Dodaj do ulubionych

Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma!

IP: *.intertele.pl 13.01.10, 21:14
Do napisania tego postu skłoniło mnie wkur... przed kilkoma
minutami. Kupiłem lody litrowe Zielonej Budki w Almie i okazało się,
że były rozmrożone i ponownie zamrożone. Jeszcze w żadnym sklepie
nie przytrafiło mi się coś podobnego. Znalazłem informację, że po
zjedzeniu takich lodów można zarazić się gronkowcem złocistym.
Miałem iść do sanepidu rano, tyle, że to i tak nie ma sensu, bo nic
nie zrobią (wiem z doświadczenia zawodowego).
Co jeszcze widziałem u nich? Wiele razy wędliny pakowane dziwnie
szare, kilka razy widziałem pod lodówkami i chłodniami wodę i
pracowników sprzątających przy chłodniach. Produkty jednak nadal
leżały w chłodniach. Kilka razy zdarzyło mi się, że ceny na półkach
były inne niż w kasie, albo produkt leżal przy cenie innego
produktuy dużo tańszego.
Kończąc z takim sku...syństwem jak w Almie nie spotkałem się w
żadnym innym sklepie. Robiłem w Almie zakupy w Krakowie i nigdy
czegoś takiego nie widziałem jak w Rzeszowie. Ja nie wiem czy tutaj
kierownictwo i pracownicy sa jacyś inni?
Obserwuj wątek
    • Gość: k Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.rzeszow.mm.pl 13.01.10, 22:05
      no pewnie Ci sami nie są ;)
      • Gość: rzeszowianin Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 22:59
        Zielona Budka ma własny sklep 100 metrów dalej, prawie na wprost wylotu z
        Wierzbowej. Tam pewnie nie zamrażają rozmrożonych lodów.
    • Gość: Q Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: 89.231.197.* 14.01.10, 00:52
      Po czym poznałeś, że lody były rozmrożone i zamrożone ponownie? Zresztą, idź z
      tym do PIH'u lub Sanepidu, a nie żal się na forum.

W Krakowie są trzy Almy, w której to jest tak wspaniale?
    • Gość: zonk skandal!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 01:02
      hehe to w takim razie jaki sklep polecasz? :P
      W kazdym sklepie ,takie "cuda" sie zdarzaja:) gdzie bys nie
      poszedł,powiedzialbym ,ze to normalne ,ze trafia sie cos
      wybrakowanego.Trzeba poprostu zwracac uwage na to co sie kupuje,
      sprawdzac date waznosci itd:),
    • Gość: Ewa Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 07:07
      Nie ma to jak na forum sie poskarżyć. Nie widze wiekszego problemu z
      udowodnieniem, że te lody są delikatnie mówiac nieświeże. Masz
      paragon idziesz do sanepidu, sanepid jedzie do Almy, sprawdza
      kolejne opakowanie tych lodów i sprawa prosta, bo coś nie wydaje mi
      sie, że w sklepie w ladzie chłodniczej tylko jedno opakowanie lodów
      uległo rozmrozeniu...
      • Gość: mniam Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: 84.38.160.* 14.01.10, 07:46
        Nie dość że to sama chemia to jeszcze rozmrożone !!!
    • Gość: ja no ba!! i jeszcze ser spleśniały sprzedają!! IP: *.bagu.cable.ntl.com 14.01.10, 08:41
      • Gość: Ewa Re: no ba!! i jeszcze ser spleśniały sprzedają!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 08:50
        żebt tylko ser, kiełbase spleśniałą widziałam DDDDDDDDDDD
        • Gość: tomerskn Re: no ba!! i jeszcze ser spleśniały sprzedają!! IP: 89.230.85.* 14.01.10, 08:59
          kasztany zepsute kupilem w almie i napisalem maila do centrali i totalnie mnie
          olali.
          • Gość: walker Re: no ba!! i jeszcze ser spleśniały sprzedają!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.10, 10:28
            Właściciele dopłacają kupę kasy do tego interesu (fatalna lokalizacja)-to
            muszą oszczędzać! A roztopione i ponownie zamrożone lody trafiły mi się w
            Tesco.
            • Gość: Tom Re: no ba!! i jeszcze ser spleśniały sprzedają!! IP: *.xdsl.centertel.pl 14.01.10, 19:44
              w Auchanie też sprzedają wielokrotnie rozmrażane lody
          • Gość: Małgosia Re: no ba!! i jeszcze ser spleśniały sprzedają!! IP: 89.231.198.* 15.01.10, 23:41
            Dziwisz się? Ja wcale. Myślisz, że w centrali tak potężnej firmy ktoś przejmuje
            się, że Ty, mały człowieczek, gdzieś tam na prowincji kupiłeś zepsute kasztany?
    • Gość: Zezowaty Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w marketach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 08:32
      Jakiś czas temu w Makro kupiłem 5l puszkę piwa. Przyznaję że nie sprawdziłem w sklepie terminu ważności. Uczyniłem to dopiero po przyniesieniu do domu. Okazało się że piwo jest już przeterminowane. Udałem się do sklepu z reklamacją i tam bez słowa sprzeciwu przyjęto zwrot. Robiłem jeszcze inne zakupy i na regale z piwami nie było już żadnej puszki z piwem gatunku który zakupiłem.

Kilka dni później ponownie gościłem w Makro i z ciekawości zajrzałem na stoisko z piwem.

Na regale stała samotnie, dokładnie ta sama puszka 5l którą zwróciłem parę dni wcześniej :))) Udałem się do punktu obsługi klienta i poprosiłem o wyjaśnienie tej dziwnej sytuacji. Po sprawdzeniu pani stwierdziła iż nastąpiła "pomyłka" pracownika, a puszka została zabrana.

Wszędzie tak nas oszukują, tylko rzadko zwracamy na to uwagę.
      • Gość: Gres Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w marketach IP: *.intertele.pl 16.01.10, 11:48
        Wiem, że wszędzie oszukują, ale takiego gówna nagrmadzonego w jednym
        miejscu jak w Almie nie widziałem. Idąc do jakiegoś wiejskiego czy
        osiedlowego sklepiku moge spodziewać się, że coś tam jest
        przedatowane, źle cena ustawiona, towar gorszej jakości, ale Alma
        podobno uchodzi za miejsce, w którym robi sie ekskluzywne zakupy.
        Ceny i filozofia firmy zoobowiązuje do czegoś, nie wsyatrczy wyłożyć
        na półkę jakąś wodę mineralną 0,33l za 20 zł. Wcześniej tego nie
        njapisałem, ale przypatrzcie się na wiele serów pakowanych w
        plastikowe opakowania, Rózne rodzaje, one są z ogromną ilościa wody
        i często wyglądaja jak roztopione. Nie wiem czy źle je przechowują,
        czy coś jeszcze innego robią.

A ty radiator, czy jak się tam zwiesz ku... za te slowa "idź do
        Biedronki jak Ci się bucu nie podoba szpiclu i szpiegu, a loda se
        kup w lecie albo niech ci zrobia loda w zimie..." to gdybys miał
        jaja mi powiedzieć prosto w twarz, dostałbyś solidnego klapsa.
        • Gość: anna Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w marketach IP: *.rzeszow.mm.pl 16.01.10, 13:34
          Masz sporo racji. Kupując w delikatesach, mamy prawo oczekiwać,że otrzymamy
          produkt wysokiej jakości i odpowiednio przechowywany. Akurat kupowałam u nich
          sery na wagę i były ok.
          Amatorom soków jednodniowych marchewkowych zwracam przy okazji uwagę na
          dokładniejsze czytanie daty przydatności. Oprócz dnia podana jest też godzina.
          Teraz będzie to ważne, bo marchewki pózna zima są coraz mniej słodkie i takie
          soki faktycznie psują się błyskawicznie.
    • aimm Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! 16.01.10, 12:48
      A ja w Almie kupiłam kilka fajnych rzeczy, owszem drogich, ale naprawdę niezłych.
      Trzeba kupować z głową, patrzeć na daty ważności i na wygląd tego co się kupuje.
      A niemiłe niespodzianki zakupowe można spotkać wszędzie niestety.
      • Gość: scpt naciągacze z Almy IP: 84.38.160.* 16.01.10, 13:15
        znajomy kupował wino musujące - ponoć włoskie. Zdziwił się gdy to samo wino
        zobaczył w biedronce o połowę tańsze. Identyczna butelka, identyczne etykiety,
        identyczna zawartość :) tylko cena .tam ponad 30 zet a w B. - coś koło 15 zet.
        Uważam że Alma to oszuści.
        • Gość: anna Re: naciągacze z Almy IP: *.rzeszow.mm.pl 16.01.10, 13:46
          Sporo win w Almie ma ceny wyższe niż gdzie indziej.Nie mam o to pretensji, nie
          kupuję tam win,ale za to chciałabym,by to było spowodowane inwestowaniem w
          jakość i przechowywanie innych produktów. Te droższe wina trudno kupować w
          ciemno. Akurat wina te zwyklejsze polecam w Jedynce. Kiedyś Carrefour też miał
          niezłe, ale okoliczny "winowo podupadł". Ale w ogóle w Rzeszowie z winami nie
          jest zle. Nie wiem czy jeszcze Prowin na Trembeckiego w soboty ma degustacje.
          Można przed zakupem spróbować.
    • Gość: Ewa do poczytania..! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 13:28
      forum.gazeta.pl/forum/w,62,105760616,,Pozwem_w_wolnosc_slowa.html?v=2

Ps. sama kupuję w Almie wybrane produkty. Niestety moim zdaniem
      problemem rzeszowskiej almy jest fatalna lokalizacja...
    • Gość: kons Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.ostnet.pl 16.01.10, 14:47
      Na co komu ta słowna szarpanina.OPinie skrajne i subiektwne chociaż
      każde z Was ma pewnie trochę racji.Kupowałem tam ze trzy
      razy.Zupełna przeciętność.Idąc pierwszy raz liczyłem na miłe
      zaskoczenie.Niestety,jw.Uważam,że w każdym dużym mieście potrzebny
      jest sklep,może być sklepik z ekstra wędliną,z super sałatkami"na
      wagę i innymi wyjątkowymi dodatkami.Jak na razie w Rzeszowie na to
      się nie zanosi.Obecnie można kupić tylko dość smaczne wyroby ale
      przesycone chemią.Przyznam,że nie stać mnie na wystawne życie ale
      czasem,jak się ma wyjątkowych gości.Chyba zbyt marudzę.
      • Gość: anna Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.rzeszow.mm.pl 16.01.10, 15:23
        Dobrych wędlin bez chemii jest sporo(tzn z solą tylko). Najgorzej z rybami. Te
        podkolorowane łososie to plaga. Nie wiem o jakie sałatki Ci chodzi. Generalnie
        dobre sałatki to jak dla mnie produkt robiony kilka minut przed jedzeniem.
        • Gość: Ewa Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 16:14
          Z tym "farbowaniem" łososia to cos jest na rzeczy... w tych dniach
          widziałam reklame jednego z lokalnych hiper.. 1kg łososia
          patroszonego za 12 zł z groszami...
          • Gość: anna Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.rzeszow.mm.pl 16.01.10, 16:30
            Z tym kolorowaniem poszli o krok za daleko. Tak jak szaleni fotoedytorzy
            photoshopem likwidują pępki modelek, tak producenci naturalnie lekko
            różowawego łososia oferują nam różowe lub czerwone już. Te pięknie wyglądajace
            łososie trafiają do innego targetu niż panga (bo droższe), ale to też chemiczny syf.
            • Gość: Ewa Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 16:35
              Prawda jest taka, że ze świeżymi rybam w Rzeszowie jest nedznie,
              ostatnio nawet we Fracu nacięłam sie na dorsza... Niby miał byc
              świeży filet (środa0 ale po przyniesieniu do domu okazało sie że z
              filetem nie ma to nic wspólnego, jakies strzępy , farfocle, jakby to
              dziecko rozbierało... do tego tak przesiakniety wodą, ze nie dało
              się z tego nic zrobic...kilogram niby dorsza zjadł pies...
              • Gość: anna Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.rzeszow.mm.pl 16.01.10, 17:00
                Ale to jest problem nie tylko Rzeszowa. Dziwi mnie czasem to ubolewanie na
                znikome spożycie ryb w Polsce. Naprawdę nie ma się czemu dziwić.
          • Gość: VoCoolSky Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.rzeszow.mm.pl 16.01.10, 17:35
            Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Z tym "farbowaniem" łososia to cos jest na rzeczy... w tych dniach
            > widziałam reklame jednego z lokalnych hiper.. 1kg łososia
            > patroszonego za 12 zł z groszami...

Tak sie sklada ze jak sie widzi tylko reklamy w gazetkach to sie
            takie guuuuuupoty wygaduje publicznie.

Ryba w Auchan swiezytka, lososie w calosci po 6-8 kg do kupienia od
            reki,

Tyle ze zakup ryby za 100 zl troche przerasta mozliwosci mieszkanca
            podkarpacia.

• Gość: anna Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.rzeszow.mm.pl 16.01.10, 18:58
              Nie byłam w Auchan, ale za to łososie świeże oferowane we Fracu, Rotundzie to
              właśnie takie podkolorowane, chemiczne i nie wiadomo skąd.
            • Gość: Ewa Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 20:11
              z zasady do hipermarketów nie jeżdżę, a co do świeżości tego łososia
              to nie dyskutuje bo nie miałam z nim do czynienia-:))) ale juz cena
              w okolicach 12 zł za kg powinna moim zdaniem zastanawiac...
              • Gość: Gres Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.intertele.pl 16.01.10, 23:01
                No i doczekalem się, dzisiaj w "Gazecie Wyborczej" był artykuł o
                materiale, który nakręciła regionalna TVP z Lublina o Almie. Jak się
                tam trzyma towar itp. z ukrytej kamery, wypowiedzi byłych
                pracowników. Tyle, że emisje wstrzymano po tym jak wysłali czesc
                materialu Almie do skomentowania, ale to juz inna historia.
                • Gość: ds16 Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: 89.100.46.* 17.01.10, 09:30
                  Każdy szanujący się dres w Rzeszowie robi zakupy w Tesko lub Jedynce na Nowym
                  Mieście, resztę sklepów można zamknąć :)
                  • Gość: cibik Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 17.01.10, 13:38
                    w Rzeszowie nie mieszkają tylko same dresy palancie, ale też garnitury.a
                    co do lakalizacji, to racja. w tym miejscu nie ma klienta odpowiedniego do
                    Almy, w tygodniu plączą się studenci, w święta moherowe berety, jedni
                    zasilają piwiarnie, drudzy kiesę dra Tadeusza z Torunia.
        • Gość: zaskoczona Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 21:45
          a gdzie niby te wędliny bez chemii ?
          • Gość: anna Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.rzeszow.mm.pl 18.01.10, 21:57
            Już w wielu miejscach. Ale niestety dla niektórych są to wędliny dość słone.
            Sól to tez w sumie związek chemiczny.
    • Gość: x Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: 82.160.117.* 20.01.10, 08:55
      można by to też skomentować w sposób" nie widziała d... słońca"
    • Gość: sirCharles Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.stk.vectranet.pl 20.01.10, 18:57
      Już nie długo ukaże się film opisujący skandalizujące praktyki stosowane w
      sklepach Alma.
      Polecam !
      • Gość: teeg Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: *.rzeszow.mm.pl 20.01.10, 20:25
        Jutro w TVP (koło 18.00)
      • Gość: MALINKA Re: Uwaga! Nie kupujcie nic w sklepie Alma! IP: 78.8.138.* 20.01.10, 21:43

takie praktyki są stosowane W delikatesach Alma ale w lublinie czyli to nie
        znaczy ze w pozostałych almach w Polsce są również stosowane.
        to ze sprzedają towary po terminie to tylko złe podejście do pracy kierownika
        stoiska i pracownika bo jeśli pracują tam rzetelni pracownicy takie sytuacje nie
        powinny mieć miejsca
        ja od dawna robię zakupy w almie i jeszcze < na szczęście> nie trafiłam na złej
        jakości towar
    • Gość: Ewa film z Almy w Lublinie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 18:44
      • Gość: Ewa Re: film z Almy w Lublinie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 18:45
        sorry za szybko poszło...
        www.tvp.pl/publicystyka/aktualnosci/delikatesy-reportaz-ktorego-chciano-zakazac/delikatesy-zdarzenia-tvp-lublin-21012010

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka