Gość: Analityk IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 22:46 I LO jest najlepszą szkołą ponadgimnazjalną w Rzeszowie. Gratulacje! Rywalizacja z IV LO wygrana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Absolwentka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.gw.intertele.pl 11.01.04, 10:23 Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też Absolwent Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.04, 14:04 Gratulacje dla nauczycieli i uczniów !!! Są najlepsi w Rzeszowie. "Konar" górą!!! :))) sam wiem po sobie, bo dostałem się bez problemu na Uniwersytet Jagielloński. Też najlepsza uczelnia w Polsce :)))pijcie dalej!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent LO 37 Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 22:42 Nie ma to jak stare porządne liceum. Za moich czasów: LO 37. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent humanist Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 29.01.04, 20:46 Stare i porządne - dobre określenia. Ale chociaż w mojej "budzie" nie byłem wiele lat, pamiętam cytat z Konarskiego: "Nie masz zasług, te co my zowiemy zasługi, Są tylko ku Ojczyźnie wypłacone długi". Odpowiedz Link Zgłoś
wizet Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE 14.01.04, 20:54 To normalne, zawsze było najlepsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stanczykrzeszowski Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE 17.01.04, 22:23 Najstarsze i najlepsze. Dyrekcja niech zadba o zdolnych uczniów, by dalej było najlepsze! Rozglądam się po Rzeszowie i widzę, że wielu absolwentów I LO to dziś dyrektorzy, prezesi, wojewodowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: 195.117.30.* 26.01.04, 18:34 > Rozglądam się po Rzeszowie i widzę, że wielu absolwentów I LO to dziś > dyrektorzy, prezesi, wojewodowie! Heh! Bo do I LO szło dużo dzieci dyrektorów, wojewodów i prezesów. Nie wiadomo co, chyba raczej kto im bardziej pomógł. A ja nie zapomnę że mnie moje kochane liceum chciało wyrolować i pomimo egzaminów zdanych na piątki - polski i matematyka, tylko kilka osób tak miało - byłam pierwsza na liście "nieprzyjętych z braku miejsc" a z dwójami powchodzili niektórzy. W końcu po odwołaniu mnie przyjęli choć do klasy o innym języku (dotąd zgrzytam zębami) i to też dzięki protekcji mojego byłego nauczyciela, który znał dyr. Kisiela i parę słów mu o mnie powiedział. Jakoś tę szkołę skończyłam (matura 1988) i z perspektywy czasu nie narzekam. Ale byłam takim trochę dziwadłem, bo rodzice ani nauczyciele, ani lekarze, ani dyrektorzy, jako jedyna w klasie nie miałam telefonu w domu i gdy nie było np. pierwszej lekcji ja jedna o tym nie wiedziałam i snułam się po korytarzu, a reszta potem gapiła się z politowaniem... W sumie jednak fajnie było, mam w głowie co potrzeba. Chyba to widać w moich wypowiedziach - jakie długie, złożone zdania buduję :-) Ale potem jako studentka WSP byłam w IV LO na lekcji matematyki u p. Gajdka i mnie powaliło... Gdybym miała takiego nauczyciela, to chyba robiłabym teraz habilitację czy może nawet profesurę. Niestety nie jestem nawet dyrektorem :-). Na spotakniu klasowym 10-lecie matury wyszło, że jako jedyna zaliczyłam bezrobocie, jako jedyna nie pracuję w swoim zawodzie, jako jedyna nie mam prawa jazdy nie mówiąc o samochodzie, większość ma własne domy i rodzinną stabilizację. A w szkole nie należałam do najsłabszych, jakoś nie bardzo sam fakt skończenia I LO daje świetny start. Ale cóż, jeszcze może się wybiję, pomysł na firmę już mam, zarys biznesplanu też, przygotowuję się powolutku, a ruszam z kopyta na jesieni jako prezes... Hm... No to potwierdziłam fakt, któremu miała moja wypowiedź zaprzeczyć... OK niech będzie, że I LO jest najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
annmarie Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE 13.04.04, 23:24 Gość portalu: Vp napisał(a): > Ale potem jako > studentka WSP byłam w IV LO na lekcji matematyki u p. Gajdka i mnie powaliło... > > Gdybym miała takiego nauczyciela, to chyba robiłabym teraz habilitację czy może > > nawet profesurę. O I wypowiadać się nie będę - nie kończyłam go, więc pewnie byłabym spaczona, ale miło było przeczytać te słowa o Gajdku :) Byłam u niego 4 lata i choć nie było łatwo, to... Życzę każdemu takiego nauczyciela jak On. I tego, by potem móc usłyszeć złowa wykładowcy matematyki - "Panowie Krakusy - przy tej Pani możecie się schować" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 23:00 W łapówkarstwie i korupcji bez wątpienia najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONAR Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 21:14 Piszesz głupoty. Pewnie jesteś zły. żeś nie od nas. Pozdrawiam KONARÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:51 chyba masz kompleks małego konara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UW Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 18:46 Najlepsze to sie zgadzam, ale w bezstresowym zyciu licealnym. Jesli chcesz sie z niego dostac na dobre studia to alabo sam ostro pracujesz albo kursy przygotowawcze.I LO nic ci nie da. Przy okazji dziekuje kadrze I LO za moj oblany egzamin na SGH. Ale jak lubicie pić ( a wszyscy lubia) to Konarski najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent III Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: 193.19.164.* 24.01.04, 19:06 Wszyscy co coś osiągneli ostro brali korepetycje, to normalka w tym liceum. Sukces wygląda tak, uczeń przygotowuje się np. na medycynę lub prawo, bierze korepetycje z biologi, chemi, czy histori na lekcje w szkole praktycznie nie chodzi. Nauczyciel szkolny wysyła go na olimpiadę właśnie z tych przedmiotów z których uczeń bierze korepetycje, uczeń osiąga sukces a nauczyciel i szkoła wypina pierś po odznaczenia. To rzeczywistość tej placówki............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UW Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 19:12 Niestety nikt ci nie pomoze. Moze z wyjatkiem kadry historycznej ale i to dosc umiarkowanie. Choc sa sympatyczni to w olimpiadach naprawde nie mozna na nich liczyc. Na UW sam sie dostalem przez cholernie ciezka prace. Ale i tak I LO jest najlepsze! (lub bylo- jak czytam o dresach to nie wierze, mam nadzieje ze to nie prawda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary absolwent Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 28.01.04, 21:10 To "szkoła charakterów". Dawała solidne podstawy do dalszego kształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student I roku Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 02.02.04, 15:25 To kwestia tego, czy w szkole labowałeś, czy ryłeś.Ja dostałem sie na studia bez niczego, a dyplom I LO jeszcze mi pomógł na rozmowie kwalifikacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meeegg Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.krak.tke.pl 30.01.04, 19:28 co to jest ?? 4 LO the best :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 30.01.04, 20:21 Skończyłem Pierwsze LO - ot szkoła jak każda inna ,dużo starych nauczycieli ,z których wiekszosc pomimo sedziwego wieku nie zamierza konczyc kariery pedagogicznej ... jesli chodzi o dresiarstwo to faktycznie nawet tam sie rozpleniło ,no i te dziewczynki z bogatych ,dobrych domów ...laleczki barbie w obcislych pastelowych gaciach ...a fe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filolog Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 31.01.04, 08:37 Ta szkoła jako jedyna w Rzeszowie ma swój etos. A to dziś wiele znaczy. Szkołę tworza bowiem ludzie: nauczyciele i uczniowie, a nie pracownie komputerowe. "Chodziłem do tej szkoły, co Sikorski (wstaw właściwe)" moze powiedzieć każdy absolwent I LO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: 62.93.43.* 03.02.04, 16:48 Po ukończeniu ogólniaka bez niczego dostałem się na UR. Gratulacje dla kolegów z I LO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodowity Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 15:18 skoro to twoj jedyny powod do dumy to faktycznie kiepsko tam z edukacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katze Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.polbox.pl 04.02.04, 13:24 Czwarte ch..a warte :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyrektor Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.gw.intertele.pl 08.02.04, 09:27 Na pewno nauczyło nas przed laty rzetelności i solidności. Śledziłem wątek: ranking nauczycieli z wypowiedziami uczniów, więc chyba dziś jest z tym różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiolka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 12:16 Hahaha no nie wiem czy takie najlepsze! Powiedzcie pod jakim względem?! Bo z tego co wiem wiekszosc ludzi zeby sie tam utrzymać ciagle labuje -praktycznie nie ma ich w szkole,a poźniej jak sie tylko w niej zjawią zalicza to czego sie wczesniej nie nauczyli,albo sa jeszcze lepsi którzy puszczają ścieme nauczycielom wymyślając nieprawdziwe historie tylko po to żeby ich nie pytali. I w ten sposob wychodzą lepiej niż ci co chodza codziennie do tej szkoly! I nie rozumiem jak Ci nauczyciele mogą nie zauważac takiego lawirowania!!! Ludzie ucza sie wszystkiego bardziej na pamięc niz na rozum... heh lekcje angielskiego polegają na wykuciu na pamięc tekstu o delfinach albo innych głupszych pierdolach hehe. A ludzie którzy sie w niej uczą-szczegolnie teraz (nie wiem jacy sie wczesniej uczyli-nie uogólniam) to słodkie dziewczynki które myślą że są najlepsze we wszystkim i mogą zgnoić innych ludzi którzy nie są z 1LO, wyścig szczurów we wszsytkim...niby wielcy przyjaciele a tak naprawde żerują na kimś! To Tyle na ten temat...możecie sobie podwarzać moje zdanie ,ja mam swoje a inni mają swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyrektor Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.gw.intertele.pl 11.02.04, 14:41 Na pewno są różnice pokoleniowe i każdy inaczej odbiera swoją szkołę. Ale fakt jest faktem, I LO wyróżnia sie wśród innych. Poza tym jego absolwenci sobie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prominent Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 12.02.04, 20:48 Ukończeniem I LO można się chwalić w towarzystwie. To znaczy, że jest to szkoła markowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary konar Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.04, 19:52 To prawda. Zawsze tak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody konar Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 17.02.04, 23:56 Amen :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 18.02.04, 00:00 Znasz dziecko języki obce! Porządne liceum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiper Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.phils.uj.edu.pl 18.02.04, 11:30 markowa to jest owszem ,ale kiełbasa ...z Markowej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehehe Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 11:45 Miałem tam praktyki parę lat temu- nie będę pisać na jakim przedmiocie- i jedyne, czym wydaje mi się wyróżniać I LO od innych to widoczny podział między uczniami rzeczywiście zdolnymi, solidnymi i palącymi sie do nauki a resztą rozwrzeszczanych dzieciaków, za które ktos odrabia zadania z większości przedmiotów na korepetycjach i też na nich przygotowuje do matury i studiów (czego nie krytykuję, ale żal mi tych, których na to nie stać i dlatego muszą solidnie pracować, zeby wyrównać z tymi, co przerabiaja lekcje "do przodu")... Wielu moich znajomych chodziło też do I LO i większość z nich swietnie sobie radziła na studiach, a nieliczna mniejszość (z wyróznieniem na świadectwie) wzbudzała zaciekawienie i nasze i prowadzących zajęcia jak się dostali na studia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczeń I LO Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 23.02.04, 07:07 Przyzwyczajony do rannego wstawania, serfuję sobie w internecie, bo mam ferie i mogę robić co chcę.A w Konarze jest tak: chcesz sie uczyć, to masz szansę, chcesz labować, to na litość profesorów weźmiesz.Ale dobrze że jesteśmy najlepsi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 23.02.04, 21:37 Chyba pod względem ilości wypitego alkoholu w kantorku wf i przez germaniste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan_henka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.ds16.agh.edu.pl / *.ds16.agh.edu.pl 24.02.04, 16:01 eee tam GOGO czepiasz się ...pewnie Cię nie zaprosili "za szafę" co !? hehe co do obleśnego Heńka to faktem jest ,że za kołnierz to on nie wylewa - pozdro dla niego (fajnie sie zrzynało jak zasypiał na klasówkach ,niekiedy trochę walił kiełbachą albo wódą ,ale to chyba można mu wybaczyć ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
stanczykrzeszowski Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE 25.02.04, 21:45 Czytam, czytam i dziwię się. Współczesna młodzież wstydzi się, że uczy się w najlepszym w Rzeszowie liceum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 28.02.04, 00:07 Liceum stare ale jare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filolog Re: I LO - drugie na Podkarpaciu IP: *.man.rsk.pl 09.03.04, 23:21 W rankingu "Newsweeka" I LO zajęło drugie miejsce na Podkarpaciu. Prawie 80% absolwentów dostaje się na wyższe studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolony Re: I LO - drugie na Podkarpaciu IP: *.gw.intertele.pl 13.03.04, 15:51 Ten procent absolwentów, ktorzy się dostali na studia jest na pewno wyższy. W rankingu uwzględniano tylko duże szkoły wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś