Gość: anka IP: *.rzeszow.vectranet.pl 20.03.10, 21:06 jak założyć małą gastronomię np hot dogi od czego zacząć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: benek Re: mała gastronomia IP: *.res.pl 20.03.10, 22:02 od zakupu parówek i bułek:) przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać:) tak czy siak powodzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
disa jak ma Ci się udać biznes 21.03.10, 21:29 jeśli masz problem z wyszukiwaniem podstawowych informacji ? pomyśl, bo prowadzenie własnej działalności wymaga myślenia, analizowania, przewidywania itd. jest sporo odpowiedzialności ale na temat: może warto by było najpierw zrobić biznes plan, symulacje wydatków/przychodów/dochodów, sprawdzić czy z UE można wyciągnąć pieniądze, poczytać o zakładaniu działalności, samozatrudnieniu itd to tak na szybko co mi wyskoczyło w google jako jedno z pierwszych: www.hotelarze.pl/rest/uruchamianie-restauracji.php Odpowiedz Link Zgłoś
kryspina007 Re: mała gastronomia 04.01.17, 10:38 na pewno musisz kupić dobry sprzęt polecam Ci hybryda-gastro mają tam wszystko co potrzebne do prowadzenia gastronomi Odpowiedz Link Zgłoś
milenka.m Re: mała gastronomia 04.05.17, 09:38 Nie wiem, czy temat aktualny, ale wypowiem się i mam nadzieję, że doradzę choć trochę przyszłym restauratorom ;) Jest cała lista rzeczy, od których trzeba zacząć. Jednak nie będę doradzać w kwestii dokumentacji i szukania lokalu, bo myślę, że każdy sobie z tym poradzi :) To, na czym bym radziła skupić się restauratorom, to znalezienie dobrego systemu POS i w ogóle sprzętu dla gastronomii (terminale dotykowe są o niebo lepsze od zwykłych kas fiskalnych). Jeśli ktoś szuka takiego sprzętu jak czytnik kart zbliżeniowych lub magnetycznych, to niech zajrzy tu: www.posiflex.com.pl/czytniki-kart,45.html Posiflex to sprawdzona firma, która ma nie tylko wysokiej jakości sprzęt, ale też wieloletnie doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
chris1970 Re: mała gastronomia 04.05.17, 09:50 Znalezienie miejsca, wynajęcie albo budowa, nie znam szczegółów. Zaproszenie Sanepidu do odbioru z przygotowanym planem HACCP, zrobienie książeczki zdrowia dla siebie i personelu. Odpowiedz Link Zgłoś