Dodaj do ulubionych

Pijana porzuciła 9-latka. Chłopiec wezwał policję

IP: *.res.pl 25.09.10, 10:06
A gdzie te jełopy stale komentujące działania włodarzy, sądów itp. Takie tematy mają daleko w d... Wychodzi na to, że uczestnicy tego forum to zakamuflowani politycy, którzy nawzajem się opluwają pod różnymi pseudonimami. A los dziecka, cóż to dla nich... Nie pierwsze i nie ostatnie... Ale jakby gdzieś o jakiejś sprzedanej działce zdarzył się temat, oooooo... Znalazłoby się mądrali...
Obserwuj wątek
    • jael53 Re: Pijana porzuciła 9-latka. Chłopiec wezwał pol 25.09.10, 11:24
      Spokojnie; news był najpierw (od wczoraj) na stronie krajowej. Kto miał uwagi, pewnie je napisał. Pretensje raczej zgłosiłabym do sposobu prowadzenia strony lokalnej, za przegapianie wiadomości z regionu. Chyba że lokalnie taka wiadomość to żadna wiadomość, tylko "normalka" - a ściąga się ją dopiero wtedy, gdy trochę poleży w serwisie ogólnopolskim.
    • filarioza Pijana porzuciła 9-latka. Chłopiec wezwał policję 25.09.10, 11:49
      Nie mam sił już czytać i słuchać o takich patologicznych zachowaniach "dorosłych" i "odpowiedzialnych" rodziców. Należałoby coś z tym w końcu zrobić. Pokazywać twarze, zabierać dzieci w skrajnych przypadkach sterylizować zeby więcej dzieci nie skrzywdzili.
      Oczywiście należałoby każdy przypadek wnikliwe rozpatrywać i traktować indywidualnie.
      Rodzice katujacy i porzucajacy dzieci powinni być tych dzieci pozbawieni.
      • jael53 Re: Pijana porzuciła 9-latka. Chłopiec wezwał pol 25.09.10, 11:56
        Pięknie. Tylko skąd wziąć opiekunów? Na miejscu widzę, że - przy ulgowym obrachunku - 20% kobiet tkwi na saksach. Połowa z nich jest tam od lat; dzieci widują matkę przez kilka dni w roku. Starsze w tych warunkach podorastały; młodsze nawet specjalnie matki nie kojarzą. W domu zwykle całkowicie niezaradny ojciec, czasem inwalida, znacznie częściej alkoholik. I jego kolesie, od czasu do czasu "różne takie panie". Bynajmniej nie z opieki społecznej - ta się nie fatyguje, skoro wie, że matka pracuje i śle trochę kasy.
      • Gość: eischted Nie pisać IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.10, 18:33
        Nie powinni o tym pisać, bo historyjkami o patologiach dotykających margines spędzają sen z powiek normalnym, zwykłym ludziom, których jest zdecydowana większość. Co więcej nie powinniśmy z tym nic robić. Dziecko jest własnością rodzica, i może je wychowywać jak chce dopóki nie łamie prawa, a jak łamie, to pod sąd. Nie wymyślajcie nowych urzędów i synekur, bo wystarczą te, które już istnieją.
        • jael53 Re: Nie pisać 25.09.10, 23:39
          Ten "margines" to - w przybliżeniu - 20%. I pewnie jestem optymistką.
          Dziecko jest własnością... tak, wiem - jak stołek cy samochód. Bieda w tym, że z tego dziecka będzie (prawdopodobnie) dorosły... i możliwe, że będzie spędzał sen z powiek normalnym ludziom. Czy wtedy argument, że przecież był własnością rodziców i to oni takim go uczynili będzie skuteczny?
      • Gość: b. Re: Pijana porzuciła 9-latka. Chłopiec wezwał pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 23:44
        Widać gołym okiem,że jesteś żle przystosowana do rzeczywistości,skoro myslisz,ze byłaby to kara dla tego rodzica.Dowiedz się,ze on własnie czeka na taki wyrok,bo niechce tego dziecka,niestety.Ja też długo myslałam,że ludzie są tacy,jak ja,ale nie są,są tak strasznie podli,że juz lepiej,gdy w ogóle nie rodzą tych dzieci.
        A ona powinna iśc na przymusowe roboty i całe dochody przekazywać tym,którzy się dzieckiem zajmą.Nie myslę o przytułkach,bo to straszne piętno,ale dobrych ludziach,którzy wciaz jeszcze są w tym kraju,choc moze nie być ich stać na dodatkowe dziecko.
    • Gość: goscgosc Re: Pijana porzuciła 9-latka. Chłopiec wezwał pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 13:01
      Patologia to to państwo z takimi elitami politycznymi, gdzie łatwiej normalnemu obywatelowi przeżyć życie gdy zasili się alkoholem. Bo uczciwie nie można wiele osiągnąć. Współczuję dziecku, matce mimo wszystko i oby doczekali czasów, że to babcia, matka i ojciec zyskają szanse, żeby dziecko normalnie wychować. Nie przypadkowa kolejność, bo stawianie spraw na głowie i rozpoczynanie od dziecka to już praktykowano za hitlera i żydowskiej komuny w Rosji. Takie rozintegrowanie pokoleniowe służy tylko łajdackim cwaniakom u władzy!!! Już się dość nachapali!
      • jael53 Re: Pijana porzuciła 9-latka. Chłopiec wezwał pol 25.09.10, 14:59
        Zaskakujące, że nikt tej kobiety nie widział, nikt z nią nie rozmawiał, a autorzy notatki "wiedzieli", że "prawdopodobnie" była pijana.
        W wychowanie przez dziadków wierzę słabo - w końcu byli kiedyś rodzicami, ze skutkiem takim sobie.
        Jakoś nikt też o ojca nie pyta - dla wszystkich takie oczywiste, że już "swoje zrobił"?
        BTW - "Hitler i Stalin" jak zawsze na wszystko dobrzy... Nieznającym własnych tradycji przypominam, że długo istniał obyczaj wczesnego wysyłania dzieci na naukę do szkół z internatami. Po prostu - powierzano potomstwo zawodowym wychowawcom. A zanim dziecko pojechało "do szkół", przechodziło przez ręce mamek, niań i nauczycieli domowych.
        • Gość: b Re: Pijana porzuciła 9-latka. Chłopiec wezwał pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 23:58
          Nie rozumiem,jak to się ma do tego artykułu,bo nie ma żadnej niani do przywiązania,tylko potworny szok i bezradność dziecka.Mnie się włos jerzy na głowie,że dochodzi do takich dramatów.
          Musiała się naprawdę załamać,byc w desperacji,albo nie wiem co jeszcze.
    • patman Polityka prorodzinna 25.09.10, 16:10
      Najpierw państwo zmusza nieodpowiedzialne kobiety do rodzenia niechcianych dzieci, a później ściga je za to, że są nieodpowiedzialne i nie zajmują się należycie dziećmi - zaczynając od zaniedbywania aż po zakatowanie. Te które przeżyją, stają się nosicielami patologii jak ich rodzice, i tak w kółko Macieju. Ciekawe, ile nieszczęść spowoduje ten biedny 9-latek w przyszłości? Jestem pewien, że znowu będzie jęczenie, że kolejny patologiczny tatuś zmasakrował synka/córeczkę, a na forum publicznym podniosą się głosy o karę śmierci dla zwyrodnialca. Ktoś tego zwyrodnialca i innych produkuje, a producentem jest prorodzinna polityka państwa polskiego pod okupacją.
      • Gość: b Re: Polityka prorodzinna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 00:05
        Coś tu jest nie tak,ale to powinno być objęte rządowymi i kościelnymi programami ,zanim ludzie się pożenią.Jeżeli dalej tak łatwo będzie o rozwód,o brak opieki nad rodziną,bedziemy mieli następne dzieci z nożami w szkołach.I to będzie nasza wina,że nie dajemy im oparcia.
        • jael53 Re: Polityka prorodzinna 26.09.10, 10:08
          @b: 1. nie rozumuję w trybie "zabrać dziecko, bo to kara dla rodzica"; twierdzę natomiast, że jest mnóstwo bezradnych rodziców, że ta bezradność ma złożone przyczyny; że jest to stan rzeczy, który uchodzi za "normalny" (dopóki nie stanie się coś skrajnego).
          2. Zabieranie dzieci to ostateczność. Problem w tym, że z maniackim uporem nie podejmuje się innych, znacznie lepiej sprawdzonych, form pomocy niewydolnym rodzicom. 3. Trwa fatalny sposób myślenia: "wtrącanie się" w sprawy rodzinne = "totalitaryzm". 4. Przypominałam, że kiedyś istniał cały system wychowawczy, w który zaangażowani byli nie tylko krewni dziecka. (I nie był to "totalitaryzm".)
          A z oceną, że dzieci są takie, jak się je wychowa, zgadzam się bez dyskusji.
    • Gość: anatol Pijana porzuciła 9-latka. Chłopiec wezwał policję IP: 178.73.49.* 25.09.10, 18:47
      musiała odreagować; a Rzeszów politycznie to czyj jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka