Dodaj do ulubionych

Caritas dał pieniądze i żywność powodzianom

IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 19:00
Nie wiem czy autor artykułu o tym wie,że kiedy Kurator Oświaty zapytał ks
Słowika czy pomoże powodzianom, a szczególnie szkołom i dzieciom pierwsze
pytanie jakie zadał Kuratorowi to ile dostanie za to o kasy.Pozostawiam to bez
komentarza.
Obserwuj wątek
    • sauruss Dał?? A czy ze swoich?? 30.05.10, 21:26
      Fajna notka. "Caritas dał pieniądze powodzianom".
      Proszę, i od razu lud pomyśli sobie "ach, jaki ten Caritas i Kościół Rzymsko-Pedofilski jest cacy"...

A to przecież nieprawda.

Czy Caritas dał choćby złotówkę ze SWOICH PIENIĘDZY??

NIE, proszę państwa. Otóż Caritas raczył przekazać powodzianom jakąś część kasy, którą dostał od głupców, którzy dają im do skarbonki oraz część kasy, którą WYDOIŁ z budżetu firm, samorządów oraz głupiego państwa Polskiego...

I tak to sobie tacy księżą typu Słowik żyją jak pączki w maśle.
      Nigdy, przez całe życie nie skalali sobie rączek UCZCIWĄ PRACĄ.
      Ale szeroki strumień KASY !!! płynie zewsząd do tych pasożytów...
      • Gość: Holy Re: Dał?? A czy ze swoich?? IP: 109.243.82.* 30.05.10, 23:37
        sauruss jaki ty jesteś nieskończenie głupi i chamowaty jednocześnie.
        Głupi, bo w swoim prostackim, ptasim móżdżku nawet nie zaświta, że Caritas jak
        każda inna instytucja dobroczynna sama nie produkuje pieniędzy tylko dysponuje
        środkami wcześniej otrzymanymi od kogoś - wiernych, przedsiębiorców itp. Tak
        jest wszędzie na świecie. Twój ptasi móżdżek tego niestety nigdy nie zrozumie.
        Ale pamiętaj, 20 czerwca idź na wybory i wybierz kandydata Platformy Obywatelskiej.
        Jeszcze jedno dla księdza Słowika pracą jest m.in. zbieranie pieniędzy - także
        dla powodzian. A nawet - co pewnie cię zdziwi - dla takich nieskończonych
        idiotów jak ty. Gdy z głupoty znajdziesz się w potrzebie, w Caritasie na
        wsparcie będziesz mógł liczyć. Ale nie zapomnij 20 czerwca. Idź na wybory i
        zagłosuj na kandydata Platformy Obywatelskiej. To twój kandydat. W Platformie
        myślą tak jak ty. I co ważne też gromadzą kasę choć z nikim się później nie
        dzielą. Gromadzą kasę, aby swoim żyło się lepiej! I tak ma być.
        • Gość: bok Re: Dał?? A czy ze swoich?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.10, 23:55
          Jaki ty musisz być tępy i ograniczony skoro wszędzie widzisz wybory i PO.
          Ogarnij się trochę człowieczku ...
        • Gość: luk Re: Dał?? A czy ze swoich?? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 31.05.10, 10:08
          Przecież jest PCK.
          Caritas wygryzł przy pomocy prawicy PCK i jest jak jest.
          • Gość: MistrzRiposty Proszę o poprawność językową IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:16
            Od innych nie wymagam, od dziennikarza mam prawo oczekiwać
            poprawności językowej - Caritas DAŁO, a nie dał! Caritas jest
            wodzaju nijakiego (ono), zresztą dlatego się mówi "dyrektor Caritas"
            a nie "dyrektor Caritasu". Gdyby był TEN Caritas, odmienialibyśmy
            przez przypadki, jak rodzaj męski, czyli (kogo czego) Caritasu, a
            ponieważ to jest TO Caritas (ono), w dopełniaczu będzie również
            Caritas.
            Dziękuję za uwagę.
            • Gość: Redford Re: Proszę o poprawność językową IP: 91.150.178.* 02.06.10, 16:42
              Mistrzu, masz rację że Caritas nie jest rodzaju męskiego. Ale czy jesteś pewien,
              że jest nijakiego? Bo mnie się zawsze wydawało, że jest rodzaju żeńskiego. Moje
              tłumaczenie jest takie: caritas to po łacinie miłość, czyli "ona" i caritas,
              jako organizacja, jest fundacją, czyli też "nią". Tak więc po mojemu, to tytuł
              powinien brzmieć "caritas dała". Czy się mylę?
              Pozdrawiam.
          • Gość: normalny Re: Dał?? A czy ze swoich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:45
            a kto ci broni dać na PCK. Kto ci wygryzł rozum?
            ja tam wolę dać na Caritas.
        • Gość: gosc Re: Dał?? A czy ze swoich?? IP: *.rz.izeto.pl 31.05.10, 12:03
          popieram! ciesze sie, ze sa tutaj rozsadni ludzie!
      • Gość: normalny Re: Dał?? A czy ze swoich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:18
        pewnie pochodzisz z rodziny którzy nic innego nie robia tylko defraudują
        powierzone ......, więc wydaje ci sie to normalne i oskarżasz wszystkich o to samo.
        • lechowski51 Re: Dał?? A czy ze swoich?? 31.05.10, 11:43
          W mojej parafii zbierano na powodzian wczoraj.Dalem 50 zl i wiem ze te
          pieniadze beda przeznaczone dla tych biednych,poszkodowanych przez los
          ludzi.Dajac na tace mam swiadomosc ze nie utrzymuje sztabow ludzi,ze
          niepotrzebne sa wydane pieniadze samorzadow,miast na estrady i wystepy zespolow
          jak w przypadku akcji Owsiaka.
          • Gość: jah Re: Dał?? A czy ze swoich?? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 31.05.10, 14:17
            kościół od ponad dwóch tysięcy lat żyje kosztem ogólu, zatem wg
            wspomnianego tu uczonego, podstawa jego/kościoła/ egzystencji jest z
            gruntu niemoralna i zasługuje na potępienie. Stąd uprawnione jest
            powiedzenie, że funkcjonariusze kościoła stanowią klasę póżniaczą,
            którą należy tępic jako szkodnika ludzkiej cywilizacji.
            • Gość: normalny Re: Dał?? A czy ze swoich?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 09:22
              tylko idiota może zabraniać dawać komuś na określony cel i dowolnej orqanizacji.
              tak więc lecz sie szkodniku na nogi bo na głowę już za późno
    • Gość: kikik Caritas dał pieniądze i żywność powodzianom IP: *.ostnet.pl 31.05.10, 18:08
      Ksiądz Słowik to najwspanialszy człowiek na świecie!!!!!
    • Gość: Trzeżwy Caritas dał pieniądze i żywność powodzianom IP: *.ostnet.pl 31.05.10, 21:32
      Ludzie,pomagajcie ale nie przez Caritas.Oni strzygą i golą.
      • Gość: normalny Re: Caritas dał pieniądze i żywność powodzianom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 09:23
        o i lysy i głupi dał głos...n
    • Gość: Słowik Caritas dał pieniądze i żywność powodzianom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 15:37
      Mam nowy garnitur, spodnie na kant, ładny krawat, nowe buty, czapkęi
      skarpety. Chciałem przekazać powodzianom. Kupię dla nich jeszcze
      szynkę no i pół l.
    • Gość: inwestor Aaaby.. kupię akcje /udziały w "Cartasie" , pilne IP: *.chello.pl 02.06.10, 23:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka