Dodaj do ulubionych

problem śmieciowy?

IP: *.tktelekom.pl 15.01.11, 14:48
problem śmieciowy?Tylu jest wielkich uczonnych,łącznie z ochroną środowiska.

Ja mieszkam na blokach i płacę za wywóz śmieci od osoby,bo idzie wyliczyć ile taka osoba może wyprodukować śmieci.Wszyscy powinni płacić za wywóz smieci liczone na osobę.Nie powinno być tłumaczenie ,że palę, koń je etc.Efekty są......zasypane rowy, na cmentarzu obierki z ziemniaków, zapchane kosze miejskie,lasy.Wprowadzić stałą miesięczną również dl;a mieszkańców domów, to już raczej nie będzie opłacało jechać ze śmieciami do lasu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Z Re: problem śmieciowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 16:48
      Bzdury piszesz.
      Takie płacenie od osoby nie jest proekologiczne.
      Niezaleznie ile wyrzucasz, to płacisz tyle samo, więc nie dbasz o to co i jak wyrzucasz.

Płacę od każdego 120 litrowego kubła śmieci, więc aby płacić mniej, to segreguję śmieci.
      Do mojego prywatnego kosza nie wyrzucam makulatury, plastiku i szkła.
      Plastikowe butelki oraz szkło i makulaturę wynoszę do pojemników ustawionych daleko poza moją posesją na moim osiedlu (muszę specjalnie iść ponad pół kilometra).
      Gdybym nie miał limitu pojemności kosza, to nie chciałoby mi się wynosić surowców wtórnych tak daleko.
      Dzięki temu ludzie na moim osiedlu segregują śmieci.
      Mieszkańcy blokowisk nie dbają o segregację, bo nie oszczędzaja na tym kasy.
      Mieszkałem kiedyś w bloku i zupełnie inaczej podchodziłem do sprawy śmieci.
      Szkoda, że blokarsi nie mają indywidualnych koszy, wtedy dbaliby o segregację, bo oszczędzaliby na tym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka