Dodaj do ulubionych

____Mimo to jestem za aborcją...

IP: *.ne.client2.attbi.com 10.08.04, 15:03
Całkiem niedawno mama powiedziała mi, że gdy oznajmiła swojej matce (a mojej
babci), iż jest w ciąży - kazała jej usunąć. Mama długo się wahała i długo
myślała. Ale jestem na tym świecie i mimo to jestem za aborcją. Dlaczego? Bo
każdy z nas myśli inaczej, każdy wybiera inną drogę i każdy powinien mieć
prawo decydować o sobie i swoim sumieniu. Im więcej zakazów na tym świecie
tym więcej tych zakazów się łamie. Tak dla sejmu czy kościoła jest
najłatwiej - zakazać. Trudniej wymyśleć skuteczniejszy sposób i mądrzejszy na
zaprzestanie aborcji. Należy wybrać inną drogę niż zakazy - może nauczanie o
wartościach? Może przed każdym "zabiegiem" kobieta powinna mieć psychologa?
Obejrzeć film "Niemy krzyk"? Tak by sama zrezygnowała? Czyż to nie jest
bardziej humanitarne niż zakazy? Jest wiele sposobów ale nikomu się nie chce -
najlepiej zakazać i już.
Dlatego ja jestem za aborcją.

Józef Zawadzki

Obserwuj wątek
    • Gość: Mosze Szkoda tylko ze mama nie posluchala babci:-( IP: 5.5.* / 80.58.55.* 10.08.04, 15:14
    • a.adas Józiu,ale dlaczego Twoja mama w końcu Cię urodziła 10.08.04, 15:34
      ???
      Poszła po poradę do ojc..., znaczy się Ojca do najbliższego kościoła?
    • Gość: Krzys52 A ja za prawem do aborcji na zadanie IP: *.proxy.aol.com 10.08.04, 15:43
      A tos im dobrze zasunal. Ciekawe co teraz powiedza kretyni uzywajacy
      argumentu: "ciekawe co bys powiedzial jakby ciebie wyskrobali?" surprised))

Chociaz, humanitarny Mosze juz zauwazyl, ze powinienes byc wyskrobany - nie
      pyta juz "co bys powiedzial".
    • Gość: Less Moon jest Pan zdecydowanie myslacym czlowiekiem IP: *.vmig.sulinet.hu 10.08.04, 16:52
      Polska poptrzebuje wiecej takich Zawdzkich!
    • Gość: Gosek Re: jestem za aborcją...bo jesteś dotknięty prze IP: *.szwajcarska.pl 10.08.04, 17:40
      Zawadzki - wcale się nie dziwimy, że jesteś za aborcją, bo ty poprzez swoją
      babkę (jakaś prymitywna,otumaniona przez czerwony faszyzm baba)zostałeś
      dotknięty przemocą - już w łonie swoje matki.I to pojęcie o skrobankach
      przeszło na ciebie. Radzimy zdobyć wiedzę na temat kształtowania się człowieka
      w łonie matki, a nie faszerować się banialukami, które podają polskojęzyczne
      media - począwszy od G.W, w której dziennikarze wręcz reklamują aborcję, w imię
      tzw. wolności kobiety. Sanhedrynom zależy, aby deprawować naród polski.
      Chyba jesteś na ubeckiej emeryturze, nudzi ci się i wypisujesz brednie w
      internecie. acznij myśleć i nawracaj się, bo czas ucieka, wieczność czeka!
      • Gość: Józef Zawadzki le bzdury. Ale co sie dziwic, tak bardzo cofniete IP: *.vmig.sulinet.hu 10.08.04, 18:20
        czolko musisz miecsad

Aborcja to osobista decyzja kazdej kobiety a nie jakiekos zaklamanego polityka
        czy pedofila ksiedza.
    • Gość: wlodek Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:51
      szkoda, ze matka zmienila decyzje....
      • Gość: Zetor twoja mamusia do dziś tego żałuje IP: 5.2.* / *.cu.edu.tr 10.08.04, 17:55
    • Gość: Warszawianka Ty jak jakis latwiec, od tematu do tematu IP: 195.116.133.* 10.08.04, 18:31
      Chlopie opamietaj sie bo na pierwszy rzut oka wygladasz na rasowego wariata.
      • Gość: Józef Zawadzki Jak smiesz glupia babo? IP: *.es 10.08.04, 18:41
        Ty chcesz zeby jakis polityk decydowal o twoim ciele?
        Stuknij sie niskie czolko glupi babsztylu.
    • Gość: blog A kogo Zawadzki jeszcze obchodzi twoja opinia? IP: *.es 10.08.04, 18:50
      I tak nikt na twoje posty, ktore i tak szeregiem na osla lawe maszeruja, nikt
      nie odpowiada. Jestes takim forumowym kretynem
    • Gość: zxc Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: 80.51.242.* 10.08.04, 19:05
      To proste. Jestes "ocaleńcem" z klasycznymi objawami. Poszukaj sobie w necie o
      syndromie ocaleńca. Zajmował sie tym dr. Simon w Polsce.
    • Gość: Osa Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: *.net / *.net1.nerim.net 10.08.04, 19:21
      Bo to byla twojej matki a nie babci czy kogo kolwiek innego decyzja.
    • Gość: Magda Panie Zawadzki IP: *.cheznoo.net 10.08.04, 19:35
      To co sznowny Pan napisal jest tak oczywiste dla kazdego myslacego czlowieka ze
      naprawde szkoda czasu nawet o tym rozmawiac. Prymitywow Pan i tak nie przekona

Pozdrowienia
      Magda
      • Gość: Józef Zawadzki Re: Panie Zawadzki IP: *.cheznoo.net 10.08.04, 19:51
        Oczywiscie!
        pzdr
    • Gość: Józef Zawadzki Znowy dysporze zabraklo amunicji:-) IP: 134.74.98.* 11.08.04, 00:29
    • Gość: Mochael Moore Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: *.pool8174.interbusiness.it 11.08.04, 14:02
      A kogo to obchodzi?
      • Gość: Józef Zawadzki Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: 208.251.150.* 11.08.04, 19:59
        Po co sie odzywsz jak nie masz nic na ten temat do powiedzenia. No bo jak?
        Czym? Tak bardzo cofniete czolko maszsad
        • boryska1 Re: ____Mimo to jestem za aborcją... 11.08.04, 20:52
          nikt nie ma prawa decydowania za czy przeciw tylko kobieta
          a u nas zadecydowali mezczyzni bo oni uwazaja sie za pepki swiata
          nalezy zapobiegac i to tak mezczyzni jak kobiety
          trzymaj sie Zawadzki
          z fobiami innych forumowiczow nie warto nawet dyskutowac bo
          fobii nie da sie wyleczyc
          • Gość: Jozef Zawadzki Amen IP: *.cheznoo.net 12.08.04, 04:37
            'nikt nie ma prawa decydowania za czy przeciw tylko kobieta'

Ciekawy jestem ilu z tych dostojnych panow ktorzy odmawiaja polskiej kobiecie
            tak osobistej decyzji zatroszczylo sie kiedys dziecmi ktorych nikt nie chcial i
            do dzisiaj nie chce. Ilu z nich odwiedzilo jakis dom dziecka? Ilu z nik
            zaadoptowalo takie dziecko?
    • Gość: less RBo jestes myslacym czlowiekiem nt IP: 5.5.* / 80.58.11.* 12.08.04, 13:45
    • Gość: Blog Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: *.mad.east.verizon.net 12.08.04, 18:15
      Boze swiety Jozek kiedy tobie sie to w koncu znudzi?
    • Gość: Latajacy Holender Brawo Panie Zawadzki! Podziwiam Pana Madrosc! IP: *.biz.rr.com 13.08.04, 13:18
    • Gość: Tomasz Podkarpacki Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: *.microlinkdenver.com / *.microlinkdenver.com 13.08.04, 16:36
      Abvorcja jest decyzja kobiety a nie polityka!
    • Gość: Zawadzki@service Re:Podszywkowa gnido Zawadzkiego,a kysz,a kysz. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 17:14
      • Gość: Józef Zawadzki A to swinska podszywka z cofnietym czolkiem IP: 66.122.165.* 14.08.04, 01:45
        oczywiscie
    • kikibom Re: ____Mimo to jestem za aborcją... 14.08.04, 05:29
      A co sie stanie jesli, po wizycie u psychologa i obejrzeniu filmu, kobieta nie
      zmieni zdania, pozwoli jej pan zabic to dziecko ? Bo aborcja, to morderstwo i
      przede wszytskim, nie jest to decycja o "sobie samym " to decyzja o zyciu
      czlowieka. Czy ktokolwiek ma prawo podejmowac taka decyzje ? Nie sadze, i dla
      tego jestem przeciwko aborcji.
      • Gość: Krzys52 Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: *.proxy.aol.com 14.08.04, 06:20
        Bo aborcja, to morderstwo...

Tak, ale tylko zdaniem kretynow surprised))

• kikibom Re: ____Mimo to jestem za aborcją... 14.08.04, 17:34
          Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> Bo aborcja, to morderstwo...
          >
          > Tak, ale tylko zdaniem kretynow surprised))
          >
          Oczywiscie, bo zdaniem takich geniuszy jak ty, przerywanie ludzkiej egzystencji
          przez innego czlowieka to : ( sam uzupelnij)
    • kobieta18 Re: ____Mimo to jestem za aborcją... 14.08.04, 06:55
      Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

> Całkiem niedawno mama powiedziała mi, że gdy oznajmiła swojej matce (a mojej
      > babci), iż jest w ciąży - kazała jej usunąć. Mama długo się wahała i długo
      > myślała. Ale jestem na tym świecie i mimo to jestem za aborcją. Dlaczego? Bo
      > każdy z nas myśli inaczej, każdy wybiera inną drogę i każdy powinien mieć
      > prawo decydować o sobie i swoim sumieniu. Im więcej zakazów na tym świecie
      > tym więcej tych zakazów się łamie. Tak dla sejmu czy kościoła jest
      > najłatwiej - zakazać. Trudniej wymyśleć skuteczniejszy sposób i mądrzejszy na
      > zaprzestanie aborcji. Należy wybrać inną drogę niż zakazy - może nauczanie o
      > wartościach? Może przed każdym "zabiegiem" kobieta powinna mieć psychologa?
      > Obejrzeć film "Niemy krzyk"? Tak by sama zrezygnowała? Czyż to nie jest
      > bardziej humanitarne niż zakazy? Jest wiele sposobów ale nikomu się nie chce -
      > najlepiej zakazać i już.
      > Dlatego ja jestem za aborcją.
      >
      > Józef Zawadzki
      >

nooooooo Józiu

a jednak ....chyba nie bez powodów.....jesteś na tym forum smile)))

danka
      • Gość: Józef Zawadzki Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: *.cable.wanadoo.nl 14.08.04, 15:00
        Niskie uklony i pozdrowienie.
        Decyzja do ciebie nalezy bo ty jestes kobieta!
        • pereop Re: ____Mimo to jestem za aborcją... 17.08.04, 14:07
          Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

> Niskie uklony i pozdrowienie.
          > Decyzja do ciebie nalezy bo ty jestes kobieta!

rozumiem że jako ojciec umyłbys ręce niech kobieta podejmie decyzję co?

===================================================
          Jeśli nie jesteś jednym z nich, już jesteś jednym z nas, wiec chodź i dolącz do
          nas!
    • Gość: Barbara Plachta Re: ____Mimo to jestem za aborcją... IP: 5.5.* / 80.58.53.* 14.08.04, 15:45
      Brawo Zawadzki! Brawo~!
    • Gość: bASIA jAKO KOBIETA DZIEKUJE PANU. IP: *.kosciuszko.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.04, 16:10
      DECYZJA NALEZY DO KOBIETY I TYLKO DO KOBIETY
      • Gość: Józef Zawadzki Re: jAKO KOBIETA DZIEKUJE PANU. IP: 200.69.231.* 15.08.04, 19:52
        Nie ma za co. Taki moj obywatelski obowiazek!
    • aleksander_krzeszowice PANIE JÓZEFIE CZY JEST PAN .... 15.08.04, 21:10
      ... monotematykiem . Stać Pana na więcej .
      • Gość: Jozef Zawadzki Dysporowa kruszynko z cofnietym i niskim czolkiem IP: *.knology.net 16.08.04, 13:31
        czym ty masz rozumiec temat dyskusji? No czym?
        • aleksander_krzeszowice ODPOWIEDZI NIE BĘDZIE ... 16.08.04, 13:32
          ... zaloguj się tchórzu to pogadamy .
    • Gość: hawaian Dumny jestem z Pana! nt IP: 216.11.71.* 17.08.04, 01:43
      • Gość: Józef Zawadzki Swinska podszywka! IP: *.cnam-paysdelaloire.fr 17.08.04, 13:58
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka