Dodaj do ulubionych

Ktory basen w Reszowie najlepszy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 17:12
Witam,

Kto poleci mi dobra, kryta plywalnie w Rzeszowie lub najblizszej okolicy? Nie interesuja mnie zadne rury, brodziki czy bicze wodne, chcialbym po prostu poplywac w dobrych warunkach, w czystej, niezatloczonej wodzie i miec gdzie ciuchy zostawic ;) Najlepiej w wymiarach olimpijskich.

Dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: riposta mistrza Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.11, 23:46
      jeśli masz ciuchy w wymiarach olimpijskich to jesteś gość. z basenów w rzeszowie polecam te, które podają w szpitalu na górce; wyglądają na najpojemniejsze.

> i miec gdzie ciuchy zostawic ;) Najlepiej w wymiarach olimpijskich.
      • Gość: wrrr Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? IP: *.krak.tke.pl 27.02.11, 23:51
        Najlepszy jest ROSIR w godzinach 11-14 praktycznie pusto. Trzeba tylko na stronce sprawdzić, w jakiej godzinie jest dostępna cała długość, a nie połowa. Olimpijski najbliżej jest w Dębicy w stolicy innowacji nie ma takich cudów, był projekt budowy, to juz poszedł paść bo mieszkańcy sobie zażyczyli quapark.
        • Gość: Tom Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? IP: *.xdsl.centertel.pl 03.03.11, 21:12
          Niestety ROSIR to chlew (brud) szczególnie po ostatnim remoncie (za małe szatnie) i woda zimna,
          jedyny logiczny basen w Rzeszowie jest na Matuszczaka, głęboki w miarę czysta i ciepła woda.
    • Gość: ms Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 28.02.11, 07:36
      W rzeszowie są tylko niecki 25m. Popołudniami i wieczorami o niezatłoczonej wodzie zapomnij. W każdym razie tłok dla mnie jest wtedy jak już trudno bez obaw pływać grzbietem. Trudno tez często o terminy ze względu na grupy zorganizowane. Wszystkie baseny w Rzeszowie mają swoje strony www z aktualnymi terminarzami, więc po prostu sprawdzaj. Do 16:00 luźno jest na Matuszczaka i na Nowej Wsi. Na Matuszczaka bywało, że pływałem sam. Basen na Matuszczaka to relikt PRL-u. Blaszane szafki, których drzwiczki można odginać i okradać klientów. O tyle prostsze, że bileter na wejściu często gdzieś łazi i trzeba go wzywać dzwonkiem. W szatniach jest też zimno i nie ma tam "strefy czystej". Ludzie w buciorach włażą do szatni. Suszarka słownie jedna. Chyba, że do drugiej w końcu dokupili węża. Poza tym woda jest dobra, ciepła, nie śmierdzi. Obsługa spoko, poza jedną historią, kiedy wg grafika wszedłem na nieckę niby całą wolną, w wodzie kilka osób pływających w poprzek i ja pływający wzdłuż i wąsaty ratownik kazał mi pływać też w szerz, "bo jak lina jest przeciągnięta (ta oddzielająca brodzik od części głębokiej) to tutaj pływa się wszerz". Po co ta lina tam była, skoro cała niecka wolna i że była dlatego, że mu się nie chciało jej zwinąć tego już nie wyjaśnił i nie odpowiedział. Oto przykład mentalnego PRL-u. Poza tym w kanciapie ratowniczej na matuszczaka często wielu znajomych sie kręci i obawiam się, że oni za basen nie płacą, bo to basen Stali Rzeszów a z klubami sportowymi jest tak, że okradać to nas, a nie my (znowu PRL). Ty wszystkich wad nie ma na Nowej Wsi, tylko trochę więcej tam ludzi, w tym dzieci, które mają swój oddzielny brodzik, ale czasem włażą do dużego. Aha no i na Nowej Wsi tez są grupy zorganizowane, dzieci ze szkół. No to one potrafią zająć pół basenu, ale że w tych godzinach i tak jest luźno , to można pływać pomimo.
      W weekendy natomiast luźno jest wszędzie. Ja chodzę na Rosir, bo najbliżej.
    • Gość: mata_kari Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 08:37
      rzeszowzezem.blog.onet.pl/Basen-w-Strzyzowie,2,ID410892211,n
      rzeszowzezem.blog.onet.pl/Papluchy-czyli-subiektywny-prz,2,ID393249632,n
      • Gość: Prześmiewca Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.11, 22:13
        Prócz 6 basenów w Rzeszowie jest jeszcze Głogów, Cmolas,Strzyżów,Brzozów ,Dębica itd.Ja przedkładam nad wszystkie propozycję klubu "Sopelek" z Rzeszowa , czyli przerębla 5x3m na zalewie z wodą o temperaturze+ 0,5C .
      • Gość: Greg Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? IP: *.krak.tke.pl 02.03.11, 12:13
        Dzieki wielkie za linki!
    • Gość: d Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? IP: 89.230.90.* 01.03.11, 00:02
      luźno jest tylko w weekendy po południu lub na tygodniu przed południem :-)
      • Gość: kri Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? IP: *.19.165.7.osk.enformatic.pl 03.03.11, 09:52
        Bardzo polecam basen przy ul. Matuszczaka (była Techniczna) koło WSK. Ma najcieplejszą wodę w Rzeszowie jako, że trenują tam skoczkowie i największą głębokość. skokidowody.itl.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=239&Itemid=88 tu można sprawdzić obsadę godzin, najlepiej wybierać te godziny które są tylko na bilety a nie na karnety. Często mi się zdarza, że w godzinach wieczornych jestem na basenie sama(!!!). Zachęcam osoby z okolic do tego basenu, niestety jest deficytowy i wisi nad nim widmo zamknięcia : (.
    • Gość: Greg karpik IP: *.krak.tke.pl 10.03.11, 10:00
      niesiony opiniami zagladnalem ostatnio do karpika, na krakowskiej poludnie. Basen w porzadku, zaskoczyla mile bardzo ciepla woda, suszarki i elektroniczne szafki. Zaskoczyly niemile wymiary (ale to mozna zrozumiec, basen przy gimnazjum), czystosc wody i brak sensownych przebieralni w szatni (2 dziury przesloniete ceratą na kilkadziesiąt szafek, to nie jest w porzadku. Chyba ze przyjmujemy, ze kazdy przychodzi na basen z kapielowkami na tylku).

Teraz czas odwiedzic Matuszczaka.
    • pomocnanna Re: Ktory basen w Reszowie najlepszy? 07.10.23, 08:04
      Sprawdź nową Wzorcownie Ruchu w Świlczy. Mają bardzo fajny basen w ofercie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka