Dodaj do ulubionych

Do Fryzjerek i Fryzjerów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 10:45
Pojawiają się ostatnio tematy poszukiwania fryzjerek zaginionych bez śladu.

Panie Fryzjerki dam wam bezpłatną lekcję podstaw biznesu.
Baza klientów to wasz największy kapitał.
Czy tak trudno zapisać numery telefonów stałych klientów oraz rozdać swój numer?

Zobrazuję to na przykładzie:
Moja fryzjerka zmieniła pracę już kilka razy, ale zawsze dzwoniła do mnie lub
pisała maila, że tym razem zaprasza mnie do innego salonu.

W nowej pracy nie musi od zera budować swojej bazy klientów, a jej odejście
oznacza stratę klientów dla salonu, więc właściciel o nią dba odpowiednio
wynagradzając.
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Do Fryzjerek i Fryzjerów IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.09, 13:11
      Mnie się wydaje, że te apele to raczej od osób, które nie były stałymi
      klientkami. Sporo osób zmienia fryzjerów, szukajac tego idealnego(świadczą o tym
      wpisy w wątkach).
      • Gość: R Re: Do Fryzjerek i Fryzjerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 13:43
        Tym bardziej każdemu zadowolonemu klientowi należy po cichu przekazać prywatny
        numer telefonu, tak na wszelki wypadek.
        • Gość: <> Re: Do Fryzjerek i Fryzjerów IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.09, 21:11
          Prowadząc firmę chciałbys aby Twoi pracownicy tak robili?
          • Gość: R Re: Do Fryzjerek i Fryzjerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 21:19
            Oczywiście, że nie.
            Mało etyczna ta moja rada, ale takie jest życie.
          • Gość: anna Re: Do Fryzjerek i Fryzjerów IP: *.rzeszow.mm.pl 01.12.09, 21:27
            Pewnie fryzjerki nie odchodziłyby tak często gdyby dostawały od pracodawcy
            godziwe wynagrodzenie. W salonach "z zadęciem" rotacja jest ogromna. Skoro
            kolejne dziewczyny wolą otwierać własny biznes(co wiąże się z urwaniem głowy i
            kosztami) to powinna być jakaś wskazówka dla pracodawcy. Ale im nie zależy na
            zatrzymaniu dobrego pracownika. Odpicują lokal, nakupią szamponów i odżywek
            koniecznie modnej firmy- na tym się nie oszczędza, a kadra z łapanki. I na
            ludziach się oszczędza. Też na miejscu tych zdolnych dziewczyn "zmywałabym się"
            szybko od takich pracodawców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka