Dodaj do ulubionych

mała gastronomia

IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.03.10, 21:06
jak założyć małą gastronomię np hot dogi od czego zacząć.
Obserwuj wątek
    • Gość: benek Re: mała gastronomia IP: *.res.pl 20.03.10, 22:02
      od zakupu parówek i bułek:) przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać:)

tak czy siak powodzenia;)
    • disa jak ma Ci się udać biznes 21.03.10, 21:29
      jeśli masz problem z wyszukiwaniem podstawowych informacji ?
      pomyśl, bo prowadzenie własnej działalności wymaga myślenia, analizowania,
      przewidywania itd. jest sporo odpowiedzialności
      ale na temat:
      może warto by było najpierw zrobić biznes plan, symulacje
      wydatków/przychodów/dochodów, sprawdzić czy z UE można wyciągnąć pieniądze,
      poczytać o zakładaniu działalności, samozatrudnieniu itd to tak na szybko co mi
      wyskoczyło w google jako jedno z pierwszych:

www.hotelarze.pl/rest/uruchamianie-restauracji.php
    • kryspina007 Re: mała gastronomia 04.01.17, 10:38
      na pewno musisz kupić dobry sprzęt polecam Ci hybryda-gastro mają tam wszystko co potrzebne do prowadzenia gastronomi
    • milenka.m Re: mała gastronomia 04.05.17, 09:38
      Nie wiem, czy temat aktualny, ale wypowiem się i mam nadzieję, że doradzę choć trochę przyszłym restauratorom ;) Jest cała lista rzeczy, od których trzeba zacząć. Jednak nie będę doradzać w kwestii dokumentacji i szukania lokalu, bo myślę, że każdy sobie z tym poradzi :) To, na czym bym radziła skupić się restauratorom, to znalezienie dobrego systemu POS i w ogóle sprzętu dla gastronomii (terminale dotykowe są o niebo lepsze od zwykłych kas fiskalnych). Jeśli ktoś szuka takiego sprzętu jak czytnik kart zbliżeniowych lub magnetycznych, to niech zajrzy tu: www.posiflex.com.pl/czytniki-kart,45.html Posiflex to sprawdzona firma, która ma nie tylko wysokiej jakości sprzęt, ale też wieloletnie doświadczenie.
    • chris1970 Re: mała gastronomia 04.05.17, 09:50
      Znalezienie miejsca, wynajęcie albo budowa, nie znam szczegółów. Zaproszenie Sanepidu do odbioru z przygotowanym planem HACCP, zrobienie książeczki zdrowia dla siebie i personelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka