Dodaj do ulubionych

nasiona pestek moreli

IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.09.09, 19:20
Witam
Mam pytanie, czy ktoś wie gdzie w rzeszowie można kupić nasiona
pestek moreli? Sprawdzałam w kilku sklepach ale nie mają Z góry
bardzo dziękuję za informacje.
Pozdrawiam Julita
Obserwuj wątek
    • Gość: berko Re: nasiona pestek moreli IP: 94.42.116.* 11.09.09, 19:29
      a nie możesz kupic po prostu owoców i pestki zachowac? wielka filozofia :)
    • Gość: anna Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.09, 19:46
      To są wielkie nasiona w środku owocu. Wystarczy posadzić i wyrośnie. Podobnie
      polecam posadzić wielką pestkę awokado. Po 2 tygodniach wykiełkuje, a po 2
      miesiącach będziecie mieć śliczną mini palmę. Ładnie rosną z pestek też owoce
      cytrusowe.
    • Gość: JULITA Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.09.09, 21:13
      Witam ponownie Zwróciłam się do uczestników z wydawało by sie
      prostym pytaniem Okazało sie że dwie osoby od których otrzymałam
      odpowiedź zupełnie go nie zrozumiały. Trochę się zmartwiłam...
      czyżbym nie miała zdolności zrozumiałego wypowiadania się?
      • Gość: anna Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.mm.pl 14.09.09, 22:01
        Chyba zrozumieliśmy, ale grzecznie próbowaliśmy Ci zasugerować ,że możesz mieć
        kłopoty z zakupem owych nasion i łatwiejszym wyjściem jest zakup owoca, z
        którego wydobędziesz to nasiono/pestkę. Po prostu nie ma popytu na takie
        nasiona, bo ludzie pozyskują je w prosty sposób sami. Podobnie jak nasiona z
        owoców cytrusowych, avocado. Generalnie wszystkich tych owoców, których
        pestki/nasiona są duże.
        • Gość: NM Re: nasiona pestek moreli IP: *.rz.izeto.pl 15.09.09, 12:59
          chyba jednak nie zrozumielismy. nie chodzi wcale o tworzenie drzewek owocowych ale o same pestki a dokladnie o srodki tych pestek ktore maja wlasciwosci lecznicze (np. na raka), do poczytania :
          www.zyciekalisza.pl/index.php?str=61,89&id=24041
          www.pestki-moreli.pl/pestki-moreli-o_pestkach.html
          pomocne jest tez google
          www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=j%C4%85dra+pestek+moreli&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq=
          a gdzie kupic ? w Rzeszowie nie wiem ale w internecie jest kilka ofert(nawet na allegro)
          • Gość: anna Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.mm.pl 15.09.09, 13:09
            To tym bardziej łatwiej kupić morele i rozłupać(albo bardziej roztłuc młotkiem
            pestkę). To wnętrze pestki w smaku przypomina gorzkie migdały, nawet nie
            wiedziałam,że ma właściwości zdrowotne. Tak czy owak ŁATWIEJ kupić całe morele.
            • Gość: dromader Re: nasiona pestek moreli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 13:14
              ktoś chce panienkę na jedną noc a polecacie mu kupić cały burdel. nieładnie ;)
              • Gość: JULITA Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.09.09, 20:31
                Witaj NM Jesteś jedyną osobą która mnie zrozumiała... co za ulga! A
                Ty Dromader jesteś jak rewelka!!! Z pełnym zrozumieniem tematu
                stanąłeś w mojej obronie!! Chciałam kupić nasionka pestek a tu mi
                radzą zająć się sadownictwem... Co za dziwny naród!
                • Gość: anna Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.mm.pl 15.09.09, 20:58
                  Ale w sumie ani NM ani Dromader , którzy zrozumieli i tak nie napisali Ci gdzie
                  to kupić w Rzeszowie:) Teraz jest sezon na morele. W "dziwnym narodzie" warto
                  poprosić normalnych ludzi, znajomych,żeby zostawili te pestki i nie wyrzucali i
                  wydobędziesz sobie te nasiona:) Oczywiście możesz kupić na allegro po 65 zł.
                  Tylko nie wiem co dziwniejsze...
            • Gość: Mateusz Re: nasiona pestek moreli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 19:54
              Do nabycia www.tar-groch-fil.pl pestka moreli
    • Gość: amicus Re: nasiona pestek moreli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.13, 14:17
      bądż paniusiu ostrożna z pestkami moreli, nie tylko nie zwalczają raka ale u twojego mena mogą wywołać długotrwałą nie do opanowania erekcję członka i tak będzie musiał biegać przez kilka dni aż mu oklapnie. Na you tube pokazują działanie tych pestek.Porażające.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka