Dodaj do ulubionych

wybory samorzadowe 2010 w Leżajsku

23.02.10, 16:44
co Państwo mieszkańcy Leżajska sądzą o władzach miasta i Radzie Miejskiej -
kończącej się kadencji??
jakich kandydatow na burmistrza Państwo typują ??
w jakim kierunku widzą Państwo rozwój Leżajska ??

Obserwuj wątek
    • lezajsk1 Re: wybory samorzadowe 2010 w Leżajsku 09.05.10, 13:49
      Dziwnym trafem gościu zawsze stajesz się aktywny w okresie wyborów.
      Można podejrzewać, że jesteś jednym z kandydatów na "eksponowany"
      stołek albo "blisko" współpracujesz z którymś z kandydatów. Po tych
      twoich pytaniach można by sądzić, że przygotowujesz się do kampanii.
      A to jakie mają ludzie poglądy zobaczysz po ogłoszeniu wyników. Nie
      są w każdymm razie głupsi od ciebie i nie potrzebują twoich
      pouczeń w kwestii wyboru.
      • aniakonior Re: wybory samorzadowe 2010 w Leżajsku 09.11.10, 08:04
        Ja mam np. dość partii PO PSL i PiSu wojny o krzyże, szopki na ulicach itd. Ja będę głosowała na jakąś bezpartyjna listę. Burmistrzem Leżajska powinien być jakiś przedsiębiorcę, który wie czego potrzebuje miasto np. Jana KULĘ obecnie jest przewodniczącym Rady Powiatu w Leżajsku. Pozdrawiam ANia
    • lezajsktomy Re: wybory samorzadowe 2010 w Leżajsku 17.10.10, 10:33
      Lepiej się gościu nie wypowiadaj na temat wyborów w 2010r. Nie wiem kim jesteś ale czytałem twoje posty z poprzednich wyborów. Po prostu dno, poniżej krytyki. Weź sobie coś na uspokojenie i panuj nad emocjami bo chamstwem nic nie zyskasz. Pozdrawiam.
    • aniakonior Re: wybory samorzadowe 2010 w Leżajsku 13.11.10, 21:31
      Co sądzicie o debacie na Burmistrza Miasta Leżajsk? Czy sądzicie tak jak ja, że w II turze będzie Jan Kula i Andrzech Chmura??
    • mjot1 Powodzenia 20.11.10, 11:50
      Od chwili wprowadzenia struktur samorządu terytorialnego wszystkie kolejne ekipy systematycznie udowadniały, że nie jestem godzien być członkiem lokalnej społeczności.
      Droga powiatowa relacji: Brzóza Królewska - Brzóza Stadnicka to jedyny dojazd do mojego sołectwa. Kiedyś w czasach mrocznej i niesłusznej „komuny” tętniąca życiem (świadczą o tym stojące jeszcze słupy przystanków autobusowych), obecnie dzięki wieloletnim zaniechaniom odpowiedzialnych władz droga ta jest kompletnie nieprzejezdna a zerwany przez tegoroczne ulewne deszcze most; jest nie do pokonania nawet pieszo. Konsekwentne działania władz gminnych i powiatowych doprowadziły do fizycznej likwidacji wspomnianej drogi i odizolowania mnie od mojej? wsi.
      Do siedziby mojego? powiatu bądź gminy mogę dotrzeć jedynie poprzez sąsiednią, „obcą” mi terytorialnie Gminę Żołynia w powiecie łańcuckim.
      Rozumiem, że jako element tu napływowy a więc obcy nie zasługuję na zaszczyt bycia członkiem lokalnej dzielnej społeczności, co wyraźnie mi pokazano usuwając mnie poza nawias tejże.
      Jestem wykluczony z wszelakich wspólnych inwestycji wiejskich typu kanalizacja, wodociąg, gaz. A obecnie pozbawiono mnie także drogi.
      Pozbawiono mnie praw wyborczych. Bo czymże innym jest uniemożliwienie dojazdu (a nawet dojścia) do lokalu wyborczego? ;-)
      Z przysługujących mi jako obywatelowi RP praw i obowiązków ostatecznie pozostawiono mi łaskawie tylko obowiązek uiszczania podatku.
      Reasumując: w myśl starej maksymy „nie pchaj się tam gdzie cię nie chcą”;
      w wyborach samorządowych udziału nie wezmę.

Najniższe ukłony!
      kolejnym ekipom trwania w samozachwycie życząc -kompletnie aspołeczny M.J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka