Gość: JULITA IP: *.rzeszow.vectranet.pl 11.09.09, 19:20 Witam Mam pytanie, czy ktoś wie gdzie w rzeszowie można kupić nasiona pestek moreli? Sprawdzałam w kilku sklepach ale nie mają Z góry bardzo dziękuję za informacje. Pozdrawiam Julita Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: berko Re: nasiona pestek moreli IP: 94.42.116.* 11.09.09, 19:29 a nie możesz kupic po prostu owoców i pestki zachowac? wielka filozofia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.mm.pl 11.09.09, 19:46 To są wielkie nasiona w środku owocu. Wystarczy posadzić i wyrośnie. Podobnie polecam posadzić wielką pestkę awokado. Po 2 tygodniach wykiełkuje, a po 2 miesiącach będziecie mieć śliczną mini palmę. Ładnie rosną z pestek też owoce cytrusowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JULITA Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.09.09, 21:13 Witam ponownie Zwróciłam się do uczestników z wydawało by sie prostym pytaniem Okazało sie że dwie osoby od których otrzymałam odpowiedź zupełnie go nie zrozumiały. Trochę się zmartwiłam... czyżbym nie miała zdolności zrozumiałego wypowiadania się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.mm.pl 14.09.09, 22:01 Chyba zrozumieliśmy, ale grzecznie próbowaliśmy Ci zasugerować ,że możesz mieć kłopoty z zakupem owych nasion i łatwiejszym wyjściem jest zakup owoca, z którego wydobędziesz to nasiono/pestkę. Po prostu nie ma popytu na takie nasiona, bo ludzie pozyskują je w prosty sposób sami. Podobnie jak nasiona z owoców cytrusowych, avocado. Generalnie wszystkich tych owoców, których pestki/nasiona są duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NM Re: nasiona pestek moreli IP: *.rz.izeto.pl 15.09.09, 12:59 chyba jednak nie zrozumielismy. nie chodzi wcale o tworzenie drzewek owocowych ale o same pestki a dokladnie o srodki tych pestek ktore maja wlasciwosci lecznicze (np. na raka), do poczytania : www.zyciekalisza.pl/index.php?str=61,89&id=24041 www.pestki-moreli.pl/pestki-moreli-o_pestkach.html pomocne jest tez google www.google.pl/search?hl=pl&source=hp&q=j%C4%85dra+pestek+moreli&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq= a gdzie kupic ? w Rzeszowie nie wiem ale w internecie jest kilka ofert(nawet na allegro) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.mm.pl 15.09.09, 13:09 To tym bardziej łatwiej kupić morele i rozłupać(albo bardziej roztłuc młotkiem pestkę). To wnętrze pestki w smaku przypomina gorzkie migdały, nawet nie wiedziałam,że ma właściwości zdrowotne. Tak czy owak ŁATWIEJ kupić całe morele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dromader Re: nasiona pestek moreli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 13:14 ktoś chce panienkę na jedną noc a polecacie mu kupić cały burdel. nieładnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JULITA Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.09.09, 20:31 Witaj NM Jesteś jedyną osobą która mnie zrozumiała... co za ulga! A Ty Dromader jesteś jak rewelka!!! Z pełnym zrozumieniem tematu stanąłeś w mojej obronie!! Chciałam kupić nasionka pestek a tu mi radzą zająć się sadownictwem... Co za dziwny naród! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: nasiona pestek moreli IP: *.rzeszow.mm.pl 15.09.09, 20:58 Ale w sumie ani NM ani Dromader , którzy zrozumieli i tak nie napisali Ci gdzie to kupić w Rzeszowie:) Teraz jest sezon na morele. W "dziwnym narodzie" warto poprosić normalnych ludzi, znajomych,żeby zostawili te pestki i nie wyrzucali i wydobędziesz sobie te nasiona:) Oczywiście możesz kupić na allegro po 65 zł. Tylko nie wiem co dziwniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: nasiona pestek moreli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 19:54 Do nabycia www.tar-groch-fil.pl pestka moreli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amicus Re: nasiona pestek moreli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.13, 14:17 bądż paniusiu ostrożna z pestkami moreli, nie tylko nie zwalczają raka ale u twojego mena mogą wywołać długotrwałą nie do opanowania erekcję członka i tak będzie musiał biegać przez kilka dni aż mu oklapnie. Na you tube pokazują działanie tych pestek.Porażające. Odpowiedz Link Zgłoś