Chyba trzeba
                                                    podac Twoje IP do moderatora.
                                                  • Gość: hipokrates Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: 162.27.161.* 12.08.09, 12:16
                                                    Jak pielegniarka niby z wyzszym wyksztalceniem nie zna podstaw
                                                    ortografii?

A swoja droga popatrzcie sobie na przetargi w tym szpitalu np. na
                                                    sprzet IT.

1)Dlaczego w ofercie przetargowej pojawia sie KONKRETNY system
                                                    operacyjny (a powinny byc zdefiniowane jedynie parametry i cena jaka
                                                    powinien spelniac produkt?
                                                    2) dlaczego jest to wersja BUSINESS ktora kosztuje co najmniej 550
                                                    PLN a nie wersja BASIC ktora jest o conajmniej 200 PLN tansza?

Skoro pielegniarki i caly personel "musi" pracowac na tak drogim
                                                    oprogramowaniu to co dopiero posmylec o innych zakupach? Np. na
                                                    wyposazenie dyżurki pielegniarek?

Ciekawe. Jak tak wygalda praca calego szpitala to ja sie nie dziwie
                                                    ze plajtuje a wszyscy sa przyzwyczajeni do luksusu i nie chca
                                                    pracowac za mniej niz 3000 PLN brutto jak wiekszosc radomian.
                                                  • Gość: hipokrates Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: 162.27.161.* 12.08.09, 12:18
                                                    PS. i na co personelowi NOTEBOOKI o przekatnej ekranu conajmniej 17
                                                    cali? Czy robiac zastrzyk pielegniarka musi miec notebooka ze soba?

Te i inne ciekawostki mozna znalesc na oficjalnej stronie:
                                                    www.szpital.radom.pl/Rss/przetargi.html
                                                  • Gość: Oczko Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.chello.pl 12.08.09, 12:30
                                                    Hipokratesie tyś taki głupi czy naiwny ?
                                                    700 osób obsługi to niby co robi ???
                                                    Proponuję wziąć kogoś, najlepiej komornika, bo zna się na rzeczy, iść do
                                                    szpitala, zobaczyć i oszacować.
                                                    Nie zapomnij o tej obsłudze i gabinetach lekarskich.
                                                    Z tego co się orientuję to najłatwiej oszczędza się na pielęgniarkach. Ale do
                                                    czasu !
                                                  • Gość: kawa Inteligentny hipokrates! IP: *.algo.radman.pl 12.08.09, 20:57
                                                    Odrazu widać twoją inteligencję. Tylko ty mogłeś uwierzyć w to że
                                                    szary pracownik ma wpływ na przetargi
                                                  • Gość: Oczko Re: Inteligentny hipokrates! IP: *.chello.pl 12.08.09, 21:50
                                                    Taaa taki inteligent, a pisze "w ogule ". pewnie kupił dyplom na bazarze ;)
                                                  • Gość: julka Re: Uwaga na JULKE - obraza forumowiczow! IP: *.chello.pl 13.08.09, 00:26
                                                    ty znowu biadolisz
                                                • Gość: Polak Solidarnosc zwyciezy !2009 rok IP: *.vic.bigpond.net.au 11.08.09, 10:09
                                                  Solidarnosc zwyciezy !
                                                  Polak
                                                  • Gość: tty Re: Solidarnosc zwyciezy !2009 rok IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 10:11
                                                    zgadzam sie w 100% i w ramach solidarnosci nie dajmy sie okradac niektorym
                                                    grupom spolecznym!!! np pilegniarka wymuszajacym podwyzki
                                                • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:03
                                                  twoj poziom jest najwyzszy co?
                                                  • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 11:09
                                                    moze jest, moze nie jest
                                                    ja nie obrazam inych, jak cos pisze to staram sie tego bronic i dowodzic
                                                    ty rzucasz hasla i koniec
                                                    moze ustosunuj sie do tego co ktos pisze
                                                    ty rzucisz jedno slowo i checsz zeby ludzi przyznali ci racje
                                                  • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:13
                                                    nie obrazasz?wydaje ci sie zazdrosniczku
                                                  • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 11:15
                                                    wiec gdzie ciebie obrazilem? jezeli tak to przepraszam bo nie mam takiego zamiaru
                                                    a teraz ty podaj przyklady
                                                    czekamy
                                                  • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:45
                                                    ach przepraszasz no cos podobnego ale fajnie ja nie mam za co!
                                                  • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 11:49
                                                    skad sie biora ludzie tacy jak ty?
                                                    calkowity brak samokrytki, brak kontaku z rzeczywistoscia, brak podstawowych
                                                    umiejetnosci komunikacyjnych
                                                    zastanawiam sie czy robisz to celowo czy po prostu twoja inteligencja nie
                                                    pozwala ci spojrzec szerzej na siebie i otaczajacy swiat
                                                  • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:54
                                                    skąd sie biorą tacy jak ty?zapatrzeni w siebie i wierzący ze wszystkie rozumki
                                                    pozjadywali!do roboty a nie klepac w kompa!
                                                  • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:07
                                                    ja zapatrzony w siebie? ja krzycze ze mi sie nalezy? ja narazam pacjentow?
                                                    kobieto...........
                                                  • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:23
                                                    i to jeszcze jak zapatrzony....zazdrosniczku.
                                                  • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:39
                                                  • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:01
                                                    i jak to sie czytac umie co?
                                                  • Gość: tty Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:03
                                                  • Gość: julka Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:38
                                                  • Gość: do julki Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:11
                                                    idxcie na priva z tą kłótnią, zaśmiecacie forum
                                        • Gość: piel Re: postulat: "Minimalna płaca w Radomiu 5000 zł" IP: *.skynet.net.pl 11.08.09, 20:33
                                          Problem polega na tym, że o wielu elementach tej układanki ludzie z zewnątrz nie
                                          wiedzą, a opinie wydają na podstawie wyrywkowych subiektywnych obserwacji.
            • Gość: Oczko Elka... IP: *.chello.pl 10.08.09, 17:56
              3400 brutto to jakieś 2500 netto. Faktycznie po 30latach pracy zaj..ista kwota..........A jaką emeryturę z tego naliczą ;(
              • Gość: czytelnik Re: Elka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 18:14
                2500 zł. netto plus nocki plus .... i netto mają 3300,00- 3500,00 netto Ps a to
                jest średni personel a ja mam magistra pracują w Urzędzie i mam 2200,00 netto i
                zakaz pracy na boku -
                • Gość: Oczko Re: Elka... IP: *.chello.pl 10.08.09, 18:22
                  Ja rozumiem, że to cały dochód brutto. Tu gdzie pracuję lekarz z II ma 3200 podstawy. Koleżanki w W-wie mają około 2500 do 2700 (młode) a w Radomiu pielęgniarka ma 3400 ?? :O BZDURA.
                  Taaa panie czytelnik. Większość pielęgniarek i położnych ma licencjata, więc bez przesady. Jeżeli nawet nie to i tak mają 2-2,5 studium pomaturalne, a to nie 8 klas podstawówki, żeby się tak z tym magistrem wychylać :/
                  • Gość: Roma Re: Elka... IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 19:13
                    Pielegniarki tyle mają czy Ci się to podoba czy nie. Zapamiętaj w
                    Radomiu w obu szpitalach przeciętna zarobków pilęgniarek to 3300zł
                    brutto. Rożnice wystepyja tylko w grupach placowych stad złudzenie
                    tych z Tochtermana, ze na Józefowie pilęgniarki mają więcej.
                    • Gość: Oczko Roma... IP: *.chello.pl 10.08.09, 19:33
                      Umiesz czytać ze zrozumieniem ???
                      To przeczytaj co napisała Elka -> ja -> czytelnik -> ja. Jak przeczytasz to ewentualnie skomentuj. Ok ?? :/
                  • Gość: Czytelnik Re: Elka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:35
                    Oczko mam pytanie - a po co pigule licencjat ???? Rok temu leżałem po zawale w
                    szpitalu opiekę nad chorym sprawowała opiekunka - pielęgniarki widziałem (
                    wszystkie ) podczas wizyty a potem ...... a zapomniałem leki rozdawały . Moim
                    zdaniem prywatyzacja prywatyzacja i jeszcze raz prywatyzacja - to wówczas może
                    zobaczą swoje miejsce stania jak ponadto 40% wyleci z pracy a reszta dostanie
                    2000,00zł
                    • Gość: Oczko Re: Elka... IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:59
                      Nie wiem co się działo na tamtym oddziale, bo mnie tam nie było. Wiem, że mnie na oddziale też co niektórzy nie widzą bo zapieprzam tam, gdzie nie ma wstępu. Niestety , niektórzy co to mają wstęp( rodzina) nie znając się na rzeczy też jakoś nie widzą, że coś nie robi się samo,tylko inni muszą to zrobić. Zdarza się, że szykujemy leki i kroplówki ponad dwie godziny :( i szkoda, żebym rzucała wszystko i latała po salach co by mnie widzieli. Oczywiście każdy oddział ma swoja specyfikę, a ja znam dokładnie tylko "swój" oddział. Nie twierdzę, że wszyscy się odpowiednio przykładają do pracy, ale póki dokładnie nie wiem to nie pyszczę.
                      Hmmm...pytasz po co licencjat ?? A czemu nie ma już felczerów ?? A czemu zlikwidowali policealne szkoły typu studium nauczycielskie ??
                      Z tą prywatyzacją to różnie może być. Wtedy to tylko kasa się liczy. Wiem co piszę,bo często przyjmujemy pacjentów ze sprywatyzowanych szpitali. Trzymają 1-2 doby. Nazbijają punktów, a potem odsyłają nie zważając na zagrożenie życia. Ostatnio parę razy była odmowa, ale pewnie znaleźli gdzieś dalej i i tak przesłali i tak.
                      Oczywiście w tamtym szpitalu zarabiałabym jakieś 50% więcej.
                    • Gość: Oczko czytelniku IP: *.chello.pl 11.08.09, 10:51
                      Biurwie wystarczy liceum do przewracania papierów, więc po co marnowałeś czas na mgr'a ???
                • Gość: julka Re: Elka... IP: *.chello.pl 10.08.09, 18:36
                  widzisz nie te studia sie skonczyło a trzeba było pielęgniarstwo skończyć!zmien
                  prace jak ci nie odpowiada,na taka co dorobisz na boku.proste co?
                  • Gość: emi Re: Elka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 00:09
                    Gość portalu: julka napisał(a):
                    > widzisz nie te studia sie skonczyło a trzeba było pielęgniarstwo skończyć!zmien
                    > prace jak ci nie odpowiada,na taka co dorobisz na boku.proste co?

i to samo dotyczy pielęgniarek: jak płaca się nie podoba, to najlepiej zmienić
                    pracę, a może warto w tej sytuacji pomyśleć o przekwalifikowaniu się. I wreszcie
                    skończyć z tym malkontenctwem
                  • Gość: tty Re: Elka... IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 08:52
                    jak na raize to ty najbardziej nazekasz na zarobki, inny zalecesz zmiane pracy,
                    ale sama tylko na dupie bys siedziala i wolala DAC, bo mi sie nalezy
                    • Gość: julka Re: Elka... IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:14
                      to tak samo jak ty zazdrosniczku:)
                      • Gość: tty Re: Elka... IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 09:20
                        gdzie ja nazekalem na zarobki? gdzie pisze ze zazdroszcze? ja pracuje prywatnie
                        i zarabiam wiecej niz pielegniarka z podwyzka wiec nie mam co zazdroscic
                        poza tym pisalem juz tobie w poprzednim watku ze jak uznalem ze malo zarabiam to
                        zmienilem prace na lepsza
                        proste, ale jak widac dla ciebie za skomplikowane
                        • Gość: julka Re: Elka... IP: *.chello.pl 11.08.09, 09:54
                          twoja praca to klepanie tutaj swoich kiepskich przemyslunków chyba.zazdrosniczek.
                          • Gość: tty Re: Elka... IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 10:03
                            moze to jest moja praca, nie wiesz tego
                            jak kogos o cos oskarżasz to dowiedz tego, a nie tylko rzuc haslo
                            • Gość: julka Re: Elka... IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:08
                              robie to samo co robisz ty:)i tobie podobni
                              • Gość: tty Re: Elka... IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 11:14
                                to znaczy co robisz? bo z tej wypowieni nic nie wynika, rozwin ja troche?
                                chcesz brac udzial w dyskusji to bierz, ale to wymaga troche elokwencji i
                                chociaz podstawowych umiejetnosci komunikacji
                                kto piosze kilka/kilkanaście zdan a ty 3 slowa, to jest dyskusja?
                                • Gość: julka Re: Elka... IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:46
                                  dyskutowac z a z kim z tobą?pojecia nie masz a gryzmolisz tutaj,doucz sie troche
                                  zazdrosniczku albo sie za swoją prace wez.
                                  • Gość: tty Re: Elka... IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:08
                                    ty zawsze swoje
                                    sformulown

ps

"wez sie za swoja prace" - i to mowi strajkuja pielegniarka
                                    bhahahahahahah
                • Gość: Bidny z bidy Re: Elka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 20:55
                  Ja mam magistra, skończone studia podyplomowe potrzebne w mojej robocie i 1700 zł brutto podstawy + 600 zł brutto dodatku. Łącznie 2300 zł brutto (1700 zł na rękę). Żadna pielęgniarka tak mało nie zarabia i żaden urzędnik z innych urzędów w Radomiu, chyba że jest urzędnikiem początkującym. Pracuję w Powiatowym Urzędzie Pracy.
                • Gość: hary Re: Elka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 08:23
                  nocki są wliczone do etatu
                  • Gość: Oczko Re: Elka... IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:35
                    A do czyjego etatu niby są wliczone te nocki ( brrr co za określenie)??
                • Gość: Oczko czytelniku IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:07
                  Masz mgr'a a liczyć nie potrafisz ;/
                  2500 netto to jakieś 3350 brutto ->ok.20 zł/godz. ( tyle to nawet w stolicy nie mają :/ )
                  Godziny nocne to dodatkowo 65% stawki czyli 13 zł/godz. nocną ( od 22.00 do 6.00)Przy 7 nocach miesięcznie to ( 7x8=56 -> x 13 zł =728 zł brutto)
                  Dochodzą do tego godziny świąteczne -> 45% czyli 9 zł x ok. 30 godz.= 270 zł.
                  A teraz dodajmy 3350 +728 + 270 + 670 ( powiedzmy, że wysługa 20% )=5018 (pominęłam te premie). Z 5018 brutto wychodzi netto 3744.
                  Ni chu chu nie pasuje to co napisałeś. A jak by tak dodać te olbrzymie premie to jeszcze gorzej.

NIE RÓB PLOTEK :P za nim zaczniesz pyszczyć to się dokładnie dowiedz, bo robisz z siebie głupa ;P
                  • Gość: magister Re: czytelniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 15:11
                    Piguło mam mgr i liczyć umiem pokaz swój PIT i twoich koleżanek PS pewnie jesteś
                    w pracy
                    • Gość: Oczko Re: czytelniku IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:18

Zostaw maila to ci ewentualnie prześlę zeskanowany pasek z pensji.

• Gość: julka Re: czytelniku IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:26
                      lwielkie osiagniecie mgr!:))))jakis marniak z ciebie!
                      • Gość: tty Re: czytelniku IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 15:29
                        "wez sie za robote" - powiedziala julka strajkujaca pielegniarka :))))))))))
                        • Gość: julka Re: czytelniku IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:41
                      • Gość: Oczko Re: czytelniku IP: *.chello.pl 11.08.09, 17:40
                        He he he magisterek od siedmiu boleści zamknął biurko i poszedł do domu ;P
                  • Gość: piel Re: czytelniku IP: *.skynet.net.pl 11.08.09, 20:42
                    Piękna bajka.
              • Gość: Lucyfer Re: Elka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 20:14
                Dodam tylko ze lekarz w szpitalu w Radomiu bez specjalizacji zarabia
                3800 zł brutto. Jesli pielegniarka zarabia srednio 3300 zł brutto i
                chce podwyzki 600 zł to bedzie miała wieksza pensje od lekarza bez
                specjalizacji. Takie cuda to tylko w Polsce możliwe.
    • Gość: inwalida (wózek) Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 20:10
      Czyli zasadnicza. Jest jeszcze dodatek stażowy, premia, dodatki za "stanowisko".
      I nadgodziny. Minus pożyczki z różnych kas. Siostrzyczki "pokazując" paski nie
      powinny traktować widzów jak idiotów. Uważałem, że ciężko pracują a słabo im
      płacą. Co do płacy, to zmieniłem zdanie. A przy tej ilości chorych, to chyba
      zmienię i co do pracy.
      • Gość: ???? Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 20:37
        Premia? nadgodziny? dodatki? jesteś źle poinformowany, nie ma takich
        dla pielęgniarek i położnych, jedynie dodatki za święta i noce-
        żadna rewelacja
      • Gość: Oczko Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 10.08.09, 21:06
        Normalnie zastanawiam się jak co niektórzy pokończyli szkoły ;P
        Tak...brutto to nie tylko pensja zasadnicza, ale także wysługa, dodatki- nocny i świąteczny ( z premią różnie bywa ) i to zusammen do kupy daje pensję brutto. To o tym mówią władze. Od tego trzeba odjąć 33-34% i to jest netto. ŻADEN powtarzam, żaden dyrektor nie podał nigdy pensji zasadniczej jako dochodu pielęgniarki.
        No a ten dodatek za stanowisko to niby co ??? Wydaje ci się, że po oddziale to same oddziałowe ( koordynujące, ale i tak nie wiedzą o co chodzi ) chodzą ???
        I jeszcze jedno ??? Masz rodzinę w tym szpitalu ??? Tzn rodzeństwo w postaci sióstr ???A może zakonnice wiewają jakimiś paskami ???
        • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 08:57
          a do reki dostajesz pensje zasadnicza czy pensje + wszystkie dodatki, premie, itp?
          niektorzy nie maja dodatkow i zarabiaja tylko pensje zasadnicza
          a te dodatki chyba po to sa zeby wynagrodzic ciezka prace, motywiowac itp
          ty jak zwykle bys chciala nic nie robic i dostawac kase
          z takim podejsciem to do polityki
          • Gość: Oczko Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 10:34
            Widziałeś co robię i jak robię ???
            A dodatki mają to do siebie, ze można je zabrać. Pensji podstawowej już nie (
            przynajmniej nie tak łatwo ).
            Nas dyrektor w imię wyższych celów pozbawił 13tki. Część pieniędzy to dodatek,
            więc jak mu braknie dla "likorzy" to nam nie daje. Motywuje tylko lekarzy. Bo ???
            Pacjenci przyjęci z "terenu" są tak prowadzeni, że ręce opadają :(
            Nawet nasi mądrzy mówią, że my pielęgniarki lepiej byśmy ich poprowadziły. Ale
            czy to kogoś obchodzi ?? Czy ktoś to wie ?? Nie licz na to, że lekarz podkabluje
            lekarza. Czekam na moment ( już niedługo ) jak parę z nas złoży wymówienia.
            Ciekawe kto będzie zapierdzielał za niektórych niedouczonych lekarzy . I mam
            nadzieję, że wtedy już nikt nam nie zarzuci, że narażamy życie pacjentów ;P
            • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 10:41
              > A dodatki mają to do siebie, ze można je zabrać.

tak ale jak ktos ma pensji zasadniczej 1500 netto a z dodatkami 2500 netto to
              niech nie opowiada i biadoli ze ma tak malo, bo po prostu klamie
              dodatki chyba po to sa zeby motywowac do lepszej pracy, do wysylku, samoksztalcenia
              ale niektorzy wola nic nie robic i tylko krzyczec ze chca wiecej

> Nawet nasi mądrzy mówią, że my pielęgniarki lepiej byśmy ich poprowadziły.
              to czemu nie zmienisz zawodu, czemy nie zostaniesz lekarzam? skoro tak duzo
              umiesz to bez problemu skonczysz studia medyczne i bedziesz ciagnac gruba kase
              ze szpitala

>Czekam na moment ( już niedługo ) jak parę z nas złoży wymówienia.

na co czekasz? jezeli uwazasz ze powinnas zarabiac lepiej to sie zwolnij i
              znajdz lepsza prace. jezeli nie znajda innych pielegniarek na twoje miejsce to
              beda musieli dac podwyzki
              ale jak nie ma lepszej pracy, a jest duzo chetnych na twoje miejsce to nie
              opowiadaj ze powinnas zarabiac wiecej
              • Gość: Oczko Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:20
                Aleś teraz przy....ł :d he he he
                Podaj mi instytucję ( nie babki bazarowe) które operują kwotami netto. JA SAMA nie wiem jaką mam podstawę netto. A ty pierdzielisz jak potłuczony.

Argumenty o skończeniu studiów oczywiście na miarę biurwy z 2200 podstawy ;P

Gdzieś już pisałam na co czekam. Nie będę się powtarzać.

Taaa,a chętne na moje miejsce to...srają w gacie, bo nie dadzą rady he he he.
                Pewnie, że zaproponuje podwyżkę, ale nie wiem czy będę zainteresowana :)) Tyle tylko, ze to ewentualnie strata szpitala NIE MOJA ( że nie wspomnę o pacjentach ).
                • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 11:31
                  > Aleś teraz przy....ł :d he he he
                  > Podaj mi instytucję ( nie babki bazarowe) które operują kwotami netto.

hmm, ja co miesiac dostaje kwote NETTO na konto, wiec kazdy pracowaca wyplaca
                  pracownikowi kwote NETTO
                  albo chcialas cos innego powiedziec, albo cos ci sie pomylilo

> JA SAMA
                  > nie wiem jaką mam podstawę netto

to juz tylko o tobie swiadczy, i swietne podsumowanie tematu
                  "nie wiem ile zarabiam, ale chce podwyzke" - po prostu usiasc i plakac na takim
                  spoleczenstwem :((

> Argumenty o skończeniu studiów oczywiście na miarę biurwy z 2200 podstawy ;P

skoro sie wymadrzasz, ze wiesz wiecej niz niektorzy lekarze to nie rozumiem
                  czemu nie mozesz isc na studia medyczne? moim zdaniem to bardzo dobry argument.
                  latwo nazekac na to co maja inni ale to ile pracy kosztowalo ich osiagniecie
                  tego to juz sie nie widzi.

> Pewnie, że zaproponuje podwyżkę, ale nie wiem czy będę zainteresowana :)) Tyle
                  > tylko, ze to ewentualnie strata szpitala NIE MOJA

wiec na co czekasz, skoro jestes tak wybitna specjalista, ktorej na lokalnym
                  rynku pracy nic nie jest w stanie zastapic to na co czekasz? skladasz
                  wymowienie, albo masz duza podwyzke, albo zmieniasz pracodawce - bo powenie po
                  taka specjaliste to juz sie koleja chetnych ustawia

jezeli jedna tego nie robisz, znaczy ze nie masz takich kompetencji, wiedzy, i
                  bez problemu moga zastapic cie inni
                  dlatego jest ten strajk - a nie roziwazanie na miare dzisiejszych czasow
                  • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:48
                    ciebie zastąpi kto inny bo bazgrzesz na forum w godzinach pracy.ekspert sie znalazł.
                    • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 11:51
                      czy swoja wypowiedzia ustosunkowalas sie do ktorejkolwiek czesci mojej?
                      nie potrafisz napisac niczego bardziej skaplikowanego niz 4 slowa to nie pisz
                      nie oskarzaj innych i nie atakuj
                      • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:56
                        zazdrosniczku nie zabijaj czasu w pracy tylko pracuj a nie sie madralujesz o
                        pracy innych !
                        • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:02
                          ty zawsze swoje
                          sformulown
                          • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:25
                            masz rozdwojenie jazni ha ha ha
                            • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:34
                              • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:03
                                tak za robote zazdrosniczku sie wez:)!
                                • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:04
                  • Gość: Oczko Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:51
                    Moje wynagrodzenie płaca zasadnicza ( brutto)+ dodatek stażowy ( brutto) + dodatki świąteczne ( brutto). To co wyjdzie ( brutto) jest pomniejszone o wszystkie składki i podatek. To co zostanie to przelew na konto i można nazwać to netto. Jakoś nie wpadłam na to, żeby każdy składnik przeliczać z brutta na netto. No bo niby jak mam podzielić kwotę zwolnioną z podatku ???
                    Jak żeś taki mądry to mi przelicz- mam 1825,44 zł brutto podstawy. Czekam i z góry dziękuję.

Na studia medyczne jestem za stara :P Co nie umniejsza moim umiejętnościom w pracy którą wykonuję.

Pisałam czemu nie zmieniam...jak cie tak bardzo interesuje- poszukaj.

Taaa...były wolne etaty na "moim" oddziale i dziewczyny z innych oddziałów, te na umowie. powiedziały, że wolą żeby je zwolnili ( co zresztą jest bardzo prawdopodobne ) niż miałyby przejść. Ale to zupełnie inna historia i ich
                    problem, a nie mój, a tym bardziej twój.
                    • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:01
                      > Moje wynagrodzenie płaca zasadnicza ( brutto)+ dodatek stażowy ( brutto) + doda
                      > tki świąteczne ( brutto). To co wyjdzie ( brutto) jest pomniejszone o wszystkie
                      > składki i podatek. To co zostanie to przelew na konto i można nazwać to netto.
                      > Jakoś nie wpadłam na to, żeby każdy składnik przeliczać z brutta na netto. No
                      > bo niby jak mam podzielić kwotę zwolnioną z podatku ???
                      > Jak żeś taki mądry to mi przelicz- mam 1825,44 zł brutto podstawy. Czekam i z g
                      > óry dziękuję.

skoro nie wiesz jaka wyplata netto od podstawy twojej pensji to znaczy ze nigdy
                      nie dostales golej podstawy, zawsze byly dodatki
                      a skoro tak to po co mydlisz oczy inny jak to mala masz podstawe skoro ZAWSZE
                      dostajesz wiecej niz podstawa.
                      co do przeliczania to myslisz ze pracodawca przed wyplata odlicza Ci kwote wolna
                      od podatku? to by znaczylo ze zawsze w styczniu bedzie znaczaco wieksza pensja,
                      bo nieopodatkowana.
                      twoja gola pensje netto to okolo 1270zl - ale widocznie nigdy tyle nie dostalas,
                      wiec po co klamiesz ze masz tak malo?

> Na studia medyczne jestem za stara :P Co nie umniejsza moim umiejętnościom w pr
                      > acy którą wykonuję.
                      to juz mozesz miec tylko do siebie pretensje ze wczesniej sie na medycyne nie
                      zdecydowalas. Skoro masz takie duze umiejetnosci zmniej prcodawce na takiego
                      ktory ciebie doceni, bedzie to z kozyscia dla wszystkich (a przede wszsytkim dla
                      ciebie)

> Pisałam czemu nie zmieniam...jak cie tak bardzo interesuje- poszukaj.
                      szczerze to mi sie nie chce tracic wolnego czasu na to

> Taaa...były wolne etaty na "moim" oddziale i dziewczyny z innych oddziałów, te
                      > na umowie. powiedziały, że wolą żeby je zwolnili ( co zresztą jest bardzo prawd
                      > opodobne ) niż miałyby przejść.

skoro nie bedzie chetnych do pracy za takie pieniadze beda musieli dac wieksze,
                      to chyba logiczne, ale skoro sa chetni to nie musza
                      • Gość: Oczko Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:18
                        A gdzie napisałam, że mam gołą pensję ?? Hmm... może zrzeknę się wysługi na rzecz biednych lekarzy ??
                        Wszyscy ignoranci liczą tu jakieś sumy z kosmosu :O Że niby to 3300,00-3400,00 ( tak podają dyrektorzy) to pensja podstawowa netto. W związku z powyższym usiłuję to sprostować.
                        Ale są koleżanki, które ze względów zdrowotnych zrezygnowały z pracy zmianowej i wtedy nici z dodatków (ale o zgrozo są takie które ze względów finansowych nie mogą )i wtedy zarabiają mniej niż ta podstawa ( zresztą dodatki to zmienna suma, czasem więcej, czasem mniej więc jak to komuś powiedzieć ??)
                        Tak więc jak to wyliczyłeś mam 1270 miesięcznie, a jak nie doczytałeś to pracuję ponad 21 lat.
                        Ale nasz dyrektor wszędzie trąbi, że zarabiamy koło 3000 zł.
                        teraz pojąłeś w końcu o co mi chodzi ??

I JESZCZE RAZ ZALECAM- poszukaj czemu nie zmieniam, bo zaczynam się zastanawiać czy umiesz czytać. Ewentualnie skończ temat zmiany pracy.

I jeszcze jedno. BARDZO lubię to co robię. Robię to dobrze i z sercem. Nie ma dokładnie takiego samego oddziału w moim mieście. Przykro mi będzie zmienić pracę, ale to już mój problem :(
                        • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:33
                          > Tak więc jak to wyliczyłeś mam 1270 miesięcznie, a jak nie doczytałeś to pracuj
                          > ę ponad 21 lat.
                          > Ale nasz dyrektor wszędzie trąbi, że zarabiamy koło 3000 zł.

dyrekcja podaje calkowita pensje, a ty tylko podstawe
                          i moim zdanie to jest oszukiwanie opinii publicznej mowiac ze zarabiasz 1800
                          brutto, skoro i tak co miesiac masz z dodatkami 3000 brutto

> Ale są koleżanki, które ze względów zdrowotnych zrezygnowały z pracy zmianowej
                          > i wtedy nici z dodatków

a ile ich jest? a ile pielegniarek strajkuje? czyli jest kilka osob co faktyczne
                          mam malo, a resza po prostu krzyczy ze chce wiecej i prubuje wciskac kit jakie
                          to one sa biedne i wykorzystywane...

> I JESZCZE RAZ ZALECAM- poszukaj czemu nie zmieniam, bo zaczynam się zastanawiać
                          > czy umiesz czytać. Ewentualnie skończ temat zmiany pracy.
                          przeczytalem wszystkie twoje posty w tym temacie, wiec albo tego nie napisalas
                          albo faktycznie nie umiem czytac - tak czy siak prosze o wytlumacznie

> I jeszcze jedno. BARDZO lubię to co robię. Robię to dobrze i z sercem. Nie ma d
                          > okładnie takiego samego oddziału w moim mieście. Przykro mi będzie zmienić prac
                          > ę, ale to już mój problem :(

zazwyczaj jest przykro zmieniac prace, ale jak sie zmienia na lepsza to powinno
                          sie z tego cieszyc
                          • Gość: Oczko Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:41
                            A jednak nie rozumiesz co piszę. Przykre czy żenujące ?
                            Skoro dyrekcja podaje całkowite wynagrodzenie ( brutto)to czemu na forum
                            niektórzy pyszczą, że tamte pielęgniarki mają 3300, 3400 pensji podstawowej i to
                            netto ??
                            TERAZ MNIE ZROZUMIAŁEŚ ???
                            A jak nie to i tak wysiadam......
                            • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:45
                              ja nie pisalem ze maja 3300 netto podstawaowej, tylko ze tyle zarabiaja brutto
                              pisalem ze pielekgniarki osukuja mowiac za zarabiaja 1800 brutto, bo to jest
                              tylko podstawa a na prawde maja duzo, duzo wiecej
                              moze ty nie rozumiesz co ja pisze? i przedstawiasz tylko soja strone

ciagle nie odowiedzialas czemu nie mozesz zmienic pracy skoro jestes tak
                              rozchwytywana specjalistka?
                              • Gość: Oczko Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 13:06
                                Wlazłeś w środku wątku i się dziwisz, że nie rozumiesz. Poczytaj od początku to
                                znajdziesz też czemu póki co nie zmieniam pracy( nie to, ze mogę, ale tak mi
                                bardziej pasuje).
                                • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 13:09
                                  jak juz napiszalem wczesniej przczytalem wszsytki twoje wypowiedzi i nie ma tam
                                  czemu nie mozesz zmienic pracy

ale latwiej napisac 10 razy "poszukaj sobie" niz raz odpowiedziec....

a pracy nie chcesz zmieniac czy nie masz na jaka? bo to jest duza roznica
                                  • Gość: Oczko Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 13:16
                                    Faktycznie w innym wątku pisałam . Sorki, ale myślałam, ze podobne też czytasz.
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,68,98797261,98833891,Re_czy_Radomianie_popieraja_pielegniarki_.html
                                    Prześledź to i zobaczysz, że nigdzie nie pisałam że zarabiam podstawę netto.
                                    • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 13:54
                                      podobne watki tez czytam, ale jak widac nie wszystkie, bo jest ich kilka
                                      okazuje sie ze mamy podobne zdanie w wiekszosci spraw
                                      ja nie jestem prciwny podwyzka dla pielgniarek, uwazam tylko ze podwyzki musza
                                      miec uzasadnienie ekonomiczne
                                      to ze lekarze dostali nie znaczy ze pielegniarki tez powinny
                                      pielegniarka nie powinna zarabiac podobnie jak lekarz, lekarz powinien kilka
                                      razy wiecej, inaczaj po co byc lekarzem?
                                      poza tym po stronie lekarza jest cala odpowiedzialnosc
                                      to ze w naszych warunka to roznie wyglada, ze rownie jest z odpowiedzialnoscia,
                                      etyka itp to jest inna sprawa
                                      i danie podwyzek pilegniarka tego nie rozwiaze!

nie moze byc tak jak teraz ze pielegniarki wszyscy zarabiaja podobnie, a jednym
                                      z postulatow strajkujacych pielegniarek jest "wyrownie roznic placowych miedzy
                                      pielegniarkami"
                                      ludzie maja rozne wyksztalcenie, doswiadczenie, jedni sie nadaja do danej pracy,
                                      inni nie, jednym zalezy i wkladaja w to cale serce inny sie obijaja i odwalaja
                                      co musza i do tego z wielka laska
                                      dlatego ludzie powinni roznie zarabiac, jednych powinno sie wynagradzac
                                      dodatkowo, innech nie. czasy komuny sie skonczyly i zeby dobrze zarabiac trzeba
                                      dobrze pracowac

zyjemy w takich czasach ze kazdy moze zmienic prace na lepsza, moze w prywantych
                                      klinkach nie ma takich problemow, moze pielegniarki sa lepiej oplacane - jak na
                                      razie jakos nie slychac o strajkach w prywatnej sluzbie zdrowia

kolejna sprawa to mowinie o niskich zarobkach podstawowych jezeli pensja z
                                      dodatkami jest dwukrotnie wieksza niz podstawa, to jest klamstwo w zywe oczy!

niestety czytaja komentarz na forum widac ze wciaz duzo ludzi tego nie rozumie
                                      wciaz pojawiaja sie tacy jak "julka" ktora pisza ze podwyzki sie naleza i nic
                                      nam do tego, ze ludzie zazdroszcza pielegniarka pensji dlatego nie chca dac im
                                      podwyzek, ze pacjenci sie sami narazaja palac, pijac, itp wiec ona tez ich moze
                                      narazac strajkiem,

nistety obecny system wynagradzania utrzymje takich pasozytow, i dopuki to sie
                                      nie zmieni nie powinno byc zadnych podwyzek
                                      • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:07
                                        ty jestes za a nawet przeciw.....zazdrosniczek
                                        • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:09
                                          • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:27
                                      • Gość: Oczko TTY !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:20
                                        Sam zobacz.............forum.gazeta.pl/forum/w,68,98873650,98878133,Re_1350_PLN_na_reke_i_jeszcze_malo_.html
                                        A jeszcze szczyci się mgr'em he he he
                                        • Gość: tty Re: TTY !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 15:28
                                          no ale ja tego nie pisalem, wiec nie wiem czemu do mnie o tym piszesz
                                          • Gość: Oczko Re: TTY !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 12.08.09, 08:10
                                            Wiem, że nie pisałeś. Ale sam zobacz jak co niektórzy tu mącą. Dlatego pisałam o
                                            zarobkach.
                                  • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:06
                                    widzisz jakis ograniczony jest?:))))
                                    • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:07
                                      "wez sie za robote" - powiedziala julka strajkujaca pielegniarka :))))))))) :
                                      • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:09
                                        przyznaj sie ze z psychiatryka pozwolono ci korzystac z kompa:)))))wez sie za
                                        robote zazdrosniczku
                                        • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:13
                                          "wez sie za robote" - powiedziala julka strajkujaca pielegniarka :)))))))
                                          • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:15
                                            wez sie za robote zazdrosniczku!:)))))
                                            • Gość: tty Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:17
                                              • Gość: julka Re: Pensja, to nie tylko to brutto. IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:18
                                                wez sie za robote zazdrosniczku!:))))))
    • szypkilopez Strajk pielęgniarek - bez przełomu 10.08.09, 21:20
      pielęgniarki strajkują ale zastanawia mnie czemu lekarze sie nie
      przyłączą ,ta sama historia co kilka lat tamu jak były strajki
      o "2003" też opornie się przyłączali ale po wywalczoną kasę byli
      pierwsi.Teraz nie muszą bo wywalczyli godziwe dla siebie zarobki{opp-
      off} czy cos takiego bo w UE toki system obowiązuje,tylko że tam
      lekarze wykonują trochę wiecej pracy ,niż u nas.U nas większą część
      pracy wykonują za nich pielęgniarki. Gdzie są izby pielęgniarskie
      powinny dawno walczyć o to ażeby lekarze przejęli swoje obowiazki od
      pielęgniarek ,żeby były jasno określone obowiązki no i najważniejsze
      ile pacjentów przypada na jedną pielęgniarkę ,tak jak w UE nie tak
      jak u nas że jest jedna piel....na dyżurze,a lekarz sobie siedzi w
      dyżurce rano wstaje wypoczęty i może pracować od rana gdzie
      indziej.w przeciwieństwie do piel...które po dyżurze nie sa wstanie
      iść do innej pracy.Dlaczego dyzurki lekarskie tez nie znajduja się
      na korytarzu za konsolą?.
      • Gość: Oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 10.08.09, 21:53
        Zgadzam się w zupełności.
        To, że śpią to się nazywa gotowość. To, że pielęgniarki ich do pewnych rzeczy nie budzą to się nazywa głupota ;(
        Masz rację. Będzie to co było wcześniej. Zakoszą pieniążki jak nic.
        Zarabiają to niech teraz popracują na oddziałach :D
        Nie znam dokładnie sytuacji w szpitalu. Słyszałam, że niektóre oddziały są wyjątkowo nierentowne. Może będą jakieś zmiany ??? Znam przypadek przekształcenia szpitala w spółkę, ale pracowniczą ( właśnie, żeby nikt nie przejął za friko majątku szpitala). To wszystko dzięki pielęgniarkom. One się postawiły. Zarobki mają bardzo dobre jak na te warunki, ale nie chciałabym tam trafić. Liczy się tylko KASA :(
      • Gość: asasas Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.238.65.9.ip.abpl.pl 10.08.09, 21:54
        jak ktos mówi ze za 2500 zł na rękę on nie umie wyżyć to mi sie nóż w kieszeni otwiera... w innych regionach kraju pielęgniarki mają tyle zarobku brutto. i co mają powiedziec? tak jak juz ktos napisał - żądamy 5000 zł dla radomia - to jest kwintesencja tego całego zamieszania...
        • Gość: Beria Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 22:07
          Jeżeli wasz protest jest autentyczny pani Trzaszczka to
          zorganizujcie białe miasteczko pod oknami premiera.Pokażcie że kiedy
          premierem był Kaczyński (za jego kadencji dostaliście największe
          podwyżki w historii) i tworzyłyście to miastecvzko to nie była to
          akcja polityczna.Jeżeli tego nie zrobicie wiadomym będzie że
          jesteście sterowane przez ludzi, którzy chcą kręcić lody na służbie
          zdrowia.
          • Gość: Oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 10.08.09, 22:15
            Taaa... Za podwyżki od Kaczyńskiego dom sobie wystawiłam ;(
            • Gość: kpn Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 22:43
              Czrwony ptaszku mimo zmieniania nicka ciągle tak samo fałszujesz.
    • szypkilopez Strajk pielęgniarek - bez przełomu 10.08.09, 22:05
      trzymam kciuki nie poddajcie się ,takie gadanie jak słyszałem w
      telewizji że będą musieli zlikwidowac oddział ,to czcze gadanie ,tak
      samo mieli pozamykać szpitale jak strajkowali anestezjolodzy i co?
      dalej jest tak jak było tylko wywalczyli dla siebie
      odp.wynagrodzenie.Te 600 czy 500 zł to jak na taka pracę to jest
      mała kwota na podwyżki ja bym zapoponował co najmniej1000.żapytajcie
      się ilu jest kapelanów zatrudnionych w tym szpitalu i jaką mają
      pensję .Głoszenie słowa Bożego nie jest za dormo!!! a Wy musicie
      pracować za przysłowiową jałmużnę. Czemu płacicie przymusowo na izbę
      pielęgniarską ,a panie siedzą i nic z tego nie wynika.Gdzie były jak
      rząd wymyślił że wasze wykształcenie jest gorsze od
      unijnego .bazpłatny licencjat nie dla wszystkich.Nawet nie walczą o
      te dotacje z rządu a co dopiero jakby miały walczyć o podwyżki.
      walczcie również o dokładny zakres obowiązków {praca niejednokrotnie
      za salową dietetyczkę,no i za lekarzy}
      • Gość: Jan Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 22:15
        Z pewnością twoja głupota jest za darmo
      • Gość: pz Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.radom.pilicka.pl 10.08.09, 22:16
        Panie pielęgniarki
        po pierwsze: Podwyżka Wam się nie należy , bo jak na warunki
        Radomskie i tak zarabiacie dużo...
        po drugie: Szpital ma długi , więc dyrektor godząc się na podwyżki
        doprowadziłby do bankructwa, a co za tym idzie do utraty pracy przez
        Was Siostrzyczki ....
        po trzecie: w telewizji słyszałem , że Wam nie podoba się to , że
        lekarze mają więcej za dyżur niż wy chcecie podwyżki... Było się
        uczyć by zostać lekarzem ?????
        po czwarte: na szczęście nasz Kraj od blisko 30 lat jest
        demokratyczny i praca to nie niewolnictwo... Nie podobają się
        pensje ??? Proponuję się zwolnić i poszukać zajęć bardziej
        opłacalnych !!!!

• Gość: emi Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 00:14
          Popieram w 100%
        • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 09:03
          i o to tak naprawde chodzi
          ale niestey niektorzy utkneli w glebokiej komunie i "im sie nalezy"
          bo lekarz ma wiecej za podobna prace to ja tez musze miec, przeciez moglam byc
          lekarzem wiec niech daja
          a to ze inni zarabiaja mniej - to juz nie interesuje
          to ze szpital ma dlugi - niewazne
          to ze nikt inny nie da im za taka prace wiecej kasy - nieistrotne
          to ze przez swoja pazernosc narazaja zycie pacjentow - przeciez zawsze beda nastepni
    • szypkilopez Strajk pielęgniarek - bez przełomu 10.08.09, 22:41
      lekarze niech mają i 1000 za dyżur ale niech na nim pracują
      uczciwie .To że ma studia to nie upoważnia go tylko do siedzenia na
      duzurach i wyciągania ręki po...A dyrektor jak narobił długów to
      powinien sie poddać ,świadczy to o nieudolności.Niech poda ile
      pieniędzy przeznacza na pensje dla pielęgniarek ,a ile dla
      lekarzy.Co do białego miasteczka to jak zwykle najwięcej wywalczyli
      lekarze -piel...dostały 10% podstawy ,a lekarze nawet do 50%
      • Gość: hanka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 08:24
        Lekarz ma 100 zł za godzinę dyzuru
    • szypkilopez Strajk pielęgniarek - bez przełomu 10.08.09, 22:56
      Do gościa który żyje 30 lat w demokracji ( chyba nie w Polsce ) z
      tego co wiem to u nas jest od lat 20.
      Jaka nauka skoro lekarz nie potrafi odróżnić płuca od nerki i kataru
      od ospy . Po co my płacimy podatki na taką naukę . Niech przyszli
      lekarze płacą za studia to wtedy zaczną się uczyć. Czy te wszystkie
      błędy lekarskie o których jest gośno w mediach to nonszalancja czy
      niewiedza.Proszę więcej nie pisać o głupocie gdyż ta choroba jest
      nieuleczalna nie tylko wśród zwykłych śmiertelników ale również
      wśród lekarzy.
    • Gość: frezer Prezydencie Kosztowniak kończ Pan z tą komuną IP: *.radom.vectranet.pl 10.08.09, 23:03
      Najwyższy czas podjąć decyzję.Opinia publiczna w Polsce jest
      przeciwna strajkującym.Proszę zakończyć tę żalosny strajk.Mentalność
      prowadzacych strajk jest przerażająca.
    • szypkilopez Strajk pielęgniarek - bez przełomu 10.08.09, 23:12
      A jak strajkowali lekarze to było OK a jak strajkują peleniarki to
      jest to żałosne i niezgodne z prawem.Może zabrać lekarzom i dać
      pielęgniarkom. Mozę zwolnić kilku lekarzy po co ich tyle jak i tak
      pielęgniarki pracują za nich. Zarządzaniem powinien zajmować się
      manager z odpowiednim wkształceniem a lekarz niech sie zajmie tym co
      umie. Jak będą strajkować górnicy to też będziesz na nie ??? Idź i
      im to powiedz
      • pirs-wol Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 06:06
        To nie prawda, że opinia publiczna jest przeciwko Wam. Walczcie o swoje, nie
        dajcie się stłamsić. Powodzenia.
        • Gość: kpn Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: 195.136.249.* 11.08.09, 07:10
          To chyba nie śledzisz mediów ani z nikim nie rozmawiasz.
    • sympatyklewicy Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? 11.08.09, 07:41
      Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko?
      na poprzednim "białym miasteczku" głośna była pani Ewa K. Na to też
      chyba przyjedzie ...
    • szypkilopez Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 07:56
      Ja śledzę ,i można zaobserwować że jak w mediach podają że szpital
      ma długi to kto jest dyrektorem? no oczywiście lekarz najpierw się
      dzielą kasa a potem mówia że szpital jest zadłużony. Proponuję
      taczkę!!!!
      • Gość: Oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 08:07
        Dokładnie :(
        Lekarz 50zł/godz. dyżuru. Pielęgniarka 50zł/dyżur nocny ( BRUTTO ).
        Ale to załatwia się po cichu, więc ludzie nie gadają. Pielęgniarkom do dochodu ( starsi to nawet nie bardzo rozumieją co to brutto, a co netto ) dolicza się Bóg wie co :O
        Ciekawe czy nie przeszkadza panu od brata nauczyciela, że lekarz ( też wyższe wykształcenie) zarabia 10x więcej niż jego braciszek. Nieee...lekarz ma społeczne przyzwolenie na dojenie każdego :( A czepić się można pielęgniarek, bo tak łatwiej :(
        • Gość: do oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:28
          nie wiem gdzie pracujesz ale to co piszesz jest krzywdzące dla
          lekarzy i poniżające dla pielęgniarek albo jesteś bardzo głupia albo
          bardzo sfrustrowana ale ogólnie mało wiesz o życiu, oddział
          szpitalny jest systemem naczyń połączonych, w moim szpitalu gdy
          myśmy głodowali pielegniarki nam przynosiły materace i soki do
          picia, a gdy one to myśmy zapieprzali przy pacjentach, współczuję
          radomskim pielegniarkom takiej popleczniczki jak ty...
          • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 14.08.09, 12:32
            o tak!gdy pielegniarki strajkowały to lekarzyny oburzone były a nie jedzonko
            przynosiły!
    • szypkilopez Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 08:19
      Dlaczego rząd się boi wprowadzić kasy fiskalne dla lekarzy w
      gabinetach prywatnych tam są dopiero pieniądze wizyta około 150 zł
      razy ilość lekarzy i niech nikt nie mówi że to niewiele.Taksówkarzom
      wprowadzili to czemu nie lekarzom ,a może rząd się boi tak jak
      związków górniczych.Czasami korzystam z wizyt prywatnych i co 180zł
      w gabinecie a badania gratis w szpitalu miejskim potem rekonsultacja
      w gab. i kolejne 180zł I kto puszcza szpital z dymem??
      • Gość: HloSt Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.31.radom.pilicka.pl 11.08.09, 08:45
        Tu masz rację.Będąc w ciąży sama wykonywałam zdjęcia USG na nowoczesnej
        trójwymiarowej aparaturze szpitalnej.Zapłaciłam jak za wizytę w prywatnym gabinecie.
        • Gość: hmmm... Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:29
          zgłosiłas do prokuratora? jeśli nie jesteś współwinna
    • Gość: głos Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: *.31.radom.pilicka.pl 11.08.09, 08:53
      Pani Kopacz niech pani nie kłamie.Na pensje dla lekarzy znalazła pani kasę a
      pielęgniarki zwala na prezydenta.Oto przykład pani dwulicowości:
      wyborcza.pl/1,76842,6914818,Gdy_rezydent_zarabia_wiecej_niz_ordynator.html
      • Gość: kpn Re: Strajk w szpitalu. Będzie białe miasteczko? IP: 195.136.249.* 11.08.09, 09:00
        Kopacz to tragedia albo jakm kto woli nieporozumienie. Przypomnijci
        e sobie białe miasteczko w Warszawie
    • tzn14 Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 09:23
      Zgadzam się z wypowiedziami szypki.....są całkowicie trafne. Powinno
      się przykręcić srubkę lekarzą.Na studiach mażna to zaobserwować
      pierwszy rok studiów na medycynie tj.aklimatyzacja ,ale kolejne
      lata -można książkę napisać.Jak widzisz gościa na uczelni udającego
      pawia który uważa się za"nad człowieka "to napewno jest to student
      medycyny.Ostatnio mogłem trochę zaobserwować gdyż chodziłem na
      odwiedziny do babci ,która leżała w szpitalu jak studenciki medycyny
      przechadzaja się tam i z powrotem z parteru na piętro ze śniadaniem
      w reku i to nazywamy praktyką.!!!!Fartuchy które noszą to skandal
      brudne ,przymaławe jakby dostli je w spadku po
      sprzataczce.Sandal.Ostatnio słyszałem jak w TV wypowiadał się
      lekarz że przez to że pielęgniarki strajkuja stracili zaufanie i że
      trzeba je zwolnić, to ja się pytam ile ludzi w kraju ufa
      lekarzom.aaaaaaaaaaaaaajest jakiś ułanek % lekarzy którzy zasługuja
      na zaufanie ,ale reszta dla nich liczy się tylko kasa.Dlatego
      powinno się już zmienić ich mentalność już na studiach może by było
      lepiej.Traktują współpracowników personel średni jak "o" a salowe?
      wogle ich nie zauważaja według nich to ludzie 2 kategorii
      • Gość: podatnik Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:55
        Kto zezwolił pielęgniarkom strajkować - moim zdaniem nie mają oni prawa do
        strajku podobnie jak wojsko, policja, straż, - jedna osoba już nie żyje ( - mam
        nadzieję że winni zostaną ukarani ) mało zarabiają - śmiechu warte - może
        zeskanują swoje zeznania to zobaczymy - 3400,00-3500,00 netto za 12 dyżurów +
        praca w prywatnych gabinetach ( w dużej części bez zarejestrowania )
        • tzn14 Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 10:37
          A kto je przyjmuje do tych gabinetów i kto je nie rejestruje jak
          nie 'biedni'lekarze .Kto pawulon podawał chyba sanitariusze i
          lekarze =i co odpowiedzieli za to
        • Gość: czytelnik Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 10:47
          Popieram ,, podatnika,, gdzie Urząd Skarbowy - dlaczego nie kontroluje
          nielegalnej pracy pielęgniarek a może też strajkuje ??- bo tam podobno jeszcze
          mniej zarabiają .
        • Gość: Oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 10:49
          Podatniku !
          Nie 12 dyżurów tylko tyle godzin ile jest dni roboczych x 7.35
          3400 netto to jakieś 4500 brutto ! Po...ało cię :O
          A co do pracy w prywatnych gabinetach to już widzę, jak lekarz zapłaci na czarno. he he he a co by sobie policzył w kosztach ??
          Zresztą. Nie twoja broszka co kto robi po pracy. Ja nie dorabiam bo nie mam czasu i siły. I co ?? Mam do końca życia zasuwać za ochłapy po lekarzach ??
          • Gość: gazeta Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 15:07
            Oczko to się ucz na lekarza - jesteś głęboko w komunie-słowo pielęgniarka
            pochodzi od pielęgnować lekarz od leczyć tak jak murarz od muru - więcej pokory
            piguły !!!!! PS po moim pobycie w szpitalu to bym wszystkie ......
            • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:25
              jakis ty mądry!no co bys wszystkie no co?:)))
              • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 15:30
            • Gość: Oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 16:14
              Zakuty łeb masz bez wątpienia, ale to nie mój problem. A siostra od czego
              pochodzi ?? A leczą leki, zabiegi itp a lekarz to chyba, że Kaszpirowski hłe hłe
              hłe
              U mnie cię k......a na 100% nie było i nie będzie , więc na drzewo.........:P
    • tzn14 Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 09:50
      Jak się poddacie to będą z was drwić najbardziej lekarze ,wiec
      musicie być silne i walczcie nie tylko o finanse ale również o
      zakres obowiązków .Jedna czy dwie pielęgniarki na oddział 35 łóżkowy
      to trochę za mało w UE jedna pielęgniarka przypada na kilku
      pacjentów na dyżur..Lekarze zrobią wizytę zmienia lekarstwa i ich
      nie ma,jak człowiek chce się czegos dowiedzieć o bliskiej osobie to
      musi swoje odczekać bo lekarz nie ma czasu.Oni boją się zadawanych
      pytań,a jak pytań zbyt dużo to jest bardzo źle, to jesteś
      upierdliwy. Resztę pracy za lekarza zrobi pielęgniarka i to jest
      ok.Pozdrawiam
      • Gość: chory Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 10:11
        tzn14 rozumiem że masz dyżur w szpitalu i pracujesz jako piguła w Radomskim
        Szpitalu
      • Gość: Polak Solidarnosc zwyciezy - 2009 rok ! IP: *.vic.bigpond.net.au 11.08.09, 10:12
        Solidarnosc zwyciezy - 2009 rok
        Pozdrawiam wszyskie sistry z Radomia !
        Polak
        • Gość: hipokrates komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: 162.27.161.* 11.08.09, 10:27
          Precz z okradaniem podatnikow. Chcemy rzetelnych pracownikow a nie
          krzykaczy!
          • Gość: julka Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:10
            rzetelnych takich jak ty co w godzinach pracy klikaja w kompa!no ale ty
            to.....talalala
            • Gość: pzpr Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: 195.136.249.* 11.08.09, 12:12
              Julka znowu nie masz nic do napisania.
              • Gość: julka Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:27
                tak samo jak ty i tobie podobni nic lepszego do roboty:)
                • Gość: tty Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:35
                  ""wez sie za robote"" - powiedziala julka strajkujaca pielegniarka :)))))))))
                  • Gość: julka Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:27
                    • Gość: Jan Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.09, 12:34
                      Julka czy jesteś też oczko
                      • Gość: Oczko Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 12.08.09, 12:41
                        He he he Julka to Julka. Wyluzowana dziewczyna, którą trudno wyprowadzić z równowagi. Która umiejętnie gra na nerwach ignorantom. Podnosi im ciśnienie ( może ma z tego korzyść hi hi).
                        Ją wszyscy zauważyli :O Szkoda, że nie widzą mężów, dzieci pielęgniarek, którzy bezskutecznie próbują obalić fałszywe opinie o zarobkach :(
                        • Gość: hipokrates Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: 162.27.161.* 12.08.09, 12:45
                          o widac ze dobrze sie znacie? buahauhaahaua wariatów to mozesz robic
                          sobie z kogo innego a nie z ludzi na forum. Mozesz sie ukrywac pod
                          roznymi nickami a i tak widac ze JULKA prymityw i OCZKO rodzinna to
                          jedna i ta sama osoba.

Fachowo zwie sie to rozdwojenie jazni ktore czesto prowadzi do
                          psychozy maniakalno-depresyjnej. Taką chorobe sie leczy.
                          • Gość: Oczko Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 12.08.09, 12:52
                            Ale z ciebie Holmes :O buahahahahaha...........jak ci się chce to zgłoś się do admina to on ci powie czy z tego samego kompa piszemy :)
                            He he he zostań wróżem to więcej zarobisz niż w swojej firmie :D a i braciszkowi coś podrzucisz :)
                            Ale podsunąłeś mi pomysł :D zaprzyjaźnię się z Julką, chociaż przypuszczam, że dzieli nas prawie jedno pokolenie :)
                            Teraz zacznij węszysz kto korzysta z tych notebooków w szpitalu :D
                            No bo co do sprzętu medycznego to się nie wychylaj bo gó..o się na tym znasz :)
                            • Gość: oczko:) Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 12.08.09, 20:06
                              nas pewnie wiecej łączy niż dzieli,ale nie mam takiego dobrego charakteru jak Ty.
                              • Gość: julka Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 12.08.09, 20:07
                                to było celowe dla hipokratesa:)
                          • Gość: julka Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 12.08.09, 20:05
                            ciebie juz nikt nie wyleczy:)
                      • Gość: julka Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 12.08.09, 20:04
                        nie,ale mam dwa oczka niebieskie:)
            • Gość: tty Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:35
              • Gość: julka Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:12
                wez sie za robote zazdrosniczku!:)))))
                • Gość: tty Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:13
                  • Gość: julka Re: komuna wreszcie upadnie - 2009 rok! IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:18
                    wez sie za robote zazdrosniczku!:))))
    • tzn14 Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 10:32
      Właśnie że nie jestem pigułą bo musiał bym być pigułem ale tez
      nie .A popieram je bo dlaczego nie mogą walczyć o swoje .Urzednicy
      sie dzielą kasa nie 500 czy 600 zł tylko 50 000 i nikt z was nie
      protestuje .Lekarze wywalczyli to dlaczego one nie mogą
      • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 10:35
        a to ze stolaz dostal podwyzke to znaczy ze mechanik tez powinien?
        w imie czego? do podwyzki musza byc ekonomiczne podstawy a nie tylko dlatego ze
        inni maja wiecej
        • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:11
          zazdrosniczku one i tak dostaną kase musisz sie z tym pogodzic a jesli nie
          umiesz to idz do psychologa.
          • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 11:22
            nie wiem czy dostana, uwazam ze jezeli im sie nienaleza to nie powinny
            a juz na pewno nie powinny tego robic sila, wymuszeniam i narazaniem pacjentow
            bardzo mi przykro ze sa ludzie z tami podejsciem jak ty, ktorzy nierozumija ze
            za te ewentualne podwyzki zaplacimy my wszyscy z naszych podatkow

a taraz skoro kolejny raz mnie oskarzasz o zazdrosc to poprzyj to jakism
            dowodem, gdzie powiedzialem ze zazdrosze, itp?
            czemamy
            • Gość: temek Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 11:47
              siła? a niby jak - rozmawiaja i prosza od końca tamtego roku.
              ale olewaja ich - czy dla nich miłe jest to strajkowanie?, a dla tych co na siłe
              obstawiaja dyżury?
              • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:04
                skoro romowy nie przynosza efektu to moze ich rzadania sa nierealne, moze im sie
                podwyzki nie naleza?
                • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:22
                  zazdrosniczek przebimbał cały dzien pracy,klepiac bzdety na forum,przyjdzie do
                  domu i bedzie opowiadal jak bardzo sie zmeczyl i jak ciezko i uczciwie
                  pracował:)))))do roboty zazdrosniczku!!!!
                  • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:24
                    • Gość: hipokrates Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: 162.27.161.* 11.08.09, 14:28
                      I jeszcze ma czelnosc uwazac sie za biedną. Przeciez to sie nazywa
                      hipokryzja i obluda. No ale - tak jest wychowana. Jesli taką kulture
                      z domu wyniosla (albo jej brak jak widac) to nie ma co liczyc na
                      merytorczyną dyskusje.
                      • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:30
                        dlatego na wszsytkie jej zaczepki bede odpowiadal na jej poziomi, czyli jw
                        • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:07
                          och jaki wasz poziom wysoki:)eksperci w godzinach wlasnej pracy.
                          • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 15:31
                            "wez sie za robote" - powiedziala julka strajkujaca pielegniarka :))))))
                            • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:39
                              • Gość: do tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:35
                                a i słownik ortograficzny polecam: "[i]rządania"[i] fuuj podstawówka
                                sie kłania
            • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 11:49
              zazdrosniczku nie znasz sie,wydaje ci sie ze cos wiesz.
              • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:04
                ty zawsze swoje
                sformulown
                • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:11
                  fajnie sie tobie papier toaletowy rozdaje i hipokratesa w szalecie?
                  • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 14:14
                    • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:20
                      wez sie za robote zazdrosniczku!:))))
            • Gość: Oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:00
              A niby jak narażają ? Przecież pacjenci pozostają pod opieką WYKSZTAŁCONYCH,
              SERDECZNYCH lekarzy, którym pielęgniarki tylko zawadzają, bo pomniejszają ich
              "skromne" dochody :(
              • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:06
                czy ja kiedys powiedzialem ze pielegniarki sa zbedne?
                skoro podjely sie takiej pracy i jej nie wykonuja to narazaja pacjentow!!!
    • tzn14 Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 12:22
      Ludzie o co wam chodzi. chcecie miec dobrą opiekę w szpitalu ?ja chcę Obecnie
      jest to nie możliwe bo jak pielegniarki będą pracowac za lekarzy to ty na nią
      się nie doczekasz Jesteście przeciwni że walczą o pieniądze jak długo moga
      pracowac i byc okradane przez lekarzy .Powinni za pracę wykonaną za lekarza
      dostac kasę, ale z pensji lekarskiej!!!wtedy by to było sprawiedliwe.
      Pielęgniarka powinna byc jak sama nazwa wskazuje do pielegnacji ,wtedy by
      miała czas na rozmowę z pacjentem,a u nas pielegniarka np cewnikuje pacjenta {
      mężczynę}bo lekarz nie potrafii ? czy mu sie nie chce? podobnych przykładów są
      setki
      • Gość: Oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:35
        Że o obsłudze sprzętu nie wspomnę. Jedna taka by pacjenta na tamten świat
        wysłała bo respiratora nie umiała ustawić. Jeszcze się rzucała :( Jak bym ci
        napisała co mu wymyśliła, żeby nie przyznać się, że źle ustawia.
        Prawie wypadało potem rodzinie powiedzieć. Ale tamci cichociemni i "likorzom"
        dziękowali.
        • Gość: do oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:38
          jednak jesteś ciężko sfrustrowana współczuję, a respirator
          to "ustawia się" na półce na przykład natomiast parametry wentylacji
          reguluje się mimo wszystko pozdrawiam
    • szypkilopez Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 12:43
      masz rację tzn14 jestem ciekawy czy ci ludzie co piszą te niktóre brednie by
      się nie buntowali jeżeli wykonywali by pracę za siebie i za np. kierownika ,a
      dostawali by pensję tylko pracownika napewno siedzieli by cicho jeszcze
      kierownikowi kawke by zrobili. Moim zdaniem każdy zawód należy szanowac i
      człowiek powinien by odpowiednio wynagradzany.Nawet więzień musi dostac kasę
      za swoją prace obojetnie jaka ona jest.Nawet takie Węgry kraj bardziej ubogi
      od naszego maja bardziej poukładane byłem pacjentem w szpitalu.Jężeli chodzi o
      obowiązki pielęgniarek i lekarzy.
      • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 12:48
        a czy pielegniarki strajukja o uporzadkowanie pracy w szpitalu, a sztywny
        podzial obowiazkow, itp?
        NIE
        chodzi im tylko o kase, wiec po co mieszac te 2 sprawy?
        • szypkilopez Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu 11.08.09, 13:06
          A czy są w stanie zmienic te od lat lekarskie zwyczaje chyba nie !!!.Nie muszę
          ci chyba przypominac bo napewno miałeś stycznośś z lekarzami { lekarze czują się
          jak bogowie}w stosunku do pacjentów także. Ja byłem kiedys swiadkiem jak na
          pogotowiu się wydzierał na pielęgniarkę bo mu igła da zszycia ramy spadła.I tu
          sie pojawia pytanie gdzie są te ich Izby Pielęgniarskie. Z lekarzem nikt nie
          wygra nawet przed sądem wyjdzie obronną ręką.A to izby powinny walczy opodział
          obowiązków ,a na razie jak ich nie ma to powinny zarabia odpowiednio
          • Gość: tty Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.iem.pw.edu.pl 11.08.09, 13:11
            to nie powolaja jakas ogolnopolska organiazacje pielegniarek i z tym powlacza,
            moze jakis projekt ustawy itp
            przeciez sa zwiazki zawodowe, niech sie tym zajma?!

a jak na razie to tylko kasa, kasa, kasa
            • Gość: Oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 14:38
              Ale ty naiwny jesteś :(
              A myślisz, że między pielęgniarkami nie ma wojny ??
              Ostatnio myślałam, że padnę jak się dowiedziałam że część takowych pobiera ileś tam % emerytury i pracuje. Chociaż ciężko to pracą nazwać. Większości rzeczy nie robią bo a to ślepe, a to nie potrafią, bo zatrzymały się w rozwoju 20 lat temu.
              Zamiast odblokować etaty to prukwy siedzą i jęczą. Oczywiście po komunistycznych czasach zostały im sporo wyższe podstawy, a i zostały oddelegowane na lżejsze odcinki. Też mi się rzygać chce, ale co mogę ?? NIC. Jak prukwa zadzwoni to muszę iść i pomóc ( ale jak mam możliwość to się stawiam ;D ).
              A szpitale ( w moim osobistym odczuciu ) to folwarki lekarzy. W innych szpitalach gdzie lekarze więcej robią mają mniej płacone to i pielęgniarki zarabiają więcej ( w moim przypadku to ok 700 zł brutto do podstawy ). Ale tam dyrektor nie trzyma sztamy z lekarzami tylko dzieli logicznie.
              Ze związkami to też osobna historia. Może się potarzam, ale u nas do roboty nie ma chętnych, do pieniędzy wszystkie. Nie ma mowy o zróżnicowaniu zarobków w zależności od pracy na oddziale, od dochodowości, od umiejętności. WSZYSTKIE chcą. Mam je w doopie. Pewnie by już dawno strajkowały, ale bez naszego oddziału nie mogą ( taki newralgiczny oddział ). He he he a ja nie będę się narażała chociażby na głupie komentarze na forum,po to, żeby zarabiać tyle co te tępe opierdzielaczki. I TYLE :(
              • Gość: hipokrates hmmm IP: 162.27.161.* 11.08.09, 14:51
                No i tu w jednym sie z Toba zgodze OCZKO. Bo dokladnie opisalas
                przypadek nijakiej JULKI (z koziej wolki?). A co gorsza w radomskich
                szpitalach glownie tacy "pracownicy" wlasnie szczekaja. Bo mlodzi
                siedza i pracuja.

A taka prukwa (jak sama nazwalas) w dyzurce podlicza prezenty/dary,
                pije kawusie i szczeka ze chce wiecej.
                • Gość: Oczko Re: hmmm IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:03
                  No niestety muszę się z tobą nie zgodzić, że:
                  1) liczą prezenty, bo nikt takowych nie daje( sporadycznie jakaś czekolada, czy coś w tym stylu i wierz mi ja osobiście robię wszystko, żeby dający ją sobie zabrał, bo na czekoladę dla dzieci to mnie jeszcze stać i w pewnym sensie ubliża mi to )
                  2) te młode co przychodzą to dopiero agenciary ha ha ha. Jedna na 10 coś potrafi i chce coś zrobić. Reszta to by siedziała i nóżką machała.

Julkę odbieram jako artystkę, która bardzo skutecznie drażni się z wami. Właściwie takie testy może pisać krawcowa, ekspedientka, nauczycielka czy młodzież licealna. Nie wiem czy prawdziwa pielęgniarka aż tak szargała by sobie opinię. To najprawdopodobniej troll, a wy go karmicie :D
                  • Gość: julka Re: hmmm IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:17
                    tak kochana draznie sie z nimi i nawet mnie to bawi!mam dosc dyskusji na
                    poziomie i tlumaczenia wiecznie niezadowolonym z wszystkiego pacjentom,ze
                    pielegniarka to ciezki zawod nie po zawodowce a po studiach,pracujaca nawet 12
                    i wiecej godzin a nie 6 .itd itp.nie mam zamiaru prowadzic rozmow,przedstawiac
                    argumenty bo to na nic,bo znajoma znajomej lezala w szpitalu...znasz to na
                    pewno,albo brat uczyciel zarabia tyle....,mam to juz gdzies ,uwazam ze
                    pielegniarka to odpowiedzialny wyjatkowy i trudny zawod a za jej prace nalezy
                    sie wyjatkowa i wysoka pensja i zdania nie zmienie!sluzba sie skonczyla dla ludu
                    i praca dla ideii!a teraz pobawie sie tu jeszcze na ich poziomie.
                    • Gość: Oczko Re: hmmm IP: *.chello.pl 11.08.09, 16:29
                      Oni to ogólnie pierdzielą jak babki na bazarze. Wydaje im się, że praca
                      pielęgniarki to tylko mycie tyłków i karmienie, no i plotkowanie. A reszta to
                      się sama robi, albo lekarze. ech....współczuje dziewczynom z Radomia....ponieważ
                      ktoś zarabia 1000 brutto to trzeba by im zabrać i dołożyć...może nauczycielom,
                      to by na wczasy mieli i nie nudziłoby się przez ponad 2 miesiące.
                    • Gość: julka Re: hmmm IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.09, 16:15
                      niezle jaja fajnie sie bawimy
                      • Gość: oczko Re: hmmm IP: *.radom.vectranet.pl 12.08.09, 16:19
                        no jest zajefajnie co nas obchodzą pacjenci nas interesuje szmal
                      • Gość: Oczko Witam Julkę :D IP: *.chello.pl 12.08.09, 16:21
                        He he he podobno ja to Ty, a Ty to ja :D he he he
                        • Gość: hej! Re: Witam Julkę :D IP: *.chello.pl 12.08.09, 20:02
                          mówiłam Ci ,że mało do nich dociera!
                • Gość: julka Re: hmmm IP: *.chello.pl 11.08.09, 15:10
                  cos krotko sie pocieszyles:)
      • Gość: Oczko Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 11.08.09, 12:52
        Z zasady większość ludzi widzi tylko czubek własnego nosa. Czasy dawnego pielęgniarstwa skończyły się z postępem medycyny.

Na zachodzie są pomoce pielęgniarskie i maja swój zakres obowiązków. Nawet specjalnie szkolić się nie muszą.
        A u nas ...szykujemy kroplówki ( żywienie pozajelitowe do wejść centralnych ) a tu ktoś o gó... przychodzi. I co zrobić ? tak źle i tak niedobrze.
        • Gość: hipokrates Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: 162.27.161.* 13.08.09, 11:25
          Jesli myslisz ze postep medycyny wyklucza podstawowe zasady takie
          jak wspolczucie, sympatia, pomoc to grubo sie mylisz i tylko
          wspolczuc ci trzeba.

Przynudzasz juz tymi przedszkolnymi argumentami.
          • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 13.08.09, 14:48
            hipcio masz jakies zasady?:)))))))!!!!!!
            • oczko66 Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu 14.08.09, 11:48

> hipcio masz jakies zasady?:)))))))!!!!!!

hipcio ma jedną zasadę " w ogule"....mnie wystarczy ta jedna ;)
          • oczko66 Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu 14.08.09, 11:47
            Gość portalu: hipokrates napisał(a):

> Jesli myslisz ze postep medycyny wyklucza podstawowe zasady takie
            > jak wspolczucie, sympatia,

Co ty kurna wiesz o postępie medycyny ?

pomoc to grubo sie mylisz i tylko
            > wspolczuc ci trzeba.
            >
            > Przynudzasz juz tymi przedszkolnymi argumentami.

Za to ty nie masz argumentów tylko cały czas kłamiesz
            • Gość: doda ze skaryszewa Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.radom.vectranet.pl 14.08.09, 12:16
              Julka komentarze Twoje rozgrzewaja mnie do czeroności PIsz,
              pisz,pisz...
              • Gość: julka Re: Strajk pielęgniarek - bez przełomu IP: *.chello.pl 14.08.09, 12:34
                mnie wasze bawią niezmiernie!:)
                • oczko66 Ale spokój... 14.08.09, 13:04
                  Urzędasom zamknęli biurka,zabrali notebooki więc poszli do domu patrzeć na żony,
                  które więcej od nich zarabiają :D
                  • Gość: julka Re: Ale spokój... IP: *.chello.pl 14.08.09, 13:14
                    no co Ty.....zakupy śmieci wynieść,obiadek zrobić,chate sprzątać itp,teraz tym
                    sie zajmują,hipcio pewnie podłoge myje szczotą ryżową i pieni sie że nie może mi
                    odpisać,jak ja za nim tęsknię,bawi mnie jak mało kto!
                    • oczko66 Re: Ale spokój... 14.08.09, 13:47

> no co Ty.....zakupy śmieci wynieść,obiadek zrobić,chate sprzątać itp,teraz tym
                      > sie zajmują,hipcio pewnie podłoge myje szczotą ryżową i pieni sie że nie może m
                      > i
                      > odpisać,jak ja za nim tęsknię,bawi mnie jak mało kto!

Ha ha ha i jeszcze liczy, że żonka łaskawiej spojrzy ;)
                      Też tęsknię, ale chyba będę musiała jakoś wytrzymać do wtorku ;)
                      • Gość: julka Re: Ale spokój... IP: *.chello.pl 14.08.09, 14:25
                        to hipcio prace od wtorku zaczyna?urlopa ma?,nie on idzie transparenty trzymac z
                        pielegniarkami!ha ha ha!!!!!
                        • oczko66 Re: Ale spokój... 14.08.09, 15:22

> to hipcio prace od wtorku zaczyna?urlopa ma?,nie on idzie transparenty trzymac
                          > z
                          > pielegniarkami!ha ha ha!!!!!

Ha ha ha niestety to ja mam dzień w poniedziałek( chyba :O hi hi )
    • oczko66 ktoś się pytał.... 15.08.09, 14:35
      ...po co pielęgniarkom wyższe wykształcenie.
      Ano po to, żeby dyrektor wyrwał z NFZ więcej forsy.Im wyższe wykształcenie personelu, tym więcej płacą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka