Dodaj do ulubionych

Radom nie będzie drugim Okęciem

30.12.03, 18:34
o tym ze caly proces trzeba rozpoczac od powolania podmiotu operatorskiego i
przygotowaniu szczunkowej chociazby kalkulacji trabimy caly czas na forum juz
od roku. i niestety dopiero teraz ktos sie za to zabiera ... ale dobrze ze
wogole ... mowi sie ze opracowanie takiej kalkulacji nie jest na obecnym
etapie mozliwe. to bzdura. przeciez per analogia mozna poslugujac sie danymi
z innych lotnisk policzyc ile kosztuje system swiatel czy ils ... taka
szacunkowa kalkulacja pozwolilaby okreslic przynajmnie rzad wielkosci kwot
jakie trzeba zainwestowac. czy chodzi o 5, 10, 50 czy 100 mln pln.
Obserwuj wątek
    • Gość: 13 grudnia Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.udn.pl 30.12.03, 19:03
      Sadowska od początku była przeciw, bo obowiązuje ją dyscyplina partyjna. Piłat
      rozdaje karty w tej sprawie.
      • Gość: Alina Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.12.03, 20:54
        No to odetchnęłam z ulgą. Wystarczy mi huk tych wojskowych samolotów.
        • Gość: uussttrroonniiee Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.udn.pl 30.12.03, 20:58
          Masz dobrą pamięć bo ostatnie latały na Air Show. Mnie brakuje samolotów,
          lubię ich miły pomruk, szkoda, że są coraz cichsze.
    • Gość: implant Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.12.03, 21:36
      Radom od lat traktowany jest jak piąte koło u wozu. w tym nowym województwie
      nikt się z Wami nie liczy. O wszystkim decyduje Warszawa. Proponuję nie
      wybierać parlamentarzystów z tego miasta, bo i tak nic dla niego nie zrobią.
      • Gość: mi Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.udn.pl 30.12.03, 21:40
        Dlaczego piszesz z Wami a nie z nami?
    • Gość: GregorY Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: 193.111.144.* 30.12.03, 22:31
      to już zaczyna przypominać schemat: jak już jest "po ptokach" to władze się
      budzą i mówią, że teraz zaczną walczyć? A dlaczego nie została przygotowana
      odpowiedź do Ryanara?
      Ludzie!!! Przecież z takim podejściem naszych (tfu, że też ich wybierałem)
      władz nigdy do niczego nie dojdziemy.
    • Gość: Radomiak Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.udn.pl 30.12.03, 22:38
      Pisałem.Będziemy latać na drzwiach od stodoły.Niektórzy pisali"Ty malkontencie"
      itd.Co niektórzy pisali "wyprowadź się z Radomia".Ja tu się urodziłem, tu
      mieszkam.Niech wyprowadzą się przybłędy co na Radomiu na nas robią tylko kasę.
    • Gość: EP. Szczecin Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.szczecin.mm.pl 30.12.03, 23:55
      I znowu władze miasta i radomscy posłowie dali plame. Czy w Radomiu brak jest
      ludzi,którym naprawde zależy na rozwoju miasta i regionu. Przegraliście
      województwo i wiele innych spraw. Weżcie przykład z Gorzowa Wielkopolskiego i
      Koszalina,panie i panowie radni i posłowie. Pokażcie, że Wam zależy na awansie
      Radomia. Czasami mi się wydaje, iż Wam pasuje aby Radom był zaniedbanym
      miastem prowincjonalnym a przecież wyborcy Was wybrali abyście o te miasto
      walczyli i za darmo nie brali pieniędzy. Uwagi te kieruje zarówno do radnych i
      posłów z lewicy jak i prawicy a także Prezydenta m. Radomia.
      • Gość: Krystyn Re: do EP Szczecin IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.12.03, 00:32
        Ty się martw o swój Szczecin i o to, co wasz prezydent Jurczyk wyrabia.
        Też sobie fachowca wybraliście.
        • isoxazolidine Re: do EP Szczecin 31.12.03, 10:37
          o szczecinie pisze sie czasem ze nie wykorzstuje swoich szans. ale stolica
          wojewodztwa jest. ma uniwerek, polibude, pare teatrow, filharmonie ..... a
          pamietacie jak ludzie w szczecinie walczyli o stocznie ?? czy radomianie w
          przeciagu ostatnich parunastu lat walczyli tak o coś ?

EP ma sporo racji. panuje malkontenctwo i przygnebienie. ale nam nic z nieba
          nie spadnie. zwroccie uwage, ze budzace radosc ostatnie inwestycje w radomiu
          dokonuja sie silami naszych inwestorow z regionu (jadar, zbyszko etc.) .... z
          zewnatrz nikt nam nie pomoze. jesli nauczymy sie walczyc o swoje to na pewno
          bedzie lepiej.
    • Gość: biuro senackie Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 23:59
      Preferncje Radomia wyrażone w spełnieniu warunków są możliwe na zasadach
      partnerskiej wsółpracy osób i firm zainteresowanych. W pierwszej kolejności
      zabiezbieczenie potrzeb lotnictwa wojskowego, regionalnego i tanich linii
      lotniczych. Na prośbę prezydenta Nity odbyła się senacka komisja
      infrastruktury, która podpowiedziała kto i co ma wykonać. Prawie wszyscy
      parlamentarzyści, senatorowie(W.Sadowska i Z.Gołąbek) zwrócili się do ministra
      infrastruktury i obrony narodowej o podjęcie działań na rzecz radomskiego
      lotniska oraz budowy 2 toru pkp Warka-Radom. Czekamy na odpowiedzi.
      • isoxazolidine Re: Radom nie będzie drugim Okęciem 31.12.03, 10:40
        mozna prosic o kopie tych pism w wersji pdf lub gif?
        chcialbym je opublikowac na stronie lotniska i stronie klubu RPZ. zeby byla
        jasnosc kto co i gdzie pisal. kazdy z parlamentarzystow mowi ze wspiera
        dzialania na odcinku lotniska ale namacalnych sladów brak.

pozdr.
    • Gość: Krzysiek Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.03, 16:22
      Pochodze z Radomia, mieszkam pod Warszawą i jak czytam takie wiadomości, to
      serce mi się kraje. Przecież z takimi władzami i organizacją to miasto nigdy
      nie wyjdzie z syfu, w jakim od wielu lat jest.
      • Gość: mikiel Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 15:36
        najwazniejsze teraz nie przegrac walki o tanie linie lotnicze
        • Gość: Fever Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.ci.uw.edu.pl 01.01.04, 16:52
          Oczywiscie wielkie podziekowania dla sz.p. Nity. jego zaangazowanie ujawnilo
          sie, przy pytaniu o AIR SHOW 2004 i jego odpowiedz: Nie odbedzie się, bo juz
          teraz w pażdzierniku musielibyśmy zacząc przygotowania. Bo przeciez po co
          robic, jak pieniadze, "za stołek" i tak płyną.
    • Gość: rozczarowany Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.01.04, 18:16
      Teraz pozostaje nam, forumowiczom, zapamiętać "zaangażowanie" parlamentarzystów
      (szczególnie tych z SLD, bo to przecież ich koledzy rządzą Polską i podjeli
      decyzję eliminującą Radom), a w odpowiednim momencie przypominać wszystkim
      radomianom ile miasto straciło przez ich indolenję, koniunkturalizm, marniactwo
      i brak pełnego zaangażowania w wypełnianiu misji społecznej. Pozostaje mieć
      nadzieję, że media nie zapomną i będą ICH WSZYSTKICH gnębić aż do znudzenia gdy
      ci ponownie będą chcieli zostać wybrańcami ludu".Ja nie zapomnę.Mojego głosu
      już nie zmarnuję na pana Gołąbka i Wikińskiego.Zagłosuję napewno na kogoś z
      prawicy.
    • Gość: E.P.Szczecin Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: *.szczecin.mm.pl 01.01.04, 23:44
      W odpowiedzi na wypowiedż Krystyna, informuje, iż na prezydenta Jurczyka nie
      głosowałem, uważam, że jest to wielka pomyłka z wyborem jego na prezydenta
      miasta.
    • Gość: M Re: Radom nie będzie drugim Okęciem IP: 195.164.30.* 02.01.04, 15:51
      To, że nasze władze nie są zbyt lotne w załatwianiu czegokolwiek, to jedna
      sprawa. Druga jest taka, że nie mieliśmy szans w tym wyścigu od początku. Wie o
      tym każdy, kto często jeździ do Warszawy z Radomia. Najpierw muszą powstać
      drogi i tory, żeby w Warszawce być szybciej niż w godzinę, a potem można marzyć
      o zapasowym lotnisku dla Warszawki.
      I jeszcze jedno. O lokalizacji lotniska zadecudują również takie drobiazgi jak
      stan dróg po opadach śniegu. Najpierw nauczmy się porządnie odśnieżać ulice, a
      potem będziemy odśnieżać pasy startowe. Na razie można odnieść wrażenie, że na
      błoto pośniegowe w Radomiu nie ma mocnych.
      Praca, praca i jescze raz solidna praca to klucz do sukcesu. Każdy niech dobrze
      robi swoje, a wszystko będzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka