Dodaj do ulubionych

Indywidualny Program Rechabilitacji

IP: 217.98.81.* 06.04.10, 08:55
Wita,
Czy jako pracownik posiadający orzeczenie o niepełnosprawności w
stopniu lekkim mogę prosić zakład pracy (nie jest to zakład pracy
chronionej) o pokrycie np. mojego szkolenia, studiów, kupna
komputera lub samochodu służbowego w ramach IPR?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje lub podanie linków do takich
informacji.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: Indywidualny Program Rechabilitacji IP: *.rzeszow.mm.pl 06.04.10, 17:01
      chyba nikt nic nie wie
      • Gość: fffela Re: Indywidualny Program Rechabilitacji IP: 109.243.36.* 06.04.10, 22:34
        Przede wszystkim REHABILITACJA pisze się przez "h".Po wtóre,o ile dobrze
        pamiętam ,to andrzej swego czasu przedstawiał się jako przyszły pracodawca osób
        niepełnosprawnych ,a dzisiaj zmienił front i występuje jako pracownik.Odpowiedź
        na zadane pytanie brzmi:tak.IPR -y zawierają cały wachlarz środków pomocowych
        dla niepełnosprawnych,wręcz można zaryzykować stwierdzenie,że wszystko co służy
        poprawieniu jakości życia niepełnosprawnych,można podciągnąć pod IPR.A tak na
        marginesie-jeżeli rzeczywiście jesteś pracodawcą,to radzę zlecić IPR-y fachowcom
        z zewnątrz,aby w przyszłości nie mieć problemów z PFRON.Ja pomimo iż posiadam
        jakąś wiedzę w tym temacie,nigdy w życiu nie podjęłabym się odpowiedzialności za
        tę działkę.Pamiętam ile nocy nie przespałam,gdy chciano "ożenić mnie" z
        IPR-ami.W końcu poszukano kogoś po licznych kursach i dzisiaj jestem jedynie
        członkiem komisji,a i tak mam multum pracy w związku z tą funkcją.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka