Dodaj do ulubionych

Sesja rzeszowskiej rady. Tak dla kaplicy. A sta...

• Gość: Zoja Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.ostnet.pl 01.09.10, 07:36
      A Greń może zamknął się w ubikacji, bo na głosowanie zniknął.
    • Gość: studencik rządząca chołota bez pojęcia. IP: *.rzeszow.mm.pl 01.09.10, 07:36
      jw
    • Gość: mech Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.ostnet.pl 01.09.10, 07:41

Chciałabym wiedzieć kto jeszcze poza Kalandykiem głosował przeciw.
      • Gość: Loko Re: Teren na zawsze stracony. IP: *.rzeszow.vectranet.pl 01.09.10, 08:55
        Taką Kaplicę można by postawić po drugiej stronie ulicy P.W-wy
        najlepiej przy Laurze czy Filonie.Jest tam nie wykorzystane boisko
        na Granicznej a kaplicy nie ma a potrzebna jest - studentom
        najbardziej...
        • dagaczepialska Re: Teren na zawsze stracony. 01.09.10, 15:51
          Nie widzę powodu żeby budować kaplice gdziekolwiek i rozdawać czarnym miejskie
          działki. Jak studencik nagrzeszy i poczuje potrzebę pokuty to w promieniu
          kilometra odpowiedni przybytek znajdzie
    • Gość: mata_kari Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 08:54
      Słuchajcie - zbliżają się wybory samorządowe. Trochę osób, z tego co
      widać na forum, interesuje się tym, co się dzieje w mieście. Każdy z
      nas ma rodzinę, znajomych itd. Wyświergolić półgłówków w Ratusza i
      tyle. Macie jakichs kandydatów? Ja bym kilka osób z forum wypchała
      na radnych, mówie serio.
    • Gość: mata_kari Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 08:57
      A dzieci ,małe paskudztwa z osiedla, do kościelnej piwnicy i niech
      obierają zimnioki. Odechce się im nowoczesnych szkół albo boisk.
      • Gość: mylink Re: Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion IP: 217.98.14.* 01.09.10, 09:32
        Oddamy działkę w dzierżawę, "tylko" na 99lat. A Kościół postawi kaplicę
        i po okresie dzierżawy można przecież bez problemu ją przenieść w inne
        miejsce.. tak jak krzyż spod pałacu..
        Nie dożyjemy tych czasów, gdy społeczeństwo będzie powoli burzyć
        kościoły, kaplice, bo będzie ich po prostu za dużo na malejącą liczbę
        społeczeństwa. Obecnie dalekowzroczność w podejmowaniu decyzji jest
        wielkim problemem nie tylko radnych ale i hierarchów Kościoła.
    • Gość: mata_kari Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 09:10
      To wkońcu kto głosował przeciwko, dlaczego w artykułach nigdy nie
      piszą nazwiskami kto na co głosował?CZy na jakiejs stronie
      magistratu są takie informacje dostępne, chcę wiedzieć kto na co
      głosuje!!!!Napiszcie.
    • Gość: mata_kari Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 09:33
      Dzięki z info, bo na stronie magistratu nie znalazłam wyników
      głosowań....Podeslijcie jakis link do takiej strony, o ile istenieje.
    • Gość: mata_kari Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 09:37
      E tam , co my się tu niepotrzebnie wkurzamy. Są rzeczy
      ważniejsze!!!!!Grunt, że bedą nowe łacuchy dla Telesfora i reszty
      zoo. CZy głosowano też nad zakupem kółek do nosa i palików???? Raz,
      dwa, załańcuchować towarzystwo i niech się pasą na tej działce:-)
    • Gość: Rzeszowianka Stadion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 09:40
      A mnie zastanawia jedna sprawa... Zgodnie z indykatywną listą projektów
      kluczowych do Regionalnego Programu Operacyjnego, stadion to inwestycja, dla
      której przewidywany okres realizacji to: 2007 - 2010 (!), co na to marszałek,
      przecież jeśli nie przekonają go do przesunięcia okresu realizacji, to
      teoretycznie kasy z RPO (UE) nie powinni na to w ogóle dostać... Jaja jak
      berety z tym stadionem, ale tak to jest, gdy "miasto" ma realizować nieco
      bardziej skomplikowaną inwestycję niż kwiatki i rabatki, czy asfaltowanie ulic.
    • Gość: mata_kari Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 11:30
      Decyzję Rady można zdaje się zaskarżyć, ale czy nie lepiej na tym
      forum podyskutować nad jakimiś sensownymi ludźmi do wystawienia w
      wyborach??? Skoro jest nas trochę to może by zawiązać jakieś forum
      odnośnie wyborów i podawac kandydatów. Ja nie mam pojęcia na kogo
      głosować...... I napiszcie co z tym Decem, bo gość wydawał się do
      rzeczy?
    • Gość: p Re: Sesja rzeszowskiej rady. Tak dla kaplicy. A s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 12:00
      Idą wybory, trza urobić ciemnogród. Pewnie przy okazji najbliższej mszy biskup
      czy inny ksiądz pogłaszcze po główce tych głosujących "za", tym samym dając znak
      dla gawiedzi na kogo mają głosować w najbliższych wyborach samorządowych.
    • Gość: abcd Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.rz.izeto.pl 01.09.10, 12:19
      A skatepark? Stadion? Basen dla skoczków? Jakikolwiek obiekt sportowy dla
      młodzieży, żeby zamiast siedzieć na ławkach pod blokiem z piwkiem czymś się
      zajęła?
      Ehh... Ręce opadają...
    • Gość: gapa Re: Sesja rzeszowskiej rady. Tak dla kaplicy. A s IP: *.rz.izeto.pl 01.09.10, 12:24
      6000 ludzi z Nowego Miasta należy do katedry? Pierwsze słyszę.

Dlaczego argument Wolickiego w jedną stronę, że dzieci ubywa w 23. A dlaczego
      nie znalazł nikt kontrargumentu ilu wiernych ubywa co roku z parafii, albo jak
      wyglądają spadkowe statystyki chodzenia do kościoła.

I z innej beczki: z których to bloków NM będą mieli bliżej do kaplicy? Chyba
      tylko z 2 i 4, bo reszta ma bliżej do salezjanów.
      A dla tych, którzy chodzili i chodzą do Opatrzności pewnie jakaś reedukacja
      będzie przewidziana, żeby się nawrócili.

Prócz kaplicy jeszcze niejedno zamieszanie na NM powstanie: szkoła 23 zostanie
      odcięta ulicą wzdłuż obecnego płotu (już stoją latarnie)- zapewne w trosce o
      bezpieczeństwo dzieci to zrobią, bo innego argumentu nie ma.

I kolejna sprawa - na razie przyczajona. Jak powstanie kaplica i ulica, to
      właściciel Jedynki wygrzmoci wieżowiec na swojej działce w trójkacie: szkoła -
      8a - 4. Były juz spory na ten temat, bo zamierzył 11 pieter zbudować. W sam raz
      dla nowych mieszkańców NM, żeby kaplica się wypełniła. Ciekawi mnie czy radni
      wiedzą a takim mozliwym scenariuszu?
    • Gość: Mieszkaniec Re: Sesja rzeszowskiej rady. Tak dla kaplicy. A s IP: 195.158.247.* 01.09.10, 12:26
      Jestem za zorganizowaniem protestu!!!
    • Gość: Mieszkaniec Re: Sesja rzeszowskiej rady. Tak dla kaplicy. A s IP: 195.158.247.* 01.09.10, 12:28
      Wyślijmy e-mail o treści "Protestujemy przeciwko kaplicy" na adres internetowy
      Urzędu Miasta - umrz@erzeszow.pl - pokażmy, że jest nas wielu i że nie damy się
      zbyć.
      Czytelnicy forum "Nowin" też już wysyłają.
    • Gość: jack69 Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.ostnet.pl 01.09.10, 12:37
      Q..wa na Piłsudskiego i Rejtana można koła urwać, a oni za darmo działkę
      oddają. Niech zrobią uczciwy przetarg i na pewno chętny się znajdzie. Tylko
      uczciwy bo znowu Podkulski wygra. A może coś dla ludzi by zrobili.
      Społeczeństwo tego miasta to nie tylko te czarne szumowiny, ale także ludzie
      którzy chcą w nim normalnie żyć. Może Pan Ferenc i jego RM coś zrobili by dla
      swoich mieszkańców. Dlaczego oddają kościołowi to co jego nigdy nie było.
      Kościół rzymski to Państwo Watykan. Jeśli działkę się oddaje czarnym to tak
      jakby ratusz oddać w wieczyste użytkowanie np. Niemcom. Może warto to wtedy
      nie będzie takich przekrętów. Państwo radni tego miasta WSTYD i HAŃBA co
      wyczyniacie. Oby społeczeństwo odpłaciło wam przy wyborach.
    • Gość: mata_kari Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 12:53
      rzeszowzezem.blog.onet.pl/
    • Gość: Ted - prezydent Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 13:05
      Brawo niech nam zyje nasz kochany Tadeusz Ferenc - prezydent , CO
      za darmo działki rozdaje.
    • Gość: marta Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 13:05
      Pojeby! Na drzewo z nimi!
    • Gość: mata_kari Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 14:20
      Raczej na globus.
    • Gość: chudy A ja chce tylko 8 arów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 14:44
      Szanowna Rado(Parafialna)Miasta Rzeszowa! W imieniu Najwyższego zwracam o użyczenie mi 8-arowej działki gdzieś w Rzeszowie! Chciałbym sobie domek wybudować! Prośbę swą motywuje tym, że Konstytucja RP stanowi, że wszyscy wobec prawa jesteśmy równi. Jeże;li oddaliście 18 arów Panu w czarnej sukience to oddajcie również mi. Też mam dużo znajomych, którzy chętnie będą mnie odwiedzać. Pewnie będę miał więcej gości niż Pan w czarnej sukience na swojej nieruchomości. Taka mała podpowiedź - jeżeli któryś z radnych nie chce oddać mi 8-arowej działki, to niech nie przychodzi na głosowanie :) Z resztą, wiecie jak to się robi!
      Z góry dziękuję! Z Bogiem Towarzysze!
      • Gość: Gruby Re: A ja chce tylko 8 arów... IP: 195.72.132.* 01.09.10, 18:34
        Szanowna Rado(Parafialna) Miasta Rzeszowa! Ja natomiast nie będę tak
        zachłanny i w imieniu Najwyższego zwracam się o użyczenie tylko 6-
        arowej działki gdzieś w Rzeszowie (byle nie koło fabryki Korala).
        Chciałbym sobie domek wybudować ...., bo już mam dość mieszkania w
        ciasnym M2!
    • margo.4 Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... 01.09.10, 14:48
      Skandal i na co ta kaplica ? Malo jest koscolow w Rzeszowie
      Poszaleli Ci radni
    • Gość: xyz U nas PiS, PO SLD i costam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 14:50
      U nas PiS, PO SLD i costam to jedna banda. Nie wazne na kogo sie odda glos -
      kazda z tych partli D lize kosciolowi.
      • Gość: babartek Re: U nas PiS, PO SLD i costam IP: *.rzeszow.mm.pl 01.09.10, 15:34
        Własnie najgorsze jest to ze nie wiadomo na kogo teraz oddać głos.
        Za poprzedniej kadencji Dzierżak, Ramski, Kultys i spółka siedzieli
        ze łbami w dupie u biskupa, teraz SLDowski Tadek robi to samo, a w
        tle czai się Dec który wogóle chce przekształcić Rzeszów w kraine
        krzyży i kościołów. Poprostu rozpacz i przerażenie ogarnia.
    • dagaczepialska Odpadam 01.09.10, 15:32
      To nie mieści się w głowie. Najwyższy czas przepędzić tę bandę. Mięso wyborcze
      po pięciokrotnym podgrzaniu po prostu śmierdzi.
      Mam nadzieję, że to przegięcie wystarczy, żeby ludziom otworzyły się oczy i
      więcej młodych osób pójdzie na wybory. Nam nie potrzeba kościołów co 600 m.
      Skończę to pisanie bo kończą mi się cenzuralne słowa.
      • kmdr_rohan A ja ich wszystkich rozmnażam! 01.09.10, 16:03
        Zawsze można nalisac kulturalnie, np, Drodzy rajcy! A żesz odpłatna
        grzesznica matuś wasza był...
    • dagaczepialska Po sesji radnych: tak dla kaplicy, a stadion od... 01.09.10, 16:04
      Pani Małgosiu - prosimy o kolejny artykuł na ten temat. Prosimy o informacje
      kto z radnych jak głosował. Na ten temat należy pisać, żeby do wszystkich
      dotarło co się dzieje w naszym mieście ,, o obliczu prawa" . Trzeba nam
      informacji, żeby za kilka miesięcy podejmować racjonalne decyzje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka