Dodaj do ulubionych

I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE

IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 22:46
I LO jest najlepszą szkołą ponadgimnazjalną w Rzeszowie. Gratulacje!
Rywalizacja z IV LO wygrana.
Obserwuj wątek
    • Gość: Absolwentka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.gw.intertele.pl 11.01.04, 10:23
      Tak trzymać!
      • Gość: Też Absolwent Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 11.01.04, 14:04
        Gratulacje dla nauczycieli i uczniów !!! Są najlepsi w Rzeszowie. "Konar"
        górą!!! :))) sam wiem po sobie, bo dostałem się bez problemu na Uniwersytet
        Jagielloński. Też najlepsza uczelnia w Polsce :)))pijcie dalej!!!!!!!
        • Gość: Absolwent LO 37 Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 22:42
          Nie ma to jak stare porządne liceum. Za moich czasów: LO 37.
          • Gość: Absolwent humanist Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 29.01.04, 20:46
            Stare i porządne - dobre określenia. Ale chociaż w mojej "budzie" nie byłem
            wiele lat, pamiętam cytat z Konarskiego:
            "Nie masz zasług, te co my zowiemy zasługi,
            Są tylko ku Ojczyźnie wypłacone długi".
    • wizet Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE 14.01.04, 20:54
      To normalne, zawsze było najlepsze!!!
      • stanczykrzeszowski Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE 17.01.04, 22:23
        Najstarsze i najlepsze. Dyrekcja niech zadba o zdolnych uczniów, by dalej było
        najlepsze!
        Rozglądam się po Rzeszowie i widzę, że wielu absolwentów I LO to dziś
        dyrektorzy, prezesi, wojewodowie!
        • Gość: Vp Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: 195.117.30.* 26.01.04, 18:34
          > Rozglądam się po Rzeszowie i widzę, że wielu absolwentów I LO to dziś
          > dyrektorzy, prezesi, wojewodowie!

Heh! Bo do I LO szło dużo dzieci dyrektorów, wojewodów i prezesów. Nie wiadomo
          co, chyba raczej kto im bardziej pomógł. A ja nie zapomnę że mnie moje kochane
          liceum chciało wyrolować i pomimo egzaminów zdanych na piątki - polski i
          matematyka, tylko kilka osób tak miało - byłam pierwsza na
          liście "nieprzyjętych z braku miejsc" a z dwójami powchodzili niektórzy. W
          końcu po odwołaniu mnie przyjęli choć do klasy o innym języku (dotąd zgrzytam
          zębami) i to też dzięki protekcji mojego byłego nauczyciela, który znał dyr.
          Kisiela i parę słów mu o mnie powiedział. Jakoś tę szkołę skończyłam (matura
          1988) i z perspektywy czasu nie narzekam. Ale byłam takim trochę dziwadłem, bo
          rodzice ani nauczyciele, ani lekarze, ani dyrektorzy, jako jedyna w klasie nie
          miałam telefonu w domu i gdy nie było np. pierwszej lekcji ja jedna o tym nie
          wiedziałam i snułam się po korytarzu, a reszta potem gapiła się z
          politowaniem...
          W sumie jednak fajnie było, mam w głowie co potrzeba. Chyba to widać w moich
          wypowiedziach - jakie długie, złożone zdania buduję :-) Ale potem jako
          studentka WSP byłam w IV LO na lekcji matematyki u p. Gajdka i mnie powaliło...
          Gdybym miała takiego nauczyciela, to chyba robiłabym teraz habilitację czy może
          nawet profesurę. Niestety nie jestem nawet dyrektorem :-). Na spotakniu
          klasowym 10-lecie matury wyszło, że jako jedyna zaliczyłam bezrobocie, jako
          jedyna nie pracuję w swoim zawodzie, jako jedyna nie mam prawa jazdy nie mówiąc
          o samochodzie, większość ma własne domy i rodzinną stabilizację. A w szkole nie
          należałam do najsłabszych, jakoś nie bardzo sam fakt skończenia I LO daje
          świetny start. Ale cóż, jeszcze może się wybiję, pomysł na firmę już mam, zarys
          biznesplanu też, przygotowuję się powolutku, a ruszam z kopyta na jesieni jako
          prezes... Hm... No to potwierdziłam fakt, któremu miała moja wypowiedź
          zaprzeczyć... OK niech będzie, że I LO jest najlepsze.
          • annmarie Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE 13.04.04, 23:24
            Gość portalu: Vp napisał(a):

> Ale potem jako
            > studentka WSP byłam w IV LO na lekcji matematyki u p. Gajdka i mnie
            powaliło...
            >
            > Gdybym miała takiego nauczyciela, to chyba robiłabym teraz habilitację czy
            może
            >
            > nawet profesurę.

O I wypowiadać się nie będę - nie kończyłam go, więc pewnie byłabym spaczona,
            ale miło było przeczytać te słowa o Gajdku :) Byłam u niego 4 lata i choć nie
            było łatwo, to... Życzę każdemu takiego nauczyciela jak On. I tego, by potem
            móc usłyszeć złowa wykładowcy matematyki - "Panowie Krakusy - przy tej Pani
            możecie się schować" :)
    • Gość: aaa Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 23:00
      W łapówkarstwie i korupcji bez wątpienia najlepsze.
      • Gość: KONAR Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 21:14
        Piszesz głupoty. Pewnie jesteś zły. żeś nie od nas.
        Pozdrawiam KONARÓW!
        • Gość: koleżanka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 20:51
          chyba masz kompleks małego konara
    • Gość: UW Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 18:46
      Najlepsze to sie zgadzam, ale w bezstresowym zyciu licealnym. Jesli chcesz sie
      z niego dostac na dobre studia to alabo sam ostro pracujesz albo kursy
      przygotowawcze.I LO nic ci nie da. Przy okazji dziekuje kadrze I LO za moj
      oblany egzamin na SGH.
      Ale jak lubicie pić ( a wszyscy lubia) to Konarski najlepszy
      • Gość: absolwent III Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: 193.19.164.* 24.01.04, 19:06
        Wszyscy co coś osiągneli ostro brali korepetycje, to normalka w tym liceum.
        Sukces wygląda tak, uczeń przygotowuje się np. na medycynę lub prawo, bierze
        korepetycje z biologi, chemi, czy histori na lekcje w szkole praktycznie nie
        chodzi. Nauczyciel szkolny wysyła go na olimpiadę właśnie z tych przedmiotów
        z których uczeń bierze korepetycje, uczeń osiąga sukces a nauczyciel i szkoła
        wypina pierś po odznaczenia. To rzeczywistość tej placówki...............
        • Gość: UW Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.04, 19:12
          Niestety nikt ci nie pomoze. Moze z wyjatkiem kadry historycznej ale i to dosc
          umiarkowanie. Choc sa sympatyczni to w olimpiadach naprawde nie mozna na nich
          liczyc. Na UW sam sie dostalem przez cholernie ciezka prace. Ale i tak I LO
          jest najlepsze! (lub bylo- jak czytam o dresach to nie wierze, mam nadzieje ze
          to nie prawda)
          • Gość: Stary absolwent Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 28.01.04, 21:10
            To "szkoła charakterów". Dawała solidne podstawy do dalszego kształcenia.
      • Gość: Student I roku Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 02.02.04, 15:25
        To kwestia tego, czy w szkole labowałeś, czy ryłeś.Ja dostałem sie na studia
        bez niczego, a dyplom I LO jeszcze mi pomógł na rozmowie kwalifikacyjnej.
    • Gość: meeegg Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.krak.tke.pl 30.01.04, 19:28
      co to jest ??
      4 LO the best :D
      • Gość: rawka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 30.01.04, 20:21
        Skończyłem Pierwsze LO - ot szkoła jak każda inna ,dużo starych nauczycieli ,z
        których wiekszosc pomimo sedziwego wieku nie zamierza konczyc kariery
        pedagogicznej ...

jesli chodzi o dresiarstwo to faktycznie nawet tam sie rozpleniło ,no i te
        dziewczynki z bogatych ,dobrych domów ...laleczki barbie w obcislych
        pastelowych gaciach ...a fe
        • Gość: Filolog Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 31.01.04, 08:37
          Ta szkoła jako jedyna w Rzeszowie ma swój etos. A to dziś wiele znaczy. Szkołę
          tworza bowiem ludzie: nauczyciele i uczniowie, a nie pracownie komputerowe.
          "Chodziłem do tej szkoły, co Sikorski (wstaw właściwe)" moze powiedzieć każdy
          absolwent I LO"
          • Gość: Student Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: 62.93.43.* 03.02.04, 16:48
            Po ukończeniu ogólniaka bez niczego dostałem się na UR.
            Gratulacje dla kolegów z I LO!
          • Gość: rodowity Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 15:18
            skoro to twoj jedyny powod do dumy to faktycznie kiepsko tam z edukacja
      • Gość: Katze Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.polbox.pl 04.02.04, 13:24
        Czwarte ch..a warte :))))
        • Gość: Dyrektor Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.gw.intertele.pl 08.02.04, 09:27
          Na pewno nauczyło nas przed laty rzetelności i solidności. Śledziłem wątek:
          ranking nauczycieli z wypowiedziami uczniów, więc chyba dziś jest z tym różnie.
    • Gość: fiolka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 12:16
      Hahaha no nie wiem czy takie najlepsze! Powiedzcie pod jakim względem?! Bo z
      tego co wiem wiekszosc ludzi zeby sie tam utrzymać ciagle labuje -praktycznie
      nie ma ich w szkole,a poźniej jak sie tylko w niej zjawią zalicza to czego sie
      wczesniej nie nauczyli,albo sa jeszcze lepsi którzy puszczają ścieme
      nauczycielom wymyślając nieprawdziwe historie tylko po to żeby ich nie pytali.
      I w ten sposob wychodzą lepiej niż ci co chodza codziennie do tej szkoly! I
      nie rozumiem jak Ci nauczyciele mogą nie zauważac takiego lawirowania!!!
      Ludzie ucza sie wszystkiego bardziej na pamięc niz na rozum... heh lekcje
      angielskiego polegają na wykuciu na pamięc tekstu o delfinach albo innych
      głupszych pierdolach hehe. A ludzie którzy sie w niej uczą-szczegolnie teraz
      (nie wiem jacy sie wczesniej uczyli-nie uogólniam) to słodkie dziewczynki
      które myślą że są najlepsze we wszystkim i mogą zgnoić innych ludzi którzy nie
      są z 1LO, wyścig szczurów we wszsytkim...niby wielcy przyjaciele a tak
      naprawde żerują na kimś! To Tyle na ten temat...możecie sobie podwarzać moje
      zdanie ,ja mam swoje a inni mają swoje!
      • Gość: Dyrektor Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.gw.intertele.pl 11.02.04, 14:41
        Na pewno są różnice pokoleniowe i każdy inaczej odbiera swoją szkołę. Ale fakt
        jest faktem, I LO wyróżnia sie wśród innych. Poza tym jego absolwenci sobie
        pomagają.
        • Gość: Prominent Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 12.02.04, 20:48
          Ukończeniem I LO można się chwalić w towarzystwie. To znaczy, że jest to szkoła
          markowa.
          • Gość: stary konar Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 13.02.04, 19:52
            To prawda. Zawsze tak było
            • Gość: młody konar Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 17.02.04, 23:56
              Amen :-)
              • Gość: Zgred Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 18.02.04, 00:00
                Znasz dziecko języki obce! Porządne liceum ;-)
                • Gość: kiper Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.phils.uj.edu.pl 18.02.04, 11:30
                  markowa to jest owszem ,ale kiełbasa ...z Markowej

;-)
                  • Gość: Hehehe Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 11:45
                    Miałem tam praktyki parę lat temu- nie będę pisać na jakim przedmiocie- i
                    jedyne, czym wydaje mi się wyróżniać I LO od innych to widoczny podział między
                    uczniami rzeczywiście zdolnymi, solidnymi i palącymi sie do nauki a resztą
                    rozwrzeszczanych dzieciaków, za które ktos odrabia zadania z większości
                    przedmiotów na korepetycjach i też na nich przygotowuje do matury i studiów
                    (czego nie krytykuję, ale żal mi tych, których na to nie stać i dlatego muszą
                    solidnie pracować, zeby wyrównać z tymi, co przerabiaja lekcje "do przodu")...
                    Wielu moich znajomych chodziło też do I LO i większość z nich swietnie sobie
                    radziła na studiach, a nieliczna mniejszość (z wyróznieniem na świadectwie)
                    wzbudzała zaciekawienie i nasze i prowadzących zajęcia jak się dostali na
                    studia...
                    • Gość: Uczeń I LO Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 23.02.04, 07:07
                      Przyzwyczajony do rannego wstawania, serfuję sobie w internecie, bo mam ferie i
                      mogę robić co chcę.A w Konarze jest tak: chcesz sie uczyć, to masz szansę,
                      chcesz labować, to na litość profesorów weźmiesz.Ale dobrze że jesteśmy
                      najlepsi:-)
    • Gość: gogo Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.rzeszow.mm.pl 23.02.04, 21:37
      Chyba pod względem ilości wypitego alkoholu w kantorku wf i przez germaniste
      • Gość: fan_henka Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.ds16.agh.edu.pl / *.ds16.agh.edu.pl 24.02.04, 16:01
        eee tam GOGO czepiasz się ...pewnie Cię nie zaprosili "za szafę" co !? hehe

co do obleśnego Heńka to faktem jest ,że za kołnierz to on nie wylewa - pozdro
        dla niego (fajnie sie zrzynało jak zasypiał na klasówkach ,niekiedy trochę
        walił kiełbachą albo wódą ,ale to chyba można mu wybaczyć ;-))
        • stanczykrzeszowski Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE 25.02.04, 21:45
          Czytam, czytam i dziwię się. Współczesna młodzież wstydzi się, że uczy się w
          najlepszym w Rzeszowie liceum!
          • Gość: Młody Re: I LO - NAJLEPSZE W RZESZOWIE IP: *.man.rsk.pl 28.02.04, 00:07
            Liceum stare ale jare.
            • Gość: Filolog Re: I LO - drugie na Podkarpaciu IP: *.man.rsk.pl 09.03.04, 23:21
              W rankingu "Newsweeka" I LO zajęło drugie miejsce na Podkarpaciu. Prawie 80%
              absolwentów dostaje się na wyższe studia.
              • Gość: Zadowolony Re: I LO - drugie na Podkarpaciu IP: *.gw.intertele.pl 13.03.04, 15:51
                Ten procent absolwentów, ktorzy się dostali na studia jest na pewno wyższy. W
                rankingu uwzględniano tylko duże szkoły wyższe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka