Dodaj do ulubionych

Księgarnia Matras Nowy Świat

IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.08.10, 13:26
Jestem nałogowym molem książkowym i miałem przez przypadek okazję wstąpić do
nowej księgarni Matras W centrum Handlowym Nowy Świat. Jak weszłam zaparło mi
dech w piersiach, wygląd księgarni jest bardzo ekskluzywny, mają bardzo
szeroką ofertę choć ja akurat musiałam zamówić książkę gdyż jej nie było. Mam
specyficzne wymagania :) I tutaj kolejne miłe zaskoczenie na książkę trzeba
czekać 2 dni robocze. Obsługiwała mnie bardzo miła pani w ciemnych włosach. Z
tego co widziałam to jeszcze ma być kawiarnia ale jeszcze nie działa. Jak dla
mnie genialny pomysł bo brakuje takich miejsc w Rzeszowie. W lokalnych
księgarniach nie ma nawet krzesła aby usiąść w empiku patrzą pracownicy
dziwnie jak się siedzi i czyta książkę.
Wkrótce znowu się tam wybiorę bo bez książki życie jest puste.
A wyprzedaż do - 70 % na książki to nieprawdopodobna promocja. Książki mają od
4,9 zł i to całkiem fajne czytadła.

Czy ktoś z was w ogóle zna tą sieć i też ma miłe wrażenia jak Ja ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Felicjan Dulski Re: Księgarnia Matras Nowy Świat IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 01.08.10, 14:18
      Bez przesady. Dobrze, że tam jest! :) Większa konkurencja lepiej dla klienta.
      Brakowało na ścianie wschodniej w/w sieciowej księgarni.

P.S. Kolor włosów "pani" sprzedawcy jest zmienny, więc chyba mniej ważny w
      księgarniach?! :)
      • Gość: book man tiaaa dużo Ci za reklame dali ? marnie ci to wyszo IP: 94.42.116.* 01.08.10, 19:08
        s
        • Gość: igloopol Re: tiaaa dużo Ci za reklame dali ? marnie ci to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 22:11
          tjaaaa, to est aki poebany stajl rzeszowskiej reklamy - coby było
          zadarmo a czy skutecznie to ch. z tym
          • Gość: gość Re: tiaaa dużo Ci za reklame dali ? marnie ci to IP: *.tktelekom.pl 02.08.10, 10:58
            Przeczytaj swój wpis i pomyśl.......Warto przed wysłaniem sprawdzić !
    • Gość: autor Re: Księgarnia Matras Nowy Świat IP: 79.139.93.* 02.08.10, 14:17
      A ja wolę empik. Szczególnie ten w Plazie.
      • Gość: scpt Re: Księgarnia Matras - refleksje IP: 84.38.160.* 02.08.10, 22:37
        Żadnej rewelacji - na przecenach raczej śmieci. "Pełnowartosciowe" ksiązki
        ułożone bez składu i ładu,np bez normalnego, alfabetycznego układu wg autorów.
        więc dla bibliofilów to chaotyczny bajzel.
        Polecam księgarnie na ul. Kościuszki (cudowna kameralność uzyskana po remoncie)
        , Jagielońskiej (parter i szczególnie piętro), w Ameryce i Empik w Plazie !!
        Bo mpik - ten w grafice - to bajzel do kwadratu !!! unikajcie wejścia!!!
        Sprowadzanie książek dla klienta - to i w Rzeszowie norma (podobnie jak
        uprzejmość sprzedawców) - korzystałem z tej możliwości i w księgarni w galerii
        Rzeszów i "ameryce".
        Matras ?? Dobrze, że jest - może kiedyś doczekają się jakości !!
        A na marginesie - polecam wspaniałą "tanią książkę" na Kilińskiego !! To w
        Rzeszowie kultowe miejsce dla bibliofilów !!!! W piwnicznych izbach, w miłym
        chłodku, mogę krążyć miedzy półkami z ksiązkami i szukać "białych kruków"

• Gość: Felicjan Dulski Re: Księgarnia Matras - refleksje IP: *.19.165.33.osk.enformatic.pl 04.08.10, 17:55
          Fakt. Kupiłem na Kilińskiego "Nocną zmianę" w oprawie introligatorskiej z
          autografami Adama Glapińskiego i Wodza Jarosława Kaczyńskiego z dedykacją dla
          Ciemnogrodu. Mam nadzieję, że odsprzedam z zyskiem :) Może Palikmiot kupi? :)

A co do Matrasa, to prawda, chaos na półkach jest i wysoko sięgają. Ale, zawszeć
          to kolejna na rynku księgarnia!
        • Gość: sok Re: Księgarnia Matras - refleksje IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.08.10, 22:29
          Jak odróżniasz chaos w Matras od artystycznego nieładu panującemu na Kilińskiego?
    • Gość: Wielko Gość Re: Księgarnia Matras Nowy Świat IP: *.ostnet.pl 04.08.10, 13:01
      Jak wiadomo w Matrasie dostępna jest Manga więc będzie to udogodnienie dla
      miłośników tego gatunku w Rzeszowie.
    • Gość: jfaiodjas Re: Księgarnia Matras Nowy Świat IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.08.10, 17:47
      A dużo tego mają bo jestem zainteresowany ?
      • Gość: scpt manga ? to literatura ?? IP: 84.38.160.* 04.08.10, 21:02
        księgarnia która sprzedaje infantylne komiksy to nie jest poważne miejsce!!!
        Komiksy ?? to dobre dla stacji benzynowych i kiosków :)))
    • disa masz dziwne pojęcie luksusu 04.08.10, 22:47
      "wygląd księgarni jest bardzo ekskluzywny"

mam nadzieje, że ja byłam w innej księgarni (ja byłam obok cafe energia)
      bo NIC tam ekskluzywnego nie widziałam
      i nie wiem czy dobrze pamiętam, ale tam chyba książki są w koszach (?)

ceny średnie
      najczęściej nabywam książki w www.ksiegarniawarszawa.pl/
      najtaniej i fajne promocje
    • Gość: Ewa Re: Księgarnia Matras Nowy Świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 16:08
      dla zainteresowanych, w chwili obecnej jes rabat 25% na wszystkie książki z wyjatkiem podręczników, dla mało zorientowanych nie jestem "biznesowo" zwiazana z ta księgarnia, nie mam prowizji od obrotu:) zwyczajnie lubie czytac....
    • Gość: klientka Re: Księgarnia Matras Nowy Świat IP: *.ostnet.pl 11.09.13, 11:22
      Zamawiałam książkę w czwartek i osoba która mnie łaskawie leniwie obsłużyła powiedziała że będzie na poniedz i że zadzwoni. Jest środa i moje dziecko ma teraz problem bo nie ma książki.Dzwoniłam wczoraj do nich a pani z pretensją do mnie że przecież oni w pon nie mają kuriera! Co?? To po co mnie okłamała? Jakbym wiedziała to sama bym sobie zamówiła i miałabym na piątek. Dzięki ,ale to taka obsługa drucik
      • Gość: klientka Re: Księgarnia Matras Nowy Świat IP: *.ostnet.pl 11.09.13, 19:49
        c.d. historii: środa.. nie ma książki ani kontaktu.To już za wiele trzeba było osobiście odwiedzić księgarnie bo to jakaś paranoja a tu niespodzianka- szanowna pani nie złożyła wcale zamówienia i kazała se kupić książkę gdzie indziej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I co powiecie kochani? Mam coś dodać ? Pani nawet ramionami nie wzruszyła
        • Gość: klientka Re: Księgarnia Matras Nowy Świat IP: *.ostnet.pl 19.09.13, 11:07
          c.d. i ostatni. Jest 19 wrzesnia i nikt do mnie nie zadzwonił ani nie pokwapił się odpowiedzieć na reklamację. Miłych zakupów życzę w alamatrasie
          • Gość: Tom Re: Księgarnia Matras Nowy Świat IP: *.xdsl.centertel.pl 19.09.13, 21:34
            to jedyna księgarnia w której poza morzem makulatury można znaleźć prawdziwe diamenty książkowe niedostępne w innych księgarniach - niestety książki są tak wymieszane że trudno znaleźć - ale tym większa satysfakcja jak się znajdzie...
            jakby jeszcze mieli książki J. Mackiewicza byłoby odlotowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka