wadwzr 04.10.10, 10:39 Ci sami ludzie od promocji "dbają" o Muzeum Dobranocek i ci sami "dbają" podobne imprezy. To jest cały "profesjonalizm" ferencowych... Kadr :( i tragedia dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rzeszowianka Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.gcnowiny.pl 04.10.10, 11:48 Gówno prawda. Byłam na koncertach, byłam w klubie LIVE, byłam na wystawie. Moim zdaniem to była naprawdę udana impreza. Autorka tekstu chyba na tych koncertach nie była, bo wypisuje głupoty. Uważam, że ten festiwal idzie w dobrym kierunku i wcale mi nie przeszkadza, że grali na nim muzycy z zespołu Nie-Bo. Sa rewelacyjni. Koncert w Live był znakomity, Balcara zresztą tez. A Dżem na Rynku to prawdziwa uczta dla fanów, których było kilka tysięcy. Nie rozumiem czemu autorka potepia imprezę, która ma szansę być wydarzeniem. Trzeba tylko trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn 05.10.10, 21:12 Trochę czasu to znaczy ile? 10-20 lat? :) Nie wątpię ze Dzem zagrał jak trzeba i ze Piotr Nalepa z Niebo też pewnie nienajgorzej wypadł, ale pomimo wszystko to z deka za mało żeby nazywać imprezę festiwalem. Za to czytając ze wystąpiła IRA nie mam wątpliwości że był to czysto amatorsko zroganizowany festyn jakich setki, jak Polska długa i szeroka. IRA to jest świetna kapela ale na imprezy typu dni Rakszawy, albo wybory miss mokrego podkoszulka w Cmolasie, ewentualnie na festyn z okazji dnia dziecka w Czudcu - nikogo nie obrażając. Szkoda że jeszcze Leszcze i Żuki nie wystąpiły do kompletu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn1 Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 12:20 No tak, autorka nie dopisała, że w Rzeszowie wizje mają wyłącznie dziennikarze GW, ten od dobranocek no i ci co krytykuja Ferenca, że też reszta mieszkańców na tych "geniuszach" się nie wyznaje. Autorka pisze o grupie Ocean. I nic na temat tego jak zagrały pozostałe zespoły. No bo jeśli zagrały dobre koncerty, to autorka powinna zmienić specjalizację i pisac o cenach pietruszki za halą targową/ broń Boże niech nie pisze o grzybach, bo jeszcze sie kto otruje/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grad Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 12:34 Wystarczy że trzy lata temu miasto straciło Breakout Festiwal który przeniósł się do Cieszanowa, powiatowego miasteczka i fajnie tam zaistniał. Niestety nie można porównać tego obecnego rzeszowskiego festynu z repertuarem już przekształconego w Cieszanów Rock festiwal który jest największym festiwalem rockowym na ścianie wschodniej. Ale przecież wojewódzkie miasto innowacji ma swoje prężnie działające instytucje, które się nie wysiliły jak widać. Żal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.10.10, 13:08 i nastepny imbecym, ktory nie potrafi slowa "zal" zamienic innym. pała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 12:01 I ty debilu masz czelność kogokolwiek krytykować? Przyglądnij się ile błędów zrobiłeś w jednym, krótkim zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec RZ Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 04.10.10, 12:38 cala ta wasza pisanina nie ma sensu. koncerty, fajerwerki, swiatla od listopada do marca, nibyrzezby, nibyfontanny, niby miejsca parkingowe i kilka BUD udajacych niby Centra handlowe - to CALY DOROBEK TFu prezydenta..ten szczery CZERWONY szybko dogadal sie z pasterzami i wiedzie barany do urn. jesli szczera radna kopiaca ludzi w twarz mowi w miejscowej tv ze kultura fizyczna musi ustapic przed kolejna danina na tace to se ludzie znowu wybierzcie na Szefa kogos kto ma za nic Was, dane slowo ale zawsze podzieli checi Ryszarda i obieca wam aquapark a nawet basen o wymiarach olimpiskich. i bron nas boze przed szlachtopodobnymi. pomyslmy o tych ktorzy ci 2 geniusze wywalili z roboty! moze oni wlasnie mieli racje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 12:56 "... szczery CZERWONY szybko dogadal sie z pasterzami i wiedzie barany do urn... " O pardon! Żaden prawdziwy PASTERZ nie dogaduje się z CZERWONYMI! To musiały być jakieś podróby, do tego – nie znające się na rzeczy: same BARANY w stadzie???. Porażka. :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamara Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: 94.254.166.* 05.10.10, 09:29 Pani redaktor musi Pani przychodzić na koncerty. Niestety wyraźnie widać że nie pofatygowała się Pani na żaden z nich. Pisze Pani rzeczy, o których nie ma Pani pojęcia. Koncert OCEANU był przeciętny, a Pani wychwala go pisząc: "Oprócz tego w roli pewniaków, którzy zawsze przyciągają tłumy, na festiwalu wystąpiły zespoły ..., Ocean i ......". Niestety koncert nie przyciągnął tłumów o czym Pani nie ma zielonego pojęcia. I oczywistym jest, że Rzeszów jest kolebką Breakoutu. Nikt tego nie powinien kwestionować. Tłumy na sobotnim koncercie Nalepy i Dżemu to potwierdzają. Ale przecież lepiej posadzić dupę na krzesełku, trochę pojechać po urzędnikach, czerpać satysfakcję z tego że kolejny raz obraziła Pani kilka osób (tu m.in. dyrektora artystycznego imprezy) i węszyć dalej byle komuś dopiec. Ileż potrafi być w Pani jadu i nienawiści. Czyżby ktoś tak mocno uraził, że trzeba się odegrać? Nieładnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.10, 17:22 Wreszcie ktoś miał odwagę napisać prawdę o tzw. festiwalu, który służy tylko po to żeby Nalepa ze swoim kumplem Luberą mógł wydoić pieniądze. Prawdziwy festiwal rockowy jest w Cieszanowie, Nalepa nigdy nie zrobi takiego w Rzeszowie. Jak się obraził to tym lepiej. Zeby koncert Dżemu był najlepszy w ich karierze, to i tak nie da się z niego zrobić festiwalu. Ale rzeszowscy urzędnicy pojąć tego nie mogą. Zamiast wypisywać głupoty na forum weźcie się wreszcie do roboty albo się obraźcie i wynocha z Rzeszowa, razem z Nalepą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 06.10.10, 00:18 Nie jestem fanem rocka, ale byłem i widziałem - frekwencja dopisała, a 130 czy 150k jak na takie imprezy to w sumie grosze. Jeżeli macie jakieś pomysły to napiszcie do UM albo na forum i wsio, a nie bezpodstawnie krytykować tylko :). Ja jestem pełen podziwu dla organizatorów Rockowej Nocy bo robią coś dla samych fanów jak i zespołów z Podkarpacia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 09:02 Tak z ciekawości: ILE wyniosła ta frekwencja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 06.10.10, 11:30 Podczas koncertu DŻEMu cały rynek ludzi, nie szło przejść ani nigdzie w okolicy zaparkować. Kluby/bary okupowane przez młodzież i starszych. Więc pewnie kilka tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 11:39 Kilka tysięcy... pewnie. Nie licząc tych, którzy sobie w kanjpakch siedzieli bo i tak siedzą. Jasne. Czyli - szacunki całkiem podobne jak np. przy okazji jedynego, poprawnego festiwalu pt. Carpathia... dotowanego szczodrze przez ratuszowych. 130, 150 kilo PLN ze społecznej kasy? No to powiem tak: MAŁO. Chodzi naturalnie o frekwencję... S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 06.10.10, 12:43 Shepard robiłeś kiedykolwiek jakąś większą imprezę? Bo ja robiłem. Przelicz sobie samo nagłośnienie ile wychodzi i ochrona obiektu tj. (medycy, służby mundurowe, prywatni ochroniarze), dodaj do tego eksploatacje sceny i zezwolenia. To jedno, druga sprawa teraz obsługa samej imprezy, koszty związane z jej przygotowaniem i zakończeniem. Trzecia sprawa to gaża dla artystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.19.165.29.osk.enformatic.pl 06.10.10, 12:46 Lubię krytykę, ale tylko konstruktywną. Jak chcesz to ci mogę zrobić wyliczenie na imprezę dla 500 osób podaj tylko z jakim zespołem. Na rynku było zdecydowanie więcej. I nie gadaj, że ludzie przyszli tylko do klubów/barów bo większość z nich była na koncertach chociaż na chwile i o to chodzi właśnie przy organizacji takich imprez. Ile dokładnie osób było podczas koncertu to nie wiem i raczej tego nikt nie wie, bo tylko księża liczą ile osób wchodzi do kościoła :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 15:42 Proponuję czytać ze zrozumieniem. Reszta - O.K. S. P.S. Wyliczenie sam robię. Z dowolnym wydarzeniem na scenie. Pozdrawiam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 15:43 P.S. I nie mam nic przeciwko koncertom i pochodnym imprezeom. Cały czas chodzi o jedno: PROPORCJE. I to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.tktelekom.pl 06.10.10, 15:15 chłopie w jakich knajpkach. oszalałeś!!!! na takim zimnie. wszystkie ogródki były złożone. nawet browara nie było na wolnym powietrzu. a ludzi tyle że się przejść nie dało, wszyscy przyszli na koncert, żeby pośpiewać stare dobre kawałki. jak to było mało ludzi to ja chyba miałem omamy wzrokowe, a gwarantuje że nie byłem na dopalaczach:) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_psychol Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn 07.10.10, 09:10 Czyli teraz każdy koncert w rynku będzie można śmiało nazwać festiwalem. Najlepiej przez duże F. Wystarczy ściągnąć starą dobrą kapelę typu wlasnie Dzem lub np T Love, Malenczuka, Kult albo Piersi, przy okazji wpuścić na scenę kilka młodych kapel (grających za darmo oczywiscie) i już mamy FESTIWAL. Tym sposobem można w ciągu roku zrobić myśle z 7-8 festiwali przy okazji kazdego występu w rynku ;) Ludzi będzie na pewno full więc już dziś można śmiało otwierac szampany. Kolejny sukces :) I tylko dwa lata zajęło przygotowanie tak potężnego i niesamowitego festiwalu :) A w zimie wystarczy tylko do Wielkiej Orkiestry Swiatęcznej Przemocy - dopisać słowo FESTIWAL i gra muzyka rozumicie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzio Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 10:39 Doctor, Ty to masz łeb na karku:) Toż wtedy nikt nam nie podskoczy, będziemy mieć festiwal za festiwalem i śmiało możemy startować na Europejską stolnicę Kóltury... wszelakiej. Oby tylko nasza dzielna "promocja" skorzystała z tego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 11:59 A jak na razie to mamy Festial Nieudoloności i Miernoty w wydziale wszechpromocji... I nic nie pomagają coraz to nowe zmiany i roszady na stołkach: od ESTRADY do PARADY... nowe biurko - stare nawyki...: od Cmolasu po Przemyśl... :-) Lublin pewnie robi w gacie ze strachu przed konkurencją. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard P.S. ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 12:01 Dottore! Weźże się odezwij co i jak... Ludzie czekają... :-))) Damy chcą Cię zapoznać... No, nie uchodzi. :-) S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mata_kari Tani festiwal bez wizji zamienia się w festyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 15:41 Czy ktoś z forumowiczów wie po co jest FEST i WAL Carpatia????????????Napiszcie, bo ja, bidna nieboga, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Shepard ty... IP: *.ostnet.pl 07.10.10, 21:28 Shepard ty...!!! Jak mozesz oceniać koncert na ktorym nawet nie byleś??? Pewnie piłeś gorącą herbatkę i oglądałeś wideoteke dorosłego człowieka w czasie kiedy na rynku bawiło sie kilka tysiecy osób i nikt nie narzekał :) Jesli uwarzasz ze organizatorzy "nie dali rady" i tylko ty znasz sie na tej "robocie" to rusz dupe i pokaz na co cie stac. zorganizuj impreze godna ciebie!!!! bo widze ze ciebie nikt w tym temacie jest w stanie zadowolic zakompleksiony "człowieku"!!! a jak nie to pakuj walizke i jazda z rzeszowa bo chyba nikt cie tu nie potrzebuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Shepard ty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 00:24 Oj, urażona ambicjo. Shepard na pewno Cię posłucha i ucieknie gdzie pieprz rośnie. huhuha! pozdrawiam. Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juzio Re: Shepard ty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 06:55 Shepard już wielokrotnie udowadniał że potrafi coś zorganizować bez "wsparcia" miejskiego. I były to udane przedsięwzięcia. Tak więc ma pełną legitymację do wypowiadania się w tym temacie i ew. krytyki koślawych działań miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shepard Re: Shepard ty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 08:15 "... bo chyba nikt cie tu nie potrzebuje!!!... " Chyba - to się łódka na wodzie... to po pierwsze. Po drugie: to nieudolnych urzędasów nikt nie potrzebuje. Bo drogo kosztują i psują ogólnie powietrze. I to się wkrótce zmieni. Żadne kłamstwo się długo nie utrzyma... cytując klasyka. "... pakuj walizke i jazda z rzeszowa... " PANIE przodem. Daj dobry przykład... S. Odpowiedz Link Zgłoś